מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זריקה- זיפדרה 300שילה23/10/2012
אני מגלה תופאות לוואי קשות מאוד עד כדי שינוי במהות של הבן שלי. הוא בנאדם אחר לגמרי. לבחור שהיה לו זיכרון פנונמאלי- יש קשיי זיכרון לכל הטווחים. קצר, ארוך. יש קושי טכני לבחור השיה מאוד טכני, יש קשיים בהבנה פשוטה לבחור שהיה חכם מאוד. פשוט נמחק הבן אדם שהיה. אוכל, מקלחת וישן. זה מה שנשאר מאיש. יש בנוסף גם הרבה חשדנות ותוקפנות.
ידוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה- זיפדרה 300 - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור24/10/2012שלום רב,
על סמך תיאור התסמינים, לא סביר כי מדובר בתופעות לוואי של הזריקה, אלא התסמינים הם חלק מהמחלה ממנה הבן שלך סובל. סביר להניח כי המשך טיפול בזריקה והתמדה בטיפול עשויים להביא לשיפור במצבו. כמו כן, מאוד חשוב כי הבן יופנה למסגרת שיקומית במטרה לשפר את התפקוד ולשקמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות שמתייחסות לכל הסובלים מבעיותGL23/10/2012
יש לי מספר שאלות שנראה לי מתייחסות לרוב האנשים שסובלים מבעיות נפשיות ולא מתייחסות למקרה ספציפי ולכן אשמח לתשובות לשאלות הבאות :
* האם בן אדם שסובל מדיכאון בינוני עד קשה - דיכאון שמשפיע על המון תחומים בחיים, נגזר עליו לסבול מזה כל החיים? כלומר: אני מניח שאם ייקח כדורים זה יקל עליו, אבל זה משהו שהוא ילך איתו כל החיים(כמו נניח אדם שכורתים לו יד או רגל ואין אפשרות אמיתית להחזיר את זה), או שזה משהו שאפשר להחלים ממנו בעזרת כדורים או טיפול פסיכולוגי או שטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי רק מקל על הסבל?
* למה ברחבי האינטרנט יש המון אנשים שיוצאים נגד התרופות הפסיכיאטריות? במידה ואדם סובל מדיכאון מתמשך שלא חולף, זה אמור להקל עליו , למרות התופעות לוואי...?
*לפי מה שהבנתי כדורים מעלים את המצב רוח ומקלים על הסיפטומים ומכניסים אותך למן גבולות גזרה של בית כלא נפשי, כלומר אם אני אפשט את זה במספרים, אם המצב רוח שלך היה 10% אז הכדורים מעלים את המצב רוח ל40-50 אחוז ,מה שמצד אחד מוריד ממך את התדירות של העצב אך מצד שני מונע ממך לחוות אושר אמיתי וגורם לך לסגירות מסויימת...אשמח לאישור מאנשים שלקחו כדורים וגום אישור מהפסיכיאטר
*מאנשים שלקחו כדורים. התופעות לוואי זה משהו שאפשר להתמודד איתם בדרך כלל, או שבמקרים רבים התופעות ללואי עולות על המצב רוח ברמה כזאת שאתם מעידיפים לוותר על הכדורים ולסבול מהדיכאון? או שהכדורים גורמים לכם להיות "אדם אחר" (במובן החיובי) .ברור שזה משתנה מאדם לאדם אבל אשמח בכל זאת לתשובה.
תודה לעונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמוליק, אשמח גם לשמוע את חוות דעתך
GL23/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שמוליק24/10/2012חסידי ברסלב אומרים שאם אתה מאמין שאפשר לקלקל אז תאמין שאפשר לתקן.
הדברים נכונים גם לגבי בעיות נפשיות, ולא רק, אלא אפילו בן אדם שכרתו לו יד, יכול להיות שניתן לייצר יד מחדש על סמך ה .D.N.A שלו. ניתן לשבט אותו ע"י כל תא שלו, וליצור משובט שיש לו בדיוק את אותו .D.N.A , אז כנראה שגם ניתן ליצור רק יד. ויכול להיות שאפשר איכשהו לחבר, אולי בעתיד תהיה אפשרות כזו. ימים יגידו, אבל זה נכון שכעת, זה משהו שאמורים לסבול ממנו כל החיים.
לדעתי, השאלה האם טיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי פותר את הבעיה או רק מקל על הסבל היא שאלה פילוסופית, שאין לה יותר מדיי השלכות למעשה.
על הסרת משקפיים בלייזר, מקובל לומר שהיא מקלה על התסמינים ואינה מרפאת את המחלה. אין חולק על כך שהרבה אנשים שעברו טיפול כזה רואים טוב. אני בטוח שזה ממש לא מעסיק אף אחד האם הטיפול ריפא את המחלה או הקל על התסמינים, העיקר שהוא רואה טוב.
לדעתי, מי שמתנגד לתרופות הפסיכיאטריות, ורוצה לראות בהן משהו שאינו מוסרי, טועה.
אם הן מועילות לאנשים, אז אין שום סיבה בעולם למנוע מאנשים ליטול תרופות שמועילות להם, אפילו אם נגיד שהתועלת היא דמיונית בלבד (אפקט הפסלבו).
(ראו המשך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שמוליק24/10/2012אם יש לי אי אילו טענות כנגד התרופות, הן בעיקר כלפי זה שצריך להגיד לאנשים את האמת, ושלתרופות ישנן תופעות לוואי, ולפעמים הנזק מתופעות הלוואי גדול מהתועלת, ובמקרה כזה, כל עוד הבן אדם אינו מסוכן, זוהי זכותו המלאה להחליט לעצמו האם אישית האם התרופות מועילות לו יותר או מזיקות לו יותר.
לגבי תרופות נוגדות פסיכוזה, ידוע שאחת מתופעות הלוואי שלהן היא עייפות חזקה. צריך לומר את האמת על כך, ולא לומר שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה".
כמו כן, לא צריך לאיים שאם מפסיקים לקחת את התרופות אז בהכרח המצב יהיה גרוע יותר, גם אם הדבר נכון ברוב המקרים. ישנם מקרים שבהם הפסקת התרופות מועילה, וזוהי זכותו של כל מטופל להחליט בעצמו מה טוב לו, כל עוד הוא נמצא במצב שאינו מחייב אישפוז כפוי.
עוד יש לי טענות כנגד זה שאין מסגרות שיקומיות שבהן המשתקמים יכולים להחליט שהם אינם מעוניינים לקחת תרופות. גם אם תקום מסגרת כזו, כנראה שהיא לא תזכה בתמיכה כספית של משרד הבריאות. יש להקים גם מסגרות שיקומיות שיזכו לתמיכה של משרד הבריאות למשתקמים שאינם מעוניינים ליטול תרופות, ולאפשר גם להם להשתקם באופן הוגן.
לגבי השאלה על תופעות הלוואי, אני בהחלט חושב שאין לכך תשובה חד משמעית. כל אחד "סובל" באופן שונה מתופעות הלוואי, כל אחד רשאי להחליט בעצמו בשאלה של תועלת מול סבל מתופעות לוואי, וכל אחד צריך לראות את עצמו חופשי להחליט לעצמו.
נקודה נוספת שאני מבקש להעלות היא לגבי הסבל מהסטיגמה החברתית. אני חושב שהרבה פעמים הסבל הגדול הוא מהחברה שמנדה. אני מקווה ומאמין שהעניין יבוא על תיקונו, אבל זה יכול להמשך עשרות שנים. עד אז, אני מאמין שכל מי שמתמודד עם בעיות נפשיות צריך לקראות את עצמו גיבור, בעצם הרצון להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אחרי לידה שלא מגיב לתרופותאני23/10/2012
אני שנה אחרי לידה. מטופלת אצל פסיכולוגית וגם ע"י תרופות. כרגע עם סימבאלטה 120 מ"ג. המצב כל הזמן מתנדנד, כאשר יש הרבה נפילות. גם אסטו לא עזר לי. האם להמשיך ולנסות תרופה שלישית? כל כך קשה לי בבקשה תעזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון אחרי לידה שלא מגיב לתרופות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון23/10/2012שלום לך ומזל טוב לך!
שילוב תרופות בטיפול בדכאון עמיד (כמו אצלך) הינה אסטרטגיה טיפולית עדיפה על החלפת תרופה.
אולי תנסי את זה להחלמה מהירה יותר?
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!חיה23/10/2012
הי,אני בת 28 בגיל 11 עברתי התעללות מינית משהו מהמשפחה, ולפני שנתיים סיימתי קשר של 3 שנים בהם שנתיים וחצי הייתי שם יקב איומים וכפייה,זה היה נורא פשוט חייתי ע"י שלט מרחוק,למזלי לא הסכמתי לגור עימו יחד...כיום יש לי סיוטים ופחדים בכי בלילות,ושוהה המון בים לבדי בוכה וכותבת אשא עברתי בחיי,קורעת את הדפים ומשליכה אותם לים,אולי כך הזכרונות ימחקו, אך לצערי ממש לא...... כיום אני מטופלת ע"י פסיכולוגית מדהימה,ליאת פרי לרר וג"כ ע"י פסיכיאטרית אשר המליצה חי על הכדור TOPAMAX איני יודעת אם כדאי להתחיל בטיפול...*האם יש תופעות לוואי*האם אפשר להפסיק מהן בקלות*מה ההשלכות*האם הסביבה שמים לב על הפנים או ההתנהגות על לקיחת כדור פסיכיאטרי... תודה מראש על התשובות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק23/10/2012שלום חיה.
אינני רופא, ואני משיב על סמך נסיון אישי.
לתרופות הפסיכיאטריות ישנן תופעות לוואי, אבל אם את מרגישה שהתועלת מהן עולה על פני תופעות הלוואי, אז תיקחי.
אם וכאשר תחליטי להפסיק את הטיפול התרופתי, יכול להיות שבמשך תקופה של כמה חודשים עדיין תרגישי את תופעות הלוואי.
אני באופן אישי לקחתי הרבה מאד תרופות, ובמשך חצי שנה מאז שהחלטתי להפסיק עדיין הרגשתי את תופעות הלוואי. אני מעריך שזו בערך התקופה שבה עדיין סובלית מתופעות לוואי.
החברה אינה יכולה לדעת שאת נוטלת תרופות פסיכיאטריות, ובכלל שאת מטופלת ע"י פסיכיאטר, תרגשי טוב עם עצמך שאת מתמודדת עם הקשיים; אנשים שמתמודדים עם קשיים הם חסונים יותר משאר האנשים. היי גאה בעצמך!!
מאחל לך כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה!!! - תגובה
מהודעתך עולה כי את במצוקה ומאוד סובל. סביר להניח כי יש צורך בטיפול נוסף, חוץ מהטיפול הפסיכולוגי כדי לשפר את מצבך הנפשי. קשה לי להתייחס לשיקולים בבחירת התרופה הספציפית ע"י הפסיכיאטרית המטפלת שלך ולחוות את דעתי בנושא, מאחר ולא ניתן לאבחן את מצבך האמצעות הפורום ולגבש המלצות טיפוליות. בכל מקרה, טופמקס היא תרופה עם מעט מאוד תופעות לוואי ונסבלת היטב ע"י רוב המטופלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון פסיכוטיפזית23/10/2012
ציינת לגבי אימי שיש לשלול פגיעה רפואית.
כיצד אנחנו עושים זאת לאן צריך ללכת
האם במיון יטפלו בה ויעשו לה סבב של בדיקות
ואיזה מן בדיקות צריך לעשות ואם יש צורך בפסיכיאטר שולחים פסיכיאטר למיון?
אנחנו ממש מיואשים.
אשמח תשובות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון פסיכוטי - תגובה
קודם כל כדאי לפנות לבדיקה של רופא משפחה שבמידע וימצא צורך לכך, יפנה את אימך לבדיקות נוספות או ליועץ מקצועי נוסף. באופן כללי, במידה ולא מדובר בבעיה חריפה שמתחילה באופן פתאומי, אין צורך לפנות למיון מאחר ולבמסגרתו לא מתבצע בירור מקיף אלא רק בדיקות דחופות מטרתן לגלות גורמים מסכנים במיידי.
במקרה ורופא המשפחה יקבע כי אין בעיה גופנית / נוירולוגית שמחייבת טיפול ומסבירה את המצב הנפשי, יש לפנוות להמשך בירור וטיפול לפסיכיאטר מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזאק ומטשטשים: מידזולם ופנטנילשירה23/10/2012
שלום,
אני נוטלת פרוזאק 20 מ״ג כבר תקופה ארוכה. אני עומדת לעבור קולונוסקופיה תחת טשטוש והבנתי שחומרי הטשטוש הנפוצים בבדיקה זו הם מידזולם ופנטניל.
האם אמורה להיות בעיה בשילוב שני חומרים אלו עם פרוזאק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזאק ומטשטשים: מידזולם ופנטניל - תגובה
לא אמורה להיות שום בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנט ונרדיל, לדר דוידאורמיטל22/10/2012
שלום לרופא,
מה ההבדל בין פרנט ונרדיל? לאיזה מהם השפעה חזקה יותר על הורדת לחץ הדם
ואורטוסטטיזם?
אגב אתה נותן אותן?
בתודה מראש!!
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנט ונרדיל, לדר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2012היי מירי.
התרופות שייכות לקבוצת חוסמי אנזים MAO , אשר תופעת לוואי שכיחה בשלב מסויים בטיפול, ירידה בלחץ הדם ( עליה במוח של ניורוטראנסמיטרים, מובילים לירידה בפעילות סימפאטטית בפרפריה , כלי דם ..)
התרופות מורכבות ועלולות להיות מסוכנות, מחייבות דיאטה מסויימת ( דלת גבינות מעושנות ועוד...), אני אישית מעדיף לא להשתמש בהן.
אני מעדיף במצבים עמידים להשתמש בנוגדי פסיכזה חדשים.
בחלק מהמצבים העמידים, שווה כקו 3 או 4 , לנסות בזהירות את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הסכיזופרניהמתוקה22/10/2012
האם ע"י ניתוח מוח ניתן להגיע לאותן תוצאות בדיוק כפי שניתן להגיע ע"י מתן כדורים למחלת הסכיזופרניה? ואם כן למה ומדוע אני חייבת לקחת כדורים שהפסיכיאטר שלי כופה עלי? הרי אני חיה חיים נורמטיביים עובדת יוצאת מטיילת אני לא חיה במוסד לחולי רוח, אז מדוע אני צריכה לקחת את שאיני רוצה לקחת. דורשת תשובה ומהר. כי אני שוקלת ליתבוע את הפסיכיאטר שלי על הפרת זכות חופש הפרט כפי שהעו"ד שלי אמר לי. הוא לא יכול ליכפות והוא נוהג בניגוד לחוק. חבל בישבילו אה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הסכיזופרניה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון22/10/2012שלום לך 'מתוקה'
אכן הפסיכיאטר שלך לא יכול לכפות עליך ליטול טיפול נגד רצונך..
הזכות הזאת מוענקת מכוח חוק רק לפסיכיאטר המחוזי וזאת רק במקרים מיוחדים..אינני מכיר את המקרה שלך ואיננו עוסקים בפורום בעינינים פרטיים..
אין כל ניתוח מוח שעשוי לרפא סכיזופרניה..
יש טיפול תרופתי מעולה לכך...למה לא לקחת?
למה לא להרגיש טוב ולהפסיק לסבול?
תנסי טיפול מסודר..מה כבר יש לך להפסיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול נוסה
מתוקה22/10/2012אני כבר טופלתי בעבר לפני 4-5 שנים וחיי נהרסו כליל לא תיפקדתי ולא עבדתי כמו שצריך ופשוט הרגשתי בן אדם חי -מת. אני בשום פנים ואופן לא מוכנה לקחת שום טיפול מאחר ואחרי ניתוח המוח שעברתי הרגשתי כול כך טוב שאינני מוכנה להרגיש כפי שאני מרגישה עכשיו עם הזבל שהפסיכיאטר שלי נתן לי. אם לא יושב מצבי למצב של אחרי הניתוח קרי ללא כדורים פסיכיאטרים ביכלל אני פשוט הנקוט בצעדים משפטיים נגד הפסיכיאטר שלי ואתבע אותו על הפרת זכויות אדם באשר הוא אדם. ממש לא, אני לא מוכנה לקחת אף כדור. לא עברתי ניתוח לשווא, עברתי בישביל להוריד את הכדורים הפסיכיאטרים זו היתה הסיבה שלישמה עברתי את הניתוח אז עכשיו הוא מחזיר לי את הכדורים האלה, לא ממש לא. אני לא מוכנה לזה ,אני אתבע אותו אם לא יוריד לי את כולם וכך גם רופא המישפחה שלי עם נותן לי איזשהו כדור פסיכיאטרי ללא ידיעתי. אני ממש לא מוכנה להכניס לפי אף כדור פסיכיאטרי. לא ולא. אני ממש בדיכאון מיכך. וכבר תקופה ארוכה נהנתי ולא הייתי בדאון ודיכאון, לא מוכנה להיכנס לדיכאונות ולהיות בדאון, ממש לא. אותי לא מכריחים לכלום, וחבל שהוא חשב שכך אפשר לחיות. אני לא יכולה לחיות ככה. ונימאס לי ליסבול מלקיחת כדורים. ואני לא מוכנה כבר ליסבול אפילו לדקה. ואני סובלת עם הכדורים לא בלי הכדורים ואם לא יופסקו הכדורים תוך יום אני פשוט הולכת מחר לעו"ד שלי ומסיימת את כול העיניין הזה בצורה הכי מכוערת שיש, קרי בבית מישפט. שיתבייש לו הפסיכיאטר הזה, חולה רוח בעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מציע לך לתבוע אף אחד
שמוליק23/10/2012שלום מתוקה.
אם החלטת להפסיק את התרופות, אז תפסיקי, ותוציאי לעצמך מהראש את השטות הזו שהפסיכיאטר כופה עלייך כביכול לקחת תרופות.
יכול להיות שסבלת מתופעות הלוואי של התרופות, ואחרי שתפסיקי מצבך ישתפר. יכול להיות שייקח קצת זמן.
עם זאת, אני מציע לך לרדת מהרעיון לתבוע את הפסיכיאטר, רוב הסיכויים שהתביעה תידחה, וסתם תבזבזי כסף ועצבים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק, אני חוזרת בי אני לא הולכת
מתוקה23/10/2012ליתבוע את הפסיכיאטר שלי, אני הולכת לירצוח את השכנה שלי. השכנה שלי אחראית לכדורים שאני לוקחת, גיליתי את זה היום פה מהשכנים. ועל כן אני הולכת לשסף לה את הגרון השמן שלה, כמו שמשספים לתרנגולת את הגרון. זה מה שאני הולכת לעשות. אתה צודק הפסיכיאטר שלי לא אשם, וגם לא חולה רוח, השכנה שלי היא החולת רוח המשוגעת ואני הולכת לירצוח אותה. ודרך אגב אמרתי לה את זה היום על הבוקר. זה היה הבוקר טוב שלי אליה. החתיכת בת זונה המשוגעת הזו מענה אותי פה שנים, כול דבר שיענה אותי היא תעשה היום אני פשוט אהרוג אותה, אחרי סבל של שנים על גבי שנים מימנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי חאלאס
שמוליק23/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף חייבת תשובה בבקשה! פרפנאןמורן22/10/2012
אני בחרדות קשות היתי אצל פסיכיאטר היום הוא רשם לי 4מ"ג פרפנאן ואמר שאחרי שהחרדה החזקה קצת תפחת נתחיל בטיפול SSRI..
יש לי פחד מוות מתרופות פסיכיאטריות (ומצד שני אני במצב נוראי וחייבת עזרה) הדרך היחידה שמרגישה שיכולה להתחיל לקחת את זה זה אולי לחצות את הכדור ופעם ראשונה לקחת רק חצי, אני יודעת שזשה לא רצוי אך האם זה מסוכן אם אעשה זאת? גם אם לא תהייה השפעה לטובה לפחות אראה שלא קרה לי כלום ולא השתגעתי וכו ויהייה לי אומץ למחרת לקחת כרגיל בבקשה עזרו לי מה ההשלכות אם אחתוך את הכדור לחצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף חייבת תשובה בבקשה! פרפנאן - תגובה
אין שום סכנה בלקיחת חצי הכדור. בכל מקרה, חשוב להדגיש כי המינון של כדור שלם (4 מ"ג) גם הוא מינון מאוד נמוך והסבירות לתופעות לוואי כלשהן היא מאוד-מאוד נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה חשובה נוספת בבקשה
מורן24/10/2012הפרפנאן עשה לי תופעת לוואי של חוסר מנוחה חזק בגוף והרופא החליף לי ל ZAPPA שאיתה אין לי תופעות לוואי (לאחר לקיחה ראשונה אתמול) מה שכן מאוד זרק אותי חצי כדור של 5מ"ג, וגם היום ישנתי הרבה, ואתמול אחרי הלקיחה ועד היום בבוקר שזה עבר הייה לי בגרון תחושת קור (כמו אציטון או אלכוהול בגרון שלא עבר גם לא אחרי שתייה או אוכל), ללא ריח של אציטון רק תחושה כזו בגרון הרופא אמר שזה בסדר אני רק רוצה לוודא גם פה.. ושאלה נוספת האם לאחר שחותכת את הזאפה לחצי (בקו החתוך) ניתן לשמור את החצי השני ליום המחרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
מורן24/10/2012התחושה בגרון היא של קור כזה (לא יובש בגרון) וכאילו אציטון/אלכוהול. היתה לי פעם תחושה כזאת בעבר (ללא שום כדורים) אחרי איזו הרדמה מקומית בניתוח שעשו לי. ופעם שנייה שזה קרה לי זה אתמול אחרי לקיחת הכדור ונשאר שעות עד היום בבוקר.. מקווה שזו תופעה לא מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור28/10/2012שלום מורן,
זאפה עלולה לגרום ליובש בפה, אך לא לתחושות אחרות. יתכן שהתופעה שתיארת לא קשורה לתרופה זו. בכל מקרה, כדאי להמשיך בשלב זה בטיפול ולא נראה כי יש סיבה לדאוג מאחר והתופעות שתיארת לא מעידות על בעיה או סיכון. בכל מקרה, במידה ויש לך ספקות, כדאי להבדק ע"י רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אך שאלתי העיקרית על התרופה
שירלי29/10/2012היא האם כאשר אני חותכת חצי זאפה (של 5 מג) ניתן לשמור את החצי השני ליום המחרת? בעלון כתוב "ניתן לחתוך או לכתוש בעת הצורך לשימוש מיידי" האם זה אומר שאם חותכת את ה ZAPPA לא ניתן להשתמש בחצי השני ליום המחרת? התרופה דיי ייקרה לכן אני רוצה לדעת אם לזרוק את החצאים הנותרים או שאפשר לקחת אותם. תודה ואגב לגביי התופעה שהיתה לי בגרון התחלתי לקחת את התרופה עם אוכל וזה לא מונע מזה לקרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה...
שירלי27/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני העגום עם תרופות פסיכיאטריות
מתוקה25/10/2012הייתי ממליצה לך לוותר גם על החצי כדור ולילמוד לחיות בלי כדורים. יש כדורים שלדעתי הם יותר מזיקים מאשר מועילים וגורמים לתופעות לוואי כול כך רבות שעולות על התועלת שבלקיחתן. למה לא ללכת לפסיכולוג. לכי לפסיכולוג טוב הוא בטוח ידע איך לטפל בחרדות שלך בצורה כזו שתאמרי לעצמך איך לא חשבתי על הכיוון הזה קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תפסלי את כל התרופות הפסיכאטריות
LK28/10/2012כל תרופה משפיע אחרת על כל אחד... יש כאלה שהתופעות לוואי מעטות ומי שבאמת נמצא במצב לא טוב אז בדרך כלל התרופות מאוד עוזרות לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקה:
LK28/10/2012במוסף "סופש" של מעריב התפרסמה כתבה על דיכאון ועל הטיפול בזה ויבן השאר דיברו גם על הכדורים וראיינו 2 "מפורסמים" שאמרו שהכדורים שינו להם את החיים ובקושי הם סבלו מתופעות לוואי. אז אל תכלילי סתם. לחלק גדול זה עוזר, כמובן שיש גם תופעות לוואי שמשפיעות על כל אחד בצורה אחרת. אגב את גם סובלת מדיכאון? איזה כדורים ניסית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן הפסקת רמוטיביעל22/10/2012
אני בת 18,ולוקחת במשך חצי שנה רמוטיב 500 מ"ג.
אני מעוניינת להפסיק,ולכן הרופא אמר לי שאעבור בחודש הבא ואקח חודש שלם רמוטיב 250 מ"ג, ולאחר החודש הזה אפסיק לחלוטין ובבת אחת.
ככה מפסיקים רמוטיב, או שיש איזה שהיא דרך אחרת? הדרגתית יותר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן הפסקת רמוטיב - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק22/10/2012יונית שלום- הדרך הזו היא בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף מאניה מתועדאנונימוס22/10/2012
אני מאובחן כמאניה דפרסיבי מזה 30 שנה (מהצבא כמובן). באחד מהתקפי המאניה בעבר (לפני 20 שנה) הסתובבתי עם מסרטת וידאו וצילמתי כמו שרק בהתקף מאני מסוגלים (בסגנון התוכנית מחוברים'). 20 שנה זה שכב מבלי שהרגשתי חזק מספיק לצפות בחומר הזה (כ- 60 שעות צילום מתקופה של שבועיים שלושה).
לאחרונה התיישבתי לצפות ב'חומר הנפץ' הרגשי הזה. היה מרתק. חוויה נדירה. נותן יכולת להתבונן במראה וגם להבין איך פועל המנגנון הזה של מאניה.
אני שוקל ליצור סרט דוקומנטארי מהעניין אבל לא רוצה להיחשף.
מעניין אותי לשמוע דעות על עצם העניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף מאניה מתועד - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי22/10/2012שלום רב.
מציע לך לשקול היטב פרסום חומר מדיה הנוגע לחייך האישיים ומצבך הנפשי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימוס23/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאנונימית21/10/2012
שלום יש לי שאלה חשובה.אני כבר לא כלכך יודעת מה לעשות ,ולמי לפנותואשמח אם תתנו לי תשובה.
אבא שלי,מוגדר כנכה מטעם ביטוח לאומי. הוא עבר שלושה ניתוחים, ניתוח לתיקון מסתמים,שלא הצליח לגמרי,וניתוח שני להחלפתםם לגמרי למלאכותיים.הניתוח השלישי היה קשור לדימום בקיבה.לא כלכך זוכרת.ת
הוא הולך לפסיכיאטרית,היא רושמת לו תרופות,רק מה ,הוא לא לוקח אותם,הוא חושב "שהוא לא צריך." "ושהכל בסדר"ואני יודעת בוודאות שזו טעות,כיוון שזה מתבטא בעצבים על כל שטות,כמו זה שהטלפון מצלצל בביית, והוא ישר מתרגז ומתחיל לקלל.או כל דבר קטן אחר,לפעמים מתעצבן על חפצים. גם אמא שלי מסכימה איתי,אבל הוא לא מוכן לקחת את התרופות האלו.הוא מתעצבן ,לםפעמם על חפצים גם,ולא מודע לזה אחרכך.אחרי זה יכול לדבר כאילו כלום,ואם אני מעירה לו על העובדה שהוא צעק סתם כי הטלפון צלצל הוא אמר שהוא בכלל לא צעק.קשה לי עם העובדה הזו,לא יודעת למי לפנות. וכמובן שאנ לא יכולה לקחת תרופות ולדחוף לו בכוח ואני גם לא אעשה זאת.הלכתי לעובדת סוציאלית תקופה בזמן התיכון מטעם בית הספר (בחינם).אך היא לא ממש עזרה לי בנושא זה,ורק אמרה שאני צריכה לנסות להתעלפם וליצור לי סוג של מעטפת ולא להתייחס,או ללכת לסבא וסבתא שגרים קרוב אלי. פתרון זה לא הועיל לי בכלל..וזה די קשה ומשפיע עלי,למרות שאני משתדלת שלא לקחת יותר מידי קרוב ואישי...כרגע אני לפני שרות צבאי,אני פוחדת,פוחדת שזה יחמיר למצב יותר גרוע של חפץ שיעוף עליי,וולא מעוניינת בכך. בשום פנים לחכות ולהגיע להחמרה שכזו!! תגידו לי מה עליי לעשות איך לפנות למי לפנות.ואם מישהו יוכל ליצור איתי קשר באופן פרטי ולכוון אותי קצת...כי השיחות של אמא שלי איתו לא כלכך מועילות.ושלי בכלל לא. ואני בשום פנים ואופן לא מוכנה לחכות ולהגרר יותר עם המצב הזה.כולם פוחדים במשפחה שיהיה עירוב של משטרה,ואני לא רואה שום סיבה לכך..וזה מה שכלכך מלחיץ אותם מלפנות. בבקשה תעזרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק22/10/2012שלום.
קודם כל, אני רוצה לומר לך שלא בטוח שאם אביך ייקח תרופות אז הכל יהיה בסדר.
מי שמודע לבעייתו, והולך לפסיכיאטר מיוזמתו, בדרך כלל מוצע לו טיפול נוסף מלבד הטיפול התרופתי. לדעתי, הטיפול הנוסף הוא העיקר.
אם את מתגייסת בקרוב, אז את יודעת שלא עושים בצבא שום בדיקה כדי לדעת האם למלש"ב יש חוסר איזון כימי במוח, וגם אילו הייתה נעשית בדיקה כזו בעבר שהייתה מראה על חוסר איזון כימי, לא ייתנו פטור על סעיף נפשי.
יכול להיות שלא יהיה אפשר לתקן אותו; לאמא שלי ז"ל גםן כן הייתה בעיה שלא טופלה ולא נראה לי שהיה אפשר לתקן אותה. בסופו של דבר, אע"פ שהיא מתה ממחלה פיסיולוגית, נראה שהבעיה הנפשית היא זו שבאמת הרגה אותה.
הייתה לי אמונה שניתן לתקן, אני רואה מדברייך שגם את מאמינה בכך שניתן לתקן את אביך, ואת מאד רוצה בכך, אבל צריך לקבוע גבולות, וצריך להיות איזה קו אדום, שאם הוא ייחצה, אז את מתרכזת בבניין האישיות שלך, ומניחה לו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי22/10/2012שלום רב.
אכן נשמע כי מצבו של אביך מטריד.
ממליץ לשקול הזמנת ביקור בית של פסיכיאטר.
ייתכן כי דווקא הגשת לתונה למשטרה במקרה של אלימות תבהיר את המצב החמור ותעזור למוטיבציה ש האב לפנות לטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה שלי.......
אנונימית22/10/2012בתגובה לשאלה שלי,איך קובעים ביקור בית עם פסיכיאטר? פשוט שואלים אותה בפלפון אם היא יכולה להגיע לבית?
והאם זה חייב להיות בהסכמה מוחלטת של המטופל?,וכמו שאתה רואה לפי מה שהסברתי,אני די בספק..
ואם מתגלה שהתרופות לא נלקחות? מה קורה אז?
כמו שאמרתי לך,לא אני אין לי את הסמכות או הכוח לדחוף אותן בכוח,וכך לא לאמא שלי...
אני אגיד לך את האמת,אני משתדלת להיות כמה פשחות בבית,בעיקר הולכת לסבתא או חברות,כי אני לא מסוגלת...ורק מי שחי בצורה כזו יכול להבין שזה קשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה21/10/2012
האם clozapine יעיל off label לחרדה כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי22/10/2012שלום לי.
קלוזאפין אינה משמשת לטיפול בהפרעות חרדה ומדובר בתרופה חזקה עם תופעות לוואי מרובות ואף מסוכנות.
ישנן אופציות תרופתיות מצוינות לטיפול בחרדה וכן טיפולים פסיכולוגיים יעילים.
ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר או פסיכולוג ולא ליטול תרופות על דעת עצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב כדור קלמנרביןיונית21/10/2012
שלום,
האם ניתן לשלב כדור קלמנרבין עם כדורים פסיכיאטריים אחרים ?
האם תתכן תלות או יגרם נזק לטווח ארוך בשימוש בכדור קלמנרבין ?
תודה,
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב כדור קלמנרבין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2012מדובר בטיפול "טבעי" , אין בעיה לשלב , הסיכוי להתמכרות כמעט אפסית, אך תלוי במינון ומשך הזמן. יש ליזכור שהתמכרות מורכבת ממרכיב פיסי ( תופעות גמילה כאשר מפסיקים, אי שקט וכו..) מרכיב פסיכולוגי ( השפעה על צורך פסיכולוגי ...).
בסך הכל טיפול בטוח ואם עוזר , זה עדיף על תרופות חזקות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריווןערגה21/10/2012
האם מותר לחצות לוריוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוריוון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/10/2012בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)