פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כנראה יש לי סכיזואפקטיבית
    חסוי
    14/06/2013

שלום ,אז ככה לפני כמה שנים התחלתי טיפול פסיכאטרי , שמהטיפול יצאתי עד לא מזמזן בערך עם התרופה רספידון מינון 3 מ"ג.

בשלב כל שהוא הפסקתי, כשגיליתי שיש תופעות לווי לתרופה, ושאני חווה אותם בגללה.

הלכתי לפסיכאטרית אחרת ,שהסברתי לה מה יש לי ולמה הפסקתי רספידון.
    בעיקר בגלל קושי להרדם
    ועייפות ובעיות זקפה.(כעבור זמן ללא נטילתה ,הדברים בסדר מבחינת תופעות לוואי)

היא נתנתה לי את אינווגה ,בצורה כזאת ,שהיא התרופה שתתאים לי יותר ,שהיא הולכת לעזור לי והתאימה לי את זה עלידי כך שלא יהיו לי את התופעות לוואי עם ריספונד.

הייתי פיקח לפני שאני הולך לישתות ,ראיתי שכתוב עליה אותן תופעות לוואי שציינתי ,ואולי עוד אחרות.

אני לוקה מהקטע כנראה רואה דברים לא נכון ושומע דברים לא נכון- שהכל מדובר עליי ועל המראה שלי .

מאז שהתחלתי לקורא את הספר הסוד ,וקבלתתי עוד טיפים עליו, המצבורח לי השתנה לטובה , ועוד דברים חיובים קרו.(כמובן שיישמתי לא מהקריאה )

אחרי שקראתי את הפתק שבא עם התרופה,וראיתי באינטרנט שאיזה אחד כתב שהוא נטל אותה ,והיו לו תופאות לוואי זה גרם לו כמעט לגירושים ואין חשק מיני.

עקב זה שנראה לי הבנתי שתרופה כזאת נוטלים במשך כל החיים ,גורם לי לחשוב ,שלא בא לי לחיות. יש לי מחלה שמקשה עליי, הטיפול בה בעזרת תרופה עם תופאות לוואי , אם לא אקח את התרופה, אי אלול להגיעה לאשפוז ששם גם אקבל תרופות, אני מרגיש ככה או ככה אני תקוע.

אין לי מחשבות על התאבדות ,אך אני מרגיש שאין טעם לחיים בצורה כזאת.

אני כרגע לא מתפקד בכלל,אני כל הזמן בבית.
    האם התרופה הזאת תעשה לי חיים קלים בדרך אחת אבל חיים קשים בדרך אחרת ?

אני לא שותה אלכוהול, אך בתקופה שיצאתי ,שתיתי אלכוהול.
    (אני חושב שאסור לסמוך על הפסיכאטר בעניים עצמות, הוא גם בנאדם ויכול לעשות טעות, אבל שתמרר לי את החיים-ואותו אחד נראה לי לא בסדר)

תודה. וסליחה על המכתב הארוך,שהיה עוד מתומצטט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יכול להיות שלא תצטרך בעתיד תרופות

שמוליק
    16/06/2013

שלום.

ישנה הסכמה מפה לפה, שטחםול בבעיות נפשיות ובסכיזואפקטיבית בפרט אינו יעיל אם הוא רק ע"י תרופות.

אני אומר שהעיקר הוא הטיפול המבוסס על קשרים אישיים כגון שיחות C.B.T. וכיו"ב.

כשהטיפולים המבוססים על קשרים אנושיים עושים את שלהם, אז אפשר לחשוב ברצינות על הפסקת התרופות, במיוחד אם ישנו סבל מתופעות הלוואי שלהן.

וישנו משהו שכדאי מאוד לומר אותו: פסיכיאטר שמורה למטופל להפסיק את הטיפול התרופתי למי שסובל מתופעות הלוואי - מסכן את עצמו בכך שאם המצב יתדרדר והמטופל יזיק לעצמו או לסביבתו, אז הרשיום שלו בסכנה, ולכן, לא אומרים לאף אחד להפסיק עד שנראה שעל פי כללי הרפואה המקובלים ניתן להפסיק.

אבל אם מטופל מחליט על דעת עצמו להפסיק - הם מוגנים.

אני מציע לך לתלות את הצלחת ההשתקמות בטיפול המבוסס על קשרים אישיים, ואז תוכל להפסיק את הטיפול התרופתי ותוכל להנות משני העולמות.

בהצלחה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה יש לי סכיזואפקטיבית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

יש למצות את התרופה.
    במקרה של תופעות לוואי, יש כיום תרופות רבות
    בעלי פרופיל בטיחותי גבוה, כגון: גאודון, אריפלי ..
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסוציאציות והתקפי זעם
    לורי
    14/06/2013

בטיפול כבר 4 שנים במהלך הטיפול הבנתי שאני סובלת מדיסוציאציות על קו הרצף...ובשביל החיבור בן כל חלקיי אני צריכה לקבל את כולם .

אתמול במהלך התקף זעם הכאתי את עצמי עם מקל על הידיים והראש כשאני צועקת לעצמי תמותי כשכל הזמן הזה אני כאילו משקיפה מבחוץ ......לא יכולה יותר לחיות ככה .

נמאס לי לא לדעת מי אני ?נמאס לי שקטעים שלמים מחיי בעקבות הטראומה אני לא זוכרת בכלל רק יודעת שהיו ....נמאס לי מהניתוקים נמאס לי מהפיצוליים איך חיים עם זה..

חשבתי אולי להעזר בתרופות השאלה לפני שאני ניגשת לרופא האם ישנם תרופות שניתן לקחת רק במצבים של התקף .ההתקף הקודם היה לפני חודשיים . בשאר הזמן אני מתפקד נשואה + 4 ילדים עובדת .

ושאלה נוספת אם אני ניגשת לפסיכיאטר דרך המושלם האם גם אז הדברים נירשמים בתיק קופ"ח שלי .

רוצה למנוע את התקפי הזעם המטורפים האלו . תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    דיסוציאציות והתקפי זעם

הוספת תגובה

• דיסוציאציות והתקפי זעם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

ביקור אצל הרופא יהיה רשום במקרה והוא מתעד במחשב אשר מחובר לקופ'ח, אך מן הסתם לקבלת החזר לפעמים יש צורך באבחנה.
    טיפול יכול לעזור, בדר'כ נהוג באופן רציף וקבוע ולא רק בזמן התקף.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האים אפשר להפסיק את הוולבוטרין אחרי
    מרב
    14/06/2013

שלום שמי מרב ואני ברגיל לקחתי פאקסט כל יום 1 הפסיכיאטרית החליפה לי כדור לוולבוטרין מכיון שהיתלוננתי על השמנה ונפיחות אבל לא עומדת בתשלום של כל חודש 130שח וביגלל זה שוקלת לקחת מרשם מהרופא לפאקסט מכיון שגם אנני מרגישה שינויי כלל אותו דבר מבחינתי אנה מכם תחזירו לי תשובה בבקשה

הוספת תגובה

• האים אפשר להפסיק את הוולבוטרין אחרי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

במטרה להפחית סיכון להשמנה
    מומלץ
    פריזמה או סרנדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ניתן לעשות?
    מור
    14/06/2013

שלום, אשמח מאוד לעזרה.

בת 28, סובלת מדיכאון, חרדות וOCD.

במשך שנים התנסתי במגוון כדורים.
    לפני כ 7 שנים התחלתי טיפול בויפאקס, ונטלתי אותו למשך 5 שנים.
    הוא מאוד הקל עלי, יותר מכל כדור אחר, הפסקתי את הטיפול כיוון שהתחילו לי תופעות לוואי.
    בהוראת פסיכיאטר, שהסביר לי שזה עלול לקרות לאחר הרבה זמן, ושיש לנסות כדור אחר.

בשנתיים האחרונות ניסיתי כמה וכמה כדורים, רובם לא השפיעו עלי כלל, וחלק מהם גרמו לי לתופעות לוואי מאוד קשות (כמו לדוגמה- דופק שעלה ל200).
    לפני כ5 חודשים הפסיכיאטר אמר שכדאי לנסות שוב לחזור לויפאקס.
    ויפאקס עוזר לי מאוד מאוד, הכדור הזה פשוט מחליש כל חרדה אצלי.
    כשחזרתי לויפאקס לא היו לי תופעות לוואי מלבד סחרחורות קלות שחלפו מהר.
    בימים האחרונים שוב מתחילות לי תופעות שחוויתי כשהפסקתי עם הכדור.. כשעתיים- שלוש לאחר נטילת הכדור אני מרגישה מסטולה, קצת מרחפת..
    אבל מה שמפריע לי יותר מכל- כשאני ישנה אני חווה עצבים גופניים בלתי רגילים, אני זזה מצד לצד התנועות חדות ומלאות מאמץ, התנועות כל כך חדות ומהירות, שזה גורם לי להתעורר.
    הרגליים שלי מרגישות מלאות בעצבים, כאילו שבא לי לבעוט בכל הכוח.

מה אפשר לעשות עם זה?
    אני לא רוצה להפסיק עם הויפאקס, הוא פשוט עוזר לי.
    אבל קשה לי לישון ככה, זה מאוד מטריד ומשאיר אותי עייפה למשך היום.

האם זו תופעה מוכרת?
    האם בכלל ניתן לעשות משהו נגד זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• מה ניתן לעשות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

מתאים לתופעות לוואי
    יש לשקול הורדת מינון או שינוי טיפול
    מומלץ לפנות ולהתייעץ עם רופא מטפל בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונלה ואלכוהול
    דליה
    14/06/2013

אני לוקחת ונלה כבר 11 שנים, בשנה האחרונה אני שותה כוס יין או כוס בירה כמעט כל יום, האם זה עלול לגרום לי נזק? (אני יודעת שעל פי המרשם אסור לשתות אלכוהול)
    אם כן, מה הנזק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ונלה ואלכוהול

הוספת תגובה

• ונלה ואלכוהול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

תיאורתית כן, השפעה על המוח והכבד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקסל
    אלעד
    14/06/2013

שלום רב
    לאחר ניסיון של תרופות רבות שלא הגיבו הפסיכיאטר שלי הציע לי לנסות את סימבלטה או איקסל.
    ניסיתי בערר אפקסור וגם הוא הזיק יותר משהועיל.
    שאלתי המדוייקת היא - מאחר ושתי התרופות פועלות על שני המנגנונים, רציתי לשאול האם גם האיקסל (דבר שקראתי רק על הסימבלטה) עשויה בתוך 3-4 ימים לשפר את מצבי הרעוע, בהנחה כמובן שהדכאון שלי נובע בעיקר ממחסור ברמת הנאואדרנל ????
    אני יודע שבשתי התרופות ההשפעה המלאה גם על הסרטונין תבוא לאחר מספר שבועות... שאלתי היא דווקא על ההשפעה ברמת הנאואדרנלין האם גם האיקסל משפיעה בה הזאת תוך ימים בודדים ???
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    איקסל

הוספת תגובה

• איקסל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

תגובה צפויה לאחר כחודש
    שינוי במינון חייב להיות איטי והדרגתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תרופה
    הדרה
    13/06/2013

שלום,
    האם יש לצפות לתגובה כל שהיא במעבר,אצל אדם חולה אלצהיימר בן 85,
    בין האימיפרימין(פרימוניל) 25מג' לאנפרניל 25 מג'?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תרופה

הוספת תגובה

• החלפת תרופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

תגובה כל שהיא בהחלט.
    אנפרניל משפיע הרבה יותר על עליה של סרוטונין....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנאפרניל
    אופק
    13/06/2013

שלום רציתי לשאול אם לקחתי בבוקר ציפרלקס 5 מג ואני רוצה לקחת היום בלילה אנאפרניל 25 מג כהתחלת טיפול במקום ציפרלקס זה אפשרי? והאם כדאי לקחת את הכדור בערב או בבוקר?

לקביעת תור
    סגירה
    אנאפרניל

הוספת תגובה

• אנאפרניל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

לאחר הפסקה מוחלטת לש ציפראלקס, בהחלט ניתן.
    25 מ''ג של אנאפרניל לא בדיוק שווה לציפראלקס 5 מ''ג
    אבל בהחלט ניתן להתחיל במינון נמוך של אנאפרניל.
    מומלץ , מעקב ל'ד , דופק ואקג סביב אנאפרניל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת סרנדה
    ענת
    13/06/2013

שלום רב, אני נוטלת סרנדה כשבעה חודשים ובחודש האחרון התחלתי תהליך של הפסקת הכדור (בצורה הדרגתית, ירידה של רבע כדור כל שבוע) בשבוע וחצי האחרונים התחילו לי כאבי ראש חזקים כל יום שלא עוזבים אותי גם אם אני לוקחת כדור לכאבי ראש, אומנם עם הכדור הכאבים מעט פוחתים, אך הם חוזרים לאותה רמה ת מאוחר יותר. השאלה שלי אם זה חלק מתופעות הלוואי של הפסקת הסרנדה? ואם כן כמה זמן בערך הדבר נמשך?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת סרנדה

הוספת תגובה

• הפסקת סרנדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

בהחלט ייתכן כחלק מתופעות לוואי
    יש להפחית כל שבועיים - 3
    במקרה של תופעות לוואי קשות, לעתים עדיף לעבור לפריזמה ואז לנסות להפסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

ענת
    22/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שום דבר לא מציאותי
    מ
    13/06/2013

הי,
    אני בן 20 , לוקח זיפרקסה, יש חשד להפרעת אישיות כל שהי , ותסמינים של פסיכוזה, נשלחתי לעשות מבחן פסיכיודאיגנוזי ושבוע הבא אני יקבל את הדוח.
    אתמול וקצת היום הרגשתי משהו מוזר ומפחיד מאד, הרגשתי כאילו שום דבר לא מציאותי חפצים ,אני מנסה לבחון אותם הרגשה מפחידה הרגשתי כאילו אני עומד להשתגע , ממה זה יכול להיות והאם יש דרך לטפל בבעיה.
    בעבר אושפזתי במחלקת נוער , וקבעו שיש לי חרדה,....
    בבקשה עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    שום דבר לא מציאותי

הוספת תגובה

• שום דבר לא מציאותי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

ייתכן חרדה ברמה גבוהה
    לא חייב להיות סכיזופרניה, במיוחד אם אתה מבין שהתוכן חריג ולא מציאותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר אסטו-ציפרלקס
    מור
    13/06/2013

האם המעבר יכול להפחית את תופעות הלוואי?
    האם זה בעצם אותו כדור?
    האם ניתן להמשיך לקחת ברצף או יש להמתין מספר ימים ביניהם?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר אסטו-ציפרלקס

הוספת תגובה

• מעבר אסטו-ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

החמר הפעיל זהה
    לפעמים שינוי מפחית ואו מגביר תופעות לוואי
    מאוד אינדיבידואלי.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות
    מנחם
    13/06/2013

שלום , בני סובל מחרדות קשות ובעיקר שאלות שנשאלות כל הזמן "שאלות הלמה " למה אני הולך ? למה אני עוש ? למה אני פה ? וכו' כל פעם רק שאלות ברצוני לציין כי הוא נקלע למצב זה לפני 3 חודשים הוא החל טיפול לפני כחודש של ציפראלקס שלאחונה עלה למינון של 15 מ"ג אני בטוחה שהוא מטופל טוב אבל מדוע אין הטבה הוא ממש מיואש בוכה כל הזמן אבל ממשיך לתפקד בחוסר בירה (הוא חייל) הפסיאטרית שלו טוענת שהוא סובל מחרדות קשות שגורמות לשאלות והוא צריך להיות סבלני , איך לעזור לו ממש מתחננת לעזרה .

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות

הוספת תגובה

• סבלנות

שמוליק
    13/06/2013

שלום דינה.

קשה מאוד לענות על שאלה כזו באינטרנט, אני מניח מן הסתם שהרופאים יגידו שצריך הערכה מקצועית המבוססת על בדיקה יותר מעמיקה.

על כל פנים, יש לי תחושת בטן, שצריכים להיות סבלניים איתו.

בהצלחה וכל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

לפי התיאור לא מספיק טוב .
    יש צורך בבדיקה חוזרת, בדיקת אפשרות לשנות מינון או להוסיף תרופה,
    יש צורך להוסיף טיפול בשיחות ( פסיכוטראפיה )
    מומלץ לשלול : שימוש בסמים , קפה, ממריצים..
    יש לבדוק גופני : בלוטת התריס, טסטוסטרון , באם ברזל נמוך - לשלול ציליאק,
    בדיקות דם כלליות ועוד...
    יש לשלול גורמי דחק בצבא, אירוע נ טראומתי ( התעללות , ת''ד .. וכו..)
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפראלקס

מנחם
    17/06/2013

תודה על התשובה , ברצוני לציין כי יש מעט הטבה אבל בני טוען שיש עליות ויש פתאום נפילות האם כך נעשה הריפוי ? הוא שותה חודש ובשלושה ימים האחרונים 20 מ"ג מתי יהיה כבר שיפור משמעותי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה וחוסר רגשות
    אופיר
    13/06/2013

היי, אני סובל מאוסידי, סכיזופרניה, הפרעת אישיות וקשב וריכוז.
    אני בשנה האחרונה מרגיש שלחפצים יש רגשות, אני מרגיש שאם אני צריך לקנות מוצר בחנות ואני מתחרט אז החפץ נעלב שלא לקחו אותו ואני לוקח ללב ושוקע בדיכאון. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה וחוסר רגשות

הוספת תגובה

• סכיזופרניה וחוסר רגשות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/06/2013

יש צורך בבדיקה מקצועית וניסיון לאזן מבחינת הטיפול התרופתי.
    השאלה הבסיסית , עד כמה מובן שהדבר לא מציאותי או חריג וכמה מציק,
    האם מחשבה שלך או חיצונית ?
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה וסכרת
    דור
    12/06/2013

שלום.
    יש לי שאלה על השפעת סימבלטה על סכרת (סוג 1).
    היום התחלתי לקחת את הכדור, פעם ראשונה,60mg אחרי ארוחת הבוקר.
    כל היום היו לי סוכרים נמוכים למרות שלא שיניתי שום דבר בתזונה או התנהלות (לא עשיתי ספורט, לא החלפתי פרפרית של משאבת האינסולין, ממש יום שגרתי).
    האם התרופה יכולה לגרום לירידת סוכר(ספיגת אינסולין טובה יותר)?
    כמובן שאין מה לדאוג, אני ערני למצב ומודד סוכר לעיתים תכופות כדי לא להגיע להיפוגליקמיה..
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה וסכרת

הוספת תגובה

• סימבלטה וסכרת - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    12/06/2013

שלום דור
    לסימבלטה ישנה השפעה משמעותית רק על הנאורופטיה הקשורה לסכרת ול לא על הסגרת עצמה.
    מכל מקום,מינון של 60 מג התחלתי עלול להיות קשה מנשוא..לעיתים עדיף להתחיל ב30 מג ולעלות בהדרגה על פי הצורך
    תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של תרופת MAO ותרופת SSRI
    דנה
    12/06/2013

שלום רב התחלתי טיפול בתרופת SSRI מלפני בערך שבועיים בשם לוסטרל ,
    כאשר ביקרתי אצל רופאה מומחית יש לי בעיה של מיגרנות היא רשמה לי ריזלט ולקחתי את זה פעם אחת מלפני שבוע . היא אמרה שאין בעיה בין שילוב התרופות ,

אך קראתי בויקיפדיה דברים ממש מפחידים שלשילוב בין תרופות אלו עלולה להתרחש תגובה בין תרופתית עד 3 שבועות , וגם עם מאכלים מסוימים . מה לעשות? אני כבר לא אטל את הMAO שנטלתי רק פעם אחת אך את הSSRI אני נוטלת מידי ערב..
    תודה.

הוספת תגובה

• שילוב של תרופת MAO ותרופת SSRI - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    12/06/2013

שלום לך
    אכן השילוב דורש זהירות רבה אך הוא אפשרי אם הוא תחת פיקוח צמוד.
    במקרה שלנו:זה כבר פסה,עבר- תמשיכי עם הלוסטרל.
    ישנם מעכבי מאו כמו נרדיל אותם אסור בשום פנים ואופן לשלב עםssri!!!!
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה ! מעריכה.

דנה
    12/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה