פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    היי
    09/03/2014

האם כשמחליטים להפסיק כדורים נגד דיכאון, צריך לעשות לפני בדיקות דם לבדיקת הסרוטונין??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

אין שום צורך.
    המצב הקליני משקף.
    אין בדיקה זמינה כיום לבדיקת סרוטונין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקוול נגד נדודי שינה
    אבי
    09/03/2014

שלום רב,

אני בן 30, סובל מ-GAD ומנדודי שינה שגרמו לי להתמכר לבונדורמין (כ-7 שנים). נגד החרדה אני מנסה כעת תרופות ממשפחת ה-SSRI\SNRI (טרם יש שיפור), אך אני מאוד רוצה להיגמל מהבונדורמין, ולשם כך זקוק לתחליף הולם לתקופה מסוימת. קראתי שסרוקוול במינון נמוך יעילה מאוד נגד בעיות שינה, ושקלתי להציע לפסיכיאטר שלי שננסה את זה. אציין שאינני חולה פסיכוטי, אלא סה"כ אדם מן היישוב שסובל ממתח כרוני. נדודי השינה גורמים לי סבל אדיר, ואני מתקשה לנהל כך את חיי.

מה דעתכם? האם פניה לסרוקוול במקרה זה היא "קיצונית" מדי? האם זה נפוץ שפסיכיאטרים רושמים סרוקוול לבעיות שינה בחולים שאינם פסיכוטיים? והאם יש לחשוש מתופעות לוואי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוול נגד נדודי שינה

הוספת תגובה

• סרוקוול נגד נדודי שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

ניתן לשקול
    טונייט - ללא מרשם
    טראזודיל
    סירקאדין ( מלטונין - של טבע)
    סרווקאל - במקרים קשים של התמכרות, בהחלט מעולה, מניסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב
    אבגדהוזחטיכלמ
    09/03/2014

אני נוטלת כדורים נגד דיכאון, ומתחילה בקרוב טיפולי IVF/
    האם ההורמונים שמזריקים לבטן , נוגדים לכדורים הפסיכיאטרים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב

הוספת תגובה

• ועוד שאלה לי

אבגדהוזחטיכלמ
    10/03/2014

מה ההשלכות של לקיחת ההרומונים ?
    השמנה, שיעור יתר וכו?
    האם זה קורה לכול אחת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה לי - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    10/03/2014

שלום לך
    על אילו הורמונים את מדברת?יש להם שמות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    10/03/2014

לא נוגדים לחלוטין..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות לשנכם

אבגדהוזחטיכלמ
    10/03/2014

אחד ענה לי שזה בסדר . ואחד שאל איזה סוג של הורומונים .
    יש צורך שאפרט?
    חוץ מזה , אשמח להבין מדוע אדם שמתחיל לקחת תרופות פסיכיאטריות , בלי אישפוז
    צריך לקחת לו את הרישיון כמו שעשו לי , והייתי צריכה אישור מהרופא הפסיכיאטר כדי לקבל טיפול של פריון?.אני מרגישה שעושים עוול ומכלילים את כול ה"חולים" באיסורים.
    זה לא אישי נגדכם חלילה רק צריכה להוציא קיטור , ולנסות להבין את מערכת הטיפול
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הרשיון

שמוליק
    11/03/2014

שלום לך.

מה שקרה ככל הנראה, זה שהרופא חשש שבשל המצב שלך, אינך כשירה (ולו באופן זמני) לנהוג ברכב, ולכן הוא העביר דיווח למשרד התחבורה.

המהלך הזה נעשה רק כשיש חשש כי בשל הבעייה הרפואית, צריך להגביל את הרשיון. אני הייתי באישפוז כפוי, ולא ראו לנכון לדווח למשרד התחבורה על אי כשירות לנהוג.

בכל אופן, לא צריך לפחד מזה יותר מדיי; ברגע שמצבך ישתפר, צריך חוות דעת עדכנית, שאיתה צריך לבקש להסיר את המגבלה, ובדרך כלל די בכך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר דוידאור
    גאיה
    09/03/2014

שלום,האם לתפקודי כבד גבוהים יש השפעה על מידת התגובתיות לתרופות פסיכופרמקולוגיות?עוד שאלה,האם לטוסטסטרון יש השפעה על המטבוליזם,כלומר רמה נמוכה של טסטוסטרון יכולה לעקב הרזיה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר דוידאור

הוספת תגובה

• שאלה לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

כן X 2 .
    הכבד משפיע על פירוק התרופה , זמינותה והמשך סילוקה מהגוף.
    אנו יודעים להבדיל בין אותם "עמידים לטיפול" FAST METABOLIZED
    אשר תמיד זקוקים למינון גבוהה יותר
    ומנגד, "הרגישים" SLOW METABOLIZED , אשר זקוקים למינון נמוך.

הטסטוסטרון מהווה מרכיב חשוב בוויסות האנרגיהףף חיוניות, משקל ומחלות.
    תרופות שונות יכולות להוביל לדיכוי, ירידה ברמת FSH LH ,
    LH חשוב בפירוק השומן כולסטרול לטסטוסטרון, כאשר רמת LH נמוכה, כולסטרול לא נהפך לטסטוסטרון, יש עליה ברמת שונים וכן רמות נמוכות של טסטוסטרון יובילו להחמרה נוספת בפרופיל ההורמונלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר דוידאור
    חני
    08/03/2014

האם מגנזיום יכול להוות תחליף לתרופות מייצבי מצב רוח במקרים מסוימים? במקרה שלי זה עובד. אני סכיזואפקטיבית וכל כמה זמן בעקבות טריגר מלחיץ אני מאבדת לגמרי את היכולת לישון בלילות, ומשם המצב הולך ומדרדר מבחינות רבות. נטילת המינרל עוצרת את התהליך ומחזירה לאיזון הקודם.
    מעניין אותי לדעת אם זה רק אצלי. כמו כן, האם ניתן להסיק מכך שאולי תוספי מזון נוספים עשויים לעזור במצבים פסיכיאטריים?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר דוידאור

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/03/2014

לא ידוע על יעילות חד משמעית.
    י
    מומלץ בדיקות דם רופא משפחה. לבירור בלטות התריס, פרופיל הורמונלי ובירור משק סידן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD וקשיי הבנה
    רונן
    07/03/2014

שלום,

אני בן 17, לומד בכיתה י"א וסובל מ-ADHD (אובחנתי אך עוד לא נטלתי תרופות).

פעמים רבות אני מרגיש שיש לי קשיי הבנה גדולים, ואני מתחיל לחשוד שזה בגלל ה-ADHD שלי. זה מתבטא בעיקר בנושאים ריאליים, כמו מתמטיקה ומדעי המחשב.

כשיש חומר חדש מסובך שצריך ללמוד, לכולם לוקח קצת זמן להבין, אבל לי תמיד ייקח הרבה זמן, ולפעמים אני לא אבין בכלל ואאבד נקודות רבות במבחנים.

מאבחונים עולה שה-IQ שלי ממוצע, כך שהבעיה היא לא בנושא זה.
    אני גם ישן בממוצע 8 שעות בלילה, מקפיד על תזונה בריאה ופעילות גופנית.

אז האם יכול להיות שקשיי ההבנה הרבים האלה נגרמים עקב ה-ADHD שלי?
    והאם טיפול תרופתי יכול לעזור?

תודה מראש,
    -רונן

לקביעת תור
    סגירה
    ADHD וקשיי הבנה

הוספת תגובה

• ADHD וקשיי הבנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

באם אתה ללא טיפול, בהחלט סביר ש ADHD הסיבה לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזואפקטיבי ועייפות
    סילבה
    07/03/2014

שלום. אני בן 34 גובה 1.81 שוקל 81 קילו. מוגדר כסכיזואפקטיבי. אחרי שנתיים של טיפול בסוליאן 400 מ"ג עברתי לפני חודש לטיפול באביליפיי 20 מ"ג. רוב תופעות הלוואי של הסוליאן עברו אך אני עדיין מרגיש עייפות כרונית ללא תלות לכמה שעות אני יושן. האם יש פתרון כדוגמת כדורים ממריצים?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזואפקטיבי ועייפות

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי

שמוליק
    09/03/2014

שלום סילבה.

גם אני אובחנתי בסכיזו-אפקטיב וסבלתי מתופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, ובמיחוד מהעייפות. אצלי הסבל היה כל כך קשה עד כדי רצון לסיים את החיים...

צריך להבין כי הטיפול התרופתי נועד כדי ליצור איזון כימי במוח, ולא לשום מטרה אחרת. אין חולק על כך שצריך גם לטפל במרכיב הריגשי. טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בטיפול התרופתי.

מה שאני מציע זה לטפל טוב במרכיב הריגשי, עד שיהיה ניתן לשקול את הפסקת הטיפול התרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזואפקטיבי ועייפות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

כדורים ממריצים - אסור ובטח לא מומלץ.
    ניתן לשקול להוריד מינון אביליפי..
    באביליפי , לפעמים פחות זה יותר טוב..
    כאשר סימנים שליליים בולטים , ניתן לשקול מינון נמוך של אדרונקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה
    הילה
    07/03/2014

שלום לרופאים,
    ברצוני להתייעץ איתכם. מזה מס' שנים אני סובלת מהפרעת אכילה מאוד קשה שמנהלת לי את החיים. חיי נעים בין רזון (מידה 36) לבין השמנה חולנית מאוד (מידה 48)אני מעלה ומורידה 40 ק"ג, והשאלה היא מתי תופסים אותי. ההפרעה שלי מתבטאת בכך שאני מתנהלת בין שני מצבים קיצוניים ביותר. או שאני עושה דיאטה, או שאני אוכלת באופן חולני של בולמוסים מטורפיםואכילה כפייתית ממש. אני אוכלת למוות ממש, ולא ממש שולטת בזה. מכורה ממש להרס העצמי, להלקאה העצמית ולשנאה המלווה את זה. הייתי בכל מיני מסגרות לרבות "אכלנים כפייתיים", טיפול פסיכולוגי ומה לא. שום דבר לא עזר לי לצאת ממעגל חוסר הנורמליות הזה, והמצב רק מחמיר משנה לשנה. אני בת 44 וזה התחיל רק בגיל 35. ניחמתי את עצמי כשלא מצאתי זוגיות באמצעות האוכל, ולאחר מכן החלו כשלונות בהבאת ילד. 5 שנים של טיפולי פוריות רק החמירו את המצב. היום אני ברוך השם 5 חודשים אחרי לידה, מנסה להוריד את המשקל העודף ושוב נתקלת בטירוף הזה.
    אני אדם בריא בדרך כלל, לוקחת אלטרוקסין בשל תת פעילות אך מאוזנת בדרך כלל.
    חשוב לציין כי בעבר בשל כל המשברים שתוארו לעיל,לקחתי ציפרלקס לחצי שנה. במינון נמוך 10-5 מ"ג. הציפרלקס הרגיע אותי והיה לי טוב אך הוא גרם לי להשמנה גדולה וגם גרם לי פשוט להיות נינוחה ולא להכנס לשום דיאטה. זה כמובן גם הביא אותי למשקלים עצומים.
    איני עצבנית או מתוחה או דיכאונית. נהפוכו אני שמחה מאוד בחלקי ומאושרת עם ביתי המתוקה.
    רציתי לשאול אתכם האם יש איזה שהוא כדור פסיכאטרי העשוי לעזור לי להמנע מהבולמוסים, הטירוף, וכו' ושאינו משמין? (אני יודעת שקבוצת הSSRI לעיתים באמת משמינים. ) האם יש משהו שיכול לעזור לי?!
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• טיפול רגשי

סוזי
    09/03/2014

היי הילה,
    אני מצטערת לשמוע על הסבל הפיזי שאת עוברת, התחושה שאת נשלטת בידי משהו ורגשות האשמה. אין ספק שהאכילה שלך רגשית.
    החיים, במיוחד עם ילדה (מזל טוב:) מביאים לך אתגרים. אתה מוצא את עצמך מושקע בילד עם פחות זמן לעצמך. עם זאת, הבנת שחשוב לטפל בעצמך ולדעתי חשוב גם שתביני מול עצמך איזה מקום תופס אצלך האוכל. אכילה רגשית היא אכילה מתוך לחץ (בין השאר גם לחץ לתפקד), חרדה, פיצוי ועוד. ישנם סיבות נוספות רבות לאכילה מופרזת, כדוגמת צריכת מזונות עתירי סוכר שמעלים את הצורך בסוכר מתחדש, ואפילו סתם עייפות. האכילה הרגשית בכל אופן היא מנגנון התמודדות לכל דבר ואת צריכה עזרה בשביל לזהות את האכילה הרגשית (הבורות בהם את נופלת) ולמצוא לה דרך התמודדות בריאה (פורקן). ישנם כמובן סיבות רגשיות יותר מורכבות. הכי טוב לך יהיה תפריט קבוע, מאוזן שיתאים להעדפות שלך. את כמובן תצטרכי לפני זהלהגיע להחלטה שאת מוותרת על דרך החיים הזו של הבליסה. עוד עצה שאני יכולה לתת לך היא להתייחס לכל יום כיום חדש. אם אכלת הרבה ערב לפני, ביום שאחרי תחזרי לאכול כרגיל. בלי הרעבות וכו'.
    אין שום סיבה שתהי רזה וחתיכה, אלא אם הדימוי העצמי שלך בפן הזה חשוב לך. מה שחשוב זה שתהי בריאה, תאכלי נכון ולא תעברי את מסכת הייסורים הזו של הבולמוסים.
    לגבי ההרס העצמי ממליצה לך לברר את המקור לכך.
    קשה לי לראות איך את מכורה לשנאה המלווה את האכילה. לדעתי את נשלטת בידי כוחות שטרם הבנת, מה שגורם לך לחשוב שאת מביאה את זה על עצמך וכנראה מבקשת את זה. גם ההלקאה נשמעת כמו דרך תגובה והתמודדות עם הבולמוסים.
    טיפול נפשי טוב יעזור לך לראות את ה*חלקים המתים* שכל אדם מפספס בעצמו (רגשות, התמודדות, נטיות וכו'), ואם את מכירה את עצמך טוב ומודעת לעצמך יש לך לדעתי סיכוי אפילו יותר טוב להשיג התקדמות.
    חברה טובה שלי טופלה במרכז ''אגם'' מטעם הג'וינט (אין דיווח לשום גורם), בבי''ח ''רעות'' בדרום ת''א. זה מרכז המטפל בהפרעות אכילה לאנשים מתפקדים (עבודה וכו'). הטיפול שניתן שם כולל טיפול פסיכולוגי, פסיכיאטרי, דיאטני ואפשרות של קבוצות. הטיפול ללא עלות. מתכונת הטיפול היא פגישות ולא אשפוז יום. לא קל להתקבל לשם, אבל אני ממליצה בחום. הטיפול הפסיכולוגי הוא לנפש והטיפול הדיאטני נותן לך כלים והבנה.
    לגבי טיפול תרופתי אין לי מה לתרום לך. טיפול תרופתי הוא לא הכל, אבל יכול בהחלט לסייע, הכל תלוי במקרה.

בהצלחה שיהיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לגילוי סכיזופרניה
    הבובון
    06/03/2014

בתוכנית הבוקר ש ל אורלי וגיא בערוץ 10 במבזק של חדשות הבוקר הייתה ידיעיה
    על בדיקת דם לאבחון של מחלת הסכיזופרניה!
    לא הספקתי לשמוע אם הדבר כבר יצא לפועל ואיפה אפשר לבצע את הבדיקה!?
    האם ידוע לכם על בדיקת דם כזו ?
    היכן ניתן לבצע את הבדיקה?
    האם הבדיקה אמינה?
    אשמח לקבל מידע בעניין!
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• לא נראה לי הגיוני

שמוליק
    07/03/2014

שלום.

סכיזופרניה ושאר מחלות הנפש מאובחנות באיחון קליני.

ישנה בדיקה של הפרשת הדופאמין במוח, אך הבדיקה הזו נעשית רק לצורכי מחקר ולא לצרכים קליניים.

גם הבדיקה הזו איננה אמינה, כי הסימטום הוא ע-ל-י-ה ברמת הדופאמין, וייתכן שמדובר בנבדק שרמת הדופאמין שלו במצב רגיעה נמוכה מהרגיל. ואמנם ישנם נבדקים שבבדיקה הזו נמצא שיש להם הפרשה מוגברת של דופאמין, והם אינם נחשבים לסכיזופרניים, ואף אחד לא ימליץ להם לקחת תרופות.

קשה לי להאמין שקיימת בדיקת דם כזו. מעניין מה תהיה תגובת הרופאים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לגילוי סכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

לא קיים עדין ..
    אבחנה : חובה בדיקה פסיכיאטרית בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

הבובון
    06/04/2014

תודה על התשובה אשמח אם תערכו בירור של העניין ואם שמעתם בכל זאת אל בדיקה כזו שתפו אותנו בפורום!!!
    לפי הדיווח בתוכנית של אורלי וגיא תוך חצי שנה תהיה בדיקה שתוכל לזהות בודאות אם
    האדם חולה בסיכזופרניה על סמך בדיקת דם בלבד! אולי כדאי לברר אם מפיקי התוכנית
    ולנסות לקבל מידע על הנושא ואל סמך מה שודרה ידיעה כזו!?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמעתי שכלבים

אליאנה
    07/04/2014

מסתבר של אנשים עם סכיזופרניה יש ריח גוף מסויים .
    ומסתבר שיש כלבים שעלידי הריח יכולים לאבחן אדם.
    אגב כסכיזואפקטיבית שמתי לב שריח הגוף שלי אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האיבחון הקליני הוא האמין ביותר

שמוליק
    07/04/2014

שלום.

סכיזופרניה היא מחלה שהאיבחון הקליני הוא הנכון הטוב והאמין. לדעתי, עלייה ברמת הדופאמין הוא סימפטום ותוצר של המצב הנפשי ולא בעייה העומדת בפני עצמה, וממילא, גם אם בעתיד יהיה ניתן לבדוק בעלות זולה יחסית את רמת הדופאמין - האיבחונים ימשיכו להיות קליניים.

גם אם תהיה בדיקת דם כזו, ויתברר שהיא נכונה סטטיסטית - עדיין האיבחון הקליני הוא האמין ביותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לגילוי סכיזופרניה

אריק
    19/11/2014

יש היום מחקר בבריטניה שבו יש תוצאות מעל 80% דיוק בקביעה של המחלה
    אין אף רופא שיכול להגיד שזו מחלה שעוברת בירושה - גנטי
    הקביעה הפסכולוגית תוצאות אמת פחות מ 50%
    לכן על להסתמך על פסיכיאטריה רק בדיקה כימית לא ביולוגית
    תוכל לתת תוצאות מדוייקות
    ולכל הפסיכיטרים אתם פעם אומרים כך ופעם אחרת
    איך שנושבת הרוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ עצבנות אי שקט.
    שאול
    06/03/2014

מזה כ40 שנה סובל מטינטון חזק בשתי האוניים,{עקב פיצוצים וירי}אני נוטל קלונקס להרגעה ולשנה,לא נראה שזה כל כך עוזר לי,אני עצבני בצורה קיצונית,רותח על כל דבר, אני חש זעם קיצוני מסתגר בבית ,לפעמים נכנס לפחדים שאיני יודע מאין הם נובעים,אי שקט,הטינטון קבוע וזה מוציא אותי מהדעת,אשתי נכנסת ללחץ בגללי,ושוב מזה המון שנים אני סובל ,אבל בשנים האחרונות{כ4-6שנים המצב בלתי נסבל,}יש מצבים שאני לפני בכי בהתקפי זעם,וחסר היכולת להירגע,מבקש יעוץ ולאן לפנות תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ עצבנות אי שקט.

הוספת תגובה

• כדאי ללכת לפסיכיאטר

שמוליק
    06/03/2014

שלום שאול.

הבעייה שאתה מתאר היא מורכבת גם מבעייה שאולי מקורה באזניים, ואם אכן יש בעייה כזו היא יכולה להשפיע על המצב הנפשי. הקשיים הנפשיים יכולים לנבוע מבעייה כזו אם היא אכן קיימת, ויכול להיות שזה לא קשור או איפה שהוא באמצע. פסיכיאטר שהוא גם רופא לכל דבר ועניין יוכל לבצע בדיקה יסודית ומקיפה ולהציע דרך טיפול.

הרופאים של הפורום ישמחו לתת תשובה מפורטת יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ עצבנות אי שקט. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

ראשית, יש צורך לפנות לפסיכיאטר וכן במקביל בירור אאג/ ניורולוג.
    על פי הנ''ל, ייתכן והיה שווה לנסות מייצב מצב רוח ( דפאלפט, טגרטול..)
    בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון נמוך של איקסל
    ד``ר יונתן דוידאור
    06/03/2014

אני נוטלת חצי כדור ציפראמיל (10 מ"ג) ומרגישה הטבה אחרי חודש.

בגלל הנטייה להשמין הפסיכיאטר נתן לי איקסל 25 כדור אחד ליום כי הוא טען שאם מינון כזה נמוך של ציפרמיל עוזר לי אז שאנסה מינון נמוך של איקסל אף כי ציין שזה רק לניסיון וזו לא באמת כמות הטיפול הרצויה.

יש לי שתי שאלות:

1. מה זה אומר שמספיק לי מינון נמוך? הדיכאון והחרדה הם מאד קלים?

2. מתי כדי להתחיל עם האיקסל? מייד? אני חוששת מעוררות בלילה ומעצירות עקב ניסיון לא טוב עם ויפאקס.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון נמוך של איקסל

הוספת תגובה

• נסיון לעזור

שמוליק
    06/03/2014

שלום מיה.

כידוע, אינני רופא, אבל אנסה לעזור.

זה נכון שבדרך כלל יש התאמה בין חומרת המצב למינון של התרופות, אבל צריך להתאים הן את התרופה והן את המינון לכל מטופל באופן אינדבידואלי. כנראה שהמינון הוא נמוך ממה שמקובל בדרך כלל, ויכולות להיות לכך סיבות נוספות מלבד האפשרות שמדובר במחלה קלה.

לגבי השאלה האם ומתי להתחיל את הטיפול באיקסל, אני חושב שכדאי שתעלי את חששותייך בפני הרופא המטפל, וחבל שלא עשית את זה בזמן שהיית אצלו כשהוא רשם לך את התרופה. לא צריך להתבייש לשאול :-)

בכל אופן, מטרת התרופות היא לשפר את ההרגשה שלך. כמובן שיש גם תופעות לוואי, וצריך תמיד לקחת בחשבון את התועלת מול הנזק, וכאן את צריכה להכריע בעצמך, אך תמיד כדאי לשמוע גם את דעתו של הרופא לפני שמחליטים.

אני בטוח שהרופאים של הפורום ישמחו לפרט מעבר לכך אם הם משוכנעים שניתן על סמך המידע ומבלי להכיר אותך טוב יותר ניתן לעשות זאת דרך האינטרנט.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקסל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

בדר'כ נוטלים פעמים , בוקר ערב.
    בהחלט יש סיכוי לתופעות לוואי הקשורות ביציאות.

ציפראלקס 10 מ''ג נחשב מינון יעיל, לא נמוך ובהחלט לא מדד לבעיה קלה.
    מתי, זה שאלה מול רופא מטפל ולאחר שיקול תועלת מול סיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה פירוש המושג "תהליך זחלני"?
    אני
    05/03/2014

מה המושג המקביל באנגלית?
    תודה

הוספת תגובה

• מה פירוש המושג "תהליך זחלני"? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

PROGRESSIVE

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטע
    05/03/2014

בזמן האחרון אני בלחץ לקראת גיוס הילדים.
    לחץ בעבודה, ועוד......

מבינה שמאבדת את השליטה וזה מלחיץ אותי, כי אני אוהבת את המוכר והידוע.

זה גורם לי לשלשולים ולבחילות ואפילו להקאות.

אני מודעת ללחץ שכרגע אצלי אבל זה משבש אותי. רגיעון של הדס קצת משפר לי, אבל זה לא מספיק.

יש תרופת פלא?

אני חושבת על שיחות אבל זה יקח טיפה זמן.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כנראה שלא

שמוליק
    05/03/2014

שלום.

טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. זו דעתם העיקבית של רופאים הפורום.

את מתכוונת ללכת לטיפול בשיחות, וזה באמת חשוב מאוד לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה.

בכל אופן, גם כמפטלים באמצעות תרופות, זה לוקח זמן עד שהתרופה משפיעה, ולא תמיד מצליחים לקלוע "בול" לתרופה המתאימה וזה לוקח זמן. צריך לבצע בדיקה מקיפה יותר על מנת להתאים תרופה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשתף קרובים אלייך

סוזי
    09/03/2014

הצעה אישית היא לשתף כמה שיותר אנשים שאת סומכת עליהם. לדבר יעזור לך להבין את עצמך יותר ואולי אפילו תקבלי נקודת מבט משודרגת.
    לגבי שיתוף הילדים, תעשי זאת תחת שיקול דעת, שלא תעבור אליהם אשמה/אחריות/דאגה/החרדות שלך ושיוכלו להתמקד בעיקר בחיים שלהם.
    בהצלחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה
    ד
    05/03/2014

שלום רב, בתקופה האחרונה אני חשה לפעמים בכל מיני סיטואציות כאילו אותה סיטואציה שמתרחשת או דברים שנאמרים באותה סיטואציה נראים/נשמעים לי מוזרים (קצת קשה לי להסביר את התחושה) ובנוסף אני בודקת את עצמי בעקבות זה. האם משהו לא תקין אצלי? האם מה שאמרתי הגיוני? וכדומה אודה לתשובה כי זה ממש מלחיץ אותי

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה מוזרה

הוספת תגובה

• האם את סובלת?

שמוליק
    05/03/2014

שלום.

אינני רופא.

יש אנשים שרואים או שומעים דברים שלא באמת קיימים במציאות, אבל מודעים לכך ולא עושים מעשים שחורגים מהנורמות, וממילא לא ניתן להגדיר את המצב הזה כמחלת נפש.

קשה אפילו לשער מהם התחושות המוזרות האלו, אבל אם את לא סובלת מהן ולא מזיקה לסביבתך, אז בוודאות לא מדובר בהפרעה נפשית; הפרעה נפשית גורמת סבל - או לאדם עצמו או לסביבתו.

אם את מרגישה סבל - אז כדאי ללכת לבדיקה מקיפה יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

אין מספיק מידע..
    ממליץ בדיקה מסודרת אצל איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת רמוטיב 500MG
    שאול
    04/03/2014

אני נוטל כחצי שנה רמוטיב 500MG כדור ביום.
    אני מעוניין להפסיק, איך ההפסקה צריכה להיות? באיזה אופן הדרגתי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת רמוטיב 500MG

הוספת תגובה

• הפסקת רמוטיב 500MG - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

מומלץ לרדת ל 250 מ''ג לחודש
    לאחר מכן להיבדק על ידי רופא מטפל ולישקול הפסקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה