פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס
    פרידה
    14/09/2014

היי

אני נוטלת כדורי צייפרלקס מזה שנה,בשל חרדות ומצבי רוח שונים.
    במקביל אני נוטלת גם כדורי שינה,שבעצם כשהרופא המליץ לי על הציפרלקס,זה על מנת להפסיק כדורי שינה.
    ברצוני לשאול אם אקח את הציפרלקס במקום בבוקר בערב.זה אכן יגרום לי לשינה טובה.
    אשמח לתשובה בהקדם

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    14/09/2014

שלום רב,
    לציפרלקס אין השפעה מרדימה והוא לא יכול להחליף כדור שינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

פרידה
    14/09/2014

תודה על התשובה.
    אני כ5 שנים לוקחת כדורי שינה נוקטרון.פשוט התמכרתי לזה.בשל כתבה שקראתי ש50% מאנשים שלוקחים יש חשש שיהיה להם אלציהמר.
    כל כדורי השינה הטבעיים עזרו כמו כוסות רוח למת...
    הרופא אמר לי שציפרלקס הוא לא במקום כדור שינה,אבל יש מצב ברגע שאת רגועה כתוצאה מהציפרלקס תוכלי לישון טוב.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה היקרה

רונן
    15/09/2014

הרופאים פה לצערי לא הבינו אותך ולא נתנו תשובה שמתייחסת לבעיה שלך . ציפרלקס אומנם לא מחליף כדור שינה אבל הרופא שלך הבין שבעיית השינה שלך נובעת ממצוקה חרדתית או דכאונית ולכן ציפרלקס יכול להפחית ספטומים אלו וזה יעזור לך לישון טוב יותר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונן, חזרת?

מישהי ו
    26/09/2014

איפה היית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    18/09/2014

שלום רב,
    אני מסכימה עם רופא המשפחה, מאחר וקשיי שינה מושפעים ע"י מצב הרגשי (מצב הרוח, רמת החרדה), שיפור במצב הנפשי עשוי לשפר גם את השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

פרידה
    22/09/2014

היי,
    קודם כל תודה לתגובות שלכם.
    אף אחד מכם לא התייחס למחלת האלצהיימר והכתבה בעקבות הכדורי שינה.ולמעשה מזה החשש שלי.לכן כתבתי לכם.
    אני התייחסו ברשותכם למה שכתבתי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל מינון
    כוכב
    14/09/2014

בבקשה מענה .כל כמה זמן מעלים מינון עד 200 לאוסידי כל עוד אין תופעות לוואי מיןחדות.

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל מינון

הוספת תגובה

• לוסטרל מינון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

200 מ''ג מינון עליון של לוסטרל.
    ב OCD בדר'כ, יש צורך להגיע למינון גבוה מקס. לשם השגת תגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון גבוה של לוסטרל

הדס
    14/01/2015

ולמשך כמה זמן אפשר לקחת מינון כזה גבוה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון גבוה של לוסטרל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/01/2015

בדרך כלל לפי הצורך הקליני.. כל עוד שיש מעקב גופני מסודר, בדיקות דם וניטור גופני, הטיפול נחשב בטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספונד1 מ'ג בבוקר או בערב לשתות
    צופיה
    14/09/2014

הבן שלי כבר שנה שניה מקבל כל ערב ריספונד 1 מ'ג ובנוסף בבוקר ריטלין 30מ'ג la
    האם זה נכון שצריך לתת בבוקר ריספונד ככה אמא אחת סיפרה לי?

הוספת תגובה

• ריספונד1 מ'ג בבוקר או בערב לשתות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

אין שום בעיה ליטול בערב, אישית , אני תמיד ממליץ להתחיל בערב לפני שינה, בגלל הסיכוי לישנוניות ...
    חשוב להתמיד על שעות קבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    14/09/2014

האם היכולת לחוש בושה אבל לא אשמה מאפיינת בדרך כלל אנשים עם הפרעה נרקיסיסטית? והאם אנשים כאלה סובלים רק כשהם חוששים שדברים שליליים הקשורים אליהם (מחשבות, רגשות או מעשים) עלולים להיחשף , או מהבדידות שקשורה להסתרה, ולא מעצם הימצאות הדברים האלה בתוכם?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

לא מאפיין.
    בהפרעת אישיות נרקציסטית, הדבר הפוגע ביותר זה כישלון וכן חוסר התלהבות מצד הסובבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,
    אנונימית
    14/09/2014

אני בת 21, גרה רק עם אבא שלי...

מבחינת משפחה יכולה לגור רק איתו, גרתי עד גיל 17 אצל אמא, שם סבלתי מאלימות (פיזית ונפשית) קשה.
    חוץ ממנה גם בני משפחה אחרים פגעו בי (בן אם פיזית ובן אם על ידי זה שידעו על מה שקורה לי ולא עזרו לי או לא דיווחו לרשויות המתאימות)...

אצל אבא לא טוב לי גם, אבל העדפתי להיות שם כי זה מקום שבאמת לפחות מבחינה גופנית אני בטוחה, אם כי אני מוצאת את עצמי מפחדת כשאני שומעת צעדים מחוץ לדלת או קולות חזקים (של טריקת דלתות, צעקות וכו'...)

העניין הוא שכבר פעמיים שפשוט לא יכולתי לסבול את המב אצל אבא לקחתי שמיכה וירדתי לישון למטה, בחצר של הבניין.

השכנים היו מאוד מודאגים מזה, ושאלו את אבא שלי אם אני הולכת לטיפול...

היום למשל היה לי מאוד מאוד קשה ובלתי נסבל להיות בבית, לכן בכיתי נורא נורא חזק וזה היה נשמע כאילו מישהו עושה לי משהו. עד כדי כך ששכנים צלצלו בדלת.

העניין הוא שכל הזמן מספרים לי ששכנים באים לדבר עם אבי, שיקח אותי לטיפול.

כיום אני מטופלת, במחלקת הרווחה, ובאמת עברתי דרך גדולה של החלמה.

שאלתי היא האם מצב כזה יכול לגרור אשפוז בכפיה או דבר דומה, אחרי הכל לאנשים שלא מכירים מהד ההתנהגות שלי נראית "מטורפת", או שפשוט כל כך קשה לי.

אני מפחדת שיכפו עליי דבר שכזה, כי אני באמת יודעת שאני יכולה לחיות חיים מאושרים.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• שלום, - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

לא מגיעים לאשפוז ישר.
    ראשית יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית בכפייה..

על מנת שפסיכיאטר ממחוזי יוציא הוראת בדיקה בכפייה :
    יש צורך להתרשמות להפרעה נפשית.
    יש צורך להוכיח התנהגות המסכנת את המטופל או סובבים.
    יש צורך להוכיח שההתנהגות מפריע באופן ניכר לסובבים.
    יש להוכיח שהמטופל מסרב לבדיקה פסיכיאטרית.

פניה לפסיכיאטר מחוזי
    על ידי איש מקצוע, כל רופא, פסיכולוג, עו'ס.

מומלץ להיות במעקב פסיכיאטרי מסודר, לשם השגת שיפור באיכות החיים
    ולא רק בגלל הפחד מאישפוז.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    14/09/2014

שלום.

אני בהחלט מסכים עם דבריו של הרופא הנכבד.

אכן מדובר בהתנהגות שחורגת מהנורמות, אבל לצורך אישפוז כפוי צריכה להיות מסוכנות לאדם עצמו או לסביבתו.

אני בהחלט מסכים שמטרת הטיפול צריכה להיות שיפור איכות החיים הרבה יותר מאשר מתוך פחד מאישפוז כפוי.

אני רוצה להוסיף ולומר שלדעתי, צריך לבחון גם את האפשרות שגורמי הרווחה יסייעו בידך לקבל סיוע כספי מעמותות על מנת שתבערי למקום מגורים אחר, אם מבחינתך את מעוניינת בכך.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר דוידאור
    נטע
    13/09/2014

שלום ד"ר, הייתי אצל פסיכיאטר פרטי לחוות דעתו. סובלת מחרדות, דיכאון עמיד ובורדרליין. היות ונסיונות תרופתיים רבי שנים בכל סוגי התרופות לא הועילו, הוא הסיק שיש לי בייפולר 2. אגב בעבר קיבלתי אבחנה זו, אך לפני 4 שנים רופא אחר טען שאין לי זאת וגם אני בספק, הבורדרליין מביא לתנודות במצב הרוח וההבחנה ביניהן קשה.

בכל מקרה הרופא הזה טען שכיום בשום אופן לא מטפלים בביפולר 2 באנטי דיכאוניים כשיש דיכאון אלא במייצבים ואנטי פסיכוטיים. זאת משום שזה מחמיר המחלה והתנודות ומשבש האיזון. להבדיל מהעבר שבו טופלתי באנטידיכאוניים בשילוב מיצבים ללא הועיל, ואף ידוע שיש חשש שתגרם מאניה.
    האם אתה מכיר הגישה הזו? התוכל לפרט הרציונל שלה? אתה חסיד שלה? קצת קשה לי לקבל ולהבין זאת...

לקביעת תור
    סגירה
    לדר דוידאור

הוספת תגובה

• לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

כאשר מדובר בהפרעה דו קטובית , במיוחד סוג 1 או הפרעה סכיזואפקטיבית, בהחלט זו הגישה , מייצבי מצב רוח ונוגדי פסיכוזה.

יש לי לא מעט מטופלים, המשלבים בורדר ליין, קשב וריכוז, ותסמונת המתאימה להפרעה דו קוטבית לא טיפוסית.

הבסיס לטיפול חייב להיות מייצבי מצב רוח ( מניעת אימפולסיביות, גלים במצב הרוח) ונוגדי פסיכוזה ( יכולת להשיג חשיבסה גמישה יותר סביב מנגנונים פאתולגיים באישיות גבולית, פיצול, שחור ולבן , או שאוהב או שונא וכו.. וכן השלכת תוקפנות על הסובבים, הזדהות השלכתית).
    במקרים מסויימים אני כן משתמש במוגדי דיכאון, במיוחד כאשר יש מצב דיכאון קשה, אך דואג שברקע יהיה כיסוי תרופתי מספק.

יש לזכור, בהפרעת אישיות גבולית, המרכיב הפסיכולוגי וסביבתי, לפעמים הרבה יותר חשוב מתרופות.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבועיים על כדורי אסטו
    עמיחי
    13/09/2014

שלום,
    שבועיים אני נוטל כדורי אסטו 10 מ"ג,
    והשיפור מבחינת ההרגשה לא משתנה אפילו במקצת,
    ולפעמים להפך, האם יש צורך להוסיף כבר בשלב זה עוד 5 מ"ג
    שביחד יצא 15 מ"ג?
    או להוסיף עוד כדור בנוסף או להחליף כדור?
    לפי הפסיכיאטרית שלי אני צריך להמשיך עם 10 מ"ג לעוד שבוע לפחות,
    ואז אעלה ל15 מ"ג.
    אבל אני חושב שכבר עכשיו אפשר להוסיף בעוד שגם אין לי תופעות לוואי
    כמו שהיו בהתחלה.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    שבועיים על כדורי אסטו

הוספת תגובה

• שבועיים על כדורי אסטו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

ממליץ להמתין עוד שבועיים לפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה.

עמיחי
    14/09/2014

תודה רבה על התגובה.
    בכוונתך, להמתין עוד שבועיים ורק לאחר מכן להעלות מינון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2014

להמתין עוד שבועיים ולהתייעץ עם רופא מטפל בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר דוידאור
    נטע
    13/09/2014

שלום ד"ר,
    המלצת בעבר כמה פעמים על SAME לדיכאון עמיד וכן חומצה פולית.
    האם תוכל להמליץ בבקשה על מוצרים של חברה ספציפית? יש היצע רחב והרבה חברות ואינני יודעת במה לבחור.
    וכן באיזה מינון הSAME יעיל לדיכאון?

בתודה,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    לדר דוידאור

הוספת תגובה

• לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/09/2014

SAME -חיפוש בגוגל חנויות טבע
    LMETHYLFOLATE חומצה פולית משופרת
    לא זמין בארץ לידעתי, ניתן להשיג בחו''ל
    חיפוש EBAY
    כמובן שממליץ שכל נטילה תוסף יהיה בפיקוח רופא מטפל.

בברכה

ד'ר יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר ממרפאה ציבורית לרפואה פרטית
    שם בדוי
    13/09/2014

אני נמצא בכלא ציבורי רפואי המון זמן
    אני נמצא כבר כמה שנים במרפאה הציבורית ללא התקדמות במצבי.
    אני מעוניין לעבור מן המעקב במרפאה הציבורית לרפואה פרטית. מה אני צריך לעשות?? איזה טפסים למלאות??
    האם עליי לפנות לביטוח לאומי או משרד הבריאות??
    האם עליי לבקש סגירת תיק במרפאה??
    בקיצור, איך זה עובד?
    אני מבקש פה עזרה אמיתית בנושא כי נמאס לי להיות שבוי במקום שלא מועיל לי !!!
    אני פונה פה לטוב הלב שלכם ומקווה שתשימו את עצמאותי, חירותי , בחירתי האישית וגם את איכות הרפואה שלי מעבר לאינטרסים של משרד הבריאות שדורסים את האדם הקטן !!

הוספת תגובה

• פשוט תעבור לא צריך שום טופס .

אלי
    13/09/2014

תקבע פגישה אצל רופא פרטי פשוט ולך אליו אל תגיע יותר למרפאה הציבורית ..
    זאת בתנאי שיש לך איך לממן את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר ממרפאה ציבורית לרפואה פרטית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

1.למצוא רופא פרטי שאתה סומך עליו.
    2.באם מדובר במעקב מרפאתי בכפיה ( טמ'כ)
    יש צורך לפניה של הרופא המטפל הפרטי , לפסיכיאטר המחוזי
    בשיתוף המרפאה הציבורית ושינוי סטאטוס המעקב הכפוי..

3.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ערן
    14/09/2014

למיטב ידיעתי אין זה מעקב בכפייה. למיטב ידיעתי אני לא במצב הזה. ואם כן אני חושב שהרופא שלי היה אומר לי. אני כן חייב לציין שקשה לי לסמוך על רופאים. כי לאחר נסיונות טיפוליים שונים אני התנסתי די הרבה באיך זה עובד ולכן קשה לי לסמוך. בנוסף הרופא שסך הכל לא כלכך רע. פשוט מעצבן אותי שבמקום ציבורי רואה אותי רופא שבגלל המקום או בעיות אישיות הבנאדם לפעמים מתבדח על חשבוני ושולח לי הערות עוקצניות וגם נותן תחושה שלא ממש איכפת לו. זה לפי דעתי הבסיס ליחסי רופא - מטופל נורמלים ותקינים.
    אבל לך תוכיח שהרופא שלך מתנהג ככה. כי אז הוא יכול להוסיף כל מיני ''מחלות'' או ''הפרעות'' לתיק האישי שלי רק בשביל להתנקם. וגם זה גירסה שלי מול שלו.
    אבל אחרי כלכך הרבה תלונות יש בו גם צד טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזק את ידיך

שמוליק
    14/09/2014

שלום.

אין לי מה להוסיף על דבריו של ד"ר דוידאור. הוא בוודאי יודע יותר טוב ממני מה צריך לעשות.

אני רוצה לחזק את ידיך.

מנסיון של אישפוז ארוך מאוד בשלוותה, אני משוכנע שיש ליקויים במערכת בכך שהיא מעוניינת שהמטופלים לא יזיקו לחברה ה"נורמטיבית" הרבה יותר מאשר לסייע למטופלים.

זה בא לידי ביטוי בכך ששוטפים למטופלים את המוח בצורך בתרופות שהרבה פעמים יש להן תופעות לוואי קשות. את תופעות הלוואי מסבירים כ"תסמינים שליליים של המחלה". אמנם ישנם חולים שסובלים מתופעות כאלה שאינם מטופלים בתרופות, אך לא מעלים כלל את האפשרות שמדובר בתופעות לוואי.

גם הטיפול במרכיב הריגשי הוא לא משהו (בלשון המעטה). היה לי מזל גדול שקיבלתי טיפול בשיחות מרופאה שהייתה בתחילת דרכה ועם הזמן מצאה את עצמה יוצאת ממערכת הרפואה הציבורית ופתחה קליניקה פרטית, והיא דוגלת בטיפול המבוסס בעיקרו במרכיב הריגשי ובפועל היא מטפלת בעיקר בשיחות וכמעט שלא מטפלת בתרופות.

היה לי גם נסיון של טיפול בשיחות עם מטפל אחר שהיה לגמרי "בראש של המערכת" לפני שהרופאה שסיפרתי עליה נכנסה לתמונה, ואני ממש לא רוצה לדמיין מה היה עולה בוגרלי אילו הייתי ממשיך לקבל טיפול עם מישהו מהסוג הזה...

אני משוכנע שהרבה מאוד מטופלים מרגישים את מה שאתה מרגיש וזה ממש לא צריך להיות ככה.

אחרי שהצלחתי להשתקם, ראיתי צורך להביא את הדברים לידיעת הציבור והפורום הזה מהווה אחלה במה לכך.

בתחילת הדרך, עדיין לא הבנתי שההשקפות שלי די עולות בקנה אחד עם הגישות של רופאי הפורום. היו לי התבטאויות חריפות על התרופות ובשל כך הרבה מהתגובות נמחקו...

הרופאים של הפורום הם כולם מטפלים באופן פרטי, (ולכן אין להם יותר מדיי עניין להגן על הרפואה הציבורית שהם פרשו ממנה), והם מטפלים גם בשיחות ורואים בכך חלק חשוב ונכבד של הטיפול.
    כדאי שתיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ותראה מה גישתו על הטיפול בשיחות. הוא גם כתב כאן בפורום פעם שלדעתו, רופאים המטפלים רק בתרופות מפספסים בגדול.

אני בהחלט בעד מאבק ציבורי שיאפשר למטופלים שמעוניינים בכך לבחור באפשרות של טיפול המבוסס בעיקר על טיפול במרכיב הריגשי (ולא בעיקר על תרופות), ולא לנסות לכפות (וגם לא באמצעות שיכנוע אינטנסיבי) את הגישה הרואה בטיפול התרופתי משהו שאי אפשר בלעדיו.

שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקוול וחשק למתוק
    עידן
    12/09/2014

שלום רב!
    מטופל מזה כשנתיים וחצי בסרוקוול 200 מ"ג ומירו 30 מ"ג עקב הפרעת אישיות גבולית, OCD, חרדות ודיכאון. הדבר שאני מרגיש שמאוד מפריע לי ותוקע אותי הוא כל הנושא של העלייה במישקל מאז שהתחלתי להשתמש בתרופות הללו. העלייה במישקל נבעה ישירות בעיקר מחשק עצום למתוק שהתרופות גרמו לי. למרות תפריט מאוזן ופעילות ספורטיבית,אני עדיין מרגיש שקשה לי להוריד כמה ק"ג עודפים בגלל שבלילה,אחרי שאני לוקח את הכדורים מתפרץ החשק למתוק.
    הפסיכיאטרית המטפלת מסרבת להחליף/לשנות מינון עקב עבר עשיר של דיכאונות קשים ונסיונות התאבדות.
    אשמח לתשובה בקשר למה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוול וחשק למתוק

הוספת תגובה

• סרוקוול וחשק למתוק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

השילוב של סרווקאל + מירו, מאוד בעייתי ומאוד משמין.
    מומלץ לישקול לשנות את המירו לתרופה אחרת, על פי התסמונת הנפשית המובילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר גם לטפל במרכיב הריגשי

שמוליק
    14/09/2014

שלום עידן.

אפשר גם לטפל כמו שצריך במרכיב הריגשי של הבעייה שיכול להוביל למצב שבו לא יהיה צורך בטיפול התרופתי.

כדאי שתיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ותראה מה הוא עצמו כותב שם על טיפול בשיחות (פסיכותרפיה).

כמובן שכל מטופל יכול להחליט בעצמו האם הוא מעוניין בטיפול תרופתי בלבד או לשלב טיפול בשיחות או לראות בטיפול בשיחות עיקר.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות לדר' ולשמוליק
    רפאל
    12/09/2014

שלום,
    האם אדם הסובל מהפרעת אישיות נרקיסיסטית, יסבול בנוסף גם מחרדות או מכפייתיות?

ומה לגבי סוציופטיות, האם אדם סוציופת יסבול מכפייתיות מחשבתית/אוסידי, או חרדות? יש מצב כזה?

מה ההבדל בין "הפרעת אישיות נרקיסיסטית פסיכופטית" - ל"פסיכופטיות"?

אשמח לתגובה.

שבת שלום ומבורךb

לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות לדר' ולשמוליק

הוספת תגובה

• מס' שאלות לדר' ולשמוליק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/09/2014

הפרעת אישיות נרקציסטית וכן אנטי סוציאלי
    שייכות לקלאסטר B .
    חרדות פחדים אובססיות יהיו יותר שכיחים
    בקלאסטר C .

בכל מקרה, לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי.

אני שם דגש על מבנה האישיות במפגש הראשון, חלק מהאינטק של שעה וחצי , במטרה לברר האם המטופל מתאים לטיפול פסיכולוגי, איזה סוג , ומה מטרת הטיפול.

נרקציסט יגיע לטיפול בדר'כ לאחר כישלון מהותי בחייו ותגובת דיכאון קשה משנית..
    אנטי סוציאלי - יגיע לטיפול , או כחלק ממסגרת החוק או גמילה מסמים ואלכוהול.
    פסיכופאטים ( אנטי סוציאליים קשים, אכזריים במיוחד) - לא יגיעו על דעת עצמם וכן בדר'כ לא ניתן לטפל בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' נכבד

רפאל
    14/09/2014

שלום,
    תודה רבה על המענה המהיר.

אודה לך אם תחדד את הבנתי:
    ייתכן מצב שנרקיסיצט ביישן יסבול גם מאוסידי מחשבתי?

מימה שהבנתי מתגובתך, המצב מורכב, אך האם אדם כנ"ל יהיה גם נרקיסיצט וגם בו זמנית יסבול מחרדות?

הרי מדובר באדם מורכב, חסר ביטחון וערך עצמי המעמיד פנים לעיני הזולת של תום ורוגע, אך בתוכו הוא מכיר את עצמו ויודע שיכול להגיע להישגים, עקב הבושה מימה יואמרו עליו והאם בכלל כדאי לנסות ולהצליח הוא יתנדנד בין שני קטבים.

יש לי מכר שלעיני כל הוא נראה רגוע וטוב, אך כשאני מסית את המבט מימנו, אני מבחין מזווית העין שהוא מסתכל עליי במבט רצחני, ואיך שאני מחזיר את מבטי אליו, הוא משנה את מבטו ומחייך לעברי.
    בנוסף הוא שקרן פתלוגי, תפסתי אותו בהמון שקרים.

מה גם שגוון קולו משתנה מעת לעת, מה שכן פעם מדבר בהתנצלות ופעם אחרת מדבר בהתנשאות זלזול ובוז.

זה נראה לי מוזר.

האם להתרחק מימנו? זו השאלה.

אני לא שופט אף אחד, גם אני לא מושלם, אך למה אדם יהיה איתי בקשר כשבעצם יש לו מחשבות "רעות" עליי?!

אשמח לתגובה.

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שהשאלה איננה מתאימה לפורום

שמוליק
    14/09/2014

שלום רפאל.

כשקראתי את שאלתך הראשונה, הייתי משוכנע שאין לי ידע כדי לענות עליה.

עכשיו, אחרי שהבנתי מה מסתתר מאחורי השאלה, שיש לך חבר שאתה מעוניין לדעת האם הוא סובל מבעייה כזו או אחרת, ולאור זאת האן כדאי לשמור ממנו מרחק, נראה לי שיש לי מה לומר בנידון:

אין שום עניין לאבחן סתם כך אדם; איבחון ניתן רק אם מישהו בא כדי לקבל טיפול והאיבחון נחוץ לצורך הטיפול, או אם הרופא מחוייב לטפל בשל צו לטיפול כפוי, ואז האיבחון ניתן כחלק מהטיפול הכפוי.

הדיון בשאלה מהו האיבחון הסביר ביותר לאדם שסובל מכך וכך הוא דיון לגיטימי, אבל אין לראות בכך איבחון מדוייק ואי אפשר על סמך זה לומר לאותו אדם שהוא בהכרח סובל מאיבחון כזה או אחר, ובוודאי כשהדיון נעשה דרך האינטרנט מבלי אפשרות לברר את אמיתות הדברים.

לדעתי, השאלה האם צריך להתרחק מאותו אדם או לא היא איננה שאלה רפואית, אם כי אילו היא הייתה מועלית לדיון במסגרת טיפול פסיכוטרפיסטי שלך היא הייתה לגיטימית.

גישתי בעניין היא שגם אילו שאלה כזו הייתה עולה, היה צריך לסייע לך להחליט בעצמך, ולא לתת תשובה עם כפית לפה.

איך שלא יהיה, כדי לייעץ (או אפילו לסייע לך להחליט בעצמך), צריך לקחת בחשבון נתונים נוספים כגון: מה מבחינתך המטרה של הקשר החברי, מה הציפיות שלך, מה הציפיות שלו וכיו"ב, ונראה לי שזו שאלה שלא ניתן לענות עליה דרך האינטרנט.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור מירו
    ב'
    12/09/2014

1. האם התופעה של עצירות עוברת במשך הזמן?
    2. ישנה עדיפות מתי לקחת התרופה בוקר או ערב?

לקביעת תור
    סגירה
    כדור מירו

הוספת תגובה

• כדור מירו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

בדר'כ תופעות לוואי חולפות או נחלשות.
    עדיף ליטול לפני שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל וריטלין
    ש
    11/09/2014

שלום
    מטופלת בלוסטרל מזה 7 שנים לחרדות.
    השנה אובחנתי הפרעת קשב והומלץ לי ליטול ריטלין על מנת לסיים את התואר בהצלחה.
    האם השילוב מקובל?
    לא על בסיס יומי אלא רק למבחנים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל וריטלין

הוספת תגובה

• לוסטרל וריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

שילוב הדורש זהירות.
    ריטלין עלול לעלות ריכוז של SSRI ובכך להגביר סיכוי לתופעות לוואי.
    לפעמים, במקרה של תופעות לוואי, יש להפחית מינון של SSRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת SSRI
    חני
    11/09/2014

שלום,

אם רוצים להחליף ציפרלקס בלוסטרל, האם רצוי קודם להוריד בהדרגה את הציפרלקס?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת SSRI

הוספת תגובה

• החלפת SSRI - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2014

בהחלט, מומלץ לרדת עד 5 מ''ג ואפילו 2.5 מ''ג למספר ימים
    רק לאחר מכן להתחיל לוסטרל ולהפסיק ציפרלקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בעניין דיכאון וחרדה ומצוקת נפש
    יעל
    11/09/2014

אני בת שישים, סובלת לאחרונה מתחושות של חרדה, מרירות, עלבון קבוע, רואה בכל חבר אויב, מדוכאת , שום דבר לא משמח אותי.
    בעבר - לפני כמה שנים, לקחתי במשך שלושה חודשים ויאפקס ועקב נשירת שיער החליפו לי לאסציטלופרם אותו הפסקתי אחרי חודש, כי הוא הגביר את התיאבון שלי וגרם לי להשמנה מהירה.
    כך שסך הכל לקחתי כדורים במשך ארבעה חודשים כל חיי.
    ועכשיו מרגישה שזקוקה מאוד לעזרה כי כבר לא יכולה לעזור לעצמי.
    הייתי מעדיפה לא לקחת את שני הסוגים הנ"ל בגלל תופעות הלוואי - נשירת השיער של ויאפקס וההשמנה של השני. האם תוכלו להגיד לי באופן כללי מה האופציות שיש? פשוט כדי שיהיה עימי כל המידע לפני הפגישה שלי עם רופאת המשפחה.
    מה יכול להתאים לי? לוסטרל? קלונקס? קסנקס? משהו אחר לגמרי?
    מצפה מאוד לתשובתכם,
    בתודה רבה מראש...

הוספת תגובה

• שאלה בעניין דיכאון וחרדה ומצוקת נפש - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2014

לא מקצועי לנחש.
    ראשית יש לעבור בדיקה מסודרת, להתרשם מאבחנה ולאחר מכן לקבוע מטרת טיפול. רק לאחר מכן ניתן לקבוע איזה טיפול, כמובן תוך כדי התיחסות למרכיב הגופני ופסיכולוגי.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי בעניין דיכאון-חרדה

יעל
    11/09/2014

תודה, אני מבינה,
    ולכן אחדד מעט את השאלה שלי.
    חשוב לי מאוד לדעת אלו תרופות ידועות ככאלה שגורמות להשמנה.
    הציפרלקס (אסציטלופרם) בפירוש פתח לי את התיאבון וגרם להשמנה מהירה.
    הויאפקס לעומת זאת דווקא פגע לי בתיאבון (מה שהיה מצויין אבל היו תופעות לוואי שאילצו אותי להפסיק, בעיקר נשירת שיער קשה).

התוכל להגיד לי,
    אם "לוסטרל" - אני קוראת פה בפורום שזו תרופה בטוחה ויתכן שתתאים לי (כמובן שהרופאה תחליט) - האם זו תרופה שגורמת להשמנה?
    האם קסנקס גורמת להשמנה? האם קלונקס גורמת להשמנה?
    אלו תרופות גורמות להשמנה על פי המחקרים? אני יודעת שכל אחד מגיב אחרת,
    אבל סטטיסטית מן הסתם רשומה "השמנה" כתופעת לוואי על חלק מהן?

מודה מאוד מראש על תשובתך,
    יעל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי בעניין דיכאון-חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2014

לוסטראל ופרוזאק הכי פחות משמינות.
    סרוקסט - הכי משמין בין SSRI
    לפעמים משני לשיפור במצב הרוח חרדה יש שינוי בתיאבון
    ולא בהכרח כתוצאה מהתרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדגיש - המרכיב הפסיכולוגי

שמוליק
    11/09/2014

שלום יעל.

אני רוצה להדגיש בדבריו של הד"ר הנכבד שצריך להתייחס גם למרכיב הפסיכולוגי.

טיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי יכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות כלל.

ניתן לשקול את הכיוון הזה לטווח הארוך.

אם החלטת שאת מעוניינת דווקא בטיפול תרופתי - כמובן שצריך לכבד את רצונך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה