פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתגייס או לא
    לפני גיוס
    17/07/2013

שלום ,
    אני בת 18 ולפני שנתיים נכנסתי להפרעות אכילה קשות שכללו אנורקסיה ובולמיה, דבר שהתפתח לocd והתנהגות אובססיבית וכפייתית כשבמקביל חוויתי דכאון קשה, קושי בהרדמות(ערה 5 ימים), קושי בהמצאות בחברת אנשים וחרדות שגרמו לי לפרוש מהתיכון.
    קיבלתי מינון של 30 מג פריזמה, בונדורמין ו1 מג ריספרדל.
    מצבי השתפר, אך הרגשתי "לא עצמי" עם התרופות, לכן הפסקתי לנטול אותן והתחלתי לעשן קנאביס בכמות של בערך גרם ליום אשר גורם לי להרגיש טוב יותר, ללא תופעות לוואי.
    לפני 3 חודשים בערך, לקחתי שאכטה מג'וינט שגרמה לי לסוג של "טריפ" שלא מתאים להשפעות של קנאביס טבעי (מריחואנה), לאחר בירור הבנתי כי עישנתי נייס גאי ללא ידיעתי ויום למחרת חוויתי התקף חרדה קשה שהביא אותי לשינויים קיצוניים במצבי הרוח (דאון קשה שלאחריו אופוריה והרגשה של אנרגיות לא מוגבלות) אשר בשני המצבים התוצאות הן כאבים פיזיים בשל המאניה או סבל בדיפרסיה, עד היום.
    הפסיכיאטר שלי לאחר תקופה של ניסיון טיפול של פסיכותראפיה והיפנוזה המליץ לי לקחת ליתיום אך לא הסכמתי ואפילו אמרתי לו שאני לא מסכימה לקחת יותר את הפריזמה והריספרדל, ובגלל המצבי רוח הקיצוניים , הסכמנו כי הוא יתן לי קלונקס ל"מקרה חירום".
    אני חושבת שאני לא כשירה לשירות צבאי , בעיקר בגלל שאני מפחדת מאיך שאני אגיב לדברים וממצבי הרוח ומהתגובה שלי למסגרת (שלא הייתה טובה בתיכון). אני לעתים קמה "על רגל שמאל" ולא מתקשרת עם אנשים, לאחר מכן נכנסת לתחושת אופוריה וצוחקת באופן מוגזם ומדברת ללא סוף ומרגישה התרגשות פנימית שגובלת בכאב וקושי לנשום, ולעתים מתהלכת בבית בלילה בגלל קושי להרדם ומעירה את ההורים שלי בהיסטריה ובחוסר רצון לחיות.
    ההורים שלי טוענים שאני "ילדה מקסימה שיכולה לתרום המון בצבא ולהתרגל כך למסגרת כי בחיים יש מסגרות ואי אפשר לברוח מהן כל הזמן".
    יש לציין כי בצו ראשון לא הצגתי שום דבר מן הדברים , ולכן הנתונים שלי הם מאוד גבוהים. (שיקרתי לגבי העובדה שהלכתי לטיפול או שנטלתי כדורים.. הצגתי את עצמי כאדם מושלם כדי לא לסגור דלתות וכדי שהמידע לא יתפרסם באופן ממשלתי ו"יסגור לי דלתות בעתיד")
    הפסיכיאטר שלי ניסח לי מכתב שבסופו הוא ממליץ על שחרורי משירות צבאי.
    יש לציין שדחיתי את השירות בשנה, אמורה להתגייס ביולי 2014 במקום 2013.
    האם כדאי לי להשתחרר כמה שיותר מוקדם ? או לחכות למועד שמתקרב לגיוס?(אני נכנסת לשנת שירות עוד שבועיים)
    ואם הפסיכיאטר שלי מציין את כל ההסטוריה הפסיכיאטרית שלי האם עדיין יש סיכוי שלא ישחררו אותי?
    והאם ישלל לי רשיון הנהיגה?
    האם יש לדווח על עישון קנאביס? או שזה מיותר..
    והאם לדעתך לאנשים כמוני יש מקום במסגרת הצבאית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להתגייס או לא

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    18/07/2013

שלום לך.

כידוע, אני השתחררתי מהצבא על סעיף נפשי, אלא שבניגוד לך, אני ממש רציתי להתגייס.

אני יכול להגיד לך שאם ישחררו אותך מהצבא על סעיף נפשי - אין שום סיבה שישללו ממך את רשיון הנהיגה. לי לא שללו את הרשיון אפילו אחרי אישפוז כפוי.

קשה מאוד לענות על השאלה שלך, אבל אני אגיד את דעתי האישית.

אני חושב שהמצב כיום שבו כל אזרח חייב לשרת בצבא, הוא לא טוב. שליש מהגברים לא מגיעים לבקו"ם, שליש נוספים נושרים במהלך השירות הסדיר. עם כל נתוני הגיוס, ישנה אבטלה סמוייה בצה"ל, ולכן אני בהחלט בעד מעבר לצבא מקצועי ולביטול חוק גיוס חובה; זהו חוק שבגללו מתבזבזים הרבה משאבים, וממילא אילו היינו במצב כזה שאין גיוס חובה - אז פשוט היית יכולה להחליט שלא בא לך להתגייס וגמרנו.

על כל פנים, אם תחליטי שאת לא מעוניינת להתגייס, אין שום סיבה שיפלו אותך לרעה - לפחות בעבודות במגזר הפרטי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    מאור
    16/07/2013

האם אפשר לקחת אינווגה 3 מג בערב ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    17/07/2013

שלום רב,
    כן, אלא אם הרופא המליץ אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן והזיות
    דני מזרחי
    16/07/2013

שלום רב
    רציתי לשאול בבקשה,אני לוקח בדרך כלל פרפנאן 8 מ"ג למצבים של מתח וחרדה,כשאני לוקח 8 מ"ג יש לי מצב של קצת הזיות ולכל ירדתי ל4 מ"ג,האמת שב 4 מ"ג אני מרגיש יותר מציאותי והרגשה כללית טובה,שב8 מ"ג אני מרגיש חוסר ביטחון וכמו מסומם,האם זה נכון התופעות לוואי האלו ?,וגם רציתי לשאול מה יותר טוב ומועיל למצבים של מתח וחרדה ולא למצב פסיכוטי פרפנאן 4 או פרפנאן 8 ?

לקביעת תור
    סגירה
    פרפנאן והזיות

הוספת תגובה

• פרפנאן והזיות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/07/2013

פרפאנן טיפול נוגד פסיכוזה דור ראשון.
    באם לא מדובר בהפרעה פסיכוטית, עדיף לא ליטול את התרופה הזאת, יש מספיק תרופות נוגדות חרדה , והרבה יותר בטוחות.
    באם מדובר בהפרעה פסיכוטית, יש ליטול 2 - 3 פעמים ביום לשם יעילות מרבית.
    מומלץ לברר את הנ''ל מול רופא מטפל.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    אסף
    15/07/2013

שלום,יש לי אח המאובחן כחולה בסיכיזופרניה כבר בערך כ17 שנים בעקבות כנראה שימוש בסמים,אני יודע שהיום הרפואה בתחום רפואת הנפש מתקדמת מאוד,אחי היום מטופל בכדור סוליאן שפסיכיאטר נתן לו לפני מס' חודשים ,הכדור טוב מבחינת האיזון שלו אך אחי מתלונן על תופעות ליווי של הכדור כאבים ברגלים עייפות הקאות כובד ברגליים כו',כמ כן רציתי לדעת אם יש תחליף לכדור או שיש איזה כדור נגד התופעות לוואי הנ"ל,ואיך אני יכול לקדם את אחי בחיים הוא כבר תקוע עם המחלה 17 שנים יוצא מהבית בקושי אין לא קשר עם חברים בני גילו גיל 45,ללא בת זוג ביגלל המחלה,האם יש איזה טיפול נוסף לכדורים מבחינה חברתית ואיך אפשר להביא אותו למצב של טיפול כזה,לאחי יש עליות וירידות אני רוצה לעזור לו מאוד אך לא יודע איך,
    תודה, אסף

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/07/2013

יש לברר את טיב תופעות הלוואי ולפעול בהתאם, שינוי מינון הסוליאן, הוספה של תרופה אנטי כולינרגית ( כגון דקינט, ארטן, קמדרין..)
    יש לקחת בחשבות שתרופה לבד לא מספקת , יש חשיבות על דגש פסיכוסוציאלי, תהליך שיקומי, לימוד קורסים, שיחות קבוצה או פרטניות, דגש על כישורי חיים ועוד..
    ( שילוב עו'ס בתוכנית, בירור זכאות לסל שיקום וניצול זכות זאת )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך לכווץ או למתוח שרירים שונים
    ניב
    15/07/2013

בגוף, מזה שנתיים, מאז שהתחלתי לעלות את המינון של ציפראמיל לכדור וחצי-שניים.
    כיום אני לוקח 2 כדורים ביום כבר כמעט שנתיים.

יש לי כמה שאלות.
    1. הבנתי שהצורך לכווץ שרירים הוא תופעת לוואי של תרופות נוגדות דיכאון, זה אכן כך?

2. בנוסף, האם ציפראמיל (ובכלל תרופות נוגדות חרדה) מעודדות ירידה בכמות הדופמין?

3. ואם כן, אז האם יתכן קשר בין הירידה בדופמין לצורך (שלא ממש נשלט) לכווץ את השרירים?

4. מה אפשר לעשות כדי להתגבר על זה? הפחתת המינון לכדור אחד תועיל?

מדובר בשרירי העורף, הידיים, הרגליים, הפנים וכמעט לא היה אזור בגוף שזה פסח עליו.

תודה!

הוספת תגובה

• צורך לכווץ או למתוח שרירים שונים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/07/2013

אכן במינונים גבוהים, תרופות ממשפחת SSRI עלולות להוריד את פעילות דופאמין במח ( בצורה עקיפה דרך קולטן סרוטונים 2A ) , להוביל לקושי בהנאה אפאטיה ולעתים נדירות שינוי בטונוס השריריים, נוקשות..
    יש לעבור בדיקה בהרדם אצל פסיכיאטר מטפל ולשלול תופעות לוואי ורק לאחר מכן ניתן לחשוב על שינוי טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה!

ניב
    18/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ נפשי
    טלי
    15/07/2013

אני בן 30 בעבר לקחתי מירו במשך שלושה חודשים והפסקתי,לפני שבועיים וחצי עברתי ניתוח ביד שבוע לאחר הניתוח התחילו אצלי פריחות בגוף ממש מוזרות כולל כאבי רגלים ובנוסף קשיי נשימה אושפזתי בבית חולים חשבו אלרגיה ולא מצאו כלום.כרגע מחכה לבדיקת טסטים אצל רופא אלרגיה ,שאלתי היא האם זה יכול להיות נפשי וחרדות ולא אלרגיה
    ממש דחוף לי לדעת אני סובלת מהפריחות הם מגרדות וכואבות

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ נפשי

הוספת תגובה

• תשובה

רוחמה
    15/07/2013

הי,
    תדרוש מהרופאים למצוא את הגורם הפיזי לבעיה. אני גם יכול להמליץ למרוח אלוורה טובה על איזורי הגירוי. יש גם סבון מצויין "Actisoap" שהוא מעולה לחיטוי והרגעה (תבקש אותו בסופר-פארם).
    לא ממליץ לך לפנות לכיוון של כדורים פסיכיאטריים, יש להן תופעות לוואי קשות, וזה הרבה פעמים כולל גם פריחה בעור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ נפשי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/07/2013

ייתכן מרכיב נפשי אך לא ניתן לשלול תגובה אלרגית על פע הנ''ל.
    יש לזכור שמירו תיאורטית עלול לפגוע בספירת דם לבנה, ולסבך זיהומים פשוטים.
    יש לישקול לאחר בירור פנימי מקיף באם לחדש מירו או לא..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפרלקס ופרטאלינה
    גל
    15/07/2013

שלום רב,

אני בן 75. לפני מספר שנים נטלתי cipralex למשך 3 שנים 10 מ"ג והפסקתי. התרופה השפיעה עלי לטובה. כיום לאחר שנתיים הפסקה קיבלתי שוב cipralex באותו מינון ואני נוטל את התרופה כבר 22 יום ואין שום שינוי במצבי !

הרופאה רשמה לי pertaline ואמרה שזה מאותה קבוצה 50 מ"ג ליום.

האם חלף מספיק זמן כדי לבדוק את השפעת התרופה הראשונה עלי?
    האם כדאי להתחיל את התרופה השניה ואם היא מאותה קבוצה, מתי היא תתחיל להשפיע?

אנא תשובתכם. המצב מייאש...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיפרלקס ופרטאלינה

הוספת תגובה

• זיקנה איננה הפרעת נפש

רוחמה
    15/07/2013

שלום יאיר,
    רק רציתי שתדע שזיקנה איננה הפרעת נפש. זה נורמלי שלאנשים מבוגרים יש קשיים רגשיים/נפשיים. גם הגוף וגם המוח כבר לא צעירים כפי שהיו. במקומך הייתי שוקל היטב שימוש בכדורים פסיכיאטריים מסוכנים, במיוחד בגיל כזה. גופך כבר לא צעיר, למה להעמיס עליו עוד יותר עם כדורים בעלי תופעות לוואי איומות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפרלקס ופרטאלינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/07/2013

אתה מתכוון מן הסתם ל SERTALINE , לוסטראל, סרנדה.
    בהחלט שווה לנסות ולעבור לתרופה זאת ובהחלט יש סיכוי להטבה ושיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש פסיכיאטריה לנפגעי מסמים?
    צבי
    15/07/2013

שלום
    האם יש איזשהם תוכניות שיקום עבור אנשים שלקו משימוש בסמים? האם יש פסיכיאטרים מומכים בטיפול בפלשבקים?

הוספת תגובה

• תשובה

רוחמה
    15/07/2013

שלום לך,
    פסיכיאטרים נותנים "מתדון" בתור תחליף סם. למעשה הם מחליפים סם אחד בסם אחר. תחפש דרך יותר הגיונית לגמילה אמיתית מסמים. למשל תוכנית "נרקונון".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מחפש דרך לגמילה

צבי
    15/07/2013

אני מחפש טיפול לריפוי מפלשבקים ממושכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכיאטרים רואים יום יום נפגעי סמים

אלי
    15/07/2013

בבתי החולים הפסיכיאטריים
    אני אושפזתי עקב כמות גדולה אקסטזי
    קיבלתי מזה התקף
    כל פסיכיאטר מבין בסמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש פסיכיאטריה לנפגעי מסמים? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/07/2013

כאשר מדובר בתחלואה כפולה , שילוב התמכרות לחומרים והפרעה נפשית, יש מקומות המתמחים בזה, לדוגמה ומומלץ, המחלקה לתחלואה כפולה , בבי'ח לב השרון , בהננהלת ד'ר ארתורו לרנר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין סחרחורת לפלאשבק
    דני מזרחי
    14/07/2013

שלום רב
    רציתי לשאול בבקשה מה ההבדל בין פלאשבק של lsd לסחרחורת ?,לפני 16 שנה בערך לקחתי lsd וכל ה16 שנה האלו לא היו לי פלאשבקים,לפני חצי שנה בערך שתיתי אלכוהול יחד עם משקה אנרגיה לאחר שיצאתי מהבית הרגשתי שאני הולך להתעלף והרגשתי מין תחושה כזאת של סחרחורת שאני לא מבין האם זה פלאשבק או סחרחורת,באותו רגע לא שמעתי קולות ולא הזיות,אז מה באמת ההבדלים בין פלאשבק לסחרחורת ?

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין סחרחורת לפלאשבק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/07/2013

סחרחורת - תחושה גופנית של חוסר יציבות ואו תחושת "ראש מסתובב" ( ווריטיגו)
    ( סיבות : חרדה, שינוי בלחץ דם, בעיה באוזן תיכונה ועוד.. )
    פלאשבק מו הסתם חוויות - גירויים מן העבר, מזמן השימוש , אשר חוזרים לאחר זמן, והאדם מבין שלא אמיתי ויודע לשייך זאת להשפעת הסם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה בהנקה
    מיכאלה
    14/07/2013

שלום רב,
    אני מניקה 5 חודשים ורוצה להתחיל לקחת פריזמה. עד כמה שאני יודעת התרופה כן עוברת דרך החלב, האם זה מותר בזמן הנקה? האם יש תרופה אחרת נוגדת דכאון שעדיף לקחת על פני הפריזמה?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה בהנקה

הוספת תגובה

• פריזמה בהנקה - תגובה

14/07/2013

שלום רב,
    אכן, מאחר ופריזמה עוברת לתינוק עם חלב האם ואין מחקרים שבדקו את השפעתה על תינוקות, לא מומלץ ליטול את התרופה בזמן הנקה או לסירוגין להניק בזמן נטילתה.
    נכון להיום, אין נוגדי דיכאון שנבדקו והוכחו כבטוחים בזמן הנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת לוסטרל ותופעות הלוואי
    אדי
    14/07/2013

שלום,
    מגיל צבא התחלתי ליטול לוסטרל 100 מ"ג עבור טיפול בטורדנות כפייתית ובשלב מסוים עברתי לסרנדה.
    לאחר כמה שני הורדתי את המינון ל 50 מ"ג.
    כיום אני בן 28 והחלטתי להפסיק את נטילת התרופה מאי אילו סיבות בין השאר כי יש בידי חשד כי התרופה פוגעת בליבידו.

כעת לאחר מספר חודשים ללא התרופה נראה כי ישנה בעיה חדשה של שפיכה מוקדמת, גם בעת אוננות ניכר כי השפיכה מגיעה מהר מאוד שלא כמו שהייתי רגיל. אציין כי גם בירידת המינון חשתי בתופעה כזאת אך לא ברמה כמו עכשיו.
    מלבד זאת, בזמן זקפה קל מאוד על ידי הסחה קטנה של דעה לאבד ממנה. גם זה לא קרה לפני כמה שנים.

האם התופעה הזו נפוצה? האם היא חולפת? מה אפשרי עבורי לעשות?

תודה.

הוספת תגובה

• הפסקת לוסטרל ותופעות הלוואי - תגובה

14/07/2013

שלום רב,
    לוסטרל, בדומה לנוגדי דיכאון וחרדה אחרים מקבוצת SSRI גורמת להשהיית השפיכה, כך שסביר להניח שעם הפסקת התרופה, זמן הגעתך לשפיכה התקצר.
    כך או כך, במידה וזאת הבעיה היחידה שכעת מציקה ומטרידה אותך, מומלץ להתייעץ עם מומחה בסקסולוגיה כדי להתאים את הטיפול המתאים לבעיה. לעומת זאת, במידה ובנוסף לבעיה זו, ישנן גם בעיות שקשורות במצבך הנפשי, כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסגרפיה בגיל מאוחר?
    ליאל
    13/07/2013

ערב טוב ד"ר ותודה רבה על השירות הנהדר של הפורום!
    מקווה שאני במקום הנכון, קישרתי שכנראה מדובר בתחום בנוירולוגיה אבל קטונתי ואפשרי מאוד שטעיתי בכתובת:
    אני בחורה בת 28 ובתקופת הגדילה ובתי הספר- נחשבתי לילדה נבונה מאוד. באופן אוטומטי כשהתחילו לימודיי העברית/אנגלית- הייתה לי היכולת לכתוב ללא שגיאות ב-כ-ל-ל ומ-ע-ו-ל-ם.

לפניי כ5 שנים התחלתי שימוש במריחואנה ובמקביל טופלתי בתרופות פסיכיאטריות נוגדי דיכאון וחרדות. (ויאפקס 150 מ"ג / וולבוטרין 300 מ"ג)
    בחודשים האחרונים הפסקתי את הטיפול על דעת עצמי כמו כן את העישון-
    מאז אני מוצאת את עצמי במהלך כתיבה אוטוסטרדית - מבצעת שגיאות בסיסיות בכתיב, כמובן שאני עולה עליהן מיד במבט שני- אבל משהו בצורה האוטומטית נראה ש"התקלקל", לפעמים פשוט לא מובן לי מאיפה הגעתי לכתוב מילה כפי שכתבתי- הריי שברור לי שמדובר בשגיאת כתיב.

הייתי שמחה לדעת האם מדובר בבעיה נוירולוגית ומה מבין 2 הדברים שנגמלתי מהם לאחרונה- גורם לכך?

מצטערת מראש אם שאלתי אינה נשאלת במקום הנכון,

תודה רבה מראש והמשך שבוע מצויין!

לקביעת תור
    סגירה
    דיסגרפיה בגיל מאוחר?

הוספת תגובה

• מדוע דילגו מעל ההודעה שלי?

ליאל
    14/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לזה תשובה?

ליאל
    20/07/2013

לא הבנתי מדוע ענו לכל השאלות שנכתבו אחריי ועל שלי דליגו בגסות גם אחריי ששאלתי מדוע... בחירה פוגעת מצד אנשיי מקצוע שאמורים להכיר את הנפש החולה הפסיכיאטרי. עצוב מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיבן
    גבי
    13/07/2013

שלום
    מזה שנים טופלתי בכדורים SSRI SNRI שלא הועילו או הפסיקו להועיל לי לדיכאון וחרדה
    כיום בשליחות מטעם העבודה ומצבי הפך כזה שפוגע ממש בתפקוד בעבודה ונאלצתי לפנות לרופא מקומי בקנדה.
    משהסברתי לו אילו תרופות נטלתי ממשפחות שציינתי, וכדי לתת סיכוי שהתרופות ישפרו את מצבי עוד בטרם אחזור לארץ הוא הציע לי ליטול תרופה זיבן שעובדת גם על דופאמין והוא מאמין שזה יכול לעזור לי.
    אני מרגיש צורך לפני שאני פוגש אותו לשמוע חוות דעת נוספת- כמה שאלות בבקשה:
    - מאחר ואני שב לארץ עוד 3 חודשים האם הטיפול בזיבן מקובל גם בארץ לדיכאון או רק לעישון ? האם אוכל להמשיך בטיפול בארץ במחירים סבירים ?
    - ראיתי באינטרנט שיש זיבן XR או SR- מה מבין השניים נותנים לדיכאון ואילו מינונן לדיכאון?
    - ניסיתי תרופות רבות משתי המשפחות אבל ודאי לא ניסיתי את כולן או צירופים- מצד שני איני יכול להמשיך לנסות תרופות עד בלי די האם השימוש בתרופה זו הוא בבחינת נשק יום הדין שלאחריה תרופות כמו איקסל או דור ישן לא יעזרו לי עוד ???

לקביעת תור
    סגירה
    זיבן

הוספת תגובה

• זיבן - תגובה

14/07/2013

שלום רב,
    התרופה קיימת בארץ והיא מותווית לטיפול בדיכאון. שמה Wellbutrin . במידה ולא תועיל, אין היא מונעת מתרופות אחרות להשפיע ולא מסכנת את יעילותן בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות מזיפרקסיה או לפונקס
    רונן
    12/07/2013

איזה תרופה סביר יותר שתגרום ליותר עייפות לחולה סכיזופרניה-לפונקס או זיפרקסיה?

הוספת תגובה

• עייפות מזיפרקסיה או לפונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/07/2013

לפונקס הכי מרדים והכי משמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס בגלל קושי להרדם בלילה
    ליאת
    12/07/2013

אני נוטלת קלונקס 0.5 מ"ג ליום בגלל קושי להרדם בלילה. הכדור הפסיק להשפיע, והבנתי שהוא ממכר. אילו תרופות דומות קיימות שאינן ממכרות, וללא תופעות לוואי?
    תודה

הוספת תגובה

• קלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/07/2013

כדור בשם אמביאן CR
    דבר עם רופא המשפחה בנדון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה