מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחריאורן21/07/2013
אירוע דכאוני חריף נשאר שארית רזידואלית של ליקוי קוגניטיבי חריף שמתפרש כל כל קשת הכישורים השיכליים ברמות החמורות ביותר{דיבור,רצייה,הבנת הנקרא והנשמע,ביטוי מילולי וגרפי...}האם יש טיפול פסיכופרמקולוגי לבעיה זאת?תרופות משפרות כישוריים קוגניטיביים,תרופות נוטרופיות,smart drugsוכו..מי הכתובת לייעוץ והכוונה נוירולוג או פסיכיאטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/07/2013תיאורתית תרופות חדשות בפסיכיאטיה בעלות מרכיב של שיקום היכולות הקוגנטיביות ( לפחות חלקי ובהתאם לבעיה וחומרתה)
המוח בעל תכונה פללאסטית, ויכול לשנות את הנפח והתיפקוד, רבות משני לתהליכים מולקולריים ברמת הגנים ( DNA ), הגברה של יצור BDNF ( " דלק צמיחה עצבי ") ועוד..
ראשית יש לברר את הנושא הגופני , CT מוח והדמייה , מרכיב גופני כימי ( בדיקות דם ), וויטאמינים ותזונה וכן מרכיב ביולוגי תרופתי , האם יש מיצוי תרופתי ? האם אתה כעת ברמיסיה מלאה או חלקית ? מרכיב סבבתי וגורמי דחק וכן מרכיב פסיכולוגי.
בעבודה השוטפת בקליניקה שלי, אני שם דגש ראשית על הנושא הביולוגי, גופני , תזונה וכו.. מרכיב פסיכולוגי _ זיהוי מערכות הגנה, אישיות, כעסים ואשמה , משמעות לחיים ועוד.. ) וכן התייחסות לגבי הסביבה ( גורמי דחק - זוגיות, עבודה, חברים ועוד.. ).
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן21/07/2013
האם תחליף סם מסוג סבוטקס יכול להרגיע מבחינה פסיכולוגית,בנוסף לפעילותו המקורית כתחליף למכור מהרואין,האם הוא יכול להפחית חרדה באופן ישיר שנגרמה מהפסקת הסם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/07/2013הפחתת חרדה לא מאפיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני21/07/2013
שלום בן 33
אני לוקח סימבלתה 60 מ"ג
האם כדור זה מעלה את ערך הכולסטרול או שומנים בדם?
פשוט יש לנו במשפחה גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם.
ותוך כמה זמן הכדור מתחיל להשפיע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור21/07/2013שלום רב,
הכדור לא משפיע על רמת השומנים וכולסטרול בדם.
השפעתו הנוגדת דיכאון מתחילה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מסרנדהאורנית21/07/2013
שלום רב,
אני בשבוע 18 להריוני.
לוקחת במשך שנה לערך, סרנדה 100 מ"ג ביום.
לאחרונה הרגשתי שזה הזמן להיגמל מהכדורים הנ"ל ומהתלות הזאת, בפרט בשביל העובר.
במשך חודש אני לוקחת 0.75 עם מעקב כמובן.
שאלותיי הן:
במה בדיוק הסרנדה מסכנת את העובר, אם בכלל?
בנוסף, האם דפיקות הלב המואצות שיש לי בשבוע שבועיים האחרונים, יכולות להיות תופעת לוואי של הגמילה, או שרוב הסיכוי זה שהן מההריון? אני חשה אותן כל היום ובלילה הן הכי חזקות וזה כבר ממש משבש לי את אורח החיים.
איך אדע?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מסרנדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/07/2013ראשית, תמיד ניתן להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות( מידע לייעוץ סיכונים במהלך הריון).
הטרימסטר הראשון יותר רגיש לתרופות הפועלות על המוח, לכן עדיף להפסיק או להפחית בתקופה זו.
במהלך ההריון והלידה, באופן כללי, תרופות ממשפחת SSRI , נחשבות בטוחות.
תופעות הגמילה לתינוק לאחר הלידה לא משמעותיות בדר'כ ואפילו זניחות.
השיקול צריך להיות בהנקה, חלק בעד להמשיך טיפול ולהניק ויש הממליצים לא להניק בזמן נטילת תרופות ( SSRI ) , בגלל ההשפעה על התינוק.
בהצלחה ולידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
אורנית28/07/2013ראשית, תודה רבה על המענה המסור:-)
שנית, עדיין לא הבנתי, האם תופעות גמילה מכדור זה יכולות להיות דפיקות הלב המהירות שלי כל יום וכמו כן מיגרנות קשות?
במידה וכן, מה עושים אם בכל זאת רוצים להיגמל? סובלים כ"כ:-(?
חייב להיות פתרון כלשהו....?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
רוחמה28/07/2013הי,
שימי לב שהד"ר אומרת ש"תופעות הגמילה של התינוק לא משמעותיות..." כלומר לתינוק תהיה תלות בנוגדי דיכאון! חפשי בגוגל "רופא והומאופת" שיעזור לך להיגמל ואולי יציע תחליף טבעי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואידקלה21/07/2013
שלום
התחלתי לקחת ציפרלקס, התחלתי מחצי כדור ויש לי תופעות לוואי די מטרידות- בחילה, כאב ראש ועייפות יתר, גזים ומחושים בבטן. האם צריך לעצור הטיפול? כמה זמ אמור להימשך תופעות הלוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
ד``ר יעקב חרמון21/07/2013שלום דקלה
תופעות לוואי מוכרות
אפשר לנסות לרדת במינון לתקופה מסוימת עד להתרגלות..
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואש.ציון20/07/2013
אני כבר 4 וחצי שנים מטופל בכמה תרופות התחלתי בציפרקלקס , המשכתי עם לוסטרל אפקסור והיום אני עם איקסל , כולם בשביל הפרעת קלה של חרדה , המצב אמנם השתפר אבל ישנם ימים שאני מרגיש בסטרס שמבקר אותי די הרבה ב4 חודשים האחרונים , האם יש מה לעשות , האם אני מקרה אבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש. - תגובה
ד``ר יעקב חרמון21/07/2013שלום לך ציון
תמיד ישנה תקווה למציאת תרופה או שלוב תרופתי שיתאים לך..
אל יאוש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריותעדי20/07/2013
שלום רב, אימי בת 71 החלה לסבול מחרדה קיבלה תרופה בשל מודל, אך לאחר שזאת הפסיקה לעזור לה החליפו לה לאסטו, התחילה טיפול של 1/4 כדור, אחרי שבוע העלו לה לחצי כדור והיא אמורה להעלות לכדור שלם, בנתיים מחכים עם זה כיוון שתופעות הלוואי שלה מאוד מאוד קשות, היא ממש כבויה ומכונסת בתוך עצמה. בנוסף לאסטו היא לוקחת גם אפלרליד 0.25 שלוש פעמים ביום וסטילנוקס אחד.
האם הכמות של התרופות שנתנו לה הגיונית? התחושה שלי היא שהיא בדיכאון, היא מאוד עייפה פיזית ונפשית.
הבנתי שהאסטו אמור לעזור אחרי שלושה שבועות, האם כיוון שלא העלו לה את המינון זה יעכב את ההשפעה שלו? האם ללכת להתייעצות נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/07/2013ראשית אכן יש מרכיב של זמן עד השפעה.
לעתים טיפול באסטו , יכול להוביל לאפטיה וחוסר הנאה ואז יש לרדת במינון.
יש לברר את המצב הגופני, סף כל התרופות.
הטיפול ההרגעתי ושינה מן הסתם יורידו קורדינציה וריכוז, יכולים להוביל לנפילות, יש צורך בזהירות.
שימוש באסטו, או כל SSRI אחר יכול להוביל לירידת מלחים ( נתרן) ומצב בילבולי.
כמו ששמת לב המצב מורכב ולא פשוט לתת תשובה אחת הכי טובה.
יש צורך בהמשך מעקב וטיפול מסודר על ידי רופא שעוקב ומכיר.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מסמיםחסוי19/07/2013
אחי נוטל סמים מפיצוציות ובזמן האחרון הוא כנראה נוטל הרבה יותר וכן מערבב סוגים כתוצאה מכל יש לו חרדות ותופעות מאוד קשות. הוא צועק, מפחד מזיק לגופו (שבירת כוס בראש, דפיקת ראש עד דם, לותך את עצמו עם סכין) הוא סוגר את הוריי בבית מנתק את הטלפון ולא פותח לאיש כי הוא מפחד ממשטרה, הוריי נכנסו לחרדות ופחדים. אנחנו מפחדים להגיע שמה יפגע בנו ומפחדים להזמין משטרה שמה יפגע בהוריי. מה עלינו לעשות על מנת להציל אותו וכמובן את הוריי לפני שיהיה אסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות מסמים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/07/2013באם מדובר בסכנה אמיתית לסובבים , אין מנוס מלערב משטרה.
יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית, בהסכמתו או אם אין ברירה נגד הסכמתו.
חש לנסות לערב עו'ס , רווחה , רופא משפחה , פניה לפסיכיאטר מחוזי, רופא פרטי, ולבקש בדיקה .
מומלץ בדיקה מיידית ויטפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותאתי19/07/2013
שלום רב! כמה זמן צריך לעשות רווח בין כדור דפלפט כרונו לאולאנזפין? בכבוד רב ובתודה מראש סיוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק21/07/2013לא צריך לעשות שום רווח- אפשר ליטול אותם יחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה מה זה ?מאור19/07/2013
שלום הפסיכאטרים טוענים שסכיזופרניה זו מחלה .?
איפה הבסיס של המחלה הזאת , מה הפיזיולוגיה ?
האם זה כמו סכרת או דלקת בגידים ( למשל ) . אם זו מחלה איפה התסמינים ( כלומר עפ"י תסמינים מקבלים טיפול ) .
יש רופאים אחרים שאומרים הפרעה . !
הסיפור האישי שלי הוא סמים מסוג ל סד לפני 10 שנים ותכלס אני מבין את כל המהלך האורגני של ה מחלה\הפרעה הזו .
בשפה פשוטה עקב חומרים כימים חזקיים המוח משחרר (פולסיים ) נוירוטרסמיטורים (?) ללא שליטה . התופעה הזאת מתבטאת בפסיכוזה .
אז בעצם למה הרבה מטופלים מחליטים להפסיק את התרופות ( כולל אותי ) בשלב מסויים ?
כי מחדירים להם לראש שהם חולים כרוניים , צריכים תרופות לכל החיים ( נכון ) ואי אפשר לצאת מזה . ובסך הכל האנשים האלה כמוני יודעים שעד לפני חצי שנה הם היו בטיול בהודו . ועכשיו הם "חולים " . משהו פה בהגיון לא מסתדר .
אדוני הרופא\ה אני בריא כמו שכל החיים שלי הייתי פשוט דפקתי לעצמי את המוח ואני צריך לקחת תרופות . אל תשלו אותי שזה מחלה ויש סימפטומים .
המחלה שלי זה דפיקות בראש שהתחלתי עם הסמים האלה , אבל זה מגפה כלל ארצית .
דבר נוסף אולי אני טועה וסכיזופרניה זה באמת מחלה לאנשים שהתעוררו יום אחד הפוכים ...
אבל אצלי ואחרים שהסיבה הכל היא סמים אני משוכנע שזה הגורם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה מה זה ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/07/2013סכיזופרניה = מחלה כרונית, מחלה של המוח.
מאופיינת בליקוי, תהליך של פגיעה תפקודית הדרגתית.
מדדים הכי חשובים לניבוי העתיד: מצב רוח ותפקוד קוגנטיבי חשיבתי.
סכיזופרניה מלוות במצבים פסיכוטים, פגיעה בבוחן המציאות, אי יכולת להבדיל בין העולם הפנימי ( דימיון ) והעולם החיצונוי מציאות.
הסיבה - לא ידועה
יש תאוריות רבות
דופאמין - עודף פעילות, טיפול להוריד פעילות.
תת פעילות מערכת NMDA , חוסר וויסות פעילות דופאמין באזור גרעין אקומבנס והחלק הקדמי של המוח ( אונה פרונטלית) .
השפעה של עונתיות, לידה , נזק למוח במהלך לידה- חוסר חמצן, טראומה .. , זיהומים, מיקום גאוגרפי ועוד.
הוצאתי אפליקציות לאנדרואיד, הכל בראש
הפרעות חרדה
הפרעות במצב רוח
והפרעות פסיכוטיות
יש חומר רקע רקע לא רע, ופירוט טיפול תרופתי.
בנוסף באתר שלי, זמין להורדה ושמיעה, תוכניות שלי ברדיו- רשת א , אורח קבוע, יש נושאים רבים, כולל סכיזופרניה.
פרטים באתר שלי , חיפוש בגוגל יונתן פסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבוליתפרח18/07/2013
שלום רב.
האם ישנה תרופה שידועה כעוזרת להפרעת אישיות גבולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות גבולית - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק21/07/2013הפרעה גבולית היא הפרעה מגוונת שמתבטאה באוםן שונה ממטופל למטופל-לכן הטיפול בה הוא לא אחד ויחיד אלא בהתאם לאדם עצמו.יש טיפולים רבים שיכולים לסייע ולעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרנדהדניאלה18/07/2013
שלום
אני לוקחת תרופה בשם סרנה.
ולאחרונה יש לי עלייה ברמת הכולסטרול הרע.
רציתי לדעת האם לסרנדה יש קשר לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרנדה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק21/07/2013סרנדה לא אמורה להשפיע בכלל על רמות הכולסטרול שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעותמאור18/07/2013
ניסיתי להפסיק אינווגה ירדתי ל 3 מג לשבוע ואז הפסקתי . ביום ה 3 התחלתי להרגיש , לחץ ללכת לישון ואחרכך חרדות בחילה בגרון לחץ בחזה והרגשה מוזרה בראש שלא יכולתי להרגיע ע"י מחשבות . זה היה אחרי יומיים בלי . ובערב השלישי לקחתי 3 מ"ג , למחרת 6 בסך הכול והיום 6 .
אני מרגיש אדם שונה מלפני שלושה ימים לרעה .
בבקשה עצות מה ד"ר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו הייתה הורדה חדה מדיי
שמוליק21/07/2013שלום גידי.
לא מפסיקים את התרופות במכה. זה פשוט לא עובד. כשלקחתי 4 מ"ג ריספרדל ליום, וניסיתי להפסיק לגמרי, גם אני הרגשתי משהו מאוד מוזר בראש, ואחרי יום לקחתי את הריספרדל שוב.
גם העליה חזרה הייתה חדה מדיי. אני מניח שאילו הייתי מתייעץ עם רופא, הוא היה ממליץ לקחת יום או יומיים מ"ג וחצי ואח"כ לעלות לשלושה מ"ג.
אני מאמין שתוך כמה ימים תרגיש יותר טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/07/2013אינווגה זה לא אקמול..
כל שינוי חייב בדיקת רופא מטפל מומחה.
יש קושי לייעוץ מקצועי מעל גבי הפורום.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן להרגעהדני מזרחי18/07/2013
שלום וברכה
רציתי לשאול האם פרפנאן 4 מג נועד גם לשימוש למצבים של הרגעה ומפחית חרדה ?,ורציתי לשאול אם אני אדם בריא ולא פסיכוטי והרופא רשם לי פרפנאן 4 מג על מנת להפחית חרדה,כל הפחד שלי שהתרופה יכולה לגרום לי להיות פסיכוטי,האם זה נכון ?,וגם ברצוני לשאול האם פרפנאן 4 מג זה גם עוזר לשקט נפשי לבעיה של מחשבות כפייתיות ?,והאם פרפנאן 4 מג או 8 מג זה מעורר פלאשבק כמו שמעשנים גראס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנאן להרגעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/07/2013פרפאנן נוגד פסיכוזה, יכול להוריד חרדה , בחילות ומן הסתם מצב פסיכוטי.
לעתים תופעות לןואי עלולות להיות אי שקט ( אקטיזיה ).
התרופה לא מובילה ולא עושה מצב פסיכוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקטדודו 11117/07/2013
אני מאובחן כסובל מsimple שכיזופרניה schizophrenic disorder
vs schizoaffective . התחלתי לפני שנה וחצי בערך טיפול בסורקוול xr 600 mg ביום ומודאל 150 מ"ג ביום (מחולק ל 3 מנות) ווייפאקס xr 300 mg
ביום (עלייה במינון בהדרגה ) . לפני כמעט חודש וחצי אושפזתי בבית חולים בנצרת במחלקה פסיכיאטרית והפסיקו לי בפתאומיות בבת אחת את הוייפאקס xr 300 ונתנו לי רסיטל 20 מ"ג ביום וטגרטול CR 200 מ"ג פעמיים ביום למשך חודש והמצב שלי החמיר והתדרדר בתקופת האשפוז ובאותה תקופה בערך לפני חודש וחצי ובתקופת האשפוז בנצרת התחלתי להרגיש אי שקט פנימי נפשי (דמוי אקטיזיה) : לא יודע לשבת ולהתרכז בדבר עם רצון תמידי לעשן סיגריות טבק אפילו לא מצליח לשכב על המיטה . לפני שבועיים לאחר שהשתחררתי מהאשפוז הלכתי לפסיכיאטר שלי שאצלו אני במעקב והוא התחיל לי טיפול חדש (בנוסף לסורקוול ומודאל שהוזכרו) התחלתי ציפרלקס 20 מ"ג ביום (בהדרגה) וקלונקס 0.5 מ"ג פעמיים ביום ודפלפט כרונו 750 מ"ג ליום (עד לבדיקת דם) . לפני 3 ימים הפסיכיאטר שלי העלה לי קלונקס 0.5 מ"ג לארבעה פעמים ביום . ואני עדיין מרגיש אי שקט וחוסר מנוחה , מה אפשר לעשות עם זה , מה פתרון הבעיה הזאת ?
ועוד שאלה : האם אפשר לקחת ואבן בעת הצורך כ- S.O.S ביחד עם קלונקס .
. תודה רבה מראש . (אני לוקח גם לשינה ambien cr 12.5 mg .)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/07/2013נשמע כמו קוקטייל , יש קושי להגיד מה לעושת.
יש צורך במיפוי תרופתי, רשימה מסודרת, תרופה, מינון , תקופה - תגובה - תופעות..
יש לנסות להעריך את המצב הקליני, להגדיר מטרות ולנוסת לבנות תוכנית טיפולית.
הרושם שמדובר במשימה לא פשוטה אך אפשרית.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)