מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס - איך מרגישים תחת ההשפעה?ד``ר יונתן דוידאור07/08/2013
אוקיי יש לי כמה שאלות ... דבר ראשון אני בן 18...
1. קיבלתי ציפרלקס למשך 3 חודשים ולוריוון למשך שבועיים מהנוירולוגית שלי בעקבות התקפי חרדה שחוזרים על עצמם ... פחדתי להתחיל עם הציפרלקס אז הייתי נוטל רק לוריוון מפה לשם יצא שהתחלתי את הציפרלקס שברשותי רק 4 כדורי לוריוון ... עכשיו נגמר לי הלוריוון ... יש לי ולריאן טינקטורה בבית שהרופאת משפחה הביאה לי לא מזמן ... אז רציתי לדעת אם מותר לשלב את הולריאן עם הציפרלקס.... ובנוסף לזה אני נוטל פליקונאז תרסיס אף לסינוניטיס קיבלתי את זה למשך חודש ימים מרופא א.א.ג יש התנגשות בין התרופות שאני נוטל ? ועכשיו תקף אותי גם דלקת גרון אני לא יודע מה לעשות אם מותר לי לקחת עוד תרופה או לא ...
2. אני די היפוכונדר ... במיוחד בכל מה שנוגע לפסיכיאטריה כי הייתי מעשן פעם נייס גיא עד לפני חצי שנה ... 4 חודש עברו בסבבה מאז שהפסקתי ורק בחודשיים האחרונים היה לי התקפי חרדה ... עברתי פרידה של קשר של שנתיים שהייתי גר איתה ... שיכול להיות שזה גם קשור.... העיקרון פה שאני היפוכונדר ואני רוצה לדעת אם ציפרלקס יכול לעזור גם בזה ?....
3. איך אני אמור לדעת שהציפרלקס התחיל להשפיע ? מה אני אמור להרגיש ?
תודה רבה רבה רבה לעונה אני מעריך אותכם מאוד ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרא משהו
ברוריה07/08/2013הי,
חפש בגוגל "ציפרלקס תופעות לוואי". וגם את הסרט התיעודי "רווח קטלני".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה בתחום הפסיכיאטרי בטיפול של מעי רגיז.07/08/2013
שלום דוקטור
אם יש תרופה בתחום הפסיכיאטרי ,שהיא יותר טובה בטיפול של מעי רגיז,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013אין תרופה ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דניאלההההה.07/08/2013
שלום רב דוקטור
דודתי ,הפסיקה את הטיפול של הסרוקסט לאחר שנים, באופן מידי,
רציתי לדעת, איזה תופעות פיזיות ,יכולות להיות במהלך כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלההההה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2013החמרה באי שקט, הפרעות שינה, התפרצויות, חרדה, עצב ...כאבי ראש , שינוי בפעילות מעיים ועוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון
רוחמה18/08/2013הי,
צריך להיגמל ממש בהדרגה.
חפש מאמר מצויין בגוגל "גמילה מתרופות נוגדות דיכאון ומסמים פסיכיאטריים" ותנסה לעזור לה להיגמל כמו שצריך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אדם המוגדר כחולה סכיזופרניהמשה07/08/2013
יכול לעסוק במקצוע מציל חיים, כמו רופא או מהנדס?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן.
שמוליק07/08/2013יש אפילו רופא שידוע שהוא מאובחן כסובל ממאניה-דיפרסיה. אינני יודע מי זה בדיוק, אבל כך שמעתי מהפסיכיאטרית שמטפלת בי. אין הרבה הבדל בין מאניה-דיפרסיה לסכיזופרניה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות נרציסטיתשי06/08/2013
האם יש טיפול תרופתי להפרעת אישיות נרציסטית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתה אוהב את עצמך יותר מידי?
מירי06/08/2013מה רע בכך? גם אני מאוד אוהבת את עצמי. תאמין לי אם האנשים שאני רואה
יום יום בישביל הבריאות הנפשית יותר טוב או הכי טוב לאהוב את עצמך.
אני לא רואה בזה כול רע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרציזם
שי07/08/2013למירי שלום,
לא כל נרציסט הוא בעל "הפרעת אישיות נרציסטית". רק כשהנרציזם מפריע ליחסים בין אישיים זה מוגדר כהפרעה. תעייני בויקיפדיה בערכים "נרקיסיזם" ו"הפרעת אישיות נרקיסיסטית".
בברכה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון
ברוריה07/08/2013הי,
אתה באמת רוצה שכדורים ישפיעו על המחשבות והרגשות שלך?
אולי תיקח עליהן אחריות ותשנה אותן בכיוון יותר רצוי לך?
חשבת על תופעות הלוואי הקשות של הכדורים?
יש לך כוח רצון וכוח בחירה, תשתמש בהם ותצמח לכיוונים יותר רצויים מבחינתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלתה בהריון - בבקשה עזרה!מלי06/08/2013
שלום רב,
אני בת 39 בהריון שלישי, בשבוע השמיני, , נוטלת סימבטלה 60מ"ג.
אני חווה מצבים קשים של חולשה נוראית, כאבים בידיים ובפרקים, עייפות קשה ועוד שאר דברים שמרגישים בדרך כלל בהריון.
הרגשת החולשה והכאבים בידיים ובפרקים אינם חדשים לי שכן עקב כך התחלתי לקחת את כדורי הסימבטלה, כמובן שנלווה לכך החרדות שהתגלו אצלי.
שאלתי היא האם להמשיך עם הכדורים/להוריד מינון/להפסיק עקב המצב הקשה של חולשה, כאבים, עייפות נוראית או האם הכדורים הם הסיבה להרגשתי זו ואין מה לעשות?
חשוב לומר שבשני ההריונות הראשונים לא חוויתי דבר כזה, הם עברו לי בשלום ואפילו אהבתי להיות בהריון, ההריונות היו בגיל 34 ו - 35. יש הפרש קטן מאד בין שני ילדיי.
בבקשה תענו לי, אני סובלת נורא,
תודה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם התינוק?
רוחמה06/08/2013הי,
את צריכה גם לחשוב על התינוק, שיוולד כשהוא מכור לסימבלטה - כדור פסיכיאטרי נגד דיכאון עם תופעות לוואי חמורות עבור כל אחד, במיוחד לעובר.
חפשי בגוגל "סימבלטה תופעות לוואי".
אולי עדיף חוסר נוחות נפשית, מאשר נזקים גופניים ממשיים לך ולעובר.
יש גם אלטרנטיבות לכדורים. חפשי רופא שהוא גם הומאופת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכי לפסיכולוג מירי הוא לדעתי יכול
מירי06/08/2013לעזור לך להיתגבר על חרדותייך בלי שתיצטרכי לקחת אף כדור פסיכיאטרי.
שהרי כולנו יודעים שכדורים פסיכיאטרים יכולים ליפגוע בעובר ואין זה סוד.
יש טיפולים ממוקדים ומצויינים לטיפול בחרדות אם אינני טועה טיפולים
ביהביוריסטיים. קבעי דרך מוקד קופ"ח תור וכך יעלה לך פחות כסף הפסיכולוג.
אל תיתני לחרדות לישלוט בחייך ומיצד שני כדורים בהריון הם לא דבר טוב
ביכלל , לא כדורים פסיכיאטריים וגם כדורים שאינם פסיכיאטריים לא טובים
, הדרך הכי טובה לדעתי בישבילך היא לטפל בשיחות אצל פסיכולוג.
פסיכולוג טוב יעזור לך להיתגבר על כול החרדות שלך באשר הן.
כול טוב מאמי, ולידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן, בנות, אבל
מלי07/08/2013אני כבר בתוך זה, ואני חייבת עצה רפואית, כי הבנתי שהפסקת התרופות יגרמו לתופעות הרבה יותר קשות לי ולעובר.
אנא מכם ענו לי,
תודה ,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
רוחמה07/08/2013הי,
כמה שנים את על הכדור? אם לא הרבה, אז יש לך סיכוי להיגמל.
חפשי בגוגל "רופא והומאופת" כדי לאתר רופא שהוא גם הומאופת. הוא יכול ללוות אותך בתהליך הגמילה, וגם לתת לך אלטרנטיבה טבעית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח
שמוליק07/08/2013שלום מלי.
זה בהחלט יכול להיות שאחרי שכבר התרגלת לכדורים, אז יהיה לך קשה להיגמל, אבל צריך לעשות את השיקול של תועלת מול נזק.
היה איתי בבית החולים מטופל שאובחן במאניה-דיפרסיה ושלקח מייצב מצב רוח שפגע לו בכבד, ובגלל זה החליטו להפסיק את התרופה, ואז הוא קיבל מצב רוח גרוע, ואז נתנו לו תרופה אחרת.
יכול להיות שצריך לנסות לרדת יותר בהדרגה.
בכל אופן, דעתי בעניין ידועה: הטיפול העיקרי הוא לא ע"י תרופות.
הריון קל ולידה נעימה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי צורך נפשי להיות תמיד בסביבהשואלת06/08/2013
של אנשים.כלומר :לגור ולהסתובב בסביבה סואנת אך לא חייב שיהיה לי קשר אישי איתם.
אני עובדת ועסוקה ויודעת לבלות עם עצמי בלי להרגיש צורך קבוע באינטראקציה עם הסביבה אך חייבת לראות אנשים ברחוב ממרפסת ביתי
ויותר מכך : מחפשת לראות בכל מקום אנשים אסתטיים ויפים.
התופעה הזו משפיעה מאד על מצב רוחי.
מעולם לא שמעתי על מישהו שסובל מתופעה כזו .
מה שקשה לי זה כמובן כשאין אנשים או כשיש רק מכוערים ומוזנחים-אני נופלת ברוחי ומצטברחת.
אם יוצאים לטיול משפחתי זה חייב להיות רק בסביבה סואנת ובסביבה שאמורים להיות בה אנשים מהסוג המשובח ואם זה לא צלח -אני עצובה.
מאחר שהיום רוב הרחובות ריקים מאדם-ואין ילדים שמשחקים בחוץ-קשה מאד לחיות בתנאים נפשיים כאלה.
זה מעסיק אותי רוב היום-מה ההסבר לתופעה והאם ניתן לפתור אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
רוחמה06/08/2013שלום לך,
יש לך הפרעת "מחפשת לראות בכל מקום אנשים אסתטיים ויפים".
או אולי "הפרעת התמכרות" מסוג "אנשים אסתטיים ויפים...."
בקיצור יאללה זה בולשיט פשוט תיהני מהחיים. רק תישמרי מכדורים פסיכיאטריים, יש להם תופעות לוואי איומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה יופי שהגבתן.תודה!!! אשמח לקבל
שואלת07/08/2013גם תגובת פסיכיאטר לבעיה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי רעיון אליך איך ליפתור את
מירי06/08/2013הבעיה לא יודעת אם הוא יעיל מבחינה רפואית כי אני לא רופאה ולא יודעת אם הוא
יתאים לך ואת תאהבי אותו, אבל בואי תישמעי.
אני הייתי עושה כזה דבר בימקומך מאחר ואת אוהבת ליראות אנשים יפים ומלא
אנשים כאלה ברחוב ומה לעשות לפעמים כמו שאת אומרת הרחובות ריקים
או שרק המכוערים הולכים להם לאיטם ברחוב ואין איזה פרצוף יפה להביט ולהיתפעל
מימנו, אז פשוט הייתי מביאה כאילו את הרחוב לבית הבנת? הייתי תולה לי בבית מלא
תמונות של אנשים שהולכים ברחוב, ואנשים יפים כפי שאת אוהבת, פשוט ממלאה
לי את כול הקירות במלא תמונות ענקיות של אנשים שהולכים ברחובות סואנים,
וניראים טוב (תמונות /פוסטרים של רחובותיה אסואנים של ניו יורק, או מקומות
סואנים אחרים) ויש מלא תמונות ופוסטרים כאלה בחנויות של תמונות ופוסטרים
ובכול מיני מקומות אני בטוחה שאת תימצאי כבר. עכשיו אחרי שמילאת את הקירות
בתמונות יפות של רחובות סואנים מלאים במלא מלא אנשים למה לא להשים גם
וילונות יפים בבית עם איך לא, הדפסים של אנשים יפים, שהולכים ברחובות סואנים
ולא חסר וילונות כאלה ואם לא מוצאים תמיד אפשר ליקנות בחנות בדים, בדים עם
הדפסים או שיש אפשרות להדפיס על הבדים תמונות שאת רוצה ואז את כבר יכולה
להדפיס את אותם הדפסים שעל התמונות שעל הקיר גם על בדים ולעשות לך מהם
וילונות יפים, פשוט לעשות לך סטים יפים. עכשיו אם מדפיסים על בד, אז למה רק לעשות
מהבד וילונות תני אותו לתופר יעשה לך גם כיסויים יפים לכריות שתוכלי להשים על
הספה ואפשר גם לרפד את הספה....ואין סוף אפשרויות יש. והכול יכול להיות
ממש יפה ,ואסטטי לעין ונעים ושהכול יהיה מתאים אחד לשני .
ואז כפי שכבר הבנת לאיפה שלא תיסתכלי את תיראי את אנשייך היפים ,ורבים רבים
כך שגם אם הרחוב ריק מאנשים לך יהיה את האנשים היפים שלך להיסתכל עליהם.
כול טוב, אני מקווה שהייתי לעזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיון נוסף, בימקום תמונות אם לא
מירי06/08/2013בא לך על מלא תמונות, את יכולה ליקנות טפט עם הדפס כזה של רחובותיה הסואנים
של ניו יורק עם המידרכות ומנורות הרחוב והאנשים הקטנים שהולכים להם עם מעילי
הגשם והמטריות....עכשיו טפטים ,יש בחנויות טפטים ותישאלי שם וכימעט אני בטוחה
שאת יכולה להביא תמונה מישלך והם ידפיסו לך אותה על טפט.
ואז ממש על הקיר יהיו לך האנשים ולא תיצטרכי למלות עם תמונות... זה נישמע לי רעיון
מגניב אולי אאמץ אותו גם. ממש חמוד מאוד להיכנס לבית וליראות על הקירות כמות
כזו ענקית של אנשים ,זה כאילו את ניכנסת מיצד אחד לביתך ומיצד שני את מטיילת
ברחוב אה? ממש מגניב...
טוב אני מקווה ששוב הייתי לעזר.
לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולנזפיןדינה05/08/2013
שלום רב
אני מאובחנת כסכיזואפקטיב ולוקחת מזה 3 שנים אולנזפין 10 מ"ג ללא תופעות לוואי.
בבדיקת סוכר מאתמול עומד על 115
האם עלי להחליף תרופה ? ואם כן לאיזה תרופה?
לציין שאני רזה הצלחתי להוריד למרות האולנזפין כ20 ק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולנזפין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013שווה להתייעץ עם רופא מטפל לפני שינוי, במיוחד סביב תרופה יעילה.
שינוי בסוכר בדר'כ משני לעליה במשקל.
יש לשקול בדיקה חוזרת , העמסת סוכר ושלילת מצב טרום סכרתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סרוטוניןגיא05/08/2013
שלום
לאחרונה עשיתי בדיקה של רמת סרוטונין בדם במלר"ם באיכילוב (על דעת עצמי)
קיבלתי תוצאות ורציתי לדעת אם הם תקינות ואם אפשר לפרט קצת על התוצאה
serotonin - platelet poor plasma - 13.8 ng/ml
תודה על העזרה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סרוטונין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013הבדיקה לא כרוטינה בקליניקה היומיומית.
אין הרבה משמעות בשלב זה , כמרכיב השפעה על טיפול פסיכיאטרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוחמה05/08/2013הי,
פסיכיאטרים לא משתמשים בבדיקות מעבדה באיבחונים שלהם, רק ברשימות בדיקה סובייקטיביות של "הפרעות". חפש בגוגל "ההבדל בין מחלה רפואית להפרעה פסיכיאטרית".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל וציפראמילטון04/08/2013
אהלן, אני כבר נוטל מעל חצי שנה רסיטל והיום כשהלכתי לבית מרקחת בשביל לקחת קופסה של 40 מ"ג רסיטל הם אמרו שאין להם ורצו להביא לי במקום ציפארמיל. והם אמרו לי שאסור להם לתת 2 קופסאות של 20 מ"ג... 1) השאלה אם זה ממש קריטי לקחת רסיטל ולא ציפארמיל לאחר חצי שנה שאני לוקח רסיטל??? 2) בשביל הפעם הבאה, האם ניתן לרשום במרשם שבמקרה ואין להם 40 מ"ג רסיטל אז שיתנו לי 2 קופסאות של 20 מ"ג???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל וציפראמיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013עדיף לא לשנות, אך באופן תיאורתי, החומר הפעיל זהה.
ניתן לשלב 2 כדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות רגילות או גלישות פסיכוטיות??שושי04/08/2013
שלום וברכה,
אני בחורה בת 25, מטופלת בתרופות אנטי חרדיות דכאוניות ואנטי פסיכוטיות.מזה כ4 שנים.
במשך רוב חיי הכל היה בסדר,חויתי כמה אירועים טראומטיים.אבל בגדול לא היו לי מחשבות חריגות או חרדות. בגיל 21 חויתי משבר שהתפרץ והיו לי חרדות מאד קשות,מאז אותו משבר התחילו להתרוצץ במוחי מחשבות כפייתיות,טורדניות,אובססיביות ויותר מזה אמרו לי שהם לא הגיוניות,אבל לא האמנתי בתוך תוכי האמנתי שיש להם איזשהו קשר אמיתי למציאות.
אף פעם לא הצלחתי להסביר אותם לאף אחד,וזה שיגע אותי ועוד יותר שיגע אותי שלא הצליחו להבין אותי.
הייתי שנתיים בטיפול מאד אינטנסיבי בעיקר בגלל המחשבות,לאט לאט הם נעלמו.
כיום הם חזרו שוב. ועכשיו אני שוב תוהה לעצמי-האם יש משהו שעומד מאחוריהן או שזה פשוט איזשהי מחשבה שלא קשורה למציאות,רק זה בפני עצמו מייסר אותי.אני תכף אכתוב את המחשבות. אשמח לקבל ייעוץ מה אתם חושבים ומה עלי לעשות..
המחשבות הם בעצם על אנשים שהם לא מוגנים..או שעברו חויות לא מוגנות בילדות שלהם.בתרבות שלהם,בכל דבר שהוא זה יכול להיות.הם אנשים לא מוגנים.כאשר אמרו לי שיש לי "גלישות" זה היה כאשר הייתי רואה אנשים בכל מקוםושאלתי את עצמי אם הם מוגנים-זה ממש ממש הפחיד אותי לחשוב שאולי הם לא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות רגילות או גלישות פסיכוטיות?? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013באם מדובר במחשבות שלך, שאת מזהה שלא הגיוניות ולא מציאותיות ומסוגלת להתנגד להם, לא מדובר במצב פסיכוטי.
נשמע טורדניות - אובססיוביות.
יש לברר זאת באופן מסודר בבדיקה פסיכיאטרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סרוקסט ופאקסט זוהי אותה תרופה?yk04/08/2013
רציתי לדעת אם יש מישהו שהשתמש בסרוקסט מקורי ועבר לפאקסט וזה עשה לו תופעות לוואי?
לי זה עושה אשמח אם מישהו יאמר לי מניסיונו...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם סרוקסט ופאקסט זוהי אותה תרופה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013חומר הפעיל זהה !!!
יתכנו תופעות לוואי כאשר משנים תרופות גנריות, רבות סביב הקשר למהירות הספיגה ( פארמקוקינטיק - השפעת הגוף על התרופה ) , וכן מהירות השגת ריכוז התרופה בדם ( פארמקודינמיק - השפעת התרופה על הגוף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותאורן04/08/2013
האם תחושת ניכור חברתי,בידוד חברתי זה מאפיין של מצב דיכאוני?
מה זה חרדת התפוררות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013התשובה כן, אך לא רק בדיכאון ולא תלונה ( סימפטום) מספיקה לאבחנה של דיכאון.
חרדת התפוררות, חרדה קיומית ראשונית, מושג פסיכולוגי, תואר בתחילה (פרויד) כחרדה קיצונית - כחלק ממצב פסיכוטי, מאוחר יותר תואר כחרדה כחלק מתיאוריית פסיכולוגיית העצמי , SELF , על פי היינץ קוהוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב רוח קיצוני חוזראבי04/08/2013
שלום.
אני מטופל ב-10 מיליגרם זיפרקסה ו-20 מילגרם רסיטל.
בערך חצי מהזמן אני מרגיש טוב, מצב רוח תקין(לא במניה ולא בדכאון, נע סביב האמצע), הזיפרקסה מאוד מרגיע אותי ועוזר לי.
אבל בחצי השני של הזמן אני נתקף במצבי רוח שליליים באופן קיצוני, נכנס לדכאון קשה, ממש כאב נפשי, אני פשוט סובל, ומתחיל להכנס גם לכעסים(שלא באים לידי ביטוי בהתנהגות שלי במציאות, ובפרט לא בהתנהגות אלימה), וגם לחרדות קשות.
אני מתכוון ללכת לפסיכיאטר שלי בימים הקרובים(בינתיים לא יצא לי מסיבות של זמן, גם שלי וגם של הפסיכיאטר), ולדבר איתו על זה.
אבל רציתי לשאול גם פה, מה מומלץ לעשות בעניין?
לדעתי מהכרות שלי עם עצמי ועם איך שהתרופות משפיעות עלי כדאי לי להעלות את המינון של הרסיטל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב רוח קיצוני חוזר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013באם מדובר בהפרעה דו קוטבית.
יש להפסיק נוגד דיכאון ולהוסיף מייצב מצב רוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיעה
רוחמה05/08/2013הי,
למה שלא תחפש אלטרנטיבה ותרד מהכדורים? תראה מה הם עושים לך.
חפש רופא שהוא גם הומאופת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעלי, תעופי מהפורום יא סיינטולוגית
אבי05/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורטילין למעי רגיז ועייפותעומר04/08/2013
שלום,
אני בן 24. לפני יומיים התחלתי לקחת נורטילין (25 מ"ג) לצורך טיפול בתסמונת המעי הרגיז. התרופה גורמת לי לעייפות מאוד רצינית - כמות השעות שישנתי ביומיים האחרונים עולה בהרבה על כמות השעות בהן הייתי ער. אגב, לפני כחודשיים התחלתי לקחת את אותה התרופה, ובגלל התעייפות שלה היא גרמה לי הפסקתי (זה היה בתקופה בלימודים שבה לא יכולתי להרשות לעצמי את זה).
שאלתי היא: האם תופעת התשישות חולפת? ואם כן - כמה זמן בערך צפוי שאצטרך להמתין עד לחלוף התופעה?
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות?
רוחמה04/08/2013שלום,
עייפות זו תופעת הלוואי הקלה ביותר של הכדור... הנה תופעות לוואי נוספות:
שיבוש הראיה, בלבול, הזיות, עלפון, עצירות, דופק מהיר, קושי במתן שתן, רעד שרירים, ירידה בתפקוד המיני, כאבים בעיניים, חוסר שקט, בעיות בדיבור או בבליעה, חוסר שווי משקל, נוקשות של הזרועות והרגליים. ניסיון התאבדות, מחשבות אבדניות ועוינות.
חפש את הסרט התיעודי "רווח קטלני" למידע נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה של רופא
עומר04/08/2013ועד אז, רק אציין שרבים מאוד הם הכדורים שעזרו למאות מיליונים של אנשים ושבמקרים בודדים גרמו, נניח, להתאבדות. כמו כשחוצים את הכביש, גם בתרופות יש סכנה מסויימת. אני בעד שאף אחד לא יכריח אף אחד לקחת תרופות, אבל שכל מי שמעוניין לנסות, יוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורטילין למעי רגיז ועייפות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/08/2013תיאורתית : כן
מאוד אינדיבידואלי - בעוצמה, משך ההשפעה ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)