מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות על תרופות טריציקליותיוגב18/09/2014
1)מהם ההבדלים העיקרים בין ssri לבין תרופות טריציקליות?
2)האם תרופות טריציקליות יעילים גם כנגד חרדה וגם כנגד דיכאון כמו שssri יעילים גם נגד חרדה וגם נגד דיכאון?
3)באילו מקרים עדיף לטפל בתרופות טריציקליות על פני ssri?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות על תרופות טריציקליות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014TCA יעילות לא פחות , אך מסוכנות יותר.
כיום השימוש יותר ב OCD עמיד, קו 3 או יותר אחר ניסיון עם מספר SSRI ...
במיוחד ANAFRANIL .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל חרדות ואןסידןכוכב18/09/2014
לוקחת כשבועיים לוסטרל.מס ימים 50 מג ומאז 100. תוך כנה זמן יחול שינוי? קראצי באינטרנט שבאןסידי לוקחים מינון גבוה יותר...מתי להעלות ( כבר שבוע על 100מג )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל חרדות ואןסידן - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור18/09/2014שלום רב,
אכן, המינונים המומלצים בטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית (OCD) הם מינונים יותר גבוהים, אך בכל מקרה ספציפי קצב העליה במינון נקבע באופן אישי ע"י הפסיכיאטר המטפל, כך שלא ניתן לקבוע האם לעלות במינון או לא במסגרת הפורום.
את תוצאות הטיפול ניתן להעריך לא לפני 4-6 שבועות מתחילת הטיפול ולעיתים נדרש אף יותר מזה, כ-6-8 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירנהכוכב18/09/2014
סובלת מחרדות ואוסידי .התקנתי לפניי מס חודשים התקן מירנה .כמו כן לקחתי פבוקסיל שרק החמיר המצב וכשבועיים עם לוסטרל מחכה לשיפור. ייתכן ויש קשר בן ההחרפה למירנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014לפעמים תוספת הורמונים , במיוחד אסטרוגן, יכול לעזור ולשפר תגובה.
בכל מקרה , יש לברר מול רופא מטפל לגבי המצב..
לוסטרל הרבה יותר בטוח מפבוקסיל מבחינת אינטרקציות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מסרוקסט לפרוזקאדוה17/09/2014
כמה שנים שאני מטופלת בסרוקסט עקב חרדה כללית ואגורפוביה
מכיוון שבשנה האחרונה הסרוקסט הפסיק להשפיע עלי הוחלט ביחד עם פסיכיאטר לעבור לפרוזק
השאלה שלי אם המעבר אמור להיות חד או בהדרגה ? כי הפסיכיאטר אמר שמכיוון שזה אותו החומר אפשר לעשות מעבר חד אבל אני פוחדת מתופעות לוואי
שאלה שניה היא מכיוון שאין פרוזק בקופות החולים מה התחליף העדיף פריזמה או פלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עלי ?
אדוה18/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מסרוקסט לפרוזק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014המעבר חייב להיות בהדרגה ואיטי , על פי ניסיון רופא מטפל.
אין הבדל בין התחליפים, רק חשוב להמשיך בפריט שמתחילים ולא לשנות .. לפעמים יכול להיות תופעות לוואי מיותרות במעבר מפריט לפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות נרקיסיסטיתאלמונית17/09/2014
שלום דר'
אני סובלת מהפרעת אישיות נרקיסיסטית.
האם יש תרופה שיכולה לאזן את מצבי? או שמא זוהי הפרעה חשוכת מרפא?
ניסיתי סרוקוול, תרופות אנטי דיכאוניות ואלה החמירו את מצבי.
מה אתה היית ממליץ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות נרקיסיסטית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014טיפול פסיכולוגי דינאמי ארוך טווח - הטיפול המומלץ..
לפעמים יש לשלב תרופות עם שיחה.
לכן עדיף מטפל , פסיכיאטר, אשר במקביל לשיחות ישלב תרופות לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי אתה שמוליק?שרון17/09/2014
מה ההכשרה שלל ו......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי זה שמוליק?
רונן18/09/2014שמוליק הוא סתם אחד שמשעמם לו בחיים נדחף ומתיימר להיות רופא .
אין לו שום הכשרה מקצועית ולדעתי הוא גורם נזק גדול מאוד פה בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן או מי שאתה! - אתה סתם קנאי!
נאוה29/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו -
נאוה29/09/2014מספיקה סיכה 1 בכדי להוציא לך את האוויר, כי אתה סתם בלון נפוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי אתה שמוליק? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2014שמוליק פעיל בפורום מזה זמן רב.
הוא לא רופא, אך הידע שלו מרשים ובמיוחד ניסיון החיים שלו.
לדעתי, הוא צריך להיות מטפל , לעשות הסבה מקצועית..
עם הכשרה מקצועית, אין לי ספק שיוכל לעזור ולתרום לרבים, הרבה יותר.
קדימה שמוליק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
שמוליק18/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם ד"ר יונתן
שיר18/09/2014אכן שמוליק איש חכם שאוהב לעזור בפורום. ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוזר רופא ואני מסמיכה אותו
תותי29/09/2014שמוליק שאפו על הסיוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק
תותי29/09/2014הוא עוזר רופא ואחד ויחיד בכל הפורומים ואני גרה בפורומים האלה. הוא מקפיץ יחד עם. דר דוידור את הפורום פי מונים משאר הפורומים אשר אינם ידידותיים למשתמש לעומת פורום בי אוקי. שמובילים אותו בעיקר. דוידור ושמוליק. ישר כח לשניהם לשתי הרופאות האחרות שגם הן. מסייעות אך לפי דעתי פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אכן קורה
שמוליק04/11/2014שלום ד"ר דוידאור.
אכן, זה קורה. התחלתי ללמוד השנה פסיכולוגיה.
אני רואה שהלימודים משפרים באופן משמעותי את ההרגשה שלי.
תודה רבה על העידוד וההמרצה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה שמוליק
רואי04/01/2015ניכר שיש בשמוליק רצון וכנות
נדירה לעזור לתמוך ולתרום מהידע
שצבר בחייו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטלנורית17/09/2014
שלום רב,
בני קיבל למיקטל 200 מ"ג 1 ביום במשך חודש. היות ולא היתה השפעה עליו, הרופא העלה את המינון לפעמיים ביום (לפני שבוע) אף עתה אינני רואה שינוי. כמה זמן לוקח עד שיהיה שינוי במצבו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר לדעת...
שמוליק17/09/2014שלום נורית.
כל מטופל מגיב אחרת לתרופות השנות, ולכן יש כל כך הרבה תרופות...
צריך להתאזר בסבלנות עד שתימצא התרופה המתאימה.
עם זאת, הרופאים של הפורום עיקביים בגישתם שכדאי לטפל גם בשאר המרכיבים של הבעייה (סביבתיים, ריגשיים, ואורגניים) שתרופות אינן אמורות לפתור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014לא ברור, פעמים ביום 200 מ''ג = 400 מ''ג ?
חוק כללי ליעילות תרופה :
מינון אפקטיבי למשך חודשיים, באם ללא הטבה או שינוי, מדובר בכישלון טיפולי.
מינון אפקטיבי , מאוד אינדבידואלי ועל פי הערכת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתנו לי סרטרלין במקום ציפרלקסל16/09/2014
מה עושים בבית מרקחת והרופא אמר שזה אותו דבר האם זה נכון ,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בשמות מסחריים שונים
שמוליק17/09/2014שלום לך.
אינני רופא, אבל חיפוש ברשת מעלה שזו אותה תרופה אלא שהשמות המסחריים שונים.
קשה לי להבין מה מביא אותך להטיל פסק באמינות הדברים שהרופא המטפל אמר.
אני מניח שהרופאים של הפורום יאשרו את הדברים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא אותה תרופה
בסטיאן18/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו ממש לא אותה תרופה
כוכב18/09/2014ציפרלקס וציפרמיל מקורי וגנרי.לוסטרל זה סרטרלין או סרנדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נכון
דני27/09/2014סרטרלין היא גנריקה של טבע של לוסטרל(סרטרלין זה השם החומר הפעיל בתרופה המקורית לוסטרל) לציפרלקס יש גנריקות כמו אסטו ואסטצילפרום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואבן בהריוןעדי16/09/2014
שלום רב,
אני בשבוע 22 בהריון, לוקחת ציפראמיל באופן קבוע עקב חרדות.
שבוע הבא אני טסה ויש לי פחד מטיסות, האם מותר לי לקחת באופן חד פעמי כדור ואבן? האם זה יכול לגרום לפגיעה בעובר?
במידה ולא, האם יש כדור הרגעה אחר שניתן לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין כה וכה צריך מרשם
שמוליק17/09/2014שלום עדי.
ואבן היא תרופה שמצריכה מרשם, ולכן צריך לפנות לרופא המטפל ולו כדי לקבל מרשם.
אם כבר פונים לרופא המטפל, אז הוא אמור להכיר אותך הרבה יותר טוב מאשר הרופאים של הפורום (מבלי לפגוע בהם חלילה), ולכן ההדרכה שלו תהיה הרבה יותר מתאימה ומדוייקת.
עם זאת, אני מאמין שהרופאים יתנו מענה שאמור לומר מה בדרך כלל נכון לעשות במצב כזה על פי נסיונם, אבל נראה שהכי טוב להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך טוב יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואבן בהריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014באופן כללי לא מומלץ.
עדיף לנסות טיפול הרגעתי טבעי.. יש מבחר לא רע, לפעמים יעיל.
באם אין ברירה, עדיפות אחרונה , טיפול חד פעמי לא יגרום לנזק בדר'כ.
בכל מקרה , ממליץ להתיעץ עם רופא אשר מכיר ויכול לשקול זאת..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים להפסיק ריספונד?שירי16/09/2014
מטופלת בריספונד כבר שבועיים עקב מצב מאניה דיפרסיה מצבי משתפר
איך מפסיקים את הטיפול? אפשר במכה אחת להפסיק? או צריך לקחת חצי כדור ואז רבע וכל זה... כי רוצה להתחיל להפסיק..
מצד שני לא רוצה שיחזור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לעשות את זה בזהירות
שמוליק16/09/2014שלום שיר.
אני בהחלט מבין את ההרגשה הזו, ואני בעצמי עשיתי את זה, אבל כיוון שעשיתי את זה פעם אחת בחוסר זהירות, אז אני מציע ללמוד את הלקחים מהניסיון שלי.
ככלל, רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל, גם אם את נחושה בדעתך. כדאי לשמוע מה יש לו לומר, ובסוף כמובן שתוכלי לעשות מה שנראה לך טוב.
אני מניח שלאחר שבועיים, אף רופא לא ימליץ על הפסקה או הורדה של המינון; התסמינים עלולים לחזור.
אני בעצמי עשיתי את זה, ולאחר אישפוז קצר של שבועיים הפסקתי זרקתי את התרופות ודי מהר מצאתי את עצמי שוב פעם באישפוז כפוי...
בסופו של דבר, אחרי האישפוז שהיה ארוך מאוד ולאחר תקופה ארוכה שבה לקחתי תרופות וסבלתי מאוד מתופעות הלוואי - החלטתי שוב להפסיק על דעת עצמי, אבל המשכתי את הטיפול בשיחות.
בקיצור, לא מומלץ לעשות את זה עכשיו, אבל אם החלטת שכן, אז כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, וכדאי לך להמשיך את טיפול במרכיב הריגשי ולהיות עם יד על הדופק ובמקרה שייראו סימנים של החמרה במצב - אז שתהיי מוכנה לקחת תרופות שוב, גם על דעת זה שכאשר יהיה שיפור במצב אז שתפסיקי שוב.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
שירי16/09/2014באמת היה לך גם מאניה דיפרסיה?
לאחר כמה זמן הפסקת בפעם הראשונה? ולאחר כמה זמן בפעם השניה?
אפשר לשוחח איתך על כך באופן אישי? כי אשמח לדעת מנסיונך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
שמוליק16/09/2014שלום שיר.
גם אצלי האיבחון היה מאניה-דיפרסיה.
האיבחון היה בשל מצב פסיכוטי. הייתי שבועיים באישפוז, ואחרי שהמצב השתפר ביקשתי להשתחרר.
היה לי ברור שאני זורק את התרופות, וזה מה שעשיתי. קיבלתי אז 600 מ"ג דפלפט וקלונקס. אינני זוכר מה היה המינון היומי של הקלונקס.
ריספונד היא תרופה אנטי-פסיכוטית, ונותנים אותה למאובחני מאניה-דיפרסיה רק אם סבורים שמייצב מצב הרוח אינו מספיק יעיל לפאזה המאנית.
המצב התדרדר, ותוך שבועיים הייתי שוב פעם באישפוז כפוי...
הייתי כחודש במחלקה סגורה. החליטו לשנות לי את האיבחון לסכיזו-אפקטיב, ולכן גם נתנו לי תרופה אנטי-פסיכוטית.
אחר כך הייתי משהו כמו שנתיים במחלקה הפתוחה, עד שקיבלתי נכות מהביטוח הלאומי ועד שאישרו לי מסגרת של דיור מוגן.
היה לי סבל נוראי מתופעות הלוואי של התרופות ובמיוחד של התרופה האנטי-פסיכוטית. מרוב סבל רציתי לסיים את החיים...
בסוף במסגרת הדיור המוגן החלטתי שאני מספיק לפחות את התרופה האנטי-פסיכוטית ויהי מה. על מנת לגבות את המהלך תיכננתי לנסות לומר שהשינוי של האיבחון לא היה מוצדק וממילא גם השינוי התרופתי שהוסיף לרשימה תרופה אנטי-פסיכוטית, ולנסות לבקש חוות דעת נוספת.
בסוף לא הייתי צריך. הודעתי לרופאה המטפלת והיא אמרה שהיא תשמור על שתיקה.
בסוף עזבתי את המסגרת של הדיור המוגן לאחר שהייתי שם כשנה וחצי, ומאז הצלחתי להשתקם.
כדאי לציין שאחת עשרה שנים לפני האישפוז הקצר בן השבועיים היה עוד אישפוז בשל מצב פסיכוטי, וגם אז אחרי שלושה חודשים מתחילת האישפוז החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופות.
אני בהחלט תומך במי שמעוניין להפסיק את הטיפול התרופתי בשל סבל מתופעות הלוואי, אבל אני חושב שצריך לעשות את זה בתבונה וכדאי להיעזר ברופא המטפל (אולי צריך להחליף אותו) במקום לפחד מהרופאים.
כדאי להיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ולראות דברים מפורשים; הוא טוען שטיפול בשיחות (פסיכותרפיה) הוא הטיפול הטוב והנכון לטווח הרחוק, והוא בעצמו אמר שהיה לו מטופל שאחרי אישפוז לקח את עצמו בידיים והגיע למצב שהוא לא נזקק יותר לתרופות.
ניתן להיעזר בכל רופא שמטפל גם בשיחות ומאמין באפשרות של חיים ללא תרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתחילים להפסיק ריספונד? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014יש צורך ראשית להתיעץ עם רופא מטפל, לפעמים מומלץ המשך טיפול מניעתי לתקופה נוספת.
חובה להפסיק בהדרגה ובאטיות, תחת מעקב רופא, לשלילת החמרה וחזרת סימנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון חוזר..אבי15/09/2014
שלום..
בעקבות זה שכנראה אני סובל מקשב וריכוז אבל לא מאובחן וכרגע לוקח ציפרלקס לאוסידי שאובחנתי בזמנו..האם כדאי לגשת לאיבחון מחודש כשאני נקי מהתרופה כדי שלמאבחן יהיה קל יותר להבין מה יש לי? התרופה עכשיו אומנם מורידה לי חרדה אבל מחריפה לי קשב וריכוז...ובכלל החרדות שלי הם גם מחוסר ריכוז...
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון חוזר.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014באופן כללי , ציפרלקס לא אמור להשפיע על הבדיקה.
בכל מקרה יש לברר מול רופא מטפל, סביב ההשפעה האינדבידואלית של התרופה והבדיקה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא זוכרת אם לקחתי את הפלובוקסמין..שירלי15/09/2014
שלום. אני נוטלת פלובוקסמין 200 מג ביום. עד לפני שלושה ימים נטלתי בלילה אבל עברתי ליטול בבוקר כי קשה לי להרדם. אינני זוכרת האם נטלתי הבוקר. הראש כואב וכבד..האם ייתכן שזה בגלל שלא לקחתי תרופה? האם אפשר לקחת עכשיו גם אם ייתכן שנטלתי בבוקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זוכרת אם לקחתי את הפלובוקסמין.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014מצטער על העיקוב בתשובה..
באופן כללי , באם נזכרים שלא נלקח תרופה של הבוקר לאחר שעה 12 בצהרים, עדיף לדלג ולקחת בזמן הרגיל למחרת, הסיבה , לקיחה בזמנים שונים, בערב במקום בוקר ולמחרת בבוקר - מצב שיכול להוביל לתופעות לוואי מיותרות.
בתרופות נוגדות פרכוס, יש להתיעץ עם רופא מטפל, כל מקרה לגופו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צימבלטהרוני15/09/2014
פסיכיאטרית רשמה לי צימבלטה 30מג אך האם זה לא מינון גבוה מדי להתחיל בו? כדאי לבקש מינון נמוך ואז בהדרגה לעלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צימבלטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/09/2014זה המינון הנמוך ביותר.
בגלל שמדובר בקאפסולה, לא ניתן לחצות.
חובה מעקב גופני - לחץ דם , דופק, אקג..
נטילה לפני שינה, בדר'כ יכול לעזור בשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בלתי נסבלותשמואל14/09/2014
ניסיתי כבר כמה וכמה תרופות ssri וגם snri לטיפול בחרדה ודיכאון. למרוות שנתתי לגוף תקופה ארוכה להסתגל עדיין התופעות לוואי בלתי נסבלות: חולשה ועייפות קשה לאורך כל שעות היממה, ושילשולים לעיתים תכופות מספר פעמים ביום. האם לעולם הפסיכיאטריה יש אלטרנטיבה להציע לי מלבד הssri ? כי אני פשוט לא מסוגל לעמוד בתופעות לוואי הנוראיות האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי בלתי נסבלות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/09/2014בהחלט כן.
חשוב לפני לברר מה הסיבה לטיפול ?
ניתן לשלב מספר תרופות ואו לשנות , להשגת שיפור קליני..
בהמשך יש צורך לברר מצב גופני, מרכיב נפשי.
לפעמים יש צורך בטיפול בשיחות וכן שינוי התנהגותי...
( הפחתת צריכת ממריצים, הליכות, שינוי הרגלי חיים וגורמי דחק..ועוד..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט כן
שמוליק15/09/2014שלום שמואל.
אני מבקש לחדד מעט את דבריו של ד"ר דוידאור.
הטיפול התרופתי נועד לטפל רק במרכיב של חוסר איזון כימי במוח. מסיבה זו, הרופאים בפורום בכלל וד"ר דוידאור בפרט ממליצים לבדוק גם את שאר המרכיבים ולטפל גם בהם (אורגני, סביבתי, וריגשי).
לדעתי האישית, המרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי) הוא תוצר של שאר המרכיבים ואינו בעייה העומדת בפני עצמה, ולכן הטיפול בשאר המרכיבים הוא למעשה טיפול בשורש הבעייה.
פסיכיאטריה זה לא רק טיפול בתרופות; פסיכיאטרים חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה) כדי לקבל רישיון רופא, ולו בשל כך זה אומר שמדובר בטיפול חשוב.
ד"ר דוידאור כתב פעם בפורום שלדעתו רופאים שמטפלים רק בתרופות מפספסים בגדול.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה אנרגיה עם פרפנאןאורן כהן14/09/2014
שלום רב
ברצוני לשאול האם משקה אנרגיה יכול לגרום למצבים פסיכוטיים והזיות אם אני משתמש בפרפנאן 4 מ"ג באופן קבוע ?
יש לציין שאני לא שותה את זה ביחד
את הפרפנאן אני לוקח ב 9 בערב
ואת המשקה אנרגיה אני שותה ב 12 בצריים,
אשמח לקבל תשובה
תודה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה אנרגיה עם פרפנאן - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור14/09/2014שלום רב,
משקה אנרגיה לא גורם למצבים פסיכוטיים אצל אנשים בריאים. לעומת זאת, אנשים שסובלים ממחלות פסיכוטיות, עלולים לחוות החמרה במצב הנפשי בהשפעת המשקה בין אם מקבלים ובין אם לא מקבים טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגלל שהקפאין מגביר את הרמה
דני18/09/2014של דופאמין במוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)