פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    חרדונית
    31/07/2013

קצרה היריעה מלהכיל את כל הגורמים והסיבות שבגינן אני פונה לפורום פסיכיאטריה וכמובן שלא אלאה אתכם בכל סיפור חיי (לשם כך אני פורטת את בעיותיי באזניה של פסיכולוגית נפלאה שהתחלתי טיפול אצלה) אך בנקודות אמנה מספר נקודות חשובות: אני סובלת מ PMS שבא לידי ביטוי בעיקר בתחושת סערה נפשית או דיכאון בימים שלפני המחזור.
    כנראה שאני במידה מסוימת גם מ OCD
    והחיים שלי, באופן כללי, לא האירו לי פנים, כך שלאחרונה אני מרגישה שגם מצב הרוח שלי נסדק ואני הופכת ליותר ויותר מיואשת.
    עד כה האמנתי שאני אתגבר על הכל ואכן כך היה יצאתי מהסבוכים שבמצבים - לא תמיד בקלילות, לעיתים ממש בשן ועין אך בסופו של דבר יצאתי מהם. לאחרונה שתי הבעיות שמניתי לעיל (PMS + OCD) החליטו לקשור קשר נגדי (בהלצה כמובן. אחרי הכל פורום פסיכיאטריה, שלא תחשבו שהשתגעתי :)) ונעשיתי חרדתית מאד בעיקר בימים שבסמוך למחזור שהחרדה שלי היא ממחלות (היפוכונדרייה, בעגה המקצועית) ובעיקר ממחלות זיהומיות (איידס, צהבת וכדומה). נעשיתי כל כך סטרילית, שלעיתים כשאני מנסה לדמיין איך אני נראית מהצד, אני חוששת שאני נוהגת ממש כמו ג'ק ניקולסון בסרט "הכי טוב שיש". אני נמנעת להיכנס לשירותים ציבוריים וכשאני כבר נכנסת לשירותים אני מקיימת טקס של ממש עד שאני באמת משתמשת בהם, פתאום נעשיתי מאד "קשובה" לכל פצע או שריטה שנגרמת לי, כל נתז של נוזל (שסביר להניח שהוא רק סתם מי מזגנים) שבטעות מכה בפניי או חלילה נכנס לעיניי מטריד אותי ימים שלמים עד שאני נרגעת, אני מבקרת לא מעט בפורומים הנוגעים ל HIV, אני שוטפת המון פעמים ידיים - בקיצור חדלתי מההנאה הפשוטה מהחיים. יעוץ לקוי של חברים (הכוונה הייתה טובה התוצאות פחות) שניסו להניא אותי ממחשבות רעות החלו לשכנע אותי ברעיון המחשבה בוראת מציאות ומאז... בכלל חיי הפכו לציפייה מתמדת לרע ביותר.
    אני אומנם כותבת את הפוסט עם קורט של צחוק (בעיקר על עצמי) אבל אני באמת מאד סובלת ולא יודעת מה לעשות. ברור לי שתייעצו לי ליטול כדורים אך אני מודה שמבחינתי זה אולי אליה יפה ורכה אך הקוץ שבה מפחיד אותי לא פחות מהבעיה שהם (הכדורים) אמורים לפתור - אני חוששת שאהיה תלויה בכדורים אלו ואפחד להפסיק להשתמש בהם כשארגיש טוב ובכלל אם אזקוף את ההתגברות על הפחד בכדורים, מבינתי זה יותר מלהיכנע לו, זה להרים ידיים בתבוסה מולו וזה הרי בדיוק מה שאני לא רוצה שיקרה. בנוסף, אני שונאת כדורים ובעיקר כאלו שייעודם (לפחות בעיניי הלא מקצועיות) הוא לטפל עד סוף הימים בסימפטומים של הבעיה ולא לחפש את הבעיה עצמה ולגדוע אותה אחת ולתמיד. אני מכירה כמה נוטלי תרופות מסוג ה SSRI וההבטחה לעצמם ש"זה רק חלצי שנה" התארכה לשנים רבות רבות ולעיתים אף המינון הולך וגדל והתלות בהן רק הולכת ומחריפה. ובכל זאת, אני מניחה שהמוחות שמנהלים את הפורום חכמים וטובים משלי כך שאודה לכם על ייעוצכם - אשמח לדעת קצת יותר על תרופות פסיכיאטריות ולשאול אם יש באמתחתכם אולי טפול מומלץ אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• את צודקת

רוחמה
    31/07/2013

שלום לך,
    תני קרדיט לעצמך וסמכי על עצמך. מה שאת מבחינה בו לגבי כדורים פסיכיאטריים הוא נכון - הם רק מטשטשים סימפטומים במקרה הטוב, עם תופעות לוואי קשות. הגוף מסתגל אליהם והמינון צריך לעלות. הם לא מרפאים משהו, רק מתערבים כימית בפעילות המוח כדי לתת תחושה מלאכותית של "היי".
    ישנן אלטרנטיבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את בסדר גמור

שמוליק
    31/07/2013

שלום לך.

אני חושב שאת בסדר גמור ולו מצד זה שאת לא מפחדת לומר על עצמך את האמת, את יודעת שמה שאת עושה חורג מהנורמה, וגם אולי לא מבוסס מבחינה עובדתית, ואת מסוגלת לבטא את הרגשות שלך ולא להתעלם מהם.

אני חושב שזה היה הרבה יותר חמור אילו הייתה איזו מחשבה שצריך לדחוק את הרגשות לטובת הנורמה החברתית.

אני בהחלט מסכים עם הגישה שלך לגבי תרופות פסיכיאטריות, ואני ממש לא חושב שזה יעזור.

אני חושב שהשאלה הראשונה שאת צריכה לתת עליה תשובה, ולפחות לעמך, היא לאן את רוצה להגיע.

אני רוצה להעלות מספר אפשריות:

* שתתגברי על החרדות מהדבקות קרוב לזמן המחזור, ובכך להתיישר עם הנורמה החברתית.

* שהחברה תקבל אותך כמו שאת.

* אולי איזה שילוב בין שתי האפשריות הקוטדמות.

בכל אופן, זה נראה שאת מתמודדת באומץ לב, ואני בטוח שתמצאי את הדרך להרגיש טוב.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתכם...

חרדונית
    01/08/2013

ראשית תודה לך דוידי ותודה לך שמוליק.

אני אכן לא מתכחשת לבעיותיי ויתכן שטרם השתגעתי, אבל לי אישית זה נדמה כאילו אני ממש לא רחוקה משם.

אני כבר לא יושבת באוטובוסים, נמנעת מלאכול בחוץ שמא לא הגייני כל כך, מפחדת להימצא ליד הומואים, עובדים זרים ונרקומנים (קבוצות שהסבירות שלהם לחלות במחלות זיהומיות גבוה יותר), כל נוזל שנוגע בידיי או חלילה בפני או חס וחלילה על איזו שריטה טרייה מעורר בי מחשבות לרוץ למיון ולקחת טיפול מונע ואני באמת באמת סובלת.

שמחת החיים שלי אבדה ובכלל.... זה נורא קשה להיות כל היום דרוך.
    אני הייתי שמחה לשמוע על אפשרויות אחרות (לצערי לאחרונה מאחר ואני כל כך מפחדת מהמחשבות שלי .. אני פשוט נמנעת מהחיים שמא אצטרך להתמודד עם המחשבות)

תודה על התגובה ואשמח אם גם אחד ממנהלי הפורום יגיבו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרנטיבות

ברוריה
    01/08/2013

שלום לך,
    אני יכול להמליץ לך על אנשי מקצוע מעולים, שיכולים לעזור לך ללא כדורים פסיכיאטריים:

ד"ר אסתר יוגב – הומאופתית
    דולב ראובן גילמור – תזונאי קליני טבעי
    ד"ר ניר ברוש - רופא והומאופת קלאסי

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזכרון
    מאור
    30/07/2013

שלום
    יש דברים שאני זוכר בבירור שכאילו קרו לפני חודש אבל תכלס קרו לפני 8 שנים .
    ומצד שני דבריים שהיו לפני שבועיי חודשיים שאני לא זוכר .

???

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזכרון

הוספת תגובה

• בעיות בזכרון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/08/2013

יש דברים שאנו שוכחים מהר, כחלק של מערכת הגנה נפשית, .. יש לברר מול רוא משפחה, ממתי ? האם יש מחלות רקע ? האם יש חוסר וויטאמינים ? חבלות ראש ? ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורן
    30/07/2013

יש טיפול פסיכיאטרי לאמנזיה דסוציאטיבית מלווה במיגרנות וכאבי עיניים חזקים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/08/2013

יש טיפול משולב ביחד עם רופאים אחרים לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן וחוסר מוטיבציה
    דני כהן
    30/07/2013

שלום רב
    רציתי לשאול אני לוקח כבר כמה חודשים פרפנאן 8 מג למצבים של מתח וחרדה,מאז תחילת הטיפול ועד היום אני מרגיש שכבר אני לא מפחד מסמים וכבר אין לי מחשבות כלפי אנשים שפחדתי מהם,האם הפרפנאן עזר לי בקטע הזה ?,ועוד רציתי לשאול האם הפארפנאן מוריד ענין במוטיבציה ?,כי מאז שהתחלתי טיפול אין לי חשק בכלל בשום תחום עבודה ולא לימודים,רק המטרה לשבת בבית ולהעביר את הזמן,האם הפרפנאן יכול לגרום לזה ?,ועוד שאלה אחרונה בשבוע הראשון שלוקחים פרפנאן זה זה יכול לגרום חוסר תיאבון בתחילת הטיפול ?

לקביעת תור
    סגירה
    פרפנאן וחוסר מוטיבציה

הוספת תגובה

• חוסר חשק - תופעת לוואי

שמוליק
    30/07/2013

שלום.

חוסר חשק הוא תופעת לוואי ידוע של תרופות נוגדוץ פסיכוזה בכלל ושל פרפנאן בפרט.

התרופות האלו אינן אמורות לפתור את הבעייה מהשורש, אלא להרגיע.

בטווח הרחוק מה שעוזר זה טיפולים לבעייה הרגשית שהיא זו שגורמת לחוסר האיזון הכימי. טיפולים כגון שיחות C.B.T. פסיכודרמה וכיו"ב הם העיקר. נה גם שאף פסיכיאטר אינו ממליץ על טיפול המבוסס על תרופות בלבד.

עם השתפרות במצב צריך לשקול את הפסקת התרופות בהדרגה, אפילו בניגוד לדעת הרופא המטפל, תוך כדי ידיעה של הסיכון הכרוך בכך ושייתכן ותהיה החמרה במצב ויהיה צורך לחזור ולקחת תרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    AD
    30/07/2013

אני סובלת שנים מדיסטמיה עם פרקים מאג'ורים בהפרשים ארוכים.

יש לי בת זוג מדהימה, אנחנו ביחד שנה פלוס ולאחרונה החלטנו לעבור לגור ביחד. הקשר בריא, אנחנו מתקשרות, משלימות אחת את השנייה, יותר ממה שיכולתי אי פעם לבקש.
    לפני כחצי שנה החלטתי להפסיק לקחת את נוגדי הדיכאון שלי (אפקסור), לאחר תקופה של שנה שלקחתי באופן קבוע, בהתייעצות פסיכיאטרית כמובן. רציתי לנסות לנקות את הגוף לפני שאני שוקלת להחליף כדורים, כי הרגשתי שהאפקסור משטיח אותי ושאני במצב טוב יותר.
    התגובה להפסקת הכדורים הייתה טובה, הרגשתי טוב יותר, כאילו "התעוררתי לחיים", אם כי לא מדובר על איזו אופוריה וזה לא שבעיות שמלוות אותי שנים נעלמו פתאום.
    יש לציין שאני גם לא נמצאת בפסיכותרפיה כלשהי, שכן לאחר ניסיונות רבים לאורך השנים לא הצלחתי להפיג מזה תועלת.

בשבועיים האחרונים הרגשתי שהחשק שלי יורד וכך גם האנרגיה. לאחר מכן התחלתי להרגיש ספקות בנוגע לקשר עם זוגתי, ספקות שהכניסו אותי לחרדה טוטאלית. הכל התפרץ ודיברנו על זה, היא לא הבינה מה היא צריכה לעשות כי כל שאלה שהייתה לי התשובה שלי הייתה שאני לא יודעת, ואני באמת לא יודעת. העניין התפוצץ ביום שישי בלילה כשהגעתי למיון ביחד איתה, קיבלתי כדורי הרגעה לימים הקרובים וכן התחלתי שוב את התהליך עם האפקסור.
    מאז נסעתי להוריי לכמה ימים, אין לי כוח לעשות כלום, אין לי חשק לעשות כלום, לא בא לי לדבר עם אף אחד, רק לישון. זוגתי תומכת בי מאוד למרות הקושי הרב שלה.

הדבר שמפחיד אותי יותר מכל הוא שהפסקתי לאהוב אותה. אני לא מבינה איך זה יכול לקרות בשנייה, וכל הפסיכיאטרים שראיתי ביומיים האחרונים אומרים שהדיכאון חזר ושהוא צובע הכל בשחור.
    האם זה נכון? האם מישהו חווה את זה? האם יכול להיות שקהות החושים הזאת משפיעה גם על תחושותיי לגביה?
    אני כל הזמן שואלת את עצמי את שאלת הביצה והתרנגולת, מה בא קודם, האם נכנסתי לדיכאון וזה מה שגרם לכך או האם משהו בי כבה לגביה ובעקבות זה הגיע הדיכאון?
    כולם אומרים ההפך ושאי-אפשר להפסיק לאהוב בשניה. אני מנסה להיאחז בזה כי היא הדבר הכי טוב שקרה לי, אנחנו באמת זוג יוצא דופן, יש לנו תקשורת מדהימה ואנחנו ממלאות אחת את השנייה באיזון מושלם.
    כמובן שאני כותבת את ההודעה הזאת בדמעות ובהיסטריה ואני רק רוצה לשמוע האם מישהו חווה דבר כזה?

בבקשה, אשמח לכל תגובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• הפסקת תאהוב

תמר
    24/08/2015

היי . קורה שבאמת מפסיקים לאהוב . בהתחלה זה התלהבות ולאחר שהתחלתם לגור יחד הבנת שזו לא אהבה שיחלת. קודם הפסיקי להלחם בעצמך , את בסדר . תנשמי עמוק . תפרדי לזמן מה , לאחר הפרידה תוכלי לבדוק האם זו אהבתך . אל תלחמי בזה . את תכנסי יותר ויותר לדיכאון. קחי אויר. תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• sexsomania
    תומר
    29/07/2013

שלום רב!
    תוכלי להסביר לי בבקשה מהי הפרעה זו, כיצד מאבחנים אותה ומהו הטיפול שלה?

תודה ולילה טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    sexsomania

הוספת תגובה

• sexsomania - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    30/07/2013

שלום רב,
    אני מניחה שנפלה טעות והתכוונתה ל-sexsomnia (ולא sexomania - המושג שאינו קיים). במקרה זה, מדובר בהפרעה המאופיינת בהתנהגות מינית כפייתית מתוך שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד מאבחנים הפרעה זו ומהו הטיפול?

תודה על התשוב
    30/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורן
    29/07/2013

מה מאפיןן או מה זה חרדה מסוג free floating???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

30/07/2013

שלום רב,
    מדובר בחרדה לא ממוקדת או לא קשורה לגורם ספציפי (כגון חרדה ממעליות או מקומות סגורים) אלא חרדה כללית או דאגנות יתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כתוצאה בריספרדל ואביליפיי
    חנה חייא
    29/07/2013

שלום לכולם!

בתי לקחה שנים ריספירדל, ובשנה האחרונה, כשהפרולקטין הרקיע שחקים, היא התחילה גם להשתעל ללא הפסק. החלפנו לה, בהמלצת הפסיכיאטר המטפל, את הריספירדל באביליפיי, וגם איתו היא ממשיכה להשתעל, שיעול טורדני מאד, במיוחד כשהיא בולעת אוכל.
    האם הקושי בבליעה הוא תוצאה של פגיעה במנגנון הבליעה, או שהתרופות הנ"ל גורמות לתופעה אחרת, שגורמת קושי בבליעה, ושיעול?

אנא ענו לי בהקדם, כיון שהמצב מטריד אותה מאד, ופוגע באיכות החיים שלה.

תודה,

חנה.

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

ברוריה
    29/07/2013

שלום חנה,
    חפשי בגוגל את הסרט התיעודי "רווח קטלני", ולמדי מה כדורים פסיכיאטריים עושים לבת שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול בזמן האכילה

חנה חייא
    30/07/2013

שלום לכל הרופאים!

אנא ענו לי דחוף על שאלתי.

חנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעול כתוצאה מאיספירדל ואביליפיי

חנה חייא
    31/07/2013

לרופאים שלום!

אפשר לדעת מדוע דילגתם על שאלתי הדחופה?

האם שאלה בדבר "איכות חיים" אינה חשובה?

חנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר דוידאור-הצילו

חנה חייא
    02/08/2013

שלום לך ד"ר!

פנייתי "מטיילת" באתר כבר מס' ימים, ועד היום עוד לא קבלתי תשובה מרופא.

בבקשה,בבקשה, אנא ענה לשאלתי, כי איכות חייה של בתי, מאד מטרידה ומדאיגה אותי.

האם ניתן לתת תרופות שלא מסכנות אותה, אך בכל זאת עוזרות במצבה?

חנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כתוצאה בריספרדל ואביליפיי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/08/2013

היי חנה
    ראשית יש לשלול בעיות גופניות , ניורולוגיות.
    שיעול יכול להיות מגורמים שונים, בעיות סינוסים, רפלוקס, זיהום, אלרגיה - אסטמה ועוד..
    אביליפי נחשבת אחת התרופות הבטוחות ביותר הקיימות כיום.
    באם נשלל גורם גופני ויש חשד למרכיב נפשי בלבד, ניתן לשקול טיפול ב פרוטיאזין ( רופא משפחה יכול לתת )
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    אירה
    29/07/2013

שלום רב,
    לפני שבועיים קיבלתי טיפול נוגדי דיכאון וחרדה בפלוטין 20.
    כמה ימים ראשונים הכל היה בסדר, עד שיום אחד שעה אחרי שלקחתי את המינון שלי הרגשתי התקף צרבת, שכלל צריבה וכאב בבית החזה ובוושט, כאבים בבליעה ובחילה.
    לקחתי רני ואחרי בערך שעתיים זה עבר.
    מאז כל פעם שאני לוקחת פלוטין אחרי חצי שעה תוקפת אותי צרבת קשה.
    חוץ מזה אין שום תופעות נוספות ואחרי שצרבת עוברת נשארת הרגשה לא נעימה בגרון שמלווה אותי מספר שעות.
    לפני בערך חודש בבירור אף אוזן גרון, הובנתי כסובלת מרפלוקס, אבל לא היו לי צרבות כאלה לפני שהתחלתי טיפול בפלוטין.
    קראתי בחלק מהאתרים שזו תופעה מוכרת, אבל אני עדיין מאוד חוששת.
    בגלל שאני סובלת מחרדות, אני מכניסה לי לראש כל מיני מחלות סופניות.
    אנא ממכם, תגידו לי מה זה יכול להיות.
    אני בת 30 בריאה בדרך כלל, חוץ והפרעות חרדה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תופעות

ברוריה
    29/07/2013

שלום,
    חפשי בגוגל "תרופות נגד דיכאון תופעות לוואי", למדי אילו תופעות נהדרות יש לכדורים האלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/08/2013

בתחילת הטיפול ב SSRI יש תופעות לוואי בפעילות מעיים.
    במצבך, ראשית יש לאזן את נושא הרפלוקס, לדוגמא , אומפרדקס 20 מ''ג או יותר לפני שינה, נטילת פלוטין שעה לאחר ארוחה ולא בטן ריקה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקסור
    אנה
    29/07/2013

שלום, אני לוקחת אפקסור היום מינון של 150מ''ג ליום ומאז תחילת הטיפול לפני 3 שנים, עליתי 15 ק''ג במשקל. אני לא מבינה איך בדיוק, אני אוכלת אפילו פחות מפעם ולא מצליחה לעצור את זה. פעם לקחתי רסיטל והרופא הפסיכיאטר החליף לי לאפקסור גם בגלל עלייה במשקל עם רסיטל. אני מאוד מודאגת כי אני גם בהריון שבוע 7 ועלולה לעלות עוד במשקל, התרופה עובדת טוב עליי חוץ מהעניין של המשקל. מה אני יכולה לעשות? אשמח ליעוץ, אני בת27. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אפקסור

הוספת תגובה

• אפקסור - תגובה

30/07/2013

שלום רב,
    במידה ואין סיבה אחרת כלשהי לעליה במשקל (כגון בעיה גופנית) ויש צורך בהמשך טיפול בנוגד דיכאון (בהתאם להמלצתו של הפסיכיאטר), יש לפנות להערכה של דיאטנית. במרבית המקרים , שינויים תזונתיים עשויים לעזור לרדת / לאזן את המשקל, ובמקרה שלך, בגלל היריון, יש גם חשיבות רבה לתזונה מאוזנת ובריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה

רוחמה
    30/07/2013

הי,
    השמנה היא תופעת הלוואי הכי "רכה" של כדורים פסיכיאטריים. חפשי בגוגל "תרופות נגד דיכאון תופעות לוואי" כדי ללמוד לאילו סכנות את מכניסה את עצמך, ועכשיו גם את העובר שלך! יש אטלרנטיבות לכדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדכאון
    שי
    29/07/2013

לד"ר שלום,
    האם בטיפול בדכאון עם סימפטום של עייפות יכול להספיק SSRI בלבד או שצריך להעלות גם את רמת הנוראדרנלין ע"י SNRI/ולבוטרין XR/אדרונקס ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדכאון

הוספת תגובה

• כדורים

רוחמה
    29/07/2013

הי,
    לפני שאתה עובר לקוקטיילים של כדורים, חפש את הסרט התיעודי "רווח קטלני" בגוגל, כדי לדעת לאן אתה נכנס. חפש גם "תרופות נגד דיכאון תופעות לוואי".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדכאון - תגובה

30/07/2013

שלום רב,
    גם במקרה של דיכאון עם תסמינים של עייפות, יש להתחיל טיפול עם התרופות מקבוצת SSRI שעשויות להועיל באותה מידה כמו SNRI אך יש להן פחות תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנאפרניל-סיוטים
    ל
    29/07/2013

1למה נותנים את התרופה הזאת שעושה סיוטים בלילה וגורמת לתופעות לוואי קשות וגורמת לתלות במצבים בהם אנשים נמצאים על בלימה? איפה האנושיות? איפה החמלה? 2למה לייצר קונפליקטים אצל אנשים?

לקביעת תור
    סגירה
    אנאפרניל-סיוטים

הוספת תגובה

• תשובה

רוחמה
    29/07/2013

אתה צודק לגמרי. התשובה היא - זו תעשייה של מיליארדים. חפש בגוגל "רופא והומאופת" כדי למצוא רופא שייתן לך מענה מסוג אחר, לא כדורים פסיכיאטריים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    15/06/2014

שלום רוחמה.

אני בהחלט מסכים איתך שתרופות פסיכיאטריות, הם אינם הפתרון האידאלי לבעייות נפשיות.

על פי הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה חוסר איזון כימי במוח הוא רק אחד מהמרכבים של הבעייה. הפסיכיאטרים חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה) על מנת לקבל רשיון רופא, וזה בהחלט מעיד על חשיבות הטיפול הריגשי.

אני הייתי אצל הומאופת, אבל נראה לי שמדובר באפקט פסיכולוגי, ולא יותר מזה.

אני מניח שזה עובד ומצליח, ויש לו הרבה עדויות שלא ניתן להתכחש להם.

מה שהוא עשה, הוא אמר שלאט לאט משפרים את המצב ומורידים מינונים על פי הסכמה של הפסיכיאטר (!), וזו גישה נכונה;

אני עזבתי אותו, מפני שהרגשתי שאו שאני לא יכול יותר לסבול את תופעות הלוואי של התרופות, ואני חייב להפסיק ויהי מה - משהו שהוא התנגד לו ומסיבות ברורות; זה עלול לסכן אותו.

אף על פי שאין לכך הוכחות, אני מרגיש שמדובר באפקט פסיכולוגי בלבד. בכל אופן, זו דעה אישית, ולא אקפח את פרנסתם, ובמיוחד אם זה עוזר ואפילו אם אכן מדובר רק באפקט פסיכולוגי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנאפרניל-סיוטים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/08/2013

לא צריך לתת תרופות אשר גורמות תופעות לוואי קשות ולא הפיכות, חובה להפסיק.
    באחריות המטופל לשתף את המטפל בכל תופעה חריגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נראה פשוט

ל ש -בת
    15/06/2014

אבל נתנו את זה בבית חולים למישהו שאושפז בכפיה ונותנים את זה אנשים עם סמכות מחוץ לבית חולים לאנשים חסרי אונים וחסרי סמכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דני
    28/07/2013

שלום בן 34
    אני סובל מחרדת בריאות קשה.
    כל פצע קטן אני כבר חושב שזה מחלה קשה.
    אני התחלתי בהדרגה סימבלתה.
    שבוע ראשון 30 מ"ג. ולפני כשבוע התחלתי 60 מ"ג סימבלה פעם ביום.
    האם זה שכיח החרדה שלי?
    ואני עדיין לא מרגיש שיפור? מדוע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

29/07/2013

שלום רב,
    המפתח להצלחת הטיפול הוא קודם כל באבחון הנכון, לכן, חשוב מאוד שהטיפול ינוהל ע"י איש מקצוע - פסיכיאטר. אמנם, הרבה פעמים המטופל סבור כי האבחנה ברורה לו - כמו במקרה שלך - אך למעשה זה לא בהכרח נכון.
    באופן כללי, סימבלטה משמשת לטיפול בתסמיני דיכאון והיא פחות יעילה לטיפול בהפרעות חרדה. במידה ואכן מדובר בהפרעת חרדה, יש לבחון מחדש האם זוהי הבחירה הרצויה. בכל מקרה, השפעתה של התרופה מתחילה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול, כך שעדיין מוקדם יחסית לקבוע האם תהיה יעילה או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קספליון
    אודי
    28/07/2013

שלום ברצוני לדעת לכמה שווה ערך לכדורי אינווגה קספליון של 75 מג ו100 מג פומית ליום והאם ישנה בעיה של הפרעה בתיפקוד מיני חלב בשדיים עם תרופה זו
    אני מאובחן כבעל הפרעת אישיות גבולית בעל עבר פסיכוטי מטופל כעת בהלידול 100 מג ומעוניין לפי עצת הפסיכיאטרית לעבור לקספליון 50 מג שאלתי הנוספת האם אני מתכנן להביא ילדים בעוד כשנה האם זריקת הקספליון פוגעת בספרמה הזרע של הגבר כמו הריספרדאל שמדלל את הספרמה ופוגע בזרע והאם אני יוכל להביא ילדים בריאים עם זריקת קספליון כמו כל גבר אחר בתודה אודי

לקביעת תור
    סגירה
    קספליון

הוספת תגובה

• קספליון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/07/2013

קספליון מגבילה למטאבוליט הפעיל של רספירדל, אכן תיאורתית תופעות לוואי זהות.
    מבחינת מינונים, ניתן להשוות לאינוגה, המרכיב הפעיל בשניהם.
    לפרטים נוספים, ניתן לחפש באינטרנט וכמו כן מידע זמין בתוכנות שלי, אפליקציות לאנדרואיד, הכל בראש , הפרעות פסיכוטיות, חרדה ודיכאון...
    חינם בחנות האפליקציות של גוגל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול לא מוצאת חפצים
    מיכל
    27/07/2013

מחפשת משהו והוא ממש מול העניים או מסתתר היכן שהוא, אני לא מוצאת ומיד בא מישהו ורואה אותו, ללא בעייה , האם זו בעיית ריכוז או בעיית קשב וריכוז, האם מעצם זה שאני בסטרס מזה חדשיים של הכנה לבחינות ומוצפת בחרדות שמטופלות תרופתית זה משפיע גם על תשומת לב
    אודה על תשובתכם המקצועית ובכלל זה על הפורום שלכם

לקביעת תור
    סגירה
    בלבול לא מוצאת חפצים

הוספת תגובה

• בלבול לא מוצאת חפצים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/07/2013

יכול להתאים למצב חרדתי, חוסר ריכוז , עייפות ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה