פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכרון סלקטיבי
    גבי
    29/10/2012

שלום אני בן 32 מאובחן סכיזופרניה
    הכל קרה לי בהודו אחרי הרבה סמים . אין לי זכרונות מהתקופה שם או שזו הייתה תקופה טראומטית ולכן אני לא זוכר , ההקשר שכאילו החיים שלי נעצרו שם וכל מה שאני עושה קשור לתקופות שקדמו .
    זה אומר שקשה לי ל" להתנתק " ממוסיקה או להקה ששמעתי אז ואני לא ראש פתוח בנוגע לדברים חדשים .
    האם יש עזרה בדברים כאלו ?

לא שזה מטריד אותי פשוט שאלה , כבר יצאתי מהמצב הזה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכרון סלקטיבי

הוספת תגובה

• זכרון סלקטיבי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2012

שיחות טיפוליות יכולות לעזור, במידה מסויימת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

אלכס
    31/10/2012

שאלה קצת מוזרה, אבל אני יודעת שסמים יכולים לגרום למחלה להתפרץ מהר יותר
    אבל הם יכולים לגרום למחלה עצמה?
    האם סכיזופרניה היא מחלה גנטית בלבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה למחלת הכלבת
    אלכס
    29/10/2012

שלום.. רציתי להתייעץ אתכם בנוגע לתופעה מוזרה שאני חווה בשנה האחרונה.
    זה הופיע אחרי שליטפתי ושיחקתי עם חתול רחוב, משהו שעשיתי כל חיי מבלי לחשוב פעמיים. הוא הזיל עלי קצת ריר, משהו שהעלה לי לפתע מחשבה על מחלת הכלבת, חזרתי הביתה וקראתי על המחלה באינטרנט, ואז הסתובב בי מתג שלא מפסיק לעורר צרות מאותו היום.
    ההרגשה היא שנהייתי אובססיבית למחלה, מעולם לא התנהגתי כך והפתעתי לא רק את עצמי אבל גם את הוריי ובעלי, לא הפסקתי לקרוא ולדבר על המחלה. הפסקתי לישון בלילות וחוויתי חרדות רבות שהפריעו לי לתפקד בחיי היום יום, ללטף גור חתולים חמוד שראיתי ברחוב ירד לגמרי מהפרק! באיזשהו שלב, כשהחרדות לא נתנו לי מנוח, לקח אותי אבי למשרד הבריאות ושם אמרו לי שאין שום סיכוי שנדבקתי, וגם שכבר שנים רבות לא היו מקרי כלבת באזור המגורים שלנו.
    אבל חזרתי הביתה ופקפקתי, שכנעתי את עצמי שזלזלו בי ונפנפו אותי, שסיפרו לי שקרים.
    במשך חודשים לא הצלחתי להירגע.
    אמנם מאז הצלחתי להרגיע ולהשקיט את העניין, מצאתי תחומי עניין ודברים שישכיחו ממני את המחשבות המטרידות, אבל אני מרגישה שהן עדיין שם, בכך שאני מפחדת ללטף חתול רחוב, בכך שלפעמים אני יושבת ושומעת רעש בבית ואז מעלה מחשבות מאד לא הגיוניות שחלילה יש לנו עכבר בבית שעלול להיות נגוע במחלה ולנשוך אותי (לא הגיוניות כי אחרי כל מה שקראתי עליה, הדבר בכלל לא הגיוני!)
    אני שומעת ציוצי עטלפים מחוץ לחלון ונחרדת.
    אני נחרדת מהמחשבה על לנסוע לצימרים בצפון עם המשפחה (שם המחלה נפוצה)
    שלשום לצערי, דרסנו צבוע שהתפרץ לכביש, והעלתי מחשבות מאד מטומטמות על שזאת התנהגות מוזרה לצבוע ואולי הוא היה נגוע, ואולי הרוק שלו עבר דרך המאוורר של האוטו ונגע בי.
    אני לא נותנת לעצמי לחיות, אבל באותה המידה אני מסתכלת על חבריי מלטפים חיות, נוסעים לצפון, נוסעים להודו (שם המחלה נפוצה במיוחד) ונהנים מחייהם, בזמן שאני אובססיבית ויושבת בבית, וקוראת על המחלה, רואה סרטונים ביוטיוב ומעסיקה את עצמי במחשבות שווא.
    אני חושבת שאני יודעת על המחלה הזאת ברמה של מדען ותכף אוכל להתחיל לעבוד על תרופת פלא.
    לפעמים אני חושבת לעצמי, לעזאזל עם זה, אולי כדאי ללכת לקבל חיסון ומנת דחף כל כמה זמן ולדעת שאני מוגנת כדי להפסיק לחשוב על זה? אבל יש כאן שתי בעיות, האחת שזה לא מבטיח שהפחד והאובססיה יתפרצו בכיוון אחר ושניה היא שיש לי בת קטנה, ואני מניקה, אני לא יודעת עם החיסון אפשרי בזמן הנקה ואני גם מרגישה שאני נהיית אובססיבית אליה, היא עוד לא בת חצי שנה ואני כבר חושבת על שלא אשלח אותה לטיולים בצפון וקייטנות. בעלי לא מבין, והוא כועס ומתוסכל, המשפחה שלי יורדת עלי במקום לנסות להבין, ואפילו אני לא מבינה מאיפה זה נובע ולא יודעת מה לעשות עם עצמי.
    אין לי כסף או אפשרות (אין מי שישמור על הילדה) ללכת לפסיכולוג או לפסיכיאטר כרגע,

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה למחלת הכלבת

הוספת תגובה

• המשך

אלכס
    29/10/2012

למה עם כל המודעות שלי על כך שאני חושבת מחשבות טיפשיות ומתנהגת בצורה אובססיבית ומטומטמת, אני לא מצליחה להפסיק?
    אני יודעת שאפשר להגיע בחינם לפסיכיאטר של קופת החולים אבל בעבר הייתי אצל שניים בגלל שחשדתי שיש לי לקויות למידה ורציתי להתייעץ, אבל ההרגשה שהם נתנו לי (ובגלל זה הלכתי לחוות דעת אצל פסיכיאטר אחר שנתן לי את אותה ההרגשה), היא של זלזול רציני, נכנסתי לחדר וברגע שהתחלתי לדבר הם השתיקו אותי ורשמו לי תרופה נגד דיכאון, כשאמרתי שבאתי בגלל משהו אחר, אחד מהם אמר לי שזה נובע מהדיכאון ושאשתה את נוגדי הדיכאון כדי לראות איך ישפיע. הפסיכיאטר השני מיהר לשנות את המרשם לריטלין במקום נוגד דיכאון ובמקום לדבר איתי, הוא לחץ עלי לקחת את המרשם וללכת.
    הם לא טרחו להקשיב לי, והרושם שהתקבל הוא שהם מטפלים רק בעזרת תרופות, ולכן אני רוצה קודם למצוא את מקור הבעיה ולראות עם אפשר לפתור אותה אחרת.
    אבל בקופה שלנו יש רק את שניהם, ואין לי אפשרות לנסוע לעיר אחרת.
    אני אובדת עצות וכבר שנה לא נהנית מהחיים אלא עוסקת בחרדות, והכי מבאס זה שאני ובעלי לא מפסיקים לריב כי החרדות שלי עברו גם אליו- הוא משרת בבסיס צבאי ויש שם כלבים משוטטים שמסתובבים, וחיות בר שונות, החל מעכברים עד שועלים. כשהוא נאלץ לישון בבסיס אני מתקשרת אליו לוודא שהם במבנה מוגן וסגור ואני כל הזמן דורשת ממנו שישבע שלא יתקרב לכלבים בגלל האופי שלו, כי אני יודעת שבעבר הוא היה הולך להאכיל אותם עם שאריות מהמטבח, אני בודקת אותו בחשאי שחלילה ננשך ונחרדת מכל פצע. הוא מודע לזה ומאד כועס עלי, וזה מגיע לוויכוחים סוערים כשהוא מעלה את הנושא שאני לא אעיז להתנהג ככה אל הבת שלנו. לפעמים הוא הולך ועושה לי בכוונה, ניגש ללטף חתול רחוב, כי כבר נמאס לו מההתנהגות שלי. ואז אני יושבת במשך חודשים ומחכה ל"סוף".
    אתם מבינים כמה המצב שלי מתסכל ודבילי? בבקשה תעזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    30/10/2012

שלום אלכס.

אני מתנצל מראש אם תיפגעי מהדברים שאני כותב.

תחושת הבטן שלי אומרת שזה סיפור לא אמיתי. זה פשוט לא נשמע לי הגיוני שאת מודעת לכך שהחשש מכבלבת הוא לא ריאלי, ולמרות זאת את מתנהגת כאילו החשש היה אמיתי.

בכל אופן, עצם זה שאת מודעת לכך שהחשש הוא לא ריאלי, זו כבר התקדמות.

מעבר לזה, אין לי משהו חכם להגיד.

הדבר היחידי שאני יכול אולי להציע זה שאם את מאמינה באלוהים, אז תתפללי אליו שיעזור לך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למומחים ולשמוליק

אלכס
    30/10/2012

שמוליק, תודה על תגובתך ובכל זאת הייתי רוצה לשמוע את דעת המומחים ויותר מכך, המצב שלי מסקרן אותי ועוד בתור מישהי שמתעניינת בפסיכולוגיה והתחילה ללמוד לאחרונה. כיצד הייתם מגדירים את זה? תמיד חשבתי שמודעות להתקפי חרדה ואובססיות יכולה לעזור להחלים מהר יותר, אבל נראה שככל שהייתי יותר מודעת, חיפשתי הסברים יותר ויותר לא הגיוניים.
    שמוליק, כנראה שקראת רק את ההתחלה של ההודעה, אני יודעת שכתבתי הרבה, אבל התשובה שלך לא כל כך בהקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למומחים ולשמוליק - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    31/10/2012

שלום לך אלכס
    מצטער אם התגובה שלי תהיה קצרה בהשואה למה שכתבת!
    אם באמת את רוצה להרגיש טוב אז גשי לטיפול.נקודה.
    במסגרת הקופה שלך או אחרת.
    ניתן מאוד לעזור לך!
    אין דרך אחרת בטח לא הפורום!
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    31/10/2012

שלום לך שמוליק
    מחשבות אובססיביות יכולות להיות אגודיסטוניות דהיינו, האדם יודע שאינן הגיוניות ובכ'ז הן מטרידות אותו!מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה !!
    שרית
    29/10/2012

אחי בן ה 24 עיוור מלידה אוטיסט עם התפרצויות , הכאות עצמיות וגרימת נזק רב לעצמו.
    רציתי לדעת האם אשפוז בבית חולים כגון איתנים , לתקופת זמן מוגבלת , ניתן לעזור לו ולפתור את הבעיה של ההתפרצויות? ולאזר אותו? לציין כי הוא נוטל מס' תרופות על בסיס אפילפסיה ופסיכיאטרי אשר עד כה לא גרמו לשום שיפור או שינוי .

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה !!

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה !! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/10/2012

לפעמים אישפוז מהווה את הפיתרון הטוב ביותר לאיזון תרופתי , במקרים מורכבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    29/10/2012

כמה שאני מנסה לשנן חומר לימודי וחוזר עליו אולי עשרות פעמיים כלום לא נכנס לי לראש אפילו לא חצי שורה.האם זה מרמז על הפרעת למידה או הפרעת קשב?עוד משהו,מחשש שאולי אני לא לומד נכון ניסיתי לעבור הדרכות של למידה נכונה שלא יצאה מזה כלום,גם טכניקות של שיפור הזיכרון.האם ריטלין יכול להועיל.אני פשוט חייב ללמוד

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/10/2012

הפרעת קשב וריכוז - הפרעה ניורוהתפתחותית , סימנים החל מגיל 7 .
    יש לשלול חרדה, דיכאון, חוסר שינה , השפעת חומרים, חוסר בוויטאמינים ועוד...
    לסיכום: מומלץ בדיקה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה נגד דיכאון
    אלעד
    29/10/2012

שלום,
    אני מטופל ב-2 תרופות נגד דיכאון - הראשונה היא מרטזאפין (מירו) במינון של 45 מ"ג והתרופה השנייה סרטרלין במינון של 200 מ"ג.
    שני התרופות עושות את העבודה אבל התרופה השנייה הסרטרלין גורם לי לבעיות של תפקוד מיני מאד קשות. מעבר לירידה החזקה בחשק המיני אני מאד מתקשה להגיע לאורגזמה.

בחלק בלתי מבוטל של התרופות הייתה לי תופעת לוואי גם של צריבה בשתן, זה לא המצב בסרטרלין.

תהיתי האם יש תרופות שלא כוללת את תופעת הלוואי של צריבה בשתן וירידה בלבידו? תוכלו לפרט אותן כדי שאתייעץ עם הפסיכיאטר שלי.

תודה לעוזרים.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה נגד דיכאון

הוספת תגובה

• תרופה נגד דיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/10/2012

EDRONAX

WELLBUTRIN

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    סיון
    28/10/2012

שלום רב,
    אימי בת 55 אינטילגנטית ביותר, מאובחנת כ-27 שנה כסכיזופרנית בתחילת הדרך היתה מאושפזת פעמיים ומאז מאוזנת (עצמאית) ע"י פסיכאטר בקופת חולים. לפני כ3 שבועות התאשפזה בבית חולים כללי למשך 5 ימים על רקע ירידת מלחים חמורה כנראה עקב הרעלת מים. יש לציין שבמהלך האשפוז שינו לה את הטיפול התרופתי מ-48 מ"ג פרפנאן ל 20 מ"ג זיפרקסה, גאודון במקום 80 מ"ג בואט אחת , 40"מ"ג בבוקר ו- 40 מ"ג בערב, כמו כן ביטלו מודל לגמרי (היתה מקבלת 150 מ"ג בסה"כ) וממשיכה לקבל דקינט 2 מ"ג.
    לטענת הפסיכאטר של בית החולים ההרכב התרופתי שהיתה מקבלת גרם לצמאון יתר ולשיבוש ההומאוסטזיס של המלחים ולכן נתן הוראה לשנות את הטיפול ולא לקבל את המלצותיו של הפסיכאטר בקהילה (שהמליץ בזמן האשפוז להשאיר את אותו טיפול תרופתי).
    מאז היא פחות מאוזנת העניין מתבטא בשיכחה, חוסר ריכוז, בכי ופתאום שמחה וחוסר בטחון. הרופאה בקהילה המליצה לאשפזה!!!
    חשוב מאוד לציין שאימי סובלת מחרדה קשה ביותר מאשפוז חוזר בבתי חולים פסיכאטרים ולא סתם

אני מאוד מודאגת ורציתי לשאול מספר שאלות

1)האם יש דרך לאזן אותה שוב ללא אשפוז ואם כן כיצד? (יש לנו אפשרות לממן פרטי)
    2)האם תוכלו להביע חוות דעת על השינוי התרופתי?
    3)האם מומלץ להחליף רופא או לקבל חוות דעת נוספת מרופא שאינו מכיר אותה?

תודה רבה מראש,
    סיון

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• ובכן???????????

סיון
    30/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה טובה

שמוליק
    30/10/2012

שלום סיון.

השאלה שלך היא שאלה טובה מאד, אבל על פניו נראה שזו מציאות מאד מסובכת ומורכבת.

אני מאד מסופק אם ניתן לתת תשובה על השאלה שלך דרך האינטרנט. יכול להיות שבגלל זה אין עדיין תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתייחסות

סיון
    30/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2012

היי סיון
    ראשית כיום נהוג להתייחס לזמן כתרופה , TIME AS A DRUG , שינויים לוקחים זמן ולא תמיד מהירים, במיוחד בקרב אוכלוסיה קשישה.
    חוות דעת מקצועית נוספת , זה זכותכם ותמיד מומלץ.
    טיפול ללא אישפוז אפשרי, אך לזכור שבמהלך אישפוז יש אפשרות למעקב קליני וטוב יותר וניתן לעשות שינויים תרופתיים יותר בקלות בגלל היכולת לנטר ולעקוב, זאת לעומת טיפול פרטי שמן הסתם יש מגבלות.
    לגבי הרכב התרופות, יש קושי להביע דעה, ללא פירוט השיקולים הקליניים, שהיו בידי הרופא המטפל.
    מומלץ לנסות לפנות לרופא פסיכיאטר המטפל באוכלוסיה מבוגרת.
    ( פסיכוגריאטר)
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

סיון
    31/10/2012

מדוע אתה מתייחס לאימי בקשישה ? בגלל זמן המחלה?
    היא בת 55 ולפי ההגדרות בספרות המקצועית היא לא נחשבת לקשישה....

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקות
    שרית
    28/10/2012

האם התרופה רספרדל עלולה לגרום בצקות ברגליים?

לקביעת תור
    סגירה
    בצקות

הוספת תגובה

• בצקות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/10/2012

לא שכיח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סאפריס במקום זיפרקסה
    קובי
    28/10/2012

לצוות הרופאים שלום רב אני מאובחן כסובל מf20.6 נוטל זיפרקסה אדרונקס איטומין גבפנטין ובונדורמין הפרעה שינה והשמנה רבה ברצוני לשאול האם ניתן להחליף את הזיפרקרסה בסאפריס? האם הסאפריס גם סדטיבי? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    סאפריס במקום זיפרקסה

הוספת תגובה

• סאפריס במקום זיפרקסה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/10/2012

במקרה של השמנה מומלץ לשנות.
    לא סדטיבי כמו זיפרקסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר

קובי
    29/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות ספורטיבית וטיפול תרופתי
    LK
    28/10/2012

פעילות ספורטיבית בעת טיפול תרופתי אמורה לגרום לתוצאות יותר טובות?
    אין שום מניעה לעסוק בזה?

תודה!

הוספת תגובה

• פעילות ספורטיבית וטיפול תרופתי - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    28/10/2012

שלום רב,
    תלוי באיזה בעיה מדובר ובאיזה טיפול. ידוע כי פעילות ספורטיבית בפני עצמה וגם בשילוב עם הטיפול התרופתי עוזרת במצבים של דיכאון וחרדה, וכמובן אין שום מניעה מפעילות ספורטיבית בזמן הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברים שאסורים בעת טיפול תרופתי:
    GL
    28/10/2012

* האם יש הגבלות מסויימות בעת טיפול תרופתי?
    * מותר לעסוק בפעילות גופנית?
    * מותר לעשות טיפולי שיניים עם הרדמה מקומית?

תודה!

הוספת תגובה

• דברים שאסורים בעת טיפול תרופתי: - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2012

מומלץ פעילות ספורט
    לגבי טיפול שיניים, באופן כללי אין מניעה חד משמעית, תמיד מומלץ לברר עם רופא מטפל ( מצב גופני, השפעה על הלב וכו... )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מאפקסור
    משה
    27/10/2012

האם גמילה מאפקסור עלולה לגרום לחרדות ודיכאונות לתקופה מסוימת? אני לוקח במקביל גם וולבוטרין האם התרופה זאת יכולה למנוע ולעזור עם תסמיני הגמילה?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מאפקסור

הוספת תגובה

• גמילה מאפקסור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2012

לגבי תופעות גמילה , תיאורתית כן ..
    וולבוטרין יכול לעזור חלקי.
    ייתכן צורך בנוגדי חרדה לתקופה קצרה ..
    בהצלחה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברים שאסורים בעת טיפול תרופתי
    LK
    27/10/2012

* האם יש הגבלות מסויימות בעת טיפול תרופתי?
    * מותר לעסוק בפעילות גופנית?
    * מותר לעשות טיפולי שיניים עם הרדמה מקומית?

תודה!

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה, תודה.

LK
    28/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות
    מודאגת
    27/10/2012

שלום

אני מטופלת ברמרון 15
    ציפרלקס 20
    ליריקה 75

כבר מעל שנה

לאחרונה הייתה החמרה במצבי הרוח הדכאון והחרדות

והרופא הוסיף לי למיקטל במינון מינימלי

שתיתי במשך כ-4 ימים
    והרגשתי מאוד מוזר,
    מעופפת, התגברות חרדות מעורב עם דיכאון ,
    לחץ ,בלבול והרגשה מוזרה..

הפסקתי אחרי 4 ימים אך המצב לא השתנה,
    כבר שבוע לא נוטלת למיקטל
    וסובלת מחרדה קשה,
    שמתבטאת בדופק של 100 פעימות לדקה ברוב היום

האם זה לא מסוכן ??

האם הלמיקטל לא התנקה מהדם ?
    או שזה בכלל לא קשור אחד לשני

אודה לתגובה בהקדם..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

• למודאגת אל תהיי כול כך מודאגת. ברגע

מתוקה
    27/10/2012

שאת מפסיקה ליטול כדור מסויים ההשפעה של אותו כדור נעלמת עם הזמן. אז אצל אחד זה לוקח יומיים, אצל אחר זה לוקח שבוע, ואולי אצלך שבועיים אהיי סבלנית, והסירי כול דאגה מליבך. החיים יפים השמים כחולים והשמש זורחת לכי לך לטייל ,לכי לים, לבריכה לשופינג בקניון לכי תעשי לעצמך דברים שעושים לך טוב בחיים וכך תשכחי מהכדורים הללו, ההשפעה שלהן תיתפוגג לאט לאט ועימה אני מניחה גם הדאגה שלך.
    יום טוב מאמי, ואל תידאגי אף פעם, חיים רק פעם אחת ועל כן חבל למלות את חיינו בדאגות שווא, החיים יפים ,אולי סעי לאיזה טיול בחו"ל? טיולים ובילויים הם לדעתי התרופה הטובה ביותר לסבל ולאי נעימות בחיים שניגרמה כניראה מגורמים שאינם קשורים לנו, כמו במיקרה שלך. ואם תישאלי אותי אני ביכלל לא בעד כול הכדורים הפסיכיאטרים, זבל אחד גדול כול הכדורים האלה. אני הולכת להוריד מהתפריט היומי שלי את כול הכדורים הפסיכיאטרים שאני לוקחת וזאת אחרי שאעבור את כול סדרת ניתוחי המוח שהחלטתי לעבור. לעיתים יש פתרון כירורגי למחלות מסויימות , ואולי הוא עדיף על לקחת תרופות שגורמות לדאגה ולדיכאונות אפריים עקב הדאגות, הייתי ממליצה לך לחשוב על הכיוון. אני מאוד מרוצה מהניתוחים שעברתי. מבחינתי הם אלו שהצילו את חיי הניתוחים הללו, ובראשם מנתח המוח שלי, נשמה קטנה שלי, נשמה קטנה וטהורה. תאמין לי את תהיי כול כך מרוצה אחרי ניתוח שתעברי שתגידי איך לא חשבתי על זה קודם ואיך לא ראיתי אופציות אחרות לטיפול. שלעיתים אנשים נירתעים מהם רק ביגלל שזה ניתוח כירורגי, ועוד ניתוח מוח שזה נישמע דבר מפחיד. מאמי זה לא מפחיד ביכלל זה הדבר הכי טוב שאת יכולה לתת לעצמך בחיים. ניתוח מוח אחד שיפתור לעצמך את כול הבעיות האלה שלך. ואחריו תהיי הבן אדם הכי מאושר בעולם שהחזיר לעצמו את החיים שלו, ושקיבל את חייו שוב או לא שוב במתנה. החיים הם כמו מתנה ועלינו לדעת לנצלם ולהנות מהם כמה שאפשר, כי אף פעם דברים שחווינו בחיים לא יחזרו ומה שלא חווינו בתקופות מסוימות לא נוכל לעולם לחזור שוב לחוותם.
    אז בהצלחה בכול דרך שתיבחרי וזיכרי את אשר רשמה לך פה מתוקה ,זיכרי את דבריי טוב טוב כי יום אחד את תודי לי אם תעשי את אשר רשמתי לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על איזה ניתוח במוח את מדברת?!?!

GL
    28/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הניתוח שלי לא שלה

מתוקה
    28/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    28/10/2012

שלום לך: שילוב לאמיקטל בטיפול עם נוגדי דיכאון היא שילוב ידוע ומוצלח- מטרתו לחזק את ההשפעה הנוגדת דיכאון של התכשירים האחרים-הלאמיקטל ספציפית נטול כמעט תופעות לואי ומה שאת מתארת = במיוחד אם המינון היה מאוד נמוך- לא כ''כ מתאים ללאמיקטל .
    מומלץ לחזור לרופא המטפל להיתיעץ עימו על המשך הטיפול ומינונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ונטילת ציפרמיל
    טלי
    27/10/2012

שלום
    אני בת 34 אמא לילד בן שנתיים
    אני נוטלת ציפרמיל 40 מג יותר מחצי שנה
    אני בתחילת ההריון
    רציתי לדעת אם ציפרמיל לא מסוכן לשימוש בהריון?
    זה ממש דחוףףףףףף לדעת
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ונטילת ציפרמיל

הוספת תגובה

• הריון ונטילת ציפרמיל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2012

לא מסוכן.
    בתחילת הריון, טרימסטר ראשון , עדיף מינון הכי נמוך שניתן.
    תמיד מומלץ להתייעץ עם המרכז בירושלים, שירות חינם ומעולה.

פרטים:
    יעוץ טרטולוגי

מרכז המידע בנושא חשיפות סביבתיות בהריון מספק מידע והדרכה על סמך נתונים עולמיים וישראליים לגבי בטיחות/ סיכון לעובר כתוצאה מחשיפה לתרופות, זיהומים, קרינה, כימיקלים, מחלות אמהיות וגורמים סביבתיים.

השירות מיועד לנשים בהריון, רופאים, אחיות, עובדים סוציאליים, רוקחים ולציבור הרחב.
    המרכז מנוהל על-ידי פרופ' אור-נוי וקיים משנת 1987.

חיפוש גוגל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בקשר למאניה דיפרסיה
    אנונימי מתעני
    27/10/2012

שלום רב,
    אני מאובחן כאדם עם מאניה דיפרסיה ומטופל ע"י דפלפט 500 מ"ג.
    רציתי לשאול על שני דברים:
    1. רישיון נהיגה.
    2. תעודת הוראה.

אני מעוניין להוציא רישיון נהיגה + להיות מורה, האם האבחון שלי כאדם עם מאניה דיפרסיה יפגע לי בשני הנושאים הללו.
    אני בעל תואר ראשון ממכללה מוכרת ושואל בקשר לתעודת הוראה כי הבנתי שעוברים שם בדיקות רפואיות. האם לא אוכל לעבוד כמורה בישראל? האם יתנו לי תעודת הוראה או ימנעו ממני?
    והאם מותר לי ללמוד לרישיון נהיגה? האם אקבל אותו? או שימנעו ממני את שני הדברים הללו.

האם החוק הישראלי מפלה אנשים עם מאניה דיפרסיה בשני התחומים הללו?
    יש לציין שאני לוקח תמיד את התרופות בזמן ולא שוכח אותן.

תודה רבה,
    אנונימי מתעניין

הוספת תגובה

• שאלה

LK
    28/10/2012

איך הכדורים השפיעו עליך? ומה עם תופעות לוואי?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בקשר למאניה דיפרסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2012

רישיון נהיגה אפשרי כל עוד המצב הקליני יציב, ללא תועות לוואי, מעקב מסודר.
    לגבי הוראה, לא מכיר את הנהלים. אנשים מפורסמים היו עם מאניה דפרסיה כמה שאני יודע .והמשיכו להחזיק במשרות בכירות , ... אז לדעתי לא צריך להיות מיגבלה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי היה ראש הממשלה הזה?

שמוליק
    29/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה