פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה ההבדל 20מ'ג40 מ'ג רסיטל
    אבי
    27/07/2013

לקחתי רסיטל מינון התחלתי 40 מ''ג לחרדות ולדיכאון למשך כמה חודשיים, שרק החמיר את המצב,לכן נגמלתי בהדרגה,וחזרתי לקחת שוב רסיטל 20 מ''ג למשך 28 יום באישור פסיכיאטר אחר, אחרי חמישה חודשיים שנגמלתי. ולחזור אליו אחרי חודש לביקורת.מאז שחזרתי לקחת 20 מ''ג רסיטל המצב שלי השתפר יש ירידה משמעותית בחרדות,אני שואל בעצם מה היה הבעיה איך טיפול ראשוני לא עזר וטיפול שני כן..??.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל 20מ'ג40 מ'ג רסיטל

הוספת תגובה

• ההבדל

ברוריה
    27/07/2013

20 מ"ג זה חצי מכמות הסם של 40 מ"ג. פשוט היגמל ותחיה ללא תרופות מסוכנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל 20מ'ג40 מ'ג רסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/07/2013

יש השפעה של זמן .. על המוח ( ברמה ביולוגית)
    כמו כן יש השפעה של מרכיב פסיכולוגי, סבבתי, תזונה ועוד.. לא רק תרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורן
    26/07/2013

מה המסלול לאבחנת הפרעת קשב וריכוז וליקויי למידה בבוגר.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מסלול

ברוריה
    27/07/2013

שלום לך,
    יש הרבה מסלולים, אך כדאי שתדע שהפרעת קשב וריכוז אינה מחלה, וריטלין אינה תרופה אלא סם. עובדה - אין כל בדיקה רפואית שתראה בבירור מה לא בסדר. זה הכל פיקציה.
    בהצלחה (בלי סמים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/07/2013

הניורולוג, פסיכיאטר, מבחנים פסיכודיאגנוסטים המתמחים באבחון ל ADHD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    מירי
    26/07/2013

שלום רב,
    אני בת 25 וכבר כשנתיים אני נמצאת במצב מוזר- אני לא נמצאת בדיכאון לכאורה, לא חוויתי טרגדיה או משהו רע בחיי אבל אני משום מה איבדתי שליטה לגמרי על עצמי. למדתי באונ' בר אילן אבל בשנתיים אחרונות אני פשוט לא מצליחה לשבת ללמוד, אני יודעת שיש לי מבחנים ופשוט לא יושבת ללמוד! ומפני שהייתי נכשלת במבחנים ולא מגיעה להרצאות עברתי לפתוחה על מנת ללמוד מהבית ומפני שהם יותר גמישים עם מועדי בחינות. אבל גם כאן אני פשוט לא מצליחה להכריח את עצמי ללמוד אני מודעת שיש מבחן ופשוט כל פעם אומרת מחר אשב.... כל הקורסים שחזרתי אליהם היו פשוט כי לא ניגשתי לאף בחינה בכלל!
    מקיץ 2011 העליתי 12 קילו!!! אני רוצה בכל נפשי להוריד, זו הפכה לפנטזיה שלי כבר הרבה זמן ואני כל פעם אומרת לעצמי ממחר דיאטה ואז מחר פשוט קמה אוכלת קורסונים או פשוט אוכלת המון גם כשאיני רעבה בכלל.....
    אני גם מאוד מאוד רוצה לסיים כבר את התואר, אני עובדת בתחום ובמקום מאוד טוב בתור סטודנטית ומתה כבר לסיים אבל פשוט לא מצליחה להכריח את עצמי לשבת וללמוד! עד עכשיו עברתי רק כמה קורסים וגם בקושי, 3-4 ימים לפני המבחן הייתי יושבת ללמוד (אני לומדת תחום מתמטי שדורש תרגול רב) ניגשת ומקבלת 60-61.
    כמו כן אני מוצאת את עצמי בוכה הרבה אבל חשבתי אולי אני פשוט אדם כזה- מלנכולי ופסימיסטי מטבעי ומדי פעם יש לי גם התקפי כעס ושנאה על עצמי אבל גם זה רק מפני שאני הידרדרתי בהכל בזמן האחרון- לימודים, משקל.
    אני כבר נואשת ולא יודעת מה לעשות, לא הייתי ככה בעבר!!! אני לא רוצה לפנות לפסיכולוג כי הבעיה היא שאני מודעת לכל הבעיות ופשוט מסיבה "מיסטית" כל שהיא לא מצליחה לעשות כלום עם עצמי, לא מצליחה לשנות.
    חשבתי אולי להתחיל לקחת כדורים לריכוז או משהו בסגנון שעלול לסייע לי להתאפס,
    האם תוכלו להמליץ לי על משהו בבקשה? (ללא מרשם רופא)
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• 3 אפשרויות

ברוריה
    27/07/2013

שלום לך,
    יש לך 3 אפשרויות:
    1. להמשיך כמו שאת.
    2. להתחיל לקחת את עצמך בידיים, ובעזרת כוח הרצון שלך פשוט לעשות את הדברים הנכונים. לא להתעצל או לעשות לעצמך דווקא, פשוט לפתוח דף חדש ולעשות טוב.
    3. להתחיל לקחת כדורים פסיכיאטריים, שהם כמו סמים, אולי תהיה אשליה של שיפור בהתחלה, אך תופעות הלוואי ישיגו אותך בסופו של דבר, תצטרכי להגדיל מינון, בקיצור זו סכנה שאת לא רוצה להיכנס אליה.

תבחרי בעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה לא הייתה לכדורים פסיכיטאטרים

מירי
    28/07/2013

אלא יותר בכיוון של ריכוז, הרגעה או משהו בסגנון.... בגלל אמרתי ללא מרשם רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה

ברוריה
    29/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/08/2013

ממליץ בדיקה נפשית גופנית מסודרת
    הערכת מצב גופני - בדיקות דם
    הערכה נפשית - פסיכולוגית - פסיכיאטרית
    יעוץ דיאטנית - ולהוסיף פעילות גופנית.
    לאחר בירור מצב גופני נפשי , ניתן לבנות תוכנית - מטרות טיפוליות
    לשם השגת שינוי.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלובקסין 600 מלגרם ליום ואימפוטנציה
    שחר
    26/07/2013

לוקח את הכמות הזאת בהמלצת אחד הפרופסורים הטובים בתחום לאו סי די
    אבל תפקוד מיני לא מצליח אפילו ויאגרה 100 מל לא ממש עוזרת מה עושים?

הוספת תגובה

• פלובקסין 600 מלגרם ליום ואימפוטנציה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/07/2013

בודקים שוב את נושא המינון....
    שוקלים להוסיף מירו או וולבוטרין.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש רגשות
    מאור
    25/07/2013

שלום, בעבר סבלתי מדיכאון במשך 4 שנים ואחרי התמוטטות נפשית התחלתי לקחת כדורים, בהתחלה כדור אחד ביום לא השפיע אז עברתי לשניים ביום של ציפרלקס. כעבור חודשיים נהייתי פשוט פסיכופת, עשיתי ממש כל מה שפסיכופת עושה.. מנצל משקר פוגע בשביל הכאב מתחמן והמחשבות שרצו לי בראש היו חולניות, שלא נדבר על הדחפים.. הפסקתי עם הכדורים ויצאתי מהדיכאון, כיום אני במערכת יחסים והרגשות חזרו לי פחות או יותר.

חברה שלי סובלת מדיכאון כבד, היא הסתגרה בבית במשך שבעה חודשים והיא בוכה בכי היסטרי בכל יום, שונאת את עצמה ופוגעת בעצמה בכל דרך אפשרית [שתי קופסאות סיגריות ביום, שתייה, הרעבה עצמית וכו'] ואין לה חשק לכלום והיא פשוט רוצה למות. היא מתחילה לשקול לקחת כדורים אחרי ששלושה פסיכיאטרים שונים המליצו לה בדחיפות.

הפחד הגדול שלי ושלה הוא שיקרה לה מה שקרה לי, שהיא פשוט תאבד את היכולת להרגיש ותהפוך לאפאתית ותפסיק לאהוב אותי. מה ניתן לעשות בנידון?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש רגשות

הוספת תגובה

• הבהרה

מאור
    25/07/2013

לקחתי כדור אחד במשך חודש, לא העליתי את המינון על דעת עצמי אלא הפסיכיאטר העלה לי [שלא יצא מצב שתחשבו שהתסמינים הגיעו בגלל שהגזמתי במינון].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה, מועקות, דיכאון והתקפי חרדה
    אנונימית
    24/07/2013

שלום רב,
    לפני קרוב לשנתיים יצאתי עם מישהו תקופה של קרוב לארבעה חודשים ברוטו. התאהבתי בו מהשניה הראשונה שהכרנו ונפרדנו בצורה לא כל כך יפה. נכנסתי מזה לדיכאון ומיררתי בבכי תקופה ארוכה. לאחר שלושה וחצי חודשים נפטר אחי ז"ל במפתיע. ומשם הדיכאון רק הלך והחמיר נכנסתי לסחרור ובכי נוראי. חודשיים וחצי אחרי שנפטר אחי ז"ל התקשר אלי אותו החבר ששבר את ליבי ופגע בי במילים שלו. במקביל היו לי חיכוכים עם מספר אנשים מהעבודה ואמא חולה בבית אני שנתיים נמצאת במצב של אובססיה נוראית לאותו חבר שמתבטאת בחפירה בפייסבוק שלו (אנחנו לא בקשר) ומידי פעם כותבת לו והואבקושי עונה, כנראה הבין שיש לי אובססיה אליו. יש לי תחושות מועקה נוראיות. כמו כן, יש לי לעיתים קרובות התקפי חרדה אשר מגיעות למצב של כאבי בטן נוראיים. היו לי אף מחשבות אובדניות, אך הן חלפו. עד לפני חודש הייתי בוכה המון, ממש בכי תמרורים, ימים שלמים, עד היום אני בוכה (אבל קצת פחות) נעלמה לי תחושת השמחת חיים, שום דבר לא משמח אותי יותר כמו פעם, לא תיפקדתי בעבודה והיו לי הרבה כמה התפרצויות זעם בעבודה וגם בבית. אני מרגישה כל הזמן תחושת פיספוס, החמצה, אכזבה, כעס על כולם, מרירות וקושי להמשיך בחיי. בחוץ אני ניראית מחוייכת ושמחה ונשמעת שפויה ונורמלית, אך מבפנים אני כבוייה לחלוטין. מה לעשות?
    תודה.

הוספת תגובה

• יש לך את הכוחות להתמודד

שמוליק
    25/07/2013

שלום.

אני בטוח שיש לך את הכוחות ואת היכולת להתמודד, ואין שום סיבה שלא תצליחי בהתמודדות שלך.

עברת חוויות קשות ולא נעימות שבהחלט מסבירות את התחושות הקשות של הסבל.

נראה לי שכדאי לנסות טיפול באמצעות שיחות. רק כדאי לבוא מראש עם ידיעה שאין כאן הוקוס-פוקוס, וזה תהליך הדרגתי וממושך שדורש גם עבודה עצמאית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בקשב
    שי
    24/07/2013

לד"ר שלום,
    האם אתה יכול לשער מה יכולה להיות הסיבה לקושי בקשב למשל בקריאה, בהינתן שהאדם לא סובל מהפרעת קשב וריכוז נוירולוגית (ADD/ADHD) וגם לא מOCD (וגם לא מחרדות).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בקשב

הוספת תגובה

• קושי בקשב - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    25/07/2013

שלום רב,
    הקושי בקריאה יכול לנבוע מהפרעה בעצם יכולת הקריאה - הפרעת קריאה. מעבר לכך, ריכוז וקשב מושפעים ע"י גורמים רבים גם גופניים וגם נפשיים, כך שמחלות/הפרעות רבות גופניות ונפשיות עלולות להשפיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישונים מוגדלים
    יעל
    24/07/2013

שלום רב,
    אני התחלטי סימבאלתה 30 מ"ג לפני שבוע, כבר מרגיש יותר טוב.
    מה שמציק לי זה יובש ועייפות בעיניים ואישונים מוגדלים (כולם שמים לב).
    שאלה: זה תופעת לוואי זמנית או כך יהיה לאורך כל הטיפול?
    זה חשוב.
    תודה.
    חיים

לקביעת תור
    סגירה
    אישונים מוגדלים

הוספת תגובה

• אישונים מוגדלים - תגובה

25/07/2013

שלום רב,
    לא סביר שהתופעות קשורות לטיפול , אם כי לא ניתן לשלול זאת באופן ודאי. מאחר והתופעות מציקות ולא אופייניות לתרופה, יש להבדק ע"י רופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

רוחמה
    25/07/2013

הי,
    חפשי בגוגל "סימבלטה תופעות לוואי". הנה רשימה חלקית שלהן:
    דופק מהיר, טשטוש ראייה, הקאות, רעד, סיוטי לילה, ירידה בתפקוד המיני, אין אונות, הפרעות בפליטת זרע, אורגזמה משובשת, פיהוקים, הזעת יתר, הסמקה, חוסר מנוחה, לחץ, כאב אוזניים, יובש בעיניים, ראייה כפולה, ראייה משובשת, אוטם בשריר הלב, היפותירואידיזם(ירידה בהורמון בלוטת התריס), גזים, שיהוקים, דלקת מעי, דימום במערכת העיכול, ריח רע מהפה, דלקת חניכיים, כיב קיבה, צמרמורות קור/חום, מעידות, תחושות חריגות, חולשה, צימאון, תחושות חום או קור, הפרעות הליכה, דלקת בגרון, עלייה במשקל, רמות כולסטרול גבוהות, רמות שומני דם גבוהות, כאבי שרירים ועצמות, שרירים תפוסים, פגיעה בחוש הטעם, תשישות, חוסר תחושה, דיסקיניזיה (תנועתיות יתר בלתי נשלטת) , הפרעת קשב, כיווץ שרירים פתאומי, פגיעה בדיבור, אפתיה, הידוק לסתות, חוסר התמצאות, רגזנות, מצבי רוח משתנים, ניסיונות התאבדות, תכיפות בהטלת שתן, מתן שתן לילי, ריח שתן חריג, תסמיני מחזור חודשי, מחזור משובש, תחושת חנק בגרון, גרד, אקזמה, אדמומית בעור, זיעה קרה, הזעה לילית, תגובת רגישות לאור, צביעה של העור, לחץ דם נמוך בעמידה, קור בקצות הגפיים, תגובה הלם אלרגית כוללת, כעס, תוקפנות, תנועתיות יתר, ברקית (גלאוקומה- לחץ תוך עיני מוגבר), תסמונת רגל עצבנית, הפרעות בקצב הלב, בצקת תת עורית, הפרשת חלב, דימום נשי, הזיות, עלייה ברמת הסוכר בדם, עלייה ברמות הורמון הפרולקטין בדם, רגישות יתר, לחץ דם גבוה משברי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיונות של מחלות
    דני כהן
    23/07/2013

שלום רב
    רציתי לשאול אני בדרך כלל לוקח פרפנאן 8 מג באופן קבוע לפני שבוע וחצי ירדתי במינון ל 4 מג ולפני כמה ימים התחילו לי כל מיני מחשבות דמיוניות כגון שאם שכבתי לפני 10 שנים עם בחורה למרות שהייתי מוגן אני פתאום מפחד מאוד מאיידס למרות שאין לי שום תסמינים,אני בריא גופנית מתפקד ונראה טוב, ומדמיין שאני חייב ללכת לעשות בדיקה,האם זה נקרא דמיון בגלל שירדתי למינון של 4 מג ?,כי לפני חודש לא היו לי את המחשבות המפחידות האלו,והאם פרפנאן 8מג אמור להעלים את הדמיונות האלו ?

לקביעת תור
    סגירה
    דמיונות של מחלות

הוספת תגובה

• דמיונות של מחלות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    23/07/2013

שלום דני
    אכן כן..
    תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר
    מאור
    23/07/2013

1
    שלום איך מוסבר סמי הזיה בטריגר לפסיכוזה .
    בפסיכוזה .\ סכיזופרניה יש הפרשת דופאמין מוגברת שהיא בעצם הגורם לפסיכוזה .
    אז מה קורה במוח כמישהו לוקח סם הזיה ?
    2
    מבחינת תורשה - גנטיקה
    מה ההסתברות לקבל מחלה הנ"ל אם לאף אחד מההורים אין ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר

הוספת תגובה

• שאלה לדר - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    23/07/2013

שלום גידי
    הסמים מגבירים את הדופמין ובכך גורמים לפסיכוזה!
    למי שיש רקע גנטי אזי די במעט סם בכדי לגרום לפסיכוזה.
    למי שאין רקע גנטי צריך יותר סם ליצירת הפסיכוזה.
    אך מי יודע כמה 'גנטיקה' יש לו בדיוק?
    עדיף לא לנגוע ברעל הזה בכדי לשמור את ראשינו צלול.. לתמיד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה פסיכוזה
    מאשה
    23/07/2013

שלום,

אני בת 24, לפני 9 חודשים בתחילת חודש ספטמבר הייתי מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי עם מניה פסיכוזה. מאז מטופלת בזיפרקסה כרגע במינון 5 מ''ג. מאז שיצאתי מבית חולים חזרתי לחיים רגילים, עובדת כמהנדסת ולומדת לתואר שני. חברתית ללא סימני פסיכוטיים. רופא המטפל שלי ממליץ לרדת למינון 2.5 מ''ג . התייעצתי עם רופאים אחרים אמרו שמוקדם מדי לרדת. השאלה שלי האם אני יכולה לרדת במינון. וכמה זמן צריך לשתות זיפרקסה. יש רופאים שעומרים שנה, שנתיים ועד חמש. אני לא יודעת מה לעשות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מניה פסיכוזה

הוספת תגובה

• בשביל מה להפסיק?

שמוליק
    23/07/2013

שלום מאשה.

אני שמח שלמרות הכל, חזרת לתפקד, ואני מאחל לך הצלחה רבה.

אני חושב שזו צריכה להיות השאלה העיקרית. האם את רוצה להפסיק בגלל סבל מתופעות הלוואי או סתם בגלל שזה לא נעים ךהיות תחת הכותרת של לוקחת תרופות פסיכיאטריות.

כשיהיה ברור לך למה את רוצה להפסיק, אז תוכלי להחליט את ההחלטה הנכונה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה פסיכוזה

מאשה
    23/07/2013

אני רוצה להפסיק בגלל עליה משמעותית במשקל, עליה ברמת הסוכר בדם והשאלה שלי האם מותר להפסיק אחרי 9 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי לעומת סיכון

שמוליק
    24/07/2013

שלום מאשה.

אם את סובלת מתופעות הלוואי של התרופה. והשמנה היא בהחלט תופעת לוואי של הזיפרקסה, אז זו בהחלט סיבה טובה לשקול את הפסקת התרופה.

צריך לדעת שהפסקת התרופה עלולה לגרום להחמרה במצב, ולכן צריך להיות עם יד על הדופק, ואם תהיה חלילה הרעה במצב - אז לחזור ולקחת תרופות. הבעייה היא שהרבה פעמים מגיעים למצב לא טוב וחושבים שהכל בסדר ובסוף מגיעים לאישפוז כפוי...

אני מאמין שהבעייה היא ממש לא במוח; הבעייה היא רגשית וחוסר האיזון הכימי במוח הוא תוצאה של אותה בעייה רגשית. הטיפול בבעחיה הרגשית הוא ממש לא ע"י תרופות.

אם את מטפלת נכון בבעיה הרגשית, אז אין שום סיבה שהמצב יתדרדר.

לרופאים יש באמת נטייה חזקה שלא להמליץ על הפסקה או הפחתה במינון. ההנחיות ממשרד הבריאות - מטרתן לשמור על האוכלוסיה ה"נורמטיבית", ולכן תהיה העדפה ברורה שנפגעי הנפש יסבלו מתופעות הלוואי של התרופות מאשר לקחת איזה סיכון שחלילה תהיה החמרה במצב. הרופאים כפופים להנחיות האלה, ולכן הם לא יציעו להפחית מיוזמתם. אבל עם זאת, אם את מחליטה להפסיק על דעת עצמך, רובם יסכימו להמשיך טיפול בשיחות C.B.T. או כיו"ב כל עוד המצב מאפשר טיפול ללא תרופות.

בקיצור, הפעילי שיקול דעת, ועשי את מה שנראה לך נכון לעשות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דעה.

רוחמה
    25/07/2013

עוד דעה: פשוט תרדי מהחרא הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה פסיכוזה - תגובה

25/07/2013

שלום רב,
    אכן, ירידה במינון (שגם ככה אינו גבוה) עלולה לעלות סיכוי לחזרתם של התסמינים. אין המלצה חד משמעית בנוגע למשך המומלץ של הטיפול וההחלטה מתקבלת בדרך כלל בהתאם למצבו של המטופל, מהלך המחלה אצלו ומשך התקופה במהלכה לא סבל מתסמינים פעילים. בכל מקרה, לא מומלץ לשנות מינון במהלך השנה הראשונה לאחר ההתקף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה פסיכוזה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/07/2013

תמיד מומלץ להיצמד להמלצת רופא מטפל שמכיר הכי טוב, אך לגיטימי לשמוע חו'ד נוספת.
    לאחר אשפוז ראשון ויחיד, לאחר שנה ניתן לשקול הפסקת טיפול בהדרגה ובהמשך מעקב פסיכיאטרי ללא תרופות.
    יש סיכוי מסויים של החלמה וייתכן שזה היה האפיזודה היחידה והאחרונה בחיים, אך ייתכן ולא, לכן חשוב מעקב צמוד ומקצועי גם ללא תרופות, לפחות לעוד שנה,, זאת באם מפסיקים.
    יש להימנע מסמים וחומרים ממכרים, יש לשתף את הסובבים והקרובים בניטור, אחד הסימנים הראשונים, עוררות יתר ופעילות מוגזמת בלילה.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסציטאלופרם לטיפול בPMS
    הגר
    23/07/2013

שלום רב.(בת 32,) לאחר אבחון עצמי שלקח יותר משלוש שנים הגעתי לידי הבנה ששבועיים לפני המחזור אני נכנסת לדיכאון, הביטחון העצמי ירוד הרבה ממה שהוא בדרך כלל, רבה ועצבנית ומתקשה לשלוט בדחפיי, תולשת יותר שיערות מהגוף(בעיקר בגבות) רבה עם כולם,(הקש ששבר את גב הגמל היא שהעלבתי את האחיינית טובת הלב והשקטה בת השבע),מסיימת קשרים עם בנים על לא כלום .
    אני מורה בתיכון ושמה לב שבאותה תקופה אני עצבנית הרבה יותר ושוב, מתקשה לשלוט במיזגי ,חשוב לומר שזו התנהגות ששונה בתכלית מהיום הראשון למחזור עד היום ה17 לערך
    לנוכח פני הדברים פניתי לרופאת משפחה והיא רשמה לי את התרופה אסציטאלופרם במינון של 5 מג. האם זה יעזור? כיצד ההרשה תתבטא הלכה למעשה? ואם היא לא תעבוד מתי להגביר את המינון או להחליפה באחרת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אסציטאלופרם לטיפול בPMS

הוספת תגובה

• אסציטאלופרם לטיפול בPMS - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    23/07/2013

שלום לך הגר
    אכן התרופה עשויה לעזור בכך.
    מינון ה5 מג עשוי להיות נמוך ויש להעריך שוב בהמשך.
    תהיי סבלנית כחודש.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של החלפת כדורים
    רונן
    22/07/2013

הפסיכיאטר שלי מחליף לי כדורים מזפרקסיה ללפונקס. אני לוקח 20 מ"ג של זיפרקסיה ומיום חמישי שהיה, התחלתי לקחת לפונקס בהדרגה. בחמישי התחלתי עם 12.5 מליגרם והיום עד חמישי הקרוב, אני יקח 50 מ"ג(בכל יום) ואחרי זה הפסיכיאטר יגיד מה השלבים הבאים.

תוך כמה זמן אני יתחיל להרגיש את ההשפעה של הלפונקס? איך זה אמור להשפיע עלי?
    כמה התרופה הזאת מעייפת?
    מאיזה מינון בערך מתחילים להרגיש את ההשפעה של הלפונקס?
    בגלל שאני לוקח (במעבר) שני סוגי כדורים אז יש לזה השפעה עלי יותר מאשר שהייתי לוקח רק 20 מ"ג זיפרקסיה? איך זה אמור להשפיע?
    מה נחשב מינון של לפונקס שמתחילים להרגיש השפעה ממנו? כמה מ"ג לוקח מטופל ממוצע?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעה של החלפת כדורים

הוספת תגובה

• טרנקסל נעלם מהשוק- יש תחליף ?
    אבי
    22/07/2013

אני נוטל מזה שנים טרנקסל 15 אבל בשבועיים האחרונים נוצר מחסור חמור באספקת התרופה והיא נעלמה ממדפי בתי המרקחת. חרשתי 20 בתי מרקחת וכולם ציינו שהתרופה חסרה. כנ"ל גם טרנקסל 5 מ"ג.

האם קיים תחליף זמני לתרופה ? רופא המשפחה המליץ על וואבן פעם ביומיים. מספיק והגיוני ?

תודה על תשומת הלב

הוספת תגובה

• טרנקסל נעלם מהשוק- יש תחליף ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/07/2013

בגלל אופי התרופה , יש להתייעץ עם רופא מטפל בדבר תחליף, זאת על פי המצב הקליני ומטרות הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי לא נענתה
    גבי
    22/07/2013

שלום רב
    בן 28,מצטער על ההארכה אודה מאוד אם 4 שאלותיי השונות יקבלו מענה.
    לאחר ניסוי של תרופות ממשפחת SSRI וSNRI שלא הועילו או שלא הועילו מספיק לדכאון וחרדות, נאלצתי בעודי בשליחות בקנדה לקבל מרופא מרשם לתרופה שפועלת גם על דופמין וולבטרין-שחרור מושהה 150 מ"ג כשלאחר שבוע הונחיתי להעלות ל-300 מ"ג. אני נוטל קלונקס 0.5 לפני שינה כבר מס' שנים ומאז תחילת הוולבטרין לפני
    3 ימים החלה נדודי שינה כאלה שאני לא ישן כמעט בכלל בלילה
    שאלותיי:
    1. האם העלאת המינון עוזרת או מחמירה את תופעת הלוואי של העדר שינה?
    2. האם סביר לעבור למינון של 300 מ"ג לאחר שבוע ?
    3. האם כפי שמצוין במקומות רבים באינטרנט משהופיע בעיית נדודי שינה היא לא חולפת עם המשך השימוש ? למה בכלל להמשיך בתרופה זו אם אצטרף לסחוב בעיה לא פחות קשה מהדכאון ?
    4. ברור שאעשה זאת רק לאחר שאפגוש את הרופא אך חשוב לי לשמוע דעה נוספת- האם העלאה זמנית של מינון הקלונקס מ-0.5 ל-1 מ"ג לפני השינה עשויה לעזור או שכדאי להוסיף לכך כדור שינה\כדור אחר כדי לא להחמיר את בעיית ההתמכרות שלי לקלונקס? מה בד"כ נהוג להמליץ במצב זה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלתי לא נענתה

הוספת תגובה

• שאלתי לא נענתה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/07/2013

אכן וולבוטרין יכול לפגוע באיכות השינה , בגלל הפרופיל הממריץ.
    שינוי לאחר שבוע , ייתכן , תוך מעקב לחץ דם , דופק , אקג לביקורת ושלילת רגישות לפרכוסים.
    שימוש בבנזודיאזפינים ( קלונקס וכו.. ) , חייב להיות בזהירות, הפסקה לא מבוקרת עלולה להוביל לפרכוס ( אפילפסיה ) ואף אשפוז.
    קלונקס כדור הרגעתי , בעל פוטנציאל התמכרות ולא כדור שינה.
    יש להיוועץ עם רופא מטפל, לנסות להוריד ל 150 מ''ג ( בבוקר) , ולהמתין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה