מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאורן20/08/2013
האם מצב דיכאוני מתאפיין בין השאר בתחושה כזאת של חוסר אמונה עצמית או שלא תצליח לא משנה כמה שתנסה?האם מצב דיכאוני מאופיין גם בתחושת בושה פנימית חסרת פרופורציות?.??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - השפעת בונסריןאורח20/08/2013
לאחר חוסר הצלחה עם תרופות אחרות, ניתן לי בונסרין במינון של 45 מ"ג (כדור וחצי) לטיפול ב-OCD מחשבתי וחרדה קשה, המלווים בהפרעות שינה. אין לי כרגע את האפשרות לשאול את הפסיכיאטר שלי, לכן אני שואל כאן ומקווה שיהיה אפשר לענות לי.
1) כמה שעות נמשכת ההשפעה המרדימה של בונסרין ? אני לוקח אותו בערב ורוצה לדעת לאיזו שעה לכוון את השעון המעורר בבוקר כך שאצליח להתעורר ולתפקד.
2) אם באופן חד-פעמי יש לי צורך להישאר ער כל הלילה, האם ניתן לדלג על הכדור באותו היום, או שזה יגרום תופעות שליליות ?
3) לפי מה שאני רואה בכל מיני מקומות באינטרנט, מירו זה משהו כמו בונסרין משופר, יותר חדש ויותר טוב, אז מה יכולה להיות הסיבה שקיבלתי בונסרין ולא מירו ? מה היתרונות בבונסרין על פני מירו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת בונסרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2013מירו נגזרת חדשה של בונסרין , יותר יקר.
יש צורך בנטילה מסודרת.
השפעה לפני השינה , פוחתת במהלך היום.
יש להיזהר מעלייה במשקל וכן מעקב ספירת דם ( רופא משפחה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא תרופותאופטימית20/08/2013
לצוות הרופאים שלום!
האם אפשר לצאת ממצב של חרדה ודיכאון . ללא תרופות?
ואם כן . באיזו דרך?
ושאלה זו נשאלת מיכון שגופי לא מקבל את תרופות הפסיכיטריות
בגלל שזה מגביר לי את חרדות ןהדיכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ריגשי
שמוליק20/08/2013שלום לך.
דיכאון וחרדות נובעים מבעייה רגשית, וחוסר איזון כימי במוח הוא תוצר של אותה בעייה רגשית, ואינו בעייה העומדת בפני עצמה, וממילא התרופות אמורות לטפל - אם בכלל - רק בסימטומים.
טיפול בבעיה הרגשית יכול להיות ע"י שיחות C.B.T. פסיכודרמה וכיו"ב.
צריך גם לקחת בחשבון שלא כל מטפל, גם כזה שיש עליו המלצות, יכול להתאים לך, את צריכה לחפש מטפל שיש לך איתו כימיה טובה.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2013ישיבה בשמש בזהירות ועם הגנה
פעילות גופנית
תוסף טריפטופאן - לאחר יעוץ עם דיאטנית
תוספי מזון
תזמן פעיליות _ יומן יומי , בניית תוכנית פעילות יומית... לצאת, לטייך, לבקר , להנות ועוד... יש ממש להכין תוכנית לכל השבוע ..)
שיחות טיפוליות , או שיחות עם חבר, משפחה - ללא טלפונים - להשאיר בבית !!!!!
להתפלל ( לפעמים עוזר, קצת אמונה .. )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטגוניסטים ומה שבינהםמאור19/08/2013
בציור שלהלן יש שני קווים - 1 קו משופע
2 קו משונן . אלה הם אגוניסטים ואנטגוניסטים בהתאמה .
מה זה למעשה מוליך עיצבי - ( סרוטונין , דופאמין וכו') אלה הם מולקולות . כמו מולקולות מים רק הרבה יותר מורכבות . מאטומים ענני אלקטרונים וכדומה .
ומה הם האגוניסטים - מגבירי ספיגה . אנטגוניסטים - מעכבי ספיגה .
דוגמאות : לאגוניסטים - ל סד גראס , סיגריות ( לדופאמין ) קוקאין וריטלין למוליך עיצבי אחר . אנטגוניסטים - תרופות אנטי פסיכוטיות - זיפרקסה רספרדל אינווגה ...
תכלס מה קורה במח כשלוקחים גראס או סם אחר - הסם משמש כאגוניסט מגביר ספיגה של המוליך העיצבי סרוטונין במקרה הזה . וגורם לתחושת הזיות חוסר שליטה וכדומה . מה שמכונה סטלה או דלקה ( בעגה גואיסטית ) .
מה שקרה לי ולעוד אלפי אנשים בעשור האחרון זה ( לפי הציור האגוניסטים משחררים את ה"מעצור " והמוליך העיצבי סרוטונין נספג במח ) שהמעצור הטיבעי שנמצאים בגוף באופן טיבעי לא עובדים כמו שצריך . וזה מוביל לפסיכוזה הזיות מחשבות שווא וכו' .
התרופות משמשות כאנטגוניסטים סינתתים כתחליף לאלה שלא עובדים במח . ובעצם מרסנות את שחרור הסרוטונין .
בציור נסיתי להמשיל את זה למעצור כמו שיש במעליות שזה המעצור בטחון שבעצם ללא שליטה המעלית נופלת ועם שליטה המעלית עובדת כמו שצריך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציור
מאור19/08/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא תרופותאופטימית19/08/2013
לצוות הרופאים שלום!
לאחר נסיונות של מספר תרופות שלא התאימו.
וגרמו לתופעות קשות, וכמובן פיתחתי חרדה לתרופות פסכיטריות
שאלתי היא האם אפשר לצאת ממצב של חרדות שתגובתן היא פיזית .
כמו חוסר שווי משקל, סחרחורת,רעד בגוף,חולשות ,מגרנות קשות ,ראיה מטושטשת,ועוד.... ללא תרופות?ואם כן אשמח לקבל הכוונה .מה אני יכולה לעשות כדיי לצאת מזה .... כרגע אני מטופלת.sbt. ויוגה תרפיה.
אשמח לקבל יעוץ מה עוד אפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2013ב CBT - יש לתרגל נשימות והרפייה .
הליכות.
להפחית קפה וממריצים.
תוספי מזון ותזונה בריאה - דיאטנית לפי הצורך.
שלילת בעיה גופנית , בדיקות גופניות רופא משפחה.
זה בהחלט אפשרי ללא תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה לדכאון וחרדהלין19/08/2013
שלום רב, מגיל 12 בערך אני סובלת מOCD וגיל ההתבגרות שלי גם הוא היה מלווה באפיזודות דיכאוניות כאלו ואחרות ( בעיקר דכאון קל שכלל חוסר עניין/חשק/טעם).
אני נוטלת ציפרלקס בשנה האחרונה (התחלתי עם פריזמה בגיל 12וחצי והחלפתי לציפרלקס,כיום אני בת 20).
השאלה שלי היא, האם אי פעם אוכל להפסיק עם התרופה ולחיות חיים בוגרים נורמטיביים?
נמאס לי מרכבת ההרים שאני נמצאת עליה, ואני ממש לא רוצה להיות תלויה בתרופות פסיכיאטריות כל ימי חיי.
עד כמה שידוע לי הסטטיסטיקות לא מנבאות טובות בעניין הזה.
אשמח לדעת האם קיימות אלטרנטיבות לטיפול תרופתי (אני כבר מטופלת רגשית)...
תודה וסליחה על הבלבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ציפורה19/08/2013שלום לך,
צפי בסרט התיעודי "רווח קטלני". חפשי אותו בגוגל (אפשר לצפות בחינם בכל הסרט דרך האינטרט). הוא ייתן לך את כל התשובות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבלנות
שמוליק20/08/2013שלום לין.
אני חושב שמה שאת צריכה זה סבלנות.
הטיפול הרגשי הוא הטיפול העיקרי לבעיות נפשיות בכלל ולחרדה בפרט. התרופות אמורות לטפל אם בכלל רק בסימפטומים.
עם זאת, פסיכותרפיה טובה אמורה בסופו של דבר לתת לך את הכלים להתמודדות עצמאית. רק שכרגע יכול להיות שאת עדיין לא נמצאת במצב הזה.
הייתי מציע לך לנסות לקחת את הטיפול הרגשי לכיוון של עצמאות, כלומר לפחות לנסות להיות קשובה לעצמך. בעיקרון, יש בך את היכולת להתמודד עם החרדות בכוחות עצמך, והצורך בטיפול, גם אם מדובר בשנים, הוא בהחלט זמני.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטייה לדכאון וחרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2013ראשית יש לשלול בעיה גופנית , מחלה כרונית.
באם מדובר בהפרעת אישיות , טיפול בשיחות יכול לעזור מאוד...
לאחר שלילה של בעיה גופנית, יש לעשות הערכה מקצועית לאבחנה, חומרה , גורמי סיכון, מדדים פרוגנוסטיים ורק אז ניתן לענות על השאלה באופן מיקצועי.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 66מיכל19/08/2013
שלום רב,
אבי בן 66 סובל מסוכרת מטופל באינסולין ומחלת לב עם מספר צנטורים ומעקפים בעבר. כמו כן הוא סובל מדיכאון וככל הנראה התחלה של דמנציה שבאים לידי ביטוי בירידה קוגניטיבית, מצב רוח ירוד, אך מאידך לעיתים קרובות אימפולסיבי שגובל בתוקפנות (לא פיזית חס וחלילה) כלפי הסובבים בעיקר כלפי הקרובים. תחומי העניין שלו צומצמו מאוד יש רק מספר דברים שבכלל מעניינים אותו וכד'. טופל בציפרומיל וקסנקס במשך שנים. בשבוע האחרון שונה הטיפול ל- VIEPAX 75 XR בבוקר ו- RISPOND 1 MG חצי בוקר וחצי ערב. מתלונן שלא עוצם עיניים בלילה ובבוקר מרגיש מצד אחד רגוע יותר אבל מצד שני סוג של איפוריה ודיבור יתר. הרופא שלו בחול ואני זקוקה לייעוץ, למה לצפות עם השילוב התרופות הנ"ל? האם אלה תסמינים של הטיפול החדש? כאמור עברו רק כמה ימים מתחילת הטיפול, האם זה עומד להשתנות ואם כן האם לטובה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 66 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2013התיאור מתאים לתהליך דימנטיבי ( שיטיון)
שילוב ריספונד בחולה דמנטיבי , כולל סיכון לתופעות לוואי.
ממליץ לפנות לפסיכו גיריאטר לבדיקה מסודרת, הערכה ובניית טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפייגג19/08/2013
שלום אמא שלי סובלת זמן רב מאד ממעוקה (היא בת 76 ניצולת שואה )מטופלת זמן רב ע"י פסכיאטרים שונים וקיבלה או עדיין מקבלת את כל סוגי הכדורים הפסיכאטרים לאחרונה הוסיף לה הפסיכאטר המטפל בנוסף לשני כדורים פרוזאק(חליפיים מקופ"ח) ובנוסף למירו 45מ"ג ליום כדור שנקרא "אביליפיי". האם אפשר לקבל חוות דעת על כדור זה? ודבר נוסף מכיוון שהכדור בהגדרתו מיועד לסכיזופרניה ואמא לא כזאת ובגלל זה הכדור אינו בסל הבריאות,הפסיכיאטר נותן לאמא דוגמיות של האביליפיי וכרגע אין לו לתת לאמא את הכדור ,האם זה לא מסוכן שנותנים כדור זה ופתאום מפסיקים כי נגמר לרופא הדוגמיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפיי
שמוליק19/08/2013שלום גג.
אביליפיי היא אכן תרופה נוגדת פסיכוזה, אבל יכול להיות שיש לה גם השפעות טובות כנגד דיכאון. באחד הדיונים אחד מרופאי הפורום אמר שסרוקוול היא גם כן תרופה אנטי-פסיכוטית, אבל היא גם יעילה נגד דיכאון.
אני מניח שיש לה תופעות לוואי קשות כמו לשאר התרופות האנטי-פסיכוטיות, אבל יש כאלה שאומרים שכיוון שזו תרופה של הדור השלישי, אז תופעות הלוואי שלה קלות יותר.
בכל אופן, חכה לתשובה צדוייקת יותר מהרופאים...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2013הטיפול באביליפי לא פשוט, אכן זו תרופה מעולה לחולי סכיזופרניה ,דור שלישי, אך ההתחלה בעייתית, אי שקט קשה , לא תמיד מינון גבוהה זה טוב, לפעמים הפוך...
לא ברור לי מה ההתוויה לשימוש באביליפי.. לא בהכרח שזה אופציה טובה בבת 76 , הייתי מליץ להיזהר, להתיעץ עם פסיכוגריאטר לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ocdמנחם19/08/2013
הבת שלי סובלת מOCD מהחלק של הטיקסיות היא שתתה אסטו 20 במשך חודשים וחצי והרגישה שהיא כמעט הפסיקה את כל הטיקסיות לאחורנה מרגישה כח הטקסים החלו לחזור
הרופא הגדיל מינון ל- 30 . האם יתכן מצב כי בזמן טיפול תהיה החמרה ? והאם הגדלת המינון אמורה לעזור לה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון
אביבה19/08/2013כדורים פסיכיאטריים - הגוף מתרגל אליהם, וצריך להגדיל את המינון... הם למעשה לא מרפאים ולא פותרים כלום, רק מטשטשים סימפטומים במקרה הטוב. והמחיר - תופעות לוואי קשות, הפיכה לזומבי.
ממליצה לך לחפש פתרונות לא תרופתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה זומבי ???
גיל21/08/2013אתם כותבים בכל הפורומים ומפחידים אותנו בהפיכה לזומבי, אבל תסבירו לנו בבקשה מה זה זומבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזומבי
שמוליק21/08/2013שלום.
זומבי זה חי-מת.
הכוונה לאדם חי, אבל מבחינת התיפקוד שלו, התיפקוד שלו כל כך גרוע, עד כדי כך שאפשר להגיד שהוא מת...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזומבי
אורח21/08/2013אם זו הכוונה, האם תרופות פסיכיאטריות אכן גורמות למצב הזה ? כנראה שיש מקרים שכן, אבל זה לא המצב בדרך כלל. כל שכן אם מדובר על תרופות מסוג SSRI למשל.
לעומת זאת, הפרעות נפשיות בהחלט יכולות לגרום חוסר תפקוד מוחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזומבי - המשך
שמוליק21/08/2013שלום.
התרופות שגורמות למצב כזה הן בעיקר תרופות נוגדות פסיכוזה.תרופות מסוג SSRI הן תרופות אנטי-דיכאונית, ותופעת הלוואי השכיחה והקשה שלהן היא פגיעה בתיפקוד המיני.
אכן, השאלה האם להשתמש בתרופות או לא היא שאלה של תועלת לעומת תופעות לוואי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזומבי - המשך
אורח24/08/2013נשמע שאתה יודע על מה אתה מדבר. אבל המגיבה שהפעם בחרה בשם "אביבה", שמגיבה בכל פורום אפשרי עם הפחדה "להפוך לזומבי" לא מתכוונת לאותם הדברים שאתה מתכוון אליהם. גם עכשיו, השאלה הייתה לגבי ציפרלקס ולא לגבי תרופות אנטי פסיכוטיות. עוד לא שמעתי שמישהו הפך למשהו דומה לזומבי בגלל ציפרלקס.
גם לגבי תרופות אנטי פסיכוטיות לא תמיד הכל אותו דבר. זה תלוי בסוג התרופה, במינון ובתגובה לתרופה, שהיא שונה מאדם לאדם. אני מכיר כמה וכמה אנשים שלוקחים תרופות אנטי פסיכוטיות ובהחלט מתפקדים, מי פחות ומי יותר. חלקם גם נוהגים ברכב ועובדים בעבודה קבועה. אפילו אחד שלוקח לפונקס.
יצא לי לדבר עם אנשים שלוקחים תרופות אנטי פסיכוטיות במינון לא גבוה, נגד חרדה או דיכאון ללא פסיכוזה והם טענו שהם בכלל לא מרגישים את תופעות הלוואי. לעומת זאת לי אישית יש חוויות קשות מתופעות לוואי של אנטי פסיכוטיות, למרות שהיה מדובר במינונים ממש נמוכים, נגד חרדה ו-OCD שיש לי. הם גם מעולם לא עזרו לחרדה שלי ולפעמים רק הגבירו אותה.
חשוב לציין גם שבלי שום תרופות, מי שנמצא במצב פסיכוטי הוא בדרך כלל במצב יותר גרוע מזומבי, לא יכול לתפקד ולפעמים מסוכן לעצמו ולסביבה. ולא תמיד יש מה לעשות חוץ מלתת לו תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים
מנחם21/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהocd - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2013אסטו במינון 30 מ'ג יכול לעזור אולי , אך סביר שיפגע בהנאה ויוביל לאפאטיות.
יש לשקול להוסיף טיפול התנהגותי.
תוספת תרופות : מייצב מצב רוח או נוגד פסיכוזה, על פי שיקול דעת רופא מטפל.
ניתן לפנות פרטי לפרופ' יוסף זוהר מתל השומר , בין המובילים בעולם בתחום...
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם?
גיא02/09/2013יש טעם ללכת למומחים מעבר לטיפול בקופת חולים ?
האם זה יכול לעזור בהתמודדות עם החיים ?
אם כן האם למחלת סכיזופרניה שנגרמה עקב סמי הזיה
יש טיפול יעילמעבר לאינווגה שאני מקבל עכשיו .?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
שמוליק04/09/2013שלום גיא.
אני בטוח שיש פתרון לבעייה שלך, ועצם זה שאתה שואל מתעניין ומנסה - זה אומר שבסוף תמצא את הדרך אל האושר.
אין לי תשובה לשאלה הקשה שלך מה בדיוק יכול לעזור, אבל מה שאני אומר, זה שתסמוך על השיקול הדעת שלך; כל מה שמשפר את ההרגשה שלך (חוץ משוב פעם לקחת סמים...) - זה טוב.
כל אחד ומה שמתאים לו.
תמשיך לנסות, עד שדרכך תיצלח.
שנה טובה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהocd - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק25/08/2013אכן תחת טיפול יכולה ליהיות החמרה ושווה לנסות עליה במינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת טורדנות כפייתית ?רק כרגע בודד18/08/2013
יש נושא שמעסיק אותי מאוד לאחרונה, וזה שאני קרוב לגיל 40, ועדיין לא התחתנתי,
למעשה זה משבש לי את כל סדר היום, מהרגע שאני קם, עד הרגע שאני יושן, כל מה שאני עושה
קשור רק לזה, קריאת ספרים ומאמרים, התייעצות, ניסיון למצוא את החצי השני, פשוט הכל מסביב לזה
ואני לא מצליח לבצע שום משימה אחרת ! ורושם לעצי משימות ובירורים שאני צריך לעשות,
אבל רק את אלו שקשורים לחיפוש זוגיות אני מבצע וכל השאר פשוט לא מבוצע
השאלה היא איך אפשר להגדיר את מצבי ? האם זאת טורדנות כפיתית ?
להערכתי זהו מצב זמני, כלומר, שברגע שאני אהיה בזוגיות, והדברים יסתדרו
לא יהיה לי את העול הזה, האם טורדנות יכולה להיות זמנית, כל עוד משהו באמת
מפריע לנו, ושזהדברים מסתדרים - זה עובר ?
אני קם בבוקר, מתכנן 1000 דברים, ואז אומר לעצמי, רק רגע אחד נתעדכן במשהו
ומכאן זה הופך לכך שכל המשימות האחרות לא מבוצעות ואני רק סביב לבדידות שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניין של הרגשה אישית
שמוליק18/08/2013שלום.
לדעתי, זה ממש לא משנה מה זה בדיוק ואם זו באמת הפרעה נפשית.
אם אתה מרגיש סבל, אז אני מציע לנסות להקל את הסבל באמצעות שיחות, ואם זה לא יעזור, אז אפשר לנסות תרופות.
על כל פנים, צריך לדעת שלתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי קשות במיוחד, וצריך להיות עם יד על הדופק איך החיים נראים יותר טוב, איתן או בלעדיהן.
אני מאחל לך הצלחה רבה במציאת בת זוג.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ברוריה19/08/2013שלום לך,
אם אתה באמת רוצה ללכת לפסיכיאטר ולהתחיל לקחת כדורים פסיכיאטרים, אתה מוזמן.
רק תדע שהם יהפכו אותך לזומבי, ועוד יוסיפו תופעות לוואי קשות.
זה בסדר גמור לשאוף לזוגיות ולתכנן את זה, והשאיפה שלך לזה מובנת בהחלט.
תתמקד בתכנון וביצוע צעדים קונקרטיים כמו גלישה באתרי היכרויות, השתתפות בפעילויות לפנויים/פנויות וכו'.
בטוח שיש לא מעט נשים בגילך שגם הן מחפשות בן זוג.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא טורדנות
מאור20/08/2013הייתי מציע לך ללכת לשידוך או לנסות רומניות או אוקראיניות .
יותר מזה אני לא יודע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זאת טורדנות כפייתית ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2013האם המצב חדש או תמיד היה ?
האם יש אבחנות בילדות ?
דאגות, פחד ואף מועקה זה נורמלי, כמובן שלא במידה מוגזמת אשר פוגעת בתפקוד היומיומי.
ייתכן ומדובר במצב חרדתי מלווה במחשבות טורדניות ( מאפיין אובססיבי.)..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולנזפיןדינה18/08/2013
שלום רב
אני נוטלת כל יום אולנזפין 10 מ"ג האם זה פוגע או מחליש את המערכת החיסונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולנזפין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2013לא אמור לפגוע בצורה ישירה.
כל עוד יש שמירה על תזונה נכונה ומניעת עודף משקל מוגזם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן17/08/2013
יש התנגדות בין תרופה פנרגן-פרותיאזין לבין אביליפיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף....קארין17/08/2013
אני בת 38 מטופלת בציפרלקס 15 מליגרם במשך שנתיים לדיכאון וחרדות וזה עזר לי מאוד ועדיין עוזר לי.בחודשים האחרונים סובלת מיקיצות ליליות מרובות שחלקם זה יקיצות שכולי מלאת זיעה יותר בפלג גוף העליון.האם זה תופעות הכדור.כי עד היום הוא עזר ולא רוצה להפסיקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף.... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2013זה לא מאפיין תופעות וואי לאחר מספר שנים.
יש לשלול גורמים אחרים, כגון חרדה בעקבות גורמי דחק סביבתיים, חומרים ממריצים, ( קפה, משקאות אנרגטיים וכו..)
מומלץ בדיקה של רופא מטפל ושלילת חוסר איזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחוןאנונימי16/08/2013
שלום רב לדוקטור
אני הייתי מעוניין לשאול לגבי אחי, אני שמעתי לא פעם שידידות שלי אומרות לי שבשיחות איתן הוא אומר להן שהוא מרגיש שהוא כלב בתוך גוף של בן אדם . שהוא קנה לעצמו בונזו ועצם של כלב ושהוא פשוט מרגיש ככה. אני כמעט בטוח שזה לא ככה באמת כי הוא אוכל רגיל ואין לא בחדר שום דבר שכזה.
אבל אני מאוד מודאג ויודע שזה נשמע ממש הזוי ולא נורמלי אני מפחד שהוא יפגע בעצמו ואני לא יודע אפילו איך לספר להורים.
אני רוצה לציין שההתנהגות שלו עם המשפחה היא רגילה .
בבקשה עזרה מה עושים?
הדפסת ההודעההוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2013אין מנוס, יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסדה לראש טובמיכל16/08/2013
ישנם בשוק או בתכניות הטלויזיה מס מכשירים לסיוע בהורדת דיכאון או חרדה עמידים לתרופות, , מה אפשר לדעת עליהם ממקור מהימן ומדוע לא ממליצים עליהם לחולים אשר מרימים ידיים וחיימ מתים או אולי חושבים להרים ידיים בכל מה שנוגע לסיבלם ולא פעם חושבים על הפסקת חיים שניראים יותר מזבל
הם שמנים וחסרי ביטחון , הם יכולים להיראות מיליון דולאר אבל מבודדים חברתית ואינם נהנים מכלום, הם פוחדים מכל הערה נזיפה או צעקה של מישהו אפילו סתם לא מוכר, מה יהיה, השאלה מופנית בעיקר לאנשי המקצוע, די ניסו את כל שלל התרופות ויש עמידה ותופעות לוואי קשות, זה סוג של חרדה או אובססיה שנילווה לבעיות נפשיות אחרות ולכן זה גם שונה בעמידתו, אנא מכם תציעו מה לעשות ואיזה מכשיר יכול לתמוך מעבר לטיפול התרופתי והפסיכוטראפי שאין תקציב עבורו
תודה מקרב לב ושנה טובה לכל אנשי המקצוע ולכל החברים לצרה הצרורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסדה לראש טוב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2013מכשירי DEEP TMS , מוכחים את עצמם במחקרים מסויימים.
צריך להיות כנה, עדין חדש, עדין אין מידע לגבי יעילות לאורך זמן, תופעות לוואי ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)