מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדרונקס ורספירדלברוך02/03/2014
שלום לך מדובר בבן אדם חסר סבלנות וסובל מעייפות כרונית ותמידית
השאלה הנשאלת הבנתי שריטלין בגלל שהוא ממשפחת הממריצים לא יהיה ניתן לשלב אותו עם רספירדל,האם את האדרונקס שהוא ממשפחת נוגדי דיכאון יהיה כן ניתן לשלב עם רספירדל?
תודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס ורספירדל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק03/03/2014הכי רצוי הוא להיתיעץ עם מומחה ועל בסיס התמונה הקלינית להחליט איזו תרופה לתת,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסור עובר בהנקה ?מיכל28/02/2014
היי
אני בהריון חודש 9, סובלת מדכאון מאובחן, סבב 3 של אפקסור בחיים (בין גיל 18 ל 35), הורדתי מינון ונגמלתי לפני כמה שבועות כדי ללדת נקיה ולהבטיח שהתינוק לא יסבול מתופעות גמילה.
השאלה היא מה אחרי הלידה ?
אני חוששת מאוד מדכאון אחרי לידה ולכן הייתי רוצה לחזור לטיפול אבל אני מתכננת להניק.
השאלה היא האם אפקסור עובר בהנקה ואם כן האם יש תחליף אחר שכדאי/א]שר לנסות ? כמובן שאגש ליעוץ אצל הרופאה שלי, אני פשוט מנסה בינתיים לאסוף מידע כדי להיות יותר מוכנה.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור עובר בהנקה ? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק03/03/2014מןמלץ לצלצל למרכז הטרטולוגי -באסףהרופא או הדסה-לקבלת מידע עדכני לגבי תרופות בהנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס לבעיית חרדה כלליתאלי28/02/2014
שלום רב,
אני סובל מ GAD המתבטא בנדודי שינה , דאגנות וקשיי ריכוז.ניסיתי ציפרלקס, מירו וטרזודיל ללא שיפור.לאחרונה רשמו לי ויאפקס 75 מג. האם יש סיכוי גבוה שזה מה שיעזור לאור העובדה שהאחרים נכשלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה עם טיפול ריגשי?
שמוליק28/02/2014שלום אלי.
זה טוב מאוד שאתה מנסה להתמודד עם הקשיים, ואינך מתייאש.
תיארת בפרוטרוט את הטיפול התרופתי, אך לא כתבת שום מילה על טיפול ריגשי. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. צריך לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה.
כדי לדעת איזו תרופה היא המתאימה ביותר דרוש שיקול דעת של רופא שמכיר אותך יותר לעומק. הרופאים של הפורום ישמו לתת תשובה מפורטת יותר, אם על סמך נסיונם ניתן לפרט מעבר לכך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרללילי28/02/2014
שלום רב,
הייתי מאושפזת בבית חולים בהריון בסיכון משבוע מאוד מוקדם (שבוע 23), מכיוון שהייתי בפחדים נוראיים ללדת כל כך מוקדם ורציתי למנוע לידה מוקדמת, ביקשתי לקבל כדורי הרגעה (התייעצתי עם המכון הטרטולוגי והם המליצו על ואבן). בית החולים שלח אלי פסיכיאטרית שהגיעה אלי ב-7:00 בבוקר ולאחר שהעירה את בעלי ואותי ודיברה איתנו 5 דקות, החליטה לתת לי לוסטרל. בהתחלה הייתי ממש נגד והרופאים נתנו לי ואבן עד שהחליטו שזה לא טוב לקחת ואבן ואמרו שמוכנים לתת רק לוסטרל. מכיוון שילדתי לאחר חודשיים לא הפסקתי לקחת את הכדור כי הנקתי ולא רציתי לזעזע את התינוק שנולד. היום, כשנה לאחר הלידה אני מפסיקה להניק ומאוד רוצה להפסיק עם הכדור ולא רוצה ללכת לפסיכיאטר בשביל זה. אשמח לדעת איך עושים זאת? האם אפשר פשוט להפסיק או שצריך לעשות זאת בהדרגה? ואם בהדרגה אז איך? המון תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפסיק - רק בהדרגה
שמוליק28/02/2014שלום יעל.
קודם כל, מזל טוב על הלידה :-).
הפסקת טיפול תרופתי פסיכיאטרי נעשית בהדרגה.
בכל אופן, זה לא מומלץ להפסיק טיפול תרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל.
ישנם מקרים שבהם צריך לשקול הפסקת טיפול תרופתי בניגוד להמלצת הרופא, במיוחד במקרים כמו שלי, שבו סבלתי מאוד מתופעות הלוואי של התרופות, עד כדי כך שרציתי לסיים את החיים.
לא נראה שבמקרה שלך, הרופא יתנגד להפסקת הטיפול, ולכן אינני מבין את החשש לפנות לרופא המטפל שמכיר אותך, ולבקש ממנו הנחיות כיצד להפסיק את התרופה.
הרופאים של הפורום יוכלו אולי לתת הנחיות שאמורות להיות נכונות באופן כללי, אך יכול להיות שההנחיות האלו לא בדיוק יתאימו לך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל
לילי01/03/2014מדוע לא עונים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה התכוונו ? אם אפשר לפרט אשמחליאור ......26/02/2014
אובחנתי בפסוידו פילוסופיה , מה פירוש ומה מאפיין אנשים כאלו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתעודד!!
שמוליק27/02/2014שלום ליאור.
אינני רופא, ולכן אינני יודע לומר מה זה בדיוק האיבחון הזה. אני בטוח שהרופאים של הפורום ישמחו לתת תשובה מפורטת.
בכל אופן, ניתן להתמודד עם מחלות נפש, ולא צריך לפחד מהתמודדדות הזו. הפחד מהמחלה הוא הרבה פעמים מזיק יותר מהמחלה עצמה...
שיהיה בהצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה לתשובה מהירהשלי26/02/2014
שלום רב , אני מודאגת לפני כשלושה חודשים חוויתי מחשבות טורדניות שמאוד הלחיצו אותי יחד עם זה באו התקפי חרדה ופאניקה במשך זמן רב האמנתי שאני מאבדת את זה לחלוטין והולכת לכיוון של סכיזופרניה , היום לאחר שלושה חודשים אני מרגישה שאני במצב של ניתוק אין לי חשק לקום בבוקר וכל יום הופך לסיוט .. והתמודדות.. יש לציין שאני ממשיכה לעשות ספורט וללכת לעבודה כנו כן התחלתי טיפול פסיכולוגי .. בעבודה אני לא מתפקדת כמעט עושה מה שחייב ולא מעבר לזה כל היום שלי הפך לשיטוט באינטרנט וקריאת חומרים על חרדות דיכאון ומחלות נפש . אני מתקשה ביום יום ולאחרונה גם עולות לי מחשבות מוזרות כמו מה זה בני אדם? איך העולם נוצר? מה אנחנו עושים פה ? המחשבות האלה מלחיצות אותי וגורמות לי לעוד יותר תחושת ניתוק ? מה קורה לי האם אני בכיוון של סכיזופרניה ? אני מרגישה שאני משתגעת ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה לתשובה מהירה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/02/2014לא ניתן לתת תשובה מקצועית על סמך הנ''ל.
ממליץ להיבדק באופן מסודר על ידי פסיכיאטר.
האם הטיפול על ידי פסיכולוג קליני ? יש להתייעץ בדבר
טיפול פסיכיאטר וצורך בתרופות.
באם מדובר בתגובה למצב דחק - משבר בחיים, ייתכן ומדובר
בבעיה פסיכולוגית, אך בו בזמן יש לשלול מצבים אחרים ובעיה פסיכיאטרית.
כמובן שתמיד חובה לשלול סמים ובעיות גופניות ( באם יש בעיות בזיכרון ומרכיב של תחושות מוזרות בכלל וטעם וריח בפרט).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולא לחשוש מהתמודדות
שמוליק26/02/2014שלום שלי.
אני רק רוצה להוסיף על מה שד"ר דוידאור כתב, שגם אם יתברר שזו סכיזופרניה - אפשר לנצח את המחלה, ולא לחשוש להתמודד איתה.
הרבה פעמים החשש מהמחלה עושה נזק הרבה יותר מהמחלה עצמה.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון שלא עובראלי25/02/2014
חברה שלי בת 24 סובלת מדיכאון די עמוק כבר תקופה ארוכה הייתה בטיפול אצל פסיכיאטר שנתן אפקסור וטרנקסל ואחרי תקופה שלא הועיל לה כלום המליץ על אישפוז יום במקום שהוא מנהל בו . היא הגיעה לשם וגם שם לא מועיל לה הטיפול היא די סובלת שם ומבחינת הדיכאון אין שום הטבה.
מהן ההמלצות על סוגי טיפול יעילים לדיכאון שקיימים?
טיפול קוגנטיבי קצר מועד יכול לסייע?
האם יש טיפולים כאלה במסגרת קופות החולים ?
עד עכשיו היא ניסתה אפקסור שלא מועיל ועושה לה רק תופעות לוואי לא נעימות האם תרופה אחרת SNRI או SSRI תוכל לסייע אם לא הייתה שום הטבה עם אפקסור?
היא מאוד מאוכזבת מהאישפוז יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון עמיד
נועה25/02/2014צר לי לשמוע על חברתך מאידך אני שמחה שיש אדם כמוך שעומד לצידה,מניסיוני הקשה זה עאלול לקחת זמן אבל זה עובר ואם הוא דיכאון מהסוג של הבי פולאר הוא קשה לתגובה אך יכולים להיעזר בלמיקטל או אנאפרניל שאחרי 6 סוגי תרופות הוא זה שעזר
בכל אופן לא לשכוח שיחות שהן יקרות אמנם אך מה זה לעומת החיים שסתם עוברים לידך כשהמצב בקאנטים,אפשר להמשיך באותו מקום של מסגרת יום והמנהל שם הוא נשמה מיוחדת במינה שתעשה הכל על מנת להקל מכירה אותו מזמן המר שלנו
אפשר להיעזר בדיקור סיני אבל אצל אחד עם קבלות תרתי משמע שיחזיר את הכסף אם לאחר 10 טיפולים אין תזוזה זה עזר מאוד ומקווה שלעולם לעולם לעולם לא נחזור לחיים ההם שהיו בלתי ניסבלים בעליל והמחשבות האובדניות היו מנת חלקנו השכם והערב
תרגישו טוב מכל הלב זה יעבור בטוח רק סבלנות סבלנות אהבה והבנה אין קץ ליבי ליבי עימכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך על העזרה נועה
אלי02/03/2014המון המון תודה גם לך ד"ר על התשובה המפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון שלא עובר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/02/2014יש כיום הרבה אפשרויות,
1. תרופות - יש למצות SNRI אחרות ( סימבאלטה, איקסל)
לישקול וולבוטרין.
2. יש לישקול תוספי מזון, וויטאמינים, במיוחד B 12 וחומצה פולית , מומלץ במיוחד:
L METHYLFOLATE .
3. שינוי תפריט, ירוקים, בשר, ( נשים שלא אכלות מספיק בשר אדום בעלות סיכוי גבוהה יותר לדיכאון וחרדה).
4. ישיבה בשמש( כולל הגנה ושיקול דעת).
5. טיפול פסיכולוגי ( CBT מעולה., בירור מרכיב אשמה וכו.. .)
6. התייחסות סביבתית ( ברור גורמי דחק בסביבה וניסיון להפחית..).
7. הערכה פסיכיאטרית חוזרת, שאלה אבחנתית , הפרעה דו קוטבית וכו..
8. גופני ( בדיקות דם, עמילז, פרופיל הורמונלי, וויטאמינים וכו.. )
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישיון נהיגהקלריס25/02/2014
שלום
רציתי לדעת אם חייל שהשתחרר מהצבא על רקע פסיכיאטרי רשאי לחזור
לנהוג ברכב?
והאם רשאי חייל עם אבחנה פסיכיאטרית שעדיין ללא רשיון נהיגה להוציא רשיון?
אני מניחה שזה מאוד תלוי באבחנה ומהותה,אך אשמח לקבל מידע יותר ברור.
בברכה
ובתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בהחלט
שמוליק25/02/2014שלום קלריס.
כן!!!
מי שהשתחרר מהצבא על סעיף נפשי, ולפני כן היה לו רשיון נהיגה - רשאי להמשיך לנהוג, כל עוד הרשיון לא נשלל באופן רישמי. אמנם, אם באופן אובייקטיבי מצבו הנפשי אינו מאפשר לקיחת אחריות לצורך נהיגה, אז זה עלול להיות מסוכן, ואם הוא ייתפס בנהיגה לא זהירה, אז עלולים לשלול ממנו את הרשיון.
מי שקיבל פטור על סעיף נפשי, ועדיין לא הוציא רשיון נהיגה יכול להוציא רשיון. אני אישית אחרי פטור ואחרי אישפוז לא עשו לי שום בעיות ולא דרשו ממני בדיקה רפואית נוספת מטעם משרד התחבורה.
בכל מקרה, אם יהיו אי אילו בעיות, ניתן לפתור אותן ע"י חוות דעת עדכנית. פסכיאטרים יכולים לתת גם חוות דעת שמשחררות את המוסדות מהפחדים ממי שמאובחן באי-אילו איבחונים פסיכיאטריים.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרישיון נהיגה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/02/2014באופן כללי אבחנה פסיכיאטרית לא מגבילה.
כמובן שיש מצבים שונים וחומרה שונה.
מה שחשוב זה, תובנה, שיתוף פעולה, מצב קליני נוכחי וכן שלילת תופעות לוואי.
בכל מקרה , האישור הסופי באחריות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו חשוב
שמוליק26/02/2014שלום.
גם מי שהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים החליט עליו שהוא בלתי כשיר לנהיגה בשל בעיות נפשיות - זה לא סוף פסוק.
הוא יכול לקחת את עצמו בידיים, לטפל בעצמו, וע"י חוות דעת רפואית עדכנית מהמטפל, יהיה ניתן לבקש לשקול את העניין מחדש.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סכיזופרן ועובד כנהג משאית
אלי02/03/2014שוחררתי מהצבא על סעיף נפשי לפני היותי סכיזופרן שלחו אותי לעשות מבחן בכתב ברחוב הארבעה בתל אביב שאלות מאוד פשוטות מה צבע השמיים האם שומע קולות וכאלה לא שללו את רישיוני.
הרופא שלי אמר שלפי דעתו אני כשיר לנהוג למרות שהייתי פסיכוטי מאוד ( שמעתי קולות הזיות פרנויות מחשבות שווא.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד''ראילן24/02/2014
התחלתי לקחת סרקוול 150 מ''ג ואני חושש מאד מאד מפני שכתוב בעלון שיכול לגרום לסכרת, במשפחתי אין רקע לסכרת לא יודע מה לעשות ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תן אמון ברופא המטפל
שמוליק24/02/2014שלום אילן.
אינני רופא, הרופאים ישמחו לענות לך, אבל נראה לי שצריך לומר בנתיים משהו שירגיע קצת.
בעלון כותבים את כל תופעות הלוואי האפשריות כדי לכסות את עצמם. גם אם מדובר בתופעות נדירות ביותר. אני מניח שמסובר בתופעת לוואי שאינה שכיחה.
כשנותנים תרופה שיכולה להיות לה תופעת לוואי מסוכנת, אז מבצעים בדיקות כדי לוודא שהתרופה איננה עושה נזק. למשל, ידוע שלפונקס עלולה לפגוע בכדוריות הדם הלבנות, ולכן אם מחליטים לטפל בלפונקס, אז מבצעים בדיקת דם בתדירות של פעם בשבוע כדי לוודא שאין פגיעה בכדוריות הדם הלבנות.
אפשר וצריך לתת אמון ברופא המטפל, אבל בכל אופן, זה טוב מאוד שאתה מתעניין ושואל שאלות. זה לא סותר. צריך לתת אמון, אבל צריך גם להעלות את החששות לשאול ולהתעניין.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד''ר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/02/2014יש ליטול לפי המלצת הרופאים.
יש חשיבות לבדיקות דם ומעקב מסודר , כולל משקל וחישוב BMI .
יש לשים דגש על דיאטה תפריט ופעילות גופנית.
הסיכון לסכרת במיוחד לאחר עליה במשקל וסיבוך מטאבולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 20 מאובחנת כלוקה בOCDסינדי24/02/2014
היי, אני בת 20 מאובחנת כלוקה בOCD ונוטלת ציפרלקס 15 מ"ג (לאחרונה ירדתי במינון מ-20).
אני מודעת היטב למחשבות שלי ולמדתי להתמודד איתן ולחיות עם חלקן בשלום, אבל מה שמטריד אותי הוא שאני מרגישה לעיתים שהמחשבות שלי ממש גובלות בפראנויות.
לדוגמא היום, השארתי את הקולה בשירותים (בזמן שהייתי במכללה) ונכנסתי להתפנות. כשיצאתי פחדתי לשתות מהקולה כי חששתי שמא מישהו הכניס לשם רעל או משהו.
מובן היה לי שהסיכויים לכך מאד נמוכים, אך בכל זאת היה בי חלק שהאמין ואכן פחד מזה. אמנם שתיתי מהקולה, אך המחשבה הזו גרמה לי לתהות האם זה חלק מOCD או שמדובר במחשבה פרנואידית ממש?
בנוסף, לפעמים אני לא מאמינה לאנשים, כי אני חוששת שהם משקרים לי. שוב, יש בי חלק שיודע שהסיכויים לכך מאד נמוכים אבל בכל זאת אני גם נוטה להאמין למחשבה הזו.
אני ממש מפחדת שיתפתח אצלי משהו יותר חמור מOCD. אשמח לדעתכם. תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא נראה כל כך נורא
שמוליק24/02/2014שלום סינדי.
אינני רופא, וצריך לקחת את דבריי בעירבון מוגבל.
בכל אופן, זה לא נראה לי כל כך נורא. עצם זה שאת מודעת שהמחשבות האלו לא הגיוניות - זה סימן טוב. במחלות החמורות, חושבים שהדברים הבלתי סבירים הם אמיתיים...
אני רק רוצה לציין שלא כתבת אף מילה על טיפול במרכיב הריגשי. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
אני חושב שע"י טיפול בשיחות, ניתן יהיה לנתח את המחשבות האלו, להבין טוב יותר מה גורם להן, ולהתמודד איתן טוב יותר.
ומשהו שאני מקווה שיעודד; גם עם מחלות קשות יותר ניתן להתמודד. לא צריך לפחד להתמודד. הפחד מההתמודדות הוא הרבה פעמים מזיק הרבה יותר מהמחלה עצמה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתייאשי!
אפרת25/02/2014היי, הכרתי מישהי שהייתה בדיוק כמוך ודווקא עזר לה מאוד להגיע לטיפול.
אולי כדאי לך לשקול את זה. היא הייתה אצל שלי סנטו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/02/2014יש לברר זאת על ציר של זמן.
מקרה חד פעמי הוא ללא שום משמעות.
באם המצב חוזר וממשיך לאורך זמן ויש קושי להבין את המחשבה ולהתנהג בהתאם, אכן אז יהיה המצב מתאים למחשת רדיפה / רמזים למחשבת שווא / מחשבת שווא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סינדי27/02/2014תודה, אבל לא לגמרי הבנתי.
העניין חזר על עצמו בעבר כמה פעמים במקרים שונים, שאני מטילה ספק באנשים וחשדנית, ואז מבולבלת לגבי אמיתות המחשבה.
האם זה אומר שאני מפתחת מחשבות שווא? ומה עושים עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/03/2014יש מצבים שנקראים IDEA OF REFERENCE או רמזים למחשבות שווא או מחשבות רדיפה לא ברמה פסיכוטית , יש לברר מרכיב אישיותי, OCD ולפעמים יש לשלול התחלה של סכיזופרניה , מצב פרודרומלי, במיוחד אם מלווה בשינוי תפקודי והתנהגותי , התעסקות ייתר בפילוסופיה או בנושא אחר ..
מומלץ הערכה של איש מקצוע.
* מרכיב אישיותי = אישיות A קלאסטר A , CLUSTER A PERSONALITY* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס באופן קבועאורן דוד24/02/2014
שלום רב
רציתי לשאול האם מותר לקחת קלונקס באופן קבוע ?,אני כבר לוקח יומיים שלושה ימים כדור שלם של 0.5 מג וזה עושה לי הרגשה מצויינת ורגועה ואין לי בכלל חרדה,האמת שהכדור הזה גם גורם לחשיבה חיובית ונותן פתח ומוטיביציה לחיים טובים עם אנרגיות טובות,השאלה היא אם טוב לי עם הכדור הזה
וזה מוריד לי את החרדה לגמרי האם מותר לקחת את זה כל יום גם כשאין חרדה על מנת למנוע חרדה,והאם יש בזה סיכון מסויים לקחת את זה כל יום מלבד הישנוניות שמרגישים באותו ערב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמוך על הרופא המטפל
שמוליק24/02/2014שלום אורן.
אם הקלונקס עושה לך טוב, אז סבבה. זו המטרה - שתרגיש טוב.
עד כמה שידוע לי, ישנו סיכון של התמכרות לתרופה, אבל צריך שיקול דעת של רופא שמכיר אותך טוב, שיעריך את הסיכון לעומת הסיכוי.
בין כה וכה, צריך מרשם רופא בשביל קלונקס, ובזמן שאתה פונה אליו כדי לקבל מרשם, תוכל לקבל ממנו את כל המידע על התרופה, הסיכונים והסיכויים.
אם יש עוד משהו חכם לומר בעניין, אני בטוח שרופאי הפורום ישמחו לעזור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס באופן קבוע - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/02/2014לא מומלץ ליטול באופן קבוע.
יש סכנה להתמכרות, דיכוי נשימה, עירבוב עם אלכוהול סכנת הרעלת אלכוהול ואף מוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשיבו טובאיגור24/02/2014
פסיכיאטרים.
אתם בני זונות,שרמוטות,כוס אמא שלכם זונה.אתם מוצצים זין.
שיאנסו אותכם מאה אתיופים בתחת.
אוקיי שיחררתי.
עכשיו עוד דבר נוסף.
אתם לא רופאים.אתם לא ראויים לכינויי ד"ר או פרופסור.
אתם אנשים פשוטים שאת העבודה שלכם אפשר ללמוד בחודש.
אתם בושה למין האנושי.
לכו תמצאו את ההוכחות למחלות המחורבנות.לסנדרומים ולהפרעות.
חפרתם כבר אם כל ההמצאות המחורבנות שלכם בדי אס אמק שלכם.
אף לא הוכחה אחת לקיומה של מחלה אחת.
רק השערות,רק היפתזות,רק תאוריות.
שיעיפו אתכם כבר מהרפואה ותימצאו ברחובות יא מזדיינים בתחת.
מאחל לכם מוות קשה.
בכבוד רב,
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמוליק..?
בתאל24/02/2014אני מקווה שזה מתחזה שלך.
לניבולי פה מעין אלו אין מקום בפורום זה או בכל מקום אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן זה לא שמוליק הקבוע
שמוליק24/02/2014שלום.
אני מגנה את ההשמצות האלו.
אני מעריך ומכבד את הפסיכיאטרים בכלל ואת רופאי הפורום בפרט.
יש לי אי אילו דברי ביקורת ואי הסכמות, אבל הדיון צריך להתנהל בצורה יפה ומכובדת ועניינית.
בת אל, תודה. אני שמח שהיה ברור לך שזה לא אותו שמוליק שבדרך כלל כותב בפורום הזה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניבולי פה..
איגור24/02/2014אין דרך יותר טובה מניבוליי פה חמודים כדי לתאר את הפסיכיאטרים הקוקסינלים.
הפורום זה דפוק.
אנשים פה מסכנים.
אני פשוט קורא את הבעיות שלהם.
ולא רואה שום פתרון לאף בעיה.
רק הקלה(וגם זה לא) על סימפטומים בעזרת סמים.
ולמה באמת לרפא מישהו?חברות התרופות לא יעשו שקל אם תהיה תרופה שתרפא ולפסיכיאטרים לא תהיה עבודה.
מה זה החרא הזה..כשהייתי בבית ספר לא שמענו על ריטלין.
עברו רק מס' שנים וכל ילד לוקח ריטלין ועוד כל מיני חרא.
כוססססססס אמ אמ שלכם פסיכיאטרים מזדיינים.
תישרפו בגיהנום זונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקרא לעצמך
סוזי24/02/2014"ניבול פה חמוד" במקום שמוליק ותעלה נושאים ונדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן כמו קלונקסאורן דוד24/02/2014
שלום רב,רציתי לשאול
אני לוקח פרפנאן 4 מג למטרת חרדה ולמניעת מחשבות מפחידות,השאלה שלי האם 4 מג
הוא טיפול מועיל להרגעה ולחרדה ?,ואם 4 מג הוא לא טיפול אנטיפסיכוטי אפשר לעבור לקחת קלונקס
באופן קבוע במקום הפרפנאן ?,האם זה אותו סוג של טיפול נוגדי חרדה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק24/02/2014שלום אורן.
פרפנאן היא תרופה אנטי-פסיכוטית, אבל יש תרופות אנטי-פסיכוטיות שטובות גם לטיפול בדיכאון וחרדות. אני זוכר במפורש שאחד הרופאים בפורום אמר שסרוקוול היא תרופה כזו, ולכן יכול להיות שהתרופה הזו יעילה. אינני רופא, ואינני יודע בוודאות האם גם פרפנאן היא תרופה שיעילה נגד דיכאון וחרדות, ואני בטוח שהרופאים בפורום ישמחו לתת לך תשובה ברורה יותר.
בכל אופן, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. חשוב לטפל גם במרכיב הריגשי. לא כתבת על כך שום דבר. האם אתה מקבל גם טיפול ריגשי?
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנאן כמו קלונקס - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור24/02/2014שלום רב,
פרפנאן הוא תכשיר נוגד פסיכוזה שלא מותווה לטיפול בחרדה, אם כי עשויה להיות לו השפעה מרגיעה מסויימת.
ההחלטה בנוגע למעבר לטיפול אחר / צורך בטיפול אחר אמורה להתבסס על התסמינים הנפשיים והאבחנה של המטופל. לא ניתן להמליץ על טיפול הספציפי ולהחליט מה נכון עבור המטופל הספציפי ללא בדיקתו ובמסגרת הפורום. לצורך כך יש לפנות לפסיכיאטר המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לתופעות לוואימירב24/02/2014
בתי מקבלת זריקה מודיקט פעם בשבועיים חצי אמפולה,זיפרקסה בוקר וערב 10 מ"ג כל פעם,וכן חצי כדור קלונקס 2 מ"ג בערב וזאת למשך שבועיים בלבד.
בתחילה קיבלה קלונקס -כדור שלם בערב וזה השבוע הראשון שלוקחת רק חצי כדור ואח"כ להפסיק בעקבות הוראת הרופאה כמובן.
יש לה תופעות לוואי של אי שקט ברגליים,מקבלת כדור דקינט 10 מ"ג בבוקר,מזה חודש וןחצי,מיד עם קבלת הזריקה, ואין שיפור ברעד ברגליים,
עכשו הרופאה הוסיפה לה פרולול 10 "מג בבוקר.
שאלתי מתי ניתן יהיה לראות שיפור בתופעת לוואי זו?
עלי לציין שהפרולול נלקח בינתים רק יומיים.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוח שיהיה שיפור
שמוליק24/02/2014שלום לך.
בנושא של תופעות לוואי של התרופות הפסיכיאטריות, יש נטייה חזקה מאוד לשדר אופטימיות יתר, וגם לא לומר את כל האמת, כשהמטרה העיקרית היא לשכנע את המטופל ליטול תרופות, גם כאשר הנזק מרובה על התועלת.
יש מספר דרכים נפוצות שחוזרות על עצמן:
המונח "סימטומים שליליים של המחלה" כולל תופעות כגון עייפות וקשיי תיפקוד, הוא ההסבר שבדרך כלל ניתן גם כאשר מדובר בתופעות לוואי של התרופות, ובמיוחד תרופות אנטי-פסיכוטיות (דקינט היא תרופה שכל מטרתה לנטרל את התופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, והיא לא תמיד עוזרת...). אומנם יש מטופלים שאינם מקבלים טיפול תרופתי כלל, ויש להם תופעות כאלה, כך שלא ניתן "להאשים" את התרופות, אך משום מה נוטים להעדיף את ההסבר של סימפטומים שליליים מאשר לומר שיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי.
ישנו עוד מושג כזה: "דיכאון פוסט-פסיכוטי". לפחות אצלי, אני בטוח שהדיכאון הזה היה למעשה דיכאון מחוסר נעייפות ומקשיי תיפקוד שהיו תופעות לוואי של התרופות, וכל כך סבלתי עד כדי רצון לסיים את החיים.
על כל פנים, התפקיד של התרופות הוא ליצור איזון כימי במוח. זהו רק אחד מהמרכיבים של המחלה, ולכן לא מומלץ לטפל רק בתרופות. את יכולה לראות שהרופאים של הפורום עיקביים בגישה זו.
טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בתרופות לגמרי.
לא כתבת שום דבר על הטיפול הריגשי, והכל יכול להיות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק
אמא24/02/2014תודה שמוליק על תגובתך.... אני עדיין סומכת על הרופאה המצוינת......כאמור הטיפול החל רק לפני חודשיים כך שהכל עדיין בגדר של מעקב...מניסיון של אחרים ידוע לי שהפרולול ממש עזר ועוזר ומכאן שאלתי... בכל מיקרה אני מחכה עדיין לתשובת הרופאים בפורום שהם בעלי ניסיון בתחום.
בקשר לטיפול רגשי.. בתי נמצאת בקשר ישיר עם עו"ס מזה שנים ויש לה קשר מאד טוב איתה... גם אנחנו בבית סבלניים מאד אליה ויש לנו קשר טוב איתה..כך שאני מקווה שהעינינים יסתדרו.
הגישה הסבלנית וההבנה הן הטיפול הרגשי הטוב ביותר לדעתי..מה גם שהיא אמורה להתחיל בקרוב טיפול באמנות..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותודה גם לך
שמוליק24/02/2014שלום.
אכן, הגישה הסבלנית והמעודדת הם בהחלט חלק חשוב ונכבד בטיפול הריגשי. אני בטוח שהרופאים ישמחו לתת תשובה על סמך הנסיון שלהם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק האמיתי
נועה25/02/2014צר לי שקראתי את מה ששמוליק השני כותב וחבל ניראה לי שהוא צריך דחוף סיוע והוא ממש סובל כל שיחרור הקיטור הזה נובע מסבל ואני מבינה אותו
צריך לאמר שהייתי בשוק תוך בטחון שהנה חוח' שמוליק של האתר בנפילה פסיכוטית ומה קורה עם הבן אדם שעוזר להרבה מתמודדים בפורום בכל אופן אני איתך בעניין השיחות אך לא תמיד יש את הכסף היקר ואלו של הקופות לא תמיד פנויות
יש מחקר של אמ אר איי שבוצע לפני ואחרי תקופה ארוכה של טיפןל דינאמי אזור הרגש במוח , האמיגדלה , ניראה שונה בהרבה ומעודד לאחר שיחות נפש זה רק מוכיח שיש סבירות גבוהה ואפילו מאוד שזה אכן עוזר
צריך לפנות לכל גורם מטפל אפילו רוחני או הוליסטי זה עוזר מאוד
תודה לך על עזרתך בפורום שהוא אגב הכי טוב מכל הפורומים ואני מכירה את כולם לצערי כי רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שמוליק25/02/2014שלום נועה.
תודה רבה על תגובתך המפרגנת :-).
זה ממש נכון, שהרבה פעמים אין מספיק תקציב לטיפול בשיחות. מה שאני מציע בדרך כלל, זה להוריד את התדירות. חור בכיס זה גם כן מאוד כואב.
אני גםן מאמין שמטפל טוב צריך להביא את המטופל למצב שבו הוא יוכל להסתדר בכוחות עצמו.
הרבה פעמים ניתן להיעזר גם בקרובי משפחה וחברים. לשתף אותם בחוויות ולקבל פידבקים חיוביים. בדרך כלל יודעים על כל אחד באילו נושאים אפשר לקבל עידוד ובאילו נושאים עדיף שלא לדבר.
ראיתי שכתבת עוד תגובה ובה שיבחת את ד"ר דוידאור. גם זה שימח אותי.
עובדה שהוא ושאר רופאי הפורום סבלו את התגובות הלא מכובדות שלי בלשון המעטה בתחילת הדרך, והרבה מהתגובת נמחקו בשל כך...
אני מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבה בערוץ 1 לגבי סכיזופרניה ומחקר
נועה02/03/2014יום שבת אתמול 1 מרץ
שודרה תכנית מרתקת בעקבות מחקרים חדשים ובדיקות דם המסייעות בפענוח המחלה הארורה דר' וויזר חלק על חלק מהמחקר אולם יחד עימו רואיין אדם צעיר ומקסים שסבל הרבה אישפוזים ובמהלכם חיבר המון שירים שיצאו לספר חדש
המחבר הוא ניר לוי או נהיר ליבי לא ככ שמעתי טוב אבל עתה עולה הצגה מהחומרים אותם יצר וכן חשיפה שלו בסוף ההצגה מחמם לראות את התכנית ואןלי יפוגג מעט את הסטיגמה העוטפת את המחלה הזו ואולי עוד כמה מאותה משפחה ארורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים?
שמוליק02/03/2014שלום נועה.
ניסתי להסתכל בלוח השידורים של ערוץ 1, ולא ראיתי משהו ברור שאומר באיזו תוכנית זה שודר.
אפשר אולי לפרט בבקשה באיזו תוכנית בדיוק זה היה?
יש את זה אולי ב Youtube?
תודה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לתופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/02/2014תופעות הלוואי מאוד אינדיבידואלית, רגישות הקולטנים.
בדר'כ מס. ימים ואפילו שעות.
באם הטיפול לא מספיק, יש לישקול להוריד את הטיפול בזריקות
וכן לישקול להוסיף פרולול + קלונקס.
בכל מקרה, חובה על רופא מטפל להיות מעורב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקתי לקחת פריזמה בלי להתייעץס24/02/2014
אני כבר חודשיים בלי והפסקתי בבת אחת
ההורים שלי והפסיכיאטר לא יודעים מזה
אני לא מרגישה שזה משפיע עלי אבל אני קראתי המון על זה שזה יכול להזיק למוח וזה מלחיץ אותי ממש
זה נורא זה שהפסקתי ? זה יכול להשפיע עלי בצורה רעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות
שמוליק24/02/2014שלום לך.
בעיקרון לא מומלץ להפסיק טיפול תרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל, אל לכל כלל יש יוצא מן הכלל.
בנוסף לכך לא מומלץ להפסיק בבת אחת אלא בהדרגה, אבל אם מדובר במינון נמוך, אז זה לא כל כך נורא, ובכל אופן, אם כבר הפסקת, אז אולי היו אי אילו תמסיני גמילה שאת כבר מאחריהן.
התרופות לא רק עושות טוב, יש להן גם תופעות לוואי. לתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי קשות במיוחד, ולכן החלטה להפסיק טיפול תרופתי בשל הסבל מתופעות הלוואי היא לגיטימית בהחלט.
אני אישית סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות. הסבל היה כל כך גדול, עד כדי רצון לסיים את החיים, ולכן החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי על דעת עצמי, וזה בדיוק מה שהחזיר לי את החיוך לפנים.
משהו שיכול להסביר את העובדה שהפסקת הטיפול התרופתי עזרה לי, הוא בכך שמטרת התרופות היא ליצור איזון כימי במוח, אך זהו רק אחד מהגורמים של המחלה, ולכן, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל וצריך לטפל גם במרכיב הריגשי. טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בטיפול תרופתי.
לא יקרה שום נזק למוח, במיוחד אם תהיי מספיק עירנית ואם חלילה תהיה התדרדרות במצב, אז תיקחי שוב תרופות לפחות עד שתהיה הטבה.
מה שהייתי מציע, זה להמשיך את הטיפול במרכיב הריגשי, בין אם הוא נעשה ע"י הפסיכיאטר (ואת מרגישה איתו בנוח), ובין אם יהיה צורך להחליף מטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקתי לקחת פריזמה בלי להתייעץ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/02/2014השאלה : מה הסיבה שנטלת ?
הסיכון : החמרה נפשית קשה ולפעמים עמידות לפריזמה.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא מטפל, ניתן להיות במעקב, גם ללא טיפול תרופתי, לפחות ניטור המצב וניסיון למנוע החמרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)