מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ואיפקס XR ונדודי שינהאיריס20/03/2014
שלום רב,
התחלתי לפני 6 ימים בהנחיית פסכיאטר שימוש בואיפקס 75 מ"ג XR כאשר לאחר שבוע אני אמורה לעלות במינון ל- 150 מ"ג (אני ביום השישי), מלבד תופעות הלוואי של חוסר תאבון , בחילות, וחוסר נוחות כללית בהרגשה, הבעיה העיקרית והכי קריטית לי היא שאני לא נרדמת בכלל (אני לוקחת את הכדור בבוקר מוקדם), נסיתי לקחת יחד עם הואיפקס לפני השינה כדור של אלפרוקס (הרגעה) זה גם לא הצליח להרדים אותי, ניסיתי לשנות ולקחת כדור בונדורומין (כדור שינה) יחד עם הואיפקס וגם זה לא השפיע ולא נרדמת.
מה עושים ??? האם תופעת הלוואי של נדודי השינה אמורה לחלוף מתישהו או שזו תופעת לוואי קבועה של הכדור? ואם היא אמורה לחלוף אחרי כמה זמן בערך ?
אשמח ואודה למענה בהקדם.
תודה .
נא לא לפרסם את כתובת המייל שלי בבקשה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה עם טיפול ריגשי?
שמוליק20/03/2014שלום איריס.
לא כתבת שום דבר עם טיפול ריגשי. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל לגמרי את הצורך בטיפול התרופתי.
מה גם שמטרת הטיפול התרופתי היא אך ורק ליצור איזון כימי במוח שהוא רק אחד מהמרכיבים של הבעייה.
בכל מקרה, צריך לבחון את התועלת מול הנזק, ולהחליט בהתאם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיפקס XR ונדודי שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014בדר'כ תופעות לוואי חולפות לאחר מספר שבועות, כולל פגיעה בשינה.
לעתים יש צורך בכדור שינה למשך כחודש.
יש להתיעץ עם רופא מטפל בנדון ולשקול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקסאופק19/03/2014
שלום התחלתי לקחת 2 מיליגרם של כדור אדרונקס
ואני מרגיש חפירות בראש כמו אי שקט כזה בראש זה דבר שחולף?
או שזה חלק מההשפעה של התרופה וצריך להתרגל לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אופק
עידן19/03/2014אני גם לקחתי את זה 2 מ"ג ואף 1 מ"ג, זה גרם לי לאי שקט,דופק מהיר , לחצים בחזה, זה אומנם מעורר אך גורם לתופעות פיזיולוגיות לא נעימות בכלל, אני אחרי כמה ימים הפסקתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/03/2014בהחלט ייתכן תופעות לוואי, חלקם חולף..
יש להקפיד:
מעקב לחץ דם ודופק לפני ובמהלך הטיפול..
להפחית ממריצים:
קפה, קולה , משקאות אנרגטיים ועוד...
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס לאחר חילוף עם סרוקסטגלי19/03/2014
שלום רב
אני בת 39 + 2 סובלת מהתקפי חרדה כבר שנים רבות לצערי. מטופלת שיחתית ותרופתית ע"י אותו הרופא.
בשנים האחרונות היתה הטבה משמעותית עד לפני כשלושה חודשים נוכח אירועים מסוימים שחוויתי במקום העבודה שגרמו לי לשובם של התקפי החרדה ובאופן מוגבר . הרסיטל במינון 20 מג שנטלתי באופן קבוע לא עצר את ההתקפים וגם לא המינון הכפול.
התרופה הוחלפה בסרוקסט שאכן סייע והכחיד את התקפי החרדה אך תופעות הלוואי שלו ( תחושת קהות, תיאבון מוגבר ובעיקר מהלומה מוחצת לחיי המין ולאורגזמה )הביאו אותי לבקש את הרופא לשקול החלפה : ציפרלקס נבחרה וכרגע זהו היום הרביעי בלבד בו אני נוטלת כדור אחד של ציפרלקס 10 מג לאחר החילוף שבוצע בין התרופות בהנחיית הרופא.אציין כי התרופה נלקחה בעבר בקביעות עם תוצאות טובות והוחלפה רק לטובת ההריונות ברסיטל.
היום ואתמול אני סובלת מחרדה והסימפטומים הם : כאבי שרירים ומפרקים, כאבי ראש עזים, שלשולים תכופים וחוסר שקט/מנוחה . כל אלה מביאים אותי להיות קצרת רוח ולחוצה יותר משל אני בהמתנה רק שזה ייגמר כבר ..
שוחחתי עם הרופא אתמול והוא הציע להוסיף עוד 0.5 מ"ג קלונקס למה שניטל בבוקר ולהמתין שכן הציפרלקס טרם החל לפעול וכי אין זה אומר שיש לפסול אותה על הסף כלא מועילה.
1. האם את/ה באותה הדעה ? -:)
2. כמה זמן יש להעמיד את התרופה שוב למבחן באם היא מתאימה או לא ? זמן ההשפעה מתחיל לאחר כ שבועיים שלושה לא?
אודה שאין לי כ"כ כוח וכל העסק הזה מייאש אותי קצת :אני חוששת שגם זו פתאום לא תספק את הסחורה ושוב יהיה צורך להחליף תרופה . עם הציפרלקס לא היו עוד התקפי חרדה , לא תיאבון מוגבר והאורגזמה היתה אפשרית לא מעט ולכן הרגשתי על קרקע יציבה ליטול אותה שוב .
האם אפשר להיות אופטמיים ? -:)
אודה למענה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להיות אופטימית
שמוליק19/03/2014שלום גלי.
השאלה שלך מתייחסת לטיפול התרופתי, והרופאים ישמחו לענות.
על השאלה האם להיות אופטימית - בוודאי שכן!
יכול להיות שאותם שינויים שגרמו להערת המצב יבואו על תיקונם, והכל יהיה בסדר.
תהיי אופטימית :-)
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיותד18/03/2014
שלום רב,
אמא שלי בת 70 יש כשנתיים אולי יותר דימיונות/ הזיות שאבא שלי מביא בחורות הבייתה .... במשך התקופה הזו היא הייתה מדברת על כך מידי פעם ובחודשים האחרונים זה יתגבר... למצב של מעקבים, גזירת חתיכות קטנות של דפים והנחתם על הדלת כסימן אם הדלת זזה ועוד....
לפני 3 חודשים הייתה לה התפרצות עצבים לקחנו אותה לפסיכיאטר שנתן לה כדורים מסוג ZYPREXA את הכדורים היא לא לקחה, רק בהתחלה (חצי חודש וגם לא יום יום) כי אחיותיה אמרו לה שלא תיקח וכו' אז כרגע היא חושבת שהכדורים של משוגעים ופסיכיאטר גם ....אנו מנסים להסביר לה... (היא לא רצתה לשמוע מאיתנו בהתחלה ולא מאבינו) הראנו לה בדיקת פוליגרף שהוא עשה והיא לא מאמינה... לאחר חודש הפסיכיאטר עשה לה מבחן קוגניטיבי אותו עברה בהצלחה...
הוא שלח לסיטי וגם התשובה שקיבלנו השבוע הייתה תקינה.
כרגע היא לא מוכנה לשמוע על כדורים או פסיכיאטר, היא השלימה עם אבי
אבל עדיין לא מאמינה (עושה כל מיני סימנים על הדלתות עוקבת ובודקת....ואומרת כל הזמן שהיא תוכיח...)
אילו בדיקות אנו צריכים לעשות עוד ולאיזה רופא לפנות ???
אם בדיקת הסיטי תקינה האם האבחון הראשוני לדמנציה מתבטל ??
תודה על תשובתכם וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה לעזור
שמוליק18/03/2014שלום.
אינני רופא, אבל אנסה לעזור.
איבחונים פסיכיאטריים הם איבחונים קליניים, ולכן, זה ממש לא ברור מה בדיוק בדיקת C.T. אמורה לעשות.
הגיל של אימא שלך, הוא כזה שבגללו יכולות להיות התנהגויות מוזרות שכאלה, ולכן, לא בטוח שטיפול ריגשי יכול לעזור, אבל יכול להיות שצריך לנסות את הכיוון הזה. בין כה וכה, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
מעבר לזה, הרופאים של הפורום ישמחו לעזור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CT לשלול גידול במח היכול
אני11/12/2014לגרום גם לתופעות פסיכוטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה מוטעית פניה חוזרת
דוד11/12/2014ידיד המשפחה היה אצל רופא עיניים והוא קבע שלדעתו מדובר מיליניגר
כלומר שקרן רמאי ממציא מחלות כדי למצוא חן בעיני הצוות הרפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות-
ד23/03/2014שלום רב,
תודה שמוליק....
אשמח לתשובה גם מהרופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014רופא פסיכיאטר.
בנוסף - חובה לשלול מצב משני לתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרנויה
ע11/12/2014שלום רב,
אמי עדיין לא מטופלת ולא מוכנה לשמוע על בדיקות / רופא , ניסינו לשכנע בכל צורה
אבל היא מוכנה לא לדבר איתנו ולא לשמוע על טיפול....
המצב בשנה הזו נהיה קשה יותר, היא ממשיכה לטעון שלאבא יש מישהי שמגיעה וגונבת תכשיטים שלה ונכנסת לבית ... כשאנחנו שואלים למה לא תפסת אותה? היא תמיד עונה בפעם הבאה והסיפורים ממשיכים,
התקנו מצלמה בבית ולצערנו זה גם לא עוזר. ( באישורו של אבי )
לאחרונה היא בוכה הרבה וכועסת עלינו האחים שאנו לא מאמינים לה וכתוצאה מכך היא לא מדברת אלינו יפה. היא עוקבת אחר כל צעד של אבא.
אנו לא יודעים מה לעשות, לפני חודש קבענו שוב תור לפסיכוגאטרי ואמרנו לה שיש רופא יועץ ואם היא רוצה לבוא לשמוע, ברגע ששמעה את זה יצאה מהבית בצעקות ובכי...
אנו צריכים ייעוץ מה עלינו לעשות ? והאם המצב מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה אישית
שמוליק11/12/2014שלום.
אני רואה לנכון שוב פעם לציין שאינני רופא, ולכן צריך לקחת את דבריי בעירבון מוגבל.
יש מצבים כאלו, שאדם פשוט התאכזב מאיזה משהו, והוא חייב טיפול, אבל הוא יטען שכולם אשמים, ורק הוא בסדר, ולכן הוא ירצה ולא יסכים לטיפול.
אני הייתי במצב כזה, ולא נראה שאפשר היה לעשות משהו; המצב התדרדר עד שהיה צורך באישפוז כפוי, ושוב פעם טיפול לא טוב (אינני רוצה להאשים את הרופאים בכך; הם השתדלו לעשות את המיטב; הבעייה הייתה בעיקר בחוסר ידיעה שהם באמת יכולים ומסוגלים לעזור), הצלחתי להשתחרר די מהר (שבועיים), ושוב פעם אישפוז כפוי...
אני מסכים לגמרי עם ד"ר דוידאור שהכי טוב זה שהיא צלך לפסיכיאטר ותטפל בעצמה, אבל מה לעשות שזה ממש לא המצב...
אני יכול לומר מה אני הייתי עושה, אבל חשוב לי להדגיש, שזה ממש לא אומר שזה הדבר הנכון והאידאלי לעשות. זה תלוי גם בך וגם בשאר המשפחה.
אני הייתי מפגין נחישות, והייתי דואג לאינטרס של השאר ובפרט לאבא שאינו אמור לסבול מכך. הייתי מבהיר לה שאם זה יימשך, אז אבא ידאג לרווחתו ויפעיל סנקציות כך שיכול להיות שהיא תמצא את עצמה באיזה מוסד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וסכיזופרניה קלהברוך18/03/2014
שלום לך
אובחנתי במכון טלי ברמת השרון ונמצא שאני בעל הפרעת קשב וריכוז קשה מאוד
בלי הריטלין אני לא יכול לשבת יותר מחמש דקות על התחת אני עצבני אין לי סבלנות לכלום
ויש לי התפרצויות זעם לא יכול לחיות בלי הריטלין,עם הריטלין קיים שיפור מצויין,אני כבר 4 שנים מקבל ריטלין מהרופא במעקב חודשי במרפאה שלו ומצבי הבריאותי טוב מאוד...
מה אתה היית מציע לעשות עם בעיית קשב וריכוז גדולה מאוד מאוד ובנוסף אליה סכיזופרניה קלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וסכיזופרניה קלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/03/2014באופן תיארתי, לא מומלץ השילוב, ריטלין יכול להגביר חרדות, פאניקה ומצב פסיכוטי.
דורש זהירות רבה.
במקרה של מגבלה, ניתן לשקול להוסיף אדרונקס ללטיפול נוגד פסיכוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואבן וריטליןעופרי18/03/2014
שלום,
אני בת 23, סטודנטית. רציתי לשאול האםלואבן ולריטלין יש את אותן השפעות? אני יושבת בשיעור ולא מבינה כלום אבל כשאני לוקחת ואבן אני מבינה הכל. אשמח לתשובה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואבן וריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/03/2014וואבן - ממשפחת בנזודיאזפינים, מרגעינים, נוגדי חרדה, השפעה מרדימה ומרגיעה.
ריטאלין- ממריץ , יכול להחמיר חרדה ואי שקט, השפעה בדיוק הפוכה מוואבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתיום 600 מלגרם ונזק מוחיXXX14718/03/2014
שלום לכולם.
הנני רוצה לשאול שאלה בקשר לנטילת התרפות אנטי פסכוטית לתיום.
אני מרגיש כבר כבמשך חודשים וחצי מאז ניטלה הדרדרות חמורה וחדה ביכלות קנקטיות ובראתיות שלי זה התחיל מכך שלא הצלחתי ללמוד חומר מאטרנט נושאים שונים שאיתם אני מתעסק וזה גורום לי עונג וכבר איני לומד בגלל שנות שאני מיחס לכדור.
אני יתחל מהתפעות הנפשיות/ רגשיות שאני חש עש התפעות הגופניות
שכלי:
1. אני כבר לא יכול לקורא שום מאמר או טטקס לימודי אפילו הבסיסי ביותר ואני לא מבין על מה מדבר הטקסט ואיך לחבר בין משפט למשפט
אני יש לי חשיבה איטית מה שלא היה מקודם אני חש/בתי פשוט בצורה תקינה לחלוטין אף מהירה מאוד ולפכע אחרי נטילת הכדור אני חושב לאט אף לא מצליח לחשוב שעו ואף ימים רק בוהה בתקרה או מסתובב בית ופותח את המקרר ואכלן ובעיקר יושן אני מרגיש כול הזמן צורך לישון כמין צורך לברוחו למקום מוגן כמו .
3. יכלות דיבור והבנה אני יספר לך בקצרה קצת על המצב כלפני ועל המצב העכשיו לפני שלקחתי תרפות היכלות הקונקטיביות שלי היו מציוניות היה לי הבנה טובה אנימ לא יטאמר שהכול הבנתי על התחלה אבל אחרי מספר הסברים זה הצלחטי לקלוט ולהבין.
כרגע אני נמצא במצב הפוך לחלוטים אני לא מבין מה מדברים איתי פונים אלי בשאלות ואני מתחייל לגלגל עינים לא מדבר כמעת כי אני פשוט שככתי כול כך הרבה מילים ולא מבין את המשמעות שלהם לא מצייר לעצמי תמונה בראש כדי לקשר אתל לאירוע מה שכל בני האדם שלא נזקו מוחית ככה לפחות אני מבין. פשוט יכולים לשראול אותי שאלה פשוטה כמו למה אתה כול הזמן מלכלכלף תמיטבח ולא מנקה אחריך? ואני פשוט לא אצליח לדעת מה לומר או איך להגיב לשארלה הזאטותי ואני לא יכול לרואה סרטים כי אני לא מבין אני מרגיש כאטלו אני חיי בועה של עצמי בלי להבין דבר
4 נפשי: אני מרגיש בזמן האחרון מדוכא אני מרגיש שאני שאין בי שום דבר טוב
שהכול הדברים הראים קוראים דווקא לי כאלו נכתב עלי שאני צריך רק לסבול.
אני לפעמים חושב שעדיף שלא היתי בא לעולם הזה בכלל כי בשביל מה לבוא שאף אחד לא מבין אותך לא אוהב אותך חושב שאתה מוזר שאתה מתכנס בתוך עצמך שבוע שלם לא רוצה לצאת מהמיטה ואף אחד אפילו לא ישאל איך אתה מרכגיש ואם ישאל הוא יגד לך שאתה סתם מגזחפ הכול בסדר( הורים* או שהוא יגד לך שאתה בכין. צלא בוגר, צריך להתמודד לבד ואף טיפש וזה אחי אומר לי וזה פגוע בי עזה פוגע בי מאוד אני בן אדםן מאוד רגי/ש. אני מרגיש שאני נולדתי לכשלון שאני בחים לא יכול לקום מעמפולת הזאותי שאני תמיד ישר ההוא הברזוון המכעור שאף אחד לא רוצה להתקרב אליו וכול מתנכלים לו או ש/הוא דחוי מהחברה אני מוגדר כאוטאיסיט בתפקודגבוה עדיחן יש מחלוקת אם אני אם FDD או אם אספגר ועושים לי כרגע איבחון שאני פשוט לא מצליח בו שאלות קקנקטיביות די פשוטות שבקלות היתי יכלו לפתור נהיות לי קשות ומסבכות
גופני: מאז נטילת הכדור אני מתחיל להרגיש כאבי ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
XXX14718/03/2014גופני: אני מרגיש כאבי ראש חמורים מאוד כאבי תופת לפעמים אני פשוטים מחיק תראש
עוד תופעה נוספת היא גלי חום בכול הגוף שגורמים לי להזיע אני כולי נוטף מים וזה בדרך כלל כמעת תמיד נגרם זה אחרי זה תחילה הכאב ראש ולאחר מכן גלי החום יש עוד תופעה זה סחסחרות חוסר ריכוז אנשים יכולים לדבר איתי ואני לא יענה אני יכול להתבלבל כאשר אני שם סוכר בנס או שאני רוצה לעשות פעלות בסיסיות כמו אכילת סנדוויץ .שתיה אני מאוד מבולבל ולא יודע יפה אני לחעיתים אני בא למטבח ובעצם נזכר שהיתי צריך להיות בחדר כי עכשיו אמא שוטפת תבית. בכלליות יש לי הרסה תסמנים שאני מחוסר בקאיתו וידעותי לא יודע למה זה קרה וקראתי שיכול להיות שזה מהשפעת התרופה יש לציין שקבעתי תור אצל נרוגלית בשביל קשי הדיבור ונהבנת השפ..
סליחה על התשגובה הארכוה את תגוגבתכם אני מראה להוריי כי לי כרגע קצת קשה להבסין ועוד שאלה קצרה יכול להיות שיש לי פיגור שכלי? ו כי בילודתיי לא אחובחנתי כלוקהה בפיגור שכלי אבל כרגע אני מרגיש כמו מפגר ואני לא יגזם ויאמר אפילו פיגור שכלי ק'שה אני התפתח י ככול הילדים התפתחות נוורמלית אז זה היתכן? א כלומר האם מהפגעת כדורים זה יכול לגרום לנזק שכלי? עד רמה של פיגור? אני פשוט לא יודע מה לעשות אני לא רואה טלוזיה כי אני לא מבין..
אני לא במחשב כמעת כי אני לא מבין
אני לא עושה כלום רק יושן
יש לי כאון חושין אני לא נהנה מכלום יש לי תחביב אחד והוא זכירית מספרים שגם בו אני לא טוב כמו בעבר אני מנסה לזכור 25-20 מספרים בדקה ודווקא אני מצליח אבל עד שאני כותב אותם בדף לוקח לי זמן עד שאני מריץ אותם בראש אבל אני זועכר כבר למעלה מ14 נספרים פעם יכלתי לזכור 50 ממספרים בדקה עכשיו קצת פחות אז נגיע לשאלה האם יש לי פיגור ש/כלי? תודה לעונים מתמאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתיום - מייצב ולא נוגד פסיכוזה
שמוליק18/03/2014שלום.
התופעות שאתה מתאר יכולות להיות סימפטומים שליליים של המחלה, אבל יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של תרופה אנטי-פסיכוטית. משום מה, יש נטייה מאוד חזקה לשלול את האופציה השנייה.
על כל פנים, ליתיום הוא מייצב מצב רוח ולא תרופה אנטי-פסיכוטית. האם אתה מקבל תרופה אנטי-פסיכוטית?
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקבל קלפפיקסול
XXX14721/03/2014אני לא סובל ממחלה פסכוטית אלה מאטוטאיזים קל
לעיתים היו לי התפרצות זעם לכן נראשם לי התרופה לתיום אבל מאז ניטלתה אני מרגיש בתפעות הללו פ0ניתי לנרלוג והוא אמר לי להפסיק לנטול את הכדור לכן רציתי לדכת בהודעה נוספת שכתבתי כמה זמן לוקח עד שהפעת התרופה פגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתיום 600 מלגרם ונזק מוחי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014חובה לבדוק רמת התרופה בדם.
יש להיזהר מארוחות עשירות מלח.
יש לברר בדיקות דם , כולל בלוטת התריס.
יש לישקול הפסקה , באם תופעות לוואי ממושכות וקשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחולה סכיזופרניה פרנואידיתבן17/03/2014
שלום רב,
אני בן לחולה סכיזופרניה פרנואידית במצב קשה מאד שבאופן עקבי חושב שמרססים אותו בחומרים כימיים, פורצים לביתו ומקרינים אותם המקומות בהם הוא נמצא. כל אורך החיים שלו מושפע מהחששות שלו: הוא לא משוחח בטלפון מחשש שיאזינו לו,
לא מרבה לצאת מהבית מבלי שמישהו ישמור על הבית, אוטם את הבית מחשש לריסוסים, מגדל זקן בכדי שלא יזהו אותו במצלמות שישנם בכל מקום וכן הלאה ...
הבעיה הקשה היא שהוא חושב שהוא רואה את הדברים בצורה אמיתית לחלוטין וכל ניסיון להגיד לו שהמציאות לא כך באמת, נוכל כישלון צורב.
בנוסף הוא לא נותן אמון בפסיכולוגים / פסיכיאטריים ולא מוכן לשמוע על טיפול שכזה מכיוון שמבחינתו הוא לחלוטין לא משוגע. כמו כן הוא לחלוטין מתנגד לכדורים ולא ייקח אפילו ויטמינים. הוא היה אצל פסיכיאטר פעם אחת לאחר לחץ רב מצד המשפחה, אובחן בסכיזופרניה פרנואידית וקיבל כדורים וכמובן שלא רצה לשמוע על כך יותר
ולא לקח את הטיפול.
אבא שלי לא מסוכן לציבור, אינו אלים ודי עצמאי, אך המשפחה מאד מודאגת מכיוון שאנו לא יודעים מה ניתן לעשות בכדי שיהיה שיפור במצבו וכיצד להשגיח עליו. חשוב לנו לדעת כיצד מומלץ ונכון להסביר לו את המצב בכדי שיהיה מוכן לקבל טיפול וכיצד לשוחח איתו על הקשיים שהוא עובר בצורה אפקטיבית שתעזור לו וגם לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חולה סככיזואקטיבית
אליאנה18/03/2014בעלי איתגר אותי ואמר לי שאני יוכיח לו על ידיי רופאים שאני חושבת מחובר למציאות , והאתגר הוכיח לי שאני זקוקה לעזרה . בעלי השתמש בהמון עדינות ומניפולציות.
יש לציין שהייתי בהתקף פסיכוטי דכאוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם הגישה הזו
שמוליק18/03/2014שלום בן.
אני גם כן הייתי במצב פסיכוטי שבעטיו אושפזתי בכפייה.
גם כשאני הייתי במצב כזה, הייתי בטוח שאני בסדר וכולם רוצים להזיק לי.
אני חושב שיש בכך מעט מהאמת; הכל התחיל בכך שקיבלתי פטור מהצבא על סעיף נפשי שלא היה מוצדק כלל - ובגלל נורמות חברתיות שאינן מכוונות לאמת וגם מזיקות לחברה עצמה - ראיתי בכך כתם לכל החיים שלא ניתן לנקות אותו.
מצד אחד היה לי ברור שהאמת האבסולוטית היא שניתן לנקות את הכתם הזה, והחברה שכל הזמן מנסה להוקיע אותי היא זו שלא בסדר, אבל מצד שני הניסיונות הכושלים להוציא את הצדק לאור, הביאו להתדרדרות במצב.
יכול להיות שהפחד מללכת לפסיכיאטר או לפסיכולוג נובע מחשש מהסטיגמה - חשש שאני בהחלט יכול להבין אותו ולהזדהות איתו. האמת היא שיש להם גם פונקציות טובות שיכולות לשחרר מסטיגמות. דרך משל, מישהו שאובייקטיבית אסור לתת לו רישיון נהיגה - אם הוא ייקח את עצמו בידיים ויטפל בעצמו - הוא יוכל ע"י חוות דעת עדכנית של המטפל להוציא רישיון.
לדעתי, על סמך ההיכרות שלך - אתה יכול לנסות לשער מה בדיוק הביא למצב הזה, ולנסות לשכנע את אביך שהוא יכול להשיג את מה שהוא רוצה - ואולי פסיכולוג או פסיכיאטר יכולים באמת לעזור לו.
זה לא פשוט. לי לקח הרבה מאוד שנים עד שהגעתי למסקנה הזו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחולה סכיזופרניה פרנואידית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/03/2014הפיתרון היחיד זה טיפול.
יש צורך לגייס משפחה וחברים ולנסות לשכנע.
לפעמים טיפול בכפייה מהווה את הפיתרון היחיד, אך
כל עוד אין מסוכנות עצמית , לסובבים ופגיעה בחיי הסובבים,
ספק באם פסיכיאטר מחוזי ייתן הוראה לבדיקה / אשפוז בכפייה.
מצב מורכב, לצערי ללא טיפול תרופתי לא ניתן לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונדורמין ונוגדי חרדהאבי17/03/2014
הי,
רציתי לשאול כמה שאלות:
1. האם יש עדות כלשהי לכך שאנשים שלוקחים בונדורמין תקופה מאוד ממושכת מגיבים פחות טוב או לאט יותר לנוגדי חרדה מסוג ssri/snri?
2. אם מנסים ssri במשך חודש ללא שיפור ושוקלים לנסות ssri אחר, האם צריך יהיה לחכות חודש שלם נוסף על מנת לבדוק את יעילותו של הכדור השני?
3. האם כל אדם שסובל מחרדה, ללא הפרעות נפשיות נוספות, יכול להגיע להקלה באמצעות ssri/snri כלשהו, וזה רק עניין של ניסוי וטעייה עד שמוצאים את התרופה והמינון הנכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונדורמין ונוגדי חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/03/20141. אין עדות להשפעה ישירה, ייתכן השפעה עקיפה, כבד וכו..
2. לפעמים כאשר משנים טיפול חדש , SSRI או אחר, אכן יש צורך להמתין מספר שבועות על מנת להעריך את השפעת הטיפול.
3.SSRI - הקלה בחרדה = בהחלט ! לגבי SNRI יש ויש , המרכיב של נוראדרנלין, תיאורתית יכול להחמיר את נושא החרדה, מאוד אינדיבידואלי ובדר'כ במינונים גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדורים בעקבות הפסקת תופעות לואמא17/03/2014
בתי מקבלת כיום זיפרקסה 10 מ"ג בבוקר ו-10 מ"ג בערב.
כמו כן ממשיכה לקבל עדיין כדור דקינט אחד וכן אחד פרולול בבוקר.
מאחר ותופעות הלוואי נעלמו בעקבות הפסקת זריקת מודיקט ומאחר והמיפגש עם הרופאה יהיה רק בעוד שבוע וחצי..שאלתי הינה האם אפשר להפסיק לה את הפרולו ל לפחות? להקטין אולי את המינון?להפסיק לגמרי? מאחר והפרולול התווסף לדקינט מאוחר יותר.
אם היא תמשיך לקחת את הכדורים האלה ,למרות שתופעות הלוואי נעלמו,האם לא תהיה בעיה כלשהיא?
הבנתי שהפרולול מיועד ללחץ דם גבוה ולבתי לחץ דם רגיל ותיפקוד רגיל כיום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת כדורים בעקבות הפסקת תופעות לו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/03/2014יש מקום לישקול הפסקת פרולול ודקינט, אך רק לאחר בדיקת רופא מטפל אשר מכיר ויכול לשלול קיומם של תופעות לוואי( רעד, נוקשות שרירים ועוד..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספונד ואריפיפרזולאלי17/03/2014
שלום,הייתי מעוניין לדעת מבחינת מינון כמה כל מ"ג אחד של RISPOND שווה לכמות מ"ג של ABILIFY כי שמעתי שהיא פחות או יותר אותה תרופה רק שהיא לא מעלה במשקל וגם שהיא עדיפה מבחינת הצטברות שומנים בדם.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספונד ואריפיפרזול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/03/2014התרופות ממשפחות שונות, מנגנון פעולה שונה..
ריספונד ככל שעולים במינון- יותר יעיל ויותר תופעות לוואי
אביליפי - בהתחלת הטיפול יש תופעות לוואי, אי שקט קשה.. , לפעמים מינון פחות יותר יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר דוידאורגאיה17/03/2014
שלום רב,ידוע לך הא תרופה נאורולפטית בשם Bifeprunox משווקת בארץ?בשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/03/2014לא בארץ וכן לא בחו''ל ( ככל שידוע לי)
תרופה מקבילה בארץ : אביליפי.
דור 3 - תרופות מייצבות קולטן דופאמין, חסימה חלקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת טיפול להרגעהשאול16/03/2014
שלום רב,נוטל קלונקס עד 0.5 מ"ג כ10 שנים,לסרוגין עד פעמיים בשבוע וישנם מצבים שלא לוקח שבוע שלם,{סובל מדי פעם מחרדה} ולפעמים אפילו יותר משבוע שאיני לוקח את התרופה,אני מבקש לדעת האם אפשר להפסיק את הקלונקס ולעבור לקחת קלמנרבין, וכמה זמן לאחר הפסקת הקלונקס אפשר להתחיל עם קלמנרבין.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת טיפול להרגעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/03/2014לפי התיאור של הפסקות, תיאורתית אין בעיה.
כמובן שההשפעה תיהיה שונה באופן ניכר.
בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל בנדון, האם להפסיק ? מה לתת במקום ?
המצב הקליני הנוכחי ? ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סורוקוולמיכל16/03/2014
שלום,
רציתי לשאול לגבי סורוקוול ודיכאון.
קראתי שסורווקל היא אנטגוניסטית לדופמין וסרוטונין (ולכן מיועד לטיפול במחלת הסכיזופרניה). יש לי חברה שסובלת מדיכאון וגם מפיברומיאלגיה.
הפסיכיאטרית שלה נתנה לה סרוקוול בגלל קשיי שינה שהיא סובלת מהם (סורוקוול גורם לישנוניות).
שאלתי היא,האם פעולת הסרוקוול לא עובדת הפוך ממה שהיינו רוצים?
הרי בדיכאון יש רמות נמוכות של סרוטונין ואנו רוצים להעלותו ,וסורוקוול הוא אנטגוניסט לסרוטונין.
אשמח להבהרה.
אני מודה לכם מראש!
חג שמח :)
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סורוקוול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/03/2014דיכאון + פיברומילגיה ==> סימבאלטה !!!
סרווקאל - מעולה במצבי דיכאון ימידים.
דור 2 של נוגדי פסיכוזה חוסמי קולטן 2A של סרוטונין.
בצורה זו , מאפשרים ליותר דופאמין להיות זמים באונה הקדמית ובמרכזי השליטה על הפעילות, לכן יש פחות תופעות לוואי.
במצב דיכאון קשה , רגיל , לא עמיד או פסיכוטי, אכן סרווקאל לא מומלץ.
לידע כללי !!!
כאשר יש טיפול בנוגד דיכאון, פוטנטי, בריכוז גבוהה (כגון ציפרלקס 20 מ''ג ),
לעתים יהיה עדות להחמרה בהנאה וכן אפטיות, למה ?
רמת הסרוטונין הגבוהה באזור האונה הקדמי ( PREFRONTAL CORTEX )
מפעיל את קולטן 2A , ומוביל לירידת דופאמין,, מה שמוביל לאפאטיות ופגיעה בהנאה.
מידע רב זמין חינם, באפליקציות שבניתי למכשירי אנדרואיד, זמין במרקט, חיפוש לפי : DAVIDOR או הכל בראש סכיזופרניה חרדה מצב רוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של ריטלין וציפרלקסמיקה16/03/2014
שלום,
אני נשואה, אם לשני ילדים קטנים, עובדת, לומדת, ללא תמיכה של משפחה מורחבת, ונמצאת בתקופה של התפתחות מקצועית שמחד היא מאוד חיובית ומאידך מאוד מלחיצה.
מאז ומתמיד ליוו את חיי חרדות ודאגות, אך תמיד התמודדתי איתם איכשהוא, ותפקדתי בצורה מאוד טובה, הן במשפחה, הן בעבודה, והן בלימודים (מאז ומתמיד הייתי מצטיינת).
ההתמודדויות החדשות שנדרשו ממני לאחרונה, יחד עם חיי העמוסים, הביאו אותי למצב שבו מרוב לחץ היה לי קשה יותר מהרגיל להתרכז, ולכן, בהמלצת רופאת המשפחה,התחלתי ליטול לפני כחודשיים ציפרלקס 10 מ"ג ביום. הציפרלקס שיפר את איכות חיי בצורה משמעותית- הדאגות ירדו משמעותית, הביטחון העצמי שלי עלה, אני הרבה יותר רגועה, והתפקוד שלי השתפר אף יותר.
בעבר נעזרתי בריטלין בצורה מאוד נקודתית בתקופות בהן הייתי צריכה לכתוב עבודות, וללמוד למבחנים- הריטלין מאוד פיקס אותי והביא אותי ליעילות ולהספק מירבי (בד"כ מאוד קשה לי להתרכז ולהיות אפקטיבית והמחשבות שלי נודדות לדברים אחרים)- בעיקר מאז שאני אם והחיים עמוסים ומורכבים יותר. גם היום עם הציפרלקס מאוד קשה לי להתרכז בלימודים. המחשבות נודדות, ואני ממש צריכה להילחם בעצמי כדי להתרכז ולהפיק מעצמי משהו...
האם כעת, משאני נוטלת ציפרלקס אני יכולה לקחת גם ריטלין- לא באופן קבוע אלא לתקופה מרוכזת של שבוע- שבועיים בהם אני מתכננת לשבת על הלימודים שלי?
אם כן איזה מינון מומלץ?
תודה רבה, מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של ריטלין וציפרלקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון16/03/2014שלום לך מיקה
נטילה של ריטלין רק על פי אבחנה מדויקת והמלצת רופא!
כל הדרכים האחרות הינן מסוכנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב של ריטלין וציפרלקס
מיקה16/03/2014הי,
האם אני צריכה להגיע לפסיכיאטר לשם כך או שמספיק להתייעץ עם רופאת משפחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)