מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריזמהרלי07/09/2014
שלןם דר אני בשנה האחרונה מטופלת בםריזמה לפני חצי שנה הרופא העלה לי ל40 מג מאז הקיבה שלי מקרקקרת בלי הפסקה ללא קשר לאוכל רק לאחרונה גיליתי שזזה מיזה ידוע לך על זה האם להחליף תרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2014ראשית יש צורך ליטול לאחר אוכל, לא על בטן ריקה.
שנית, יש לשלול רגישות בקיבה ללא קשר לתרופה.
ממליץ להתיעץ עם רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחוףנוי05/09/2014
שלום אני בת 29. רציתי לדעת האם מותר לעשות דיקור סיני עם לוקחים כדור ssri שנקרא פלוטין?
זה יכול להזיק שילוב של דיקור סיני ביחד?
אני מרגישה חוסר אנרגיה וחולשה ורעידות פנימיות בגוף הרגשה שאני שוכבת ןטיפה מתרוממת כל האיברים שלי רועדים כזה וההרגשה גם מבפנים כאילו אי שקט.אני לוקחת פלוטין של 20 מ"ג 2כדורים ביום השאלה אם זה נובע מחרדות או כתוצאה מרעלים בגוף שאז דיקור סיני יכול לטפל בהם.
אשמח אם תענו לי בהקדם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דחוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/09/2014אין מניעה לשלב דיקור ותרופות.
אסור לערב תוספי מזון, חלבונים, טיפול טבעי, ללא אישור מרופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור
תותי29/09/2014עוזר מאוד גם אם משלבים שיחות תוך כדי במהלך ואף לסרוגין עם הדיקור. מאוד צריך להיזהר מתוספת צמחי מרפא סינים יחד עם תרופות של הפסיכיאטר. לעיתים יש. תינגודת או. הכפלת העוצמה של שילוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות ללוסטראלשמואל05/09/2014
ראשית תודה על הפורום
אני בן 47 מוגדר חרדתי בגוון דכאוני
מטופל אצל פסיכיאטר מומחה
לפני 6 שבועות התחלתי לוסטרל בהדרגה וגם הפחתה בהדרגה של צ'יפר מיל שלקחתי 7 שנים די בהצלחה
עדיין אין שינוי של ממש ישנם יומים שלשה נהדרים ללא כל חרדה והרגשה נהדרת ואז שוב צניחה לחרדה מתמשכת ללא פניקהשל כמה ימים הרופא טוען שלוסטרל מאד מתאים לי רק צריך לעלות במינון ל100
מיותר לציין שהטלטול שאני חווה מאד מלחיץ ומפחיד שמא לא אצא מזה חלילה , הרופא נתן לי בנתיים לשבועיים בלבד קלונקס והוא טוען שזה לא ימכר אותי בזמן הזה ואכן הלו נקב עוזר האם אין חשש בקלונקס לתקופה קצרה
האם מנסיונך הדבר שכיח ואכן יש סיכוי לעלות על רפואה לאורך זמן אצלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי קשר - כדאי לטפל במרכיב הריגשי
שמוליק05/09/2014שלום שמואל.
אין לי תשובה על שאלתך. הרופאים ישמחו לענות...
על כל פנים, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי לטפל גם במרכיב הריגשי. ישנם מטופלים (וגם רופאים) שדוגלים בטיפול רק בתרופות. ד"ר דוידאור, אחד מרופאי הפורום, כתב פעם שלדעתו זה פיספוס גדול.
כיוון שלא כתבת שום דבר על טיפול ריגשי - אז אני רואה לנכון להעיר על כך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פבוקסילדני04/09/2014
האם זה נכון שאסור לשתות קפאין איתה?
יש לה אינטרקציה עם לוריוון וואליום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פבוקסיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2014שתיית קפה מגבירה חרדה.
שילוב עם בנזודיאזפינים, מהווה סיכון לתופעות לוואי
משני לעליה בריכוז בנזו...
דורש מניעת נטילת בנזודיאזפינים או הפחתת מינון התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרקציה של Fluvoxamine ו-Ritalinאבי04/09/2014
שלום רב,
אני נוטל Fluvoxamine 100mg x 3 ביום (בוקר, צהריים וערב).
עבודתי דורשת שאשב אינספור שעות מול המחשב ואני מתקשה להתרכז ולבצע את עבודתי כראוי.
לשם כך המליצו לי לקחת ריטלין.
רציתי לדעת האם יש מניעה לקחת ריטלין יחד עם Fluvoxamine ואם אין מניעה אז מהו המינון המומלץ שאוכל לקחת.
תודה רבה על עזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרקציה של Fluvoxamine ו-Ritalin - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2014באופן כללי, שילוב של ריטלין + SSRI , דורש זהירות
עליה בריכוז של SSRI ויכול להגביר את הסיכוי לתופעות לוואי.
אין איסור חד משמעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באנדרונקס עם ולריאןרן04/09/2014
שלום,
רציתי לשאול אם אפשר ליטול ולריאן במקביל לאנדרונקס על מנת למתן את השפעתו המעוררת (אנדרונקס נלקח כטיפול למעי רגיש להעלאת סף כאב)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באנדרונקס עם ולריאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2014תיאורתית כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכדורי אסטו.עמיחי04/09/2014
שלום, לפני 4 ימים התחלתי טיפול תרופתי בכדורי אסטו.
אובחנתי אצל פסיכיאטרית בדיכאון ובמחשבות כפייתיות טורדניות.
מהיום הראשון התחלתי להרגיש תופעות לוואי קשות.
לקחתי ביום הראשון 10 מ"ג. חשבתי שזה בגלל המינון אז למחרת לקחתי חצי כדור.
ושוב תופעות לוואי קשות.
דופק מהיר ומואץ, ואז פתאום נחלש והגוף בקושי זז.
טיקים בגוף, התכווציות שרירים פתאומיות, חום תת עורי, דקירות בגוף,
לפעמים יש תחושה של קושי לבלוע, ואף קושי בנשימה.
מנגד, אני חווה גם תופעות חיוביות וזה שתוך יום התחלתי להרגיש פחות חרד.
פחות מדוכא. והפוגה משמעותית וניכרת במחשבות הכפיתיות הטורדניות.
מה שאמור לקרות לאחר 3 שבועות וגם אז שיפור מועט ולא ניכר כמו שאני מרגיש כעת.
אני שוקל לעבור לכדור המקורי ציפרלקס.
מה דעתכם על התופעות לוואי על ההשפעה במצב הרוח.
אני רוצה לציין שגם יש השפעה במצב הרוח, פעם אני מוצא את עצמי אפאטי לחלוטין,
פעם פעלתן יותר, פעם עצוב, פעם שמח.
מה שכן הפסיכיאטרית לא ציפיתי לדברים האלו כלל,
ולמה לא הזהירינו מבעוד מועד? גם אם יש סיכוי של אחד למיליון שזה יקרה, עדיין כל חיי אדם יקרים הם, ואני יודע על עצמי שאם הייתי נוהג ברכב הייתי על בטוח עושה תאונה.
תודה לכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק05/09/2014שלום עמיחי.
התרופות הפסיכיאטריות ידועות בכך שיש להן תופעות לוואי קשות. אני אישית סבלתי סבל רב מתופעות הלוואי עד כדי רצון לסיים את החיים...
אפשר על ידי טיפול במרכיב הריגשי להגיע למצב שבו לא צריך תרופות ולא לסבול מתופעות הלוואי שלהן.
לא ממש ברור האם אתה מקבל טיפול במרכיב הריגשי, ואם לא, אז האם החלטת שאתה מעוניין לטפל רק באמצעות תרופות.
גישתם של רופאי הפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
אם הסבל מתופעות הלוואי של התרופה כל כך גדול - אז צריך להחליף אותה, אבל יכול להיות שגם לתרופה החדשה יהיו תופעות לוואי קשות; כל מטופל מגיב באופן שונה לתרופות (ובגלל זה יש כל כך הרבה)...
אפשר גם לנסות להשקיע יותר בטיפול במרכיב הריגשי, ולנסות להגיע למצב שלא יהיה צורך בתרופות.
העניין נתון לשיקולך הבלעדי. עשה מה שנראה הכי טוב בשבילך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק,
עמיחי05/09/2014שלום שמוליק,
אכן עברתי טיפולים בתחום הרגשי לפני שהתחלתי ליטול את הכדורים.
הייתי בטיפול אצל פסיכולוג שטיפל בשיטת CBT, אשר בסופו של דבר הפסיכולוג הגיע למסקנה שרק הכדור יעזור לי. זה היה לפני 3 שנים.
הלכתי לפסיכיאטרית אך עדיין האמנתי שיש סיכוי להצליח בדרכים אחרות בלי הכדור.
לכן הלכתי לטיפולים משלימים, מדיטציה, דמיון מודרך, ריפוי אנרגטי ועוד...
זה עזר לי מאוד, אך עדיין הרגשתי תקוע בחיים עם המחשבות שלא מפסיקות,
והדיכאון.
לאחרונה המצב הלך והחמיר מבחינה רגשית, ושוב הסתגרתי בבית. והפחדים חזרו.
לכן אמרתי לעצמי, אוקי בוא ננסה לקחת את הכדורים, כמו שהציעו לי אז,
רציתי לנסות ובאמת להרגיש איך זה להיות עם כדורים, אולי באמת צודקים שרק כדור יעזור.
ואכן מבחינת ההרגשה אני מרגיש יותר טוב.
אבל כמו שציינתי, התופעות לוואי קשות מאוד.
אני נאלץ להישאר בבית ולא לצאת לעבוד...
אני מאמין שחייבת להיות דרך גם בלי התרופה. אבל איך וכיצד אינני יודע,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהיה בהצלחה
שמוליק05/09/2014שלום עמיחי.
מה שלא יהיה - שיהיה בהצלחה בהתמודדות, ושתרגיש טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בכדורי אסטו. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2014יש צורך להתחיל בחצי כדור למשך שבוע - שבועיים.. לפי הסיבולת.
תופעות לוואי כנ''ל חריגות ומחיבות דיווח לרופא מטפל ואו פניה מיידית לרופא משפחה.
יש לשים לב שלא נוטלים בו בזמן תוספי מזון, חלבונים ועוד..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקסיעלי04/09/2014
שלום רב אני נוטלת ויאפקס150 כבר תקופה ארוכה הכל היה טוב אצלי אלא שעכשיו נפרדתי מבן הזוג ואני עוברת כל מיני שינויים בחיים שלא נותנים לי מנוחה אני לא ישנה טוב כל היום מעלהמ דברים רעים בראש שעלולים לקרות יש לי ממש חרדות,דפיקות לב מואצות מה שלא היה לי הרבה זמן מה אני יכולה לעשות אני ממש מותשת כבר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לפנות לרופא המטפל
שמוליק04/09/2014שלום יעלי.
אכן, היפרדות מבן הזוג אמורה להשפיע על המצב הנפשי. זהו אירוע קשה, וזה נורמלי לחלוטין שהוא מקשה על המצב הנפשי.
צריך לפנות לרופא המטפל שמכיר אותך על מנת לעשות הערכה מחדש, ולתת טיפול המתאים למצב החדש. הרופא אמור להמליץ על שינוי בטיפול על פי הבנתו - בין אם לדעתו צריך להעלות את האינטנסיביות של הטיפול הריגשי ובין בשינויים בטיפול התרופתי שיכולים להתבטא בהעלאת מינונים או הוספת תרופות חדשות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויאפקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון04/09/2014שלום לך יעל
המלצתו של שמוליק מקובלת עלי.
גשי לרופא והרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חציית פרפנאןאלון כהן04/09/2014
שלום רב
ברצוני לשאול האם חציית פרפנאן 8 מ"ג נחשבת פעילה בגוף ומגינה על הנפש
או שזה נחשב כמו הפסק טיפול ?
יש לציין שהמינון הקבוע שלי זה 4 מ"ג ואני מרגיש מצויין יותר כשאני חוצה את הכדור של 8 מ"ג לחצי מאשר כדור של 4 שלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חציית פרפנאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2014ניתן לחצות, פחות מומלץ.
ההשפעה מאוד אינדבידואלית, לפעמים יש צורך ליטול 3 פעמים ביום
להשגת השפעה מרבית.
מומלץ לדון בנושא עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי ציפרלקסעידן04/09/2014
שלום רב,
התחלתי לפני כשנה לקחת ציפרלקס עקב מספר התקפי פאניקה ותופעות של תסמיני חרדה פיזיים, כאשר אני לוקח 10 מ"ג ציפרלקס מספר ימים רצוף אני חש בתופעות לוואי הבאות: אובן חשק מיני, שפיכת זרע מועטה, עייפות קשה, צריך לישון 9-10 שעות ובקושי מצליח לקום, אפאטיות, חוסר ריכוז מוחלט, אובדן זיכרון ושיכחה, תחושות דיכאון, מצד שני אני לא מרגיש חרדה (כפי שאפשר להבין מהתופעות לוואי שזה נובע מגרימה של אפטיות וקהות חושים), יחד עם זאת שאני מספר ימים יורד ל-5 מ"ג התופעות לוואי משתפרות אך יחד עם זאת מרגיש לפעמים אחרי מספר ימים של ירידה במינון קצת תופעות פיזיות של חרדות (כגון:לחץ בחזה וכיו"ב).
האם לטעמך יש כדור שיכול לעזוב במצבי ולא לגרום לתופעות הלוואי הללו? זה ממש מציק לי התופעות לוואי אך מצד שני מפחד שההתקפי פאניקה יחזרו לי אם אפסיק ולא אוכל לתפקד.
האם שווה לנסות לעבור לפרוזאק?
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי ציפרלקס - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק04/09/2014אין בעיה- בהחלט ניתן לחצות את הכדור לחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי בי טינועה03/09/2014
כולם ממליצים היום על טיפול קצר מועד סי בי טי או דינאמי עד שנה, אני בעד, מאוד בעד, אלא שאליה וקוץ בה, מדובר במסכנים ,כן כן , בפירוש מסכנים שמחפשים מזור לסרטן הנפש, מזור זה עולה להם בשיחות כמחצית אם לא יותר מהקיצבה, אז איך לעאזאזל הם יצאו מזה עם כזה סכום פעוט והשיחות בציבורי חובבניות להפליא עם תור מפה עד דמשק, למה אין בקופות סי בי טי ולמה זה מוגבל ל36 שיחות לכל החיים או לכל תקופת ביטוח,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכים איתך לגמרי
שמוליק04/09/2014שלום נועה.
באמת שאין לי מה לומר מעבר לזה.
עובדה שאת התרופות שיעילותם מוטלת בספק רב קופות החולים מסבסדים, והרבה פעמים הטיפול התרופתי יקר יותר מ C.B.T. .
אני בהחלט בעד שינוי התפיסה הרואה בתרופות עיקר. לדעתי זה נובע מחוסר אמונה ביכולתם של המטופלים להשתקם, ולכן מעדיפים שהם יהיו מסוממים עם התרופות והעיקר שלא יפריעו לחברה ה"נורמטיבית".
אם ניקח בחשבון את הכספים שמתבזבזים על אסטרטגיות השיקום הנוכחיות שאינן יעילות לעומת ההשקעה בטיפולים כמו C.B.T. שהם יעילים ויכולים להביא את המטופלים למצב שבו הם יוכלו לעבוד ולהתפרנס בכבוד עם הרבה פחות צורך בעתידי בטיפולים - בסופו של דבר זה יוצא משתלם.
לדעתי, מה שניתן לעשות כרגע זה ללכת לטיפול בתדירות נמוכה יותר באופן שיהיה ניתן לעמוד בהוצאה. לא נראה לי שיש מקום להעביר ביקורת על כך למטפלים - גם להם מגיע לקבל שכר הוגן על עבודתם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיביטי שכר מטפלים
נועה05/09/2014אין לי בעיה שרופא אשר מטפל סיביטי יקבל 500 שח,
הוא למד השקיע והתמודד עם קשיים רבים בחיים, אלא מה יש צורך רב שבוגרי סיביטי שלומדים פעמיים בשבוע שנתיים , מעבר לתואר והם אגב מעולים, שיעבדו בקופות ויקחו סכום מסובסד ולא יותר מאשר 120 כמו במושלם ללא מיגבלת הסהכ טיפולים,
אין מצב שמתמודד יבריא בכל חיו רק ב48 טיפולים, מה שגורם להם לעבור מקופה לקופה כדי לזכות ליותר טיפולים, או לחלופין נוסע לאישפוז יום שעולה למשרד הבריאות 250 דולר בממוצע,
איך אפשר לעזאזל לחיות מ2500 שח כשרק הטיפולים והתרופות עם הנסיעות כך עולים, כמה הוא יכול להוסיף מה7 שח לשעה, גג גג עוד 850 שח,
אז מי הפה שלהם למה שלא יתאגדו כמוך וכמוני שאני מסייעת בהתנדבות ב4 מתמודדים אך לצערי הרב אין בידי עוד כסף כדי לממן להם טיפולים וסיוע ריגשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר במאבק של עשרות שנים
שמוליק05/09/2014שלום נועה.
קודם כל - מגיע לך כל הכבוד; הן על העלאת הדברים, והן על ההתנדבות. אני מסיר בפנייך את הכובע.
אני מאמין שהדברים יבואו מהמטופלים עצמם ומבני משפחה התומכים בהם.
ישנם הרבה מטופלים שמעוניינים דווקא בטיפול תרופתי בעיקר.
אך ישנם הרבה מטופלים שסובלים מתופעות לוואי של התרופות, מבינים ומודעים לכך, ולא קונים את ההסבר של "סימטפומים שליליים של המחלה" שגם אם ישנם מטופלים שמתקשים בתיפקוד אף על פי שהם אינם מקבלים תרופות - זה לא ההסבר היחידי, ותמיד זה מה שאומרים, והעיקר שלא תהיה התנגדות לתרופות.
לדעתי, צריך עד כמה שניתן לפרסם את הדבר שניתן לנצח את המחלות האלו ללא טיפול תרופתי, ומי שסובל מתופעות הלוואי של התרופות ומעוניין לטפל כמו שצריך במרכיב הריגשי - לפחות שישאף לכך. בני משפחה קרובים יכולים לתת לכך - הן את הלגיטימציה והן סיוע כספי.
ראיתי לאחרונה שישנו פרוייקט של טיפול בשיחות שניתן ע"י סטודנטים לתואר שני בפסיכולוגיה באוניברסיטת בר אילן ומלווה ע"י המרצים והוא ניתן במחיר סמלי (ראי סירטון) - אולי צריך להרחיב את הפרוייקט לאוניברסיטאות אחרות...
לדעתי, בסופו של דבר הגישה של משרד הבריאות צריכה להשתנות, וזה ייקח עוד הרבה זמן וצריך להיות סבלניים.
בינתיים, אני רואה בפורום הזה במה טובה לומר שניתן לנצח את המחלה ללא תרופות כדי שמי שאינו מודע לכך - שיידע.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטודנטים תואר שני
תותי29/09/2014לעניין השיחות והסי בי טי מדוע שלא.תיפנה. לכל מוסדות המלג. ותעלה את סוגיית הסטודנטים שיטפלו בחינם אין כסף במתמודדים מוכרים ולא בכאלה שמצבם סביר והכנסתם מאפשרת. תקציב שיחות פרטי. ואין להם קיצבה של 2400. ש״ח בלבד שבקושי רב מספיקה להוסטל. ותרופות או דיור מוגן ותרופות מזון ומלבוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות וציפרלקסמירי03/09/2014
שלום דר',
אני בת 36, מטופלת בציפרלקס קרוב לחודשיים וחצי.
הבעיה שהמצב אותו הדבר, אין שיפור, עדיין חווה חרדות ודיכאון שנמשך כבר תקופה.
בעבודה אני בקושי מחזיקה את עצמי, שוקלת כבר לעזוב לנוכח מצבי.
רופא המשפחה שלי המליץ בנוסף על לוסטרל/סרנדה , אני לא רוצה לשנות תרופות בלי שאהיה בטוחה מה מתאים למצבי.
דר' מבקשת המלצה לתרופה יותר אפקטיבית, כי לי זה לא עוזר.
מה אתה היית ממליץ?
אשמח לתגובה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ריגשי?
שמוליק04/09/2014שלום מירי.
גישתם של רופאי הפורום העיקבית היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וצריך לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה.
אם החלטת שאת מעוניינת רק בתרופות בלבד - זו זכותך המלאה ולאף אחד אין זכות להעביר עלייך ביקורת. מה גם שישנם רופאים שזו גישתם.
טיפול במרכיב הריגשי יכול להועיל הרבה יותר מתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות וציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2014לא בהכרח שיש תרופה יותר אפקטיבית.
לפעמים יש צורך לעלות מיינון, או להוסיף תרופה..
יש לברר מצב גופני וכן הרגלי חיים ( נטילת ממריצים.)
שילוב טיפול בשיחות מהווה אופציה טובה וחשובה.
גורמים סביבתיים, מצב דחק וסבל ימשיכו להחמיר וחייבים התייחסות,
לפעמים שינוי סביבה, עבודה , בן זוג, לפעמים חופשה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזק לדר דוידאורנטע03/09/2014
שלום דר,
אני סובלת מדיכאון מז'ורי עמיד וממושך שנים ומחרדות קשות וכן בורדרליין.
נטלתי את כל התרופות שקיימות פרט לחלק מהאנטי פסיכוטיים ללא הועיל.
הרופא שינה לי את הטיפול התרופתי מסרוקוול 100מג ואף יותר שלא הועיל כלל ל80 גאודון ו20 פרוזק. האם ככלל פרוזק מעייפת או שזה אינדיבידואלי ותלוי מינון? בעבר נטלתי 40 מעט זמן וזכור לי שהרדימני ולא הועיל. האם יש לה תופעות לוואי מיניות גם אצל נשים? כלומר קשיים באורגזמה וכד? כי מבינה של ssri יש כאלו תופעות. במידה וכן, האם נטילת וולבוטרין/אדרונקס באותו יום יכולה לסייע בנושא?
ובכלל מה דעתך על הטיפול הזה? מינון הגאודון לא גבוה מדי? יש לציין שסרוקוול, זיפרקסה וריספרדל שנטלתי רק הרדימוני ולא שיפרו מצבי.
המון תודה לך מראש!
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק לדר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2014פרוזק - בסך הכל תרופה נסבלת ויעילה, תופעות לוואי מאוד אינדבידואליות.
לגבי נוגדי פסיכוזה, אכן ממחקרים סרווקאל XR 300 מ''ג מאוד יעיל בהפרעת אישיות גבולית.
מאוד חשוב לעשות אבחנה מסודרת, לעתים התסמונת מצאימה להפרעה דו קוטבית ויש צורך במייצבי מצב רוח ( דפאלפט, טגרטול, לאמיקטל, טופאמקס).
אני מאמין בגישה יסודית, המתייחסת למרכיב הביולוגי, פסיכולוגי וסביבתי, לאחר בירור מעמיק, יש לקבוע מטרות טיפול, לשלול בעיות שונות ולשאוף להשיג הטבה.
לא תמיד פשוט אך אפשרי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי מתמשכת לאחר הפסקת תרופהagua brillant02/09/2014
שלום,
נטלתי למוטריג'ין (למיקטל) במשך קרוב לשנתיים, כאשר כתוצאה מנטילת התרופה סבלתי מנדודי שינה. בתחילת חודש אוגוסט הפסקתי את השימוש בתרופה לאחר הפחתה הדרגתית לאורך תקופה, אולם אני ממשיך ומתעורר מדי לילה גם עתה. אבקש לדעת מה פרק הזמן המקובל אשר במהלכו תופעה מסוג זה והשפעות ביוכימיות אחרות חולפות לאחר הפסקת השימוש בתרופה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי מתמשכת לאחר הפסקת תרופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2014לא ניתן לענות באופן חד משמעי..
מאוד אינדיבידואלי וכן ייתכנו מרכיבים אחרים המשפיעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין ציפרלקס 10 לרסיטל 20מיכל02/09/2014
שלום לכם!
אשמח לקבל תשובה רפואית מוסמכת לגבי ההבדל בין שתי התרופות לעיל, מבחינת יעילותן, הזמן שעובר עד שהן מתחילות להשפיע, כמות תופעות הלוואי וחומרתן, וכל הבדל נוסף, שניראה לכם, שחשוב להזכירו.
התשובה מאד דחופה וגורלית עבורי. אנא ענו לי במהרה.
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין ציפרלקס 10 לרסיטל 20 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/09/2014ציפרלקס יותר פוטנתי, מינון 10 מ''ג , כמו 20 - 20 מ''ג רסיטל.
כמו כן ציפרלקס מתחיל להשפיע לאחר 3 שבועות בדר'כ
רסיטל לאחר 4 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)