מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר למכשיר אלפא סטיםשירה16/08/2013
שלום,
למה אי אפשר למצוא כמעט שום מידע אובייקטיבי על מכשיר האלפא סטים בהקשר של הפרעות חרדה ודיכאון? כמעט כל מחרוזת חיפוש בעברית מובילה לאתר של היצרן, ואילו בפורומים הרפואיים לא הצלחתי למצוא כמעט התייחסות. התיאורים של יכולות המכשיר נראים פלאיים ממש, חלומו של כל סובל, אז הכיצד שהפסיכיאטרים בארץ אינם מתייחסים אליו?
אשמח לתשובה
תודה רבה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר למכשיר אלפא סטים - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק16/08/2013אני לא מכירה מספיק טוב את הנושא ואין לי ניסיון איתו-אין לי אינפורמציה עליו- אולי כדאי שתיתייץ עם אחד הפסיכיאטרים שמשתמשים היום בשיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפא סטים
מישהי17/08/2013אני משתמשת במכשיר עושה פלאים ממליצה מאוד
לפרטים נוספים אשמח לעזור כתבי לי למייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי -איך אני מדברת איתך בפרטי?
הידד לגראס14/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספקולציה אישית
שמוליק18/08/2013שלום שירה.
אני חושב שגישתי לנושא ידועה.
בעיות נפשיות אינן תוצאה של חוסר איזון כימי במוח, אלא חוסר האיזון הוא סימפטום של בעייה רגשית, ולכן כל טיפול במוח הוא טיפול בסימפטום ולא בבעיה עצמה.
יצא לי לראות את הפרסום על המכשיר, והבנתי שהוא מעביר אי אילו זרמים חשמליים, ולכן הוא לא אמור לטפל בבעיה הרגשית שהיא העיקר.
אמנם הטיפול בסימפטומים יכול להועיל כשאין אפשרות לטפל בשורש הבעייה, או כשקשה לטפל בשורש הבעייה, אבל הטיפול בסימטומים כתוספת לטיפול בשורש הבעייה יכול להיות טוב.
ראיתי שמישהי כתבה שהטיפול במכשיר עוזר לה, אבל על כל פנים, דעתי האישית שזה אמור לעזור כטיפול בסימטומים ולא בשורש הבעייה.
ובכל אופן, נראה לי שלפחות זה לא עושה נזקים כמו תרופות...
בכל אופן, שיהיה בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת כדור הציפרלקסבדוי15/08/2013
אז ככה הפסיכיאטר שלי עכשיו בחופשה,ועכשיו זה תקופת הזמן שלי להפסיק עם הכדורים...
ואין לי סבלנות לחכות יותר,אני ממתין כל הזמן להיתנקות מהם...
אני בן 18 נטלתי ציפרלקס 10 מיליגרם אם זה עובד לפי הסדרי גודל האלה...
ורציתי לשאול איך עובד התהליך של הסיום ?
איך להוריד בהדרגה כמה לקחת כל שבוע עד שאני לא אצטרך יותר לקחת בכלל ?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אהרון15/08/2013הי,
ברכות על כך שאתה מעוניין להפסיק עם הכדור הזה.
יש מאמר מצוין בעניין גמילה מכדורים פסיכיאטריים - חפש בגוגל "גמילה מתרופות נוגדות דיכאון ומסמים פסיכיאטריים".
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהירות סינטולוג
מאור20/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת נטילת כדור הציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2013באם מדובר בחרדה קשה, ההורדה צריכה להיות על פני חודשים
חודש - חצי
חודש - רבע כדור
הפסקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בדוי19/08/2013הוא אמר לי שצריך להפסיק בהדרגה במשך שבועות...
אז איך זה עובד לפי שבועות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מאמרים באינטרנט
מאור20/08/2013של הפסקת תרופות ואם ישזה סינטולוגים .
חיפשתי והכול מחוק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוניהבני15/08/2013
אני בן 40 סןבל שנים ממצב של אנדוניה אני מתםקד עובד אבל ללא שום תחושה פנימית של הנאה ועונג אני מטופל תרופתית שזה עוזר למצב הפיזי אבל לנפש ולהחזרת החושות שום דבר לא משפיע האם יש לכם עיצה בענין תרופתי או שילוב שעזר לאנשים לצאת מהמצב או שזה כרוני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוניה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק16/08/2013ממליצה מאוד להיתיעץ בהקדם עם פסייכאטר- בהחלט ישנם תרופות שיכולות לסייע והרבה-תרגיש טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרליןדודו 11114/08/2013
אני מקבל עכשיו Deralin (דרלין , פרולול) 10 מ"ג 2 פעמים ביום לטיפול בתחושת אי שקט פנימי (מצב דמוי אקטיזיה) , אבל אני עדיין מרגיש אי שקט , האם אפשר לקחת Deralin (דרלין) 40 מ"ג \ 2 פעמים ביום לטיפול באי שקט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2013בהחלט ניתן לשקול זאת.
יש לברר עם רופא מטפל ואולי להוריד תרופות שגורמות.
לדוגמא:
אדם שמקבל מכה
ניתן לעלות ולתת יותר אקמולים נגד כאבים.
וניתן אולי למנוע את המכה, אולי להזיז למקום אחר ...
חשיבה ....
אני הייתי ממליץ פחות אקמולים ולזוז למקום אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובהאופטימית14/08/2013
לצוות הרופאים שלום!
האם מותר לקחת מודל וקלונקס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון14/08/2013השילוב אפשרי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודלאופטימית14/08/2013
לצוות הרופאים שלום!
אני סובלת מספר שנים מחוסר שיווי, משקל הרופאים טענו שזה התקף חרדה.
קיבלתי תרופות שונות משניי הקבוצות , אך לצערי שום כדור לא התאים לי .בגלל
תופעות לוואי הקשות..
וכך הסתדרתי עם רבע קלונקס אך לאחרונה הם לא ממש עוזרים ואני לא רוצה להעלות את המינן כדיי לא להתמכר.
אתמול התחלתי לקחת תרופה בשם מודל . לאחר 14שעות התחלתי להרגיש חוסר שיווי משקל קצת יותר חזק נלחצתי ולקחתי רבע קלונקס והתחלתי להרגיש לא טוב דופק מהיר.וחוסר שיווי משקל חזק מאוד.
השאלה שלי האם מותר להמשיך ולצרוך את הקלונקס והמודל יחד?
או שעות לאחר מכן
או שאלה הם תופעות לוואי של המודל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק16/08/2013הכי כדאי הוא שתיתיעצי עם מי שנתן לך את המודל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.14/08/2013
שלום דוקטור
מכול התרופות לדיכאון וחרדה ,איזה כדור משפיע על רמות הדופומין במוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
שולמית14/08/2013שלום לך,
ראית בדיקת מעבדה שהוכיחה שיש לך מחסור בדופמין במוח? או שזה רק תאוריה לא מוכחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולמית
שלום15/08/2013אני אוהב אותך ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד``ר יעקב חרמון14/08/2013שלום לך
תרופה לדכאון המשפיעה על הדופמין היא הוולבוטרין.
התרופה עלולה להחמיר חרדה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מלהכיר בOCD שלי אצל הרשויות...אוסטין14/08/2013
שלום לכולם :)
הייתי שמח לפוצץ מיתוס מסויים.
כבר מזה שנה אני סובל מOCD, והבנתי שבביטוח לאומי מכירים בהפרעה ומעניקים כל מיני כלים שעוזרים להתמודד.
אני לא זוכר ממי שמעתי שבעיות נפש לא נתפסות בעין יפה אצל המעסיק העתידי שאני ארצה לעבוד אצלו. כלומר, עצם העובדה שיש או שהיה לי עבר עם הפרעה נפשית ישים אותי צעד אחד אחורה משאר המתמודדים.
ולכן תמיד העדפתי להשאיר את ההכרה בOCD רק בין קירות הפסיכיאטריה. ולא להצהיר בא אצל הרשויות השונות. (ביטוח לאומי וכו)
ואני רוצה לשאול אתכם, האם החששות שלי מבוססות? או שזה סתם רושם מוטעה שיצרו אצלי.
מה מעניקים הגופים הממשלתיים לאנשים שסובלים מההפרעה?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות שווא
שמוליק14/08/2013שלום אוסטין.
אם יש לך נכות יציבה בביטוח הלאומי (כפי שיש לי), זה ממש לא אמור להפריע לך למצוא עבודה במקומות פרטיים. כל מה שאתה צריך לעשות, זה פשוט לא לספר עלך זה.
זה נכון, שתצטרך לסתום חורים בקורות החיים, ואם ישנה תקופה שבה לא עשית עם עצמך יותר מדיי בגלל ההתמודדות, אז תצטרך לתפור איזה סיפור מה עשית באותה תקופה כדי שזה לא ייראה מוזר.
בהצלחה וכל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שמוליק...
אוסטין14/08/2013מה מוגדרת נכות יציבה? ומה ביטוח לאומי מציע לאנשים עם הפרעה מסוג זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות יציבה
שמוליק14/08/2013שלום אוסטין.
בדרך כלל, הביטוח הלאומי קובע נכות זמנית במשך שנתיים, ובזמן הזה, אם הבעייה הרפואית נפתרת, הביטוח הלאומי מבטל את הנכות. בדרך כלל, אחרי שנתיים, אם הביטוח הלאומי משוכנע שהבעייה הרופאית שרירה וקיימת, אז הביטוח הלאומי קובע נכות יציבה.
ההגדרה של נכות יציבה איננה קשורה לשאלה האם הנכות נקבעה בשל בעייה פיסיולוגית או נפשית. וזו ממש לא הגדרה של בעייה נפשית.
מי שנקבעה לו נכות יציבה זכאי לקבל קיצבת נכות על פי אחוזי אי הכשירות שהביטוח הלאומי קבע לו, וכן זכאי לקבל הנחה בארנונה ובנסיעה בתחבורה הציבורית.
בדרך כלל ישנה גם זכאות לסיוע בשכר דירה, בהתאם למצב הכלכלי.
הביטוח הלאומי מעודד לצאת לעבודה עד כמה שניתן, ולכן ישנם אי אילו סיועים בלימוד מקצוע ובמציאת עבודה המתחשבת ביכולותיו של מי שנקבעה לו נכות.
על כל פנים, אני מאמין שהטיפול הנכון בבעיות נפשיות הוא לא ע"י תרופות, ותופעות הלוואי של התרופות, הם בעצם הגורם לאותה נכות.
ע"י טיפול נכון בבעיה הרגשית, ניתן להסתדר גם בלי תרופות ולהשתקם, ולתפקד ולעבוד כאחד האדם, וכפי שכתבתי בתגובתי הקודמת, לפחות במקומות עבודה פרטיים, אין שום מניעה לעבוד בהם ולא לספר לאף אחד על הנכות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שמוליק..
אוסטין14/08/2013חבל כל כך שאנחנו חיים בעולם שצריך להסתיר את ההפרעות שלנו. חבל שאין יוצר הבנה, ובכלל, נוצר לי רושם שבישראל כל בעיית הOCD עדיין לא מוכרת בצורה טובה.
בכל מקרה, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי התמודדותטל13/08/2013
שלום,
אני עובדת כבר הרבה שנים באותו מקום עבודה, בזמן האחרון שמתי לב שמאוד קשה לי להתמודד עם עצמי ברגעים שהמנהל שלי משקר ללקוחות.
אחרי כל מקרה כזה אני נשארת הרבה זמן במצב שבו אני "אוכלת את עצמי".
אני לא יודעת אם זו בעייה פסיכיאטרית שאני צריכה לפנות לרופא, או שזה רק האופי שלי.
בתודה, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יושר זו מחלת נפש?
ברוריה14/08/2013שלום טל,
נראה שאת אדם ישר, שקשה לו לסבול חוסר יושר.
לאן הגענו אם אנשים כמוך צריכים להיות מסוממים בכדורים פסיכיאטריים כדי שחוסר יושר יפסיק להפריע להם?
תהיה גאה בעצמך, אולי את פשוט צריכה להחליף מקום עבודה, או לדבר עם הבוס שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי התמודדות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013שלום-היתי ממליצה לך לשוחח עם פסיכולוג על הנושא- במידה ויהיה צורך במשהו אחר אז הוא בודאי יפנה אותך לגורמים המתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולמיהטליה13/08/2013
שלום , האם יש טיפול תרופתי שיכול לסייע לבולמיה במקביל לטיפול הפסיכולוגי
שמונע את הדחף ?
האם הוא גורם לעליה בתאבון באופן כללי ומכאן להשמנה
המניעה היחידה שלי מליטול תרופות הוא החשש מהשמנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ברוריה14/08/2013שלום טליה,
ממש לא כדאי לך להתחיל לקחת כדורים פסיכיאטריים, מלבד השמנה, יש להם תופעות לוואי איומות הכוללות השפעות נפשיות שליליות.
תתרכזי בלעבוד על עצמך, תלמדי לשלוט על הדחפים שלך.
יש לך כוח בחירה וכוח רצון, תשתמשי בהם עד הסוף.
ברגע שתפקידי את השליטה בכדור פסיכיאטרי, במקום בכוח הרצון שלך, בעצם תאבדי חלק מעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבולמיה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013בודאי שיש טיפול תרופתי ורצוי מאוד ליטול אותו ביחד עם הטיפול הפסיכולוגי-מן הסתם -לוקחים בחשבון- במיוחד במיקרים של בולימיה - שהטיפול לא יגרום לאכילת יתר- אלא להיפך- זה בולם ומרסן את בולמוסי האכילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה לבולמיה
טליה14/08/2013תודה. האם תוכלי לכתוב את שמה של התרופה על מנת שאוכל למצוא עליה חומר באינטרנט
האם גם רופא משפחה רשאי לתת מרשם עבורה או שעליי להפגש עם רופא פסיכיאטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה לבולמיה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013אין תרופה אחת בלבד אלא קבוצה גדולה מאוד של תכשירים לטיפול בבולימיה- תלוי בכל יקרה לגופו- כדאי מאוד מאוד להיתיעץ עם פסיכיאטר.הוא ידע לעזור לך הכי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצתי עם פסיכיאטר מהמושלם והוא לא
טליה22/08/2013שלום
בהמשך להמלצה כאן פניתי להתיעצות מומחה במסגרת המושלם והוא לא היה מוכן להמליץ על תרופה שתעזור למנוע את ההתקפים הבולמים
לדעתו רק טיפול פסיכודינמי יטפל בבעיה ואקמול להקלה על כאבי ראש כשאדם סובל מגידול בראש שהוא המקור לכאב, זה
אינו הטיפול המומלץ
מה דעתך ומה לעשות הלאה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותדודו 11113/08/2013
האם אפשר לקחת Viepax XR 300 mg ביום ביחד עם Cipralex 20 mg ביום , כלומר לקחת Viepax XR 300 mg ביום ובו זמנית לקחת Cipralex 20 mg ביום , האם השילוב הזה אפשרי , ובשביל מה נועד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013אם זה מה שהפסיכיאטר החליט אז כנארה שזה בסדר-כן נהוג לתת מינונים כאלו במיקרים מסוימים-
נועד למצבים רבים: חרדה- דיכאון-דיכדוך-אי שקט נפשי-בין היתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחרדה נוראיתאירה13/08/2013
שלום רב,
אני בת 30, חמש שני סובלת מחרדות בריאות, שבאות לידי ביטוי בחרדה בבמחלות הסרטן.
חשוב לציין שאני נמצאת במתח וחרדה קבועה שלא עובדת גם בטיפל תרופתי כמו ציפרלקס, ויפאקס, פלוטין. ניסיתי הכל.
לפני שבועיים התחלתי לסבול מכאבים באזור אפיגסטרי+ בחילות ושלשולים.
אובדן תאבון. הכאב הוא לא חזק אך קבוע, כלומר כל היום. בלילה לא.
אני קמה כל בוקר בחרדה נוראית, עם דופק 150, בחילות, רעידות בידיים.
כמובן שמתוך חרדה ממחלות הסרטן , נדבר היחיד שעלה בדעתי זה סרטן לבלב או קיבה.
בחרדה כזו הגעתי למיון, שם עברתי בירור מקיף שכלל:
סי טי בטן+ אגן כולל חומר ניגוד- תקין
US בטן- תקין
בליעת בריום לצורך שיקוף וושט וקיבה- תקין
בדיקת דם- לייקוציטוזיס קל
כימיה של הדם- תקין
בדיקת שתן- תקינה
בדיקת צואה- ליקוציטים בודדים.
לאחר כל הבירורים, לא נמצאה סיבה לכאבי בטן שיש לי, וזה עוד יותר הלחיץ אותי.
התחלתי לקרוא אין ספור כתבות על סרטן לבלב ונכנסתי לחרדות איומות.
היום הייתי אצל רטפאת משפחה שלי, שאמרה שכנראה כל התופעות האלו הן על רקע חרדה קבועה ובלתי פוסקת. לא הפסקתי לשאול אותה האם יש סיכוי שמדובר בגידול, והיא אמרה שעברתי בירור הכי מקיף שיכול להיות ואין שום גידול או סיבה אורגנית אחרת.
אני עדיין בחרדה נוראית.
האם זה הגיוני שעקב מתח וחרדה קבועה אסבול מכאבים בקיבה, בחילות ושלשולים?
אשמח לקצת הרגעה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה...
אוסטין14/08/2013לעיתים אנחנו שומעים על סוג של מחלה מסויימת ואנחנו כל כך חרדתיים לגביה שאנחנו מתחילים לזהות תסמינים ש״דומים״ למחלה בגוף שלנו.
זהו מנגנון הגנה של הגוף ואין לך מה לדאוג, זה קורא לכולם. הבעייתיות כאן שמקרה שלך זה הפך לקיצוני, את מחפשת ״אישור״ וגם כשנותנים לך אותו, משלל אנשי מקצוע ומומחים את עדיין, טיפה, לא באמת מאמינה.
אלה תסמינים של אנשים דאגניים, לעיתים דבר זה מתבטא אצל אנשים שסובלים מOCD מסוג ״דאגניים טהורים״ או אצל אנשים עם הפרעת חרדה.
אני רוצה שתביני שזה בסדר לחשוש, אבל עד הגבול שאת הופכת את החששות לאובססיה, אז זה מתחיל להזיק לך לבריאות.
אני לא רוצה להשליך כאן אמירות ללא ביסוס אבל אני די בטוח שסרטן לעיתים, יכול להתפתח מעצם דאגה חרדתית קיצונית.
אנחנו , בני האדם יצורים דאגניים מטבענו, ולפעמים אנחנו ״יוצרים״ לעצמנו פחדים בראש ומאמינים בהם בכל ליבנו, חושבים עליהם כל היום, עד שאנחנו יוצרים אצלנו את הפחד, בלי שום קשר באם הוא אמיתי או לא, בשבילנו הוא כן, וזה מספיק לנו. כאן הבעיה, את חייבת להבין שזה הכל פרי המוח החרדתי שלך. את ״יוצרת״ את המחלה מעצם הדאגה הגדולה, אני לא אומר שהסרטן חס וחלילה באמת יווצר מעצם הדאגה, אלא את תחיי חיים, שבישבילך ״לכאורה״ יש את המחלה.
אני מציע לך לנסות שיטות הרפיה ורוגע של המוח והמחשבות, עד כמה שזה קשה, להתחיל מצעדים קטנים של כמה דקות של מדיטציה ביום ולבסוף את תרגישי הקלה. ולזכור, שאם אנשי מקצוע מוסמכים לא מצביעים על שום דבר, החששות שלך הם פרי מחשבותייך בלבד. את יצרת אותן, ורק את מסוגלת לבטל אותן.
מאחל לך שקט נפשי ובריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים בהחלט
שמוליק14/08/2013אני רק רוצה להוסיף, שגם אם חלילה יש לה באמת סרטן, אז ניתן להתמודד עם המחלה, במיוחד שכמזהים את הגידול כשהוא עדיין קטן.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחרדה נוראית - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013בודאי שחרדה כולה ליגרם לכל מה שתיארת !!- אני מבינה שלקחת מספר תרופות שלא עזרו אך בודאי שאפשר עדין לעזור לך ולמצוא טיפול מתאים-מאוד קשה ליחיות כל הזמן בפחד ומחשבות מטרידות. תיתיעצי בהקדם עם פסיכיאטר שיסייע לך לטפל בזה בצורה טובה.
הרבה בריאות !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות באופן בהולמקום עבודה13/08/2013
אולי שאלתי פה בעבר אבל לא זכורה לי התשובה
אדם שקרוב אליי נהיה עצבני יותר, הרבה יותר שקט- לא מרבה לדבר ביחס לעבר.
נודע לי שהוא ישן פעמיים עם סכין מתחת לכרית, באחת הפעמים הוא כתב באחת מהרשתות החברתיות שהוא רוצח.
זה נשמע מזעזע אני מניחה.
לבן אדם יש אמא החולה במחלה פסכיאטירית (מניה דפרסיה) והבנתי שאחד מתוך 3 ילדים יש לו סיכוי לחלות במחלה.
אני לא יודעת איך להתמודד עם זה, על מה מדובר?זה יכול להראות על משהו?עם מי אפשר להתייעץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות באופן בהול - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013רצוי לערב בזה בני משפחה אחרים- בנוסף ניתן לשוחח עם רופא המשפחה שלו ליעוץ וכן לערכ את גורמי הרווחה על ידי פניה ישירה אליהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי דיכאון ובלוטת התריסאני13/08/2013
האם נוגדי דיכאון מסוג ssri מאיטים את פעילות בלוטת התריס?
ואם לא איך כל כך הרבה אנשים לא משנים את אורח חיים מבחינת כמויות האוכל ומשמינים עשרות קילוגרמים בגלל הכדורים?
כמוני שהשמנתי 20 קילו בשנה עקב שימוש בפאקסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדי דיכאון ובלוטת התריס - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013ה SSRI לא משפיעים על בלוטת התריס-
ממש לא כל הכדורים גורמים להשמנה- זה מאוד אינדיוידואלי-יש כאלו שאפילו סותמות תיאבון-תיתיעץ עם הרופא שלך על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת שדיים ותרופותאופיר13/08/2013
שלום, שמי אופיר יש לי סכיזופרניה ואוסידי.
אני לוקח ציפרלקס וקלופיקסול.
בזמן האחרון יש לי צמיחת שדיים בצורה נשית, חבריי שמו לב לזה.
לפתע כל אחד מהם רצה לגעת לי בציצי והם אומרים לי שיש לי הורמונים של אישה.
לי זה לא מפריע זה נראה לי אפילו קצת מגניב מכיוון שבגלל המחלה לא הייתה לי אף פעם אישה אז אני מרגיש בציצי משיכה לאישה כל הזמן. אני רוצה לציין שאני לא הומו ולא נמשך לגברים. השאלה היא מה עושים? שבוע שעבר גלשתי בים וממש הרגשתי גדילה של השדיים הרגשתי צריבה בשדיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו תופעת לוואי אחת מיני רבות
ברוריה13/08/2013חפש בגוגל "ריספרדל גורמת להתפתחות שדיים גבריות"
כדאי לך פשוט לרדת מהכדורים הפסיכיאטריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילת שדיים ותרופות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/08/2013מומלץ מאוד לשוחח עם הרופא המטפל על כך- בהחלט ניתן לעזור ולטפל בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ לך להכין תותחים כבדים
שלום15/08/2013ולתבוע את מי שהביא לך את הכדורים האלה . רספרדל גורם בילדים צמיחת שדיים . יש הגבלות רק מעל 18 נותנים . יש מחקרים שהוכיחו את השילוב הנל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)