מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ נפשי ואי שקטמ29/08/2013
שלום, אני מטופל ב20 מל של ציפרלקס ,רדיזין, וסוליאן, אני נוטל את התרופות תקופה, ועדיין אני כל היום לחוץ ואי שקט בלתי נסבל, ממה זה יכול לנבוע לפי דעתך?
ד"א
אני כל היום בבית ללא תעסוקה זמן רב מאז ששוחררתי מהצבא על נפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ נפשי ואי שקט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/09/2013יש לחזור לרופא מטפל ולשלול תופעת לוואי : אקטיזיה.
באם נשלל, יש לברר את המרכיב הנפשי הקשור - משפיע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולולשלומי29/08/2013
משפיע על החשק המיני ? גם אם אני לוקח 10 מ"ג ביום ?
אני צריך את זה כי מדיי פעם ביום אני מרגיש דפיקות לב מהירות ...
מה שהתחלתי לקחת אותם וואלה מרגיש יותר טוב !
השאלה האם התרופא אזו מרפת תדפיקות לב ? אם אני היקח אותם אחרי תקופה ?
האם לפחות זה אמור לשפר ?
כי אין לי כוונה לקחת כול החיים !
יש לציין שהדפיקות לב באות סתם ככה בלי סיבה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/08/2013תיאורתית יכול להשפיע, זה מאוד אינבידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אם השאלה השנייה בבקשה
שלומי29/08/2013מה אם השאלה השנייה בבקשה
לגבי הדפיקת לב האם זה יוכל לרפא ..
או שזה רק מרגיע זמנית וזהוא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אם השאלה השנייה בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/08/2013זה לא מרפא דפיקות לב, רק מוריד את הקצב...
יש להפחית קפה, ממרצים ...
מצב חרדתי בהחלט יכול להחמיר, תרגילי נשימות... פתרון מעולה.
השאלה מה הסיבה לדופק מהיר , לפי זה הטיפול מכוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
שלומי29/08/2013תודה רבה על התשובה
השאלה אם אני היקח נירו באופן קבוע זה סיכוי טוב שלא לאט הקצב לב שלי השתפר ?
גם בלי לקיחת הכדורים כי אני המטרה שלי לקחת תכדורים אפילו חצי שנה ואחרי חצי שנה להפסיק ולראות שיפור מסוים ?
הדופק שלי נוצר בגלל שעישנתי חד פעמי לפני שנה וחצי נייס גיא .. ובעצם הגוף עבר תראומה מסוימת.. והלב סתם דופק בלי שום סיבה.
לא תמיד באופן קבוע אבל הרבה פעמים אפילו בשקיבה אפילו סתם שאני הולך לים אני רואה תבטן קופצת .
אני לוקח עכשיו באופן קבוע רימוטיב ופרולול (במשך שבוע )
נסיתי ציפרלקס אבל תופעות ליוואי קשות .
בקיצור אני מדבר עכשיו רק על פרולול האם זה יוכל להחזיר ולרפות תדופק שיחזור לקדמותו ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר קטן בבקשה
שלומי29/08/2013לפי מה שהבנתי נוצר אצלי בעיה במערכת הסימפתטית מין באג מסוים גוף גם במצב של מנוחה דופק מהיר .
רציתי לדעת האם יש דרך להחזיר תמערכת מערכת הסימפתטית למצבה הטבעי ?
או שיש סיכוי טוב שהמערכת הסימפתטית באופן טבעי לאט לאט תחזור למצבה הרגיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בבקשהשלומי28/08/2013
התחלתי לקחת ציפרלקס ופרולול
בגלל שעשינתי לפני שנה וחצי נייס גיא חד פעמי וקבלתי אתקף חרדה.
וזה גרם לי לדפיקות לב ממושכות
על היום הראשון שלקחתי תכדורים הרגשתי שהדפיקות לב שלי חזרו למצבם הטבעי
אמרתי לעצמי ניקח תכדורים האלו לפחות 3 חודשים ונפסיק .
אבל יש כמה בעיות קטנות
אני מרגיש כאב בצים .(זה כנרא ניגרם מהציפרלקס לא ?)
ואני מרגיש בגלל הכאב בצים אי חשק מיני
אמרתי לרופא שאני רוצה וויפקס אז הוא אמר לי שזה לא כולכך טוב להחליף כדורים כול פעם כי בהתחלה הוא נתן לי רימוטיב .
אמרתי לו אבל החשק מיני הוא אמר לי אין לך מה לדואג זה תופעת ליווי וכמה שבועות החשק מיני יחזור לגמרי . עכשיו קראתי באינטרנט שהרבה סובלים מי התופעה של החשק מיני .. והוא אמר לי שהוויפקס כדור לא כולכך טוב שהוא יעשה אותי ממש עירני וכול מיני ..
בקיצור מה עושים עם החשק המיני ואם הכאבי ביצים !! ?
כדאי לחזור לרופא מהיררר? או שלחקות קצת ? כי אני יחזור לחזור אליו הוא יגיד לי תופעת ליווי זה יעבור ..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מול תועלת
שמוליק28/08/2013שלום אסי.
יכול להיות שהחשק המיני ימשיך להיות ירוד עוד הרבה מאוד זמן. זו אכן תופעת לוואי של התרופה, ובכלל תרופות נוגדות דיכאון, ובכללם ויפאקס, גורמות לירידה בתיפקוד המיני.
מה שיכול לעזור, זה אולי להפסיק את התרופה, אבל לא בטוח שנכון לעשות את זה עכשיו.
השאלה הגדולה היא נזק מול תועלת. פשוט תחליט בעצמך מה מציק יותר, הדיכאון או חוסר החשק המיני.
על כל פנים, אני מאמין שהטיפול בדיכאון, הוא ממש לא ע"י תרופות. סוף כל סוף, אין אף פסיכיאטר שממליץ על טיפול המבוסס על תרופות בלבד. בעיניי, הטיפולים האחרים חשובים יותר ומועילים יותר, ואם וכאשר הטיפולים האחרים יועילו, אז ניתן לעשות מחדש את החשבון של נזק מול תועלת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
שלומי28/08/2013לפי מה שהבנתי הויפאקס הרבה פחות משפיע על המין
וזה לא קשור מה אני מעדיף דיכאון או מין
זה כמו שתגידי מה עדיף לשמוע או ליראות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר חשוב
שלומי28/08/2013אני מרגיש כאב בהשך השמאלי שלא פוסק לא משהו חזק ביותר אבל מטריד מאוד..
כדאי לחזור לרופא או שזו בעיה נפוצה שאמורה לעבור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לנסות ויפאקס
שמוליק29/08/2013שלום אסי.
אם אתה חושב שויפאקס יעזור לך, אז תנסה. באמת שאין מה להפסיד. מקסימום תתאכזב.
מה שצריך לעשות זה לשבת לרופא שלך על נוריד, עד שהוא יסכים להחליף לך את התרופה הנוכחית לויפאקס, ואם זה לא ילך, אז פשוט תעבור לרופא אחר שכן מוכן להחליף לך לויפאקס.
לגבי הכאבים, יכול להיות שזה בכלל לא קשור לתרופות. כדאי לפנות לרופא המשפחה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כן קשור אחי
שלומי29/08/2013או שאם לא קשור אז התרופות באיזה שהוא אופן גורמות לזה.. כי עובדה שזה בחיים לא הייה לי. ואותו יום שלקחתי זה התחיל לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/08/2013יש לברר גורם גופני - אורולוג
יש לברר פרופיל הורמונלי - טסטוסטרון
לישקול שינוי תרופתי, הוספת מירו וכו..
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיות שמיעהדן28/08/2013
האם יכולות להיות הזיות שמיעה ללא מצב פסיכוטי וללא סכיזופרניה ואם יש הזיות שמיעה כיצד ניתן לדעת אם לאדם יש הזיות שמיעה ( סימנים חיצוניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שכן
שמוליק28/08/2013שלום דן.
נראה לי שיכולות להיות הזיות שמיעה, כלומר שמישהו מדמיין שהוא שומע קולות שאינם קיימים במציאות. בהרבה מהמקרים, יכול להיות שאפילו יש מודעות לכך שהקולות האלה באמת אינם קיימים, ויכול להיות שטוב לבן אדם עם זה וזה אפילו לא מצריך טיפול.
אני לא חושב שזה כל כך חשוב לדעת האם למישהו יש הזיות שמיעה; אין שום עניין לעשות ציד מכשפות. רק אם הוא מסוכן לעצמו אולסביבתו, ניתן לפנות למשטרה, ועל פי השאלה האם הוא במצב פסיכוטי או לא יחליטו אם מדובר בחולה נפש או בעבריין, ויטפלו בו בהתאם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות שמיעה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור29/08/2013שלום רב,
הזיות שמיעה עלולות להופיע גם במחלות אחרות ולא רק בסכיזופרניה, למשל במחלות נוירולוגיות, דיכאון קשה (דיכאון פסיכוטי) וכו'.
בדרך כלל האדם עצמו מדווח על קיומן של הזיות ולפעמים ניתן לזהות כי הוא מגיב לגירויים פנימיים שלא מזוהים ע"י הסובבים (למשל מדבר ופונה למישהו באוויר, כאילו מדבר לעצמו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטין וכוערן28/08/2013
שלום דר
מזה כמעט שנה בדכאון וחרדה שלא מגיב להרבה טיפולים SSRI וSNRI .
חלק מהטיפולים הפסקתי בשל ת.ל בלתי נסבלות.
לאחר ניסוי תרופות רבות, לפני שבוע ביקשתי מהפסיכיאטר שלי שבעצמו מתוסכל ממצבי, לחזור ולנסות שוב (למרות שניסיתי לפני חצי שנה ולא עזר), לתת ניסיון מלא ולזמן שלם לתרופה היחידה שזכור לי שממש עזרה לי לפני 4-5 שנים- פלוטין.
שאלתי:
1. במידה והדיכאון ממש חזק, כמה מהר ניתן להעלות מ-20 מ"ג ל-40 מ"ג ?
2. האם מותר לשלב עם פלוטין תוספי תזונה לשיפור "תפקודי המוח" כגון GINGKO BILOBS או PHOSPHATIDYL SERIN ?
האם אפשר שתוסף מסוג זה יכול לעזור לי בתקופה בה אני מרגיש את חוסר האיזון הקוגניטיבי-ריכוזי שאני חש בין אם בגלל ההסתגלות לתרופה או בכלל?
תודה על העזרה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסה טיפולים אחרים
שמוליק28/08/2013שלום ערן.
אכן, התרופות הפסיכיאטריות מנסות להתמודד - אם בכלל - רק עם התסמינים, ובהרבה מקרים תופעות הלוואי קשות יותר מהתועלת.
דיכאון וחרדות אינם נגרמים כתוצאה מחוסר איזון כימי במוח, אלא חוסר האיזון הוא תוצאה של הדיכאון והחרדות שנובעים ממקום אחר.
אם התרופה מועילה לך, אז סבבה, אבל אני חושב שהטיפול העיקרי הוא לא ע"י תרופות, וכדאי לנסות טיפולים אחרים כגון שיחות, C.B.T. פסיכודרמה, וכיו"ב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלוטין וכו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/08/2013עליה במינון SSRI חייב להיות איטי.
תוסף מזון לדיכאון עמיד :
SUPER SAME ( ניתן להזמין בארץ, חנויות טבע)
בחו'ל( ספק אם בארץ)
חומצה פולית משופרת
L METHYLFOLATE
חשיפה לשמש ( בזהירות) בשר בקר ( מנות מכובדות ... יש להתייעץ עם דיאטנית) , ירוקים ( במיוחד תרד, ברוקולי...) יתרמו ...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וחרדה וסרוטניןאני27/08/2013
הבנתי שמי שיש לו דיכאון וחרדה בעיקר זה מחסור בסרוטנין או ליתר דיוק שהוא נספג מהר מדי חזרה למערכת העצבים ולא ממשיך במסלול התקין אז למה לא מייצרים כדורים עם סרוטנין בתוכם כמו שעושים עם האלטרוקסין ? וככה בעצם יורדות כל התופעות לוואי של ה ssri?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וחרדה וסרוטנין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/08/2013קיים תוסף מזון - חלבון L TRYPTOPHAN , אשר מעלה את הסרוטונין.
לא מספיק יעיל.
כעיקרון , אפשר לשבת בשמש, לאכול הרבה בשר בקר וגם לעלות סרוטונין...
המנגנון לדיכאון לפעמים הרבה יותר מסובך, מדובר בשינוי רגישות לסרוטונין, יצירה מוגברת של קולטנים וכן הפעילות שונה, הכדור יכול להשפיע במספר מישורים , ושום תוסף מזון לא מגיע להשפעה הטיפולית של כדור SSRI ( לצערי ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי צחוקאבי27/08/2013
שלום, במקרים רבים (בתדירות יום יומית) יש לי מין התקפי צחוק בלי שום סיבה וכמובן בלי שליטה. זה לא נעים מבחינת הסביבה ואני מרגישה ממש משוגעת. קראתי על סוג של תסמונת כזו. האם זה בהכרח זה? מה התסמינים הנוספים שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי צחוק - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק27/08/2013שלום- יכולות ליהיות סיבות רבות לכך וצריך לבדוק את זה לעומק- ממליצה לך בחום להיתעץ עם פסיכיאטר בצורה אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר ליטול ציפרלקס במהלך ההריון?דפנה26/08/2013
שלום, רציתי לדעת האם מותר ליטול ציפרלקס במהלך ההריון.
אם כן, באיזה עד איזה שלב של ההריון מותר לקחת את התרופה.
תודה,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס בהריון
ברוריה26/08/2013שלום לך,
לידיעתך, אלו הסיכונים לגבי נטילת ציפרלקס במהלך הריון:
הפרעות עצביות והתנהגותיות אצל העובר כגון: רגישות יתר, רעד, מתח שרירים מוגבר, בכי תמידי, קשיי יניקה ובעיות שינה.
לגבי הנקה: התרופה מצויה בחלב האם.
בכלל, ממש עדיף בלי כדורים פסיכיאטריים, את לא רוצה את העובר שלך מסומם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב.26/08/2013
שלום דוקטור
אם וולבוטרין פועל על הדופמין
ואם יש לו יכולת לטפל גם בהפרעות קשב ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק27/08/2013כן לשתי השאלות-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל ציפרמילחגית25/08/2013
שלום!
עד לפני חצי שנה לקחתי רסיטל תקופה ארוכה. התרופה עבדה דיי טוב עד שחלה רגרסיה מסוימת שהעלאת מינון כמעט לא עזרה. היו תופעות לוואי שונות לאורך כל התקופה, ובתקופה האחרונה התחילו הזעות לילה.
עכשיו שאני רוצה לחזור לטיפול תרופתי, חשבתי לקחת ציפרמיל. אני יודע שמדובר באותו החומר אך יש הבדל מסוים בספיגה ולכן חשבתי שכדאי, כי בסה"כ הרסיטל עזר לי.
כעקרון ההתלבטות היא בין לחזור לרסיטל לבין לעבור לציפרמיל.
תודה מראש,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל ציפרמיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/08/2013אם הטיפול הקודם היה יעיל, יש לחזור, באם לא יש לשנות לנגזרת שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן25/08/2013
האם דיכאון יכול להיות מלווה בתחושות של מופנמות,חוסר ביטחון עצמי,ביישנות,והתכנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק27/08/2013גם -אך תחשות אלו יכולות ליהיות גם במצבים אחרים- שווה להיתעץ עם פסייכאטר מומחה ולא דרך הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם לא ציפקרלקס אז מה עדיףחגית25/08/2013
שלום ד"ר
התלבטות בין: ציפרמיל, אסטו, פריזמה
רוצה ציפרלקס אך התרופה יקרה.
מה עדיף מבחינת תופעות לוואי (השמנה, מין)
ציפרמיל ה"אמא" של הציפרלקס
אסטו "אחות" אך גנרית..
פריזמה?
אולי בכלל יש מקבילה מומלצת אחרת לצפרלקס?
תודה, נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא ציפקרלקס אז מה עדיף - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור29/08/2013שלום רב,
כעקרון אין הבדל בין שלושת התכשירים האלו מבחינת הסיכוי לגרום לתופעות לוואי שציינת (המין ועליה במשקל). ההבדלים יכולים לבוא לידי ביטוי אצל מטופל הספציפי, אך מאחר ולא ניתן לנבא זאת מראש, לא ניתן להעדיף תרופה אחת על אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת נוירופטייםמאי25/08/2013
אני 3 וחצי שנים לאחר פגיעת ראש באונות פרונטליות. השמאלית ספגה את מרבית המכה והיה חשש לשיתוק בכל פלג גופי הימני. לאחר שיקום ארוך מצבי יותר טוב באיזור ימין אך כל יום אני סובלת מכאבים באיזור ימין- מתבטא בעיקר ברגל. לפעמים אני מתעוררת מכאבים בלילה ובמשך היום סובלת מאוד גם כשאני במנוחה. רציתי לדעת האם יש סיכוי שהכאבים שלי בצידי הימני יחלפו? יש איזשהו טיפול לכך?
או שנגזר עליי לסבול מכאבים נוירופתיים במשך כל חיי? כמו כן אני עושה כושר לחיזוק השרירים אבל הכאבים הם במוח שלי. ליריקה לא משפיעה עליי יותר, 9 חודשים השפיעה עליי.
אני מטופלת פסיכיאטרית לבעיות שינה (בונדורמין, טרזודיל), מאז הפגיעה אני נוטלת קסנאגיס-הדבר היחידי שמשפיע עליי ללא תופעות לוואי ולוקחת אותו באופן יום יומי כדי לישון ונוטלת גלולות למניעת הריון(גינרה)-יכול להיות שאחת מהתרופות קשורה לכאבים שלי?
האם יש טיפול נוירולוגי שיוכל לשפר את איכות חיי? אני מוכנה לעבור כל ניתוח שצריך אם צריך בנוירוכירורגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי תופת נוירופטיים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/08/2013במצבך, הטיפול הטוב ביותר
סימבאלטה או ליריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטו, מירו. וכאבי ראששרון24/08/2013
שלום, לפני שבועיים התחלתי חצי כדור אסטו ביום ולאחר שלושה ימים היה לי כאב ראש נוראי מלווה בבחילה והרגשה כללית לא טובה. הפסקתי את הכדור. למספר. ימים וחזרתי להרגיש טוב. התחלתי לקחת אותו שוב ולאחר שלושה ימים שוב כאב ראש. הפסקתי את הכדור ונתנו לי כדור אחר- מירו 30 חצי כדור. התחלתי לקחת אותו לפני יומיים ולפני מספר שעות התחיל לי כאב ראש.
הבנתי שהמרכיבים של אסטו ושל מירו שונים. האם בכל זאת יש משהו משותף לכדורים שיכול לגרום לתופעה הזו?
האם ייתכן שכל הכדורים נגד דיכאון לא יתאימו לי ויגרמו לי לתופעה שכזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו,מירו וכאבי ראש
שרון25/08/2013שלום,ראיתי שדילגו על השאלה ששאלתי.
אשמח למענה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטו, מירו. וכאבי ראש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/08/2013המשותף - עליה מהירה בסרוטונין בתחילת טיפול.
יש להתחיל מינון מאוד קטן , 1/4 כדור של פריזמה, לעלות כל שבועיים ב 1/4 .
יש להשתמש בנוגדי כאבים.
הכאב צפוי לרדת ואף לחלוף כעבור שבוע - פלוס מינוס...
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ולדימיר.24/08/2013
שלום דוקטור
יומיים אחרי שקיבלתי את וולבוטרין מהרופא הפסקתי את הטיפול ,בגלל שהכדור
הגביר את הדיכאון ואי שקט מחשבות בצורה קשה מאוד ,
המינון ההתחלתי שלקחתי הוא - xr 150 ביום 1 כדור , אם קיימת אפשרות לקחת מינון קטן יותר של התרופה
כלומר תרופה וולבוטרין בלי המנגנון כדי שניתן יהיה להקטין , ועד כמה ניתן להקטין , ולמשך כמה זמן לתת לגוף להתרגל ????????
ואם לפי ניסיונך דוקטור ,יצליח הניסיון הזה לבטל את התופעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולדימיר - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק25/08/2013150 מג' XR זה המינון הכי נמוך שקיים בארץ- לעיתים בתחילת הטיפול יש תופעות לואי לא נעימות אך הן חולפות תוך מספר ימים- שווה להיתעץ עם הרופא המטפל לגבי זה- היתי מנסה ליטול שוב והפעם כה ימים ברצף כדי לדעת מה באמת הכדור עושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולדימיר - תגובה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק25/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולדימיר - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק25/08/2013150 מג' XR זה המינון הכי נמוך שקיים בארץ- לעיתים בתחילת הטיפול יש תופעות לואי לא נעימות אך הן חולפות תוך מספר ימים- שווה להיתעץ עם הרופא המטפל לגבי זה- היתי מנסה ליטול שוב והפעם כמה ימים ברצף כדי לדעת מה באמת הכדור עושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ברוריה25/08/2013שלום לך,
חפש בגוגל "וולבוטרין XR תופעות לוואי" כדי לדעת לאן אתה מכניס את עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)