מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסציטאלופרם ואלכוהולא17/02/2014
שלום, אני מטופלת כבר חודש באסציטאלופם במינון 10 מ"ג ליום,
נתנו לי את הטיפול לחצי שנה, הבנתי שלא ניתן לצרוך כמות גדולה של אלכוהול בזמן השימוש בתרופה, רציתי לשאול מה הסיכון במידה ואני שותה כמות של נגיד 4 כוסות יין פעם בחודש האם זה נזק מאוד גדול? גם אם השימוש באלכוהול לא על בסיס יומיומי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
א17/02/2014אם נגיד אני נוטלת את הכדור בבוקר ושותה בערב זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסציטאלופרם ואלכוהול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/02/2014באופן כללי לא מומלץ.
באופן מעשי , שימוש מזרעי ונדיר לא מהווה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון פעיל לפרפנאןאורן כהן17/02/2014
האם פרפנאן מינון 2 מג זה מינון פעיל ואדם שלוקח אותו לא יוצא מאיזון נפשי ?,או
שזה מינון שלא עושה שום פעולה כמו שאדם לא לוקח כדורים בכלל ?,כלומר השאלה
שלי אם הרופא אמר לקחת פרפנאן 2 מג זה עושה פעולה בראש אנטיפסיכוטית או שאני לא מוגן מהתרופה ?,ועוד שאלה האם פרפנאן 2 מג שווה במינון לזיפרקסיה 2.5 מג או מה יותר חזק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון פעיל לפרפנאן - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק17/02/2014המינון הוא מאוד אינדיוידיאלי ותלוי במטופל ובהיסטוריה הרפואית שלו- בכל מיקרה אם ההמלצה של הרופא שלך היתה ליטול 2 מג' אז כנארה שזה בסדר.כמו כן 2 מג' פרפנן מעט חלש יותר מ2.5 מג' זיפרקסה אך שוב אין בזה חוקיות-תלוי במטופל ובתגובה הספציפית שלו לתרופה ומינון מסוים.
הרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בפרפנאןאורן כהן16/02/2014
שלום רב,רציתי לשאול כבר חודשיים אני הולך לבתי
מרקחת ואומרים לי שיש מחסור בפרפנאן 4 מג,האם משרד הבריאות הפסיק לייצר את הכדור הזה בארץ ?,ועוד שאלה:,האם זיפרקסיה 2.5 מג זהה במינון לפרפנאן 4 מג ?,והאם זיפרקסיה 2.5 מג יותר בטוחה וטובה מפרפנאן לטיפול בחרדה זכיזופרנית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לרופא המטפל
שמוליק16/02/2014שלום אורן.
בין כך ובין כך, כדי לקבל את התרופות האלה, צריך מרשם רופא, ולכן צריך לפנות לרופא המטפל ולו לצורך השגת מרשם. אין שום סיבה שלא תסמוך על שיקול דעתו של הרופא שמכיר אותך ויוכל בהתאם להיכרות הזו להחליט מה נכון לעשות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיגה בזמן נטילת אנטומיןד``ר יונתן דוידאור16/02/2014
היי השאלה שלי היא האם אפשר לעשות נהיגה עם נגיד שאני לוקחת כדור אנטומין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשאלי את הרופא המטפל
שמוליק16/02/2014שלום שירית.
בעיקרון התשובה לשאלה הזו היא כן. ישנם הרבה מטופלים שמקבלים תרופות אנטי-פסיכויטיות, והם כשירים לנהיגה.
באופן פרטני יותר זה תלוי בהרגשה האישית שלך, בכל מקרה שבו נהג מרגיש שבשל מצבו הוא מתקשה לנהוג, אז הוא צריך לגלות אחריות ולהימנע מהנהיגה או לנהוג יותר בזהירות. גם אם מדובר בנהג בריא לחלוטין.
על כל פנים, צריך לשאול את הרופא המטפל שמכיר אותך, וקשה מאוד לענות על השאלה הזו דרך האינטרנט.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/02/2014לא.
כדור מרדים, מוריד את התגובות והערנות ועלול להוביל לתאונת דרכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל מקרה?
שמוליק19/02/2014שלום ד"ר דוידאור.
האם כשמדובר באטומין, אז בכל מקרה אסור לנהוג, והדבר אינו תלוי במינון, ובאופן אינדבידואלי בהשפעתו על המטופל?
תודה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בחשק המיניאילנה16/02/2014
שלום,
זה ידוע שהרבה מהתרופות הפסיכיאטריות מורידות את החשק המיני - האם יש דרך ליטול תרופה פסיכיאטרית ולטפל במקביל בירידה בחשק המיני? יש משהו שהוא מומלץ או עדיף - תרופה כלשהי או עדיף באופן טבעי על ידי ויטמינים כל שהם.. אשמח לקבל אינפורמציה בנושא, תודה רבה, אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ריגשי
שמוליק16/02/2014שלום אילנה.
המשוואה הזו שאומרת או לקחת תרופה ולסבול מתופעות הלוואי שלה או לא לקחת תרופה ולסבול מהמחלה היא איננה בהכרח נכונה.
מטרת התרופות היא ליצור איזון כימי במוח. חוסר אישזון כימי הוא רק אחד מהגורמים של המחלה, ולכן טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וההמלצה היא לשלב טיפול ריגשי (בדר"כ פסיכותרפיה) עם הטיפול התרופתי.
טיפול ריגשי מספיק טוב יכול לשבור את המשוואה הזו, ולבטל לגמרי את הצורך בטיפול תרופתי.
דעתי האישית, ובכך אני חולק על הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, שחוסר האיזון הכימי הוא בכלל תוצר של המרכיבים האחרים של המחלה, וטיפול טוב בהם, מביא לידי אותו איזון כימי רצוי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבונא יא קוקסינל מי אתה
שימי16/02/2014שתביא עצות לאנשים בכלל.
יכול להתערב שאפילו אין לך בגרות מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך בשפה שכזו
אילנה17/02/2014אם זה מפריע לך - פשוט אל תקרא... יום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ריגשי
אילנה17/02/2014ההנחה שלך שלא נעשה טיפול רגשי היא לא נכונה - ולא תמיד טיפול ריגשי יכול לפתור כל דבר ובטח לא באופן מיידי... וזה נאמר אחרי שנים של טיפול ועמידה באופן אמיץ ביותר מול דברים מאוד מאתגרים - תודה על התשובה אבל זה לא עונה על השאלה שלי - תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהיה בהצלחה
שמוליק17/02/2014שלום אילנה.
קודם כל, שיהיה בהצלחה :-)
אכן, כפי שכתבת, טיפול ריגשי לא אמור לתת פתרונות מידיים. הנחתי נבעה מכך שלא כתבת שום דבר על טיפול ריגשי.
בכל אופן, טיפול ריגשי טוב דורש התאמה בין המטפל למטופל שסטטיסטית מדובר בסכוי של 1/8, ואין בכל כדי להעיד על חוסר מקצועיות של המטפל.
בכל אופן, כפי שהרופאה כתבה, יש כל מיני פתרונות שניתן לנסות, ובאמת שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בחשק המיני - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק17/02/2014אילנה שלום-אכן את צודקת- לעיתים התרפות שמומלצות לטפל בהפרעה מסוימת מביאה איתה תופעות לואי שפוגעות בת. המיני. יש הרבה פיתרונות לבעיה הזו, משינויים במינונים, שינויים בשעת לקיחת הטיפול,חלוקה במהלך היום ועד להוספת תכשירים אחרים שמנטרלים את ההשפעה הזו.
תיתיעצי עם הרופא שלך- בהחלט יש מה לעשות !
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספירדליואב16/02/2014
יש לי סכיזופרניה ואני נוטל ריספירדל 4 מ"ג ורודנל 5 מ"ג כבר 8 שנים
לאחרונה יש לי ייצור מוגבר של רוק שמפריע לי במדיטציה כי כל דקה אני חייב לבלוע את הרוק וזה מוציא אותי מהרגיעה העמוקה
האם הפחתת הריספירדל ל 3מ"ג יכולה להפחית את ייצור הרוק
או שיש לזה פתרון אחר
האם רופא המשפחה שאצלו אני עושה בדיקות דם בגלל הכדורים יכול להפחית לי במינון הריספירדל או רק פסכיאטר יכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספירדל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק17/02/2014אתה מתאר תופעת לואי של ריור מוגבר שלעיתים מיתרחשת עם התרופות הללו- בהחלט יש טיפול ספציפיוזר שעוזר מאוד- תיתיעץ עם הפסיכיאטר שלך לגבי הטיפול בבעיה הזו.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת מבחניםאלי15/02/2014
שלום,
אני סטודנט לתואר די תובעני ובמבחנים מסוימים כשאני לא יודע כמה שאלות אני מאוד נלחץ,קצב הלב מתחיל לעלות וכך אני לא מצליח גם בשאלות שהייתי יכול לענות עליהם כשאני רגוע(בעיקר שאלות שמצריכות חשיבה מסוימת/חישובים ולא רק שליפת ידע).
רציתי לשאול האם יש תרופה כלשהי שאפשר לקחת לפני מבחן ומצד אחד תגרום לי להישאר רגוע ומצד שני לא תוציא אותי מריכוז. תרופות טבעיות כמו קלמנרבין (תמציות פסיפלורה וולריאן) לא מאוד עוזרות לי.
אציין שבכלליות אני קצת לחוץ בלימודים אך בד"כ זהו לחץ חיובי מתון שעוזר לי להגיע להישגים גבוהים(לכן אני מעוניין לקחת תקופה רק לפני מבחנים מסוימים ולא באופן קבוע).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות כתיב
אלי15/02/2014בסוגריים האחרונות התכוונתי לכתוב "לקחת תרופה" ולא "לקחת תקופה".
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לעשות בדיקה מקיפה יותר
שמוליק15/02/2014שלום אלי.
אני מאחל לך הצלחה רבה בלימודים :-)
אינני רופא.
לדעתי האישית, צריך לעשות הערכה מקיפה יותר. ולבדוק את כל האפשרויות; טיפול תרופתי הוא איננו האופציה היחידה. יכול להיות שטיפול בשיחות או ב C.B.T. יכול לתת גם כן כלים טובים להתמודד עם הלחץ בנוסף לטיפול תרופתי. יכול להיות גם שישנה בעייה רפואית פיסיולגית שגורמת ללחץ הזה.
אינני יודע לומר האם ישנה תרופה שניתן לקבל ללא מרשם רופא שיכולה להיות מספיק יעילה. אני בטוח שהרופאים בפורום ישמחו לענות. לדעתי האישית, צריך לעשות בדיקה יסודית יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצות.
אלי15/02/2014אני דווקא כן מכוון לתרופת מרשם רק רציתי להתייעץ לפני שאני הולך לרופא לבקש מרשם. אני לא חושב שיש טעם להתחיל בדיקות מקיפות כאשר הבעיה היא נקודתית ויכולה להיפתר בדרך פשוטה יחסית(אני מקווה,מחכה לתשובת הרופאים). גם מקור הלחץ ברור כך שאני לא חושב שצריך לחפש בעיות נוספות אם הן לא קיימות.
שוב תודה על הניסיון לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
סוזי18/02/2014היי אלי, אם יש תרופה כזו זה נהדר.
בכל מקרה, טיפול התנהגותי יכול לתת לך כלים רבים ומגוונים להתמודדות עם לחץ ולעניות דעתי זה לא צריך להיות טיפול מאוד ארוך. בכל מקרה אם לא עשית זאת עד עכשיו, תחפש באינטרנט דרכים להתמודדות עם לחץ.
אם הלחץ מקורו בפחד מכשלון אתה יכול או מה שנקרא לקחת בקלות אפשרות של כשלון, או (כמו שכבר עשית) לזהות באותו הרגע שאתה נמצא בלחץ שחוסם אותך.
אין ספק שהזמן לא פועל לטובתך במבחנים.
מנסיוני האישי, בשאלות מורכבות שמופיעות במבחן, כאשר אני בלחץ, אני עוצרת רגע להרגע, ומתחילה בלשאול את עצמי מה אני כן יודעת, ולאט לאט חוזרת אלי התחושה של השליטה והבטחון. לפעמים זה עוזר לי להביא את מלוא יכולותיי בפתרון השאלה, לפעמים רק חלקית.
בהצלחה
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלות בבחינות הלשכהנועה15/02/2014
שלום רב
הרבה זמן לא כתבתי פה
לומדת לתואר ראשון ושוקלת ללמוד לאחר מכן משפטים
חוששת מעומס הלימודים וגם חוששת ביותר מבחינות הלשכה
מאובחנת כסכיזו-אפקטיב/מאניה דיפרסיה (תלוי איזה רופא תשאלו)
רציתי לשאול אם מישהו כאן מכיר או שמע או בעצמו קיבל הקלות בבחינות הלשכה בלימודיו, בגין מצבו הנפשי הרפואי?
זה אחד מהשיקולים שלי אם ללמוד את התואר הזה או לא
נורא מפחדת מעומס במהלך התואר, וגם מבחינות הלשכה כמובן
עברתי משבר קשה והייתי במצבים קשים, אני מניחה שמגיע לי איזשהן הקלות בעניין זה
כמו כן אשמח לשמוע כל עצה או הכוונה בעניין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש חיה כזו
שמוליק15/02/2014שלום לימי.
יש דבר כזה הקלה בבחינות בשל מצב רפואי. לי אישית ידוע על בחור עיוור שבשל כך נבחן בעל פה.
אינני יודע בדיוק מה הפרוצדורה, אבל אני מניח שצריך חוות דעת עדכנית. כדאי לשאול את הרופא (או הפסיכולוג) המטפל; בין כה וכה צריך ממנו את חוות הדעת...
אני מאמין שגם רופאי הפורום ישמחו לענות :-)
בכל אופן, שיהיה המון המון הצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלת ילד בוכה בלילהדב ארי בן15/02/2014
הייתי באיזשהו אבחון והפסיכיאטר שאל אותי שאלה כזאת: "אתה רואה באמצע הלילה ילד בוכה, הילד בגובה נמוך, מה אתה עושה?"
מה רצה לבחון הדוקטור בשאלה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלת ילד בוכה בלילה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור15/02/2014שלום רב,
אני מניחה כי הכוונה הייתה לילד בודד ברחוב או במקום ציבורי כלשהו, ואם כך, מדובר בשאלה שבודקת את השיפוט של המטופל: האם יודע איך לפעול בסיטואציות חברתיות שונות באופן נכון ויעיל (ובמקרה הספציפי - לפנות למשטרה כדי לאתר את הוריו של הילד , לברר איך קרה שנשאר בודד וכד').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא כדי לבדוק את הקשר עם ההורים?
דב ארי בן15/02/2014זה לא כדי לבדוק את הקשר עם ההורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירנה חויי סאסי.
שימי16/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספטרום F20ללא14/02/2014
מה היא הפאעה בספקטרום F20?
האם הכוונה לסכיזופרניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספטרום F20 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/02/2014קשת ( ספקטרום) של הפרעות פסיכוטיות , כולל סכיזופרניה, ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל ועייפותאהרון13/02/2014
אני לוקח פריזמה פורטה אחד ליום, כתגבור, לאחרונה נוסף למיקטל 25 מ"ג כדור אחד עד שלושה כדורים בהדרגה, אולם מאז נטילת הלמיקטל אני חש עייפות רבה במשך כל שעות היום וקושי עצום בהתעוררות.
הא יש קשר בין הלמיקטל לעייפות (ממה שקראתי אני יודע שהתרופה דוקא מעוררת)? והאם זו תופעת לוואי חולפת בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל ועייפות - תגובה
אכן, למיקטל בדרך כלל לא גורמת לעייפות מוגברת ויש לבדוק סיבות נוספות לתופעה.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולעשות בדיקות כלליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל ועייפות - תגובה
אכן, למיקטל בדרך כלל לא גורמת לעייפות מוגברת ויש לבדוק סיבות נוספות לתופעה.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולעשות בדיקות כלליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטריןאלעד13/02/2014
היי התחלתי לקחת וולבוטרין 150 מ"ג לפני חמישה ימים לאחר יומיים החלו לי סחרחורות ,ידוע לי שזאת תופעת לואי של התרופה...
האם הסחרחורות אמורות לעבור ? או שהתרופה איננה מתאימה לי ?
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/02/2014מאוד תלוי במצב הגופני.
מומלץ לעשות בדיקות דם, מעקב ל''ד ודופק, אקג..
יש להיזהר מצריכת ממריצים בו בזמן.
תופעות הלוואי אמורות לחלוף במהלך שבוע עד 2 , בדר'כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדורים בפעם אחתשרה13/02/2014
אני בת 57 לוקחת בבוקר טופמקס 300 מ"ג + וולבוטרין 150 מ"ג+ קונסרטה 54 מ"ג
בערב טופמקס 300 מ"ג + ציפראלקס 30 מ"ג
במשך שנתיים אני לוקחת את הכדורים . לפני חמישה ימים הפסקתי באחת
לקחת את הכדורים.
השאלה: א. האם זה בעיה, ומה לעשות אם כן {כרגע אני מרגישה טוב}
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת כדורים בפעם אחת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/02/2014להפסיק באופן חד ומיידי, עלול להיות מסוכן ואף לסכן חיים.
ממליץ לפנות לרופא משפחה באופן מיידי ולהתייעץ בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפיידינה12/02/2014
שלום רב ביתי בת 29 סובלת 10 שנים מסכיזופרנהי היא בולעת הלידול וציפרלקס ביחד
היא רדופה מאוד מאוד וניסינו כמעט את כל התרופות שיש . לאחרונה ניסו לתת לה אביליפיי בשילוב ההלידול וחלה החמרה בחשיבה וברדיפה . האם יתכן שיש קשר לכדור?
ברירה יחידה שעדין לפננו היא הלפונקס שהרופא חושש מהשמנה מוגזמת שכן היא שוקלת כבר מעל 110 קג וכל זאת בעקבות התרופות
מאין יבוא עזרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ריגשי
שמוליק12/02/2014שלום דינה.
אני "סובל" מסכיזו-אפקטיב, אבל אפשר להגיד שניצחתי את המחלה. ניתן לנצח את המחלה ע"י טיפול טוב, ואין שום סיבה להרים ידיים.
אני חושב שגם במקרים הכי קשים, נכון יותר לומר שלא ידוע כיצד לטפל בהם מאשר לחשוב שהמטופל הוא "מקרה אבוד".
התרופות האנטי-פסיכוטיות מעוררות תיאבון ולכן גורמות להשמנה. לפונקס היא תרופה שאחת מהחסרונות הגדולים שלה הוא בכך שהיא עלולה לפגוע בכדוריות הדם הלבנות, ולכן מחייבת לפחות בתחילת הטיפול בדיקת דם בתדירות של אחת לשבוע.
על כל פנים, התרופות נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח. זה רק אחד מהמרכיבים של המחלה, ולכן טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. חשוב לטפל במרכיב הריגשי של המחלה. טיפול טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל לגמרי את הצורך בתרופות.
לא כתבת שום דבר על הטיפול במרכיב הריגשי, ואני בטוח באמת משתיים: או שביתך לא מקבלת טיפול ריגשי כלל או שהטיפול לא מספיק טוב.
טיפול טוב דורש התאמה בין המטפל למטופל. כשאין התאמה אין בכל כדי להעיד על חוסר מקצועיות של המטפל, וצריך לנסות מטפל אחר.
אני מאחל לך ולבתך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופן ההתנהגות עם בתכם
סוזי13/02/2014איני יודעת לגבי המשך הטיפול,
ומה שאני אומרת אינו בגדר המלצה, שכן אני זה רק מקרה אחד. (וגם אינו ביקורת עליכם ספציפית).
באופן אישי, בתקופה שסבלתי מפרנויות ומחשבות שווא, חלק מבני המשפחה סבלו יחד איתי. ככל הנראה הטרפתי אותם, בשיחות מוזרות, פחדים הזויים. כתוצאה מזה, לפחות איך שאני זוכרת את החוויה היום, הגישה כלפיי מצד אותם בני משפחה הייתה הרסנית עבורי.
היה לי מאוד קשה עם כעס שכוון כלפיי, עוינות, תקיפות (כשהיא נעשתה באופן ביקורתי/שופט/כועס). הבעיה אצל סכיזופרן שסובל מפרנויות ומחשבות שווא, זה שלא ניתן לשכנע אותו שמה שהוא חווה הוא לא המציאות, ונסיונות תקיפים ולא מפורטים יכולים ליצור אשליה של כעס, ביקורת וכו' ובעצם לפספס את המטרה המקורית.
למזלי היה לי את אימי שהייתה מאוד רכה, חמה וסבלנית איתי. אני תוהה עד היום אם מצבי היה שונה לו היה מישהו מסביר לי בסבלנות ובפירוט כיצד הפחדים שלי לא מבוססים (אני דברתי הרבה על הפחדים שלי עם המשפחה, ופחות עם בני המשפחה ש*יצאו* עליי). עדיין יכול להיות שהמצב שלי לא היה שונה.
בכל מקרה, לדעתי, חשוב להיות סבלני ורך כלפי אדם שסובל כל כך נפשית.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מעניינת
שמוליק15/02/2014שלום סוזי.
קודם כל, כל הכבוד לך על כך שאת כותבת תגובות מעודדות בפורום :-)
רציתי להפנות אלייך שאלה מעניינת על מצבים פסיכוטיים.
בכל המקרים שבהם ההיתי במצב פסיכוטי, הייתה לי דרישה מוצדקת שלא באה על סיפוקה, ובמצב הפסיכוטי דיברתי שטויות, אבל זו הייתה בעצם מחאה על כך שאותן דרישות מוצדקות לא באו על סיפוקן.
בפעם הראשונה בגיל 18 , זה היה אחרי שקיבלת מהצבא פטור על סעיף נפשי. לעזאזל אידאולגיה, רציתי לא להיות שונה מכולם, ורציתי לשנות את האיבחון הזה שהוא "כתם לכל החיים". אחד עשרה שנים אחר כך, שוב פעם הרגשתי שמפלים אותי לרעה בגלל אי-שירות בצבא. זה בא בעיקר ע"י הסביבה. זה התפוצץ אחרי נסיונות לא מוצלחים למצוא עבודה בתחום שלי (הכולל בדרך כלל ראיונות במחלקת משאבי אנוש, שמהווה במובן מסויים מעין איבחון נפשי). גם כאן, אני חושב שהייתה לי דרישה מוצדקת לקבל עבודה מכובדת בהתאם לכישרונות שלי...
באופן, כללי יותר אני משער שבכל מקרה ישנה איזו דרישה נכונה וצודקת, לפחות מצידו של המטופל, וכשהיא לא באה על סיפוקה, אז נכנסים למצב פסיכוטי ומדמיינים איך בכל מיני דרכים מטורפות הדרישה הזו באה על סיפוקה מפני שזה לא יכול להיות שהמשאלה הזו לא תתגשם. מהסיבה הזו לא ניתן לשכנע את המטופל שמשהו לא בסדר, כי מבחינתו ה"לא בסדר" הזה הוא אקויוולנטי לגניזה של המשאלה.
מעניין אותי האם המודל הזה נכון גם במקרה שלך.
תודה וכל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמוליק
סוזי18/02/2014היי שמוליק,
אין לי ספק שיש סיפור חיים מאחורי מה ששיתפת.
אני חושבת שאני מצליחה להתחבר למחשבה ולתהיה שהצגת, עם זאת הייתי שמחה אם היית מפרט יותר באופן שלא יפגע בפרטיותך.
לגבי הפסקה האחרונה של דברייך אני יכולה לומר כי הבנתי ממך שכאשר אדם במצב פסיכוטי מציב דרישה כלשהי, תמוהה ככל שתהיה, יש מאחוריה סיבה אמיתית שבאה עקב מצב תודעתי כזה או אחר. כאשר מבטלים את הדרישה, מתעלמים מהסיבה. זה נשמע לי נכון לכל אדם במצב פסיכוטי, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם
סוזי18/02/2014קראתי שוב ואני אוסיף ש:
קשה לי לדבר על עצמי כי אני לא יודעת לשים אצבע על נקודת ההתחלה אצלי. תקופה ארוכה היו לי חרדות ומחשבות יחס, זה פלוס העובדה שאני אדם רגיש פלוס שימוש כרוני במריחואנה ליווה אותי הרבה זמן עד להדרדרות המשמעותית (עד שהפסקתי לתפקד לחלוטין) ולסימנים השליליים. לפני ההדרדרות היו כמה אירועים גדולים שיכול להיות שאם לא היו מתרחשים הייתי מצליחה להתאזן.
אני זוכרת שבאופן אישי סיפרת על הצבא, על התיוג ועל היחס כלפייך כחולה/שונה.
אני יורה פה לכל הכיוונים, וסליחה על הפרשנות האישית על חשבונך, אבל יכול להיות שהשיקוף שקיבלת מסו קאלד אנשי מקצוע לא תאם או שיקף את יכולותייך האמיתיות, מה שמצד אחד אולי ערער את בטחונך ובמקביל נתן את התחושה שלא רואים אותך ואתה היחידי. אולי מצד שני זה הגביר את בטחונך שרק אתה מכיר את עצמך ורואה את המציאות.
חוויה של קבלה למקום עבודה היא לא קלה, ישר מניחים שאם לא בחרו בך אז אתה לא מה שרצו, אתה לא מספיק טוב כמו שחשבת, למרות שבפועל יש הרבה סיבות להעדפת מועמד אחד על פני אחר. אני לא מכירה את הסיפור המלא במקרה שלך. אני מניחה שהרגישות המוקדמת שלך היתה חלק מהסיפור. בכל מקרה יש גבול לכמה אדם יכול לספוג.
כשאני חושבת על הפסקה האחרונה שלך, אז אם לצמצם את הכל זה כמעט נשמע כמו אדם במשבר רגשי שלא יכול לקבל לא. או אדם רגיש מידי. בלבלת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה
אליאנה18/02/2014גם עם שמוליק וגם עם סוזי בזמן התקף פסיכוטי כמה שלא יהיה הגיוני הבסיס הוא על עיוות צדק בסיסי וראלי כך היה עבורי שנבע מהחרדות שהיו שייכות רק לי ולא לסביבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב אליאנה
סוזי18/02/2014מסכימה. נראה לי ששמוליק התכוון לחוויות מקדימות להתקף פסיכוטי. שמוליק עוד לא קמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שמוליק18/02/2014שלום לסוזי ולאליאנה.
תודה על התגובות שלכן :-)
הייתי לי מחשבה שיכול להיות שאם משנים קצת את הגישה, אז זה יכול מאוד לקדם את הטיפול במצבים פסיכוטיים.
אני חושב שאם מנסים להתחיל את הטיפול בהצהרה שנעשה למטופל איזה עוול חברתי שצריך להבין מהו (והרבה פעמים לא ניתן להבין את זה ישירות מהמטופל בגלל חוסר אמון), ולתת לו את הכלים להתמודד איתו, זה יכול מאוד לעזור. אני מתכוון, שלא צריך לשכנע את המטופל שבגלל ההתנהגות הבלתי הגיונית שלו, הוא צריך להכיר בכך שיש לו בעייה שהוא צריך לטפל בה, אלא שהפוך, הסביבה היא זו שבאמת צריך לטפל בה, אבל כיון שזה בלתי אפשרי, אז צריך לבדוק את האפשרויות להשיג את המטרות (או לוותר או להתפשר) בתוך הסביבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/02/2014מומלץ לנסות אביליפי לבד..
יש לשקול סרדולקט.
לפונקס בהחלט אופציה אחרונה.
מיותר לציין, שתחת מעקב רופא כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מטרידות.עדי12/02/2014
שלום רב,
שמי עדי בת 24 מורה לאנגלית בתיכון.
ב-4 שנים האחרונות יש עניין שמטריד אותי נורא, ואשמח למענה.
דוד שלי אח של אבא היה חולה בסכיזופרניה. יש לי חרדות נוראיות שמא זה
תורשתי. יש לציין שחוץ ממנו לכל המשפחה המורחבת אין כלום.
מה הסיכויים שלי לקבל את זה? האם יש קשר בין זה לבין זה שיש לי
נטייה לחרדות? אשמח לקצת סדר בעניין כי אני ממש לא רגועה.
(יש לציין שקראתי שזה מתפרץ כתוצאה מטראומה, עברתי טראומה לפני כמה
שנים..ולא קרה כלום.האם זה תלוי כמה זמן נמשכה הטראומה?) בבקשה
תעשו לי קצת סדר בעיניים תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לחשוש
שמוליק12/02/2014שלום עדי.
סטטיסטית הסיכויים שזה יעבור אלייך בתורשה הם קלושים מאוד. גם אם היה מדובר באחד מההורים שלך, אז הסיכוי (אם אני זוכר נכון) הוא שבעה אחוזים. ובוודאי שאם מדובר בדוד, אז הסכויים הרבה יותר קטנים.
בכל אופן, ישנם אנשים שבבדיקות של הנוירוטמנסיטורים, התברר שיש להם הפרשה מוגברת של דופאמין, אבל כיון שההתנהגות שלהם תקינה, אז הם אינם נחשבים לחולי נפש. גם מנתון זה ניתן להתעודד.
אני חושב שעצם המחשבה שאולי המחלה הזו עלולה להתפרץ אצלך, יכולה להיות נבואה רעה שתגשים את עצמה, ועדיף לחשוב טוב.
גם במקרה הכי גרוע, אם חלילה המחלה הזו תתפרץ, אז ניתן להחלים ממנה, בדיוק כפי שקרה לי אישית ע"י טיפול נכון. יש חיים אחרי אישפוז פסיכיאטרי ואפילו אם מדובר באישפוז כפוי. יתר על כן, אחרי שהתמודדתי עם המחלה, אני גאה באוטוביוגרפיה שלי שכוללת אישפוז. ההתמודדות הזו עשתה אותי אדם אחר טוב יותר. אני מאמין שגם את תוכלי להתמודד.
בקיצור, תתעודדי ותהיי אופטימית :-)
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עדי
סוזי13/02/2014אין הרבה מה להוסיף למה שאמר שמוליק,
לגבי החרדות ואורח חיים לחוץ בכלל, שימי לב שאת מטפלת בעצמך: עושה למען הכיף האישי שלך, לוקחת הפסקות, משתפת חברים/משפחה ויהיה טוב:)
כמו כן, קיימת האפשרות להוועץ בפסיכולוג/פסיכיאטר בעניין.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות מטרידות. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/02/2014אין קשר לחרדות
הסיכון שלך לפתח סכיזופרניה, מעט יותר לעומת האוכלוסיה הכללית ( שיש 1% לפתח מחלה במהלך החיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)