מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך בוחרים טיפול ומטפל ?נועה18/12/2014
מתקשה לדעת מאיפה להתחיל, האם לפנות לפסיכיאטר להערכה יותר רצינית ומעמיקה או לפסיכולוג שיתמחו יותר בתרפיה ואם כן איזה סוג תרפיה ?
איך לבחור מטפל כשברור שהמידע על המטפל והכימיה חשובים אך רובם בכלל לא מאפשרים שיחת היכרות קצרה בטלפון ולא מציגים את עצמם,
כל אחד יגיד ששיטתו יותר טובה ומתאימה איפה האינטגריטי ?
יודעת שיש לי add אך מעבר לזה אולי עוד דברים,והייתי רוצה איבחון פסיכיאטרי רציני ותרפיה מתאימה, ולא לשבת מול ״ פקיד תרופות״ סליחה אבל זו ההרגשה כאשר אחרי כמה משפטים כבר נשלף מרשם בלי היכרות מעמיקה,
אשמח מאוד להכוונה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אתן לך תשובה שלי לא נתנו בזמן.
שחר18/12/2014פסיכיאטר צריך להיות המקום האחרון שאת צריכה ללכת לקבלת טיפול.
אל תישכחי את זה.אחרון.
אני לא יודע מה הבעיות שלך.
אבל הייתי ממליץ לך קודם כל.
לקרוא הרבה ספרים(עזרה עצמית).
לנסות את כל הדברים הטבעיים..יוגה,מדיטציה וכו'.
ואך ורק כשאת לא מוצאת בשום מקום את הפתרון תפני לפסיכיאטר.
תזכרי טוב את המילים שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחר
א.ב.20/12/2014היי שחר!
אני בדיוק עושה מחקר מאוד מעמיק בנוגע לתועלתם של הכדורים הפסיכיאטריים.
מסכימה עם הרבה מהתגובות שלך בפורום.
אפשר' איכשהו ליצור איתך קשר ולדסכס על העניין??
מייל?
טלפון?
משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא.ב.
שמוליק20/12/2014שלום רב לך.
אני פעיל כאן בפורום כשלוש שנים.
עברתי ארבעה אישפוזים.
הראשון היה בגיל 18. הוא בא אחרי שקיבלתי פטור מהצבא על סעיף נפשי. הפטור היה לגמרי לא מוצדק; הייתי זכאי לקבל פטור ולו בשל המצב המשפחתי, אך למרות הכל רציתי להפגין פטריוטיות למדינה, וזו התודה שקיבלתי. לפחות היו צריכים לתת פטור בשל אי התאמה.
לאחר שלושה חודשים, השתחררתי, ומייד הפסקתי את הטיפול התרופתי בגלל עייפות חזקה וקשיי תיפקוד, והצלחתי לחזור לעצמי.
מאוחר יותר, בגיל 29, בשל קשיים למצוא עבודה (סיימתי תואר במדעי המחשב בהצטיינות), ובמציאת בת זוג - שום פעם אישפוז כפוי...
השתחררתי אחרי שבועיים בלבד, והיה לי ברור שמייד אפסיק את התרופות. המצב התדרדר ואחרי שבועיים - שוב אישפוז כפוי...
האישפוז הפעם היה ארוך. הצליחו להכניע אותי, ויישרתי דרך עם המערכת ולקחתי תרופות על פי ההמלצות. הייתי כשנתיים בבית החולים עד שהביטוח הלאומי אישר לי נכות ושיקום במסגרת דיור מוגן.
שוב סבלתי מעייפות וקשיי תיפקוד שבגללם רציתי לסיים את החיים. האישפוז הרביעי היה כאשר הגעתי לנקודת שבר והתחלתי לצעוק בלי שליטה שאני רוצה למות והפרעתי לשותף שלי בדיור המוגן. הפעם זה היה בהסכמה.
בסופו של דבר, החלטתי להפסיק את הטיפול בתרופות האנטי-פסיכוטיות (החלטתי לטעון שהאיבחון שלי בסכיזו-אפקטיב אינו נכון, וצריך לשנות למאניה-דיפרסיה ואז לא צריך אנטי-פסיכוטיות). באופן מפתיע, הרופאה שלי כיבדה את ההחלטה שלי, והסכימה לשמור על שתיקה בעניין.
כעבור כמה חודשים, החלטתי לעזוב את הדיור המוגן, ופתאום חזרתי לעצמי...
מה שבעיקר הפריע לי, זה שהרגשתי שרימו אותי בכך שאמרו שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה.
מאוחר יותר, הרופאה שלי הסבירה שישנם חולים שאינם מטופלים תרופתית, אך סובלים מתסמינים כאלו, ולכן לא ניתן להאשים את התרופות באופן סוחף וגורף, אך מאידך, צריך גם לומר את כל האמת, ולא לשלול את האפשרות של תופעות לוואי של הטיפול התרופתי.
אני משוכנע שהרופאה שלי (אני עדיין מטופל אצלה אך רק בשיחות), ממש מלאך, והאמפתיה שלה הצילה אותי.
יש לי ביקורת גם על כך, שהמערכת די דוחפת לכיוון של טיפול תרופתי, ואיננה מאפשרת למי שמעוניין בכך להתמקד בטיפול הפסיכולוגי.
ראיתי לנכון, להעביר את המסר הלאה. הייתי לי שיחה עם הרוקח אילן סלומון, והוא המליץ לי לשטוח את משנתי בפורומים פתוחים, ומאז אני פה...
עם הזמן, ראיתי שישנם מטופלים שמאוד רוצים טיפול תרופתי, וישנם גם מטופלים שהתרופות עוזרות להם, ולכן אני בגישה שצריך שיקול דעת של כל מקרה לגופו.
לדעתי, יכול להיות שהרופאים שהחליטו שהם מטפלים בפועל גם בשיחות, אולי אינם מספיק מאמינים בכוחם לרפא באמצעות טיפול המבוסס בעיקרו על שיחות.
אני גם חושב שישנו נזק מכך שלא מודעים לפונקציות טובות של הפסיכיאטרים: טיפול בשיחות ומתן חוות דעת עדכניות שאיתן ניתן להשתחרר מאפליות על רקע של איבחונים קודמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחר!
א.ב.20/12/2014היי שחר!
יש לך סיפור מאוד מאוד מעניין.
אני גם בדעה שאפשר לפתור המון בעזרת סביבה תומכת ושיחות.
אני סיימתי בצלאל.
כרגע עובדת כאנימטורית ומעצבת כעצמאית.
חוץ מעבודה אני כיוצרת צריכה ליצור משהו בשביל הנפש ולא בשביל הכסף.
אחרי הפסיכוזה השניה שלי ללא כדורים החלטתי שזה יהיה הכיוון.
הגישה האנטי פסכיאטרית מרתקת אותי.
כרגע לא בטוחה באיזה פורמט להציג את הדברים כסרט תיעודי? אנימציה?
בינתיים אני בשלב של מחקר.
יש לי כל כך הרבה שאלות.
בכל מקרה,
אשמח שיהיה לי את המייל שלך במידה ואני אחליט לקחת את הרעיון שלי הלאה ולעשות משהו. אני חושבת תוכל לתרום לי בעזרת הסיפור שלך.
אגב,
מצרפת לינק לערוץ יוטוב על מאניה דיפרסיה בגישה קצת "לא נורמלית"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק אתה כל הזמן.
שים27/12/2014מזכיר את זה שהייתה לך עייפות קשה.ואתה חושב שזה מהכדורים.
זה שהכדורים יכולים לעשות זאת זה ברור.זה סימפטום נפוץ.אבל אם באותה תקופה דאגת כל הזמן,והיית מתוח כל הזמן גם זה יכול לעשות אותך עייף.
כל הכבוד על זה שאתה לא על כדורים והכל טוב ושמח לך.
אבל היית מאושפז 4 פעמים.
זה קצת מעל הממוצע לבן אדם רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יכול להיות
שמוליק28/12/2014שלום שים.
אתה אדם יקר. לא הצלחתי להבין עדיין מתוך ההודעות שלך מה הביא אותך לפורום, אבל עצם זה שאתה מנסה לעזור לאנשים אחרים מתוך הנסיון האישי שלך - תבורך על כך.
ההשערה שלך שהעייפות יכלה לנבוע מלחצים וכיו"ב היא הגיונית, אבל יודע לב מרת נפשו, וכפי שחוויתי את הדברים, ההרגשה שלי שהגורם המשמעותי ביותר היה התרופות האנטי-פסיכוטיות.
יכול להיות שאצל מטופלים אחרים יהיו סיבות אחרות.
בנוסף לכך, אע"פ שבעבר הייתי מעודד באופן סוחף וגורף להפסיק טיפול תרופתי, זה ברור שאין שום הכרח שגם גם אחרים צריכים לנהוג; זה צעד מסוכן שצריך לנקוט בהרבה אמצעי זהירות לפני שעושים אותו. אבל עם זאת, זה אומר שיכולים להיות מטופלים נוספים שעייפים בגלל טיפול תרופתי, ומתוך מה שראיתי באישפוז ארוך מאוד במחלקה הפתוחה בשלוותה, אני משוכנע שיש עוד הרבה מטופלים כאלה.
תודה על ההערה, שבהחלט במקומה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק לא שחר
א.ב.20/12/2014אה אוי חשבתי ששחר ענה לי
וזה שמוליק.
:)
תודה על המייל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק18/12/2014שלום נועה.
מה שאני יכול לייעץ, זה שאם הגעת לפקיד שרושם תרופות - פשוט תביני שכנראה שזה לא המטפל האידאלי בשבילך; יכול להיות שזה טוב בשביל מטופלים שמעוניינים א-ך ו-ר-ק בטיפול תרופתי, אבל כנראה שאינך נמנית עם הקבוצה הזו...
אני מסכים עם שחר, שהעיקר הוא הטיפול שהמטופל עובד על עצמו, אבל ישנם מטופלים שזקוקים לעזרה חיצונית על מנת להתעורר לעזור לעצמם.
לשאלה האם עדיף פסיכיאטר או פסיכולוג - אין לכך תשובה חד משמעית; שניהם מטפלים בשיחות, ובתחום הזה אין לאף אחד יתרון על האחר; לגבי הטיפול התרופתי - ניתן לקבל אותו רק אצל רופא, אבל זה יכול להיות רופא המשפחה, וזה גם יכול להיות פסיכיאטר שמטופלים אצלו רק תרופתית.
הדבר היחידי שלדעתי ניתן לעשות, זה פשוט לנסות עד שמוצאים מטפל מתאים, גם אם ישנן אכזבות בדרך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם אבל למה פסיכ, ממנהלי הפורו
נועה18/12/2014לא עונים לי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה
אלי18/12/2014הרופאים עושים את זה בהתנדבות ( מרוויחים כמובן מפירסום שמם כך וזה מביא להם בסופו של דבר עבודה )אני מניח לכן לוקח זמן עד שעונים.
לא יודע ממה את סובלת בכל מקרה הכי טוב זה לשמוע מאנשים קרובים שמכירים המלצות . ללכת למישהו שהמליץ לך עליו מישהו שאת מכירה טוב וסומכת על שיקול דעתו.
לא בושה ללכת לפסיכולוג קליני לכן אפשר לשאול אנשים שמכירים וסומכים עליהם .
אני חושב שהכי פשוט ללכת לפסיכולוג קליני בהתחלה לשמוע ממנו על המצב שלך לדעתו ומה הוא ממליץ.. הוא כבר יפנה אותך לפסיכיאטר אם יש צורך וגם ימליץ לך על אחד. הוא גם ימליץ על שיטת טיפול שלדעתו מתאימה.. אם הוא נרדם לך באמצע או משהו בסגנון את הולכת למישהו אחר. ככה זה.
פסיכולוג מאוד מוצלח עם אדם אחד יכול להיות גרוע עם אדם אחר זה עניין של כימיה.
אם החליט פסיכולוג קליני שלדעתו כדאי לך לשלב תרופות הוא מפנה לרופא שהוא עובד איתו וגם מעדכן אותו מלכתחילה על מצבך הם מדברים בינהם.
האצבע של רופאים קלה על ההדק במתן תרופות .. לא חסרים רופאים אחראים מאוד שחושבים טוב לפני מתן תרופה וממילא התרופות האלה בטוחות מאוד לשימוש כך שאם לקחת משהו וניסית לא ייגרם לך שום נזק .
העיקר שנהיה בריאים והרופאים יטפלו זה בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב לא קבלתי אף המלצה!
נועה20/12/2014אלי תודה על התשובה אבל זה בדיוק מה שכתבתי, שהבעיה שאין לי ממי לקבל המלצות לכן פניתי לפה, אבל רואה שיש כאן כנראה קשר שתיקה ופחד מלתת המלצה, פשוט לספר על חוויה טובה עם מטפל, מצער שרק כסף שולט גם בתחום הזה ואם אין אינטרס אז לא עוזרים לאנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכתבי מאיזה איזור את
אלי20/12/2014פסיכיאטר אני מכיר מעולה אבל יקר איזור רמת גן
פסיכולוג איזור הוד השרון אם זה עוזר
אם את רוצה אכתוב לך פה את שמותיהם
אם זה מותר לפי חוקי הפורום אם לא תני לי אימייל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוד השרון זה טוב הכי חשוב מתמחה ואנ
נועה22/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי ד"ר דוידאור?
שמוליק23/12/2014הקליניקה שלו בהוד השרון.
ראיתי לפחות את המשובים שיש עליו, וכולם נתנו לו חמש מתוך חמש.
אף פעם לא הייתי אצלו בטיפול, ואני מכיר אותו רק מהפורום ומשמיעת השיחות שלו ברדיו, אבל הוא עושה רושם של מטפל מעולה. אני גם חושב שעצם הפנייה לפורום מעידה על כך שאת נותנת בו אמון, לא?
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל שרשור הקריאה לעזרה הוא לא הגיב
נועה23/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם היא מתמחה ב add מבוגרים ?
נועה23/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלפונקס לפנאפטמיכל17/12/2014
רציתי לשאול בקשר לגבר בן 30 שמטופל בלפונקס והציעו לו לעבור לפנאפט
1. נאמר לנו שיש סיכון מלרדת מלפונקס - מהם הסיכונים, האם הם הפיכים?
2. פנאפט היא תרופה חדשה, האם יש עליה מידע של סיכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הסיכונים מתבררים רק בזמן אמת.
שחר18/12/2014לצערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מודל פורטה תחליף לפרפנאןאייל כהן17/12/2014
שלום רב
אני הייתי נוהג לקחת בקביעות פרפנן 4 מג במשך שנה וחצי
לפני שבוע הרופא החליף לי את התרופה
לכדור שנקרא מודל פורטה
האם המודל פורטה זה אותו טיפול כמו פרפנן 4 מג ?
והאם ההשפעה האנטי פסיכוטית של המודל פורטה יותר חזקה ?
ואיזה תרופה יותר מועילה משתי התרופות האלו נגד מתח וחרדה ?
וכמה זמן לוקח לגוף להתרגל למודל פורטה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מודל פורטה תחליף לפרפנאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2014מודל שונה..
יותר חלש, מרכיב הרגעתי..
כנוגד פסיכוזה , לא בהכרח יעיל במינונים נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת בנטילץ מירו 30אנה16/12/2014
שלום,אני מטופלת בנוגדי דיכאון מזה כשבעה חודשים,תחילה חודשיים ברמוטיב ואז עברתי למירו 30.
בתחילת ינואר אני אמורה לטוס לטיול אחרי צבא של חודש בתאילנד,ויהיו שם בהרבה מסיבות עם אלכוהול ולכן לא ארצה להסתכן ולקחת את הכדורים.
האם מותר לי לעשות הפסקה של כשלושה שבועות? כיצד לעשות זאת? או להמשיך לקחת כדורים בימים בהם אני לא אשתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת בנטילץ מירו 30 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2014מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל בלבד.
הפסקת התרופה ושימוש באלכוהול, עלול להיות מסוכן ביותר, תופעות גמילה, סיבוך נפשי משמעותי.. אישית לא ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת cipralex 5mg בפעם אחת. בגלל איהילה16/12/2014
שלום
טסתי לחול ואיבדתי את החפיסה של הציפרלקס ונוצר מצב שאני כבר יומיים לא לקחתי ויש לי עוד שבוע בחול באיטליה.
אודה לעזרתכם להבין את הנזק שגרמתי אם בכלל?
גם בכדור של 5mg היה צריך הפסקה הדרגתית?
ראיתי שיש חלופה בחול לציפרלקס לתרופה בשם Lexapro
האם לקנות? האם זה יהיה ללא מרשם?
אני בלחץ וחסרת אונים כרגע אודה לעזרתכם.
הילה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת cipralex 5mg בפעם אחת. בגלל אי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2014ייתכן ויהיה תופעות גמילה, החמרה במצב הנפשי..
לגבי תרופה חלופית, אני בספק אם ימכרו ללא מרשם, מומלץ להתיעץ עם רופא מטפל בנדון.. לפעמים שינוי פריט ( תרופה) מלווה בתופעות לוואי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת...צ.ג16/12/2014
שלום רב
אמי, בת 85 סובלת מדמנציה מלווה בחרדות.
מטופלת בסיפראלקס 3 כדורים ליום.
לאחרונה נרשמה לה תרופה נוספת בשם סימבלטה.
אני חוששת מאד מתופעות הלוואי, וכן שואלת האם שתי התרופות יחד אינן מזיקות?
מאד אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לקחת... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2014אסור !!!!
יש לפנות מיד לפסיכוגריאטר / גריאטר, לאיזון תרופתי דחוף !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסרוקוולמישהו16/12/2014
האם ניתן לחלק כדור סרוקוול של 300 מ"ג לחצי למרות שאין את קו ההפרדה בכדור? המינון שלי אמור להיות 150 מ"ג ונתנו לי חפיסה של 300 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לסרוקוול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2014אם לא מדובר בפורמולה XR , אז מותר..
אם מדובר ב XR - אז לא !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה פורמולה XR?
מישהו17/12/2014אם לא כתוב בשום מקום על החפיסה XR אז זה אומר שזה נטול פורמולה XR?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה פורמולה XR? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2014כתוב, אם לא רואים XR על החפיסה ועל הכדור, אז זה רגיל וניתן לחצות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מישהו17/12/2014תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות שיעמום ואין אןניםנועה15/12/2014
נוטלת אביליפי 10 זו שנה רביעית בעקבות התקף סכיזו או דו קוטבי טרם נקבע מה זה בכל אופן מצב הרוח באין ריגוש מתחלף 4 פעמים ביום ויכול להיות מצב של יאוש חוסר תקווה שעמום ואין אונים מה עושים יש גם טיפול פסיכוטראפי וכל מיני אנשי מיסטיקה שמפיחים בה תקוות, לומדת באקדמיה אך בסיוע רב בגלל חוסר זכרון וריכוז,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי מדובר בתופעות לוואי
שמוליק16/12/2014שלום נאוה.
מה שאת מתארת נראה כמו תופעות לוואי של תרופות נוגדות פסיכוזה (אביליפי).
אני באופן אישי סבלתי מתופעות כאלו, והסיבה לכך הייתה תופעות לוואי של התרופה האנטי-פסיכוטית שהוחלפה פעם אחר פעם.
זה שאצלי זה היה ההסבר אינו אומר שבאופן סוחף וגורף זה כך אצל כולם. הסבר נוסף לכך יכול להיות תסמינים שליליים של המחלה. זה תלוי בעיקר במה שאת מרגישה באופן סובייקטיבי.
אם על פי ההרגשה שלך זה נובע מהתרופות, אולי צריך לקחת את הסיכון ולנסות להפסיק אותן בהדרגה, אולי זה יעזור...
אני עשיתי את זה, בניגוד להמלצת הרופאה המטפלת, פשוט כי הרגשתי שאין לי מה להפסיד; בין כה וכה המצב היה כל כך גרוע שכבר רציתי למות. בגלל זה, החלטתי לקחת את הסיכון שייתכן שהמצב יתדרדר ויצריך שוב פעם אישפוז.
עם שאת, חשוב לי להדגיש שזה צעד מסוכן, וחייבים לנקוט באמצעי זהירות לפני שעושים אותו:
קודם כל, ליידע את הרופא המטפל, ולומר לו שבמקרה של התדרדרות - תקלי שוב פעם תרופות. חשוב מאוד לעשות את הצעד מתוך אמון ברופא המטפל.
בנוסף לכך, להמשיך את הטיפול הפסיכולוגי, ליידע את המטפל על ההחלטה, ולהיות קשובים למקרה שהוא יראה החמרה במצב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשמוליק
נועה16/12/2014מעריכה מאוד את אנחות היסוד אותן אתה מניח. ולא מתוך ציניות אני אומרת זאת. התופעה. התחילה מזה מס שבועות עד אז היתה רמיסיה עם אותו מינון מינימלי. אני חושבת שהמתח והעצבות הם גם תוצאה של לחץ בחינות ולחץ כללי של החיים המשעממים.יש ניסיון מר עם ארבעה סוגי אנטי פסיכוטי וזה החידי שאינו זומבי אינו משמין וניסבל יותר. לצערי עד שאישרו לה. הוצאתי למעלה מעשרת אלפים ש״ח כי היא לא בהתוויה ונאלצתי לעבור לקופה סובלנית יותר. גם כשלקחה 15 היתה אותה תופעה לפני שלוש שנים. אין הנאה מתמשכת אלא אם כן יש ריגוש. מה עושים? אי אפשר שכל היום יהיו ריגושים!!!!! אבקש מדר דוידור שיענה לי כי רק בפורום זה אני מוצאת נחמה גם כי הוא מאוד ידידותי ואחראי. וגם הוא בעד צרוף צמחים. אבל בזהירות. אז מה עושים לעזאזל? היום היא תיארה את המצב כמו אדם שאחרי כימותרפיה. כך היא סובלת אם מישהו לא מבין מה זה. היא מרגישה שהגיעה לעולם רק לצפות מהצד כמו משה רבינו שניבצר ממנו להיכנס לארץ המובטחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי המטפלים לא מספיק רגישים
שמוליק17/12/2014שלום נועה.
אם כתבת שאת מוצאת נחמה אצל ד"ר דוידאור, אז אני מעלה עוד השערה.
ד"ר דוידאור כתב כמה פעמים שפסיכיאטר הוא קודם כל בן-אדם. פעם משיהי שחשבה ללמוד רפואה בהתמחות פסיכיאטריה שאלה כאן בפורום מה נדרש בשביל זה, והוא ענה לה שצריך להיות אדם אמפתי.
במהלך האישפוז שלי בשלוותה אכן קיבלתי מטפלת אמפתית, ונראה לי שבסופו של דבר - זה מה שעזר לי לצאת מזה.
הייתה איזו תקופה שבשל מעבר מהמחלקה הסגורה למחלקה הפתוחה החליפו לי מטפל - וכנראה שהוא לא היה כל כך אמפתי, ואולי הוא ראה את עצמו יותר שליח של משרד הבריאות ומטרתו לדאוג להגן על החברה מפני "חולי הנפש" - אצלו המצב לא היה מי יודע מה...
ממשובים על ד"ר דוידאור וגם מתוך היכרות שלי עליו בפורום - הוא לא רק נאה דורש אלא גם נאה מקיים. יכול להיות שלא נותנים מספיק אמון ואמונה ביכולת להתמודד. בלי אמונה כזו - אין למה לצפות...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות שיעמום ואין אןנים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2014באם מדובר בגליות ושינוי של מצב הרוח, יש מקום למייצב מצב רוח ( דפאלפט, טגרטול, לאמיקטל... וכו..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה וכאביםבן 2915/12/2014
אני מעל חצי שנה עם נדודי שינה(משהו בגוף נלחם בעייפות ולא רוצה שישן, מתעורר כל לילה אחרי שלוש שעות בערך ולא יכול להירדם יותר, מתעורר לפעמים עם תופעות מוזרות בגוף), כל הזמן כאבים בגוף ותחושות מעיקות בגוף במהלך היום(מרגיש לפעמים תחושות של זעזוע, תחושות כאילו הגוף קשה לו להחזיק את עצמו, בקושי מצליח לתפקד, הרבה פעמים כל מאמץ קטן של המחשבה או הזיכרון ממוטט אותי), אחרי שעשיתי בדיקות ולא נמצא כלום הרופא טוען שזה חרדה(אני אכן מרגיש שהגוף נמצא הרבה בתחושות של כאילו חרדה גורמת אבל לא מוצא סיבה למה, מרגיש שהראש מאוד רגוע) ונתן לי לקחת תרופה אלטרולט, האם זה באמת כדור שיכול לעזור למצבי? כי קראתי שזו תרופה נגד דיכאון ועוד מהדור הישן, ודיכאון אני יכול אין לי בכלל, לפי דעתך האם עדיף כדור אחר למצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה וכאבים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2014בהחלט יכול לעזור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה- כמה שאלותדניאלה15/12/2014
שלום
אני לוקחת פריזמה מזה שלושה שבועות (עברתי לפריזמה לאחר טיפול בויפאקס במשך 7 שנים והפסיק להיות אפקטיבי).
אני לא מרגישה שום שינוי לטובה, ומרגישה שינוי לרעה.
אני יותר דיכאונית, יש בי מן תחושת ריקנות שלא נגמרת.
אני לא חווה תופעות לוואי פיזיות, אבל אני ממש סובלת נפשית.
התחושה לא עוברת, עצוב לי נורא, אין לי סבלנות לאף אחד, גם לא לעצמי.
אני רוצה לישון כל הזמן גם כשאני בכלל לא עייפה, כי אין לי מה לעשות כשאני ערה- הכל ריק מגעיל וחסר משמעות.
האם זה מוקדם מידי להגיע למסקנות?
אני לא מטופלת אצל פסיכיאטר מזה שנה וחצי, ויפאקס המשכתי לקחת מרופאת משפחה ועכשיו ביקשתי ממנה לתת לי פריזמה, ככה שאני לא יכולה להתייעץ עם פסיכיאטר (אין לי כסף מיותר אינני עובדת).
האם להמשיך עם התרופה או לחסוך מעצמי סבל מיותר ולהפסיק איתו?
אשמח מאוד לתשובה
תודה רבה והמשך שבוע נהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה- כמה שאלות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2014יש קושי לתת תשובה ללא בדיקה מקצועית.
פריזמה נחשב "חלש" הרבה יותר בוויפאקס..
יש לברר מה היו השיקולים
יש צורך להעריך באופן מסודר את נושא ההמשך, שינוי מינון, שינוי תרופה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראדיר14/12/2014
שלום רב ,
אני סטודנט לרפואה עושה מחקר קטן מה הסיכונים שיכולים לקרות כתוצאה משימוש למשך שבועיים בתרופות כמו פינרגאן לבן אדם שהוא לא חולה כלל בריא לחלוטין ? האם יש סיכונים ? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2014OVER SEDATION
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקס לדר דוידאורנטע13/12/2014
הי דר דוידאור,
מזה יומיים נוטלת 6מג אדרונקס שנוסף ל75-100 סרוקוול, 0.5קלונקס וסטילנוקס.
ישנה מעט מאד בלילה, סביב 3 שעות לא רציף, הרבה יקיצות. מבינה שזה מתופעות הלוואי של אדרונקס. האם התחלתי ממינון גבוה ומהיר מדי? האם עשוי לעבור? לרדת ל4 מג?
והכי חשוב עם מה היית ממליץ לשלב אותה לשינה טובה, לדיכאון וחרדה? עדיף לא ssri
שדי מרדימים אותי ואינני מגיבה אליהם, או שהאדרונקס תבטל ההשפעה המרדימה שלהם? מה דעתך על שילוב עם בונסרין או טרזודיל? נראה לי שאם הם יעזרו לשינה אולי אוכל להוסיף וולבוטרין בהמשך. אינני רוצה להעלות בסרוקוול.
אני מבינה שדפרקסן דומה לאדרונקס ואולי יעילה ממנה אך מחפשת תרופה מעוררת שאינה פוגעת במיניות ואינני יודעת אם אכן דפרקסן מעוררת.
אשמח מאד אם תוכל להתייחס לשאלותי.
המון תודה לך דר!
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס לדר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2014התחלת אדרונקס בדר'כ - 2 מ'ג - חצי כדור בבוקר
בהדרגה ולאט מוסיפים גם אחר הצהרים, עד שעה 15 ..
באם יש הפרעות שינה, ויש חשיבות לשלב גורם ממריץ, ניתן לישקול סימבאלטה.. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להוציא כבר תסמים הפסיכיאטרים מחוץמשה13/12/2014
לחוק,לי זה כבר לא יעזור ואת חיי לא יחזיר,אבל לעתיד לבוא,סמים פסיכיאטרים הרסו לי את מערכת העצבים,נשארתי חצי נכה,הספיקה תקופה של שנה וקצת בשביל לדפוק לי את מערכת העצבים המרכזית. יגיע יום וזה יהיה מחוץ לחוק.
אתם יודעים רק להגיד שזה מעלה סרוטונין ולבלבל תמוח,אתם לא יודעים להגיד שזה סמים מסוכנים שיכולים להזיק. רק צד אחד של המטבע אתם מוכרים,על הצד השני לא מדברים.
כולכם פה נרקומנים של סמים פסיכיאטרים גועל נפש שזה מה שהמדינה שלנו מייצרת.
לכל המשתמשים ולכל הסוחרים והקרטלים,צאו לנו מהחיים,בשם שארית הפליטה של האנשים שרוצים רק לחיות נקיים מסמים ולחייך לחיים. לא לסמים כן לחיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגידו לציבור תאמת
משה13/12/2014שאתם מטפלים באמצעות סמים,שלכל הבעיות יש פתרון אחד והוא סימום,אנשים לא באמת יודעים מי אתם ומה אתם,ושבן אדם יבוא עם בעיה יכניסו אותו עם מרשם לתוך מעגל הסם הפסיכיאטרי והנה עוד בובה ועוד רובוט מסכן שהיה פעם בן אדם!
כמה מסוממים אתם מחזיקים,כמה כמה נרקומנים של החומר הפסיכיאטרי,תחזירו את זה לחברות התרופות האמריקאיות הנצלניות והרשעות,למה להכניס תבעיות שלהם לתוך מדינת ישראל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי שצריך להגיד את כל האמת
שמוליק13/12/2014שלום משה.
אני בטוח שאתה עברת התנסות לא טובה עם תרופות פסיכיאטריות, ומהפרספקטיבה הסוביקטיביסטית - הצדק איתך.
גם לי הייתה התנסות לא טובה עם התרופות הפסיכיאטריות. התרופות הקשו עליי את התיפקוד עד כדי נכות (!), אך כשהפסקתי אותן, תוך זמן קצר (סדר גודל של חצי שנה) חזרתי לתפקד.
קשיי התיפקוד הוסברו כסימפטומים שליליים של המחלה, שבעשה שידוע שהסבר זה אינו ההסבר היחידי, ויכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של התרופות, ואת האופציה הזו לא מעלים כלל.
ניתן ע"י מתן דגש על הטיפול הפסיכולוגי, להגיע לתוצאות הרצויות מבלי להזדקק לתרופות. אני בהחלט בעד הגינות, ושהמטופלים יידעו על תופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות לפני שמתחילים את הטיפול בהן, ואת האופציה להתמקד בטיפול פסיכולוגי.
מה לעשות שהמציאות מורכבת יותר; יש מטופלים שממש רוצים תרופות; יש ביניהם מטופלים שמאוכזבים מטיפול פסיכולוגי, ובגלל זה רוצים תרופות. יש גם מטופלים שסובלים מהתרופות ומודעים לכך שהסבל בא מהתרופות, אך למרות זאת מעדיפים ליטול אותם.
אינני יודע האם במקרה האישי שלך מדובר בנזק בלתי הפיך; אינני יודע כמה זמן עבר מאז שהפסקת את התרופות, ואולי צריך לחכות עד שהגוף יתנקה.
מדבריו של הרוקח אילן סלומון (לא אתכחש לכך שאני פעיל בפורום בזכותו), ניתן לשקם נזקים מתרופות פסיכיאטריות "על ידי תזונה טובה, ויטמינים, מינרלים, ניקוי הגוף והעיקר: עבודה ופעילות גופנית".
מן ההגינות, צריך לציין שפסיכיאטרים מטפלים גם בשיחות. ד"ר דוידאור אומר שאלה שלא - מפספסים בגדול, ואת הפונקציה הזו - כדאי וצריך לנצל.
אני מאחל לך שיקום מוצלח.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמח בשבילך שחזרת לעצמך
משה13/12/2014לי זה לא קרה,נשארתי נכה ואין מה שיעזור לי,הכימיה של המוח לא תחזור לקדמותה,זה לא קורה, כבר מעל שנה שאני בלי, ניסיתי כבר הכל,ויטמינים,מינרלים,וכל מה שיש,הכל רק הוסיף נזק על המצב הקיים,אני כבר לא מאמין בכלום,כולם חוכמולגים גדולים במדינה הזאת שמנצלים חולשה של אנשים אחרים,רק שעל עצמם או על הילדים שלהם הם לא ינסו את זה בשום אופן.
יבוא יום וסמים הפסיכיאטרים יהיו מחוץ לחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה הצדק???
שמוליק14/12/2014שלום משה.
יותר מזה - אין מה להגיד.
זה פשוט לא צודק שרק אני יצאתי מזה ואתה עדיין לא.
זה צדק זה???
אני מאחל לך שגם אתה תחזור לעצמך. צדק!!!
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורא12/12/2014
שלום.
בתקופה האחרונה אני נמצאת בלחץ נפשי ,האם ניתן לקחת קלונקס 0.5
לרגיעה או שיש כדור יותר קל.
הרופא נתן לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2014עדיף טיפול הרגעתי טבעי..
ללא מרשם ( רגיעון של הדס, רסקיו, קאלמהנרווין וכו.. )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר'ה תקשיבו ותקשיבו טוב.שחר11/12/2014
סתם טיפ שיעזור לכם טוב.
אל תקשיבו לאף רופא כאילו הוא אל.
רופאים טועים כל הזמן.
אל תפקידו את כל הביטחון שלכם ברופא.
בן אדם שמאמין לכל דבר שהרופא אומר לו הינו אדם צר מחשבה.
אתם צריכים להאמין רק לדברים שנותנים לכם כוח.
אם רופא נתן לכם אבחנה של הפרעת אישיות שאמורה להכתיב לכם את החיים או כל אבחנה אחרת או הרופא אמר שתצטרכו לקחת כדורים כל החיים.
אל תיקחו את זה כאילו חייכם מוכתבים עכשיו.
קחו רק את מה שמעצים אתכם.
אל תהיו עבדים למחשבות של אחרים.
תהפכו למלכים של המחשבות שלכם.
המבין יבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחר צודק אבל איך למצוא מטפל אנושי ?
נועה11/12/2014ממש לא יודעת איך למצוא מטפל מקצועי ושלא ישחוט בסכום, ובמיוחד מישהו אמפטי שבאמת אכפת לו מהמטופל, באינטרנט אין כמעט המלצות, מחפשת פסיכיאטר שמבין ב add אשמח להמלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא הבעיה.
שחר11/12/2014למצוא מטפל אמפתי עוד אפשר למצוא.
אבל למצוא מטפל שיכול לרפא הינה הבעיה האמיתית.
אני לא יודע מה איתכם אבל אני לא רוצה לחיות עם הבעיות הללו.
ולא רוצה ללמוד לחיות איתם.אני רוצה פתרון לבעיות האלו.
הבעיה היא למצוא מישהו שבאמת יודע לפתור אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפתור בעצמך
שמוליק11/12/2014שלום שחר.
לדעתי, מטפל טוב אינו צריך לפתור למטופל את הבעיות שלו, אלא לתת לו את הכלים כדי שהמטופל עצמו יפתור את הבעיות שלו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הבדל.
שחר11/12/2014העיקר שלרופא יהייה את הפתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרים רבים הרופא עושה הבחנה בהתאם
סבתא16/12/2014למה שהפציינט מספר.
מבחינה זו ההבחנה תלויה רבות במודעות של הפציינט למה שהוא חווה וביכולתו וברצונו לדווח על כך באופן מלא.
אני באופן אישי נהגתי להסתיר מהרופא (ומעצמי) דברים שהתביישתי בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)