מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס ומשקלאיריס24/03/2014
שלום
בעבר בעקבות חרדות נטלתי ציפלרלקס ובאותה תקופה עליתי במשקל כ-10 קג,האם זה בעקבות הכדור??
עכשיו אני שוקלת לחזור לקחת את התרופה עקב מצב נפשי לא מלהיב וממש דואגת להשמין שוב,אחרי שירדתי המון במשקל עם דיאטה מאוזנת וספורט,האם ציפרלקס זהו כדור שמעלה במשקל?האם ניתן למנוע השמנה או שפשוט יש אנשים שהוא משפיע אליהם ככה?
איזה כדור נוס ף יש מסדרה דומה שאינו גורם להשמנה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ומשקל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014לפעמים שינוי ושיפור במצב רוח מלווה בעליה במשקל.
SSRI אשר פחות מלווים בעליה במשקל : לוסטראל, פרוזאק. שוב לא ב 100% , לפעמים אפילו יש ירידה במשקל - קצת נדיר אבל קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבילפי ואולנזפיןחנה24/03/2014
שלום רב
כמה שווה 10 מ"ג אולנזפין של טבע לאבילפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבילפי ואולנזפין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014לא ניתן להשוות
מנגנונים שונים ( דור 2 ודור 3 )
באביליפי - לפעמים פחות טוב יותר.. ( דור 3)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס לאחר סרוקסט- אנא מענה רופאגלי24/03/2014
שלום רב
אני בת 40 סובלת מהתקפי חרדה כבר שנים רבות לצערי. מטופלת שיחתית ותרופתית ע"י אותו הרופא.
בשנים האחרונות היתה הטבה משמעותית עד לפני כשלושה חודשים נוכח אירועים מסוימים שחוויתי במקום העבודה גרמו לי לשובם של התקפי החרדה ובאופן מוגבר . הרסיטל במינון 20 מג שנטלתי קבוע לא עצר את ההתקפים וגם לא המינון שהוכפל ע"י הרופא.
התרופה הוחלפה בסרוקסט שאכן סייע והכחיד את התקפי החרדה אך תופעות הלוואי שלו (קהות ,תיאבון מוגבר ובעיקר מהלומה מוחצת לחיי המין ולאורגזמה )הביאו אותי לבקש את הרופא לשקול החלפה לציפרלקס ( שנלקחה בעבר והתוצאות היו טובות - חילוף בוצע בשעתו לרסיטל רק בשל ההריונות ).
התרופה ניטלת 10 ימים בדיוק כרגע בשעות הבוקר ואין לי דרך להעריך אם זה עובד כי אני מרגישה גמורה לגמרי עוד מהשפעת, החום היה למעלה מ 39 במשך 3 ימים ( אף התעלפתי באחד הלילות .
מצב הרוח שלי מדוכדך למדי ואני חשה חוסר שקט זאת עוד מעבר לגוף שעדיין חלש מאד וכואב מהשפעת.. אודה בכנות שכשאני חולה בצורה כזו אני נלחצת למדי והחרדה למתגברת ואני כולי דאגה מתי זה ייגמר ודואגת מהחמרה של המצב כי כל מצב של חוסר תפקוד מלחיץ אותי .
כעת עם כל הערבוביה של חילוף התרופה והשפעת , מצב הרוח המזופת והחולשה אין לי דרך להעריך האם הציפרלקס כבר החל לפעול ומטיבה איתי או שלא.
1. האם מוקדם מדי לשפוט ?
2. כמה זמן יש לתת לתרופה כדי לבחון את התאמה , שלושה שבועות עד חודש ?
אודה מאד למענה מהיר
בברכה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס לאחר סרוקסט- אנא מענה רופא - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק24/03/2014שלום
אכן מוקדם מדי לשפוט ובמיוחד אם את חולה ועם שפעת.
קודם כל תתאוששי-תבריאי מהשפעת ורק אז תוכלי לבדוק מה קורה מבחינה נפשית-
ואכן תני לציפרלקס לפחות 4-5- שבועות של לקיחה רצופה.
תרגישי טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם טיפול ריגשי?
שמוליק24/03/2014שלום גלי.
יש לך תיאור מאוד מפורט על הטיפול התרופתי. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. האם את מטפלת גם במרכיב הריגשי?
טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול להביא למצב כזה שאין צורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IXEL עלולה לגרום לכאבים באשכיםרני24/03/2014
אני סבלתי מכאבים נוראיים במשך 3 חודשים וביליתי המון בחדרי מיון ואולטרסאונד עד שלבסוף התגלה כתופעת לוואי של ה IXEL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IXEL עלולה לגרום לכאבים באשכים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014לא שכיח, ולא מאפיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקרא את העלון של התרופה
רני30/03/2014תקרא את העלון של התרופה ותראה שבמקרים נדירים יתכנו כאבים באשכים, כנראה אני מקרה נדיר... ובטוח שיש עוד כמה כמוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל ובעיות הורמונליותאגם24/03/2014
שלום
אני נוטלת לוסטרל במינון של 150 מ״ג. (שוקלת 53 ק״ג) בחודש האחרון לא קבלתי מחזור האם יתכן שזה בהשפעת התרופה? יש לציין שאני במינון הזה בערך חודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל ובעיות הורמונליות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק24/03/2014צריך לבדוק גורמים נוספים וגופניים- אם האיחור נימשך שווה להתיעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס של יומיים בלקיחת לוסטרלגלית23/03/2014
היי,
אני לוקחת כשלוש שנים לוסטרל במינון 200 מ"ג
ביומיים האחרונים לא יצא לי לקחת משום שנגמר לי המרשם ולא הספקתי לחדש אותו
האם יש השלכות או תופעות שאני צריכה לקחת בחשבון?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס של יומיים בלקיחת לוסטרל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק24/03/2014יומיים זה לא נורא...תחזרי מיד לקחת את זה -עוד היום....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלית24/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה???אליה23/03/2014
אובחנתי כלוקה בהפרעה קונברסיבית (24)מזה כחצי שנה לאחר טראומה (מתבטא בשיתוק ) גם דיכאון קל הפסיכיאטר רשם ציפרלקס האם זה אמר לטפלל גם בהפרעה? ולמה אין על זה מידע זה נדיר כ"כ? איזה בעל מקצוע אמור לטפל בזה(מלבש פיזיותרפיה?) יש משמעות למשך הזמן של החולשה והשיתוק כי הבנתיש זה אמור לחלוף תוך שבועות מפר ואילו אצלי זה נמשך ונמשךךךךךךךךך...
אודה מאוד על תשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה??? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק24/03/2014ציפרלקס אמור בהחלט לטפל בזה גם- חשוב לשלב בטיפול פסיכוטרפיה במקביל ולא להסתמך רק על הטיפול תרופתי בלבד.זאת אומרת לשלב טיפול פסיכולוגי.
בהחלט ניתן להתאושש, סבלנות,לפעמים זה לוקח קצת זמן.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה דוקטור
אני24/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם...
אני24/03/2014קודם תודה על נמענה אשמח אם תוכלי להגיב לי על עוד כמה שאלות: יש משמעות למשך הזמן של ההתקף? זה יכול לקרות שוב? פסיכותרפיה עדיף אצל פסיכיאטר/ית או אצל פסיכולוג/ית? והעיקר האם זה נחשב להפרעה נפשית זאת אומרת שאם אובחנתי ככזאתאז כל החיים אחשב לבעלת הפרעה קונסרסיבית.?
תודה רבה רבה על מענך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם... - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק24/03/2014ש פחות חשיבות לזמן ההפרעה, למרות שגם זה פקטור-מה שהכי חשוב היא הסיבה בכלל לבעיה.למה זה הופיע ולמה זה התבטא בצורה כזו- זה מה שבודקים בטיפול פסיכוטרפויטי- לא חשוב אם זה פסיכולוג- פסיכיאטר- עו'סס- העיקר צריך ליהיות שהמטפל הוא מומסך לטפל בפסיכוטרפיה ועבר את ההכשרה הדרושה לזה.
לגבי האבחנה עצמה המלצתי החמה היא לעזוב אבחנות ושמות של הפרעות ..........העיקר הוא לנסות ולשוב לחיים תקינים ונורמטיביים כמה שאפשר-המצב הוא שונה מאוד מאדם לאדם- לכן מאוד משתנה איך כל אחד יגיב לטיפול עצמו. אבחנות הרבה פעמים מגבילות מעצמם את האנשים, לכן תתרכזי יותר בהבראתך ולהתרכז בכך.
וזה בהחלט לא לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת פסיכיאטר און לייןאליאנה23/03/2014
אני מאובחנת כסכיזואפקטיבית חיה בארצות הברית.
אני נוטלת 200 מג סוליאן ליום שהומלץ לי על ידי פסיכיאטרית בישראל.
היות ואני גרה בארצות הברית והיות התרופה אינה מאושרת על ידי fda.
עליי לקבל מירשם מפסיכיאטר בארץ כדיי לייבא את התרופה מקנדה.
האם ידוע לכם הרופאים או המטופלים על פסיכיאטר שעובד גם דרך סקייפ ומייל
במחשב.
אודה על כל עזרה בנושא.
בברכה
אליאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת פסיכיאטר און ליין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014בדיקה פסיכיאטית חובה- קשר אישי, תצפית, בדיקת האמוציות , קשר עין, תנועות גוף ופרמטרים נוספים לערכה פסיכיאטרית.
שאלות כלליות, את מוזמנת לשאול כאן.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקסברוך22/03/2014
שלום אדרונקס יכול לפתוח סכיזופרניה כמו ריטלין והאם הוא יכול להתאים לחולה סכיזופרניה שסובל גם מבעיית קשב וריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/03/2014ככל שידוע לי שום תרופה לא יכולה ליגרום לסכיזופרניה- אדורנקס היא תרופה מוכרת ובשימוש גם במיקרים של הפרעות קשב וריכוז ובהחלט ניתן לשלבה- גם אצל חולים שלוקים בסכיזופרניה- לפי הנחיות הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לוסטרל גורם להשמנה?ד``ר יונתן דוידאור22/03/2014
שלום
האם לוסטרל גורם להשמנה?
האם הוא מרגיע יותר מציפרמיל?
האם ניתן לחצות אותו ל25 מ"ג בשבועיים הראשונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/03/2014שלום
ההשמנה היא מאוד אינדיוידואלית-תלוי בכל מטופל.
כנ''ל לגבי הרגעה.
ניתן לחצות אותו-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פבוקסל וקפה המשךמיה22/03/2014
שלום
ומה לגבי פבוקסיל וקפה?
אני שותה 3 כוסות נס קפה ביום.
האם זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פבוקסל וקפה המשך - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/03/2014אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפבוקסל וקפה המשך - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק24/03/2014לא מסוכן -אבל צריך לקחת בחשבון שקפה לעיתים ליהיות יכול ליהיות מעורר-במיוחד אם שותים בערב ובהמשך מסוגל להפריע לשינה.
לעיתים יכול להחמיר גם חרדה.....אז לנסות לא לשתות יותר מדי....ולא לעבור את ה 3 כוסות ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פבוקסיל או ציפרמילמיה22/03/2014
שלום
האם יש יתרונות לפבוקסיל על ציפרמיל?
במיוחד לגבי העלאה במשקל, עצירות, שינה וכמובן שיפור בחרדות/דיכאון קל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פבוקסיל או ציפרמיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014פבוקסיל - יותר אינטראקציות עם תרופות אחרות.
לגבי עליה במשקל, הפחות משמינים:
לוסטראל ( סרנדה) , פריזמה ( פרוזאק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזהרותל ש -בת21/03/2014
ציפרלקס ואנאפרניל- הבנתי שבעלון יש אזהרות שהנטילה שלהם עלולה לגרום למחשבות אובדניות ולנסיונות אובדניים. מהידיעה שלי, נותנים את זה ברשם וזה קורה וזה גם "מצליח" . השאלה שלי היא למה זה חוקי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזהרות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014שכיח בילדים ונוער, נדיר מבוגרים מעל 24, יותר מחשבות ותוכניות, נדיר שממש ביצוע אובדנות.
בדרך יכול להחמיר ולגלות מחלה אשר קיימת, כגון מאניה דפרסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי זה לא בסדר
ל ש -בת24/04/2014זה לא בסדר כשהבן אדם מקבל חופשה. זה מחייב מעקב 24/7 וזה בלתי אפשרי. בכלל זה הוגן וקטלני ולא אנושי. הכי עצוב זה שזהחוקי ושאין אלטרנטיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחוץ מזה
ל ש -בת24/04/2014מחשבות ותוכניות זה מספיק חמור כי זה פוגע באיכות חיים וזה מסוכן מאוד מאוד מאוד וזה שניה לפני ההתאבדות וזה לא חוקי לסכן ככה אנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתר דיוק
ל ש -בת24/04/2014זה לא מוסרי לסכן ככה אנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון למתי זה לא בסדר
ל ש -בת24/04/2014בכלל זה לא הוגן וקטלני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אדראבא
כנ''ל10/03/2015זה לא חוקי ולא הוגן ומסוכן מאוד לרשום את זה וחובה להוציא את זה מהחוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמנה להשתתף בשידור רדיו - יום אד``ר יונתן דוידאור20/03/2014
ברצוני להזמינכם, להשתתף , להתקשר ולשאול שאלות בשידור חי.
יום א הקרוב, רשת א , משעה 10 עד 11.
נשתמע.
ד'ר יונתן דוידאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמנה להשתתף בשידור רדיו - יום א - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/03/2014טלפונים :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דר דוידאורגאיה20/03/2014
דר דודאור שלום אר
מצב אמיתי של הפרעת אישיות דסוציאטיבית או מרובת פנים {split personalty}אומת בצילומי ראש,ראיון היפנוטי תחת השפעת סודיום אמיטל בידי מנהל ביהח פסיכיאטרי,האם יש להפרעה זאת איזשהי תרופה שיכולה לעזור?איזשהי תרופ אנטיפסיכוטית פוטנטית ביותר שאיך שהו יכולה להקל?או שניסיונות הריפוי ינועו סביב פסיכותרפיות באישפוז יום בקהילה.החולה אינו מסוכן לעצו ו לסביבתו,אינו אובדני וכמעט אין שום קומורבידיות.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להכיר את המטופל טוב יותר
שמוליק20/03/2014שלום גאיה.
גישתו של ד"ר דוידאור ידועה. כדי להתאים טיפול הוא נוהג לבצע בדיקה מקיפה כדי להעריך נכון את כל המרכיבים: גופניים-פיסיים, ריגשיים, סביבתיים, וביולוגיים (חוסר איזון כימי במוח), רק אחרי בדיקה מקיפה הוא ממליץ על דרך טיפול על פי נסיונו, שיכוללה לכלול גם טיפול תרופתי, אבל בוודאי תכלול גם טיפול ריגשי.
צריך לבצע הערכה יותר מקיפה ומסודרת על מנת לקבוע האם יש צורך בטיפול תרופתי, אבל בכל אופן, טיפול במרכיב הריגשי - אם באמצעות שיחות ואם באמצעות C.B.T. - חשוב מאוד והכרחי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך להכיר את המטופל טוב יותר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/03/2014תודה שמוליק.
DID - הפרעה דיסוציאטיבית.
בסיס הטיפול - שיחות פסיכוטראפיה.
במצבי חולי נפשי נלווה, הטיפול ממוקד לבעיה.
נוגדי פסיכוזה, כאשר יש נוקשות, עיוות מסויים של המציאות
ומצב עמיד לטיפול קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)