פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום,
    שירה
    12/06/2013

אני בת 24, נוטלת פלוטין 3 חודשים, 20 מג השפיע בקושי, העלתי לפני חודש וחצי ל40 מג, המצב הרבה יותר טוב אבל רחוק מלהיות מושלם.
    עדיין התפרצויות בכי, חרדות, מחשבות על מוות שלא מרפות, ותחושת עצב כללית. כמו כן מרגישה שהפכתי לאפאטית, לפני כן אומנם סבלתי מאד אבל הייתי חברותית ומצחיקה. היום כלום לא מעניין אותי.
    הפסיכיאטרית המליצה לי להעלות ל60 מג ואני חוששת מאד.
    מה יכולות להיות הסיבות ש40 לא עוזר לי?
    האם האפאטיות היא מהדיכאון או מהכדורים?
    אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר, מאד יעזור לי!! תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• שלום, - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    12/06/2013

שלום לך
    וכי כיצד ניתן לענות על שאלה כזו ללא בדיקה?
    מכל מקום,במצבים בהן ישנה חשיבה מהספקטרום של ocd יש מקום לעליה במינון.
    תצמיד לטיפול הוסיפי גם dbt ותרגישי טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• C.B.T. אמור לעזור יותר מהתרופות

שמוליק
    13/06/2013

רק שמדובר בתהליך ארוך יותר שאינו נותן תוצאות מיידיות, וצריך להתאזר בסבלנות עד שמגיעים לתוצאות הרצויות.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספוס נטילת אסטו
    עומרי
    12/06/2013

עד כמה פספוס מנה בערב של 10 מ״ג ולקיחתו בבוקר יכול להשפיע על הגוף בכלל ועל הלב בפרט?

לקביעת תור
    סגירה
    פספוס נטילת אסטו

הוספת תגובה

• פספוס נטילת אסטו - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    12/06/2013

שלום
    השפעת מיני מינימלית עד בלתי מורגשת בשל הפעילות הממשיכה של מנות קודמות.
    מכל מקום כדאי להקפיד!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה מאסטו

מור
    13/06/2013

מזה 10 ימים אני חווה נדודי שינה מהכדור ולא ידעתי שהוא גורם לאינסומניה, האם העברה ודילוג על הערב עלולה לגרום להשפעה?
    אני ער שעות ולילות ארוכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש וסחרחורות
    Schumi
    11/06/2013

שלום ותודה על העזרה ,
    אבי חלה במחלה סופנית ומאז מאושפז בבית החולים. הנני בן 34 בריא לחלוטין וחייתי חיים מאושרים. מאז המחלה של אבי נכנסתי למצב של חרדה עם סחרחורות קשות קושי לישון בלילה דפיקות לב חזקות וטשטוש בעיניים. הדבר משפיע קשות על אורח חיי ויצר משבר עם האשה והילדים.
    אני כל הזמן נמצא בהרגשה שהמחלה אבי אבי תקפה גם אותי והסחרחורות והטשטוש הם הסימפטומים של המחלה . למרות שכל הרופאים שלו טענו שהמחלה אינה מדבקת ואינה גנטית
    שאלתי היא , האם הסמפטומים שציינתי מאפיינים מצב של חרדה? .
    כיצד אפשר לצאת מהמצב הזה?
    כבר כמה ימים אני בטשטוש וסחרחורות ופחד תמידי.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש וסחרחורות

הוספת תגובה

• מציע לנסות קודם כל טיפול בשיחות

שמוליק
    12/06/2013

שלום.

אתה אכן עובר התמודדות לא פשוטה. זה די מתבקש שההתמודדות הזו תגרום לחרדות. אני מניח שאם ההתמודדות הזו תעבור, אז גם החרדות יעברו, אבל בכל אופן, זה נורמלי לחלוטין שבמצב כזה יש חרדות.

אני מניח שהתשובה שתקבל מהרופאים היא שכדאי ללכת לפסיכיאטר שיעשה שיבדוק אותך וייתן הערכה כללית טובה יותר.

אני חושב שטיפול בשיחות הוא המתאים ביותר למצב שלך, אבל יש משהו שחשוב לדעת אותו מה שיותר מוקדם.

טיפול בשיחות - מטרתו להביא את המטופל לכך שהוא יוכל להתמודד עם הקשיים שלו בכוחות עצמו, והמטרה של המטפל היא להדריך את המטופל לאותה עבודה עצמית. גם אם הדבר בלתי אפשרי בהתחלה, צריך לשאוף לשם; בכל אחד יש את הכוחות להתמודד עם הקשיים שלו.

אני מציע שלא למהר לקחת תרופות; לתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי קשות במיוחד, והרבה פעמים ההתמודדות עם תופםעות הלוואי של התרופות קשה יותר מההתמודדות עם הבעייה שאותה הן אמורות לפתור, אבל אם תרגיש שבכל זאת יש צורך בתרופות, אז אפשר לנסות.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש וסחרחורות - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    12/06/2013

שלום רב,
    אכן, התסמינים שאתה מתאר כהם כל הנראה חלק מחרדה והמצוקה שאתה חווה בעקובת הידיעה הקשה. התגובה שלך היא למעשה חלק מתהליך התמודדות עם הידיעה ולא בהכרח מחייבת טיפול. אמנם, במידה והתסמינים לא חולפים זמן רב ויש פגיעה בתפקוד, מומלץ לפנות להערכה פסיכיאטרית ולבחון דרכי הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז יום פסיכיאטרי
    אורח
    10/06/2013

שלום רב, כתבתי פה בעבר כמה פעמים על הבעיה שלי. אני סובל מאספרגר + OCD מחשבתי + חרדה עצומה מתמשכת, שלא מגיבים כל כך לתרופות ולטיפול פסיכולוגי.

פניתי לעוד פסיכיאטר שנתן לי מודאל + קסאנגיס + ריטלין, שעזרו לי לפחות חלקית לכמה שבועות. כרגע הוא הוסיף לי גם ויפאקס (שכידוע לוקח לו הרבה זמן להשפיע), אבל עוד לפני הוספת הויפאקס התחלתי להרגיש שוב יותר גרוע והיום אני שוב מתפוצץ מחרדה ומרגיש שאני לא יכול יותר.

אני חושש שאם המצב כזה קשה אולי הדבר היחיד שיכול לעזור לי זה אשפוז, אבל אני קשור לאמא שלי בצורה קיצונית (אני בן 30) והניתוק ממנה לפחות בשלב זה יחמיר את מצבי מאוד. חשבתי על האפשרות של אשפוז יום פסיכיאטרי, אבל גם מזה אני חושש מאוד. הרופא הקודם שהייתי אצלו, שהוא מנהל מחלקה בבית חולים פסיכיאטרי אכן חושב שאשפוז או אשפוז יום יכולים לעזור לי, בעוד רופאת המשפחה שלי והרופא שאני אצלו עכשיו לא חושבים שתהיה מזה תועלת.

יש לציין שאין לי כמעט משפחה וחברים תומכים, רק אמא שלי שכבר די מבוגרת ואין לה כוחות בשבילי וכאמור איני מסוגל להתנתק ממנה. כשהיא לא לידי אפילו לכמה שעות זה מגביר את החרדה שלי בצורה קיצונית.

רציתי לדעת באופן כללי מהו אשפוז יום פסיכיאטרי, מה מקבלים שם שלא מקבלים בפגישות רגילות עם פסיכיאטר, מהו הסדר יום שם ובכלל האם זה עשוי להועיל במצב שלי ?

ובכלל מה עושים אם אני מרגיש שאני לא יכול יותר למרות כל הטיפול ?

לקביעת תור
    סגירה
    אשפוז יום פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• אני לא רופא,

אייל
    11/06/2013

אבל יש לי נסיון אישי עם הבעיה שציינת. אני מבין את הפחד הגדול שלך להתנתק מאימך,אבל עליך להבין שמתישהו זה יקרה-תרצה או לא,אחרי 120. אני התאשפזתי יותר מפעם אחת,וזה באמת לא נורא כ"כ.באשפוז מלא יכולים לעזור לך הרבה יותר טוב ובעיקר הרבה יותר מהר מבאישפוז יום.
    אני פחדתי כמוך,אבל התאשפזתי אשפוז מלא,ואין מה לפחד.אתה לא הולך לגור לנצח במחלקה.רק כמה שבועות עד 3 חודשים גג. במצב שלך זה עדיף מאשפוז יום,כי באשפוז יום יש רק דגש על שיחות בהרכבים שונים עם המטופלים ובפעילויות כמו ציור,דרמה,התעמלות בסיסית וקבוצות דינמיות לשיחות.אשפוז יום הוא מקום לאנשים עם הפרעות קלות יחסית,או לאנשים שכבר היו באשפוז מלא ומעונינים להשתחרר מבית-החולים לאט ובשלבים.
    אם רופא פסיכיאטר ממליץ לך על אישפוז מלא-לך על זה.מקסימיןם תמיד תוכל לעזוב ואולי אולי תצא עם מצב טוב יותר.
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז יום פסיכיאטרי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

יש לפעמים הבדלים בין בתי חולים , בסדר יום , בסך הכך,
    אשפוז יום , כל יום חוזרים הביתה אחר הצהרים.
    זה כולל בדיקות רופא, שיחות, טיפול קבוצתי ולפעמים תהליך שיקומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסנקס
    ראובן
    10/06/2013

שלום רב! אני מבקל ציפרלקס 10 מ"ג באופן קבוע עקב התקפי פאניקה,כ- SOS רופא אמר לי לקחת קסנקס כדור אחר. לאחרונה אני נמצא בתקופת חרדות ורציתי לשאול האם יש בעיה כלשהי לקחת קסנס ללילה אם אני נוחר , למעשה מפחיד אותי שזה יריגיע שרירים עד למצב של דום נשימה(אני היפוכונדר).תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קסנקס

הוספת תגובה

• קסנקס - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    10/06/2013

אין בעיה לקחת קסאנקס לפני השינה-לגבי הנחירות כדאי להיתיעץ עם רופא המשפחה. תרגיש טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמרון
    רונן
    10/06/2013

שלום רב,
    בן 27 חי מזה שנים בספרד - סובל מזה שנים מדכאון וחרדות, עוד מאז היותי בארץ- אבל כאן בספרד טוב לי יותר, אלא שגם כאן יש תקופות קשות.
    בעברי ניסיתי שלל כדורים שהפסיקו או מעולם לא הגיבו מספיק הן SSRI והןSNRI על סוגיהם הרבים שנוסו.
    רופא כאן במדריד הציע לי לנסות את מה שבארץ קרוי מירו-רמרון שהיא פועלת באופן ייחודי ושונה.
    מקריאה באינטרנט מצאתי מקומות רבים בהם מתוארות תופעות הלוואי הקשות בעיקר מרדים מאוד באופן חריג + גורם לאכילה והשמנה מוגזמת. מילא אם אלה אני מוכן להתמודד בקרב על האושר, אבל הבעיה שלי היא שהתרופה לפי דברים רבים שקראתי מפסיקה לפעול לאחר בערך חודש ימים ואז כנראה אהיה בבעיה חמורה יותר.
    שאלתי-
    האם יש דברים בגו ? האם אכן רמרון מפסיקה לפעול מהר כל כך ?
    האם מניסיונך עם מתן התרופות האלו- מוכרים לך מטופלים ש"נהנו" מהתרופה למשך תקופות ארוכות ?

לקביעת תור
    סגירה
    רמרון

הוספת תגובה

• רמרון - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    10/06/2013

לרונן שלום- רמרון או מירו (מירטאזפין) ממש לא מפסיקה לפעול לאחר כחודש-אנשים מאוזנים על אותו מינון לאורך שנים- היא אכן גורמת לשינה לכן נותנים אותה בערב כי היא גם עוזרת להירדם-לעיתים גם פותחת תיאבון ועלולים לעלות מעט במשקל.סך הכל תרופה מצוינת במינונים הנכונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן והרגעה
    מאיר כהן
    09/06/2013

שלום רב
    רציתי לשאול האם כדור פרפנאן 4 מ"ג האם זה מינון אנטי פסיכוטי ומיועד רק לאנשים פסיכוטיים ?,או שזה מיועד לאנשים רגילים שסובלים ממתח וחרדה ?,וגם רציתי לשאול מה ההבדל בין פרפנן 4 מג לפרפנן 8 מג ?,ועוד שאלה,האם פרפנאן 8 מג זה אותו מינון שווה לזיפרקסיה 5 מ"ג ?

לקביעת תור
    סגירה
    פרפנאן והרגעה

הוספת תגובה

• פרפנאן והרגעה - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    10/06/2013

למאיר שלום- פרפנן נותנים במצבים שונים- גם במצבי חרדה ואי שקט ולא רק למצבים פסיכוטיים- ההבדל בין 4 מג' ל8 מג' הוא בכמות המינון- מן הסתם 8 זה מינון יותר גבוה מ4......זה פחות או יותר שווה ערך לזיפרקסה 5 מג'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לקחת...
    נורית
    09/06/2013

האם לוסטרל עוזרת למיגרנות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ניתן לקחת...

הוספת תגובה

• האם ניתן לקחת... - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    10/06/2013

ההתוויה הראשונית היא לא למיגרנות אך יש מצבים שהיא עוזרת מאוד- משתנה מאוד ממטופל למטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בכדורים
    מישהי
    08/06/2013

שלום רב
    אני בת 42 סובלת כבר 12 שנה מדכאון עם עליות וירידות כמובן שמטופלת הן בשיחות והן תרופתי אני נפגשת עם פסיכולוגית אבל הפסקתי את המעקב הפסכיאטרי .
    הייתי מקבלת כדורים בשם IXEL50 מ"ג פעם אחת לפניי השינה .
    כבר המון זמן שיש לי המון תופעות בלילה הקאות בחילות כאבים בקיבה הזעות נכון שיש לי דלקת כרונית בקיבה אבל לא התאימו כל הסימפטומים היות שזה קורה בלילות בעיקר .
    יום אחד כשהלכתי לרופא המשפחה שלי אחריי לילה קשה במיוחד היה רופא מחליף והוא אמר ש50 מ"ג בלילה בשביל הגודל שלי 1.42 משקל 43 עם בעיות בקיבה זה עושה את כל הבלאגן ולכן החליף לי את הכדורים ל25 מ"ג פעמיים ביום אכן יש שיפור לא לגמרי אבל ניכר שיפור עם זאת יש התדרדרות במצבי הנפשי אני עצבנית אני נוטה לכעוס מהר מאוד לקלל לצעוק מה קרה פה?אני בכל זאת לוקחת 50 מ"ג ביום אז מה קרה?
    אנא עזרתכם לפניי שאתפגר

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בכדורים

הוספת תגובה

• יכול להיות שזה לא קשור לתרופות

שמוליק
    09/06/2013

שלום.

אינני רופא.

על כל פנים, אינני שולל את האפשרות שהשיוני במצב הרוח אינו נובע מהשינוי בזמן נטילת התרופה.

יכול להיות שהשינוי נובע מגורמים אחרים כגון גורמים סביבתיים, ועוד הרבה מאוד דברים. נראה לי שצריך לחפש את הסיבה לכך במקום אחר. יכול להיות ששינוי תרופתי יוכל לעזור, אבל צריך להתייעץ עם הרופא המטפל, לבדוק האם ישנן סיבות אחרות שבגללן יש שינוי במצב הרוח.

נראה לי שמה שרופאי הפורום יגידו, זה שצריך לפנות לרופא המטפל ולבדוק את העניין בצורה יותר יסודית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה דיפרסיה ומדיטציה?
    לימי
    07/06/2013

שלום רב,
    בת 22, סובלת ממאניה דיפרסיה מזה 3 וחצי שנים:
    לאחרונה מנסה "לשתול" מחשבות חיוביות ומחפשת שיטות שונות ומגוונות בנוסף לתרופות שכבר נוטלת
    רציתי לשאול האם מותר לי לקחת חלק בקורס מדיטציה (לא טרנסצדנדלית, שהבנתי כי אסורה לי כעת, אלא *רגילה*, סתם מדיטציה) בכדי לגרום למחשבות שלי להיות חיוביות יותר?יש לציין שאני מאמינה בשיטה וחושבת כי היא באמת יכולה לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    מאניה דיפרסיה ומדיטציה?

הוספת תגובה

• לא נראה לי שצריכה להיות בעייה

שמוליק
    09/06/2013

שלום לימי.

כידוע לכל, שאני לא רופא.

אני ממש לא מבין איזו בעייה יכולה להיות עם מדיטציה שמה שעושים בה זה התרכזות ומנוחה.

השאלה הגדולה האם זה משהו שאמור לעזור ולו באופן של אפקט הפלסבו.

אם זה עושה לך טוב - אז תלכי על זה.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל+אלפר
    ליבי
    07/06/2013

שלום,
    אני לוקחת כבר 3 חודשים רסיטל 20 מ"ג ליום ואלפרוקס לפי הצורך ,
    היתי חודשיים בבית בגלל זה, יש הרגשת שיפור וחזרתי לעבודה ב1.5 אך עד היום אני ממשיכה לנשום בכבדות עד כדי כך שאנשים שומעים את הנשימות שלי וזה מאוד מפריע לי , בנוסף יש לי גם שיעול יבש( לאחר בדיקות הבנו כי זה נובע מהחרדה)
    ביום שני האחרון היתי אצל הפסיכיאטרית העלתה לי ל30 מ"ג ביום ו0.5 אלפרוקס ליום.
    שאלותיי:
    1. האם 3 חודשים לא מספיקים כדי שהכדור רסיטל יקלט בדם שלי ואחזור לעצמי?
    2. היא הציעה לי לשלב טיפול CBT , אשמח שתמליצו על אחד מהבאים:
    דר' אביב אוריס
    דר' אברהם שולמית
    דר' נחמיאס שושנה
    דר' טייטלבויים ורד
    דר' נוי יצחק

בתודה, ליבי

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל+אלפר

הוספת תגובה

• טיפול ב C.B.T.

שמוליק
    07/06/2013

שלום ליבי.

אני בהחלט בעד ללכת לטיפול C.B.T. אני חושב שטיפול כזה יעיל לחרדה הרבה יותר מהתרופות, ואין זה מן הנמנע שאם הטיפול יהיה מספיק טוב, אז בעתיד לא יהיה יותר צורך בתרופות.

יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של התרופות.

אני חושב שזה קצת קשה להמליץ על מטפל ב C.B.T. כי כל מטופל וההעדפות שלו, ואם מטופל ממליץ על מטפל מסויים, זה כי כנראה שהייתה התמאה טובה בין המטפל למטופל, ויכול להיות שמטופל אחר עם צרכים קצת שונים לא יראה את עצמו מתאים לאותו מטפל.

אני אישית, אינני מכיר אף אחד מהמטפלים שכתבת. אני מציע לך לנסות עד שתמצאי מטפל שמתאים לך.

יש לי רק עצה: טיפולים כאלה הם טובים כאשר העיקר הוא עבודה עצמית. כלומר העיקר הוא שתוכלי להבין מה עובר עלייך וכיצד את יכולה להתמודד עם הקשיים שלך בכוחות עצמך. מטרת הטיפול היא לתמרץ אותך לעזור לעצמך בכוחותייך שלך.

לא לצפות לאיזה הוקוס-פוקוס שיפתור לך את כל הבעיות בזבנג וגמרנו. מדובר בתהליך.

יכול להיות שבהתחלה תרגישי שאת עיקר הטיםול את עושה ביחד עם המטפל, ושאת עדיין לא מרגישה שאת מסוגלת לעזור לעצמך לבד, אז זה צריך להיות הכיוון.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    חלי
    06/06/2013

שלום ד"ר ברבר. יש לי חרדה שמלווה אותי כבר תקופה ארוכה שכשאני פוגשת אנשים שאני מכירה אז אני מפחדת שהעיניים יפתחו לי יותר מידיי מהרגיל ושיחשבו בגלל זה שאני נהייתי לא נורמלית. ומרוב הפחד שזה יקרה (שהעיניים יפתחו לי יותר מידיי) אז זה באמת קורה. דרך אגב יש לי הפרעה דו קוטבית וחרדה חברתית ואני מטופלת בזיפרקסה 15 מ"ג ובאסטו 10 מ"ג ליום. השאלה שלי היא אם אני יספר את זה לרופאה אז מאיזה כדור היא תמליץ לעלות את המינון מהזיפרקסה או מהאסטו? האם זה קשור לחרדה החברתית או שזה סתם מחשבת שווא? בתודה מראש חלי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• השערה

שמוליק
    06/06/2013

שלום חלי.

אני מאמין שמה שיקרה, זה מכיוון שהנחת שצריך להעלות את המינון של אחד הכדורים, וזה מה שיעזור לך, אז הפסיכיאטרית תנסה לבדוק איזה מהכדורים את חושבת שיעזור לך יותר, והיא תעלה לך את המינון שלו, ומה שבאמת עומד מאחורי זה, זה בעיקר אפקט הפלסבו.

ישנה הסכמה נרחבת על כך שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

אני חושב שהחלק העיקרי בטיפול הוא החלק המבוסס על התקשרות אנושית, וזה כולל שיחות C.B.T. פסיכודרמה וכל כיו"ב.

אני חושב שאת לא צריכה לתלות יותר מדיי תקוות בתרופות.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק אשמח גם לתשובת הרופאים

חלי
    08/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטוריה של היפו מניה וולבטרן
    מיכל
    06/06/2013

דר שלום בוותק של 3 שנים ,הכל התחיל בהיפו וניגמר בדיכאון קשה ומתמשך,,סיפרלקס וויאפקס למיקטל כולם בשילוב אביליפי 10 בסוף מה שהוציא אותי מהדיכאון זה האדרונקס , עתה אני רק באביליפיי 10 יחד עם סופר סאם מזה חדשיים אך פתאום יש לי חששות ,פחדים, חוסר מוטיבציה וחיפווש תמידי אחר פיתרון כל שהוא,אפילו מיסטי ורבני ,כל היום משוטטת לחפש מזור ולא משנה באיזה תחום,הייתי אצל מומחית שאמרה לי אם אדרונקס עזר אז אפשר לחזור למשהו דומה עם קצת דופאמין וזה יסייע לבעיית חוסר המוטיבציה שאם היא מגיעה לעתים עם חרדה אפשר לשלב קסאגס אקס אר לא קבוע
    שאלתי היא האם זה יפתור את בעיית החרדה או צריך להוסיף גם לחרדה משהו קבוע וגם להעלות אביליפיי ,
    עליי לציין שאני לפני סוף סמסטר והלחץ יחד עם תת ריכוז ובעיית זיכרון גורם לי לפקפק ביכולותיי הלימודיות שהסתיימו בהצטיינות לפני המשבר וכל העניין שאני רואה איך החיים עוברים לידי בלי יכולת ממשית לנערה בגילי להנות מהם, זה מיאש ומשבש לי את המוח, עד כדי חיפושים בתמונות ובמאורעות אחר הזמנים הטובים שלי,שזה עצמו גורם לי לבכי ועצב כאחד אני מודה על התייחסותכם באשר היא

הוספת תגובה

• אל תתלי יותר מדיי תקוות בתרופות

שמוליק
    06/06/2013

שלום מיכל.

התרופות אמנם עוזרות, אבל התרופות עוזרות בעיקר במקרים קיצוניים שבהם אין ברירה אחרת ולטווח קצר. לטווח הארוך הן כמעט ולא מועילות, ומה שבאמת מועיל זה טיפול המבוסס על קשרים אנושיים.

אין היום אף פסיכיאטר שממליץ על טיפול המבוסס רק על תרופות.

דעתי בעניין ידועה; הבעייה האמיתית איננה במוח; חוסר איזון כימי הוא סימפטום של הבעייה האמיתית. את הבעייה האמיתית פוצרים באמצעות טיפול המבוסס על קשרים אנושיים, ואני מציע לך לחפש פתרון בכיוון הזה, ולא לתלות יותר מדיי תקוות בתרופה כזו או אחרת.

אני לא אגיד לך להפסיק את התרופות; במיוחד אם את חושבת שהן עוזרות לך, אבל אני חושב שהתרופות הן אינן העיקר בטיפול בבעיות נפשיות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת כדור שינה
    גילי
    06/06/2013

שלום דוקטור. לאחרונה אני נרדמת בבוקר. החלטתי לקחת אמביאן לתקופה. האם אני יכולה לקחת אותו בחצות ולסדר את שעות השינה ? תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת כדור שינה

הוספת תגובה

• נטילת כדור שינה - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    10/06/2013

אפשרי בהחלט לנסות אמביאן לפני השינה-לקחת חצי שעה לפני השעה שרוצים לישון-מאוד חשוב להחשיך את החדר ולכבות אורות לאחר הלקיחה כי אחרת הכדור לא יהיה יעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמביאן
    גילי
    05/06/2013

שלום לרופאים. כיצד מפסיקים נטילת אמביאן באופן הדרגתי והרי אסור לחצות אותו לחלקים כדי להוריד מינון הדרגתית.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אמביאן

הוספת תגובה

• אמביאן - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    06/06/2013

שלום רב,
    באופן כללי אין צורך להפסיק אמביאן באופן הדרגתי וניתן לעשות זאת בבת אחת. חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל לפני הפסקתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה