פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות והתמכרויות
    דלית
    14/10/2014

הנני מטופלת בפלוטין 40 מג ליום כבר שנים עקב התקפי חרדה ,פאניקה
    ובנוסף כנראה שאני מכורה לקניות ולביזבוזים ועקב כך במינוס והלוואות ולמרות זאת
    ממשיכה לבזבז
    האם יש כדור להפרעה שכזאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות והתמכרויות

הוספת תגובה

• חרדות והתמכרויות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/10/2014

בהחלט, לפעמים ניש צורך במינון גבוהה יותר של SSRI , וכן שילוב טיפול פסיכולוגי במיוחד CBT.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקוול
    מיכל
    13/10/2014

שלום אני בת 31 מזה שנים סובלת מ OCD ודכאון מטופלת בציפרלקס וסימבלתא ולאחרונה (שבועיים) הפסיכיאטר שלי הוסיף לטיפול סרוקוול 50 מ"ג האם תיתכן עלייה של 2 קילו במשקל ? רוצה לציין כי לא שיניתי את אורך החיים שלי מבחינת תזונה,אני די מקפידה לאכול בריא ומסודר כך שאין סיבה להשמנה בנוסף אני לא חשה שהתאבון שלי מוגבר אני אוכלת יחסית מעט ,תיתכן עליה במשקל באגירת נוזלים מהסרקוול או שאם כתוב בתופעות לוואי עלייה במשקל מתכוונים לתאבון מוגבר וכתוצאה מכך להשמנה,תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוול

הוספת תגובה

• מה הסיבה שעוד לא נענתי לשאלתי??

מיכל
    16/10/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקוול משמין

פלוני
    17/10/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין
    מיואש
    13/10/2014

2 שאלות בקשר לוובוטרין

1. האם זה מוריד חשק מיני והאם זה עלול לגרום לשפיכה מועכבת?
    2. האם זה יעיל גם בטיפול בחרדות או רק נגד דכאון

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    וולבוטרין

הוספת תגובה

• הקפצה

מיואש
    21/10/2014

הקפצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/10/2014

1. משפר תיפקוד מיני.
    2. יכול להחמיר חרדה, עוזר מאוד בדיכאון וחוסר מוטיבציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    בוקר טוב
    13/10/2014

הכרתי בחור והסתכלתי לו בדברים וראיתי שהוא לוקח תרופה בשם אסטו 10 .קצת נבהלתי האם מדובר בחרדות דיכאון או בזכיזופרניה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שלום לך,

לירון
    13/10/2014

1. קודם כל למה חיטטת לו בדברים?
    2. לא זה לא לסכיזופרניה.
    וגם אם הייתה לו סכיזופרניה ( אני משערת שלא) האם זה פוסל אותו כבן זוג?

ואם לך הייתה סכיזופרניה.....?

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל את צודקת

בוקר טוב
    13/10/2014

לא הייתי צריכה להסתכל לו בדברים למרות שלפני שהוא הלך אמרתי לו שיש סביר גבוה שאחטט לו בדברים. כך שאולי הוא רצה שאגלה.
    2.דבר שני אני חושבת שכן אני צריכה לדעת אם אדם חולה בסכיזופרניה זה לא עושה אותו טוב יותר או פחות טוב. אבל כשבאים להקים משפחה צריך לדעת דברים כאלה וזה לא יפה להסתיר דברים כאלה צריך לתת לבן זוג להחליט . ולהראות לו את הצדדים גם הפחות נחמדים.

אשמח לדעת האם זה קשור לחרדה חברתית? או לדכאון או שלפי מה שהסתכלתי זה גם וגם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה שלא תשאלי אותו?.

לירון
    15/10/2014

הדבר יקשר ביניכם אף יותר.

תשאלי בדרך איכפתית ומבינה, אני בטוחה שהוא יספר לך.

בהצלחה: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    18/10/2014

שלום לך.

אני חושב שרובם מעדיפים לספר על כך אחרי שהקשר נהיה רציני, ולא מייד על ההתחלה.

עם זאת, ישנם מטופלים שמעדיפים לספר על כל מייד, ואע"פ שמזווית ראייה של מטופלים זה נראה חריג ומוזר, יש בדרך הזו יתרונות.

מי שמספר על כך מייד ירגיש ממיד אמפתיה מצד בן הזוג הפוטנצאילי.

אני מסכים איתך שצריך לספר על כך, אך כיון שעל פי הנורמה החברתית, ניתן לספר על כך מאוחר יותר, אז לא ניתן להאשים ברמאות את מי שמעדיף לספר על כך מאוחר יותר.

אף על פי כן, במקרים שבהם ישנה התעניינות מוקדמת יותר ומבקשים מידע על בעיות נפשיות - צריך לספר על כך מייד או לסיים את הקשר.

כל טוב ובהצלחה במציאת בן זוג (בין אם זה הוא ובין אם לא).
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/10/2014

נוגד חרדה ודיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    בוקר טוב
    13/10/2014

רציתי לדעת האם צפלרקס או אסטו 10 הם תרופו לסכיזופרניה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/10/2014

לא !!
    ואסור ליטול ללא פיקוח רופא, מסוכן ועלול להחמיר.( בסכיזופרניה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מרסיטל
    שי
    12/10/2014

היי, אני לוקחת רסיטל כבר בערך 5 שנים. לפני כחודש החלטתי שאני רוצה להיגמל מהתרופה ועברתי לחצי כדור ביום. היו ימים ששכחתי לקחת וזה עבר בסדר גמור. דווקא עכשיו (אחרי קצת יותר מחודש), כשחשבתי שהגוף שלי התרגל לזה, אני לא יכולה לעבור יום בלי לקחת לפחות חצי כדור. אני עצבנית, חסרת סבלנות, לא ישנה טוב, יש לי צמרמורות ואני סובלת מרעידות.
    אני מתכננת להיכנס להיריון בקרוב ולכן היה חשוב לי לעשות את הגמילה.
    האם זה הגיוני שאחרי קצת יותר מחודש שאני לוקחת גג חצי כדור אני עדיין לא יכולה להפסיק? האם להיכנע לצורך לקחת אותו או לסבול ולחכות שזה יעבור?
    לא יודעת אם זה קשור לעניין אבל אני לוקחת גם קלונקס.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מרסיטל

הוספת תגובה

• הכי טוב - להתייעץ עם הרופא המטפל

שמוליק
    18/10/2014

שלום שי.

כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. לא צריך לראות את הרופא כאיזה סוכן סמוי של חברות התרופות, ואם ישנה הרגשה כזו, אז צריך להחליף רופא לרופא אחר שאת מרגישה שאת יכולה לתת בו אמון.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מרסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/10/2014

יש לברר האם נכון להפסיק.
    יש לישקול סרנדה כתחליף, הכי בטוח בהריון.
    יש לפנות לבדיקה פסיכיאטרית, יש לברר מצב קליני עכשווי,
    לברר מה המטרות ומה תוכנית הטיפול..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעשות שינוי?
    נטלי
    12/10/2014

שלום, בת 33, שנתיים בטיפול תרופתי עקב חרדה קיצונית (של 24 שעות ביממה) , פוסט טראומה, ו חרדה מסוג OCD (מחשבות כפייתיות). כרגע בשנה האחרונה לוקחת:

פרוזאק 60 מג
    סרטרלין 75 מג
    סרקוול 120 מג
    ואסיוול לפי הצורך (בדכ כדור פעם בשבוע שבועיים).

לעומת המצה ההתחלתי בו הייתי, שהיתי לגמרי משותקת למיטה ורועדת ולא יכולה לזוז וכו (חרדה מאוד קשה) יש שיפור. רמת החרדה ירדה, הימים עוברים עם הרבה פחות סבל ולפעמים ללא סבל כמעט בכלל. המחשבות הכפייתיות השתפרו מאוד, ממש שיפור משמעותי בחרדה האובססיבית. מצד שני, יש ימים שהחרדה הכללית מוגברת (תחושת אימה), אני עדיין לא מתפקדת רגיל לגמריי (לא עובדת לא מבלה וכו) . והדבר שהכי מטריד אותי, יש לי מין אפאטיות נוראית. כלום לא מעניין אותי. אין לי רגש כלפי כלום. אין לי רצונות אין לי טיפת שימחה. וזה לא היה ככה... אפילו כשהמצב שלי היה יותר קשה אז אופטימיות (סוג של) תמיד היתה לי, במצבים קשים מה שהחזיק אותי זה לחשוב על העתיד ועל דברים שרוצה וכו. ורגעים קטנים של חיוך או הרגשה נעימה. אין לי את זה. לא בא לי כלום. אין לי כוח (פיזית ונפשית) לכלום. כלום לא נעים לי או נחמד. אין רצונות ואין חשק.

האם זה נראה שצריך שינוי תרופתי? ואם כן על איזה כיוון הייתם ממליצים? (טיפול קוגנטיבי אני לא מרגישה ככ שאני במצב לזה עדיין כרגע). מבחינה תרופתית, מה יש לשנות? מכדורי SSRI הכדורים היחדים שלקחתי אי פעם זה פרוזאק, וסרטרלין. מאנטי פסיכוטים סרקוול וזאפה (הסרקוול הרגשתי עשה לי שיפור משמעותי בחרדות , יותר מכל ה SSRI וכו). האם יש מקום לנסות SSRI אחרים? העניין הוא שבמעברי תרופות המצב שלי מאוד מחמיר וקשה לשאת אותו והרופא חושש להחליף לי. כאשר אמרתי את כל זה לרופא שלי הוא אמר "מה את מעדיפה, חרדות או דיכאון"? אז זה מה שזה? אני אמורה לבחור?? אני לא רוצה לא את זה ולא את זה, אני לא יכולה לחיות עם אף אחד מהם בצורה נורמלית.

אודם לכם על כל עיצה . דיעה !

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    לעשות שינוי?

הוספת תגובה

• נ.ב

נטלי
    12/10/2014

רק אציין שהרופא לא אמר זאת בצורה לא יפה, או משהו כזה. הוא שאל אותי ברצינות מה יותר נסבל החרדה או האפאטיות. והסביר לי שיתכן ואחד הכדורים או השילוב עושה לי אפאטיות (הסרקוול סביר להניח) אבל מצד שני עוזר לי לחרדה. אני לא יודעת מה לעשות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה בבקשה..

נטלי
    18/10/2014

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה

נטלי
    27/10/2014

...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רק תרופות

שמוליק
    28/10/2014

שלום נטלי.

הגישה העיקבית של רופאי הפורום היא שצריך לבדוק בצורה מקיפה גם את שאר המרכיבים של הבעייה: פסיכולוגיים, סביבתיים ואורגניים.

התרופות אינן אמורות לטפל במרכיבים הפסיכולוגיים והסביבתיים, וחשוב לטפל גם בהם.

את לא כתבת שום מעבר לטיפול בתרופות.
    יש מטופלים שמעוניינים רק בתרופות - וזו זכותם, ואם זו הגישה שלך - צריך לכבד אותה.

טיפול טוב במרכיבים הריגשיים יכול לשפר את המצב הרבה יותר מאשר התרופות, ואף יכול להביא למצב שלא יהיה צורך בתרופות. כדאי להיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ולראות מה דעתו על טיפול בשיחות (פסיכותרפיה).

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעשות שינוי? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/10/2014

יש קושי להמליץ על הטיפול שבאמת הכי מתאים.
    את מצגיה מצב קליני מורכב.
    יש צורך בהערכה חוזרת, לישקול שינוי תרופתי , בירור מצב גופני , תזונתי וכן לישקול לשלב טיפול בשיחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלא מוחי-שאלה
    זהב
    11/10/2014

הודות לתרופות הפסיכיאטריות המופלאות והנהדרות שאני כבר שנה לא נוגע בהם,אותם תרופות לדעתי פשוט יצרו כלא כימי למוח ולנפש השוכנת בתוכו,כמו שמכניסים פושע מאחורי סורג ובריח,ככה אני מרגיש שהתרופות עשו לי.

זאת בושה וחרפה הקלות הזאת שבהם נגזר דין על בן אדם כמאובחן כחולה נפש ושזקוק לטיפול תרופתי,אפילו בית משפט,עד שהוא מחליט להכניס בן אדם לכלא,בוחן 1000 פעם את כל הצדדים,מסתכל אם הוא מסוכן או לא. בהתחלה יש חקירה,מעצר,עד שנגזר על בן אדם לאבד את החופש שלו,הוא עובר תהליך מדוקדק היטב.

אני קורא לפסיכיאטרים להתחיל לשקול היטב את מתן התרופות,ולא ללחוץ על ההדק בכזאת קלות ולשחרר תרופות,זה כמו רצח,תחשבו לפני שאתם יורים תרופות על המטופלים שלכם,חכו שנייה,כל כדור הורג וגם כדור פסיכיאטרי יכול לפגוע במוח,אל תהרסו אנשים,כסף זה לא הכל בחיים.

ואני שואל,למה הקלות הבלתי נסבלת הזאת שהתרופות ככה מחולקות,אני יכול להבין מצבים נדירים שבן אדם מאבד את שפיותו,והוא מסוכן בצורה בלתי רגילה לסביבה שלו ולחברה,ואי אפשר לרסן אותו אז נותנים לו תחומרים הפסיכיאטרים,אבל אלו אחוזים קטנים מאד מהחברה, ומה חטאו אנשים שאין להם שום עבר פלילי,לא מסוכנים,למה להפוך אותם למפגרים?

אני מעוניין בהתייחסות ותשובה עניינית!!

לקביעת תור
    סגירה
    כלא מוחי-שאלה

הוספת תגובה

• אנ מבין תצד של הפסיכיאטריה

זהב
    11/10/2014

ושל חברות התרופות, וכול מי שקשור לצד הזה,שמתנהגים כמו עבריינים ששומרים על זכות השתיקה,ולעולם לא יודו בפשע שלהם,יש מאוד עדיות מצד מטופלים שטוענים שהתרופות לא טיפלו בהם ואף הרעו את מצבם,אם חברות התרופות והפסיכיאטריה היו צריכים לעמוד למשפט לא בטוח שהם היו יוצאים נקיים, רק שכולם גמורים כמעט מהכדורים ואין להם כוח ביכלל להתנגד לזה.

הרי בן אדם שמחפש להרגיש יותר טוב ופונה לסמים לדוגמא,המדינה לא תעבור על זה בשתיקה,חקירות מעצרים,משפט ואפילו כלא,מחמירים מאוד בעניין הסמים בישראל, ובנוגע לסמים פסיכיאטרים שזה סמים לכל דבר,וניתנים בתכלס כאדי שבן אדם ירגיש יותר טוב או שלא ירגיש ביכלל,אין שום אכיפה, זה פשע בלבוש חוקי.

קחו את זה כנקודה למחשבה,ותבינו שיש פשע שהוא לובש לבוש חוקי,אבל עדיין הוא פשע שגורם נזק לבני אדם!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבין את הכוונה

זהב
    12/10/2014

אבל התוצאה אצלי לא יצאה טוב,נהפכתי למוגבל ומפגר שכלית ומנטלית,פשוטו כמשמעו. ניזקותי עקב שימוש בכדורים!! אצטרך לחיות ככה את שארית חיי. מוח זה דבר שיכול להיווצר נזק בלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    18/10/2014

שלום זהב.

גם אני מבין את ההרגשה הזו מתוך חוויה אישית.

היו לי ארבעה אישפוזים, שלושה מהם היו כפויים. סבלתי קשות מתופעות הלוואי של התרופות, עד כדי כך שכבר רציתי שהחיים ייגמרו...

לאחר הפסקה של הטיפול התרופתי, ראיתי לנכון להזדעק על כך, ואני מוצא בפורום הזו מקום טוב מאוד לשטוח את משנתי.

לדעתי, צריך פשוט לומר את כל האמת, הן למטופלים שמיוזמתם באים לפסיכיאטר והן למטופלים בכפייה על תופעות הלוואי של התרופות, ועל כך, שניתן לטפל בבעייה גם ללא תרופות; טיפול טוב במרכיב הריגשי יכול להביא למצב כזה.

ישנם הרבה מאוד מטופלים שרוצים דווקא טיפול תרופתי, ואין מה לבוא בטרוניה כלפי רופאים שנותנים להם את מה שהם רוצים.

אני מציע לך כעת, שתיקח את החוויה שחוית כמנוף להתקדמות ולהתעלות. דווקא בגלל החוויה הזו, אתה תוכל להיות אדם טוב יותר שיכול לגלות יותר רגישות לזולת, ותוכל לנצל את התכונה הזו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק

זהב
    18/10/2014

תודה שענית,אצלי לא היה התקף פסיכוטי מעולם ולא אושפזתי בכפייה,גם אני הפסקתי עם התרופות,ולא יודע למה,אבל נשארתי מאז במצב כמו רובוט מכני,התרופות האלה זה כמו לשים תחבושת על המוח,אני מזמן לא מי שהייתי לפני,אולי 50 אחוז,אחרי התרופות אני יכול להגיד שהפכתי לנכה במובן מסויים, זה ה70 אחוז ממני שהתרופות מחקו,נשארתי 20-30 אחוז בן אדם ו-70 אחוז רובוט, ממש חצי אדם חצי מכונה. בלי רגשות,בלי תגובות,בלי רצונות ובלי כלום!!

זה כמו לשים רעל לחיה ולהפוך אותה למוטציה,הפסדתי על שולחן הפוקר של הפסיכיאטריה 70 אחוז מעצמי,עשיתי טעות שהכנסתי את זה לפה,ואני משלם עד היום בתשלומים לכל החיים!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה שלא מוכרת לי

שמוליק
    19/10/2014

שלום זהב.

הייתה לי הנחת יסוד לפיה ברגע שמפסיקים את הטיפול התרופתי, תופעות הלוואי של התרופות אמורות לחלוף כלא היו תוך סדר כחצי שנה כפי שקרה לי, והדבר היחידי שצריך לקחת בחשבון הוא שההפסקה עלולה לגרום לתסמינים לחזור.

לא יצא לי להיתקל בתופעה כזו שתופעות הלוואי לא נעלמות כפי שקרה לך. ניסיתי לעשות חיפוש באינטרנט על מנת לבדוק האם ישנן עדויות נוספות על תופעה כזו ולא כל כך הצלחתי.

בכל אופן, לדעתי, לא כדאי להרים ידיים וצריך לנסות לבדוק כיצד ניתן לשפר את המצב.

שיהיה בהצלחה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי...

שמוליק
    21/10/2014

שלום זהב.

ניסיתי שוב פעם לבדוק את העניין.

אני חייב להודות שאני בפורום הזה בזכותו של אילן סלומון

שלחתי אליו מייל לבדוק האם התופעה הזו מוכרת לו והאם ניתן מניסיונו לשקם את הנזקים.

הוא טוען שכן, זה מה שהוא כתב לי בתשובה:

"לגבי נזקים בלתי הפיכים ברור שכן.
    ...
    שיקום הנזקים אך ורק על ידי תזונה טובה, ויטמינים, מינרלים, ניקוי הגוף והעיקר: עבודה ופעילות גופנית".

אולי כדאי לנסות לפנות אליו. מה כבר יש להפסיד???

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשמע תתעודד

מתי
    21/10/2014

הכל הפיך !! תרופות יכול להיות שתצטרך כל החיים .
    מה שקובע אם בן אדם "נורמלי " משוגע או משהו . זה התפקוד .
    לשמחתי ולשמחתך ע"י שיקום סוציוחברתי ---- בלי בלבולי שכל עבודה רגילה , ספורט , מסגרת חברים , חברה בהמשך .
    אתה מגיע למחוזות שבריאים היו חולמים להגיע .
    מי מקבל קצבה ?
    הנכות היא בראש ( נפשית ) תודה שלא פיזית . כמו כל רגש נפשי דכאון יש בצד השני שמחה , יאוש יש תקווה , קנאה יש אהדה .
    כך גם במצב נפשי . אולי אי אפשר להפסיק לגמרי תרופות אבל רמת החיים עולה מעלה .
    לכן דבר נוסף , יש אנשים בריאים שלא כל כך בריאים ( עצבניים , ילדותיים ... ) שטוב לי ולך שאנחנו לא במקום שלהם .
    וגם הפסיכאטריה מתיחסת לסכיזופרניה ונגזרותיה כמו תסמונות אוטיסטיות עפ"י מדדים .
    הבורות של אחרים זה היתרון שלך .
    יהיה טוב חבר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון בעיקר וחרדה
    דני
    11/10/2014

שלום, אני בן 38 ומאובחן כסובל מסכיזופרניה פראנואידית כ 15 שנה.
    כמה שנים לאחר ההתקף הפסיכוטי הראשון שלי , החלטתי ללכת לטיפול במחלקת יום בשלוותה , שם טופלתי במשך כ 5 חודש. בעיקבות הטיפול שם והרגשתי כלפיו , חוויתי את מה שהוגדר על ידם כדיכאון קליני פוסט פסיכוטי.
    ב5-10 השנים הבאות חייתי גיהנום של דיכאון קשה וטופלתי סימולטנית ב כ 4-5 תרופות שונות נגד הדיכאון ( רסיטל, ויפקס,ixel, ציפרלקס ואולי עוד אחת או שתיים שאינני זוכר) שום דבר לא עזר כלל!! עד שיום אחד דודתי החליטה לנסות לשקם אותי ואספה אותי לביתה.
    עוד באותו ערב הפסיקו לי את כל התרופות ( למעט סוליאן 600 מ״ג האנטי פסיכוטי) ונתנו לי מירו, 40 דקות לאחר נטילת התרופה ומאז נעלם הדיכאון כלא היה.
    כיום אני מעוניין בעזרה לדיכאון מסויים שאני מרגיש ושפוגע בתיפקודי והרגשתי.
    שאלתי היא , על איזה תרופה או מישפחת תרופות כדאי לי להיתייעץ עם הפסיכיאטר שלי ?יש משהו שדומה למירו רק פועל מזווית אחרת? יש משהו חדש? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון בעיקר וחרדה

הוספת תגובה

• דיכאון בעיקר וחרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/10/2014

לא מומלץ לנסות תרופות ללא פיקוח פסיכיאטר מטפל.
    יש סכנה בהתלקחות מצב פסיכוטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה רצינית לחברי הפורום ולרופאים!!
    טוטו
    10/10/2014

לדעתי בגלל כדור בשם פאקסט,נפגעה לי היצירתיות בצורה משמעותית,אני כל יום מאמין מחדש שאני יחזור לעצמי,אבל בפועל המוח לא חוזר לעצמו,זה מגביל אותי ביכולת לחשוב,לתכנן,ליצור תקשורת עם אנשים,זה לא אני ולא הייתי ככה אף פעם,המוח כאילו עומד תקוע במצב אחד ולא זז,ואני כל יום מנסה לפעול ככה אבל מבחינה מחשבתית שום דבר לא זז כל מה שקיים בראש זה רק מחשבות טורדניות כמו דואר זבל שנשלח בדואר אלקטרוני.
    מרגיש שנהרסה לי היכולת להתפתח,לא יוצר,לא מתחבר.
    יש אפשרות לתקן את זה? להחזיר תמוח לקדמותו? לצאת מזה? או שכל חיי אאלץ להישאר ככה ולחיות עם נזק בלתי הפיך?

הוספת תגובה

• שאלה רצינית לחברי הפורום ולרופאים!! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/10/2014

יש לברר את המצב הקליני כעת.
    ייתכן ויש צורך בהמשך טיפול מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקוול
    שי
    10/10/2014

שלום רב !!
    מהו המינון המקובל / מומלץ של סרוקוול להפרעות בשינה, שאותו אני מעוניין לקחת באופן קבוע ??

בברכה ותודה !!

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוול

הוספת תגובה

• סרוקוול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/10/2014

25 מ''ג - 100 מ''ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פיזדץ
    09/10/2014

או יותר נכון כמה שאלות.

לא משנה כמה אני חושב על זה..
    אני לא מצליח להבין דבר אחד.בעצם אני לא מבין שום דבר כבר בנוגע לפסיכיאטריה.

אתם הפסיכיאטרים פשוט עשיתם לעצמכם שם רע.אין מקצוע אחד ברפואה כולה שאני מתעב פרט לפסיכיאטריה.אתם מביישים את הרפואה.

והנה למה.

קודם אתם מלאים בתאוריות לגבי מקורן של הבעיות הנפשיות ואין לכם עובדה אחת לגבי מקורן.

אתם לא מבצעים בדיקה מעבדה לאבחון הבעיות הנפשיות.שזה פשוט אבסורד לתת לאדם כדורים לתקופות ארוכות מבלי לבדוק באופן מדעי אם הוא בכלל צריך אותם.
    ראיון מילולי אינו עדות לחוסר איזון כימי במוח.

כיום אתם נותנים כדורים אנטי פסיכוטיים לכל בעיה נפשית.או סי די,חרדה.
    מה זה?אני לא מבין!כתוב במפורש בעלון שהיא מיועדת לסכיזופרניה.

לא כתוב בעלון בשום מקום שזה ניתן לחרדה או משהו אחר.

אז מאיפה החוצפה לרשום את זה לאדם בלי בעיה פסיכוטית.

אתם לא כימאים,אתם לא יצרתם את התרופה.אתם לא מדענים שחוקרים ומכינים את התרופות.

יש תרופה לאו סי די,יש תרופה לחרדה,יש תרופה לסכיזופרניה.
    תעבדו כמו שצריך.

אוייש מה אני בכלל מנסה להוכיח...תמשיכו לעשות כסף על חשבון אנשים שסובלים מנוולים.בסופו של דבר תענשו על כך ובגדול.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בסופו של דבר אתה דובר אמת

111
    09/10/2014

העסק הזה זה עסק שהביאו לארץ מארצות הברית,כל האבחנות וכל השמות זה במקור מאנגלית,לדעתי זה לא מתאים למנטליות שלנו,והרבה אנשים יכולים לטעות ולהתבלבל ולנסות תכדורים האלה בתקווה שיעזרו להם,והרבה מאד פעמים זה עושה את ההפך, אחי יש עוד הרבה שנפלו,גם אני ביניהם,האישיות שלי כמעט ונמחקה מהכדורים האלה,זה פשוט חוסם כל מיני דברים במוח וגם חוסם תבן אדם מלהרגיש באמת את מה שהוא צריך להרגיש ולהיות מי שהוא!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשמע..

פיזדץ
    10/10/2014

אני לא יודע אם זה מוחק אישיות או לא.
    אין לי שום דרך להוכיח כלום.

אני רק יודע בוודאות מס' דברים.

1.הכדורים ניתנים באופן קל מידי,אבל ממש ממש קל מידי.
    2.רופאי משפחה לא צריכים להיות רשאים לרשום תרופות פסיכיאטריות.
    3.המשחקים הללו עם החלפת כדורים כי כביכול צריך להתאים את הכדור למטופל חייבים להיפסק.

מה זה המשחקים האלה בחיאת רבאק.

הפסיכיאטריה קיימת שנים ועד היום אין שום כלי מדעי לאבחון אף "מחלה".

אומרים ש MRI שמראה סכיזופרניה.וואלה?באמת?אז תשלחו את הבן אדם לבדיקה כדי לוודא זאת מבחינה מדעית.

אין פשוט בושה וחרפה.

אני משתגע מהתחום הזה.

אני רוצה לספר לכם סיפור.

אני מכיר מישהו שהתחיל לפחד מאוד מהמוות לאחר שמישהו קרוב אליו מת.
    אז הוא קיבל חרדה.
    אז הביאו לו ציפרלקס מינון קטן.הוא אומר שזה עוזר.אבל איך בדיוק?

בכך שכל פעם שיש לו מחשבה על מוות אז הכדור מזהה זאת ומוריד את החרדה?
    לא נראה לי..הכדור מקהה את החרדה באופן כללי.גם כשהחרדה הינה חיונית.
    ולך תדע מה עוד זה עושה..לא סתם ככה אנשים משמינים מהכדורים הללו.זה גם משפיע על המטבוליזם.ובסתר על עוד דברים בגוף.

אתם מתערבים במערכות במוח שאין לכם מושג מה ההשפעה האמיתית.

אתם לא רופאים אלא רוצחים.

אני בעד להעיף את הפסיכיאטריה לעזעזל.

להשתמש בעיקר בטיפולים בדיבור ומעשים.

תקראו לזה פסיכואנליזה,פסיכותרפיה,פסיכולוגיה,פסיכוחוייכו.

פסיכיאטריה הינה הרסנית נקודה.

מזל שישנם גופים ופסיכיאטרים בודדים שהבינו מה נעשה ויצאו נגד הפסיכיאטריה עצמה.לאותם גופים יש לי כבוד עצום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילוסופיה - סלקציה טבעית ...

ד``ר יונתן דוידאור
    12/10/2014

המטרה של הפורום זה מתן מידע, המקום לא מהווה פורום פילוסופי.אך הפעם בלבד התייחס.

רק חומר חשיבה, תנסה להסביר את דבריך למשפחות 500 המתאבדים בשנה ואלפים שמנסים להתאבד בשנה.

לא מאחל לך ולאף אחד אחר , לראות בן משפחה, עושה את צרכיו במקומות ציבוריים, מאונן כדי להפרות את העולם בצדיקים בכיכר העיר, אדם שהולך במדבר 4 ימים ללא שתיה, כי אלוהים אמר לו וכמעט מת, או אולי מקרה של אדם במצב פסיכוטי שפשוט כרת לאחיו את הראש והמשיך לעשן עד שהמשטרה הגיע ...

אולי יותר נכן להיצמד לסלקציה הטבעית, אנשים שלא שורדים וסובלים את החיים לאפשר להם למות .. כמו בתרבויות מסויימות..
    ( גם ביהדות - מי שמתאבד נקבר מחוץ לגדר ... מעניין , גם סוג של סלקציה)

לצערי, לפי כל התחזיות, הכיוון הכללי בעולם, יותר דיכאון קשה ומגבלות, פגיעה תפקודית, אובדנות וגם מקרה רצח ( כגון מה שהיה עם האב שרצח ילדים ועוד..)

שוב זה נושא פילוסופי , אתי , משפטי ורפואי...

עובדתי : הפסיכיאטריה עוזרת לרבים ומצילה חיי אדם רבים מאוד.
    טיפול פסיכיאטרי מוקדם יכול לשנות באופן משמעותי את איכות החיים ולמנוע סבל רב, למטופל, לסובבים , במיוחד משפחתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי יש מה להגיד

שמוליק
    18/10/2014

שלום לכולם.

אני חושב שהסיפור שלי די ידוע: עברתי ארבעה אישפוזים, שלושה מהם היו כפויים. היה היה לי סבל רב מתופעות הלוואי של התרופות ובעיקר מהתרופות האנטי-פסיכוטיות, וממש רציתי לסיים את החיים בגלל הסבל הנוראי הזה. בסוף הפסקתי את הטיפול התרופתי על דעת עצמי ובניגוד להמלצת הרופאה המטפלת, וזה היה צעד נכון.

גם לי יש הרבה ביקורת על הפסיכיאטריה, ואני בהחלט בעד ביקורת עניניית, ואפרט נקודות עיקריות:

על פי הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, ישנם ארבעה מרכיבים לבעיות הנפשיות: אורגני (בעיות רפואיות "רגילות"), פסיכולוג, סביבתי, וביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).

לדעתי האישית, וכתבתי אותה אין ספור פעמים בפורום הזה, המרכיב הביולוגי הוא תוצר של שאר המרכיבים ולא מדובר בבעייה שעומדת בפני עצמה. אכן אין שום הוכחות לכאן או לכאן.

הרבה פעמים מסבירים את תופעות הלוואי של התרופות כ"סימפטומים שליליים של המחלה". יש דבר כזה, וישנם חולים שאינם מטופלים תרופתית וסובלים מכך, אך בדרך כלל זה ההסבר לתופעות כגון עייפות וקשיי תיפקוד, ולא אומרים שזה יכול להיות תופעות לוואי של התרופות.

בבתי החולים, טוחנים למטופלים את השכל בדבר הנחיצות של התרופות, ומשכנעים אותם ששבוע בלי תרופות, והם ימצאו את עצמם שוב במצב פסיכוטי. אף אחד לא אומר שניתן ע"י טיפול המתמקד במרכיב הריגשי להגיע למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות.

עם זאת, ישנם מטופלים שבאמת עדיף לתת להם תרופות, כפי שד"ר דוידאור כתב.

בנוסף לכך, ישנם הרבה מאוד מטופלים שמאוד רוצים תרופות ובמיוחד מטופלים שמאוכזבים מטיפול פסיכולוגי שלא כך כך הצליח.

אני בעד ביקורת עניינית, וד"ר דוידאור ובכלל הרופאים של הפורום אינם מטרה נכונה של הביקורת הזו, כיון שהם גם מטפלים בשיחות. כדאי להיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ולראות מה דעתו על הטיפול בשיחות לפני שסתם מאשימים. הוא כותב במפורשות שטיפול בשיחות הוא הטיפול הטוב והנכון לטווח הרחוק, והוא בהחלט יכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות על תופעות הלוואי שלהן.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ מוחי ופסיכוזה
    מתי
    08/10/2014

שלום אני בן 34 והייתי תרמילאי פעם לפני 10 שנים .
    הייתי בפסיכוזה אבל זה לא שולל את התחושות שליוו אותי אז ספציפית בנסיעה מלחיצה ששמעתי והרגשתי פיצוצים בראש . יש לי בעית הבעה למשל הייתה לי חברה לפני חצי שנה ונפרדנו ואני לא מצליח לסדר בראש מה היה ומה יש לי עכשיו . גם עם חברים קשה לי לסדר את המילים .
    אני שואל האם יש אישזהו טיפול להבעה החסרה או אם יש טיפול תרופתי לבעיה מהסוג במוח ?
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ מוחי ופסיכוזה

הוספת תגובה

• לחץ מוחי ופסיכוזה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/10/2014

ממליץ לברר את הנושא באופן מקצועי, רופא משפחה ,בירור מצב גופני, לאחר מכן לשקול בדיקת רופא פסיכיאטר ובירור האבחנה ואת מטרת הטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשקול את מה ששקלו כבר ?

מתי
    12/10/2014

אני מדבר פה על פסיכוזה ונזק מוחי . לפי מה שקראתי במקרה של לחץ דם גבוהה במח ונימי דם שהתפוצצו הטיפול הוא סמוך לארוע . כלומר מה יש לעשות עשר שנים אחרי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשקול את מה ששקלו כבר ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/10/2014

לאבחן, להיות בטוחים באתיולגיה ולטפל לפי המטרות והמיגבלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקוול
    שי
    08/10/2014

האם סרוקוול היא תרופה שבה קיים מדכא מונואמין אוקסידאז (בקיצור MAO) ??

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוול

הוספת תגובה

• סרוקוול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/10/2014

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדי פסיכוזה
    דני
    08/10/2014

בגלל שהם מורידים את הרמה של הדופאמין במוח הם אמורים לפגוע בריכוז למי שלוקח אותך נגיד בשביל חרדה לא?

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדי פסיכוזה

הוספת תגובה

• נוגדי פסיכוזה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/10/2014

התרופות חוסמות פעילות דופאמין על קולטן דופאמין.
    למזלנו יש הבדלים באזורים שונים.
    באזור האונה הקדמית , FRONTAL LOBE
    התרופות החדשות, דור 2, חוסמות קולטן סרוונין 2A
    בדרך עקיפה , מעלות פעילות דופאמין באזור הקדמי
    במיוחד PREFRONTAL אזור האחראי על התיפקודים הניהוליים.
    תחת נוגדי פסיכוזה, כאשר יש סימנים שליליים של המחלה וכן פגיעה
    בריכוז, ניתן להוסיף אדרונקס, NRI , על ידי חסימה חוזרת של נוראדרנלין, גורם לעליה ומגביר פעילות של דופאמין.
    ציפראלקס ו SSRI אחרים , במינון גבוה יכולים להוביל לאפאטיה וחוסר הנאה,
    הטיפול יהיה נוגד פסיכוזה דור 2 , בגלל חסימה של קולטן סרוטונין 2A , ושינוי המצב, מדיכוי דופאמין להגברת פעילותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגה חוזרת של נוראדרנלין

תותי
    13/10/2014

צויין בהסברך כי דור 2 מעלה דופמין ומסדר את עניין קולטן סרוטונין 2a. האם אביליפיי ניכנס לקטגוריה זו והאם. כשכבר אין סימנים שליליים בפאזה. הדיכאונית לא מסוכן להעלות דופמין. והאם חוץ מאדרונקס יש משהו לעשות בעניין חוסר הנאה. מכלום. שיכחה ופיזור .חרשנות רבה למבחנים שלפני כן הצריכו רבע מההשקעה ופי שתיים בציון .מה גורם לבעיות בזיכרון ולבעיות בחוסר ההנאה מהחיים ומה ניתן לעשות.תודה רבה לכם על האיכותיות ועל צורת הפורום הידידותית פי כמה מאתרים מייאשים לשימוש.חג שמח ותודה לשמוליק על עבודת קודש שהוא עושה למענינו.שיש ימים בהם אנו סומים לנוכח העיוורון הקוגניטיבי בו אנו שרויים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון חרדה ואובססיביות

דני
    14/10/2014

יכולות לפגוע בזיכרון ובריכוז בדיוק כמו adhd

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המחמאה

שמוליק
    18/10/2014

שלום תותי.

תודה רבה על המחמאה. זה ממש שימח אותי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה