פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכולוגית חינוכית כגורם טיפולי?
    דורין
    26/10/2012

שלום רב
    בת 21 סובלת ממאניה דיפרסיה עם אפיזודה פסיכוטית בעבר
    כרגע מאוזנת (עם כדורים) אבל בנטיה לדיכאון
    המליצו לי על טיפול פסיכולוגי
    יש פסיכולוגית שאני מאוד קשורה אליה כי שוחחה איתי בעבר, אך היא בהתמחותה פסיכולוגית חינוכית. האם היא יכולה לעזור לי?
    או לחילופים פסיכולוגית ילדים- האם יכולה לעזור? שתיהן מכירות היטב את הרקע שלי וזה מקל עליי מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פסיכולוגית חינוכית כגורם טיפולי? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2012

מומלץ פסיכולוג קליני, אשר מסוגל להעריך מצב נפשי , מסוכנות ואו החמרה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכיאטר מחיפה.
    אורלי
    25/10/2012

חברה שנוטלת תרופות פסיכיאטריות קשות מזה 14 שנים הגיעה למצב שהתרופות מזיקות לה יותר ממועילות. היא נמצאת בדכאון עמוק ורוצה להתנקות מהן. הפסיכיאטר המטפל מעלה ומעלה את המינון. היא מחפשת פסיכיאטר אחר מאיזור חיפה. האם תוכל להמליץ על מישהו או טיפול אלטרנטיבי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על פסיכיאטר מחיפה.

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכיאטר מחיפה. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2012

אני ממליץ על ד'ר רוני ומוש.
    ד"ר ומוש רוני, פסיכיאטרים, בהשרון 17/6 נהריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשמוליק - אשמח לקבל תשובה
    GL
    25/10/2012

ראיתי שאתה פעיל בפורום והבנתי ממך שהפסקת את הטיפול התרופתי והייתי שמח לדעת ממה אתה סובל(עד כמה שאתה מוכן לפרט) ומדוע הפסקת עם הטיפול התרופתי(בגלל התופעות לוואי?) והאם הכדורים באמת שינו אותך מהקצה אל הקצה?
    ד.א לא ברורה לי ההתלונה של אנשים שהכדורים גורמים לעייפות, הרי תסמין מאוד נפוץ של דיכאון זה עייפות, והבנתי שיש כדורים נוספים שיכולים לגרום לעוררות.

& אני פונה אליך דווקא כי יותר טוב לפנות לאדם שמכיר חלק מההרגשה ולא לפסיכאטר שתפקידו רק להעלים תסמינים ולא באמת מכיר את ההרגשה או התחושה..

* אשמח לתשובה ממך, בתקווה שאתה מוכן לשתף.

תודה!

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    29/10/2012

שלום.

מה שקרה איתי זה שבגיל 18 שוחררתי מהצבא על סעיף נפשי למרות שמאד רציתי להתגייס, ולא רציתי להיות יוצא דופן בחברה.

בשל כך הייתה לי התפרצות פסיכוטית, ואושפזתי.

כעשר שנים אחרי זה, בגלל קשיים במציאת עבודה ובמציאת בת זוג הייתה לי התפרצות נוספת.

אינני יודע מה היה האיבחון שנתנו לי בגיל 18. האיבחון של ההתפרצות השניה היה מאניה דיפרסיה, ואח"כ החליטו לשנות אותו לסכיזו-אפקטיב.

אם יש משהו שאפשר להגיד שאני "סובל" ממנו היום, זה מסטיגמה חברתית, אבל אני חושב שאני מתמודד עם זה די יפה.

הפסקתי עם הטיפול התרופתי אחרי שנחה דעתי שהתרופות האנטי-פסיכוטיות הן הן הגורם לעייפות חזקה מאד, ולכן החלטתי להפסיקן.

אינני חושב שהתרופות שינו אותי מהקצה אל הקצה. לכל היותר, יכול להיות שהן עזרו לי לחזור לעצמי אחרי ההתפרצות הפסיכוטית. בכל אופן, לא נראה לי שהתרופות עזרו לי מעבר לזה.

יכול להיות שגם דיכאון גורם לעייפות. בכל אופן, בכל מקרה לגופו צריך לבדוק מה הגורם המשמעותי ביותר. מכל מקום, עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות.

אני חושב שכדאי להיות זהירים לפני שמאשימים את הפסיכיאטרים בהעלמת תסמינים. אם ישנה ביקורת שיש לי על הפסיכיאטרים בעניין היא שישנו מונח הנקרא "סימפטומים שליליים של המחלה" ונעשה בו שימוש נרחב כדי להסביר את העייפות. זה מריח מסריח שבעצם יש כאן סטייה מן האמת כדי לשכנע את המטופל להמשיך ליטול את התרופות כדי שישאר זומבי והעיקר שלא יפריע לחברה ה"נורמטיבית". לדעתי, צריך לומר את האמת ולאפשר למטופל להחליט בעצמו מה טוב בשבילו, וזה חלק מזכויות היסוד של המטופל. לא צריך לנקוט במניפולציות כאלה כדי שהמטופל יקבל את דעתו של הרופא וימשיך לקחת תרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    מאיה
    25/10/2012

היי, אני מטופלת בציפרלקס מזה כ-6 שנים 10 מיליגרם. החרדות חזרו והפסיכיאטרים המליצה לי להעלות ל-15. אני נטלת 15 מזה 4 ימים והחרדות קצת התגברו. יש לי 2שאלות:
    1. האם ציפרלקס מיועדת לטיפול בחרדות כי איני סובלת מדיכאון או שמא יש תרופה מתאימה יותר לחרדות?
    2. האם בשל העלאת המינון יש סיכוי שהחרדות יתגברו ? כמה זמן בערך לוקח עד שהמינון החדש ישפיע?
    אודה לתגובתך, מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2012

ציפראלקס נוגד דיכאון וחרדה.
    כאשר מבצעים שינוי ומעלים מינון יש סיכוי להחמרה בחרדות, זמני וחולף.
    מומלץ לישקול לשלב טיפול בשיחות- CBT.
    בהצלחה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואבן וקלונקס
    נטע
    25/10/2012

שלום, מה ההבדל ביניהם מבחינת משך ההשפעה וההתמכרות?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ואבן וקלונקס

הוספת תגובה

• ואבן וקלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2012

קלונקס יותר פוטנטי, יותר ממכר , זמן פעולה ארוך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילתא
    שאלה
    25/10/2012

אני מרגישה תחושה כזאת שהרכה שלי ליד המצח נמצאת בהשרייה.פשוטו כמשמעו.מה זה יכול להיות?עליי לפנות לפסיכולוגית או לפסיכיאטרית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאילתא

הוספת תגובה

• נראה לי שצריך לפנות לרופא המשפחה

שמוליק
    25/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילתא - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/10/2012

שלום לך חסויה
    נראה לי שכדאי לפנות לפסיכיאטר/ית שכן היא תוכל להסתכל הן על המרכיב הגופני (שכן היא רופאה לכל דבר) וכן על המרכיב הנפשי...(שכן היא פסיכיאטרית)
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים-מחשבות טורדניות
    דורין
    24/10/2012

סובלת ממאניה דיפרסיה עם דאגות מחשבות טורדניות והיה התקף פסיכוטי אחד בעבר...
    כיום סטודנטית ונתונה ללחץ פנימי וחיצוני רב(בעיקר מלחיצה את עצמי ללא סיבה)
    איזה תרופה טובה נגד דאגות/מחשבות טורדניות ללא סיבה?
    אני כיום לוקחת:
    אביליפיי ואדרונקס, והוסיפו לי בונסרין ולמיקטל
    נ.ב
    אין לי גם שמחת חיים בנוסף להכל

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים-מחשבות טורדניות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2012

יש צורך לברר את נושא המחשבות, מרכיב פסיכוטי או אובססיבי.
    כעיקרון אם אובססיבי - תרופות ממשפת SSRI מומלצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשים דברים בפי
    מתוקה
    24/10/2012

אני שמתי לב כבר שבועות ספורות שיש פה אנשים שגרים לידי ופשוט לא נותנים לי להגיד את אשר אני רוצה, הם כאילו שמים מילים בפי ויוצרים מצב שבו אני ניראת כמו קריקטורה. האם רצוי לגשת עם זה למישטרה או למרכזי בריאות הנפש או שמה שכן חשבתי עליו זה פשוט להביא להם עבריין שידקור אותם בתוך הבית שלהם. שיכנס לבית שלהם בכוח, אם יפתחו את הדלת אז יפתחו ואם לא יפרוץ להם את הדלת ופשוט ידקור אותם. מה דעתך דורשת תשובה דחופה, כי אני מרגישה פה ממש מחורפנת. אני אומרת לך אני אנקוט בסוף בצעדים קיצוניים כי כול יום הופך פה בחיי למסוייט עד למצב שאני לא מסוגלת ליסבול. וחוץ מלהכניס מילים בפי הם גם מאלצים אותי ליפתוח להם את הדלת וניכנסים לבית שלי ומיתפרצים עלי ומאשימים אותי בכול מיני האשמות שווא ,דברים שאין לי ביכלל מושג על מה הם מדברים. ממש חיי נהפכו לגיהנום. אני פשוט שוקלת לידקור את כול האנשים שיכנסו לביתי בכוח ואת כול אלה שבמיקרה יפגשו איתי בכול מיני מקומות וישימו בפי מילים העבריין שאני הביא אליהם הביתה, הוא ישים בפיהם מילים וידקור אותם. אנשים פה ממש הישתגעו. בושה וחרפה כול המקום שבו אני גרה. שם המקום אזור. ואם הדבר לא יפסק בימים הקרובים אני פשוט שהרי זה פשוט הביא לאנשים עבריין הכניס אותו לבית שלהם והוא ידקור אותם. מה עושים במצב מופרע כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    לשים דברים בפי

הוספת תגובה

• זו שאלה דחופה דורשת הסבר.

מתוקה
    25/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב
    דרי
    24/10/2012

היי,כתבתי קודם וקיבלתי תשובה לא רלוונטית. אחדד את העניין והדאגה שלי.
    אחותי בת 25 והיא התחילה טיפול תרופתי. עד לפני יומיים הייתה עוד די שקועה במיטה והיום פתאום החליטה שהיא הולכת לעבוד והלכה ונרשמה בחיפזון ללימודים שמתחילים ב28.. האם יכול להיות שהכדורים נותנים לה כוח שהוא מוגזם? או מסוכן? נראה לי שזה קיצוני מידי השינוי בין הזומביות לבין הקפיצה שקוראת עכשיו. האם עלי לדאוג? יכול להיות שהיא קיבלה איזה כוח ותתאבד נגיד? בבקשה לא לענות לי לפנות למישהו אחר-יש לנו פסיכיאטרית ואני רק רוצה לקבל חוות דעת נוספת. היא לוקחת מירו,אסיבל,זיפרסקה וקלונקס.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שוב

הוספת תגובה

• שוב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2012

יש קושי לענות באופן מקצועי וחד משמעי, ללא הכרות של העבר הנפשי ומצב הנפשי הנוכחי ( סטאטוס נוכחי). תרופות נוגדות דיכאון, כגון מירו, תיאורתית יכולות להוביל להחמרה מאנית - פסיכוטית ואכן יש צורך בניטור ומעקב רופא מטפל , אשר מכיר את המטופלת ויכול לזהות שינוי קליני מקדים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בשל נטילת מירו.
    נטלי
    24/10/2012

לפני כשנה התחלתי טיפול במירו. כעבור זמן מה הייתה לי פריחה שבאה והלכה בעיקר ברגליים ובידיים (מן עיגולים אדומים). הלכתי לרופאת עור שלא ידעה בדיוק מה יכול להיות המניע וחשבתי שזה בגלל זיעה שכן זה קרה יותר בתקופת הקיץ.
    לפני כשבועיים וחצי הפסקתי את הטיפול אחרי התייעצות עם פסיכיאטרית וכשהמצב שלי התדרדר לנדודי שינה הבנו שזה הזיק לגוף שלי, אז חזרתי לקחת את הכדור שלשום מהמינון הנמוך. הבעיה ששוב התחילה פריחה, ועכשיו אני מבינה שככל הנראה זה דווקא בגלל זה.
    העניין הוא שמלבד פריחה אין לי כלום - לא כואב, לא בחילות ולא שום דבר אחר. הפריחה עצמה גם לא מגרדת והיא באה והולכת.
    האם בכל זאת זה עלול להיות מסוכן לגוף? או שבגלל שלא לקחתי תקופה מסוימת ושוב התחלתי זה כאילו נחת בבום על הגוף שלי?
    מחכה לתשובה בהקדם! תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה בשל נטילת מירו.

הוספת תגובה

• פריחה בשל נטילת מירו. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2012

באם מדובר בתגובה אלרגית לתרופה אסור להמשיך ויש צורך להפסיק אותה.
    מירו עלול להוריד ספירת דם לבנה , WBC , יש לברר זאת מול רופא משפחה, בדיקות ??
    בהצלחה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דן
    24/10/2012

שלום בן 37 חולה סכרת וסובל מחרדות והתקפי פאניקה משתמש באלפלריד מנסה לא על בסיס קבוע ניסיתי חודשיים ציפרלקס לא עזר האם כדור הסימבלטה יכול לעזור קיים אצלי כבד שומני האם זה מתאים הבנתי שהכדור חזק מציפרלקס תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    28/10/2012

סימבלטה היא אופציה מצוינת במצבך.עובד מעט אחרת מהציפרלקס והמינונים נעים בין 30 עד 120 מג'.תלוי במיקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהולה
    בעיה
    24/10/2012

שלום. אחותי בת ה25 התחילה לקחת כדורים. היא לוקחת אסיבל, מירו,קלונקס וזיפרסקה.
    היא התחילה ליטול את התרופות לפני חודש וחצי ואת המירו לפני שבועיים וחצי. בזמן האחרון נראה שהיא יותר טוב. ממצב של שכיבה תמידית ודיכאון חזק היא עברה למצב של קצת יותר מדברת קצת יותר מצליחה לצאת. היא הייתה מאוד חולה פתאום לאיזה דלושה ימים. הקאות קושי בנשימה כאבים ברגליים וגם כאילו חזר הדיכאון..
    אתמול המצב השתפר בהרבה והיום בבוקר כששאלתי אותה לשלומה פתאום שלחה לי אס אם אס ״אני בסדר ואני הולכת להירשם ללימודים שמתחילים ב28״.אני רוצה לדעת האם זה נורמאלי?! או שזאת השפעה של הכדורים שנותנים לה כוח? אבל בכאלו עליות וירידות? האם עלי להיות מודאגת? יש לה פסיכיאטרית שכשהיא נהייתה חולה המליצה להפסיק את המירו עד להתייצבות או בדיקות דם ולקחת שני אסיבל ביום. אבל הייתי דמחה לקבל עוד תשובות וחוות דעת. מה תעתכם?! עלי לדאוג מעליה פתאומית כזו של מצב הרוח? בבקשה לענות לי בדחיפות. אין לנו הורים וכני המבוגרת האחראית עליה..
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בהולה

הוספת תגובה

• שאלה בהולה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    24/10/2012

שלום רב,
    קודם כל משמח מאוד שמצבה של אחותך השתפר. מהודעתך ועל סמך הטיפול התרופתי שקיבלה, לא ניתן להסיק מסקנות לגבי מחלתה ולהבין מהו מהות השיפור והאם מדובר בשיפור אמיתי או לסירוגין, שינוי בתסמינים שלא בהכרח מעיד על שיפור (למשל מעבר מדיכאון למצב מני). בכל מקרה, כדי להעריך את מצבה הנוכחי ולהיות בטוחים שהטיפול שמקבלת הוא נכון ומתאים, חשוב להיות במעקב מסודר אצל הרופא המטפל של אחותך ובמקרה של ספקות, לפנות לחוות דעת נוספת של איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס גורם לבעיות שינה?
    ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2012

בת 40, בעקבות יאוש והרגשת דיכאון וחרדות, החלטתי בעצת המטפלת שלי להתחיל טיפול תרופתי. רתמול לקחתי בפעם הראשונה ציפרלקס 10 מ"ג במרשם רופא. כעבור שעתיים שינה בלילה התעוררתי ולא הצלחתי להרדם יותר, באיזשהו שלב התיאשתי ולקחתי חצי כדור של בונדורמין (בכל זאת צריך לתפקד...).
    1. האם מותר לקחת בונדורמין לשינה יחד עם ציפרלקס?
    2. האם זוהי תופעת לוואי מוכרת? ואם כן האם היא מעידה על כך שהתרופה לא מתאימה לי או שזה שלב הסתגלות?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס גורם לבעיות שינה?

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    24/10/2012

שלום לך
    השילוב אפשרי ומקובל..
    המינון גבוה מידי להתחלה..כדאי להתחיל במינון קטן יותר..
    ישנן תופעות לואי בהתחלת הטיפול שנעלמות בהמשך..
    צריך מעקב וליויי של רופא..זה עדיף..
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדי דיכאון - עליה במשקל
    חיים
    24/10/2012

הבנתי שתרופות נוגדי דיכאון מגבירים את התאבון שזה אומר עליה במשקל

אם שומרים על דיאטה אפשרי לרדת במשקל?
    אני שואל כי אולי התרופות האלו עלולים למנוע ירידה במשקל

אשמח לקבל תשובה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדי דיכאון - עליה במשקל

הוספת תגובה

• נוגדי דיכאון - עליה במשקל - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    24/10/2012

שלום לך חיים
    תרופות אנטי דכאוניות עשויות להגביר תאבון אך לא את המשקל..
    אפשר אפילו לרדת במשקל שכן יש התגברות הכוח לעמוד מול פיתויים..
    בנוסף ישנן תרופות אנטי דכאוניות המורידות מאוד את התיאבון..
    החשוב שתרגיש טוב!קודם כל!
    וגם תקפיד על דיאטה במקביל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה מסוכן להתמכר לקלונקס???
    לירן
    24/10/2012

קלונקס נחשב בעיניי כדור הפלא,הוא מפחית את כל החרדות ונותן לי רוגע
    התחלתי כדורי ssri פבוקסיל ,ההתחלה קשה המון תופעות לוואי
    חוסר תיאבון כתוצאה מהפבורסיל וברגע שאני לוקח קלונקס התיאבון חוזר זה מוזר.
    והחרדות נוראות נאמר לי שבתחילת הפבוקסיל יש אפשרות שרמת החרדה תעלה,אז אני נעזר בקלונקס 2 מ"ג עד שהמצב יתייצב,משתדל לא כל יום לקחת את הקלונקס רק שהמצב בלתי נסבל מה אתם אומרים

הוספת תגובה

• כמה מסוכן להתמכר לקלונקס??? - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    24/10/2012

שלום לך לירן
    זה נשמע מאוד לא טוב ולא נכון...
    קלונקס 2 מג הינו מינון אדיר שיפוך אותך למכור לכדור וידרוש ממך להעלות מינונים בעתיד..
    עצם ההזדקקות שלך בו מעידה על כך שאינך מאוזן כלל ועיקר..
    גש לטיפול ואזן את עצמך בלא צורך בתוספות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה