מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלכוהול ו דה ריאליזציהמ18/06/2013
האם יש קשר לשתית אלכוהול לבין תחושת ה דה ריאליזציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ו דה ריאליזציה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/06/2013שלום לך
אכן אלכוהול,כמו חומרים אחרים,עלול לגרום לתחושה זו.
אלכוהול הינו חומר רעיל מאוד למערכת העצבים אם לא הרעיל ביותר! יש לזכור זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סכיזופרניהאלי18/06/2013
אני מוגדר סכיזופרן היה לי התקף אחד חריף אחרי שימוש בכמות אדירה של אקסטזי
חצי שנה הייתי חסר בוחן מציאות
נתנו לי ריספרדל פרפנן זיפרקסה סורוקוואל במינונים מלאים ולא עזר עם הסרוקוואל הטבה חלקית עברתי לסוליאן והשגתי רימסיה מלאה מאוזן כבר שלוש שנים
אם יהיה לי התקף נוסף ( אני לא משתמש יותר באקסטזי ) אני אוכל לדעת לזהות את זה?
ישנם סימנים מוקדמים?
אני כל הזמן מבקר את המחשבות שלי חושב עליהם אם הם נורמליים כל מחשבה שמעורב בה פחד או משהו אני מתחיל לחשוב אולי זה חוזר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כמובן נמצא בטיפול פסיכאטרי אחת
אלי18/06/2013לחודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סימנים מקדימים
שמוליק19/06/2013שלום אלי.
מנסיוני האישי, יש סימנים מוקדמים.
לפני האישפוז השני שלי, שבוע לפני כבר אפשר היה להרגיש את זה, אבל בכל אופן בימים שקדמו לאישפוז, לא נרדמתי בלילה והיו לי מחשבות שווא.
אם יש מישהו שאתה יכול ללבטוח בו כגון קרובי משפחה שאתה גר בסביבתם, אז אתה יכול לסמוך עליהם שבמקרה של התדרדרות הם יבחינו בכך.
אני מציע לך שלא לחשוב על זה יותר מדיי. הפחד מאישפוז נוסף הוא הרבה יותר גרוע מאשר אם זה באמת יקרה.
ועוד משהו אחרון לעידוד: אתה צריך להיות מאוד גאה בעצמך בעצם זה שאתה מתמודד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמוליק תודה על התגובה
אלי19/06/2013כתבת שהיו לך מחשבות שווא לפני ההתקף בזמן אמת הבנת שאלה מחשבות שווא?
או שלא הבנת שמדובר במחשבות שווא והן נראו לך מציאותיות?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי שאני בסדר גמור
שמוליק20/06/2013שלום אלי.
זה מה שהיה איתי, אבל הסביבה הרגישה בכך.
ניסו בטובות לקחת אותי לפסיכיאטר, אבל מכיון שהיה לי ברור שהמטרה האמיתית היא לתייג ולא לפתור את הבעייה, אז התנגדתי נחרצות.
בסופו של דבר, אחרי שחזרתי לעצמי, היחס של הסביבה היה עויין ביותר עד שהחלטתי לעבור למקום אחר רחוק מאוד מאיפה שהייתי.
ובכל מקרה, אם אתה במעקב, ואתה סומך על המטפל שלך, אז לא צריכה להיות שום בעייה.
באותה תקופה, לא הייתי בשום טיפול, ואני מניח שאילו הייתי, אז אפשר היה לעצור את ההתדרדות מבעוד מועד, לדעתי, אחת מהבעיות העיקריות היא התיוג; מתייגים את מי שהולך לטיפול כאחד שהוא לא בסדר, ואחרי זה ההתמודדסות עם התיוג יכולה להיות הרבה יותר מתישה מההתמודדות עם הבעייה עצמה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מםריע לי התיוג
אלי20/06/2013לפחות לא מפריע בעבודה עד כה ולא איכפת לי מה חושבים אנשים על מחלתי
זה מבאס שאתה לא מודע למחשבות השווא
תודהעל תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהפנטים אותי בעזרת טכנולוגיה זדוניתאור17/06/2013
וזה אמיתי ואני צריך עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שטעית בפורום
שמוליק17/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפנה לפסיכיאטר הוא יעזור לך
אלי18/06/2013להפסיק את ההיפנוט הזדוני
אל תפחד אתה פנתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ריספרדל וציפרלקסאנונימי17/06/2013
האם זה אפשרי לשלב ריטלין עם ריספרדל וציפרלקס ? אני סובל מבעיות קשות של חוסר ריכוז וחוסר קליטת החומר וחושב שזה הפיתרון לבעיה.. האם קיימת התנגשות בין השלושה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ריספרדל וציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/06/2013יש התנגשות ולא מומלץ השילוב,
ריטלין מעלה ריכוז SSRI
ריטלין מעלה דופאמין וריספרדל חוסם דופאמין ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המינוןמור17/06/2013
כמעט חודש על 5 מ"ג אסטו ומרגיש סביר עם חרדתיות קלה ביותר, האם יש צורך אמיתי להעלות ל 3/4 כדור או 10 מ"ג.
בין השאר אני סובל גם מקוליטיס וחושש להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המינון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/06/2013באם ההטבה חלקית ולא מספקת שווה לנסות למצות את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפראלקס ועייפותמיכל17/06/2013
נוטלת 10 מג ציפראלקס לחרדות בלילה אלא שאני נוטלת יחד עם אביליפיי 5 מג נגד סכיזופרניה של היפוכונדריה אבל אני מותשת מאוד ומאז חודשיים אני עייפה מאוד האם ניתן לקחת בלילה ואז זה פחות יתיש אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראלקס ועייפות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2013בהחלט ניתן להעביר ללילה את הציפראלקס
יש לשקול להפחית את מינון הציפראלקס לפי הממצאי הקליניים
( ממליץ להוריד לחצי כדור - 5 מ''ג )
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיש וריספרדלאנונימי17/06/2013
מה הסיכון בלשלב חשיש עם ריספרדל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיש וריספרדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2013החמרה במצב הנפשי
מצב פסיכוטי, החמרה בפרנויה וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון
אנונימי17/06/2013האם כל אחד בסיכון לקבל פסיכוזה וחרדות או שזה רק אני ? בהנחה שאני לא לוקה בפסיכוזה עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רופא אבל לא ענו לך
אלי18/06/2013הסיכוי אני יודע להופעת סכיזופרניה הוא אחוז אחד בודד בקרב כלל האוכלוסיה
אני לא יודע לגבי פסיכוזה
ישנם דברים שאפשר לעשות ולקבל פסיכוזה כמו להשתמש בסמים ודברים כאלה
אבל זה נדיר מאוד שזה קורה מעצמו אל תהיה מודאג בקיצור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בעקבות הפסקת Wellbutrinריקרדו17/06/2013
אני נוטל Wellbutrin 300 mg XL מזה 3 שנים. לציין שזה עזר פלאים לעומת קבוצת SSRI ו SNRI. כשהתחלתי את הטיפול הפסקתי לעשן וגם ירדתי במשקל מספר ק"ג. לפני 3 חודשים התחלתי תהליך של גמילה הדרגתית - 225 במשך חודש, 150 במשך חודש נוסף, כעת 75 לשבועיים (150 יום כן יום לא) ועוד שבועיים 150אחת ל 3 ימים לקראת הפסקה מוחלטת. במשך כל אותה תקופה המשקל שלי עולה בהדרגה, עליתי 3 קילו עד כה (מ 69 ל 72 ללא שינוי בהרגלי האכילה) ואני תוהה אם יש קשר, ואם כן מה אני יכול לעשות בנדון. תודה רבה! לציין שאני סובל ממחלת לב ולכן חשוב לשמור על משקל תקין ויציב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בעקבות הפסקת Wellbutrin - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור17/06/2013שלום רב,
קודם כל מומלץ לבדוק שלא מדובר בבעיה רפואית כלשהי שגורמת לעליה במשקל, זאת כמובן בהנחה שאכן אין שינוי תזונתי או שינוי בפעילות גופנית. יש לעבור בדיקה אצל רופא משפחה ולבצע בדיקות נוספות בהתאם להמלצותיו.
באופן כללי, לא סביר שיש קשר ישיר בין הפסקת התרופה לעליה במשקל, אם כי יתכן שעצם תהליך הפסקת הטיפול מהווה עבורך גורם מלחיץ (כפי שקורה לעיתים קרובות) ומכאן השינויים המתוארים. בכל מקרה, בנוסף להערכת רופא משפחה , יש להתייעץ גם עם הפסיכיאטר המטפל ולפנות ליעוץ של דיאטנית כדי לבחון מחדש את התפריט שלך ולשקול שינויים בו, במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול ריספרדל וציפרלקסאנונימי17/06/2013
האם צריכת אלכוהול במקביל לנטילת ריספרדל 2 וציפרלקס 15 פוגעת בכבד? האם עדיף לדלג על הכדורים ביום שבו אני רוצה לשתות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ריספרדל וציפרלקס - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור17/06/2013שלום רב,
גם אלכוהול וגם התרופות הנ"ל, מעובדות בכבד לפני הפרשתן מהגוף, כך ששימוש מקביל עלול להוות עומס נוסף על הכבד ובמידה וקיימת פגיעה כבדית כלשהי, זה עלול להוות פגיעה נוספת. כמו כן , שימוש מקביל עלול לעלות סיכוי לתופעות לוואי של התרופות מצד אחד, ומהצד השני, להשפעות בלתי צפויות של אלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליטר בירה
אנונימי17/06/2013האם ליטר בירה יכול להזיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו משתמש בטכנולוגיה כדי להפנטאור17/06/2013
אותי ואני לא יודע איך להתגונן ואם אני אספר למישהו יחשבו שאני משוגע ואני לא יודע מה לעשות זה אמיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו משתמש בטכנולוגיה כדי להפנט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2013ממליץ על בדיקת פסיכיאטר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משעמם לימאור15/06/2013
אני סכיזופרני ואני חושב ....
מה גורם לכל הדברים לחוסר החיות , התחושה זה חרא אבל יש אור בקצה המנהרה .
להבריא זה לא האישו יש תרופות ( אין ברירה ) .
מה גורם לאדם שנמצא במצב של חוסר רגשות או אפטיות או חוסר חיות :
אוכל זה הנחמה ( אם אפשר לקרוא לזה כך ) של הנפש השסועה . מחשבות לא מרפות בדידות , הרגשה של מוות , הדבר הראשון שאני עושה הוא אוכל
לאכול בשביל רעב בשביל חשק ובשביל סתם .
ככה אני העלתי 20 קילו בערך . חבל אבל מה לעשות .
דבר שני : סיגריות החבר הכי טוב של האדם הסובל . ולא אחת אולי יותר נכון אחת אחרי השניה . בערך 30 - 40 סיגריות ביום . ופעילות גופנית .... לא בפרק בכלל .
המסקנות : לא מתים מסכיזופרניה או ממחלת נפש ההזנחה הורגת .
הטיפים הם כשמרגישים " למה אני לא מצליח לשמוע מוזיקה ולהתרגש " " למה שום דבר לא מרגש אותי " לא לברוח לאוכל , אפשר להוריד במשקל וזה המטרה שלי .
ובנוגע לסיגריות נרשמתי לסדנא לגמילה מעישון נקווה שזה יעזור .
והדבר שעשיתי לאחרונה שגרם לי להרגיש מצויין זה ספורט זה משחרר אנדופרינים וזה נותן מטרה .
להציב מטרות ולשאוף להגיע אליהם .
המחלה לא תעלם והשנים לא יחזרו אבל תקווה תמיד צריכה להיות .
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משעמם לי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/06/2013מצטער לקרוא
היום המטרה הטיפולית בחולי סכיזופרני , זה שיפור מצב רוח, ריכוז, חשיבה ותפקוד..
שווה בדיקה ויעוץ נוסף...
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חייבים להתנחם רק באוכל
אלי16/06/2013גם אני סכיזופרני ככה לפחות מוגדר ( היה לי התקף אחד אחרי שימוש באקסטזי הייתי מאושפז חצי שנה)
אני עובד במשרה מלאה אבל מעשן הרבה חשיש מהבוקר עד הערב גם בעבודה
זאת ההנאה שלי ואני לא חושש מהתקף נוסף בגלל החשיש עישנתי המון שנים ולא קרה כלום
מה שקרה לי קרה נבע מהאקסטזי בכמות מופרזת שבה השתמשתי
אני מאוזן כבר כמעט שלוש שנים ללא פסיכותרפיה רק אנטי פסיכוטי
העליתי המון במשקל בגלל התרופות אבל עכשיו אני לוקח סוליאן והיא לא משמינה אותי חזרתי למשקלי לפני ההתקף
כל אדם והנחמות שלו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני עישנתי פעם
מאור16/06/2013גם אני עישנתי פעם חשיש וגם לקחתי ל ס ד מה שגרם לכל ההתקפים אני מוגדר סכיזופרני , עובד לא במשרה מלאה אבל אני מרגיש קצת מנותק בכל הקשור לעבודה במשרה מלאה . אני עישנתי לפני שנתיים כמה שכטות מגויינט ושבוע היו לי תחושות כאילו אני לא שולט בגוף , אישית חשבתי שזה בגלל התרופות שאני לוקח . אבל באופן כללי הפסקתי פתאום לפני 9 שנים . מפריע לי הרבה דברים בין היתר זה שאני "מתעלם " מתגובות של אנשים או מין מצבים שאני מרגיש מנותק . אני יציין שביקתי כמעט כל טיפול אפשרי מאשפוז ושיחות ועד מטפלים שמנסים לעבוד על הרגלי עבודה ויציאה ממעגל של פעולות רגשיות ויותר לפי השכל . גם אין לי חברה אני מנסה לשנות את זה בעזרת טיפול בשיחות .אני יוצא הרבה ( בשבוע ) אבל מרגיש חסר מילים כשאני יוצא . אני רוצה להאמין שיש עוד אנשים כמוני שיוצאים ומבלים ואפילו עם חברה ומוגדרים אותו דבר . והייתי שמח לראות דברים בפרספקטיבה שונה על מנת ליצור רושם חיובי או הזדמנויות להכיר בחורות ואנשים חדשים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אני
אלי16/06/2013אם עישנת כמה שאכטות ולא עשה לך טוב אל תעשן יותר הכי טוב
לי זה ממש עושה טוב
גם לי אין חברה אני בן 34 אף פעם לא הייתה חברה רצינית גם
אני גם לא מחפש יש לי חרדה חברתית ואני חושש מליצור קשרים עם נשים
סך הכל לא רע לי בכלל ואני מאוזן מבחינה נפשית.
אני לא ממש מחפש להכיר אנשים חדשים אבל אם תפרסם מייל שלך בטוח יפנו אלייך אנשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אלי
מאור17/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין xr לשחרור מהיר?gghe15/06/2013
נתנו בבית מרקחת ויפאקס 37.5 מ''ג. הבעיה היא שזה לא ויפאקס xr בשחרור ממושך אלא ויפאקס רגיל בשחרור מיידי. אז איך אני אמור לקחת את התרופה כל יום שני כדורים אחד בבוקר ואחד בערב? זה לא גורם לכך שאני בעצם לוקח 75 מ''ג ביום?
אני צריך להיגמל מהתרופה אבל אין ויפאקס xr בישראל אז זאת בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין xr לשחרור מהיר? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/06/2013תיאורתית, לקיחה של וויפאקס שחרור רגיל , 2 -3 פעמים במהלך היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי לחרדותצליל15/06/2013
בני בן ה41 מקבל עקב חרדות קשות וממושכות (שמסלימות מזה כשנה), ועקב חוסר השפעה של תרופות מסוג SSRI, טיפול יומי הכולל 200 מ"ג פבוקסיל ו200 מ"ג סרוקוול XR.
שאלתי האם טיפול זה מתאים למצבו, מכיוון שכעבור מספר שבועות עדיין אין הטבה משמעותית.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי לחרדות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/06/2013תיאורתית : כן !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטריןזיו14/06/2013
שלום רב ד"ר
לאחר כמה זמן בדרך כלל מקובל לעלות את המינון של הוולבוטרין ל300 מ"ג?
והאם כשמתחילים עם התרופה (במינון 150 מ"ג) מומלץ בדרך כלל לקחת יום כן ויום לא למשך כשבוע?
בתודה ובכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי למכירה בקבוק של וולבוטרין 300
ערן15/06/2013בקבוק סגור וולבוטרין 300 מ"ג אם אתה מעוניין. נקנה בחודש שעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/06/2013בדר'כ מעלים לאחר שבועיים
נהוג לקחת יומיום.
זה מאוד אינבדיואלי......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס XR ו-וולבוטרין ביחדזיו14/06/2013
שלום רב ד"ר
אני נוטל 375 מ"ג ויאפקס XR לטיפול באוסידי ודיכאון. כעת הרופא הוסיף לי וולבוטרין 150 מג ליום בבוקר.
רציתי לדעת האם מומלץ לקחת את שניהם בבוקר או שמומלץ רק את הוולבוטרין לקחת בבוקר ואילו את את הויאפקס לקחת בערב כדי ששתי התרופות לא יגיעו לפיק שלהם באותו זמן (ואז אולי יהיו יותר תופעות לוואי)?
בכבוד רב ובתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס XR ו-וולבוטרין ביחד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/06/2013לדעתי שילוב מסוכן מדי
יש להתייעץ עם רופא מומחה נוסף בנדון.
חובה לעקוב אחר לחץ דם ודופק + אקג.
יש לפנות לרופא משפחה בדבר מעקב גופני במהלך הטיפול הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)