מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשאלה29/06/2013
יש לי שאלה לגבי המחלה שנקראת בלשון הדיבור "פיצול אישיות".האם קורה לפעמים שהאדם הסובל ממחלה זו מרגיש כאילו הוא שני אנשים ואז הוא יכול לדבר בלשון אנחנו?זתומרת אנחנו הולכים אנחנו משחקים וכו'...?הכוונה היא כמובן אם זה אפשרי כשהדמות הראשית שלטת ולא כשדמויות אחרות..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה פשר הדיבור ברבים?
שאלה02/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לוסטרל וריטליןאלינה28/06/2013
היי אני בת 24 , בגדול אני נוטלת כבר בערך שנתיים ריטלין ולפני חצי שנה התחלתי להרגיש הרבה מצבי רוח ומעט חרדות (מניחה שזה בגלל הריטלין) אז הלכתי לפסיכיאטרית והתחלתי לקחת לוסטרל במקביל לריטלין (50 מ"ג לוסטרל) (20 מ"ג ריטלין) בכל אופן לאחרונה שוב הרגשתי שהחרדות חוזרות ושאני מתקשה לפעמים להתרכז בדברים... ומשום כך הפסקתי את הריטלין ואת הלוסטרל ביחד וכבר שבוע וחצי בערך אני לא נוטלת אותם... העניין הוא שבהתחלה היה בסדר ובימים האחרונים אני ממש מרגישה שוב פעם חרדות בצורה חריפה... האם עליי לשוב ולקחת לוסטרל ללא ריטלין? ארצה להדגיש שהפסקתי את הלוסטרל "בבת אחת" ללא יעוץ פסיכיאטרי אז יכול להיות שאלו התופעות לוואי... לתשובתך אודה :) שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה לוסטרל וריטלין - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור30/06/2013שלום רב,
תופעות לוואי כתוצאה מהפסקת לוסטרל בבת אחת עלולות להופיע מיד עם ההפסקה והן מנמשכות לכל היותר ימיים, כך שלא סביר שהתופעות המתוארות קשורות להפסקת התרופה. לעומת זאת, סביר יותר להניח, כי מדובר בתסמינים של חרדה שגברו כתוצאה מההפסקה. אנא תתיעצי עם הפסיכיאטר המטפל בנוגע לחידוש הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינאראקמיה בין תרופותלימור27/06/2013
אני נוטלת 200 מ"ג לוסטרל (מקבוצת ssri) לטיפול בדיכאון.
לצורך טיפול בתגובה אלרגית של קוצר נשימה עלי להשתמש בסימביקורט טורבוהלר (אבקה לשאיפה). בעלון המצורף רשום שהתרופה עלולה להתנגש עם תרופות נגד דיכאון מקבוצת מעכבי מונואמין אוקסידז, טריציקלים וכן פנותיאזינים לטיפול במחלות נפש.
אשמח לדעת אם לוסטרל כלולה בקבוצות אלו ואם יש חשש לשילוב.
ממתינה לתשובה בקוצר נשימה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראקציה כמובן
לימור27/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינאראקמיה בין תרופות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור30/06/2013שלום רב,
לוסטרל לא משתייכת לקבוצות ה"אסורות" ואין שום בעיה בשילוב עם המשאף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון וחרדהאייל27/06/2013
אמא שלי בת 70. לפני כ 15 שנים רבה עם שכניה לבניין ומאז היא בטוחה שהם רודפים אותה, מורחים לה כל מיני חומרים על דלת הבית, על החלון וכו'. אבא שלי ז"ל טען שהוא לא רואה כלום. כל דבר שהיא רואה (כל ליכלוך או כתם), היא בטוחה שאלו כישופים שמרחו השכנים. בשלב הראשוני יתכן ובאמת ניסו השכנים לפגוע בה בצורה זו אבל בפעמים בודדות. בשלב מסויים חשבנו (ילדיה) שהדבר הנכון לעשות הוא להרחיק אותה מהבית. העברנו אותה צפונה למרחק 140 ק"מ מהבית. תחילה היא הייתה מאושרת אבל בהדרגה היא התחילה שוב להאמין שהאנשים רודפים אותה. היום, כשלש שנים לאחר המעבר התלונות שלה הגיעו לאותה הרמה כמו בעבר.
תחילה ניסינו לזרום איתה אבל המצב כבר בלתי אפשרי מכיוון שהיא מטרידה כבר את המשטרה. דברים נוספים שיכולים ללמד על מצבה - היא נקייה ברמה של מחלה - שלא מכניסה אליה אף אחד הבייתה (כולל אותנו), היא מאד בודדה - אין לה חברים כלל מהמשפחה המורחבת היא מתרחקת - בכל פעם מצליחה לשנוא מישהו אחר - שלא באשמתו. היא לא מוכנה ללכת לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי - גם כי היא בטוחה שיש אנשים שמטרידים אותה והיא מנסה להוכיח כל הזמן שיש כאלו. וגם מבחינתה פסיכולוג או פסיכאטר זה "למשוגעים" ואיך אנחנו מעיזים להאשים אותה שהיא משוגעת.
אנחנו כבר לא מסוגלים לסבול את הסיפורים היומיומיים ודואגים לה מאד.
אשמח לעצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון וחרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/07/2013לצערי מקרה דומה מאוד למה שאתה מתאר, היה לאחרונה ועזרתי לבן משפחה, לבסוף שום שיחות וניסיון לעזרה לא צלחו והיה צורך לפנות לפסיכיאטר מחוזי ולאשפז בכפייה.
יש לנסות לערב רופא משפחה , עו'ס מקופ'ח , רווחה ואו להזמין פסיכיאטר באופן פרטי לביקור בית כמו כן יש צורך להתארגנות בני המשפחה וניסיון לשכנע שוב.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסיה ופלאשבקחיים מזרחי27/06/2013
שלום רב,רציתי לשאול אם אדם בריא לוקח זיפרקסיה ושותה בירה זה יכול לגרום לו פלאשבק דומה לפלאשבק של lsd ?,לפני חצי שנה בערך לקחתי זיפרקסיה (אני אדם בריא) שתיתי בירה ולאחר יום קיבלתי פלאשבק בדיוק כמו של lsd,האם זה נובע מנטילת הזיפרקסיה או שזה נובע מכך שלקחתי lsd לפני 17 שנה ?,והאם פלאשבק של lsd יכול לחזור גם אחר 17 או 20 או 30 שנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסיה ופלאשבק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/07/2013באופן תאורתי לא !!!
אולי באם בעבר היה שימוש בטריפים למינהם ( פיוטי קקטוס, פטריית מסקולין, בולים - LSD ועוד.. ) אז ייתכן מצב של HPPD , פלאש באקים, יותר סביר שזה הסיבה.
הכי חשוב, שיש את היכולת להבדיל ולדעת שזה לא אמיתי וכן תוצאה של הסמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר הפסקת תרופותאורן27/06/2013
ד״ר שלום רב, אני שומע שוב ושוב על יתרונותיה של התרופות ואני אפילו נעזרתי מאוד בתקופה מסויימת בתרופה נוירולפטית. הבעיה שמאז שחדלתי מלצרוך תכשירים נוירולפטים (לפני 10 שנים) והושגה הטבה משמעותית במצב הנפשי, לאחר כשנתיים הופיעו לי תופעות פזיולוגיות שלא היו לפני כן. בדיקה מעמיקה הוכיחה כי התרופות הנוירולפטיות שצרכתי גרמו רק לטשטוש והרגעה כללית ולא באמת מחליפות/מאזנות חומרים במוח (מתוך הצהרת פסיכיאטרים) הגעתי למסקנה חד משמעית שהתכשירים הנוירולפטים אינם משנים מצב של ״מחלה״ אלא מסיטות את המתמודד מהקושי הפסיכולוגי המשמעותי שהוא חווה. לכן, כיום אני סובל אך ורק מקושי נוירולוגי בנוסף לקושי פסיכולוגי שלא טופל לפני 15 שנה. האם מגיע לי טיפולים טבעיים כדי לנקות את הגוף מהחומרים ההרסניים ולשקם את עצמי כמו שצריך? יש לציין שהתרופות ייצרו אצלי תופעות נוירולוגיות שלא היו לפני כן וזה לא נכון שאלו תוצר של ״מחלה״. למה אין דיאלוג מכבד בין מטפל למטופל. למה אתם , הפסיכיאטרים סותרים את הנזק המתמשך הפוטנציאלי של התרופות? וגם אם לאו. למה אין מימון של טיפולי שיקום!! טבעיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תראה את חצי הכוס המלאה
שמוליק27/06/2013שלום אורן.
אתה בהחלט צודק בטענותיך.
אני חושב שהאצבע המאשימה צריכה להיות מופנית כלפי מישהו שנמצא מעלך הפסיכיאטרים. הם לא באמת חופשיים לעשות את מה שבאמת טוב כלפי המטופלים.
אם רופא מורה למטופל שסובל מתופעות הלוואי של התרופות להפסיק את הטיפול שלא על פי ההנחיות של משרד הבריאות - הוא מסתכן בכך; בגלל זה אני מעודד מטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות לחשוב על הכיוון הזה.
בהחלט, הטיפול באמצעות קשרים אנושיים הוא העיקר.
אני חושב שכדאי שתראה את חצי הכוס המלאה, שלפחות עכשיו אתה לא סובל יותר מתופעות הלוואי של התרופות.
אני באמת מאחל לך הצלחה רבה וכל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום לאחר הפסקת תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/07/2013אורן מצטער לשמוע על הרגשתך.
אכן לפעמים יש תועות לוואי ואף תופעות בלתי הפיכות, כמו שלפעמים יש בטיפול גופני אחר.
הטיפול החדש בנוגדי פסיכוזה, מוכיח להיות יחסית בטוח, במיוחד כאשר עוקבים ומנטרים באופן מסודר.
כיום ידוד שתרופות חדשות , דור שני .. תורמות לשיקום המוח, הגדלת נפח ( שיפור בקישורים ובחומר הבין תאי) ולאחר תקופה של טיפול אפילו יכולות לתרום לשיפור היכולת החשבתית ( קוגניציה ).
לא ידוע לי על חומר טבעי אשר "מנקה" את הגוף..
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדוריםיואב27/06/2013
אני מטופל ברסיטל 20 מ"ג כבר 10 שנים עקב התקפי חרדה בעבר. וגם ברספרדל 2 מ"ג עקב טיקים קלים.
הכדורים גורמים לי לעייפות לא מעטה. אני רוצה להפסיק לקחת את הכדורים.
שאלתי : האם ייתכן שהמצב יורע עקב הפסקת הכדורים ושנטילתם מחדש לא תעזור כבר ? איך מפסיקים בהדרגה ? בבת אחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהדרגה
שמוליק27/06/2013שלום יואב.
העייפות היא ככל הנראה תופעת לוואי של הריספרדל.
ההחלטה שלך להפסיק את התרופה בגלל תופעות הלוואי שלה היא לגיטימית.
צריך להפסיק בהדרגה. הייתי ממליץ על הורדה של חצי מ"ג לשבוע. בכל אופן, עד שהגוף יתנקה מהרספירדל, תמשיך לסבול מעייפות. זה יכול לקחת כמה חודשים עד חצי שנה.
כמובן שהמצב עלול להתדרדר, וזה יכול גם לקרות אחרי שנים רבות. בכל אופן, אם המצב יתדרדר התרופות יעזרו. מה שחשוב זה שתהיה מודע לכך שיכולה להיות התדרדרות, ושתהיה מוכן לקחת את התרופות עד שהמצב ישתפר, ושיהיה מישהו שאתה סומך עליו שיוכל להעיר לך במקרה כזה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/07/2013שמוליק צודק - בהדרגה, לפעמים יש צורך לעשות זאת על פני מס חודשים.
תמיד יש סיכוי להחמרה וחזרה של המצב.
לכן חשוב בדיקה עם איש מקצוע והערכה.
יש לברר את המצב הפסיכולוגי, גופני, סביבתי ( גורמי דחק וכו..) ורק לאחר מכן לשקול הפסקת טיפול כן או לא ...
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזו-אפקטיבי והתאבדותדור25/06/2013
אני בן 19 אחרי 5 אשפוזים במוסד לבריאות הנפש, אובחנתי כסכיזו-אפקטיבי, מטופל בהלידול 10 מ"ג, למיקטל 200 מ"ג, ואליום 10 מ"ג, אינטומין 40 מ"ג ועוד כמה כדורים + כדורי שינה.
בתקופה האחרונה אני מרגיש ממש לא טוב, יש מחשבות על התאבדות על סף ביצוע, שומע קולות ויש מחשבות שווא של רדיפה.
אני מיואש ולא יודע מה לעשות...
אשמח לקבל יעוץ או כיוון מה רצוי או כדאי שאעשה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזואפקטיבי
אליאנה26/06/2013גם אני חולה בסכיזו אני נוטלת פרוזאק נגד דיכאון וסטליאן נגד מחשבות שווא ורדיפה
תבדוק עם הרופא תרופות אחרות תן להן הזדמנות לפחות 6 שבועות אל תתיאש גם אני חשבתי על התאבדות בזמנו
אבל הטיפול התרופתי היצליח ואני ממש יותר טוב ואני מודה לבעלי ששמר שאני לא יזיק לעצמי
המון בהצלחה
אליאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיה חזק
שמוליק27/06/2013שלום לדור היקר.
הדבר הכי חשוב שתדע, זה שאתה מתמודד עם קשיים גדולים, וצריך להעריך את זה מאוד. גם אם מישהו מנסה לשדר משהו אחר, אל תאמין.
באמת שמגיע לך כל הכבוד על ההתמודדות, וזה חשוב מאוד שתייחס אל עצמך נכון.
בעיקרון, אני מאמין שמה שבאמת עוזר – זה טיפול המבוסס בעיקרו על קשר אנושי, וזה אומר שיחות C.B.T. וכיו"ב.
הטיפול התרופתי שאתה מקבל נראה חזק במיוחד, כך שהגדלת מינונים עלולה לחזק את תופעות הלוואי ולא בטוח שתביא תועלת, ולכן לא הייתי ממליץ לתלות בכך יותר מדיי תקוות, אם כי יכול להיות שזה יעזור, ואם זה מה שייתן לך את הרצון לחיות - אז זה הכי טוב שיכול להיות.
מאחל לך הצלחה וכל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
אליאנה27/06/2013על מנת לא לצרוך את התרופות אני זקוקה לחוזק מסויים שנעלם ללא התרופה
התרופה עוזרת לי להבין שאני חולה שאני זקוקה לעזרה
בלעדיה אני בהכחשה מוחלטת
התרופות שפרו לי את איכות החיים וחיזקו אותי בחרתי לחיות עם חלק מתופעות הלוואי מכיוון שהאלטרנטיבה הינה מדכאת ביותר השמנתי וחיי המין שלי נפגעו לחלוטין ולמרות זאת
זאת נראית הבחירה הנכונה שכן אני מתפקדת כאדם וכאם בהרבה יותר טוב
ועם שביעות רצון ופידבק חיובי ביותר
מה שאני אומרת שישנם אנשים שצריכים את התרופות והן בהחלט עוזרות
לא הייתי בחיים בלעדיהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר לקחת תרופות
שמוליק28/06/2013שלום לאליאנה היקרה.
קודם כל, מבחינתי כל מי שמתמודד עם בעיות נפשיות ראוי להערכה על התמודדתו, והוא צריך לחשוב על עצמו חיובי; בין אם הוא נוטל תרופות ובין אם לא.
זה באמת נכון שאני לא חסיד גדול של התרופות, ואני חושב שהטיפול המבוסס על קשר אנושי הוא העיקר.
בכל אופן, זה בסדר גמור שיש אנשים כמוך שהתרופות מועילות להם ועדיף להם לסבול את תופעות הלוואי מאשר לנסות להסתדר בלעדיהן.
גם לדור כתבתי שאם העלאת המינון תעזור לו - אז שילך על זה, אבל הייתי מסופק מאוד אם זה מה שיעזור...
מי שמרגיש שהסבל מתופעות הלוואי גדול מהתועלת ושוקל בשל כך להפסיק את הטיפול התרופתי - אני מעודד אותו לנסות להפסיק ואפילו אם ההפסקה מנוגדת לדעת הרופא המטפל, מכיוון שיכול להיות שההפסקה תועיל לו, אך כמובן שצריך להיזהר ולהיות מודע לאפשרות של התדרדרות במצב.
בכל אופן, אל תרגישי שאת לא בסדר אם את לוקחת תרופות - זה בסדר גמור, וגם לך מגיעה תהילה על התמודדות שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזו-אפקטיבי והתאבדות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/07/2013לדעתי יש מקום לשינוי ואיזון תרופתי באם ניתן.
במצב הנ''ל הפתרון הטוב ביותר זה אשפוז, אז ניתן לאבחן ולהתרשם קליני
באופן מדויק יותר ולבצע שינוי באם צריך.
יש לזכור שחובה !!!!
לתת בנוסף לתרופות מענה ותמיכה מבחינה פסיכולוגית וסביבתית.
לדוגמה , אני יכול לתת את הטיפול הטוב ביותר בעולם, אך אם יהיה
HEE ( ביקורתיות , עויינות מעורבות יתר ) מצד אנשים קרובים, המצב יכול להביא להחמרה ואף לאשפוז.
המרכיב הפסיכולוגי חשוב מאוד לבחור צעיר כמוך שמן הסתם מרגיש שפספס עולם וחיים שלמים.
חשוב לציין , שכיום הטיפול במטופלים כרוניים, מכוון לשיפור איכות החיים, מצב רוח, תפקוד ושיפור החשיבה.
אני משוכנע שאם תקבל התייחסות מקצועית ונכונה, על פי הנ''ל , ניתן לעזור לך.
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלאק וויפאקסש'25/06/2013
שלום רב,
בת 50 במצב גופני מעולה ונראית מעולה.
בחודשים האחרונים:
מצב רוח דכאוני, חוסר חיוניות, קושי להתמודד עם מטלות יומיומיות, נטייה למצבי רוח משתנים, לאחרונה קושי בשינה. וכן, קושי בריכוז וזיכרון ירוד.
לפני כשנה וחצי הסרת רחם ללא הסרת שחלות.
אדגיש - לא יכולה!- לקחת הורמונים עקב רקע קרישיות יתר. (לכן לא מיהרתי לבדוק מצב הורמונלי).
לוקחת ציפרלקס 10 - מזה 7 שבועות ללא הטבה.
רופא נשים המליץ על ויפאקס 75.
האם יש מקום לשקול זאת בחיוב?
קראתי שהגמילה מויפאקס קשה.
האם תרופות אלו יכולות לסייע לסימפטומים אלו - ומה "המחיר"? ?
אודה על תשובה מפורטת. אני די מיואשת ומודאגת..
תודה מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלאק וויפאקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/06/2013ידוע שירידה ברמות האסטרוגן מובילה לירידה בתגובה לנוגדי דיכאון וחרדה.
וויפאקס במינון 75 בספק באם יהיה יעיל.
ייתכן ויהיה צורך במינון יותר גבוה מ 75 לשם תגובה יעילה.
יש לישקול תוספי מזון, טיפול בשיחות , בירור מצב גופני- בדיקות דם .
תיאורתית - וויפאקס במינון מתאים - יותר יעיל מ SSRI.
יש צורך במעקב רופא פסיכיאטרי מסודר, אשר יוכל לעקוב ולטפל באופן יעיל ומדויק יותר.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה שאוכל נתקענעמי25/06/2013
שלום דר.
לאחותי הרגשה שאוכל נתקע בגרון או בשיניים או בפה כל הזמן.
ומתחילה להיות עצבנית
אני בטוחה שלא קשור לבעייה רופאית כי לפני גם קרה(כמו קורה לכולם)
אני חושבת שזה פרנויה
האם יכול להיות ?ומה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה שאוכל נתקע - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/06/2013ראשית שוללים בעיה גופנית ( אאג, פה ולסת ..)
ייתכן ומדובר בהפרעת חרדה אך לעתים יש לשלול מצב פסיכוטי.( מחשבת שווא סומטית - גוף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על רסיטלטט25/06/2013
אני נוטל 30 מ"ג רסיטל כבר חודש בערך לאחר שנטלתי 20 מ"ג במשך מספר חודשים. כשנטלתי 20 מ"ג לא חשתי בתופעות לוואי משמעותיות וגם במעבר ל30 מ"ג לא היו תופעות לוואי נוספות/גרועות יותר. השאלה שלי במידה ועולים (בהמלצת הרופא המטפל) ל40 מ"ג רסיטל אמורים להיות תופעות לוואי נוספות או גרועות יותר? למשל, תופעת לוואי שנמצאת אצל הרבה מטופלים זה תופעה שפוגעת בכל מה שנקרא "החשק המיני" ואצלי זה לא פגע בכלל(רק ביום הראשון זה פגע), השאלה אם בעלייה ל40 זה עלול להופיע או תופעות אחרות עלולות להחמיר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על רסיטל - תגובה
ד``ר יעקב חרמון25/06/2013שלום
תופעות הלואי לא מופיעות אצל כל המטופלים..
אז אם לא הופיעו עד עכשו יתכן שאתהלא שייך לקבוצת 'תופעות הלואי'..
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לשלב צ'יפרלקס וקונצרטה?קמאלה הענק24/06/2013
אני יודע שאני צריך ללכת לרופא ואני אעשה זאת אבל בנתיים אני עשיתי חלק מהבדיקות ויש לי הפרעות קשב ונשאר רק ללכת לפסיכיאטר שיאשר לי לשלב כדורים עם התרופות הקבועות שאני לקוח שזה צפרלקס, הבעיה היא שיש לי שני מבחנים עד התור לפיסיכיאטר אז הייתי רוצה לדעת האם יקרה משהו אם אקח 5 כדורי קונצרטה?
הצ'יפרלקס שאני לוקח הוא ממש בקטנה, חצי כדור 3 פעמים ביום, מצבי השתפר אז אני לקוח מתי שבא לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לשלב צ'יפרלקס וקונצרטה? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון25/06/2013שלום לך
לא ממליץ בשום פנים ואופן ליטול תרופות על דעת עצמך במיוחד תרופות כאלה.
גש למומחה ואזן עצמך.
ככלל,תרופות הללו ניתנות שילוב תוך מעקב רפואי!
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לערבב בין לוריוון לפריזמה?דשג24/06/2013
או שהשילוב בניהם לא טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לערבב בין לוריוון לפריזמה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/06/2013אין מניעה
כמובן תחת מעקב רופא ומניעת אלכוהול בזמן הצריכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייגאיה24/06/2013
אני לוקחת לוסטרל ומירו. האם אני יכולה לקחת גלולות? והאם כדורים אלה עושים פצעונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/07/2013תיאורתית מירו יכול לעשות פצעונים ולפעמים אף להוריד את ספירת הדם הלבנה ( נדיר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפראלקסמנחם24/06/2013
שלום רשמתי בעבר כי בני סובל ממחשבות אובססיביות וכנראה מדראליזציה הוא מטופל בציפראלקס בהדרגתיות במשך שבוע לקח 5 מ"ג לאחר שבוע 10 מ"ג בערך שבוים 15 מ"ג ולאחר שחש שאין הטבה לפני 8 ימים העלו לו את המינון ל 20 מ"ג ז"א שהוא בערך חמישה שבועות שותה כדור זהה ועדין טוען שאין שיפור . האם זה הגיוני ? האם באמת זמן השפעת הכדור אורכת כל כך הרבה זמן ? ברצוני לציין כי הוא מקבל חצי כדור של רספירדל בלילה שאכו נותן לו רגיעה והוא ישן טוב .
אודה על התשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/06/2013הגיוני .. קשה לקבוע
אכן 20 מ''ג זה מינון בהחלט יעיל
אך תגובה זה מאוד אינדיבידואלי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - רספירדל
מנחם26/06/2013ראיתי למעלה את אחת התשבות שרספירדל מעקב את הדופמין לא הבנתי האם הוא מעקב את העלאת הסרטונין ? האם זה תרופה שלא ממולצת עם הציפראלקס ? (סליחה לא הבנתי את התשובה ) האם זו סיבה שבני לא חש שהוא מתחיל להרגיש את השפעת הציפראלקס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)