פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטו עם עשב חיטה
    מור
    05/06/2013

היי

האם ניתן לשלב בבוקר עשב חיטה ובערב אחרי הארוחה כדור של אסטו? האם יש קשר לפעילות הכבד או פעילות מטבולית שנוגדת את האינטרקציה ביניהם?

תודה, זה חשוב מאד לבריאותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטו עם עשב חיטה

הוספת תגובה

• אסטו עם עשב חיטה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    06/06/2013

שלום רב,
    השילוב לא אמור ליצור בעיה כלשהי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    רומי
    05/06/2013

לשאלתי שוב.
    בת 24. לפני כחמישה חודשים התחלתי טיפול בציפרלקס. לפני כשבועיים שתיתי בירה והרגשתי מאד לא טוב. השינוי בהרגשה נמשך שבועיים. בהתייעצות עם הרופא העלית המינון מ15 ל20. ביומיים הראשונים היה יותר טוב. אך שוב חזרתי להרגיש לא טוב. האם יתכן ששתייה חד פעמית של בירה עלולה לגרום לכזה שינוי.? האם יש מצב שאצטרך להחליף תרופה. .?
    אודה מאד על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    10/06/2013

שתיית חד פעמית של בירה לא יכולה ליגרום למצב כזה.ככל הנראה יש צורך בהחלפת התכשיר כי אינו עוזר לך עוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במינון אסטו....
    מור
    05/06/2013

לאחרונה התחלתי עם 5 מ"ג אסטו(חצי כדור) אחרי ארוחת ערב , 11 יום עברו.

תופעות לוואי שהיו: חרדות וכאבי בטן.
    הייתי מאד עייף אבל ישנתי טוב (גם בלילה וגם אחה"צ) אך ביומיים האחרונים קושי בלהירדם גם בלילה וגם אחה"צ האם המקום לעלות ל 10 מ"ג אפשר לעלות ל 3/4 כדור (7.5 מ"ג) במקום 10 מ"ג לשבוע ואז לעלות ל 10.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במינון אסטו....

הוספת תגובה

• עלייה במינון אסטו.... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2013

התיאור מתאים לתופעות לוואי
    הייתי ממליץ להמשיך חצי כדור עד החלשות או העלמות התופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במינון

אייל
    05/06/2013

החרדות והכאבים נעלמו הבעייה היא שינה, 3/4 כדור במקום כדור שלם אפשריים עכשיו לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה
    רומי
    05/06/2013

בת 24. לוקחת ציפרלקס מזה כ5חודשים.

לפני כשבועיים שתיתי בירה. בשל השתייה מצבי שהיה טוב עד אז השתנה. למרות שעברו שבועיים לא חזרתי לעצמי. בהתייעצות עם הרופא הציע לי להעלות ל20 כדי ליצב.
    לפני כ 4 ימים העליתיהמינון, אך זה עזר ליומיים בלבד. האם יתכן ששתייה חד פעמית של בירה שינתה המצב עד כדי כך שאולי יהיה עלי להחליף תרופה? אשמח לדעתך.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה

הוספת תגובה

• תרופה - תגובה

06/06/2013

שלום רומי,
    קודם כל לא סביר שהשינויים במצבך השתנה בעקבות שתיית בירה אך יתכן שעצם הסיטואציה היוותה עבורך גורם דחק וזה מה שהשפיע. בכל מקרה, מאז העליה במינון לא עבר מספיק זמן בשביל להגיע למסקנות כלשהן בנוגע להצלחה או אי הצלחת הטיפול ויש צורך להמתין מספר שבועות נוספים. בכל מקרה יש חשיבות להמשך מעקב פסיכיאטרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על ספר .
    אנונימית
    04/06/2013

שלום , אני אשמח לקבל מאחד המומחים כאן או אפילו מהגולשים המלצה לספר טוב העוסק בפסיכאטריה , כלומר , ספר שניתן לקרוא אותו מבלי לסיים לימודי רפואה , אני בת 16 ומאד מאוד מתענייינת בנושא . אשמח להמלצה .
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על ספר .

הוספת תגובה

• בוחרים להרגיש טוב של דיוויד ברנס

אלי
    05/06/2013

ספר שעוסק בפסיכולוגיה קוגנטיבית התנהגותית אחלה ספר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה על הספר נצרות ופסיכיאטריה

אפרת
    05/06/2013

שה ספר שמדבר על התיאולגיה שמאחורי הטיפול בנפגעי נפש, ומראה שחלק נכבד מהטיפול מבוסס על האמונה הנוצרית שעליה מבוססת התרבות המערבית.

ניתן לשמוע הרצאה של פרופ' מרדכי רוטנברג בעניין

תה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לאבא חולה
    רחל ר
    03/06/2013

אבי בן 87 עם גידול סרטני ן בשלפוחית שתן וערמונית,עבר טיפולים מאוד קשים .,בחודשים האחרונים נכנס לדכאון עמוק ,אין לו רצון לאכול, ישן כל הזמן וסובל מכאבים , הבעיה העיקרית שירד במשקל כ15 קג מאז תחילת המחלה-( 9 חודשים ) היות ובקרוב כנראה יעבור ניתוח אני מעונינת שיעלה במשקל ושמצב רוחו ישתפר,שאלתי איזה תרופה ממשפחת נוגדי הדכאון כדאי לתת לו שתשפיע מהר על מצב רוחו וגם על התיאבון,בבית קבל בזמנו ציפרלקס אבל לקח 3 כדורים והפסיק לפי חומר רפואי שקראתי כדור זה מוריד תיאבון,מה לגבי סרוקסט ידוע לי שאנשים משמינים ממנו אבל תחילת ההשפעה לוקחת כחודש , אבקש עזרה בהקדם ,ומודה לכם מראש
    רחל ר הבת הדואגת

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה לאבא חולה

הוספת תגובה

• אולי תרופות אנטי-פסיכוטיות

שמוליק
    03/06/2013

שלום רחל.

אני ממש לא חסיד גדול של תרופות, ואני די מסופק האם זו הדרך הנכונה לטפל בדיכאון של אבא שלך. התחושה הקשה היא בגלל המצב הפיסיולוגי שלו, ואני משוכנע שברגע שהמחלה הפיסיולוגית תחלוף - מצב הרוח שלו ישתפר.

על כל פנים, התרופות האנטי-פסיכוטיות מעוררות תיאבון וגורמות השמנה. אני זוכר שהייתה לי כרס ענקית כשלקחתי את התרופות האלה. על כל פנים, מדובר בתופעת לוואי, ומטרתן העיקרית של התרופות האלה היא לחסום קולטנים של דופאמין.

אני די מסופק אם זו הדרך הנכונה, וגם אם כן, צריך לשכנע רופא שזו הדרך הנכונה כדי שיאשר את מתן התרופות האלה. הן חייבות מרשם.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמנם טיפול פסיכיאטרי "לפי הספר"?
    אור
    02/06/2013

מתחילת המאה ה-20, אנשים שלקו באיזושהי מצוקה נפשית או רגשית, באופן משמעותי פונו יחסית מהר מאוד ל"בדיקה פסיכיאטרית". המערכת הפסיכיאטרית חסכה מעצמה התעסקות במקור המצוקה של הפציינט ויצרה את ה"נוסחה לטיפול נכון" שלפיה, הפציינט אמור לקבל "טיפול" באמצעים כגון: "סמים פסיכו אקטיביים" , ריתוק , הגבלות שונות וכו'. כל זאת במקום לדובב את הפציינט ולאפשר לו סביבה חמימה, מרגיעה, מתקשרת ומשקמת. המערכת הפסיכיאטרית קידמה, בין השאר, את התפיסה ש"נפגע נפש" הינו אדם "אבוד" ושהוא נטל לחברה. תפיסה זו התפשטה ברחבי העולם בקרב האוכלוסייה כולה, בכל דרגות החברה וגרמה לעיוות של המציאות הקיימת. מציאות שבה אנשים רגישים שפונים לטיפול (לא תמיד מרצון) לא מוצאים מקור אנושי שיספק להם הדרכה נכונה להתמודדות, תמיכה והכרה למשמעות האמיתית של הקושי הנפשי/רגשי/קוגנטיבי/התנהגותי שהם עוברים.
    במהלך מחקר ארוך טווח שערכתי נפגשתי, בין השאר, עם אנשים שעסקו רבות במחקר סביב נושא "מקור הקושי הנפשי" ביניהם פסיכולוגים, רוקחים, אנשי מדע ומחקר.
    על פי סיכום ממציאיהם ניתן לומר ש"פתולוגיה נפשית" אצל אדם נוצרת בהתקיים 2 תנאים עיקריים:
    1. האדם הלוקה בקושי הינו רגיש, מעצם אישיותו הטבעית.
    2. האדם הלוקה בקושי חי/מתגורר בתקופת המשבר עם "גורם דיכוי".
    "גורם דיכוי" יכול להיות הורה, אח, מורה וכו'.. ברגע שהאדם הלוקה בקושי מגיב בצורה קשה להתנהגות מגבילה ומאיימת מצד "גורם הדיכוי" ניתן לומר, למעשה, שהוא מפתח חולשה כללית שמובילה לסימפטומים התנהגותיים וקוגניטיביים קשים למדי - ביחס לנורמה המקובלת והדרושה לקיום אורח חיים תקין ובריא.
    במצב משבר צריך לדעת כיצד לפנות לאותו "מתמודד" ולנסות להביא אותו לרגיעה תוך שימוש נכון במודעות העצמית הקיימת אצלו, בזמן המשבר, אף על פי שבמצבים אלו, על פי רוב , המודעות העצמית הופכת מעורפלת מהרגיל ומתערערת היכולת לעבור תהליך טיפולי נכון וממצא.
    צריך לזכור שלמרות הקושי לתת אמון בדרך של טיפול ללא אמצעים מגבילים כגון: "תרופות" וכיו"ב והקושי לתת מקום לגישה של "דיבוב" ותקשורת מיטבית עם אדם החווה משבר, שימוש נכון באמצעים אלו ובגישה כזאת עשויה למנוע מה"מתמודד" סבל רב למשך שנים רבות ובנייה של ה"אני", ההתפתחות הרגשית/נפשית/קוגניטיבית/התנהגותית על בסיס המשאבים הטבעיים שלו.תפקידנו להיות ערים לנעשה, להיות בעלי דעה וסמכות להחליט מה נכון לנו כדי להרגיש טוב. להצהיר בעובדה שישנם אלטרנטיבות שהן בעצם מובילות אותנו אל האמת, המקור לקושי, המטרה העיקרית היא להגיע למצב שבוא הממסד יישרת את צרכיהם האמיתיים של הלוקים בקושי נפשי מתמשך, לכל צוריו ולא ישליט סדר על פי החלטות חד צדדיות, החלטות שאינן מקדמות את המטופל לעבר הפתרונות הנכונות לטיפול נכון יעיל ובטוח.

הוספת תגובה

• וואו. כל כך נכון. אור, תודה רבה

,
    02/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמנם טיפול פסיכיאטרי "לפי הספר"? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2013

הפסיכיאטריה מנסה כל הזמן להתמודד עם מקור הבעיה,
    ההתייחסות הנכונה לבעיה נפשית זה בירור ומתן מענה ב 3 רבדים:
    ביולוגי ( תרופות, וויטאמינים, שלילת בעיות אורגניות וכו.. )
    פסיכולוגי ( בירור בעיות מהעבר, התמודדות עם תסכולים , אשמה, כעס, משמעות ועוד..)
    וכן סביבתי ( זיהוי משברים, הדרכת הורית וסובבים, התערבות בזמן משבר , בניית רשת ביטחון , תהליך שיקומי ועוד..).

יש לזכור שהפרעות פסיכיאטריות, זה קשת של מצבים, מקלים למצבים קשים וכרוניים.

אדם חכם לפני הרבה שנים אמר , "החיים זה המחלה ופסיכיאטריה זה התרופה".
    החיים קשים מלווים במשברים וקשיים יומיומיים, רובנו בשלב כזה או אחר נחווה סבל נפשי ואף נמלא אולי קריטריונים לבעיה נפשית.
    אכן ההגדרה מה זה הפרעה נפשית ומה זה נורמלי לא פשוט ומהווה אתגר.
    בגדול , סבל נפשי קשה, הפוגע בתפקוד החברתי, תעסוקתי ואקדמי לאורך זמן, מהווה הגדרה סבירה ויעילה.
    אנשים רבים סובלים כיום, לא נהנים, חשים שלא ממצאים את החיים, חשים מזוייפים, ללא משמעות לחיים ועניין לקום בבוקר... הרבה פעמים הפסיכיאטריה מאפשרת לעזור באופן מהותי לאנשים שסובלים והדגש הנכון זה לא רק תרופות, כמו שהסברתי, דגש חייב להיות פסיכולוגי וסביבתי , אני אישית מעדיף לתת כמה שפחות תרופות באם אפשר, בהחלט מסכים שעדיף באם אפשר ללא תרופות בכלל , כמו שעדיף ללא תרופות בסוכרת, לחץ דם ומחלות כרוניות אחרות וכו.. אך מה לעשות לפעמים חייבים !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוף סוף ישנה הסכמה

שמוליק
    05/06/2013

שלום לכולם ולד"ר דוידאור.

אכן סוף סוף ישנה הסכמה רשמית למה שאני כל הזמן מנסה להגיד.

אני כל הזמן מנסה להגיד שהטיפול הפסיכולוגי והסביבתי הוא העיקר והוא חשוב יותר מהטיפול התרופתי. נראה שד"ר דוידאור הסכים עם דבריי. הוא בעצמו כתב שהוא מעדיף לתת מה שפחות תרופות.

התרופות עוזרות, ובאמת שלפעמים אין ברירה. מבחינתי, ישנה עדיין נקודה שהיא שנוייה במחלוקת: האם חוסר איזון כימי במוח היא בעייה העומדת בפני עצמה או לא?

לפי התיאוריה העומדת מאחורי הפסיכיאטריה חלק מהבעיות הנפשיות הן תוצאה של חוסר איזון כימי במח והתרופות נחותות כדי להשיג את האיזון הרצוי. לדעתי, שורש הבעייה הוא לא במח; חוסר האיזון הוא סימטום של בעייה שהמקום שלה הוא אחר, ואם מטפלים במקום האחר, אז לא אמור להיות שום חוסר איזון כימי במוח.

אני חושב שעיקר הזעם המופנה כנגד הפסיכיאטריה הוא על הטיפול הכפוי.

ככלל, כל כפייה - תהא אשר תהא - מעוררת התנגדות וזעם חזקים.

אפשר לומר שאצלי זה התחיל מכפייה מסוג אחר.

החוק במדינת ישראל קובע כי כל אזרח שמלאו לו שמונה עשרה שנים חייב בשירות בטחון. במילים אחרות הגיוס הוא כפוי. לדעתי, עצם המצב הזה שהגיוס הוא כפוי - יוצר הרבה בעיות. אני בטוח שהרופאים הנכבדים יכולים לציין מנסיונם האישי, שהרבה בעיות נפשיות מתחילות בצבא או עומדות סביב הצבא. כדאי לראות את דבריו של חבר הכנסת משה פייגלין בנושא.

ישנו עדיין גורם כפייתי משמעותי: בכל מסגרות השיקום חייבים ליטול תרופות על פי המלצת הרופא המטפל. ישנו כאן מילכוד: מי שחושב שאפשר לוותר על התרופות, צריך לשקם את עצמו בכוחו שלו הוא. הרבה פעמים מטופלים כאלה - אין ביכולתם להשתקם עצמאית, ולו מבחינה כלכלית. יש לאפשר למי שרוצה בכל להשתקם ללא תרופות.

ייתכן שכל הטענות האלה צריכות להיות מופנות לעבר משרד הבריאות וממש לא לרופאי הפורום.

ועוד טענה קשה שיש כנגד הפסיכיאטריה היא שאין מצב של הבראה; מי שאובחן באיזה שהוא אובחון, אין מצב כזה שבו הוא ייחשב ל"בריא", שהוא הבריא מהמחלה, ושהכל אצלו בסדר. זו בעיניי בעייה קשה, אבל אני בטוח שאף אחד מרופאי הפורום אינו אחראי לכך אישית. ממש לא ברור מי קובע את המדיניות הזו. ומי יכול לשנות אותה. וכל מאוד להיות שמדובר בנורמה חברתית. על כל פנים, אני חושב שגם הרופאים בעצמם "נדפקים" מזה, בכך שזה מקשה את הטיפול. במיוחד אצל מטופלים בכפייה.

שמוליק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחמד
    .
    02/06/2013

שלום רב

אי שקט הוא אחד המאפיינים של הפרעת קשב וריכוז, שאינה קושי רגשי, אלא קושי
    נוירולוגי.

1 אם הנתון הזה יכול לעזור, אני מדבר על תסמין אחד מסבל שלם שאני סובל ,
    שהוא אי שקט ,כשאני לוקח רטלין ,הוא מבטל את אי השקט ,

אם רטלין ,שמבטל את אי שקט ,זה אומר שהתסמין, הוא כתוצאה מהפרעות הקשב ?

2 ושכדור הרגעה גם יכול לבטל את ה- אי שקט , מה זה אומר מבחינתך

לקביעת תור
    סגירה
    אחמד

הוספת תגובה

• אחמד - תגובה

03/06/2013

שלום רב,
    אי שקט הוא אכן אחד התסמינים של הפרעת קשב וריכוז, ואמנם התגובה לריטלין תומכת באפשרות שמדובר בהפרעת קשב אך לא מספיקה כדי לאבחן את ההפרעה.
    כדורי הרגעה יעילים במקרים בהם אי שקט הוא חלק מחרדה ולא בהכרח עוזרים כשמדובר בהפרעת קשב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהיגה
    אלמוני פלוני
    02/06/2013

אובחנתי כסובל בצורה די קשה מחרדה דכאון והזיות אשר נבעו כתוצאה מתאונת דרכים ופגיעת ראש קשה
    הפסקתי לנהוג ברכב לאחר מכן מהפחד למרות שרשיון הנהיגה לא נשלל
    כבר כמה שנים אני מטופל בריספרדל וויפקס
    מצבי די התאזן וכמו כן גם הפחד מנהיגה נעלם
    ברצוני לברר האם אוכל לחזור לנהוג ולהסיע ברכב את ילדיי או שלא כדאי לי לקחת סיכון ?

לקביעת תור
    סגירה
    נהיגה

הוספת תגובה

• הצעה

שמוליק
    02/06/2013

שלום.

אני מציע לך לקחת שיעור אצל מורה נהיגה כדי שיבדוק איך אתה נוהג ויחווה את דעתו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב
    .
    01/06/2013

שלום דוקטור

מה דעתך על תרופה רספרידל ,לחולה אבחנה דיכאון וחרדות ,האם כדור כזה מתאים לשיפור דיכאון, וטיפול בחרדות ואי שקט, אני קראתי זאת תרופה לחולים עם בעיה פסיכוטית,

לכן השאלה בייחס לדיכאון וחרדות והרגעה לפי ניסיונך

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב

הוספת תגובה

• חשוב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/06/2013

רספירדל נחשב מאוד יעיל במצבים עמידים כתוספת, זמנית ולא טיפול קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשיך עם האסטו או לא....
    מור
    31/05/2013

השבוע התחלתי לקחת אסטו (השם הגנרי לציפרלקס) בינתיים 5 מ"ג שזה חצי כדור, על קיבה מלאה לפני השינה.

ההרגשה הכללית לא טובה בעליל, התקפי חרדה,עייפות, כאבי בטן, מחשבות טורדניות אבל זה בא בגלים וזה לא רציף, רצוי לציין שאני גם סובל ממחלת קרוהן.

זה תוקף אותי ואני חייב להעלות ל 10 מ"ג, הפחד הוא שאם אעלה ל 10 התחושות יתחזקו, ככה זה שאתה לוקח תרופה נוגדת דיכאון וחרדה ומקבל דיכאון וחרדה.

אם ציפרלקס ידועה כתרופה עם הכי פחות תופעות לוואי מה יהיה אם אחליף אותה לכדור אחר, כך או כך כל כדורי ssri מלאים בתופעות לוואי.

אני עובד עצות, לא יודע מה לעשות וזה מפריע לי בעבודה ובתקשורת עם אנשים.
    אני יודע שהתשובה היא "לך תתיעץ עם הפסיכיאטר" אבל רציתי לשמוע מהמומחים וגם מהמשתמשים מה דעתכם?

תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    להמשיך עם האסטו או לא....

הוספת תגובה

• להמשיך עם האסטו או לא.... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/06/2013

בכל התחלה או שינו תרופתי יש תופעות לוואי
    בדר'כ זה זמני ואמור לחלוף לאחר שבוע שבועיים
    בכל מקרה לא מומלץ לעלות מינון כל זמן שיש תופעות לוואי קשות.
    באם תופעות לוואי ממשיכות, ניתן לשקול לעבור לפריזמה.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הומיאופתיה תעזור? לד"ר דוידאור
    noa
    31/05/2013

שלום רב,
    בת 22 תכף
    מאובחנת כדו קוטבית עם הסטוריה של אפיזודה פסיכוטית
    נוטלת super same (תוסף במקום אנטי דיכאוני)+ אביליפיי 10
    לאחרונה, עקב תקופת מבחנים המתקרבת ובאה מרגישה עקה חרדות וקצת דיכאון
    אני לא רוצה בשום פנים ואופן לחזור לאנטי דיכאוניים אותם נטלתי בעבר, ויודעת שזו רק תקופה רגעית ותחלוף
    האם הומיאופתיה יכולה לעזור? האם ניתן לשלב הומאופתיה עם התרופות אותם אני נוטלת?

הוספת תגובה

• האם הומיאופתיה תעזור? לד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/06/2013

באופן כללי אין מניעה חד משמעית לשילוב
    לגבי היעילות , זה בספק גדול !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיוני האישי - זה לא עוזר

שמוליק
    02/06/2013

שלום לימי.

הייתי אצל הומיאופאת (איות ?), ונראה לי שזה ממש לא עזר כלום.

יש משהו שכן עוזר, אבל נראה לי שזה אפקט פסיכולגי ולא יותר מזה;

הוא אמר שעם הזמן המצב ילך וישתפר והרופאים יגידו להוריד את המינונים של התרופות, אבל אני חושב שהורדת המינון עד להפסקה מוחלטת הוא משהו שהוא טוב מצד עצמו.

לי אישית, נראה שזה ממש לא עזר.

לדעתי, צריך וכדאי להשקיע בטיפולים המבוססם על יחסים אנושיים.

בכל אופן, אני רואה בזה משהו חיובי.
    זה אומר שאת ממשיכה לנסות למצוא את הדרך החוצה. כל עוד את מנסה ולא מרימה ידיים - זה הסימן הכי טוב.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס
    שרון
    31/05/2013

נטלתי במשך 5 שבועות ויפאקס 75xr .בשל חולשה קיצונית שהופיעה בתחילת השבוע הרביעי הפסקתי לקחת את הכדור למספר ימים וכעת רוצה לשוב לקחתו...האם הגוף כבר "מכיר" את התרופה האם צפיות להיות תופעות לוואי חדשות? אשמח לשמוע את דעתך לגבי יעלות הטיפול בחרדה מופשטת אחרי נסיון לא מוצלח עם ציפרקס? האם גם אתה היית ממליץ על כדור זה?

תודה!!!

אשמח גם לשמוע על טיפול בשיטת emdr האם יעיל לטיפול בחרדות?

לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס

הוספת תגובה

• ויפאקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/06/2013

בדר'כ לאחר הפסקה של מספר ימים, במיוחד בשלבי התחלה, יש להתייחס כמו התחלה מאפס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללכת בעקבות החלום...
    אלינה
    30/05/2013

הייי..
    אני סתיו, בת 23, גרה בראשון לציון.
    ההודעה שלי אולי קצת שונה משל כולם, אני מתחבטת נורא בימים האחרונים.
    לפני כשבוע חזרתי מטיול בדרום אמריקה, בטיול יש הרבה זמן לחשוב.. והחלטתי להגשים את החלום שלי- להיות פסיכיאטרית. פסיכיאטריה הוא מקצוע שמאד עניין אותי מאד ומתמיד, רק שבארץ הכל נראה אחרת. תנאי הקבלה ללימודי רפואה הם מטורפים, החלטתי שאני אעשה את הכל כדי להתקבל לא משנה כמה שנים זה ייקח, לאחר שיחה עם הורי על הנושא קיבלתי פידבקים שהרפו את ידי מעט. 2 ההורים שלי הם רופאים ולטענתם הדרך מאד קשה ובסופו של דבר, לא משלמת. לדברי הורי הלימודים מאד מסובכים ואורכים תקופת זמן לא מבוטלת שבמהלכה אין אפשרות לעבוד כלל.

מה דעתכם???

לקביעת תור
    סגירה
    ללכת בעקבות החלום...

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    31/05/2013

שלום סתיו.

נראה שהחלום שלך מאוד חזק, ואם תוותרי עליו, את עלולה להצטער על זה...

לדעתי, זה מאוד חשוב לעבוד במקצוע שאוהבים אותו, גם אם הוא קשה, גם אם הדרך אליו קשה, ואפילו אם המשכורת לא תהיה גבוהה במיוחד (ומקרה הזה זה ממש לא נכון :-) )

את רק צריכה להיות מודעת לקשיים ולמחיר שתטצרכי לשלם. יכול להיות שלצורך זה תצרכי לעבוד כמב שנים כדי לחסוך כסף כדי לממן את הלימודים, ועוד כל מיני דברים. אם את מודעת למחיר - זה בסדר גמור.

מאחל לך הצלחה רבה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם זה החלום אז לכי על זה

אלי
    31/05/2013

אני למזלי תמיד חלמתי להיות נהג זה יותר פשוט ואין לימודים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה אתה?

שמוליק
    31/05/2013

שלום אלי.

מישהו שכינה את עצמו אלי כתב לפני יומיים שהוא החליט להתאבד. זה אתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא זה לא אני

אלי
    03/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שמוליק

אלינה
    31/05/2013

אתה חושב שגם אם זה אומר לחסוך כסף לתקופת הלימודים וגם "לבזבז" עוד זמן על מנת לשפר ציוני בגרויות ופסיכומטרי זה אפשרי לסיים את התואר בשנות ה30 המאוחרות? אחרי הכל אני אישה ויש דברים ביולוגיים שהטבע לא נותן בגיל מסוים וזה בעייתי..
    יש נשים שמביאות ילדים במהלך התמחות?

אני יודעת שאני חושבת רחוק מדי ולפעמים לא חכם להתנהל כך, אבל אני לא אהיה שקטה אם לא אדע שכיסיתי את כל הקלפים....

ותודה רבה על התשובה המחזקת ועל היחס :)

סופ"ש נהדר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    01/06/2013

שלום סתיו.

לפני כחצי שנה ניסו להכיר לי בחורה בת 25 שחושבת בגיל הזה להתחיל ללמוד רפואה, אז כנראה שהתשובה לשתי השאלות שלך היא חיובית.

ניתן להתחתן וללדת בזמן ההתמחות, ואין שום מניעה לסיים את הלימודים בגיל 30 וגם יותר מאוחר.

יכול להיות שישנם דברים נוספים שצרילך לקחת בחשבון: כגון מקום המגורים.

אם את מתגוררת עם ההורים, זה חוסך הרבה מאוד הוצאות, אבל בשביל זה צריך להסתדר עם ההורים, ומי שלא, הרבה פעמים יותר טוב שיתפוס עצמאות.

גם אם החלטת שלא לגור עם ההורים, או אם תתחתני, אז עדיין ניתן לגור בפריפריה - דבר שיקטין באופן משמעותי את ההוצאות, במקום לגור במרכז. אגב, את לימודי הרופאטה ניתן לעשות באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, ושם המגורים הרבה יותר זולים מאשר באזור המרכז, אבל אני חושב שהשאלה החושבה ביותר היא מהו המקום הטוב ביותר עבורך.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סתיו, אני מאחלת לך

,
    02/06/2013

להגשים את חלומותייך. עם זאת, הייתי רוצה להאמין שאנשים טובים שרוצים לעזור לאנשים אחרים- יימצאו דרכים טובות יותר לעשות זאת מאשר לטפל בהם פסיכיאטרית. מנסיוני- זו דרך לא נכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון שלא חולף
    קוליטיס "קלה"
    30/05/2013

שלום רב.
    אני בן 26. היסטוריית הדיכאון שלי החלה כאשר חליתי בצבא בלוקמיה מסוג aml-m1
    שם בשל מצב רוח ירוד החלו לי טיפול בציפרלקס.
    כיום תודה לאל מצבי הפיזי הוא טוב (לאחר 6 שנים מסיום הטיפול במחלה) אבל מצבי הנפשי הוא בתחתית של התחתית וזה כבר מתחיל להמאס - באמת.
    אני מטופל אצל ד"ר אורית שטיין רייזר, פסיכיאטרית, שהיא ממש ממש נחמדה.
    לגבי התרופות:
    בתחילה לאחר שיצאתי מן המחלה המשכתי עם הצפרלקס הכל היה בסדר עד שפתאום התחילו חרדות ודכאונות קשים מאוד.
    לכן מאז עברתי כמה וכמה סוגי כדורים בערך איזה 5 אני כבר לא זוכר את כולם.
    האחרון היה אפקסור (וייפקאס) שהיה בתחלה ממש טוב ועזר ממש הייתי אנרגטי וחייכן לתקופה של אולי חצי שנה והרגשתי עצמי שוב. הרופאה בזמנו המליצה עליו כי זה מ"משפחה" אחרת של נוגדי דכאון וזה אכן עשה את העבודה.. אך לאחרונה גם זה הפסיק לעזור וגם הכדור עשה לי עצירות בלתי נסבלת.
    חוץ מזה אני לוקח מלטונין כדי לאזן את השינה שלי וקלונקס כדי להרגע בערב מהיום שעבר כי לצערי הימים שלי לאחרונה לא משהו בלשון המעטה.
    העניין הוא שגם הקלונקס כבר לא משפיע כמו בהתחלה.
    בהתחלה הייתי מרגיש ב"היי-תחוש ריחוף" והיה ממש כיף לקחת את הכדור זה הוציא לי את הלחצים ויכלתי להנות לפחות מכמה שעות ללא סבל.
    כיום אני מטופל בפלוטין 40 מ"ג ולמוג'ין (למיקטל) 100 מ"ג ליום.
    האמת היא שאני לוקח בין 4 ל6 כדורי קלונקס בערב וזה עדיין לא מגיע לתוצאה שציינתי קודם ה"ריחוף" וההרגשה הטובה שהוא השרה עליי.
    אציין שהפסקתי לקחת אותו לשבועיים ואז חזרתי לקחת ועדיין אני לא מרגיש שהוא משפיע עליי.
    כרגע אני חושב שהכדורים שאני לוקח עושים עבודה חלקית אבל עדיין רוב היום אני מאוד ישנוני חסר אנרגיות (כמי שפעם היה עם הרבה מאוד אנרגיות)..לדעתי אני צריך להחליף אותם, אבל העלנו את המינון לפני כשבועיים לכן הרופאה שלי ממליצה להמשיך ולראות מה קורה לפחות חודש כי היא טוענת שיש הרבה מקרים שלאחר שמעלים את המינון- התרופה מתחילה להשפיע ו"שכל פסיכיאטר מתחיל יודע את זה".
    אז שאלת השאלות? מה עושים לאיזה כיוון כדי ללכת?
    אולי לבקש שוב את התרופה מאותה קבוצה של ה"וייפקאס", ולקוות שהיא תעשה את העבודה ללא עצירות.
    אני תקוע כבר 5 שנים באותו מקום ומפוטר ממקומות עבודה בשל המצב רוח שלי.
    חשוב לציין שפעם לא הייתי כזה! (לפני המחלה). האם יש סיכוי שאוכל לחזור ליהיות מי שאני?
    אני באמת אשמח אם תוכלו להתייחס לכל הפרטים שכתבתי אולי תוכלו לעזור לי...אני די בחוסר אונים שזה כשלעצמו מדכא.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון שלא חולף

הוספת תגובה

• תרופות - זה לא העיקר

שמוליק
    31/05/2013

שלום.

כפי שניתן לראות, אתה מדבר הרבה על הטיפול התרופתי, ואתה בכלל לא מזכיר טיפולים אחרים כגון שיחות וכיו"ב.

ככלל, טיפול בדיכאון המבוסס רק על תרופות אינו מומלץ. שים לב שכל רופאי הפורום, בלי יוצא מן הכלל, מטפלים גם בדרכים אחרות.

כדאי לנסות טיפולים אחרים המבוססים על התייחסות אנושית. אני לא מתכוון דווקא בשיחות. גם למשל פסיכודרמה (היה משהו כזה בזמן שהייתי בשלוותה לאיזו תקופה) יכולה לעזור, ובקיצור, אני מאמין שדברים כאלה - הם העיקר.

אני מאמין שהאקסיומה של חוסר איזון כימי העומדת בבסיס הטיפול התרופתי איננה נכונה.
    זה נכון שאדם שמח מפריש יותר סרטונין, אבל השמחה היא זו שגורמת להפרשת הסרטונין. הגברת הפרשת הסרטונין היא תוצאה של שמחה, ולא גורמת לה.

בנוסף לכך שלדעתי, התרופות אינן הטיפול העיקרי, תופעות הלוואי שלהן שכיחות וקשות.

אני מציע לך שלא לתלות יותר מדיי תקוות בתרופות. נסה טיפולים אחרים המבוססים על קשר אנושי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם שמוליק

,
    02/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה