מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת דחק פוסט טראומתיתא'03/08/2013
שלום,
האם הפרעת בחק פוסט טראומתית יכולה להיגרם עקב עלבון והשפלה שהוטחו בי בפומבי וגרמו לי מבוכה גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת דחק פוסט טראומתית - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק04/08/2013אכן כן, זה תלוי במיקרה עצמו ועד כמה חשת מאוים באותו האירוע.יש אירועים מאוד מאוד מביכים שיכולים ליגרום לנו להרגיש ממש כמו בהפרעת דחק פוסט טראומטית.החשוב הוא שניתן לטפל בזה היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי ציפרלקסרונן03/08/2013
התחלתי לקחת ציפרלקס עקב חרדות והתקפי פאניקה שהיו לי לפני מעל לכחצי שנה, שמתי לב בתקופה הזאת למספר תופעות: 1) חשק מיני ירוד, זקפה חלשה וירידה בכמות הזרע. 2) חשיבה איטית יותר וקושי לחשוב. 3) קושי רב בלזכור דברים ולהיזכר בדברים. 4) שיחות עם אנשים לפעמים מבלי לשים מחסומים . כלומר פולט דברים ללא חשיבה, שבדיעבד ללא הכדור סביר להניח שלא הייתי אומר.5) דחף גדול לאכילת פחמימות פשוטות וסוכרים ( השמנתי 8 קילו מאז שהתחלתי עם הטיפול בכדור).
האם תופעות הלוואי הללו מוכרות לך כתוצאה מהציפרלקס? האם ירידה למינון של חצי כדור (5 מ"ג) יכולה להפחית בתופעות הלוואי הללו ואם זאת להשפיע על החרדות? או שאולי יש תרופה אחרת יעילה לחרדות ללא תופעות הלוואי הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אסף
ברוריה03/08/2013שלום אסף,
נראה שיש לך מודעות עצמית גבוהה, ורצון להשתפר. אתה יכול ללכת לפסיכולוג שיעזור לך להרגיש טוב יותר לגבי עצמך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013בהחלט ירידה במינון לחצי יכול לשפר.
( תופעות לוואי הקשורות להשפעה שלילית של ציפראלקס בירידה בדופאמין באונה הקדמית במוח ועוד.. )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי תופעות לוואיליה03/08/2013
שלום לכם.
י אימי (74) חולה בסכיזופריה פרנואידית -מחשבות שווא והזיות. מקבלת תרופות בשם פרפאנן,ודקינט תופעות הלוואי של התרופות גורמות לחוסר תפקוד נורמאלי.-אימי שהייתה לפני המחלה כאישה פעילה,חכמה,אנרגטית, נראית מדרדרת עקב הכדורים.
גופה אינו מאוזן,אין שמחת חיים,נראית מידי פעם בדיכאון,שיכחה,איטית, ועל אף כל אלה לשמחתי אינה מוותרת ומתפקדת בבית ,עדיין יוצאת לסידורים עד כמה שהיא מסוגלת ויכולה.
שאלתי היא האם ישנם תרופות טבעיות שיותר מקלות על תופעות הלוואי ?ושנית האם ניתן להעזר ברפואה אלטרנטיבית כל שהיא לאיזון הגוף פעילות אחרת שיקל עליה מבחינה נפשית.
אשמח לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיעה
ברוריה03/08/2013הי,
מחשבות שווא והזיות בהחלט יכולות לקרות לאנשים זקנים. זה די נורמלי. אבל הכדורים הפסיכיאטריים יכולים להחריף את המצב, כפי שקרה לאמא שלך.
חפש בגוגל רופא שהוא גם הומאופת, תן לו להמליץ לך על אלטרנטיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרופותנונא03/08/2013
רציתי לדעת האם קיימת השפעה בין טרזידול לפרוקל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרזידול
ברוריה03/08/2013טרזידול היא תרופה פסיכיאטרית נגד דיכאון, שהיא בעצמה מסוכנת ובעלת תופעות לוואי קשות. הנה חלק מתופעות הלוואי שלה: התקפי פרכוסים, שינויים בלחץ דם, עלייה בקצב הלב, כאב בחזה, דפיקות לב, תנויות לא רצוניות, עיוות, קשיות שרירים, בעיות בהליכה או בקואורדינציה, חוסר מנוחה, עצבנות, עוינות, תוקפנות או פרנויה, דפרסונליזציה, הזיות, חלומות מוזרים, תחושת עקצוץ או חוסר תחושה, אובדן זכרון, חרדה או דיכאון, התנהגות או מחשבות אבדניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת תרופות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק04/08/2013אין בעיה ליטול אותם יחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשיון נהיגהאורן02/08/2013
שלום רב. אני בפסילת רשיון עקב אשפוז כפוי יש לי בדיקה במכון הרפואי בזמן הקרוב. בסיכון מחלה הפסיכייאטר שלי רשם לי שהכל תקין אצלי אבל יש לי סימנים שלילים אני לקוח רסיפירדל 3 מ"ג וזודורום 10מ"ג
האם סימנים שלילים והכדורים שאני לוקח יכולים להשפיע על החלטת המכון הרפואי לקבלת רשיון הנהיגה?
אני חייב לציין שאין לי תופעות לוואי של עייפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נהיגה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק04/08/2013בבדיקות לחידוש רישיון הנהיגה קובע מאוד הממצב העכשוי שלך- סימנים שליליים וטיפול תרופתי הם לא עילה לביטול החידוש- מה שחשוב הוא שאינך מסוכן לסובבים,נמצא במעקב צמוד ולוקח טיפול תרופתי כמיתבקש- במכון הרפואי יש להם בודקים משלהם והם המחליטים הסופיים ,לאחר שיחה איתך יגיעו למסקנות משלהם וזה בעצם מה שיקבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למוג'יןהדר02/08/2013
שלום,
אני בת 28, מטופלת בדכאון וחרדה ב-ויפקס (מינון: 225 מ"ג) ובלמוג'ין כמייצב(200 מ"ג) מטופלת בכדורים כשנתיים, בתרופות אלה כ- 6 חודשים.
היתה לי הפסקה של שבוע בלקיחת הלמוג'ין עקב חוסר אחראיות שלמזלי לא גרמה לתופעות לוואי, .
שאלתי - האם בחזרה ללקיחת התרופה יש צורך להעלות את המינון בהדרגתיות עד למינון זה או שניתן להמשיך לקחת במינון הקבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוג'ין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013יש להתחיל ממינון נמוך ולעלות בהדרגה.
מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר דוידאור - סאפריסשי02/08/2013
שלום,
(1) האם לסאפריס יש תופעות לוואי אקסטרה-פירמידליות ?
(2) האם בשימוש ממושך הוא גורם לטרדיב דיסקינזיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר דוידאור - סאפריס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013התשובה כן !!
אך בשכיחות הרבה פחות מתרופות אחרות.
4 תרופות הכי בטוחות מבחינת EPS ( תופעות לוואי אקסטרה-פירמידליות ):
לפונקס
סרווקאל
סרדולקט
אבליפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר דוידאור - שיפוט ותובנהשי02/08/2013
שלום,
הייתי רוצה לקבל הסבר על הענין של שיפוט ותובנה:
(1) מה ההבדל בין שיפוט לבין תובנה ?
(2) מהן הדרגות של בעיות/חוסר בשיפוט ובתובנה ?
(3) והאם כל אדם הנמצא במצב פסיכוטי הוא חסר שיפוט ותובנה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר דוידאור - שיפוט ותובנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013שיפוט חברתי = היכולת לישפוט סיטואציה ולפעול באופן תואם ומקובל חברתית.
תובנה = עד כמה המטופל מבין את מחלתו, הצורך בטיפול תרופתי, מעקב וכו..
דרגות - שמור, חלקי , פגום
מצב פסיכוטי חריף - מלווה בשיפוט פגום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן ועייפותדני כהן01/08/2013
שלום רב
רציתי לשאול האם פרפנאן 8 מג גורם לעייפות וגם לשלשולים ?,כי מאז שהתחלתי טיפול יש לי די הרבה שלשולים,או צואה רכה,יכול וגם זיעה מרובה,יכול להיות שהפרפנאן עושה את הדברים האלה,וגם ורציתי לשאול אני לוקח 8 מג באופן קבוע לפני חודש ירדתי למינון של 4מג והרגשתי חרדות,שוב פעם חזרתי ל8 מג תוך כמה זמן אני ירגיש שוב פעם בטוח ללא חרדות,כלומר מה זמן התגובה של התרופה נגד החרדה ?,ועוד שאלה אחרונה ?,יש לי המון הפרעות שינה אני לא ישן טוב בלילה כלומר אין לי שינה רצופה,האם זה בגלל הפרפנן ?,ואם כן האם יש תכשיר שנוגד את כל התופעות לוואי האלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנאן ועייפות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור04/08/2013שלום רב,
פרפנאן לא משפיע על מערכת העיכול ולא גורם לשלשולים. יש לפנות לבדיקה ובירור אצל רופא משפחה.
בנוגע לשאלותך האחרות: מהודעתך עולה כי אתה סובל ממספר תסמינים נפשיים וכדי לקבוע האם הטיפול מתאים לך, יש קודם כל לאבחן את הבעיה הנפשית שאחראית על התסמינים. אין דרך לאבחן את המצב ללא בדיקה ולכן, מאוד חשוב לתפנה להערכה אצל פסיכיאטר מומחה, רצוי הפסיכיאטר שכבר מכיר אותך ואת מצבך הנפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה טיפול תרופתי_עזרהבן01/08/2013
שלום אני בן 26, לפני כשנתיים התפרצה אצלי המחלה מלוות בדיכאון, התחלתי טיפול אצל רופא ולקח תקופה ארוכה עד שהגענו למינון הנכון של התרופות (אולנזפין 10מ"ג, אסטו 15 מ"ג), לפני כחצי שנה בעקבות אי הגעה למפגש עם הרופא המזכירה שלו התקשרה אלי להגיד לי שהרופא אינו יכול לקבל אותי יותר, כמובן שזה עורר אצלי אנטי על המזכירה ואי רצון לחזור לרופא המטפל ובכלל למוסד הפסיכיאטרי, אחרי חפירה עמוקה בתוכי אני מאמין שזה נובע מחרדת נטישה שחוויתי בחיי.
המשפחה לחצה עלי לחזור לטיפול בעוד שאני הייתי ברגשות של דחייה מוחלטת ללקבוע פגישה ואי רצון לחזור לטיפול.
בשלב מסויים נגמרו לי הכדורים וניסיתי לרדת בהדרגה במינון. לאחר כמעט 4 חודשים לאחר ההפסקה המוחלטת מהכדורים, אני לא מרגיש כבר בצורך באסטו, אבל הפסיכוזה חזרה.
עכשיו אני אחזור להתחלה ואספר שהקולות בראש היו אצלי מאז ומעולם, וה"חברים הדימיוניים" שלי היו חלק ממני בכל תקופת החיים שלי, וכך חייתי וניהלתי חיים סבירים אומנם עם הפרעות חשיבה. המחלה התפרצה אצלי עקב לחץ בעבודה ובחיים בכלל, כאשר בעבודה האחרונה שעבדתי בה כבר לא הצלחתי לחשוב תקין (צעקות לא מובנות בתוך הראש, חזרה בלתי נשלטת של מילים כגון "תברח", ואי יכולת שליטה בחשיבה מסודרת ושייוך למי אמר מה).
היום אני עובד בעבודה שלא דורשת לחץ או עבודה מהירה והיא גם רק 3 משמרות בשבוע כך שאני מרגיש מצויין, היצירתיות חזרה אלי (אני מוזיקאי) ואני מרגיש צמא לידע ולהתפתחות (בנוסף עלי לציין שנכנסתי למערכת יחסים שהשפיע עלי לטובה, בת זוג תומכת ומכילה ואני משתף אותה המון בכל מה שמתרחש אצלי).
אמא שלי דיברה עם הפסיכיאטר שטיפל בי וקבעה לי פגישה איתו לעוד פחות מחודש, ופה אני בקונפליקט עם עצמי מה עלי לעשות, מצד אחד ידוע לי שחשיבה שלי אינה נורמטיבית והכדורים באמת עזרו "להשתיק את החברים הדימיוניים", מצד שני אני מרגיש טוב עם עצמי למרות שיש בי עדיין את הפחד של לחיות חיים רגילים בגלל הטראומה שנוצרה בי מהלחץ.
אני לא יודע מה לעשות והאם לחזור לקחת את הכדורים?
נ.ב
אני לא יודע אם זה המקום לציין זאת אבל כרגע אני נמצא בסיוע כספי זמני מביטוח לאומי, ואני לא יודע מה יהיה עם שנה הבאה כי אני צריך לחדש את הבקשה לסיוע, ואם לא אחדש אותה אני מפחד לחזור לעבודה רצופה ללא העזרה של ביטוח לאומי מהפחד שהמחלה תתפרץ שוב פעם עקב כניסה שוב למתחים וללחץ של היום יום, כי זה משהו שהכדורים שהרופא נתן לי לא עזרו בכלל בכל מיני מצבים שניסיתי לחזור לעבוד ולתפקד בחברה..
אני אובד עצות, מה עלי לעשות??
תודה לכל מי שיוכל לעזור לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לעזור
שמוליק01/08/2013שלום בן.
נראה לי שהכי טוב זה שתעשה את מה שנראה לך שזה הכי טוב בשבילך. יכול להיות שיהיו כאלה שינסו לייעץ לך מה הם היו עושים במצב כמו שלך, אבל זה מה שהכי טוב בשבילם. אני חושב שהכי טוב שתשקול את הדברים בעצמך ותחליט על פי מה שנראה שזה טוב לך.
אני מנסה לנתח את המצב בתקווה שהניתוח יעזור לך להחליט:
השאלה האם ללכת לפסיכיאטר או לא, נראה שאין יותר מדיי מה להפסיד עם תלך. תמיד תוכל להחליט שאתה לא לוקח את התרופות, וגם אם תיקח תוכל אחר כך להחליט להפסיק.
יכול להיות שעצם ההליכה לפסיכיאטר היא בעייתית מבחינתך, ואז צריך להפעיל שיקול של תועלת לעומת נזק.
לגבי קיצבת נכות: עד כמה שידוע לי (וגם אצלי זה היה כך), בדרך כלל מקבלים נכות זמנית במשך שנתיים ואח"כ מקבלים נכות יציבה.
אם כבר יש נכות יציבה, אז אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה.
אם יש נכות זמנית במשך שנה, והשאלה היא האם לבקש עוד שנה, אז כדאי לבקש, זה ממילא לא ישנה את המצב, וליתר ביטחון, כדאי לברר האם מה שבאמת יקרה זה עוד שמה של נכות זמנית (יכול להיות שהנהלים השתנו).
אם אתה כבר מקבל שנתיים נכות זמנית, והשאלה היא האם לבקש נכות יציבה, אז היתרונות של הנכות הקבועה היא שבכל רגע שבו תחליט שלא בא לך לעבוד, אז אתה יכול להציג אישור שהפסקת לעבוד ולקבל קיצבה. גם אם אתה מצליח לעבוד בעבודה מסודרת, אז כל עוד אתה לא עובר תיקרה מסויימת, אז אתה זכאי לקבל את הקיצבה.
המשמעות השלילית בנכות יציבה, מעבר לסטיגמה, היא שחברות ביטוח עלולות להירתע מזה, ואם בכלל יסכימו לעשות לך אי אילו ביטוחים, כגון ביטוח חיים, אז הם ירצו להכניס החרגות, שבהם אם תהיה עוד התפרצות פסיכוטית, אז אין על זה כיסוי ביטוחי.
מעבר לזה, אפשר להוציא רשיון נהיגה, זה אמור לפגוע בסכויים לקבלת עבודה, ובעקרון, אפשר אפילו להוציא רשיון לנשיאת נשק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל חולי מאניה דיפרסיה כנסושאול31/07/2013
לאחרונה מצאתי "תתרופה" בעזרת הרופא שלי אחרי דרך ארוכה מאד של כמה שנים וניסיון של לא מעט תרופות
תרופה ללא תופעות לוואי כלל
סרוקוול XR
זה תרופה מהדור החדש ממש ללא תופעות לוואי ומרגיש נהדר עם זה
מקווה שעזרתי פה למישהו .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרופה למאניה דיפרסיה
יצחק ג12/08/2014היי שירן,
האם את בטוחה שהתרופה שאת לוקחת היא ללא תופעות לוואי ? הוצע לי פעם טיפול כזה והבנתי שכן יש תופעות לוואי. האם את מקבלת תרופות נוספות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מטופל מגיב אחרת
שמוליק12/08/2014שלום.
אני בהחלט מאמין בכוונותיו הטובות של שאול. כל הכבוד לך שאתה משתף את נסיונך :-)
עם זאת, כל מטופל מגיב אחרת לתרופות.
סרוקוול היא תרופה אנטי-פסיכוטית. התרופה העיקרית שנותנים למאובחני מאניה-דיפרסיה היא מייצב מצב רוח (דפלפט, טגרטול וכיו"ב). מקובל לתת תרופה אנטי-פסיכוטית כאשר המייצב אינו מספיק יעיל כנגד הפאזה המאנית.
אם שאול מקבל רק סרוקוול בלי מייצב מצב רוח - זה נראה קצת תמוה, אבל יכול להיות שהטיפול מתאים מסיבות שאינן ידועות לי.
בכל אופן - כל מטופל מגיב אחרת לתרופה, וייתכן שיהיו מטופלים שיטענו שהם סובלים מתופעות הלוואי של סרוקוול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נוטלת את הסרוקוול xr
מישהי12/08/2014תודה בכל אופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדאי לי לחזור לתרופה?roi31/07/2013
לאחרונה הפסקתי לקחת בבת אחת פריזמה ולא עשיתי זאת בהדרגה כי לא הייתי מודע לחשיבות של כך. לכן עכשיו כבר שבועיים לאחר מכן עדיין יש לי תסמיני גמילה ודיכאון מאוד מאוד קשים. האם כדאי לי לחזור לקחת את התרופה במינון נמוך כדי שהפעם אגמל כמו שצריך או שכדאי לי כבר להמשיך את זה ככה ולחכות שתקופה קשה זו תעבור? האם חזרה לתרופה וגמילה נוספת יכולה לגרום נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ברוריה31/07/2013הי,
דבר ראשון, ברכות על ההחלטה להיגמל מהכדור.
חפש בגוגל "רופא והומאופת", רופא כזה יעזור לך להיגמל בצורה חלקה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לי לחזור לתרופה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013יש צורך לחדש טיפול לאחר יעוץ עם רופא מטפל.
יש שלול בעיות פסיכולוגיות
לברר מצב גופני
לברר צריכת ממריצים, קפה .. להפחית .. וכו.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב או הורדה של תרופות עם ציפרלקסאהרון31/07/2013
שלום רב.אני סובל ממאניה דיפרסיה המון שנים אני לוקח:וובן 10 מג פעמיים ביום.מירו 30 מג פעם ביום.פלוטין 20 מג פעם ביום.המליצו לי על ציפרלקס השאלה אם זה שייך.ואיך לשנות מינון עם כל התרופות שאני לוקח.תודה רבה.אהרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב או הורדה של תרופות עם ציפרלקס - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק04/08/2013כדאי לך לבדוק את זה אישית עם המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גכדכעגכע31/07/2013
כאשר אני לוקח תרופה נגד דיכאון האם כדאי לי לקחת אותה לפני או אחרי הארוחה? יכול להיות שעם אני לוקח אותה על בטן ריקה כאשר עדיין לא אכלתי אז היא תשפיע עליי יותר טוב כי בעצם היא לא מתערבבת עם חומרים אחרים ואין לה סוג של ''תחרות'' על הספיגה בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גכד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013מומלץ בהתחלה לאחר אוכל , להפחית תופעות לוואי.
באופן תיאורתי לא משנה להשפעת התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר יונתןמאור31/07/2013
נאמר שבסכיזופרניה יש פגיעה קוגניטיבית
ועוד אתה הוספת שיש ירידה הדרגתית עם התקדמות המחלה .
אז מה התשובה ?
לאן בסוף אני יגיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נקודת מבט
רוחמה31/07/2013שלום לך,
סכיזופרניה אינה מחלה אלא "הפרעה". כלומר אין כאן הוכחות לפגם פיזי מסויים. אם תרד מהכדורים, תחפש עזרה טבעית, ותשתמש בכוח הרצון ויכולת הבחירה שלך, יש לך סיכוי טוב מאד. מה שיקרה לך תלוי בך. תתרכז בדברים חיוביים ובדברים שעושים לך טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוידי
שמוליק31/07/2013אני רואה את התגובות שלך הבימים האחרונים בפורום, ואני חושב שאתה עוד בן אדם שאיכפת לו שרוצה לחשוף את האמת על התרופות הפסיכיאטריות.
מעניין אותי לדעת מה הסיפור שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשתיכם
מאור31/07/2013אני ביקשתי תשובה מהדר , האם אתם מוסמכים לתת יעוץ ?
האם מאחורי "ההמלצות " לקחת תוספיים או ויטמינים יש משהו מוכח ?
אם כן אילו ?
אני ביקשתי תשובה מהרופא ואסתפק בה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר יונתן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013אין סתירה
יש פגיעה קוגנטיבית.
המצב מאופיין בתהליך הדרגתי של ירידה תפקודית וקוגנטיבית.
תרופות חדשות- אמורות לשפר קוגנטציה ותפקוד.
המנבא החשוב ביותר בסכיזופרניה - הקוגנציה ( חשיבה ) ומרכיב מצב הרוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)