מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- estoיעל12/08/2013
אני בת 33 וקיבלתי רבע כדור אסטו כתוספת לסרוקסט 20 מ"ג ו-1.5 מ"ג ריספרדל, עבור OCD.
שאלתי היא האם אסטו גורם לפגיעה בזיכרון ויכולות קוגניטיביות?
תודה,
ברטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר esto - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור12/08/2013שלום רב,
אסטו לא גורם לפגיעה בזיכרון ולא בתפקודים קוגניטיביים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של אסטו
ברוריה12/08/2013רשימה חלקית:
החמרה של תסמיני החרדה
החמרת מצב הדיכאון
התעצמות מחשבות אובדניות והתנהגות אובדנית
מאניה (מצב רוח סוער שאינו תואם את הנסיבות)
פרכוסים (בדומה לאפילפסיה)
אי שקט, רעד, תת חום, התכווצויות שרירים פתאומיות (סינדרום סרוטונין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה תדירות אפשר לקחת את הכדור בלימרדכי12/08/2013
בתקופה האחרונה אני נמצא חוסר שקט וחרדות בלתי נסבלות. והדבר היחידי שעוזר לי הוא כדור של לוריון 1 מ''ג ביום. הבעיה שהכדור הזה ממכר אז אני מנסה לקחת אותו רק אחת ליומיים. יום כן יום לא. האם לאחר תקופה של חודש עשויה להיווצר התמכרות לכדור? באיזו תדירות אפשר לקחת את הכדור ללא חשש של סכנת התמכרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה תדירות אפשר לקחת את הכדור בלי - תגובה
לוריוון הוא כדור הרגעה שעוזר באופן מהיר ונקודתי אך אינו מונע הופעתם של תסמיני חרדה עם תום השפעתו. מאחר ואת מתארת תסמינים של חרדה במשך תקופה ממושכת, מאוד חשוב שתקבלי טיפול בנוגד חרדה אשר יאפשר שיפור במצבך מבלי ליצור התמכרות או סבילות להשפעותיו של לוריוון. לא ניתן לקבוע באופן מדוייק מתי ובאיזה אופן תפתחי התמכרות ללוריוון, אך זה עלול לקרות במידה וזה ימשיך להיות הטיפול היחיד שתקבלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת זיפרקסהגיא12/08/2013
רציתי לשאול כיצד ייתכן שהפסיכיאטרית אמרה לי להפסיק בצורה פתאומית את הזיפרקסה וזה מבלי שאקח תרופה חדשה/חלופית? האם אין צורך להוריד בהדרגה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודק במאה אחוז
שמוליק12/08/2013שלום יואב.
זה באמת נראה מוזר שהפסיכיאטרית אמרה להפסיק את התרופה; זה משהו שלא קורה כל כך מהר...
בכל אופן, אין להפסיק את התרופה באופן פתאומי; זה גורם לאי אילו זעזועים בגוף שדי קשה לי לתאר. חייבים להפסיק בהדרגה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת זיפרקסה - תגובה
כעקרון, ניתן להפסיק את התרופה בבת אחת במידת הצורך. מלבד זאת, ללא מידה ובדיקה, לא ניתן להעריך מה היו שיקולים של הרופאה וחשוב להפנות אליה את השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי צורך נפשי להיות תמיד בסביבהשואלת12/08/2013
של אנשים.כלומר :לגור ולהסתובב בסביבה סואנת אך לא חייב שיהיה לי קשר אישי איתם.
אני עובדת ועסוקה ויודעת לבלות עם עצמי בלי להרגיש צורך קבוע באינטראקציה עם הסביבה אך חייבת לראות אנשים ברחוב ממרפסת ביתי
ויותר מכך : מחפשת לראות בכל מקום אנשים אסתטיים ויפים.
התופעה הזו משפיעה מאד על מצב רוחי.
מעולם לא שמעתי על מישהו שסובל מתופעה כזו .
מה שקשה לי זה כמובן כשאין אנשים או כשיש רק מכוערים ומוזנחים-אני נופלת ברוחי ומצטברחת.
אם יוצאים לטיול משפחתי זה חייב להיות רק בסביבה סואנת ובסביבה שאמורים להיות בה אנשים מהסוג המשובח ואם זה לא צלח -אני עצובה.
מאחר שהיום רוב הרחובות ריקים מאדם-ואין ילדים שמשחקים בחוץ-קשה מאד לחיות בתנאים נפשיים כאלה.
זה מעסיק אותי רוב היום-מה ההסבר לתופעה והאם ניתן לפתור אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי צורך נפשי להיות תמיד בסביבה - תגובה
קודם כל, על סמך תיאורך בהודעה, לא בהכרח עולה כי מדובר בבעיה נפשית. לכל אדם יש העדפות בנוגע לסביבה חברתית שלו. יחד עם זאת, במידה ואת חשה שמשהו בהעדפות שלך מציק לך או יתר מכך גורם לסבל ופגיעה תפקודית, כדאי להבדק ע"י איש מקצוע כדי להבין יותר טוב את הבעיה, למקד את הקושי ולטפל בו בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוולמיכל11/08/2013
שלום, בשל דכאון, קיבל אבי (בן 77) ציפרלקס אשר גרם לו לירידה דרסטית במלחים. ניסו לתת לו מספר תרופות נוספות מאותה המשפחה, אך גם איתן הייתה תגובה דומה. כעת התחיל סרוקוול XR. האם גם לכדור זה יש נטייה להורדת רמת הנתרן בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול
ברוריה11/08/2013סרוקוול היא תרופה אנטי-פסיכוטית. זוהי הקבוצה החזקה ומסוכנת ביותר של כדורים פסיכיאטריים. זקנה איננה מחלת נפש! היום נותנים לקשישים כל כך הרבה תרופות... גם ככה הגוף שלהם חלש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקוול - תגובה
הכדור לא גורם לירידה בנתרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכין ניתן למצוא מתמחה בדפרסונליזציהגיורא11/08/2013
הכין ניתן למצוא מתמחה בדפרסונליזציה ודריאליזציה חישפתי ברחבי האינטרנט ולא מצאתי אחד כזה.. תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכין ניתן למצוא מתמחה בדפרסונליזציה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013כל פסיכיאטר מומחה יכול לטפל בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד''ראילן11/08/2013
אני בן 43 סובל מסכיזופרנייה לפי הגדרה רפואית, עד לפני כחודש תפקדתי בסדר גמור והייתי עובד, ואני מטופל ברספונד 4 מ''ג, לפני כחודש חלה הרעה במצבי החרדות התגברו ,רופא פרטי שהוריי לקחו אותי אליו נתן לי אבליפיי 15 מ''ג ,ומאז אני מרגיש הרבה יותר גרוע ,לא יכול לצאת לרחוב מרוב חרדה, הפסקתי לעבוד ומרגיש רע מאד כל היום ,לא מסוגל להתרכז בכלום ורק הולך וחוזר בתוך הבית ומתלונן בפני אמא שלי שאני לא מרגיש טוב,אני חסר אונים ולא יודע מה לעשות ,ומרגיש כלוא בתוך המצב שלי ,אני מאד רוצה לחזור לתפקד וללכת ברחוב בלי חשש ופחד....פונה לעזרתכם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אורי11/08/2013הי,
תנסה להיזכר איך היית לפני שהתחלת לקחת כדורים פסיכיאטריים.
האם מצבך היה אז כל כך גרוע? היית חוזר למצב ההוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורי
שי11/08/2013כבר נמאס לנו מהמסיונרים של כת הסיינטולוגיה. תפסיקו להגיב על כל הודעה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד''ר - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013לעיתים יש מטופלים שמגיבים לאביליפיי בצורה לא רצויה- כגון למשל - עליה בחרדה- זו תופעה שאמורה לחלוף אחרי מספר ימים- אם אין הטבה מומלץ מאוד להיתעץ עם הרופא המטפל שלך על כך.
תרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקווה שתבין
שלום15/08/2013זה סרט חוזר כל סכיזופרני מרגיש ככה בתקופות בחיים התלות בהורים וההרגשה הרעה .
חביבי זה עובר ואתה הרבה יותר חזק מזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לייעות ליפני נשירה מלימודיםאוסטין10/08/2013
נשירה מלימודים בגלל הOCD.
שלום לכולם, אני פונה אליכם עם בעיה אישית שאני לא מסוגל לפתור לבד ואני חייב יעוץ מקצועי או דעה הנובעת מנסיון אישי.אתחיל עם הסבר על עצמי: בן 22.5.אני מאובחן עם OCD מזה שנה וקצת, בהתחלה הייתי לוקח תרופות (CIPRALEX) אבל הפסקתי לאחר חצי שנה מאידיאולוגיה אישית שמתבססת על העקרון שהתרופה לא מטפלת בסימפטומים של ההפרעה אלא רק מחלישה אותם. בגלל שאין באפשרותי לממן טיפול פסיכולוגי פרטי, פניתי למוסד ציבורי, שם אני מקבל כל שבועיים פגישה עם פסיכיאטר שממליץ לי כל פעם על תרופה אחרת שתעזור לי. התפקיד שלו לא קשור בייעוץ שיחתי, אני מבקש ממנו ייעוץ שיחתי או קוגניטיבי אבל הוא מסביר לי שבגלל שזה מוסד ציבורי אין פסיכולוגים פנויים ושעליי להמתין.אני מנסה קורא ספרים שקשורים לOCD, לומד מאנשים שגברו על ההפרעה, אבל אני לא מסוגל לעשות את הצעד לעבר הפתרון שלי.בחיי היום יום הOCD לוקח ממני את מרבית האנרגיה שלי והזמן. כל היום אני עסוק בטקסים ודחפים טורדניים.הOCD שלי מתאפיין בניקיון ורחיצת ידיים כפייתית, פחד ממגע בדברים חיצוניים ועוד המון נגזרות מתסכלות.הבעיה:התחלתי ללמוד ליפני כחודשיים במכינה קדם אקדמאית ללימודי הנדסה (תואר ראשון-מהנדס) למי שמכיר, וודאי יודע שהרמה מאוד גבוהה, אני מגיע מרקע מאוד נמוך במתמטיקה (3 יחל) ובוודאי של פיזיקה שלעולם לא למדתי בתיכון. בהתלחת התוכנית האמנתי כי אני אצליח להתמודד עם ההפרעה (OCD) וגם במקביל עם הפרעות הקשב שלי ובסופו של יום קיוויתי שאני אצליח בלימודים. כיום חודשיים לאחר מכן, אני יכול לומר שהמשימה היא קשה מנשוא,אני מסיים את היום נטול כל אנרגיה בגלל כל המחשבות שמפריעות לי בראש, אני לא מסוגל להישאר וללמוד כמו שאר החברים. תבינו, אני מבין את החומר, יש לי את המוטיבציה להצליח, אך הזמן הכל כך יקר שאני אמור להשקיע בלימודים אני משקיע בהתמודדות עם הOCD ואתם וודאי מבינים שזה לא בשליטתי, אני כל כך מקנא בכל החברים מהכיתה שמסוגלים פשוט לחזור הביתה אחרי יום לימודים ופשוט לפתוח את התיק וללמוד. אני לא מסוגל, המחשבות חזקות ממני. שתבינו, אני לא מנסה להביס את ההפרעה, ממזמן קיבלתי אותה כחלק ממני ואני פשוט לא חזק מספיק בלנסות להתמודד איתה ברמה של להפסיק את הOCD לתמיד. המכינה היא הדרך שלי להצליח, אני מגיע מרקע קשה,הן מבחינה כלכלית והן מבחינה משפחתית, המכינה במימון מלא של המדינה שלנו ולכן זאת הדרך שלי להצליח ולהיות השונה במשפחה, וכן להצליח ולהשיג תואר לימודי.השאלה שלי אליכם, מה אתם ממליצים לי לעשות? איזה צעד עלי לקחת? הלב שלי אומר שאני זקוק להפסקה מסויימת, לכמה חודשים טובים שבהם אני אתמקד רק בהפרעה ואדע איך להתמודד איתה באמצעות טיפול מקצועי וגם למידה עצמית על ההפרעה, אני לא מצליח להתמודד עם הכל בבת אחת. אני חושב שבתום ההפסקה אני אוכל לחזור ללימודים, אולי למכינה אחרת, פחות טובה אבל לפחות עם ריכוז מלא בלימודים, מבלי שהמחשבות יסחפו לפעולות טורדניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
שמוליק11/08/2013שלום אוסטין.
קודם כל אני ממש מסכים איתך לגבי הגישה שלך לתרופות פסיכיאטריות.
אני בטוח שאתה יכול להתמודד עם הקשיים בכוחות עצמך. טיפול פסיכולוגי טוב אמור לתת לך את הכלים להתמודד עם הקשיים בכוחות עצמך, מטפל טוב אמור לתת דחיפה לכך.
ראה את עצמך בעין חיובית; אתה מתמודד עם קשיים שלחברים שלך אין אותם.
יכול להיות שאם תיקח פחות קורסים ותפרוש את הלימודים על יותר שנים, אז זה יקל עליך.
בכל אופן, הסיפור שלך מנוגע ללב, ואני מאחל לך המון המון הצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות של דיכאון וחרדה מגיל אפס?אודי10/08/2013
אם בן סובל מדיכאון, חרדה ושאר קשיים נפשיים מגיל מעוד צעיר. וזה למרות שהוא גדל בסביבה אוהבת ונורמטיבית. ולמרות שיחות פסיכותרפיה וטיפול תרופתי נגד דיכאון אין שיפור.
האם יכול להיות שזה מצביע על איזו שהיא בעיה רפואית
מולדת שגרומת לכך? איזו שהיא בעיה ישירה או עקיפה שמקרינה על קשיו הנפשיים של אדם? אם כן אילו בדיקות כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי להאמין
שמוליק11/08/2013שלום אודי.
בעיקרון, הטיפול התרופתי מבוסס על אקסיומה שמעולם לא הוכחה מדעית, לפיה מחלות נפש נוןבעות מחוסר איזון כימי במוח שהיא בעייה העומדת בפני עצמה.
דעתי האישית היא שמדובר בבעיות רגשיות וחוסר האיזון הוא תוצר של הבעייה הרגשית, ואינו בעייה העומדת בפני עצמה.
אני מסופק אם ישנה בדיקה המאפשרת לראות מה קורה במוח כדי לבדוק האם ישנו חוסר איזון כימי, ואם בכלל יש בדיקה כזו, אז היא יקרה מאוד.
אם תלך לפסיכיאטר הוא יאבחן רק על פי התנהגות, ולא יבצע שום בדיקה לגבי חוסר איזון כימי.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבין
מאור19/08/2013דבר אחד מה אתה מנסה להוכיח פה בפורום ?
שאתה ניצחת את המערכת ?
אני קורא פה הרבה זמן ואתה הפסקת את התרופות אז אתה בריא .
אני לא חושב שאתה צריך למצוא איזה רופא שיגיד לך שאתה בריא . כי אני אומר לך אתה בריא עובדה לזה זה שאתה עובד בעבודה אמיתית . נכון שיש קשיים גם לי יש אבל מה לעשות . ( רק לעשות ) .
ואפילו הרופאים לא יבינו את זה כי אין להם אינטרס שמישהו יחלים לפי שטיון הנעורים ( למרות תאוריית ההחלמה שלא מקובלת על הפסיכאטרים ) .
יש רק רופא אחד שאומר בריש גלי וזה דר יונתן דוד אור , תשמע באתר שלו על מתאם טיפול וסכיזופרניה . אבל תכלס אני לא הייתי מוותר על הקיצבה . יש המון אנשים שהיו רוצים לקבל כסף מהמדינה .
ח"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שמוליק20/08/2013שלום גיא.
אני לא מנסה להוכיח כלום.
אני רק חושב שגם מטופלים אחרים צריכים לדעת את האמת, שניתן לחשוב על הפסקת הטיפול התרופתי אם הם סובלים מתופעות הלוואי של התרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מתאים לכל אחד
גיא20/08/2013אני משער שגם אתה עברת הרבה עד שהפסקת את התרופות. יש כאלה שרק התחילו .
חשבת על זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי
שמוליק20/08/2013שלום גיא.
אכן, מי שרק התחיל לקחת תרופות, יכול לסבול מתופעות לוואי שיחלפו עם הזמן, וגם יכול להיות שהתרופות מועילות לו יותר מאשר מזיקות.
בכל אופן, התרופות אטמורות לטפל אך ורק בסימפטומים, וגם טיפול המבוסס על תרופות בלבד הוא אינו מספיק יעיל. לדעתי, הטיפולים האחרים הם העיקר.
מי שרוצה לקחת תרופות, ומי שחושב שהן מועילות יותר מאשר מזיקות - שייקח תרופות, אין לי שום עניין לנסות לשכנע אותו להפסיק.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון יש אנשים שצריכים תרופות
גיא20/08/2013וקשה לדעת אם אפשר להפסיק .
גם אני לוקח ואני לא מייחס את המצב המנטלי שלי לתרופות . אני מתייחס אל זה כמעין תחזוקה .
אני לא מאמין לטיפולים אחרים סך הכול הם רוצים כסף יותר ממה שהם רוצים לטפל .
לא שלא ניסיתי .
כך גם המקרה עם פסיכאטרים .
אבל שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהם בסדר גמור
שמוליק20/08/2013והחברה צריכה לתת להם את מקומם הראוי, ולאפשר להם להשתלב בה ולהגשים את שאיפותיהם, ולא לסמן אותם כשונים או להתנכר אליהם.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבין את הסבל שלך
גיא20/08/2013אני יגיד לך יש בן אדם אחד שפגשתי לפני ארבע שנים והוא פשוט שינה לי את כל החיים . (הוא נתן לי הדרכה ואני עשיתי ). אני לא יגיד לך שזה לא עולה כסף אבל הוא ממש לא פסיכולוג או פסיכאטר אבל יש לו נסיון חיים שאין להרבה אנשים . והוא אולי היחיד בארץ . אני ישלח לך קישור אבל אני לא רוצה שיהיה באלאגן בישבילו כי אני מכבד אותו . ותתפלא הוא לא עד כדי כך מבוגר .
אני לא מקדם פה משהו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות של דיכאון וחרדה מגיל אפס? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2013בהחלט מדובר במרכיב גופני, ייתכן ואפילו שייך לספקטרום הדו קוטבי, באם יש תנודות במצב הרוח.
מרכיב גנטי תורשתי, הורמונים, ציליאק וכ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן10/08/2013
האם רמרון מתאים לחרדה מהטיפוס הכללי gad,האם מותר לקחת אביליפיי עם רמרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013כן לשתי השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטראלחן10/08/2013
אני בת 54 נוטל לוסטראל 125 מג כשלוש שנים עקב חרדות
התרופה עזרה לי לחרדות אך שמנתי כ12 קילו,יש לי יובש נוראי בפה וחוסר חשק מיני
אני רוצה להתחיל להוריד את התרופה,האם כל התופעות לוואי הפיכים והאם אצטרך לגשת לפסיכיאטר או לרופא משפחה כדי להפסיק עם התרופה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ברוריה10/08/2013שלום לך,
אחרי 3 שנים על הכדור, יש לך סיכוי טוב להיגמל ממנו. כדאי לך לנצל את הצ'אנס כי בשלב כלשהו זה הופך לבלתי אפשרי.
מומלץ להיגמל בהדרגה, כלומר להקטין את הצריכה באופן הדרגתי, אפילו עד חצי כדור ביום, ורק אז להפסיק לגמרי.
אני ממליצה לך לחפש רופא שהוא גם הומאופת, כדי שיפקח על תהליך הגמילה, וגם יוכל להקל באמצעים טבעיים. למשל ד"ר מרדכי ליטמן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח שהומאופת עוזר..
שמוליק11/08/2013שלום ברוריה.
אני ממש מסכים איתך שתרופות עושות יותר נזק מאשר תועלת.
אבל אני מסופק עד כמה הומאופת באמת עוזר; אני הייתי אצל הומאופת, ואני חושב שהוא בעצם ניסה לתת תשתית פסיכולוגית שאומרת שהמצב ישתפר ויוסיף להשפתר והפסקת התרופות תיעשה על פי הסכמה של הפסיכיאטרים עם שיפור המצב.
צריך להבין שבתור מטפל, אם הוא מעודד את הפסקת הטיפול התרופתי בניגוד להמלצת הרופא - הוא מסתכן. היו מספר פעמים שאמרתי לו שאני חושב שזה מה שיעזור לי, והוא התנגד להפסקה.
נראה לי שהיה כאן נסיון של אפקטים פסיכולגיים, יותר מאשר משהו אמיתי.
בכל אופן, מי שזקוק לדחיפה כזו - על הכיפק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטראל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013רצוי לעשות את הפסקת התרופה תחת מעקב רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעה נוספת בבקשהALON09/08/2013
שלום דר
מטופל בוולבוטרין 300 מג- שלצד הטבה בדכאון גרמה לי להפרעה בשינה והגברת החדרה (הבנתי שהתרופה מגבירה חרדה לפעמים).
הרופא שלי המליץ לי להוסיף פלוטין 20 ולעלות עד 40-60.
שאלותיי בבקשה:
1. האם מעבר לעניין הליבידו שלא מפריע לי- האם הוספת פרוזק לוולבוטרין מסייעת להפחתת החרדות שהתגברו בי?
2. האם מקובל להוסיף פרוזק כדי לעזור עם בעיית השינה שיוצרת הוולבוטרין ?
3. האם נטילת נתרן SODIUM 500 MG כדור ליום להקלת העצירות שעדיין קיימת פוגעת לאורך זמן בתפקוד העיכול העצמאי או שזה בסדר לקחת לאורך חודשים רבים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ברוריה09/08/2013שלום לך,
שים לב שאתה מתחיל לקחת כדורים כדי לטפל בתופעות לוואי של כדורים אחרים.
כדורים פסיכיאטריים הם מלכודת מאד מסוכנת. אתה תהפוך לזומבי יותר ויותר, ותופעות הלוואי רק יגברו.
מה זה דיכאון? זה חוסר תקווה. אפשר לצאת מזה! יש לך כוח רצון וכוח בחירה, ביכולתך למשתמש בהם.
חפש בגוגל רופא שהוא גם הומאופת. הוא יעזור לך לרדת מהכדורים, ולקבל טיפול אלטרנטיבי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיה סינטולוגית
מאור20/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה נוספת בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2013פלוטין בהחלט יכול לעזור בחרדות, עובד על סרוטונין.
יש להיזהר מנושא ירידת סף פרכוס, להימנע מריבוי קפה, משקאות אנרגטיים וכו..
הגזמה בנתרן בהחלט לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרזודיל ותרופות למיגרנהאוזי09/08/2013
האם יש בעיה בלקיחת טרזודיל עם התרופות החדשות למיגרנה (מהמשפחה שבהם נכללות זומיג אימטרקס וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור נגד דיכאון
ברוריה09/08/2013הי,
טרזודיל היא תרופה נגד דיכאון. כמו לכל הכדורים הפסיכיאטריים, יש לה תופעות לוואי איומות. חפש בגוגל "תרופות נגד דיכאון תופעות לוואי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרזודיל ותרופות למיגרנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2013בגלל השפעה על סרוטונין יש להייתיעץ עם ניורולוג מטפל.
דורש זהירות בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה האבחון לגבי מצבו של בני?דבי08/08/2013
בני החייל(שסיים טירונות) עבר משבר מיד עם תחילת קורס בצה"ל והביע חשש שברצונו לפגע בעצמו. הוא מאוד רוצה להמשיך לשרת בצבא.
הקב"ן נתן לו רספרדיל [חצי בשלושת הימים הראשונים ואז לעבור לשלם] + 6 ימים חופשה למנוחה מהצבא.
1. לאיזה מצב נפשי נותנים את הגלולה רספרדיל? האם עפ"י הגלולה תוכלו לומר לי מה האבחון של הרופא לגבי בני?
2. האם יוכל להמשיך לשרת בצה"ל?
תודה, דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
שמוליק08/08/2013שלום דבי.
1. ריספרדל היא תרופה אנטי-פסיכוטית. מטרתה לחסום קולטנים של דופאמין, ועל ידי זה לגרום להרגעה. יכולים להיות הרבה מאוד איבחונים שהטיפול בתרופה הזו יכול להתאים להם.
2. העניין תלוי בהתרשמות של הקב"|.
כל טוב ובהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ברוריה09/08/2013הי,
ריספרדל היא תרופה אנטי פסיכוטית. זוהי הקבוצה המסוכנת ביותר של כדורים פסיכיאטריים, עם מגוון גדול של תופעות לוואי קשות. חפש בגוגל "ריספרדל תופעות לוואי".
אתה רוצה את הבן שלך כמה שיותר מהר ללא כדורים. ככל שימשיך יותר זמן, כך ההפסקה תהיה קשה יותר עד בלתי אפשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה האבחון לגבי מצבו של בני? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013לא ניתן לתת אבחנה על סמך טיפול תרופתי- ריספרדל היא תרופה המיועדת למצבים רבים מאוד- בינהם חרדה- שינויים במצב הרוח- אי שקט-מחשבות לא טובות- ועד לפסיכוזה.
היות אין כאן אבחנה לא ניתן לדעת האם זו בעיה המצריכה שיחרור מצה''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
שלום15/08/2013רוב התרופות האנטי פסיכוטיות משפיעות לזמן ממושך כלומר רק אחרי 3 שבועות ויותר בנך ירגיש או לו ירגיש הבדל .לכן מכאן אני מסיק שהתרופה היא להרגעה , ללחץ .
אם בנך ישתחרר או לא זה תלוי במצבו הנפשי אצל ה קבן
כלומר אם יראה כוונות אובדניות אז יכול להיות שכן . אבל אני מציע לבדוק אופציה של חופשה . כלומר גימלים ל כמה שבועות או דחיית שרות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלום15/08/2013או פרופיל זמני 24 (או 27 ) שזה חופשה מהצבא לארבע חודשים או יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן נעלמו הפסיכיאטרי לתגובהשואלת08/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
השאלה נקלטה בשגיאה
שואלת08/08/2013שאלתי להיכן נעלמו הפסיכיאטרים.
הרבה מחכים כאן לתגובתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)