פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת רמוטיב 500 MG
    שאול
    04/03/2014

אני נוטל כחצי שנה רמוטיב 500MG כדור ביום.
    אני מעוניין להפסיק, איך ההפסקה צריכה להיות? באיזה אופן הדרגתי?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת רמוטיב 500 MG

הוספת תגובה

• הפסקת רמוטיב 500 MG - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    05/03/2014

שלום רב,
    רמוטיב היא תרופה נוגדת דיכאון שמותווית לטיפול בדיכאון קל-בינוני. הפסקתה לא אמורה להיות מלווה בתסמיני גמילה או תופעות לוואי . אמנם, במידה ומפסיקים את הטיפול מוקדם מידי או כאשר עדיין ישנם תסמינים של דיכאון, קיים סיכוי לכך שעם הפסקת התרופה התסמינים של דיכאון יחזרו או יחמירו. בדומה להתחלת הטיפול, גם הפסקתו יש לתאם עם הרופא המטפל ולאחר בדיקתו.
    באופן כללי, הפסקת התרופה מומלץ לבצע באופן הדרגתי אם כי זה לא חובה. רצוי לרדת למינון של 250 מ"ג למשך כשבוע לפני ההפסקתה של התרופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שאול
    07/03/2014

ואני צריך לקנות חבילה של 250MG או שאני יכול במשך שבוע לחתוך את הכדור לחצי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון גופני בתדירות ובמאמץ גבוהים
    נגה
    04/03/2014

אני נוטלת טיפול פסיכיאטרי מקיף ועד לפני חודש התאמנתי 5 אימונים של שעה בשבוע היום אני במצב של חרדות וחוסר תפקוד האם יש קשר בין האנדורפינים המופרשים למצב של היום?

הוספת תגובה

• אימון גופני בתדירות ובמאמץ גבוהים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

קשה לקבוע באופן חד משמעי, לדעתי, פחות סביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון או דימנסיה?
    לאה רהב
    04/03/2014

שלום לכם
    אמא שלי בת 84 מטופלת מלפני שנים ב"סימבלטה" ולפני שנה לאחר שהתאלמנה ולא הפסיקה לבכות קיבלה respond 0.5 מפסיכיאטר. היא סובלת מאוסטיאופרוזס,מתניידת על כסא גלגלים וסובלת מכאבים בברכיים בגב ויתר העצמות.
    לאחרונה התחילה להגיד שהיא רוצה למות, שהיא סובלת מכאבי ראש חזקים, עצירות, ניידות אפסית,והרבה שעות שינה. מרבה לשכב במיטה,לפי כל הסממנים זה דכאון,אבל היא כבר מקבלת תרופה לדכאון ,אז מה עכשיו עוד תרופה, אני חוששת שזה יזיק לה .
    היו גם חודשים שהיא טענה שהמטפלת שלה גונבת אוכל מהבית, שאמרו לי שזה בעיה דימסית של אנשים בגילה. והיא גם שומעת קולות ,לדוגמא קולה של אמא שלה שנפטרה לפני 37 שנה.
    אני אשמח על יעוץ או הכוונה מה אפשר לעשות
    תודה לאה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון או דימנסיה?

הוספת תגובה

• צריך שיקול דעת

שמוליק
    04/03/2014

שלום לאה.

אכן החשש שלך שתרופה נוספת עלולה להזיק היא נכונה.

מאידך, גם הסבל לא טוב, ואם ידוע מה הנזקים שעלולים להיות מהתרופה, וניתן לעקוב אחרי ההשפעה שלה וע"י המעקב להפסיק אותה אם יתברר שהיא מסכנת, אז זה כנראה הרופאים ימליצו לנסות.

נדרש שיקול דעת של רופא שמכיר את אימך על מנת להכריע בשאלה, ואני מניח שזו תהיה התשובה של הרופאים בפורום, אלא אם כן, יש משהו ספציפי בנתונים שמאפשר תשובה מדוייקת יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון או דימנסיה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

יש צורך בבדיקה מסודרת של רופא.
    יש צורך בבירור נושא התזונה, וויטאמינים, חלבונים..
    יש צורך להיחשף לשמש , בזהירות נדרשת כמובן.

מומלץ וויטאמין B קומפלקס יומיומי ( B 1 6 12 )

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל ויצירתיות
    מאיה
    04/03/2014

שלום,
    התחלתי טיפול בלוסטרל 50 לפני שבוע וחצי ואני מרגישה שזה ממש מרוקן לי את המוח. אני מאוד אוהבת לכתוב וקצת לפני תחילת הטיפול ירד לי גם החשק לכתוב... אבל היום, שבוע וחצי אחרי אני מרגישה שהמוזה שלי לכתיבה והיכולת לכתוב רק הולכים ונעלמים. יכול להיות שיש קשר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל ויצירתיות

הוספת תגובה

• לוסטרל ויצירתיות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/03/2014

שלום מאיה ..
    יש להמתין לפחות חודש לקבלת השפעה טיפולית וכן הפחתה בתופעות הלוואי.
    ישנם מקרים מסוימים, כאשר משתמשים בנוגדי דיכאון וחרדה מקבוצת SSRI, במינון גבוה, לדוגמה, ציפראלקס 15 ומעלה, רסיטל 60 מ''ג וכו.. ייתכן תופעת לוואי עקיפה של ירידת דופאמין וקבלת אפאטיה וירידה בהנהאה. לכן לא סביר במינון כה נמוך של לוסטרל ויש להמתין לפחות חודש + לשם הערכה וקביעת מרכיב ההשפעה של התרופה.

בכל מקרה , אסור לוותר על היצירתיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מאיה
    05/03/2014

אני משתדלת ממש שלא לוותר על היצירתיות.
    תודה על התגובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה משני למי אם ישנו?
    נאסר
    04/03/2014

שלום רב,

האם התיאור הבא מהווה טקס/טקסים שניתן לשייך ל ocd:
    בכל פעם שאני יושב ללמוד / לעבוד בבית חייבים להתקיים תנאי סף מקדימים על מנת שאצליח להתרכז ולעבוד כראוי "לכאורה":
    ישנם מספר פריטים שחייבים להיות על השולחן כשהם חייבים להיות תמיד באותו כלי ואותו סדר, מדובר על גרעינים וקולורבי, תרמוס קפה ובקבוק סודה וכן נרגילה עם טבק תפוח וקצת נענע כמו כן אני חייב תמיד להביא מספר ספרים ומסמכים שאני חושב שיכול להיות שאזדקק להם כאשר הזמן שלוקח לי להכין את הדברים הוא בסביבות שעה וחצי לאחר מכן כשאני יושב והכל מולי מוכן אני משחק משחק במחשב עד שאני מצליח לנצח 3 סיבובים כי ככה אני אשיג תוצאות טובות יותר בהליך הלמידה, משחק המחשב לוקח לי בסביבות 20-30 דקות לאחריו אני אומר עכשיו אני מתחיל ואכן אני פותח את חומר הלימוד / העבודה קורא את המטלות הדרושות ובינתיים מדליק גחל ומתחיל לעשן נרגילה ולנשנש בדברים שמולי כשאני חוזר שוב ושוב לקרוא את דרישות המטלה ואז שאני מגיע למסקנה שהבנתי אני אומר שבינתיים עד שאני מסיים את הגחל אני אקרא קצת חדשות ומחקרים בתחום הרפואה והמשפט שיצאו לאחרונה, אחרי 45 דק' כשהגחל מסתיים אני מדליק עוד אחד אבל הפעם אני אומר שאני אעשן מדי פעם כשאני לומד וכך חולפות להם כמעט 7-8 שעות מדי יום שבמהלכם בנוסף לעישון אני תמיד חייב לחדש את הכנת הנשנושים שנגמרו לפעמים אני מצליח לכתוב שורה או שניים לכל אורך השעות ולפעמים גם כלום..
    כשפניתי לאבחון אובחנתי בהפרעות קשב וריכוז ונוירולוג נתן לי ריטלין 20 la לאחר שהרגשתי שיש לי עוד משהו שמפריע נפשית נגשתי לפסיכיאטרית שלאחר שיחה של 10 דק' אבחנה אותי בציקלותימיה ורשמה לי טגרתול מבלי להסביר לי כלום על המחלה והתרופה, אני לא האמנתי לאבחון שלה וסרבתי ליטול את התרופה ופניתי חזרה לרופא המשפחה שגם הוא שלל ציקלותימיה אך לא חשב להפנות אותי לאבחון מבדל נוסף ובמקום זאת העלה את מינון הריטלין בהדרגה, כיום אני במינון של 100 מ"ג ריטלין la אציין שאני בן 35 והריטלין בפועל עוזר לי יותר להשאר ער ולהתרכז בכל הדברים שאינם קשורים לנושא הלימוד / העבודה שלמענו הכנתי את כל התפאורה הנ"ל.
    אציין שבנוסף למה שתיארתי לעיל אני נוהג לאסוף חפצים מהרחוב מסרב לזרוק פריטים ישנים בטענה שאני עשוי להזדקק להם וכוצץ ציפורניים כפייתי, חשוב לי להוסיף שהתיאורים האלה מצויים אצלי מגיל קטן בנוסף לטקסים דתיים שונים שאני חוזר עליהם מדי פעם והמנעות מעשיית דברים בתאריכים המזוהים עם המספרים 17 ו 8 כי מדובר במספרים בעייתיים של ביש מזל ועוד טקסים משונים שאני מבצע על מנת שדברים טובים יתרחשו למשל לעלות את המדרגות באופן זוגי, ללבוש בגד מסוים שמביא מזל ולהזיז חפץ במקומו בתקווה לקבל את התוצאה לה אני מייחל..
    *אני מודע לעובדה שכל הטקסים האלה אין להם שחר אך זה מייסר במיוחד הזמן שאני מקדיש להם

האם מדובר ב ocd וקשב וריכוז זה רק משני אם בכלל קיים?

נאסר

לקביעת תור
    סגירה
    מה משני למי אם ישנו?

הוספת תגובה

• קשה לדעת

שמוליק
    04/03/2014

שלום נאסר.

אני חושב שצריך לעשות בדיקה צקיפה יותר אצל פסיכיאטר כדי לדעת יותר טוב. מה שכתבת שהיית אצל פסיכיאטרית שלאחר עשר דקות רשמה לך טגרטול, זה באמת לא נראה רציני. ד"ר דוידאור (אחד מרופאי הפורום) נוהג לעשות בדיקה ראשונית יסודית ומקיפה כדי להציע טיפול שכולל גם טיפול ריגשי.

יכול להיות שהרופאים של הפורום יוכלו על סמך נסיונם ועל סמך התיאור שלך שהוא די מפורט לתת תשובה יותר מדוייקת. אני מציע לחכות לתשובה מהרופאים של הפורום.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורמטיב 500 לדכאון קל עד בינוני
    חגי
    04/03/2014

האם עובד כמו SSRI או כמו SNRI כפי שנאמר על ידי אחרים?

נשמח גם לעדויות אישיות מגולשים

בברכה

הוספת תגובה

• הכוונה כמובן לרמוטיב - Remotiv

חגי
    04/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובת הרופאים

חגי
    06/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לשאלות?

חגי
    10/03/2014

איפה ואיפה?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרתכם
    לילי
    04/03/2014

קיבלתי כדורי לוסטרל כשהייתי בהריון בסיכון. מכיוון שהנקתי שנה שלמה לאחר הלידה המשכתי לקחת. עכשיו אני רוצה להפסיק. אשמח לדעת איך מפסיקים... האם מפסיקים בהדרגה או בבת אחת? ואם בהדרגה אז איך בדיוק? לעזרתכם אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרתכם

הוספת תגובה

• מה עים התינוק האם זה בטוח להניק ?

אליאנה
    04/03/2014

אולי גם התינוק צריך להיגמל ? איך זה ישפיע עליו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהדרגה

שמוליק
    04/03/2014

אבל כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק
    בתאל
    03/03/2014

מה שלומך?
    אפשר לשאול אותך שאלה?

תודה,
    בתאל

לקביעת תור
    סגירה
    לשמוליק

הוספת תגובה

• בוודאי בשמחה

שמוליק
    04/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שמוליק,

בתאל
    05/03/2014

מה שלומך?
    בביקור האחרון שלי אצל הפסיכיאטרית היא החליטה שאפסיק ליטול את התרופה האנטי פסיכוטית (סוליאן) באופן זמני כדי לראות האם הגרד נובע מהסוליאן או שמא מהלוסטרל.
    העניין הוא שאני כבר שבוע ללא הסוליאן ואני ישנה בערך 18 שעות ביום.
    האם גם לך היתה עייפות מהפסקת הטיפול? או תופעות לוואי חדשות כלשהן?

תודה על העזרה,
    בתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    05/03/2014

שלום בת אל.

העייפות יכולה להיות סימפטום שלילי של המחלה. בהרבה תגובות שלי טענתי שאין דבר כזה, ובאמת מדובר בתופעות לוואי של התרופות. הפסיכיאטרית שלי אמרה שיש מטופלים שלא לוקחים תרופות ויש להם עייפות וקשיי תיפקוד, כך שלא ניתן לומר שזה בגלל התרופות.

אצלי בכל אופן, העייפות הייתה תופעת לוואי של התרופה האנטי-פסיכוטית, ויש מקום להתרעם על כך שאמרו שזה בוודאות סימטומים שליליים של המחלה, ולא אמרו שיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של התרופות.

העייפות נמשכה משהו כמו חצי שנה גם אחרי שהפסקתי לגמרי ליטול את התרופה האנטי-פסיכוטית.

מקווה שעזרתי.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק,

בתאל
    06/03/2014

תודה רבה על התגובה.

לילה טוב
    בתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה והתקפי צחוק
    רינה
    03/03/2014

שלום, רציתי לדעת האם התקפי צחוק ללא סיבה יכולים להיות קשורים לחרדה. אלו לא בדיוק התקפי צחוק אלא פשוט תמיד בא לי לצחוק בלי ששום דבר מצחיק אותי, גם במצבים הכי רציניים שיש ואני פשוט מנסה להתאפק ולא תמיד מצליחה. אני לא מצליחה לתפקד כמו שהייתי פעם, נמנעת משיחות בטלפון מחשש לצחוק, נמנעת ממפגש עם אנשים וכו'. הייתי אצל פסיכיאטר קיבלתי כדורים אבל לא נטלתי כי החלטנו להתחיל בהפריה וחוששת מנטילת תרופות כאלה בהריון. עשיתי בדיקות eeg וסיטי מוח שיצאו תקינות. הפסיכיאטר מגדיר זאת כטיקים. לפני כחודשיים הרגשתי ממש חולשה וסחרחורת ורעד בגוף ורופא המשפחה אמר שאני סובלת מחרדות (למרות שאני לא מרגישה ככה) וככה הגוף מבטא את זה. השאלה אם יש קשר בין זה ובין הצחוק? תודה וסליחה על האורך.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה והתקפי צחוק

הוספת תגובה

• אודה לקבלת תשובה...

רינה
    11/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במינון
    אדוה
    03/03/2014

במשך שבע שנים אני מטופלת בסרוקסט עקב חרדות ואגורפוביה בשנים הראשונות דיי חזרתי לעצמי ואז התחילו עליות וירידות היו תקופות טובות והיה תקופות רעות הפעם החרדות חזרו כבר כמה חודשים ביקשתי מרופאת המשפחה לעלות במינון לכדור וחצי סרוקסט ביום עבר כמעט שלושה שבועות ואני עדיין לא מרגישה שאני חוזרת לעצמי

מה לעשות? אני מיואשת מרגישה שזה אף פעם לא יעבור ולעולם לא אוכל לחיות חיים נורמליים

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במינון

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי

שמוליק
    03/03/2014

שלום אדווה.

את מתמודדת עם החרדות, והפנייה לרופאים לצורך טיפול תרופתי מעידה על כך. מי שמתמודד - מצליח. זה אולי ייקח זמן - אבל תהיי אופטימית. אל תתיאשי :-).

טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. לא כתבת שום דבר על טיפול ריגשי בחרדות. כדאי לשלב עם הטיפול התרופתי טיפול ריגשי.

הרופאים בפורום ישמחו לתת תשובה מפורטת ועניינית על השאלה על הטיפול התרופתי, אבל בדרך כלל, הטיפול הוא אינדבידואלי, וצריך להכיר את המטופל טוב יותר (ולפעמים צריך גם נסיון ותהיה) כדי למצוא את הטיפול התרופתי המתאים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במינון - תגובה

03/03/2014

שלום רב,
    את מתארת החמרה במצבך הנפשי במשך חודשים האחרונים ובעקבות כך שינוי בטיפול התרופתי לפני שלושה שבועות שעדיין לא הביא לשינוי.
    קודם כל, חשוב לציין שהתאמת הטיפול הנכון כדי להיות מוצלחת, חייבת להתבצע ע"י רופא מומחה בעל ניסיון בטיפול בהפרעות חרדה. מומלץ ורצוי שתפני ליעוץ פסיכיאטרי כדי לבחון האם הטיפול הנוכחי מתאים לך והאם המינון שאת נוטלת כיום הוא המינון הרצוי או לסירוגין יש לשנות אותו. בדרך כלל תוצאות הטיפול מומלץ להעריך כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול / שינוי במינון, כך שבשלב בו את נמצאת היום עדיין מוקדם להסיק מסקנות.
    העובדה שמצבים מסוג זה מוכרים לך וחווית בעבר גם עליות ושיפור במצב, אין שום סיבה להתייאש, מומלץ להיעזר בסבלנות והכי חשוב, לפנות לאיש מקצוע כדי לכוון את הטיפול באופן יעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במינון - תגובה

03/03/2014

שלום רב,
    את מתארת החמרה במצבך הנפשי במשך חודשים האחרונים ובעקבות כך שינוי בטיפול התרופתי לפני שלושה שבועות שעדיין לא הביא לשינוי.
    קודם כל, חשוב לציין שהתאמת הטיפול הנכון כדי להיות מוצלחת, חייבת להתבצע ע"י רופא מומחה בעל ניסיון בטיפול בהפרעות חרדה. מומלץ ורצוי שתפני ליעוץ פסיכיאטרי כדי לבחון האם הטיפול הנוכחי מתאים לך והאם המינון שאת נוטלת כיום הוא המינון הרצוי או לסירוגין יש לשנות אותו. בדרך כלל תוצאות הטיפול מומלץ להעריך כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול / שינוי במינון, כך שבשלב בו את נמצאת היום עדיין מוקדם להסיק מסקנות.
    העובדה שמצבים מסוג זה מוכרים לך וחווית בעבר גם עליות ושיפור במצב, אין שום סיבה להתייאש, מומלץ להיעזר בסבלנות והכי חשוב, לפנות לאיש מקצוע כדי לכוון את הטיפול באופן יעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במינון - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    03/03/2014

שלום לך אדוה
    כדאי להוסיף גם טיפול ב CBT זה עשוי מאוד לסייע גם ללא עליה במינון התרופה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה
    מתי
    03/03/2014

האם יש קשר בין חוסר שינה לבין כדורים כמו אינווגה ? האם נטילת התרופה בשעה קבועה חשובה לשינה ? והאם התרופה מעוררת ?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שינה

הוספת תגובה

• חוסר שינה - תגובה

03/03/2014

שלום רב,
    התכשיר אינווגה הוא תכשיר נוגד פסיכוזה שאין לו השפעה על רמת הערנות והוא לא אמור לגרום לישנוניות וגם לא לעורר. מומלץ ליטול את התכשיר בשעה קבוע כדי לאפשר רמה קבוע של החומר הפעיל בגוף וכך לשפר את היעילות שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואג לאחי ולשפיות משפחתי
    אח חדש
    03/03/2014

קודם כל, שאפו לשמוליק שתורם עד כמה שהוא יכול מניסיון החיים הלא פשוט שלו.

הבית סבל מהרבה קשיים בשנים האחרונות כתוצאה מבעיה שצצה אצל אחי. באישפוז הראשון איבחנו אצלו הפרעה טורדנית ובאישפוז השני קיבלנו את הבשורה שיש לו כנראה סכיזופרניה. המילה סכיזופרניה נשמעה לנו מאוד מפוצצת ומרתיעה, והרגשנו חרדה גדולה בעקבות הבשורה, שכן ראינו במהלך השנים האחרונות שמשהו עם אחי לא בסדר אבל תמיד ניחמנו את עצמנו בכך שזה יעבור, ושזה לא כרוני.

בכל מקרה, יש לי מספר שאלות בתור אח שלו:
    -קודם כל כשהרופאים הסבירו לנו שיש לו כנראה סכיזופרניה הם הוסיפו את המילה כנראה. כששאלתי לפשר הדבר הם טענו שעדיף להיות מוכנים לקשה מכל. לא הצלחתי לברר מולם מדוע האבחנה לא ברורה כדי לדעת שזה סכיז' בוודאות, שכן הבנתי שיש תסמינים ברורים, ואם אין לו את כל התסמינים, אז זה לא וודאי. לא הבנתי איפה הגבול שבין לאחבן בוודאות לבין סימן שאלה.

-דבר שני שרציתי לשאול, השלמנו עם זה שיש לו סכיזופרניה וככל שאני קורא יותר על המחלה אני רואה סימנים שמאוד זהים להתנהגות שלו, במיוחד בחודשים האחרונים. איך אפשר לדעת מאיזה סוג של סכיזופרניה הוא סובל? (פראנואידית, קטטונית, בלתי מאורגן, בלתי מובחן וכו') כי לא הסבירו לנו איזה תת- סוג מאחבנים אצלו.

-שאלה שלישית, אח שלי יצא מהאישפוז, וכמובן שהמשפחה חוששת וחרדה מתי הסימנים הפסיכוטיים יחזרו, מתי הוא שוב יהיה לא מאורגן, מתי שוב יעלם מהבית, והכי גרוע, מתי שוב יצעק על כל דבר קטן שמפריע לו ויהיה אלים מילולית. האם במצב כזה לאחר אישפוז כשהבן אדם מתחיל להבין שיש לו סכיזופרניה (ואני באופן אישי עושה איתו לא מעט שיחות בנושא בעדינות ובאהבה, כי אני רוצה שהוא יהיה כמה שיותר מודע) לא אמורה להיות מסגרת שיקומית תומכת שתלווה אותו בצעדיו הראשונים להכרה במחלה? זה נראה משהו שמאוד חסר, כי הוא שוכב במיטה, נמצא בבית- במקום שכביכול הוכיח כל הזמן שמוציא אותו מהאיזון שלו, וההרגשה היא שאם לא ילך למסגרת שיקומית המצב יכול להתדרדר שוב די בקלות (הוא רק היום התוודה בפני על כך שלפעמים אין לו חשק לחיות בגלל הקשיים שעוברים עליו, ואמר שהוא כל הזמן סובל בבית וחושש לפגוע בנו עקב הסבל שהוא חש). מצד שני הוא הלך לחפש עבודה וטוען שמאוד חשובה לו התעסוקה.

יש לי עוד כמה שאלות אבל כבר כתבתי יותר מדי (מתנצל שיצא ארוך ומסורבל, עקב הכמיהה לפרוק). במצב הזה כשהכל ראשוני ופתאומי אי אפשר לדעת למה לצפות והאווירה בבית כל הזמן מתוחה וחרדה סביב העניין, ומצד שני רוצים גם שלאח שלי יהיה טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    דואג לאחי ולשפיות משפחתי

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    03/03/2014

שלום רב.

תודה רבה על המחמאה :-).

ברור מתוך דבריך שאתה אח אחראי, ואתה משתדל לעשות כמיטב יכולתך על מנת לעזור לאחיך, ושיהיה בהצלחה.

אני חושב שכל ההתעסקות בשאלה האם זו סכיזופרניה, ואיזה סוג של סכיזופרניה היא לא כל כך חשובה.

מה שאתה מעלה לגבי לשכנע את המטופל לבכיר בכל שיש לו בעייה - היא סוגייה קשה מאוד ומורכבת, כפי שאפרט:

בדרך כלל מישהו שמגיע למצב פסיכוטי, זה בגלל קושי והרגשה שתמעלמים ממצוקתו, וכבר אין שום מוצא, וההתנהגות הפסיכוטית היא תגובה שצריכה להיות די מובנת למצב של חוסר האונים.

לשכנע את המטופל להכיר בכך שיש לו בעייה, זה במובן מסויים משהו קצת אכזרי; זה להגיד שהוא הצד הרע בסיפור, ומה שהוא רצה למחות עליו בהתפרצות הפסיכוטית, זה עניין של מה בכך, ושלא היה בכלל מקום למחות עליו ובעצם זה שהוא מחה על מה שמחה - זה אומר שהוא חולה נפש. מנקודת מבט של מי שחווה דבר כזה, כך עלולה להתפרש הדרישה להכיר במחלה. אני חושב שעצם הגישה הזו - ואינני מתכוון להאשים בכך מישהו ובוודאי שלא אותך - עושה הרבה נזק.

לדעתי, צריך לבוא ממקום שמבין על מה קמה הצעקה, ולנסות לחשוב כיצד ניתן להתמודד עם הקושי, ולא לנסות להדביק תוויות, וזה עיקר הטיפול הריגשי. עמדת המוצא צריכה להיות שאכן, נעשה לאחיך עוול שהמצב הפסיכוטי היה התקוממות על אותו העוול, וצריך לתקן את העוול, ומטרת הטיפול היא לתת לו את הכלים להתמודד, ולא לנסות להדביק תווית של חולה נפש.

זה נכון שיש גם אנשים בלתי מוסריים שבשל דרישות שאינן מוסריות שלא באו על סיפוקן הגיעו למצב פסיכוטי, אבל ברוב המקרים הזעקה באה בשל דרישות צודקות.

לגבי מסגרות שיקומיות: המסגרות הסנדרטיות הן דיור מוגן והוסטל. אם מדובר באדם בגיר, אז כמובן שהוא זה שצריך לחתום על חוזה שכירות המהווה בקשה למסגרת השיקומית. לצורך זה, צריך שהוא יוכר כנכה בביטוח הלאומי (עוד תווית מעצבנת :-( ).

שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אח חדש
    03/03/2014

ראשית, אני מאוד מתפעל מהיכולת שלך להתבטא בצורה עמוקה ומתחשבת, מכיוון שאצל אחי המצב הוא שכרגע הוא בקושי יכול לכתוב, והקושי בהתבטאות גם הוא לא פשוט לפעמים, מה שגורם לתקשורת להיות מאוד חלולה לפעמים. ישר כוח. זה מאוד מסקרן אותי אגב איך הצלחת לצאת מהמצב הקשה, בכלל מאוד מסקרן אותי לשמוע סיפורים של אנשים שחווים את ההתמודדות הלא פשוטה. מאז שגילו את הבעיה הזו של אחי אני נובר שעות באינטרנט וצמא למידע, רוצה לדעת עד כמה שניתן איך אפשר שהוא יחזור לתפקד כמה שיותר בצורה רגילה מבחינה תקשורתית וחשיבתית.

העניין הוא שהרושם שקיבלתי באישפוז מהרופאים הפסיכיאטרים הוא שהמודעות למחלה היא קריטית לצורך המשך הטיפול והשיקום של החולה. ככל שהוא מתכחש, כך הוא מתרחק מההליך השיקומי וקרוב למצב הפסיכוטי, ככל שהוא מכיר בתסמינים הבעייתיים כך הוא קרוב יותר לטיפול בתסמינים. זה קשה עד כמעט בלתי אפשרי לתקשר עם אדם ברמת מורכבות כזו מבלי להסביר לו שאת המעשים שהוא עשה (שלא באשמתו הישירה) לא צריכים לעשות כי זה עלול לפגוע בו ובמשפחתו.

אני לא אשקר, גם יש לא מעט חרדו בסביבתו בגלל התחושה שהוא לפעמים יכול להיות לא צפוי בתגובות ובאגירת כעסים פנימיים. אתמול למשל יצרנו קירבה מאוד טובה והוא שיתף אותי שהחיים קשים עליו לפעמים, שהוא רוצה להיות בתעסוקה, אלו סימנים מעודדים שמעידים על רצון לחיות ולחיות טוב אפילו. מצד שני לאחר שעתיים שלוש הוא שוב חזר לדבר מוזר, שוב חזר לדבר לא בהיגיון ושוב יצר קשר עם חבר שלדעתי יש לו גם בעיה כלשהי, שלפני האישפוז של אחי הטריד את כל הבית בנוכחותו השלילית (היה נשאר כל לילה עד 3 בלילה אם לא היו מבקשים ממנו ללכת, ובכללי התנהג בחוסר טאקט וחוסר מודעות טוטאלית למצב הפסיכוטי של אחי) ואח שלי התחבר דווקא אליו, מה שגורם לנו לדאוג פעמיים, גם בגלל המצב של אחי, וגם בגלל הקירבה לאותו בחור שאנחנו חוששים שמשפיע עליו בצורה שלילית.

כלומר, זו דוגמה לכך שלמרות שהרעפתי עליו המון חיבה והבנה, ולדעתי דיברנו אתמול כמו שלא דיברנו כבר כמה זמן, הוא בכל זאת נכנס למגננה פסיכוטית (אני כבר מזהה אותה די בקלות).

איך אתה רואה את הדברים, והאם אתה מבין קצת את ההרגשה מהחוויה האישית שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאח המסור

אליאנה
    04/03/2014

אני חולה בכסיזואקטיביות באבחון הראשון נאמר לי שיש לי זכיזופרניה ותגובתי הראשונית היתה הכחשה גמורה.
    צריך סבלנות צריך לתמרן עים החולה שיש לו כרגע הפרעה והיא תטופלץ
    צריך לתת לתרופות לעשות את שלהן שכן לוקח להן זמן ת קודם סובלים מתופעות הלוואי ולוקח זמן למצוא תרופה שעוזרת.
    בהתחלה מה שבעלי עשה עם המחלה שלי היה לשכנע אותי שאני זקוקה לעזרה באופן זמני (זה לקח ארבע שנים) ולאחר שנפל לי האסימון שזה כרוני זה הקל על כל מערך הטיפול בי.
    אני ממליצה ללכת בין הטיפות להתאזר בהמון אמפתיה וסבלנות ולשמור שלא ייכנס לדיכאון זה ממש קריטי.
    הוא צריך תעסוקה אבל חלקית , ניתן גם לגשת לאשפוז יום במרפאה פסיכיאטרית שם יש תעסוקה מעטה אבל קיימת הכוונה .
    יש גינון שעוזר המון או בישול או אמנות כחולה אתה מאבד בהתחלה את המיומניות הפשוטות ביותר וצריך ללמוד אותן מחדש ולהיזכר איך מבצעים מטלות פשוטות אפילו.
    מקווה שנתתי לך כלים לעזרה ככה עזרו לי ונכון לעכשיו אני מאוזנת כבר ארבע שנים וחיה חיים מלאים לחלוטין.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    04/03/2014

שלום לך.

אני חושב שמה שכתוב באינטרנט לגבי הסכיזופרניה, זה משקף את מה שקורה בדרך כלל. יש יוצאים מן הכלל, אני לדוגמא. מהסיבה הזו אני מאמין שצריכים להיות אופטימיים. כמו שאומרים, תחשוב טוב - יהיה טוב.

אני בהחלט רואה בכך שליחות חשובה לחקור את העניין יותר לעומק על מנת לברר האם ישנם אי אילו עקרונות בהתמודדות שלי שאפשר לחזור עליהם. אני צורך להודות לך שעצם הדיון הזה עוזר לי למלא את השליחות :-).

יש לי מה להעיר על מה שהרופאים אמרו לגבי ההכרה במחלה, בעיקר לגבי הטרמינולוגיה, אם כי כוונתם הטובה ברורה.

מה שנראה לי שצריך להכיר בכך, הוא שההתמודדות עם הקושי לא הייתה טובה. התפרצות פסיכוטית לא אמורה להביא להשגת המטרה, אלא לאישפוז כפוי. ההתפרצות הפסיכוטית שבאה כמחאה על ההתמודדות עם הקושי, היא לגיטימית, אבל לא אפקטיבית.
    צריך להכיר בך שהיה כישלון בהתמודדות עם הקושי, ולכן צריך להתמודד עם הקושי בדרך טובה יותר. עם מסר כזה שאינו מסתבך עם טרמינולוגיה סטיגמטית כגון "מחלה" ניתן להסתדר, ואני חושב שההגדרה הזו יותר קולעת לאמת.

ברגע שמכירים באותו כישלון, צריך להאמין ביכולת להתמודד עם הקושי בצורה טובה יותר, ובכך שהטיפול יעזור. צריך לתת אמון בצוות המטפל. בלי אמון זה אי אפשר לטפל, ולפעמים צריך לעבוד קשה מאוד כדי להשיג את האמון הזה, והסיפור האישי שלי יכול להסביר טוב את הקושי להשיג אמון:

אצלי זה התחיל בפטור מהצבא על סעיף נפשי שלא היה מוצדק, המשיך באישפוז שבא במחאה על אותו פטור. ההרגשה הייתה שבכל פעם שפונים לפסיכיאטר מקבלים תווית יותר אכזרית. אחרי האישפוז הייתי בטיפול אצל פסיכולוג קליני, והרבה פעמים אמרתי שפסיכולוג יכול לעזור אבל פסיכיאטר - רק להזיק.

באישפוז שהיה לי 11 שנים אחרי זה, צריך היה באמת לעבוד קשה כדי לקבל את האמון הז שסבל הרבה עליות וירידות.

אע"פ שאפשר להבין את ההרגשה הזו, היא ממש לא נכונה; פסיכיאטרים יכולים לעזור!!!

אביא שתי דוגמאות: נער בן 15 שיש לו אי אילו קשיים, וחושש שבגלל הטיפול לא ירצו לגייס אותו. זהו חשש שאני זוכר שבפורום של ילדים ובני נוער הוא הופיעה לפחות פעמיים. אז צריך לטפל. הטיפול יכול לשפר את המצב שיאפשר בסוף גיוס, ואפליו במקרה שהשיפור יגיע למצב שבו זה יהיה תלוי במצב הרוח של הקב"ן, אז באמצעות חוות דעת של המטפל שיציג את הקושי וייתן לו את הממימדים האמיתיים, המטופל יוכל להינצל מ"כתם לכל החיים".

דוגמא נוספת, לגבי רשיון נהיגה. אפילו מישהו שאובחן כבלתי כשיר לנהיגה בשל בעייה נפשית, אם הוא ייקח את עצמו בידיים, ויטפל בעצמו, ע"י חוות דעת עדכנית, יוכל להיות כשיר ולהשיג את הרשיון הנכסף.

הצרה היא שהציבור לא מספיק מודע לפונקציונליות הזו של הפסיכיאטרים, וזה ממש חבל.

עם זאת, גם על הטיפול עצמו יש לי אי אילו דברי ביקורת, אבל עך כך אפשר לדון בהמשך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש צימאון למידע

אח חדש
    04/03/2014

בכלל, הפתיע אותי שלמרות שיעורי הסכיזופרניה הדי גדולים בקרב הציבור (1-1.5% מכלל האוכלוסייה) אין פורום שדן בסימנים, בתחושות, בקשיים, בהתמודדות של המתמודד ושל המשפחות, אני חושב שדיון כזה יכל לאפשר להרבה אנשים להרגיש שהחויות שהם חווים הם לא משהו שנפל רק עליהם, אלא התמודדות של הרבה מתמודדים ומשפחות.

אתה ואליאנה מעניקים לי ולרבים השראה, בכך שיכולים להסביר על מצבם בשלמות עצמית ובכנות. זה בערך כמו שאני אהיה שלם עם זה שאני מתחיל להקריח. עצם זה שיש אפשרות טיפול מהווה אופטימיות. הבעיה היא כמו שאמרתי איך לגרום לאחי לעבור ממצב שהוא לא מוכן לשמוע יותר על מוסד טיפולי, אחרי הקושי שעבר באישפוז במשך חודש (זהו האישפוז השני שלו) לעבור למצב שהוא יודע שטיפול זה קודם כל עבורו, כדי לנטרל את כל הסממנים שמקשים עליו לנהל אורח חיים רגיל.

אני שואל את עצמי הרבה שאלות, כמו למשל מדוע כל כך קשה להבין מה גורם לסכיזופרניה, שכן הבנתי שאם ידעו מהו הגורם ידעו גם מהי התרופה שתרפא את המחלה. כמו כן אני שואל את עצמי מהי מידת המסוכנות של אדם שנכנס לפסיכוזה ובמקביל פיתח נטייה לצעוק על אנשי הבית עקב רעשים שגרתיים שאנחנו עושים שמפריעים לו (כמו לגרור קצת כסא, או כמו להכניס שתייה ועירבוב הכפית עושה רעש שמציק לו). חוסר הוודאות לגבי התגובות שלו יכול לעיתים לגרום לחרדה גדולה עד כדי הסתגרות בחדר וחשש להיות במחיצתו.

אני מנסה כמה שיותר לאמץ את הגישה החברית והמבינה. אם כי לפעמים אני יכול למצוא את עצמי חסר כוחות כשאחי עובר מ"מוד" נחמד ל"מוד" עצבני ובלתי אפשרי לאגור כוחות ולהרעיף עליו אהבה במצב שכזה אז פשוט מתרחקים כדי לשמור על עצמינו.

רציתי לשאול, שמוליק, האם יש סימנים שיכולים להצביע עד כמה רמת הסכיזופרניה קשה? בכלל, לפעמים אני לא יודע אם האח נמצא בפסיכוזה או לא, מכיוון שרמת הבילבול שאני רואה אותו במצבים פסיכוטיים יורדת, אך המחשבה שלו עדיין לא מאורגנת מספיק, הוא עדיין דבק באמונות לא מספיק נכונות, ועדיין כועס מהר על רעשים. כלומר, אני לא יודע האם אחי נמצא במצב פסיכוטי שמתגבר ופוחת או שמא הוא פשוט מתנהג בדפוס התנהגותי שגוי שלא קשור לפסיכוזה, עקב ההרגל השגוי שלו עם השנים להתמודד עם מצבי לחץ בעזרת כעס ואמונות שווא.

דבר אחרון לגבי מה שאמרת, אני מבין את הבעיותיות שבתיוג ההתכנסות הפכיסוטית כ"מחלה שחוזרת על עצמה" מצד שני, לדעתי הגדרת הסכיזופרניה כמחלה ולא כאיזשהו אפקט הולך וחוזר, היא קודם כל עבור המתמודד ועבור המשפחות. מכיוון שכשאתה מבין שמדובר במחלה ולא באיזשהו איבוד עשתונות רגעי, אתה מבין שהטיפול הוא בגדר חובה, אתה מקבל את ההבהרה שאין כאן או כאן, או שאתה מטפל בזה, או שאתה והסביבה תסבול מזה רבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת לאליאנה ולאלי

שמוליק
    04/03/2014

שלום לכם.

שניכם כתבתם על השלב שלקח הרבה זמן עד להכרה בצורך בטיפול.

כתבתי באחת התגובת שלי בדיון הזה, שלדעתי יש בציבור פחד סטיגמטיבי מפסיכיאטרים. שיערתי שהפחד הזה נובע מכך שכולם יודעים שהפסיכיאטרים מאשפזים בכפייה, נותנים פטורים בצבא, ועוד אי אילו תפקידים ש"דופקים" אנשים.

עם זאת, ניתן לנצל את הפסיכיאטרים גם למטרות טובות שיכולות לשחרר מסטיגמות. כגון מישהו שנמצא בלתי כשיר לנהיגה בשל בעייה נפשית, יכול לקחת את עצמו בידיים, לטפל בעצמו, ולאחר הטיפול, הוא יכול לבקש מהמטפל חוות דעת עדכנית שיכולה להביא אותו לרשיון הנכסף.

אשמח לשמוע את דעתכם, ומעניין אותי לדעת האם העובדות שציינתי היוו גורמים שעיכבו אצלכם אישית את ההכרה בצורך בטיפול.

תודה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שמוליק

אלי
    05/03/2014

אני לא הבנתי שאני צריך פשוט ללכת לרופא או להעזר ברופא כי הכל נראה בסדר גמור מבחינתי הייתי בריא לגמרי הייתי אצל פסיכיאטר בעבר ( עוד לפני הפסיכוזה )בגלל חרדות אין לי שום סטיגמה על רופא פסיכיאטר אני חייב לרופאים האלה בשלוותא הרבה בגלל שהם הצילו את החיים שלי מפסיכוזה וטיפלו בי יפה.
    אני יודע שיש לך בעיה אישית עם תרופות פסיכיאטריות ואין ספק שיש רופאים שממהרים לרשום אותם גם שלא ברור עם נחוץ .. רופא הוא רק בן אדם ועושה טעויות.
    הלוואי כולנו לא נזדקק לרופאים האלה למרות שיש להם כוונות טובות הם לפעמים טועים ממש בגדול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שמוליק
    05/03/2014

שלום אלי.

הייתי צריך להתמתן עם גישתי לטיפול התרופתי.

בתחילת דרכי בפורום הייתי כותב תגובות נזעמות על התרופות, ובגלל זה הרבה מהתגובות נמחקו ובצדק.

שיניתי את הגישה; מי שהתרופות עוזרות לו - לבריאות. מה שאני טוען, זה שמי שסובל מתופעות הלוואי של התרופות, ואצלי הסבל היה כל כך נוראי עד כדי רצון לסיים את החיים - יכול לשקול ברצינות את האפשרות להפסיק את הטיפול התרופתי, ובכך למנוע מעצמו סבל. במיוחד, כאשר בעיקרון אני מאמין שהטיפול במרכיב הריגשי של המחלה חשוב יותר וגם מועיל יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה הטיפול הריגשי

אח חדש
    07/03/2014

אם כבר מדברים על המרכיב הריגשי, יהיה אפשר להבין קצת במה מדובר,
    וכיצד ניתן לשכנע את אחי (שעדיין במצב פסיכוטי), שזה טיפול שעשוי לשנות לו את החיים? (במקביל כמובן לטיפול התרופתי שנחוץ כדי לאזן אותו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הטיפול הריגשי

שמוליק
    07/03/2014

שלום.

המרכיב הריגשי של המחלה - פירושו שהמטופל חווה חוייה מאוד לא נעימה שגרמה להתדרדרות במצבו. כפי שהבנתי מתוגבה אחרת שלך למטה, כנראה שהאימא במשפחה עשתה אי אילו צרות שגם אתה התמודדת איתם אבל לא הגעת למצב של איבוד עשתונות. יש כאן גם מרכיב סביבתי.

אגב, גם אצלי האמא עשתה הרבה צרות...

טיפול במרכיב הריגשי הוא טיפול ע"י שיחות C.B.T. וכיו"ב, שמטרתו לברר את החוויה, לנתח אותה, לתת לגיטימציה להתמודדות עם אותה החוויה ולהבין כיצד ניתן להתמודד עם הקשיים טוב יותר. אבל בכל אופן, על מנת לטפל בכך באופן יעיל - צריך לתת אמון במטפל, וזה משהו שכנראה ייקח קצת זמן. מישהו שהמטופל נותן בו אמון יכול לעזור הרבה יותר ממטפל סופר מקצועי שלא נותנים בו אמון.

שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעריך את התגובה אלי

אח חדש
    05/03/2014

אחי כרגע חסר בוחן המציאות, למרות שאני מודה שלפעמים קשה לי לדעת האם זה כתוצאה מהרגלי התנהגות לקויים עקב הדרדרותו במצב, או שמא זה מצב פסיכוטי של ממש. היום למשל אני יודע בוודאות שהוא במצב פסיכוטי מכיוון שהוא אמר "אני לא חולה, לא מבין מה אתם רוצים ממני" ודיבר הרבה שטויות כמו "לך כבר לשטוף פנים! תראה איך אתה נראה!" עם סגנון פוגעני שכמובן לא מאפיין את אחי של לפני המחלה.

נוכחותו של אחי בבית לא קלה לנו בכלל, לא קל שאדם מתנהג בצורה שלא בוחן את המציאות נכון ובמקביל מרעיפה עלינו ביקורות וכעס, זה יוצר תחושת חרדה.

*אני מציין את עניין הכעס מכיוון שגם אתה אומר שיש לך כעסים לפעמים. העניין הוא שאתה ברמיסיה ומודע לזה שאתה כועס ושצריך לתקן את זה, שזה מעולה. אצל אחי הכעס מוצדק מכיוון שאנחנו טועים והוא הצודק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מידע

שמוליק
    04/03/2014

שלום לך.

אני חושב שעצם המאמץ יביא תוצאות. זו התמודדות לא פשוטה שדורשת הרבה מאמצים כוחות נפש וסבלנות.

לדעתי, יש מתמודדים מעדיפים שלא לדבר על כך, אלא להדחיק. באחת השיחות שהתקיימו לאחרונה עם ד"ר דוידאור ברשת א' (אם אני זוכר טוב זה היה בשבוע שעבר, אבל אל תתפוס אותי במילה) על ניצולי שואה. יש כאלה שרוצים לדבר איתם על מה שהם עברו על מנת שיהיה לכך זכר. ד"ר דוידאור אמר שמי שמעדיף שלא לדבר על כך - צריך לכבד את רצונו. אם ינסו לדחוק בו - זה יצער אותו ולא יביא שום תועלת.

מה שגורם להתפרצויות פסיכוטיות הוא חוויה קשה, ולא נראה לי שישנה דרך למנוע דברים כאלה מראש.

מה שאליאנה ואלי תיארו שלא רוצים להודות בכך שיש בעייה הוא נכון וגם אצלי זה היה ככה, אבל ישנה נקודה אחת שבה אולי לא תהיה לי הסכמה איתם.

אני הפסקתי את הטיפול התרופתי ואפילו בניגוד להמלצת הרופאים, כי לא יכולתי לסבול את תופעות הלוואי של התרופות, ואינני רוצה לשפוט או לבקר את מי שמתמודד עם תרופות.

אני מאמין שהבראתי מהמחלה, ובכך אולי אני חולק על הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה לפיה חוסר האיזון הכימי במוח קיים. בכל אופן, לא נראה לי שזה המקום להיכנס לסוגייה הזו. לפחות בתחילת הדרך, צריך תרופות כדי להרגיע. גם הרוקח אילן סלומון שהוא מתנגד גדול לתרופות (תוכל לחפש אותו בגוגל ולמצוא אותו בקלות) מסכים שכאשר אין ברירה - צריך תרופות.

זה באמת לא פשוט לשכנע בצורך בטיפול. זה באמת השלב הכי הכי קשה...

תתעודד תמשיך להיות סבלני, וייקח זמן עד שיהיו תוצאות, ואל תתייאש.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות

אח חדש
    05/03/2014

תודה שמוליק על התגובות הכנות והמפורטות, מעריך את השיתוף שלך מאוד.

אני משתדל לספוג את הביקורת של אח שלי ולהבליג. אם לפני האישפוז הייתי מגיב בעצבים כי חשבתי שהוא עושה את זה מתוך רוע לב, הפעם אני מנסה לשכנע את עצמי שהמחלה הזו גורמת לו לפגוע בי מבלי שהוא בוחן נכון את המציאות.

מצד שני זה מקשה מאוד על אינטרקציה. קשה לגרום לבן אדם שקורא לך "מלשן" ופוגעני כלפיך וכלפי המשפחה, לסמוך עליך בזמן הפסיכוטיות. שזה אומר שלסבלנות שלי אין שום משמעות במקרה הזה כי בכל מקרה אין עם מי לדבר כרגע והבן אדם מבסס את ההשקפות השגויות שלו בתוך עצמו בינתיים.

מאוד מעניין אותי לדעת, מכיוון שהיום אתה מגדיר את עצמך בשלבי החלמה, האם אתה זוכר את שמוליק של לפני הסכיזופרניה, והאם אתה מרגיש על עצמך שינויים כתוצאה מהמקרה? או שמא המחלה גורמת למין הרגשה של "אדם חדש, התמודדות חדשה"?

הייתי גם שמח לדעת האם אצלך בני המשפחה היו מעורבים וגם אתה הרגשת בעבר שהם מלשינים עליך, ושהם נגדך, ובכלל כיצד הסביבה התומכת שלך התמודדה איתך ובאיזה צורות הם השפיעו עליך לטובה, ובאיזה צורות התנהגות אתה זוכר שזה השפיע עליך לרעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות מתאגרות

שמוליק
    05/03/2014

שלום.

אני צריך לחשוב קצת.

אני מקווה שאוכל לענות מחר.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובות

שמוליק
    06/03/2014

שלום.

אני מבין את ההרגשה שלך בתור אח אחראי שמצד אחד מגלה סבלנות וסלחנות, אבל מהצד השני נראה שהמצב מעיק.

לפעמים אין ברירה וצריך להפעיל כוח, וגם אם זה אומר לאשפז בכפייה. אם נותנים למצב להמשיך ולהתדרדר, אז גם בזמן הזה אתה סובל, וגם בסופו של דבר, האישפוז הכפוי לא יהיה נמנע...

אחרי ההתמודדות, אני בן אדם אחר לגמרי, הרבה יותר טוב ממה שהייתי לפני האישפוזים. ההתמודדות מגלה כוחות שלא הייתי מודע להם לפני שהתמודדתי.

באשר ליחיסים עם בני המשפחה, לא כולם כמוך אחראיים ואכפתיים. בהרבה מקרים בני המשפחה הם אלה שמהווים את הטריגר להתפחות המחלה, ויש גם הרבה מצבי ביניים.

לי אישית, היו אי אילו התהגויות דומות ולו במקצת למה שאחיך עושה לך. אני עשיתי קצת צרות לאחותי שגם היא הייתה אחראית ואיכפתית כמוך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מפתה להתעניין

אח חדש
    07/03/2014

ולהמשיך לשאול ולדון על העניין, במיוחד עם מישהו כמוך שחווה את הנושא על בשרו, מצד שני אני חושש שאני כבר מתחיל להכביד יותר מדי עם שאלות (אחת הסיבות שטענתי שחבל שאין פורומים כאלה שיהוו דיאלוג בין אנשים שאובחנו עם המחלות השונות, לבין בני משפחות וקרובים או אזרחים מן השורה שהנושא מעניין אותם)

מפתה אותי לשאול מתי לעצור, מתי להרים את הקול, כי הרי חולה במצב פסיכוטי לא מפעיל שיקול דעת כמו אדם רגיל, והטריגר נפרץ אצלו מהר הרבה יותר. אני מודע גם ללחצים שעבר מאימי, לחצים שגם אני מתמודד מולם רק שלו כנראה לא היו כוחות נפש לכך.

מפתה אפילו יותר לשאול על ההצקות לאחותך, שכן זה הדבר המרכזי שהיווה עילה לאשפז את אחי, מכיוון שאחותי קטנה ולא מסוגלת לשמור על עצמה, במיוחד בשנים הראשונות שהוא היה מציק לה ללא הפסקה וזה היווה סבל ואווירה איומה ונוראה לבית.

בכל מקרה, בשביל לא להציק ולא להקשות פשוט אומר לך שאני מעריך מאוד את ההבנה וההתמודדות. אני בחיים לא אבין את הקושי שעברת, אבל אני כן חש אותה מהצד, בהתמודדות הנגדית שלי.

הרבה שאלות שיש לי נותרו פתוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאח החדש

אליאנה
    07/03/2014

לעיתים בפסיכוזה המשפחה נקשרת למחשבות הלא רציונאליות ולכן אתה חשדן כלפיהם.
    היות ואתה מרגיש מבודד ורדוף על ידי מחשבות שמשכנעות אותך שאתה אומלל ורדוף.
    כל אמירה של אחיך אינה נגדך אלא קיימת כדיי להגן על עצמו .
    ואת זה הסביבה הרציונאלית אינה מבינה היא חשה צורך להתגונן כשבעצם צריך להרגיש אמפתיה לאדם החולה.
    המון מניפולציות למדתי שבעלי עשה כדיי שאני אטפל בעצמי וגם כדיי שלא אתאבד במצב הפסיכוטי שהייתי שרויה בו.
    הוא איתגר את הפסיכוזה עצמה הוא בקש מהפסיכוזה לשכנע אותו שהיא רציונלית ועל ידי כך בעצם גרם לי לטפל בעצמי אני רציתי להוכיח לו שיש רציונאל בפזיכוזה שלי ומצאתי את עצמי עם מומחים ששכנעו אותי שדבריי אינם הגיוניים.
    וכך הוא הציל את חיי בעצם .
    זה מצב רגיש ומורכב המון צעדים קטנים וזהירים עים המון רגישות ואמפתיה לאדם החולה.
    בהצלחה ,
    כל שאלה יש לי כלים פרקטים מנסיון שלי ובעלי .
    אני מאוזנת כבר 4 שנים ושלומי מצויין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתופעות לוואי מSSRI
    עידן
    02/03/2014

אני נוטל ציפרלקס 10 מ"ג במשך כשנתיים עקב חרדות, מצב רוח ירוד, ודיכאון בינוני,השתעממות מכל דבר, הכדור עוזר בעיקר לחרדות והתקפי פאניקה אך לדיכאון לא מסייע בכלל וגם לא למצב רוח, בנוסף תופעות לוואי: השמנה, עייפות, קושי להתרכז ולזכור דברים, ערפול.
    האם כדור המעכב ספיגה של דופאמין כמו ריטלין או וולבוטרין יכול לעזור לנטרל את תופעות הלוואי שאני סובל מהן מבלי לעורר את החרדות וההתקפי פאניקה? או האם עדיף כדור שמעכב ספיגה של נורדרנלין כמו אדרונקס? מה יותר יכול לעזור לבעיית העייפות והקושי להתרכז ובעיות זכרון? כמובן שלא יגרום לפיתוח בשנית של התקפי פאניקה וחרדות קשות.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בתופעות לוואי מSSRI

הוספת תגובה

• מדוע דילגת על שאלתי?

עידן
    06/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    07/03/2014

שלום תומר.

צר לי על כך שעדיין לא קיבלת תשובה מהרופאים. הם הדרך כלל עונים.

אינני רופא, אבל אנסה לעזור.

ידוע שלתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי שהן שכיחות מאוד בקרב המטופלים.

על כל פנים הטיפול התרופתי נועד כדי לטפל במרכיב של חוסר איזון כימי במוח, אך זהו רק אחד מהמרכיבים של הבעייה. לפיכך, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

חשוב לטפל גם במרכיב הריגשי, ולא כתבת על כך כלום.

טיפול ריגשי מספיק טוב יכול לבטל לגמרי את הצורך בתרופות.

האם אתה מקבל טיפול ריגשי? האם הוא מספיק טוב?

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוריוון-מינון
    עינת
    02/03/2014

המנהלת שלי הנה אישה רעה, נוקשה וללא טיפת יחסי אנוש. אני בחורה מאוד מאוד רגישה וייחסה מאוד פוגע בי .אני מוצאת את עצמי, אחת לחודשיים בערך, עקב יחסה הנוראי, ללא מצב רוח, עצבנית, בוכה, דפיקות לב מואצות, ממש כאילו יושבת לי אבן על הלב שמקשה עליי לנשום, "טיקים" בעין ימין..
    פניתי לרופא המשפחה שרשם לי רמוטיב לשלושה חודשים, כדור אחד ביום. ולוריוון, חצי כדור פעם ביומיים. שאלותיי הן, האם אפשר/כדאי לקחת חצי כדור לוריוון בבוקר על אף שהרופא המליץ בערב, מהסיבה שהכדור עשוי לטשטש ולהרדים? האם חצי כדור בערב, פעם ביומיים, יגרום לשיפור מצבי במהלך היום??

לקביעת תור
    סגירה
    לוריוון-מינון

הוספת תגובה

• צריך גם טיפול ריגשי

שמוליק
    02/03/2014

שלום עינת.

זה ממש לא נעים לעבוד תחת מנהלת כזו כפי שאת מתארת, וזה הדבר הכי טבעי להרגיש כאב וכעס ותסכול. את הצד הטוב בסיפור הזה.

אינני יודע לומר האם הטיפול התרופתי הנוכחי הוא טוב וכיצד ניתן לשפר אותו. אני מניח שהרופאים ישמחו לתת תשובה מפורטת יותר, אבל באופן כללי, הטיפול התרופתי הוא אינדבידואלי, וצריך שיקול דעת של רופא שמכיר את המטופל טוב יותר.

בכל אופן, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי לשלב גם טיפול ריגשי. בטיפול יהיה ניתן לשפוך את הלב, וגם לנסות להבין את התהליכים הנפשיים על מנת להתמודד טוב יותר עם המציאות הקשה.

נראה לי שצריך לנסות גם לשקול להחליף את מקום העבודה, או לחשוב האם ניתן איכשהו לשפר את היחס של המנהלת. סוף כך סוף יש לה אינטרס להוציא ממך תפוקה טובה, וזה ברור שיחס לא הוגן מוריד את התפוקה.

הדבר הכי חשוב, הוא לא להתייאש ולהתמודד מתוך אמונה שהצדק איתך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי סרוטונין
    ניב
    02/03/2014

בהנחה ואדם נבדק בבדיקת דם לסרוטונין ונמצא שהוא נמוך מאוד ביחס לנורמה, האם זה מעלה את הסבירות שגם במוח רמתו נמוכה ביחס לנורמה?

האם אפשר דרך רופא המשפחה לקבל הפנייה לבדיקת דם כזו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי סרוטונין

הוספת תגובה

• מישהו יודע? האם אנחנו יודעים את זה

ניב
    04/03/2014

בכלל כיום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה