מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליף לאביליפייחנה חייא11/07/2013
שלום לכם!
בתי בת 20, והחלפנו לה את הריספירדל באביליפיי, בתקווה, שרמת הפרולקטין, שהרקיעה שחקים תרד, וכמו כן, הריור יפחת.
הבעיה היא, שהאבילפיי גורמת כניראה לבתי, בחילות, הקאות, ותופעות כמו "צרבת", וכאבי בטן.
האם קיימת תרופה טובה, שיכולה להחליף את האביליפיי, ואין לה תופעות לוואי כאלה?
לחילופין, כמה זמן עלולות להמשך תופעות לוואי כאלה? והאם זה עובר לבסוף?
חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפיי
חנה חייא13/07/2013האם קיימת תרופת הרגעה, שדומה בהשפעותיה לריספירדל (מרגיעה את אי השקט שגורם הרסיטל), אך נטולת תופעות הלוואי של העלאת פרולקטין, וריור מוגבר מאד.
אנחנו כבר עייפים מכל הנסיונות, ומקווים למצוא תרופה לבתי, שתרגיע אותה, תוך כדי הרגשה טובה עם נטילתה., ולא כמו האביליפיי, שגורם לה לבחילות, הקאות, והרגשה לא טובה.
בנוסף, כל פעם שהיא מכניסה חתיכת אוכל לפה, היא משתעלת, וכמעט נחנקת, (עם הריספירדל וגם עם האביליפיי), עד שהיא כבר מפחדת לנסות לאכול.
אנא ענו לי בהקדם.
תודה,
חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לאביליפיי - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור14/07/2013שלום רב,
התופעות המתוארות אינן אופייניות לאביליפיי ומומלץ כי תבדק ע"י רופא משפחה מאחר ויש סיכוי שמדובר בבעיה גופנית. כך או כך, בנוגע להמשך הטיפול, לא ניתן לתת המלצות ספציפיות ללא בדיקה וללא הכרות עם מהלך המחלה ממנה סובלת בתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לאביליפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2013קיים היום גנריקה: ARIPLY
ששוה לנסות.
באם לא מסתדרים ניתן לשקול גאודון , סרדולקט..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן 4 מגדניאל11/07/2013
אני נוטל תרופות במשך 4 חודשים עקב חרדה ומתח אני רוצה להפסיק עם התרופות כי אין לי כסף לפסיכיאטר והמתח והחרדה הפסיקו לי רציתי לשאול איך אני מפסיק את הכדורים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהדרגה
שמוליק12/07/2013שלום דניאל.
צריך להפסיק בהדרגה. הפסקה בבת אחת לא תעשה לך טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בהדרגה
דניאל12/07/2013אני יקח כל ערב חצי כדור או שאני יקח יום כן יום לא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל ערב חצי כדור
שמוליק14/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולנזפיןדינה11/07/2013
שלום רב
אני נוטלת ביום אולנזפיין של טבע 10 מ"ג.
אני רוצה לשאול באם מותר לי לאכול בצל , מאחר וקראתי שאכילת בצל
יש לו השפעה על מערכת העצבים.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולנזפין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2013אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק בגלל שזה אני וזה לא פיירפ11/07/2013
אפשר בעזרת הטכונולוגיה להפך את כולם לחלשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לגיטימי
שמוליק11/07/2013אם אתה מרגיש שככה זה טוב לך לבטא את עצמך ככה ולפרוק את הכאב - מברוק.
תרגיש טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהאורית11/07/2013
בוקר טוב האם יש השפעה בין סכיזופרניה להתבודדות חברתית? האם יכול להיות מצב שאדם שהיה פעיל חברתית ומאז שאובחן כחולה נוטה להתבודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק11/07/2013התבודדות והסתגרות -אלו הם מאפינים מאוד שכיחים בסכיזופרניה-אך היום -עם התרופות החדשות שיש, ניתן גם לשפר את זה מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורית11/07/2013אני לוקחת כבר שבע שנים לפונקס, ויפאקס, וקלוניקס האם אלו תרופות לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא!!!
שמוליק11/07/2013שלום אורית.
אני חושב שקודם כךל צריך לברר מה עומד מאחורי השאלה שלך; האם מה שמפריע לך זה תופעות הלוואי של התרופות או מה שמפריע לך זה עצם זה שאת לוקחת.
אם עצם זה שאת לוקחת תרופות זה מה שמפריע לך - אז אני לא חושב שזה כל כך משנה...
אבל אם תופעות הלוואי מציקות לך, אז השאלה שלך במקומה.
אני מאמין שמה שגורם לסכיזופרניה וכל שאר המחלות היא בעייה רגשית. הבעייה הרגשית היא זו שגורמת להפרשה מוגברת של דופאמין, וההפרשה המוגברת של הדופאמין היא איננה בעייה העומדת בפני עצמה, וממילא הטיפול התרופתי מטפל בסימפטומים ולא בבעייה עצמה.
הטיפול בבעייה הרגשית הוא ממש לא ע"י תרופות, ומה גם שאין פסיכיאטר שממליץ על טיפול תרופתי בלבד, אלא ממליצים לשלב עם זה שיחות C.B.T. וכיו"ב.
ברגע שתתפלי בבעייה הרגשית - אין שום צורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון
מאור11/07/2013אבל מבחינת הקשרים שנעלמים .
לי היו קשרים רבים שהיו מבוססים על דברים לא טובים ( שלא מוסיפים לנפש )
שבעקבות הפסיכוזה הקשרים התנתקו .
אני לא חושב שזה כמו שהרופאה אומרת שזה מאפיינים של המחלה , זה יותר נכון הנגזרות של המחלה .
אבל זה יכול להשתפר בכיוונים שלא מצפים להם בכלל .
ואין לזה שום קשר לתרופות . ( בכל זאת מדובר באנשים וזה שאני לוקח תרופה לא יגרום לאדם אחר לרצות להיות חבר שלי )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפיי 5 מ"גחנה חייא10/07/2013
שלום לכם!
האם יתכן ש"אביליפיי 5 מ"ג" גורם לצרבת?
האם אפשר לקחת לוסק?
תודה,
חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפיי 5 מ"ג - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור11/07/2013שלום רב,
אביליפיי לא גורם לצרבת. בנוגע לטיפול בצרבת, יש להתייעץ עם הרופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן ומשקה אנרגיהחיים מזרחי09/07/2013
שלום רב
רציתי לשאול האם מותר לשתות משקה אנרגיה כגון בלו או אקסל בזמן הטיפול בפרפנן 8 מ"ג ?,ואם זה אסור מזה יכול לגרום ?,האם זה יכול לגרום למחשבות הזויות או לגרום למצב פסיכוטי בזמן שלוקחים את זה ביחד ?,וגם רציתי לשאול מי פה לשטיפת פה שיש בו אלכוהול האם זה מותר לשטוף את הפה בזמן הטיפול בפרפנאן ?,ועוד שאלה יין לקידוש בליל שבת מותר לשתות פעם בשבוע אם אני לוקח פרפנאן 8 מ"ג שעה לאחר שאני שותה יין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על הקידוש
שמוליק10/07/2013שלום חיים.
לגבי שתיית יין של הקידוש, אם אתה רק רוצה לטעום, אז אין שוםפ בעייה בכמות כזו קטנה של אלכוהול, אבל אם אתה רוצה לעשות את הקידוש בעצמך ולשתות את כל הכוס, אז יכול להיות שזו בעייה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנאן ומשקה אנרגיה - תגובה
באופן כללי, ניתן לעשות ולהשתמש בכל הדברים שציינת בשאלתך, אך כמובן אין לעשות שימוש לרעה. בכל מקרה, במידה ויש ספקות כלשהן, יש להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EDRONAXאלעד09/07/2013
שלום רב,
מאחר וסטרטרה יקרה- בארץ יש תחליף ל"עניים" אדרונקס.
בעבר ניסיתי וזה עזר לי לריכוז וגם שיפר לי את מצב הרוח ואני מעוניין לשוב וליטול אותה אלא שגיליתי שבארה"ב אין אדרונקס- ויש רק סטרטרה- התרופה לא משווקת וניסיתי גם בשם הגנרי.
האם תוכל לומר לי איזו תרופה מקבילה קיימת בארה"ב שעובדת על אותו מנגנון או כזו הכי קרובה לה מלבד סטרטרה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EDRONAX - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2013Norebox
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לדה פרסונליזציהגידי08/07/2013
האם יכול להיות טעות באבחון במקום דה פרסונלזציה סכיזופרניה ?
האם זה משפחות שונות ?
אני מתייחס לעבר הרחוק לפני 8,9 שנים אני השתמשתי בסמים מסוג מריחואנה וסמי הזיה , קראתי שעיכול כמות גדולה של סמים הוא מדד ל דה פרסונליזציה .
ומחשבות על השתגעות .
"חזיונות " כמו ראייה מתוך קרקעית של אגם או ברכה ( תוך כדי מדיטציה ) .
מה שתיארתי כאן הם מלפני 9,8 שנים .
האם אני היפוכונדר או שהרגשה של דה זוו יכולה להיות אינדיקציה לדה פרסונליזציה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים ?
מאור11/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש תגובה
מאור16/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לדה פרסונליזציה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2013דה פרסונלזציה מהווה תגובה פסיכולוגית, השייכת להפרעות דיסוציאתיביות.
יותר קרוב להפרעות חרדה ורחוק מאוד מסכיזופרניה.
חלק מהפרעות חרדה מלוות במצבים דיסוציטאיבים, חלק ממנגון הגנה פסיכולוגי, המפריד ( נתק) בין מידע פרספוטאלי( חושים), רגשות ומידע חשיבתי ( תובנות- קוגניציה)
סכיזופרניה , מחלה של המח ( מרכיב ביולוגי ),אשר מאופיין בתהליך של פגיעה תפקודית אשר הולכת ומחמירה לאורך זמן.
תיאורתית, חולה סכיזופרני אשר נחשף לפיגוע חבלני , עלול להגיב בנתק ( נפגע הלם) ולא בהכרח בתגובה ( קומפנסציה) פסיכוטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
מאור16/07/2013אז חולה סכיזופרניה שחווה מצב חבלני לפי דבריך יגיב בהלם ( כמו פוסט טראומה )
אבל לא בפסיכוזה .
מה שאתה אומר שנתק בין רגשות -תובנות, פרסלנליזציה היא תופעה פסיכולוגית חרדתית .
אז איך אתה מסביר את מה שתיארתי ?
ואיפה המרכיב הביולוגי של מחלה ?
לפי פסיכאטר אחר " סכיזופרניה היא לא מחלה אלה מתארת מצב כללי של הפרעות פסיכוטיות "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן08/07/2013
האם הרחה של אלכוהול בזמן נטילת אביליפיי מסוכנת?לא לשתות רק להריח יכול להתגנש עם הכדור ולהפחית את יעילותו?מומלץ זה לא אבל מזיק לכושר היעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
התשובה היא - לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב סטרטרה וריספרדלמירב08/07/2013
בני בן 7 מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז חרדות והפרעה התנהגותית, החל לקבל ריטלין (שעבר לו מאוד בכתה ושיפר אף משמעותית את ההתנהגות)אך הריטלין הוציא טיקים מאוד קשים שעד היום כ3 חודשים לאחר סיום הריטלין הטיקים עדיין לא נעלמו( אך פחתו). לאחרונה החל בני לקחת ריספרדל במינוף של 0.5 מ"ג התקווה של הפסיכיאטר היתה כי הריספרדל ירגיע את ההתנהגות ואת הטיקים , ההתנהגות אומנם השתפרה משמעותית אך אין כל רגיעה בטיקים. האם אפשר לתת סטרטרה עם הריספרדל ? תוך כמה זמן הסטרטרה משפיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף הומואופט
גידי08/07/2013לפני תרופות פסיכאטריות תנסי דברים טבעיים .
נראה לי עדיף
התרופות הפסיכאטריות גורמות להמון תופעות לוואי למשל השמנה ,
ודרך אגב לפי מה שידוע לי לילדים לא נותנים רספרדל
זה גורם לצמחית שדיים . אני לא צוחק
.
תקראי מאמרים על זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה שאלותגידי07/07/2013
מצטער על כל השאלות .
יש לי שאלה אני מאובחן בסכיזופרניה לוקח אינווגה 6
עכשיו התחלתי טיפול עם צאמפיקס היום היום ה6
למה אני מרגיש רע עם תרופות אחרות ( שילוב של צאפיקס ואינווגה ) ?
למה באופן כללי אני מרגיש מידי פעם רע אם אני לוקח תרופה ( אנטי פסיכוטית ) ?
האם זה שאני מטופל בתרופה אנטי פסיכוטית ומידי פעם מרגיש רע האם זה לא אומר שזה הטיפול הוא לא נכון ?
בבקשה יעוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה שאלות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/07/2013תיאורתית אינווגה חוסמת דופאמין, צאמפיקס באופן עקיף יכול לעלות דופאמין..
ייתכן בעייתיות מסויימת, עליך לשאול את הרופא המטפל לנסיונו לשילוב הנ'ל.
בכל מקרה , לא ידוע לי על מניעה או איסור לשילוב התרופות הנ'ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צאמפיקסגידי07/07/2013
שלום אני לוקח צאמפיקס 5 ימים , אחרי שקיבלתי אישור מהפסיכאטר
בעלון רשום שאין לקחת את התרופה אם הינך סובל מאחד המחלות הבאות ...
מחלות לב ..... סכיזופרניה .
מאתמול אני מרגיש קצת לא טוב , בלילה לא ישנתי טוב .
מה כדי לעשות ? האם זה רק בגלל שאני לוקח כדורים אחרים ? או שבגלל המחלה ?
והאם עדיף לי זיבן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
גידי07/07/2013האם זה קורה כל הזמן שאני מרגיש רע כי משהו שאני לוקח מתנגש בתרופות ?
או
שאם אני מנסה להוריד מינון במטרה להפסיק גם פוגע בספיגה של התרופות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצאמפיקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/07/2013ממליץ לפנות לרופא משפחה, בירור הנושא הגופני, בדיקות לחץ דם, אקג, בדיקות דם לפי הצורך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותגידי06/07/2013
מה אמורות התרופות לסכזופרניה לעשות ?
אם זה הקלה לסיפטומים ולא למחלה עצמה אז למה לקחת ?
ומה עם זה שהתרופות הם כימיקלים ידוע שזה לא בריא למוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק07/07/2013שלום גידי.
תרופות אנטי-פסיכוטיות חוסמות קולטנים של דופאמין.
בזמן שנמצאים בפסיכוזה, ישנה הפרשה מוגברת של דופאמין, והמחקרים מראים שכאשר מפחיתים את ההפרשה של הדופאמין, זה מרגיע.
באמת זה לא מרפא את ה"מחלה" כי ה"מחלה" היא בעייה רגשית והבעייה הרגשית היא זו שגורמת להפרשה מוגברת של דופאמין, וההפרשה המוגברת של דופאמין איננה בעייה העומדת בפני עצמה.
לתרופות האלה ישנם תופעות לוואי קשות, ואכן, בהרבה מהמקרים הנזק עולה על התועלת.
טיפול עם הבעייה הרגשית הוא ממש לא ע"י תרופות, אלא ע"י שיחות C.B.T., פסיכודרמה וכיו"ב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדים לנכונות הדבר
גידי08/07/2013האם יש משהו שמבטיח את זה שברגע שאני מפסיק את הכדור אני לא חוזר לפסיכוזה ?
אני חושב שלא .
מצד שני אני קורא פה על אנשים שקיבלו במשך שנים טיפול אנטי פסיכוטי ללא הטבה .
ובכלל כדור אחר לגמרי שינה את התמונה . מתמיהה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/07/2013המטרות הראשיות של התרופות כיום:
1. הפסקה ומניעת מצבים פסיכוטים.
2. לשפר את הסימנים השליליים ( מצב רוח, מוטיבציה, רצייה ותפקוד..)
ככל הידוע לנו, לאורך זמן תחת טיפול בתרופה חדשה , יש סיכוי לשיפור היכולת הקוגנטיבית- חשיבתית של המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשמוליקגידי06/07/2013
אני רוצה להפסיק את התרופות האנטי פסיכוטיות אני חושב על זה כבר שנתיים
אבל בשנתיים האחרונות ניסית ארבע חמש פעמים להוריד במינון ואחרי יום יומיים חזרתי .
אני פשוט מפחד לא מעצמי פשוט החברה מכתיבה לאנשים הפרטים איך לחיות .
וכל דבר שהוא לא נורמלי נתפס כשונה מוזר מאיים וכו' ( אתה בטח יודע את זה )
אני ממש רוצה להפסיק אבל מפחד ואני שואל אותך כי אתה הפסקת אני פשוט רוצה לדעת למה לצפות ? האם אני אמור להרגיש לחץ , רע , חוסר ריכוז או דברים כאלה ?
אם תוכל לעזור לי ואפילו לתת את המייל שלך אני אודה לך .
זאת מכיוון שאתה יודע שהרופאים לא נותנים אפשרות להפסיק את התרופות אפילו לא ביעוץ .
מבחינתם עדיף בן אדם שקול ורגוע מאשר אושר מהול בסטייה מהנורמל .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מאור07/07/2013אני לא יודע למה אתה מתכוון בדיוק .
אף אחד לא מכריח אותי , פשוט ההרגשה שאין לי ברירה .
ההרגשה שאני חסר יציבות / מתנדנד
בלי התרופות .
שכל העולם סובב סביב לקחת את התרופות .
אלו רק מקבעים את האמירות של הפסיכאטר " אתה לא יכול להפסיק "
ונותנים תחושה של אכזבה מכל פעם שניסיתי להפסיק לבד ( בלי הדרכה )
זהו בגדול
הגבול בין עצמי ללא התרופות ועצמי עם הוא מאוד מטושטש .
אני לא יודע איך אני יגיב בלי התרופות .
תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שהבנתי אותך
שמוליק07/07/2013שלום גידי.
אז ככה, קודם כל, השאלה הגדולה היא האם אתה מרגיש שאתה סובל מתופעות הלוואי של התרופות. האם אתה מרגיש "זומבי", כלומר שאתה ישן הרבה, וסובל מקשיי תיפקוד.
אני מניח שכן, אבל על כל פנים, גם אם אתה מרגיש סתם "לא כמו כולם" שכולם לא לוקחים תרופות ואתה צריך לקחת, אז גם זו סיבה מוצדקת להפסיק או לפחות לנסות להפסיק.
מעבר לזה, באמת ישנו איזו לחץ, ויכול להיות שזה אפילו לחץ שבא מבפנים שאומר לא להפסיק.
אני זוכר את ההפחדות שהגיעו מאנשי הצוות של בית החולים שאמרו שאם אני אפסיק את התרופות, אז אני תוך שבוע אמצא את עצמי שוב פעם במצב פסיכוטי...
נראה לי שקודם כל, תרגיש בסדר עם עצמך, ועם ההחלטה שלך. זה לגיסטימי להפסיק את הטיפול התרופתי בניגוד לדעת הרופאים, ויתר על כן, יכול להיות שבדיוק כפי שלי הפסקת הטיפול התרופתי עזרה לשפר את המצב שלי. קודם כל אתה צריך להשתחרר מלחצים פנימיים.
זה באמת נכון שיש בחרה לחץ ושהחברה מבחינתה תעדיף שתיקח תרופות, כי החברה מפחדת מנפגעי נפש, ומעדיפה שהם ייקחו תרופות והיהו "זומבים" והעיקר שלא יפריעו...
מה שחשוב, זה שתעשה את זה בהדרגה. אם מנסים להפסיק במכה, אז עלולים להרגיש הרגשות מוזרות שקצת קשה לי לתאר אותן.
מה גם שלוקח לגוף זמן לחזור לאיתנו. זה יכול לקחת כמה חודשים עד חצי שנה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאור07/07/2013טוב שיש בן אדם אחד שמוכן לשתף בחוויות שלו
ישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)