מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאבי28/03/2014
רציתי לדעת אם יש מטופלים שלוקחים snri וזה עוזר להם?
אני לוקח ציפרלקס כבר 8 שנים במינונים משתנים ואני לא מסתדר עם התופעות לוואי וזה מתסכל אותי ..
הייתי אצל פסיכיאטר פרטי והוא המליץ לי על סימבלטה כי אמרתי לו שיש לי גם כאבים בכל הגוף והוא אמר שהסימבלטה גם טובה לכאבים וגם שיכול להיות שיש לי הפרעת קשב וריכוז וזה יכול לעזור לי..אני מאוד מפחד להתחיל לקחת snri כי הוא משפיע על עוד חומר בגוף ויהיה קשה להיגמל ממנו ובנוסף גם מאוד קשה לי ההחלפות כדורים והתופעות לוואי בהתחלה עד שמרגישים הטבה...נמאס לי מהמצב הזה..כדאי לנסות בכל זאת את הסימבלטה? כי יש לי בנוסף לאוסידי גם דיכאון והפסיכיאטר אומר שהכדור הזה גם טוב לדיכאון..הציפרלקס הוא רק נגד חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לקבוצה טריציקליות? - תגובה
שמוליק30/03/2014קשה לתת תשובה ללא מידע קליני שלם.
תרופות ממשפחת TCA , לפעמים יעילות, במיוחד במצבי OCD
ותרופה בשם אנאפרניל ( קלומיפראמין) - פעילות סרוטונרגית חזקה.
TCA עדיפות שניה, יותר תופעות לוואי לעומת SSRI.
צריך לברר מה מטרת הטיפול ?
מה מנסים להשיג ?
יש צורך בשינוי התנהגותי, טיפול פסיכולוגי ..
לפעמים יש צורך בשינוי תזונתי, תוספות ווויטאמינים.. ועוד..
ניתן לשקול רמוטיב במינון של 250 מ''ג.
לפעמים סורבון ( Buspirone . ) יכול לעזור במצבי חרדה ולהוריד רגישות יתר לסרוטונין.
לידע כללי !
במחקר אחרון, נשים שאוכלות פחות בשר אדום יהיה יותר דיכאון וחרדה.
כמובן שתמיד מומלץ יעוץ עם דיאטנית ולהיזהר מעודף שומנים ונזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסגימל28/03/2014
היי
סובלת כבר 14 שנה מחרדות שהחמירו בשנים האחרונות
כל השנים אני מטופלת בכדורים אבל לצערי שומדבר לא ממש עוזר
בחודשים האחרונים אני לוקחת קלונקס כמעט כל יום - חצי כדור של 0.5 = 0.25 מ"ג ביום
לצערי חייבת את זה
האם זה בסדר לקחת כל יום?
בנוסף מתכננת להכנס להריון והבנתי שלא מומלץ לקחת קלונקס בהריון,
מה האופציות האחרות? אני לא מרגישה טוב בלי זה...
אנא עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014לא מומלץ לקחת כל יום, סכנה להתמכרות ותופעות לוואי
אסור ליטול בהריון.
ניתן לשקול פרוטיאזין בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס
גימל30/03/2014אני מבינה שפרוטיאזין הוא כמו כל כדור אחר לחרדה
הבעיה שכדורים אלה לא עוזרים לי ורק הקלונקס באמת מרגיע
השאלה אם יש משהו מקביל לקלונקס שאותו כן ניתן לקחת בהריון
ואם לא, אז מהעושים בהתקפי חרדות בהריון? האם ההתקף לא יכול גם הוא להשפיע על העובר?
ובכלל,אני מבינה שהקלונקס ממכר,אבל אם שום כדור אחר לא עוזר לי אז איך אפשר לחיות ככה??
עזרתכם!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ריגשי
שמוליק30/03/2014שלום לך.
הדרך העיקרית לטפל בבעיות נפשיות היא ע"י טיפול ריגשי. גם כאשר צריך תרופות, מומלץ שלא להזניח את הטיפול במרכיב הריגשי.
מטרת הטיפול התרופתי היא ליצור איזון כימי במוח, אך זהו רק אחד מהגורמים לבעייה. לדעתי האישית, חוסר האיזון הכימי הוא תוצר של שאר הגורמים, וע"י שמטפלים בשאר הגורמים - ממילא מקבלים איזון כימי.
על כל פנים, גם לדעה הרווחות שלפיה חוסר האיזון הכימי היא בעייה כרונית שעומדת בפני עצמה, טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסנקספוצי27/03/2014
שלום
סובל מאגורופוביה / התקפי פאניקה מטופל באנפרניל ואלפרוקס .
אני נוטל בין 3 ל-4 אלפרוקס ביום של 0.5 מ"ג .
אין יותר אלפרוקס וקיבלתי אלפרליד ואחר כך קסאנגיס
אני מרגיש ששני הסוגים כאילו משפיעים יותר ,שניהם גורמים לי הרגשת כבדות
עם תחושה של ראש כבד כמו לחץ בצידי הראש שלא היו קיימים באלפרוקס !!!
אני במצב בעייתי ולא יודע מה לעשות ...
אם הם יותר חזקים כמה / איך אני יכול לרדת במינון בלי לגרום לזעזוע בהרגשה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסנקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014החומר הפעיל זהה.
יש להתייעץ עם רופא מטפל..
באם המטרה גמילה:
עדיף לנסות וואליום + קלונידין.( רק תחת פיקוח רופא)
מאוד אינדיבידואלי ויש לברר מה מטרת
הטיפול, האם מדובר בהתמכרות וכו...
ורק אז ניתן לבנות תוכנית טיפול ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פוצי30/03/2014אני לא מתכוון להגמל הכדור עוזר לי ...
קראתי שאם רוצים להוריד במינון אז כל ארבעה ימים להוריד 1/2 כדור
האם זה נכון ?
איך ניתן בכלל לדעת אם אני מכור ? אני כמה שנים עם האלפרוקס 0.5 מ"ג ...
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014תוכנית גמילה מאוד אינדבידואלית.
התמכרות - אי יכולת להפסיק, יש צורך לעלות מינון בהדרגה
בגלל ירידה בתגובה... תופעות גמילה כאשר מנסים להפסיק - מונע הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב
פוצי30/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיביולי27/03/2014
שלום, אני נוטלת רמוטיב כבר מחודש יולי האחרון. אני נוטלת את הכדור באופן יומי במינון של 500 מ"ג. כמה זמן ניתן להמשיך ליטול אותו עוד ברצף ? האם יש תופעות לוואי שיכולות להיגרם בעת הפסקת הכדור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014בדר'כ, לאחר הטבה ושיפור, לפחות עוד חצי שנה, אז ניתן לשקול
הפסקה עם רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעותאנונימית26/03/2014
לאחרונה התחלתי להרגיש די דכאון , אני לא יודעת אם זה קשור אני נוטלת גלולות מינס למניעת הריון...
אני מרבה הרבה לחשוב, הרבה מאוד...
יש לי מצבי רוח מאוד משתנים.(לפעמים קיצוניים, שממש בא לי לבכות)....
אני לא יודעת אם יש לי בעייה באופן כללי ואיך אני יכולה לעלות אם יש לי בעייה במצבי רוח משתנים וכו'.
אשמח לעצות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברר את מצבי הרוח האלה
שמוליק27/03/2014שלום לך.
זה בסדר גמור טבעי ונורמלי להיכנס לדיכאון כשיש מחשבות. בדרך כלל מדובר באי אילו אירועים מהעבר שגורמים לכך. לפעמים לוקח זמן עד שמגלים מהם האירועים האלה, ולפעמים מצליחים להבין מה היו האירועים האלה יותר בקלות.
אני מציע לך לנסות לגלות מהם האירועים האלה ולנתח אותם על מנת שתוכלי להבין את עצמך. טיפול בשיחות יכול לעזור לך גם לגלות את הדברים וגם לתת דרכים להתמודד איתם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014שמוליק צודק.
יש להוסיף, שאם מדובר בפגיעה תפקודית וסבל רב, חובה לפנות לרופא
ולהעריך, ניתן רופא משפחה, חשוב לברר מצב גופני, תזונה, בדיקות דם וכו..
רק לאחר מכן ניתן לשקול לפנות לאיש מקצוע, פסיכיאטר או פסיכולוג קליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסmimich26/03/2014
כמה שאלות על התרופה:
1.האם יש איזשהו אינטרס לפסיכיאטרית שלי לדחוף לי את הכדור ולשכנע אותי שכדאי או שהמניעים שלה טהורים בלבד כאילו יש איזה רווח לאנשי מקצוא שממליצים לקחת כדורים כאלה?.
2.האם התופעות כמו :אובדן ריכוז,עייפות,ירידה בחשק המיני הם זמניות או לאורך זמן?
3.אפשר לגלות שאנ ילוקח את התרופה בבדיקות דם??
4. האם זה באמת מעכב שפיכה?
5. האם יש סכנה של התמכרות ופיתוח תלות בתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
שמוליק27/03/2014שלום.
אינני רופא, אבל אשיב על פי מה שידוע לי על פי ניסיוני. הרופאים של הפורום גם כן ישמחו לענות על פי ניסיונם.
1. לא אמורה להיות לרופאה שום אינטרס אישי. היא רוצה את טובתך. בכל אופן, תרופות פסיכיאטריות בכלל, אמורות לטפל רק בסימפטומים, ולא בבעייה עצמה. טיפול ריגשי יכול לתת את המענה לשורש הבעייה - וממילא לא יהיה צורך בתרופות. בכל אופן, גם המתנגדים הגדולים לטיפול תרופתי מסכימים כי ישנם מקרים שבהם אין ברירה. צריך להכיר אותך טוב יותר כדי לדעת האם הטיפול התרופתי נחוץ, והאם זו התרופה הטובה ביותר.
2. תופעות הלוואי שהזכרת הן שכיחות ולאורך זמן, אך ישנם מטופלים שאצלם תופעות הלוואי חולפות תוך זמן קצר. בכל מקרה, צריך להעריך את התועלת מול הנזק.
3. על פי מה שידוע לי - לא ניתן לגלות סימנים של לקיחת התרופה בבדיקת דם. רק תרופות מסוג מייצבי מצב רוח ניתן לגלות בבדיקת דם, ומידי פעם בפעם עושים בדיקת דם כדי לגלות שרמת התרופה בדם היא בטווח הרצוי. על כל פנים, לא ברור לי לאיזה צורך שאלת את השאלה הזו.
4. שוב פעם, מדובר בתופעת לוואי שכיחה. יכול להיות שישנם מטופלים שאצלם תופעת הלוואי הזו חולפת עם הזמן.
5. ישנה סכנה של פיתוח תלות פסיכולוגית, אך לא פיסיולוגית. עם זאת, בכל מקרה של הפסקה, צריך להפסיק בהדרגה.
בלי שום קשר, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי מאוד לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014אין שום אינטרסט לרופא שלך..
יש גנריקה ואין שום מוטבציה עסקית, וגם אם היה
לא סביר שזה מה שינחה רופא.
תופעות לוואי חולפות במהלך מספר שבועות.
אין התמכרות.
יש עיקוב בשפיכה בדר'כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקסגיל26/03/2014
לרופאי הפורום שלום רב,
לפני עשרה חודשים הפסקתי נטילת לפונקס לאחר נטילה סדירה של כמה חודשים, ועדיין יש לי אי שקט שמתבטא בצורך להיות בתנועה ולהתהלך.
מתי זה אמור לעבור ?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר גודל של חצי שנה
שמוליק26/03/2014שלום ירון.
אני פעמיים הפסקתי לקיחת תרופות נוגדות פסיכוזה (אמנם מדובר בתרופות אחרות), ולקח כחצי שנה עד שתופעות הלוואי של התרופות חלפו.
אני מסופק אם התופעות האלה הן אכן תופעות לוואי של התרופות, או שמדובר בתסמיני גמילה. וגם אם אכן מדובר בתופעות לוואי - יכול להיות שהתקופה סובלת תנודות בין מטופלים שונים.
בכל אופן - כדאי וחשוב להמשיך את הטיפול הריגשי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014יש לבדוק מה מקור האי שקט, ייתכן ומריב נפשי פסיכולוגי..
רק לאחר מכן ניתן לחשוד בתופעות גמילה מלפונקס, לאחר חודשים, פחות סביר,
אך ברפואה אין 100% .
מומלץ : טיפול הרגעתי( אפילו טבעי) להפחית קפה, ממריצים וסמים אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאל.25/03/2014
שלום
1 האם ריטלין משפיע על חוזקו של הכדור לוסטרל
2 אם במצב של דיכאון וחרדות קשים מינון מעבר ל- 50 מג יכול לעזור
3 תופעת חום וזיעה כתוצאה מלוסטרל עוברת עם הזמן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014ריטלין יכול להגביר פעילות, מעלה ריכוז לעתים של SSRI .
לעתים יש צורך במינון גבוהה , לפעמים עד 200 מ''ג ( לדוגמה ב OCD ).
חום וזיעה אמורים לחלוף, יש מטופלים רגישים אשר יחוו זאת לזמן ארוך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לפלוטיןאירית25/03/2014
לאחרונה חוויתי התקפי חרדה, קשיים בשינה, בחילות והרגשה של חוסר שקט כללי מאוד מטריד.
בהתייעצות עם פסיכיאטר הומלץ לי לקחת פלוטין (במינון של 20)
עכשיו אני מאוד מאוד מתלבטת אם להתחיל ליטול אותם בגלל התופעות לוואי החמורות שגיליתי שזה עושה, גם בגלל שאני מאוד חוששת לפתח תלות (בת 20) לכדורים כאלה.. ממחקר לא כלכך מעמיק באינ' ראיתי כל מיני מיקרים של החרפת של אלימות ונטייה התאבדותית מה שמאוד מדאיג אותי,
מה גם שקראתי שזה יכול להוביל לסכרת ואנמיה (?)
אשמח אם מישהו יוכל לשפוך לי קצת אור על התרופה הזאת מעבר למידע שניתן למצוא בויקיפדיה.
ושאלה, האם לדעתכם על פי תיאור מצבי אוכל להסתפק ללא התרופה?
ולבסוף, אני נוטלת גם אלטרוקסין כל יום... האם קיימת בעיה בנטילת 2 התרופות יחד?
תודה מראש
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ריגשי
שמוליק25/03/2014שלום אירית.
מניסיון אישי, אני יכול לומר שהחשש שלך מהתרופות הוא ממש במקום.
על כל פנים, מוסכם על הכל, וגם על הרופאים של הפורום, שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. חייבים לטפל גם במרכיב הריגשי.
טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בטיפול תרופתי.
תופעות הלוואי של תרופות פסיכיאטריות הן שכיחות וקשות. יש מטופלים שאינם סובלים כל כך מתופעות הלוואי של התרופות, אך ישנם הרבה מטופלים שסובלים.
אצלי, הסבל היה כל כך חזק, עד כדי רצונות לסיים את החיים. בשל כך, החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי, אך המשכתי את הטיפול בשיחות. ניתן לסמוך על המטפל שאם חלילה תהיה התדרדרות במצב - אז הוא ימליץ לקחת תרופות לאיזה זמן עד להתייצבות.
אי אפשר לומר שהדרך הזו נכונה לכל מטופל. תלוי במצב ובחומרת הסבל שהם אינדבידואליים לכל מטופל ומטופל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לפלוטין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014המלצה לטיפול רק לאחר בדיקת רופא.
לא ממכר, תופעות קיצוניות בדר'כ אצל אנשים שיש רגישות להפרעה דו קוטבית,, או רגישות להפרעה אחרת.
לגבי אובדנות, יותר שכיח אצל צערים , יותר מחשבות ותוכניות..
בכל מקרה גם בקרב מבוגרים מומלץ תמיד לברר ולשלול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה וחלוקת הכדורטלש25/03/2014
שלום, רציתי לשאול האם יש איזושהי סיבה מסוימת שבגינה הורו לי לקחת כדור אחד של 20מ"ג בבוקר ואת השני בערב? כלומר להגיע ל40מ"ג אבל בפיצול של בוקר ולילה.. למה אי אפשר לקחת את שני הכדורים בבוקר? זה יכול לגרום נזק או משהו כזה?
הראש שלי גם ככה מרחף ועסוק במחשבות... וזה אולי נשמע דבילי, אבל זה מצריך ממני
הרבה מאמץ לזכור לקחת גם בוקר וגם ערב.. לפחות עכשיו במצב הנפשי שאני נמצאת בו זה מעיק עליי...
יש איזשהו איסור לקחת את שניהם בבת אחת?
(אני סובלת מדיכאון קליני ואני בת 20.5)
אודה לתשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה וחלוקת הכדור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014רק אם המטרה למנוע תופעות לוואי , כאשר יש רגישות.
באופן תיאורטי, ניתן ליטול בו בזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וואבן - מחשבות טורדניות - דחוףמודאגת25/03/2014
ידיד יקר שלי בליווי פסיכיאטרי לוקח וואבן מזה מספר שבועות.
בימים האחרונים החלו אצלו מחשבות טורדניות. הפסיכיאטר המטפל בחו"ל השבוע....
בתופעות הלוואי של הוואבן כתוב "מחשבות טורדניות - הפסק מיד את הטיפול ופנה לרופא" מה לעשות????
הרופא לא כאן....
תודה על כל תשובה!
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת: המינון הוא 1 כדור, 3 פעמים ב
מודאגת25/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה משמעותית לאחר תקופה של שיפורניב25/03/2014
אני בן 26. לקחתי ציפרמיל במשך 3.5 שנים (הגעתי למקסימום מינון של 2 ליום). בספטמבר האחרון הפסקתי לגמרי לחצי שנה ובתחילת מרץ חזרתי.
כיום אני על כדור אחד ליום.
שלושת השבועות האחרונים מורגשים אצלי כשיפור ניכר. מצב הרוח טוב יותר, אני נהנה יותר מפעולות קטנות יומיומיום, אך יש לפעמים "בורות" של יומיים-שלושה שבהן ה-OCD מתחזק והראש עסוק במלחמות מחשבתיות.
בסופ"ש האחרון היה אצלנו בבית אירוע משפחתי שהעלה אצלי את סף הרגש כבר יומיים לפני האירוע (מסיבות שונות, אני לא יכול להיכנס אליהן כרגע) וכמובן באירוע עצמו.
מאז הסופ"ש (ועדיין) אני מרגיש כאילו הכדור הפסיק להשפיע וחזרתי לחוסר שקט שמזכיר את ההרגשה של "בלי כדורים" (למרות שאני כמובן ממשיך לקחת את הכדור מדי לילה).
מחר אני מתחיל עבודה חדשה ומתלווה לכך לחץ (ואולי זו גם הסיבה).
בנוסף אציין שהלילה אני מרגיש שחוזרים אלי רגשות שהרגשתי בימי שיא החרדה לפני חודש של כאילו תחושות עמוקות כלפי עצמי ומעין תחושות נפשיות "שורפות" כאלה שמורגשות בצורה קשה ונורא קשה לי להסביר אותן כאן.
אבקש חוות דעת על הדברים שכתבתי - בין השאר האם השפעת הכדור אמורה להתגבר עם הזמן (למרות שכבר הייתי איתו כמה שנים בעבר, אבל כאמור חזרתי בתחילת החודש לאחר הפסקה של חצי שנה) וכל התרשמות אחרת שיש לכם על הדברים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי ה"בורות"
ניב25/03/2014לא מאוד נוראיים - כמה שעות במהלך היום שבהן המחשבות לא יציבות.
מה שמפריע לי באמת זה הנסיגה הנוכחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שזה בגלל האירוע המשפחתי
שמוליק25/03/2014שלום ניב.
אני מניח על סמך מה שכתבת שהאירוע המשפחתי עשה לך משהו, ובגלל זה חלה התדרדרות במצב שלך.
אני מניח שמה שיעזור לך, הוא לנסות להבין את ההרגשה הזו בצורה מעמיקה יותר על מנת שתוכל להבין את עצמך טוב יותר ועל ידי זה תוכל להתמודד עם מצבים כאלה טוב יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגה משמעותית לאחר תקופה של שיפור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014יש להעריך את המצב הקליני..
לפעמים חייבים מינון גבוהה של SSRI
( במצבי OCD ) ויש צורך להוסיף תרופה לביטול תופעות לוואי
כגון נוגד פסיכוזה דור 2 ( ריספונד לדוגמה) , אשר יכול לבטל את
הורדת ריכוז דופאמין על ידי SSRI במינון גבוהה, זאת על ידי חסימת
קולטן סרוטונין 2A.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נפשיותאלי25/03/2014
הכרתי מישהי שעברה אונס קשה וממושך מגיל 6-12 סובלת מפיצול אישיות .
יש לה ניתוקים ארוכים במשך היום מקבלת זיפרקסה.
לא מוכנה שייגעו בה גם לא לבדיקה רופאית נכנסת לפאניקה קשה בגלל מגע פיזי
סובלת כרגע מדלקת בגרון האם יש אפשרות לבדיקה של רופא דרך הרשת באמצעות מצלמה או משהו?
חשוב שתיראה רופא..
סובלת גם מכאבי שרירים בגב מאז התחילה לקחת זיפרקסה האם יש קשר לזיפרקסה? אולי צריכה דיקנט? ( לא מבין בזה סתם חשבתי שקשור )
מאוד בעייתי כל בדיקת דם היא משתוללת במרפאה בועטת באחות ..
מצב נפשי מאוד קשה רוצה להתאבד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נפשיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014דלקת בגרון - חובה בדיקה רגילה.
בהחלט יכול להיות כאב שרירים ותופעות לוואי מזיפרקסה,
למרות שזיפרקסה נחשבת תרופה בטוחה, חובה לשלול זאת.
מומלץ בדיקת רופא, ביקור בית וכו..אם אין ברירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורמיה24/03/2014
שלום
האם ניתן לקחת שבוע לפני מחזור וגם בשבוע המחזור עצמו לוסטרל להקלה על כאב ושיפור מצב הרוח?
אינני זקוקה לקחת כל החודש מה גם שניסיתי אחרים ssri וזה משמין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/03/2014באופן כללי כן, חצי כדור.
יש קלינאים רבים, הממליצים נטילה רציפה של הכדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מיה27/03/2014שלום
רשמת שכן ניתן לקחת לפני הווסת לתופעת הסטרס הגדולה והpms.
ידוע לי שלוקח לגוף 3 שבועות להשפעה מיטבית של הכדור אז עשרה ימים בחודש זה אפקטיבי?
האם בכל זאת תהיה הרגשת רגיעה בזכות הכדורים (50 מ"ג לוסטרל ביום 10 ימים נניח)??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014שאלה טובה, אך חצי כדור יכול לתרום לשיפור מסויים, בגלל נושא של מס שבועות ושינוי הקולטנים ורגישות, אני אישית בין אלו התומכים בנטילה קבועה ורציפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלדיכאון יש סיבהאבי24/03/2014
שאלה לי אל הרופאים ואל חברי הפורום:
דבר ידוע הוא שדיכאון יכול לתקוף גם אנשים אשר להם חיים מלאים ומספקים. בד"כ ניתן לטפל בדיכאון מסוג זה באמצעים תרופתיים, וברוב המקרים הנ"ל, לאחר מספר שבועות האדם לא יזכור אפילו מדוע היה בדיכאון.
אך מה קורה אם האדם נמצא בדיכאון כי החיים שלו מדכאים? כי הוא מובטל וללא בת זוג? כיצד במקרה זה הוא ידע להגיד אם האנטי-דפרסנטים שרשמו לו עובדים או לא? כיצד הוא ידע אם הוא יצא מהדיכאון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
מיה24/03/2014לדעתי מצב רוחו ישתפר אבל בפנים הוא ירגיש ריקנות וצער וידחיק את הבעיות.
מניסיון...
אולי אתה לא מודע שאתה בדיכאון קליני ללא קשר לנסיבות חיצוניות כי מי שלא בדיכאון יותר קל לו לפעול, יודע מה הוא רוצה מעצמו (לדיכאוניים קשה להגיע להחלטות).
מנסים.. לא קורה כלום מקסימום מפסיקים לאחר תקופה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק25/03/2014שלום אבי.
מי שמדוכא כי הוא מובטל וכי אין לו בת זוג - אז הנה פתרון קסם ללא תרופות: למצוא עבודה ולמצוא בת זוג...
הגזמתי קצת... זה לא כל כך פשוט למצוא עבודה או בת זוג...
למעשה, יועץ תעסוקתי שיכול לעזור למצוא עבודה, ויועץ זוגי שיכול לעזור למצוא בת זוג יעזרו הרבה יותר. אמנם, חלק מהעזרה שניתנת ע"י יועצים כאלה מבוססת על ידע בפסיכולוגיה.
בכל אופן, ישנם גם כלים להתמודד עם מצבים כאלה. החיים אינם מושלמים, וישנם מצבים שבהם צריך גם לדעת להשלים עם מצבים כאלה. וישנן דרכי טיפול פסיכולוגיים שמטרתן לתת תחושות אופטימיות כשמנסים להשיג את המטרות - גם כאשר לוקח זמן עד שמשיגים אותן. ישנו פתגם שאומר "אל תחפש את הדרך אל האושר; חפש את האושר שבדרך".
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשלדיכאון יש סיבה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2014איזון מצב נפשי = ביולוגיה ( כימיה, וויטאמינים, בעיות אורגניות ועוד..) + מצב פסיכולוגי+ מצב סביבתי ( גורמי דחק, חובות, בעיות, דחק , סבל..).
יודעים שיוצאים מדיכאון, כאשר יש יותר כוחות, יותר תיאבון, שינה טובה יותר ובהמשך מצב רוח טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)