פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ןירוניקה
    .
    30/05/2013

שלום דוקטור

הרופא נתן הבחנה של הפרעות קשב ,

אם תוכל להסביר את הקשר של הפרעת קשב ,לתסמין אי שקט,
    כיצד הפרעת קשב ,מתחברת לתסמין הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ןירוניקה

הוספת תגובה

• ןירוניקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/06/2013

אי שקט תחושה סובייקטיבית לא נעימה , כמחשה או תחושה גופנית.
    כאשר קשה להתרכז ואו יש צורך לזוז והדבר נמנע ( צורך להתרכז בכח או לא ניתן לזוז כמו בלימודים, אי שקט יכול להיגרם).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר שבוע בלי תרופה שנקרא במדינת
    אהרן
    30/05/2013

אני כבר שבוע בלי תרופה שנקרא במדינת בלגיה דפקינה כרונו וכאן בארץ נקרא דפלפט אני מטופל בolanzapine 5 m"g זה אני לוקח רגיל כל יום מתי שאני צריך אבל הדפלפט אין לי עכשיו ואני יכול ללכת לאיזה גמ״ח שאפשר לקחת בהלוואה ולהחזיר , ביום ראשון אני מקבל חבילה אני מקווה שיגיע גם זה הדפלפט אבל בינתיים אני רוצה לדעת מה יכול לקרות שאני לוקח זה ה olanzapine ziprexia או ה olanzapine Milan בלי כלומר לא לוקח הדפלפט לא ביום ולא בלילה ?

הוספת תגובה

• אני כבר שבוע בלי תרופה שנקרא במדינת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/06/2013

באופן כללי , יש סכנה לפרכוסים, יציאה מאזון והחמרה קלינית.
    מומלץ לפנות לרופא מטפל ולהתייעץ בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא באזור הקרוב של הרופא ומצבי

אהרן
    02/06/2013

נהיה יותר מסודר בהכול גם בניהול שיחות עם אנשים הנשימה יותר טוב נכון השינה עובר מלילה ליום אני אמור לקבל היום בלילה החבילה אבל אני מתחיל לחשוב שכמו שהרופא הורד אצלי המינון מ10 מ״ג לחמש אולי בהתייעצות איתו לרדת ל2.5 או להפסיק לגמרי עכשיו אני מדבר על התרופה שיש לי ולוקח כן כרגיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה משמעותית במשקל
    יבגני
    30/05/2013

אני מאובחן כמניה דיפרסיה עם התקף פסיכוטי בזמן הדיכאון. לפני שש שנים התחלתי טיפול של סרווקאל 600,דפלפט,ואיקסל טיפול זה עזר לי.אבל עליתי במשקל קרוב לשישים קילו, ואני אוכל בדיוק כפי שאכלתי כששקלתי שמונים קילו. איני יכול להשאר במשקל זה כיון שאני קרוב לגיל 40 ואני חושש מסוכרת וכדומה...השאלה. איזה כדור הוא הגורם העיקרי להשמנה,והאם יש לו תחליף ראוי תודה מראש, גדי.

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה משמעותית במשקל

הוספת תגובה

• עלייה משמעותית במשקל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/05/2013

סרווקאל.
    לישקול:
    גאודון
    או
    אביליפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבטרין
    מירי
    30/05/2013

שלום רב, אני נוטלת וולבוטרין 150 מ"ג. האם ניתן לשלב ויאפקס 150 מ"ג יחד?
    האם יש התנגשות בין שתי התרופות, כיוון שהבנתי שוולבטרין אינו נוגד חרדה אלא דכאון בלבד. שאלתי שוב האם ניתן לשלב בין שתי התרופות???

לקביעת תור
    סגירה
    וולבטרין

הוספת תגובה

• וולבטרין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/05/2013

לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוי
    .
    29/05/2013

שלום דוקטור

קבלתי מספר תרופות עבור דיכאון וחרדות ,בשבוע הבא יהיה ניסיון עם רספרידל
    קראתי שהכדור מיועד למי שיש פסיכוזה ,

מניסיונך ,האם הכדור רספרידל יכול לטפל בבעיה של דיכאון וחרדות ,
    ואם שכיח לטפל ברספרידל לבעיית דיכאון וחרדות

2היתיחסותך ל-אי שקט כתוצאה מהדיכאון ,והכדור רספרידל

לקביעת תור
    סגירה
    לוי

הוספת תגובה

• לוי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/05/2013

רספירדל יעיל במצבי דיכאון וחרדה עמידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לכל הרופאים שניסו לעזור לי
    אלי
    29/05/2013

אבל הפעם זה סופי יש לי תוכנית ברורה להתאבד ואף אחד כבר לא יוכל לעצור אותי אני חולה מאניה דיפרסיה כבר 8 שנים על ליתיום 4 כדורים ליום
    לא רואה ולא מוצא טעם בחיים
    בלי משפחה בלי כלום בקיצר אני רוצה למות וזה מה שיקרה אז תודה לכל הרופאים שניסו לעזור לי פה בשנה האחרונה שגלשתי פה בפורום ...
    שלום שלום

הוספת תגובה

• אוהבים אותך

שמוליק
    30/05/2013

שלום אלי.

צר לי מאוד שהגעת להחלטה הזו.

אני מעריך מאוד את ההתמודדות שלך עם סבל קשה מנשוא, סבל שאך מעטים יכולים להבין אותו.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קרה עם אלי?

,
    02/06/2013

מי יודע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קו
    .
    29/05/2013

שלום רב

אני מתכרז על אחד התסמינים, מתוך רבים שיש,בעקבות דיכאון וחרדות ,

שזה אי שקט גם מוטורי , קבלתי ציפרלקס 10 מג , 10 ימים ,
    היום עברתי ל-15 מג , האם התרופה יכולה להפסיק את אי שקט ,
    ובערך תוך כמה זמן ,

לקביעת תור
    סגירה
    קו

הוספת תגובה

• קו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/05/2013

בתחילת טיפול או עליה במינון יש סיכוי להחמרה באי שקט.
    באם האי שקט כחלק ממרכיב חרדה בהחלט יש סיכוי לשיפור.
    יש לשים לב " הגזמה בקפה, ממריצים אחרים מובילים ומחמירים גם לאי שקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה מרגיע אבל
    אבי
    29/05/2013

אני מטופל בזיפרקסה 10 מיליגרם ועשרים מיליגרם רסיטל.
    מאז שהעלתי את הזיפרקסה למינון של 10 מיליגרם אני מאוד רגוע, אפילו יותר מדי רגוע, עד כדי כך שאני סובל מעייפות כרונית, חסר אנרגיה לחלוטין, עם זה באה הדרדרות במצב רוח ואז מגיעות החרדות.
    ניסיתי להוריד את הזיפרקסה לחמישה מיליגרם ואז התמלאתי באנרגיות ותחושה של כוח אבל ירדתי לגמרי מהפסים בכל שאר הבחינות.
    אחר כך ניסיתי לקחת יום חמש מיליגרם יום עשר מיליגרם כי הפסיכיאטרית שלי טוענת שזה שקול ללקחת שבע וחצי מיליגרם(למרות שפה תקנו אותי ואמרו שזה לא כמו לקחת שבע וחצי, אשמח אם תפרטו בהזדמנות זו מה ההבדל כדי שאני אוכל להשטוח טענה זו בפני הפסיכיאטרית שלי) ואז הרגשתי אפילו גרוע יותר מאשר עם חמישה מיליגרם, אז הבנתי שאני צריך לעלות חזרה לעשרה מיליגרם ועכשיו אני עוד פעם עייף ומבועס מהחיים.
    אני שואל, מה הפתרון? אני לא מצליח להגיע למינון שאני מרגיש בו טוב כבר הרבה זמן וזה מאוד מתסכל אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    זיפרקסה מרגיע אבל

הוספת תגובה

• טיפולים אחרים

שמוליק
    30/05/2013

שלום אבי.

אכן, עייפות היא אחת מתופעות הלוואי הקשות של הזיפרקסה ושל תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל. אני החלטתי להפסיק לגמרי בגלל זה, אבל אתה מרגיש שאתה יוצא מהפסים רק עם 5 מ"ג ליום, אז כנראה שלא כדאי לך להפסיק לגמרי, בוודאי שלא עכשיו.

בכל אופן, טיפול נכון בבעיות נפשיות צריך לכלול גם שיחות או C.B.T. וכיו"ב ולא רק תרופות.

אני מאמין שזה העיקר, ואם הטיפולים האחרים יהיו מספיק מוצלחים, אז תוכל לרדת במינון של הזיפקרסה ולא יקרה לך כלום, ותוכל אף להפסיק לגמרי.

אני חושב שאתה צריך לבדוק את טיבם של הטיפולים האחרים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה מרגיע אבל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/05/2013

יש צורך לעשות הערכה קלינית מסודרת, לשקול הוספה של מייצב מצב רוח או שינוי לסרווקאל לדוגמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה אני הוזה
    שני
    29/05/2013

שלום
    זה אולי ישמע מגוחך ולא אמיתי אך כל מילה אמיתית
    בשבוע האחרון אני הוזה דברים מפחידים. כאשר בעלי מנשק אותי אני הוזה שהפרצןף שלו מעוות ומתנפח ולכן אני לא מסוגלת להמשיך ולנשק אותו גם מבחינת מגע אני הוזה שהשפתיים שלו גדלות ולא מסוגלת להמשיך

אנחנו בטיפולי פוריות ולא מצליחים אולי זה קשור לזה

קיבלתי מרשם לריזדין האם זה מומלץ עבורי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה אני הוזה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    29/05/2013

שלום שני.

קטדם כל, עצם זה שאת מודעת לכך שאת מרגישה דברים שאינם אמיתיים - זה כבר סימן טוב. זה ברור שזה הרבה יותר טוב ממי שמדמיין דברים וחושב שהדמיונות שלו אמיתיים.

אין זה מן הנמנע שטיפולי פוריות כושלים ישפיעו על המצב הנפשי שלך. זה בסדר ומובן שישנן תחושות קשות.

הדבר היחידי שאני יכול להגיד זה שטיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו יעיל מספיק, וצריך לשלב איתו שיחות או C.B.T. .

תופעות הלוואי של תרופות פסיכיאוטריות הן שכיחות והרבה פעמים קשות מאוד, והן אינן העיקר בטיפול נפשי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה לטיפול והפסקת ציפרלקס
    שרי
    29/05/2013

שלום,
    יש לי מספר שאלות :
    1.אני כרגע מטופלת באופן פרטי אצל פסיכיאטרית בעקבות הפרעות חרדה ודיכאון. רציתי לדעת מנסיונכם האם פנייה לשירותי פסיכיאטריה הציבוריים יכולים לפגוע או להשפיע על קבלה לעבודות מסויימות(כגון- רישיון עו"ד,חברות פרטיות שונות למיניהם וכדומה) ולאיזה אם בכלל?
    אני סטודנטית וזה די מקשה עליי לשלם באופן פרטי אני הולכת פרטי מתוך חשש שהפנייה לרפואה הציבורית תשפיע או תפגע בקריירה שלי בעתיד.האם יש טעם לחשוש?
    2. הפסקתי ציפרלקס ויש לי זרמים בראש מידי פעם רציתי לדעת האם התופעה חולפת ותוך כמה זמן ?

תודה מראש,

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה 1

שמוליק
    29/05/2013

שלום שרי.

התשובה לשאלה 1 היא חד משמעית: לא!!

מי שמטופל או טופל בעבר ע"י פסיכולוג או פסיכיאטר אינו מופלה לרעה בהשגת רשיון עו"ד או בקבלה לחברות פרטיות.

כיון שכך, אז לא צריכה להיות שום מניעה לפנות לפסיכיאטר של קופ"ח.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה לטיפול והפסקת ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/05/2013

המידע המצוי בידי פסיכיאטר חסוי.
    גם רופא משפחה לא יכול לראות את התוכן, כמו חסיון אצל רופא נשים.
    לגבי אבחנות - הדבר גלוי.
    המצב משתנה כאשר אדם חותם על וויתור סודיות, שאז המידע עלול להיות זמין..
    ניתן לנסות להסביר את המורכבות לפסיכיאטר בקופה ולבקש התחשבות בניסוח האבחנה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יושן הרבה ולפעמים קצת עכשיו חושב מה
    בנדולרו
    29/05/2013

בא בתקופות לפעמים לא יכול לישון בכלל כמעט עד שהמחשבות מטפסות על התקרה
    בתקופה האחרונה אבל אני לא מצליח לצאת מהמיטה יש ערפל בראש
    במשפחה חושבים שאני עושה דווקא אבל אמרתי להם שלא מרגיש כמו שצריך
    אבל הם לא מאמינים מרגיש לא טוב בראש בזמן הארחון כי הכל קורה בפנים
    אבל זה בא בגלים ואני יודע שאתם פה בדברים האלה מתעסקים
    בכל מקרה אני מפחד להגיד למישהו שאני מכיר שיבוא איתי לפסיכולוג או פסיכיאטר
    תמיד אומרים הוא משוגע ואני לא יכול לצאת תמיד לבד כי מנסים לפלוש לי לראש
    בכל מקרה בטח חפרתי אבל מה אני עושה??

הוספת תגובה

• יושן הרבה ולפעמים קצת עכשיו חושב מה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/05/2013

אין מנוס, יש צורך לפנות לאיש מקצוע, לבד או בעזרת הסובבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להפסקה הדרגתית
    מאור
    29/05/2013

מה יכולות להיות תופאות הלוואי בהפסקת אינווגה אני לוקח 3 מג היום , אני מרגיש עייפות שאני לא מצליח לישון וטשטוש .

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להפסקה הדרגתית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/05/2013

תלוי מה הסיבה אשר בגינה ניתן.
    באם היה מצב פסיכוטי, הפסקה טרם עת, יכולה להוביל לחזרה של המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע ראשון-אסצי שאלה
    מור
    28/05/2013

קיבלתי אסציטאלופרם (אסטו) עם הנחיה לבוקר אחרי האוכל אבל אני מבין שגם לוקחים את הכדור לפני השינה, התחלתי השבוע אני מרגיש מאד רדום במהלך היום וזה רק מ 5 מ"ג שאני לוקח, זה מפריע לי מאד, לעומת זאת אני לא ישן המון כך שאני מעדיף להעביר את הכדור לפני השינה העיקר להרחיק אותו מהבוקר.

אם התשובה היא כן האם לאכול לפני או אחרי ארוחת ערב?

דבר נוסף מתי אני אמור להעלות ל 10 מ"ג?
    תודה ענקית

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע ראשון-אסצי שאלה

הוספת תגובה

• שבוע ראשון-אסצי שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/05/2013

ניתן לקחת גם בלילה באופן מסודר וקבוע.
    מומלץ אוכל לפני , במטרה למנוע תופעות לוואי הקשורות למעיים.
    באם אין תופעות לוואי הנ''ל, לא חובה לאחר אוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל + אלפרוקס, אודה לעזרתכם
    ליבי
    28/05/2013

שלום ,
    אני בחורה בת 24,יש לי כמה אנשים במשפחה(דודות,אבא שלי ואמא שלו) שלקו בגילי בערך בחרדה ומטופלים ע"י כדורים כבר כמה שנים.
    סימפטומי החרדה שיש לי בעיקר הם : קשיי נשימה ושיעול טורדני יבש.

ב10.3.13 היתי אצל פסיכיאטרית פעם ראשונה בחיי והיא נתנה לי את התוכנית הבאה:
    -שבוע ראשון: 10 מ"ג רסיטל ליום ו0.25 מ"ג אלפרוקס ליום
    - שבוע שני : 10 מ"ג רסיטל ליום ובעת הצורך 0.25 אלפרוקס ליום(והיה צורך)
    -שבוע שלישי והלאה עד הודעה חדשה: לעלות 20 מ"ג רסיטל ליום ולא לגעת באלפרוקס.
    הבנתי כי האלפרוקס ממכר ,לכן החלטתי כי אטול רק בעת הצורך, יוצא מכך שבחודש הראשון היתי לוקחת בין 0.25 - 0.75 אלפרוקס.
    בחודש השני התחלתי לקחת באמת במינון נמוך 0.25 -0.5 אלפרוקס ליום, ולאחרונה אפילו היה שבוע שלא לקחתי אלפרוקס כלל אבל עדיין היו לי קשיי נשימה אבל עם הקלה , פתאום קבלתי לאחר השבוע ללא האלפרוקס התקף חרדה קטן וחזרו לי השיעולים היבשים(!) רק שהפעם יותר מטרידים וקולניים .
    חשל"צ כי עשיתי בדיקת תפקודי ריאות+CT חזה +בדיקת דם לשעלת והן יצאו תקינות למעט בדיקת הct חזה שבה גילו כי יש לי שרידים/זיהום דלקתי ונתנה לי במשך 10 ימים אנטיביוטיקה והיא לא עזרה, לכן היום ממש רופא המשפחה הגיע למסקנה כי הכל נובע מהחרדה ועלי לקחת מעתה והלאה 1 מ"ג אלפרוקס עד שארגיש מצויין כמו בעבר.

שאלותיי הן:
    1. האם רופא משפחה יכול לקבוע כזה דבר בלי התיעצות מפסיכיאטרים?
    2. האם עלי לקחת 1 מ"ג בבוקר בבת-אחת או שמא לחלק במשך היום?
    3. האם יש מצב שלא אתמכר (ראו את שרשמתי מעלה , אני הצלחתי להתמודד עם 0.25 , לפעמים בין 0.25-0.5 ואפילו שבוע הצלחתי להיות בלי אלפרוקס)

תודה על תשובתכם, ליבי

הוספת תגובה

• רסיטל + אלפרוקס, אודה לעזרתכם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/05/2013

רופא משפחה רשאי לרשום תרופה נוגדת חרדה, אך באופן קצר ומוגבל.
    סיכון להתמכרות וכן סכנה לתופעות לוואי , כולל חמורות עד מוות באם מערבבים עם אלכוהול.
    יש לנסות ליטול קסאנקס XR , פחות תופעות לוואי, השפעה ארוכת טווח ( 24 שעות), שוב לזמן מוגבל וקצר.
    יש צורך לשלב טיפול בשיחות. בסיס החרדה טמון בתת מודע ומרכיב נפשי, עבודה נכונה, במיוחד CBT , זיהוי מחשבות מעוותות ומגבילות, לימוד טכניקות רגיעה והרפייה , לעתים יעילות כמו קסאנקס ומאפשר הפסקת תרופות.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, עוד דבר ברשותך

ליבי
    28/05/2013

חשל"צ שאני מאוד אחראית וכל תקופת נטילת הרסיטל והאלפרוקס לא נגעתי כלל באלכוהול, למרות שהפסיכיאטרית הרשתה לי כוס אחת בכל אירוע (ז"א חודשיים ומשו לא נגעתי באלכוהול)
    1.חוץ מהתמכרות, מהם תופעות הלוואי לטווח הארוך בנטילת האלפרוקס? אני מעוניינת לדעת.
    אם אקח במשך חצי שנה רצופה כל יום 1 מ"ג זה ולא אגע באלכוהול כלל האם עדיין אני יכולה להפגע?
    2. אתה הצעת טיפול cbt , שמעתי גם על טיפול של פסיכולוג קליני , מה יותר טוב ולמה ?

אגב, אינני מעשנת אם זה עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, עוד דבר ברשותך - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/05/2013

שימוש ממושך בבנזודיאזפינים יכול להוביל להתמכרות וצורך לעלות מינון, כמו כן השפעה שלילית על הקורדיניה, זיכרון וערנות ודיכוי מיוצר של מערכת העצבים.

CBT - טיפול התנהגותי קוגנטיבי, טיפול קצר מועד, עד 12 פגישות בדר'כ , גם פסיכולוגים עושים זאת.
    טיפול דינמי פסיכואנליטי - שעושים פסיכולוגים אך גם פסיכיאטרים, טיפול ארוך טווח, שנים .. מכוון לתובנות, "טיפול שורש" יותר חפירה בילדות, חיפוש קשרים דינמיים בין העבר ילדות וסבל בהווה, בירור האני האמיתי, התמודדות עם כעסים ותוקפנות זיהוי מערכות הגנה נוקשות וניסיון להשיג גמישות...

רוב העבודתי בקליניקה הפרטית זה שילוס תרופות + טיפול בשיחות ( CBT או דינמי)
    לדעתי הטיפול הטוב ביותר לאורך זמן - טיפול דינמי - פסיכואנליטי.

פרטים נוספים לגבי CBT באתר שלי , כולל פרק קריאה בחינם !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות בבקשה
    יוסי
    27/05/2013

אני אובחנתי על ידי שני פסיכאטרים שאני יש לי הפרעות פסיכוטיות

שאלה 1 האם אני חייב להיות מטופל כדי לתבוע ביטוח לאומי נכות כללית?
    שאלה 2 אם התרופה מפריעה לי בנהיגה אני אמור לוותר על הנהיגה או על הטיפול?
    שאלה 3 בן אדם שמפסיק לקחת תרופה בגלל תופעת לוואי בנהיגה זאת סיבה מוצדקת?

סליחה על ריבוי השאלות
    אשמח לקבל תשובות אפילו קצרות

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות בבקשה

הוספת תגובה

• כמה שאלות בבקשה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/05/2013

לגי נכות אין תנאי לטיפול אלה עדות לפגיעה תפקודית.
    ללא טיפול מסודר, לדעתי פסיכיאטר לא יחתום על כשירות לנהיגה, בגלל הסכנה לחזרה של מצב פסיכוטי ...
    לא מומלץ להפסיק טיפול, מומלץ לדבר עם רופא מטפל ולנסות לטפל בתופעות לוואי ואו לשנות טיפול מתאים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה 3

שמוליק
    28/05/2013

שלום יוסי.

התשובה הסטנדרית של הרופאים בפורום לשאלה האם להפסיק את התרופות על דעת עצמי היא שאין להפסיק ללא התייעצות עם הרופא המטפל.

איני רק רוצה להביא לידיעתך, שלפעמים זה טוב וכדאי.

הרופאים במחילה מכבודם, ממש לא יודעים עד כמה הסבל מתופעות הלוואי של התרופות הוא בלתי נסבל, והם ממילא אומרים " נו יאללה כבר, אפשר לסבול את תופעות הלוואי..."

אני יכול להבטיח לך שאם היו מחייבים אותם לקחת את התרופות שהם נותנים במינונים שהם נותנים והם היו מרגישים את תופעות הלוואי שלהן - היד על ההדק לא הייתה כל כך קלה. כדאי לציין שכל פסיכיאטר אמור לחוות קשירה.

לדעתי - כל התיאוריה של חוסר איזון כימי במוח היא ממש לא נכונה. עובדה שאיין כמעט פסיכיאטר שמטפל רק בתרופות. שיב לב שכל רופאי הפורום מטפלים גם בשיחות וב C.B.T. . אילו זו הייתה בעייה של המוח - אז התרופות היו צריכות לפתור את הכל.

הטיפול העיקרי בבעיות נפשיות הוא לא ע"י תרופות, וממילא כאשר הטיפולים האחרים עושים את שלהם - אז אין יותר צורך בתרופות, ואפשר להפסיק אותן בהדרגה.

סבל מתופעות הלוואי של התרופות מצדיק את הפסקתם, ובלבד שאתה מודע למצבך, ואתה יודע שהמצב עלול להתדרדר בעקבות כך, ואתה בטוח שאתה מספיק אחראי לקחת אותן שוב אם זה יקרה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק

מאור
    15/06/2013

אם הכול היה מסתדר כמו שאתה אומר אז העולם היה יפה יותר ...
    אתה לא חושב ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

שמוליק
    16/06/2013

שלום.

הבנתי מתגובה אחרת שלך שאתה לוקח תרופות וחושב שהן עוזרות לך.

אם הן עוזרות לך, אז תמשיך לקחת. אני מעלה את האפשרות להפסיק רק למי שסובל מתופעות הלוואי ובוטח בעצמו שאם המצב יתדרדר אז הוא יחזור וייקח תרופות, והוא רק חושש להפסיק בגלל לחץ מהרופאים.

מי שחושב שהתרופות מועילות לו, או בכל אופן מועילות יותר מאשר תופעות הלוואי שלהן - שימשיך לקחת.

כל טוב,
    שמוליק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה