פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריזמה - שאלה
    שירלי
    10/11/2012

שלום, אני לוקחת פריזמה 20מג ביום כבר שבוע+זאפה 4מג (עקב חרדה חזקה, OCD ללא פעולות כפייתיות אבל מחשבות טורדניות וחרדה כפייתית) אני מודעת לכך ש SSRI עלול להגביר בתחילת הטיפול חרדות אבל שאלתי היא האם יכול להגביר גם מחשבות טורדניות? לא נוצר לי שום תסמין חדש אבל התחזקו המחשבות הטורדניות האם זה משהו צפוי כחלק מפעולותו של הכדור? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה - שאלה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

שירלי
    10/11/2012

כשאומרת מחשבות טורדניות הכוונה היא (לדוגמה) מחשבות שאשתגע, מחשבות שיהיו לי הזיות או דברים כאלו (כולל בודקת את עצמי כל הזמן ומוודאת שאין, למרות שאין פוחדת מזה) ובכללית חרדה כפייתית שסובבת סביב הפחד להשתגע או לאבד שליטה. "חפירות" של הראש ופחד מעצמי וחוסר שקט. ובימים האחרונים זה התגבר אני תוהה אם זה תהליך טבעי כשמתחילים טיפול בפריזמה וחלק מתהליך מהתגברות החרדה בתחילת טיפול תרופתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה - שאלה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    11/11/2012

שלום מורן,
    עצמתם ותדירותם של המחשבות טורדניות עלולות להתגבר עם התחלת הטיפול בפריזמה כתוצאה מעליה ברמת החרדה הכללית. התופעה לא מצביעה על חוסר יעילות התרופה וצפויה לחלוף תוך שבוע - שבוע וחצי מתחילת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר

שירלי
    11/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם

שירלי
    11/11/2012

ההתגברות בגדכ נמשכת שבוע - שבוע וחצי רק? ולאחר מכן אמורה לחול הטבה? נאמר לי שיקחו שבועות עד שתהייה הטבה, ואני דיי חוששת שעד אז צריכה לצפות לתופעות של החמרה בלבד.. או שבשלב מסויים עד להטבה ההחמרה פוסקת? מקווה ששאלתי ברורה מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה אודה לתשובה.

שירלי
    12/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשירות לשינוי צוואה
    דפי
    10/11/2012

שלום רב,
    אמי בת 91 , צלולה בדעתה, נוטלת מדי יום כדור ציפרלקס (Cipralex) . ברצונה לשנות את צוואתה. עוה"ד שלה יעץ לה לקבל אישור כשירות לשינוי צוואה. האם מבחינה משפטית היא כשירה לשינוי צוואה?
    תודה, דפי

לקביעת תור
    סגירה
    כשירות לשינוי צוואה

הוספת תגובה

• הבהרה

דפי
    10/11/2012

הבהרה -עוה"ד יעץ לאמי לקבל חוות דעת של כשירות לשינוי צוואה ללא שום קשר לכדור, אלא מפני שזה הליך מקובל ורצוי לאנשים מבוגרים מעל גיל 70 על מנת למנוע בעיות משפטיות בעתיד. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

11/11/2012

אכן כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשירות לשינוי צוואה - תגובה

11/11/2012

שלום דפי,
    הכשירות לכתיבת צוואה ו/או ביצוע שינוי בה , נקבעת עפ"י מספר קריטריונים וביניהם מצב הקוגניטיבי של האדם (זיכרון, ריכוז, תובנות לגבי הליך כתיבת הצוואה ומשמעותו) כושר שיפוט ובוחן המציאות. עצם העובדה שאימך נוטלת טיפול בנוגד דיכאון ציפרלקס לא נותנת שום מידע לגבי מצבה הקוגניטיבי ולא לגבי שיפוטה. כדי לקבוע מידת כשירותה לכתיבה / שינוי צוואה, יש צורך בבדיקה עדכנית של פסיכיאטר מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לצרף את המסמכים לצוואה

עמי
    13/11/2012

האם יש צורך לצרף את חוות הדעת של הרופא המטפל לצוואה או מספיק אישור על כך שעורך הצוואה הכן כשיר לכתוב אותה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    רבקה
    09/11/2012

שלום בת 23. דכאון. היתה גם תקופה של אובססיות. מעולם לא לקחתי תרופות. יש לי חרדה מתרופות על כל המשתמע מכך. פסיכיאטר אחד הציע לוסטרל השני פריזמה השלישי פלובוקסמין מה ההבדל בין התרופות , ומהי התרופה העדיפה? האם כדאי לנסות קודם רמוטיב, תרופה טבעית, למרות שציינו בפני שיעילותה מצומצמת? ואם אנסה רמוטיב האם לא תהיה בעיה לקחת אחכ תרופה פסיכיאטרית? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

11/11/2012

שלום רבקה,
    ללא ספק, ההחלטה להתחיל טיפול תרופתי לעיתים מאוד לא פשוטה ובסך הכל ההתלבטות שלך היא מאוד טבעית ומובנת. מאחר ומספר פסיכיאטרים שבדקו אותך המליצו על הטיפול התרופתי, נראה כי אכן הטיפול נחוץ ועשוי לשפר את מצבך. שלושת התרופות שציינת משתייכות לקבוצת נוגדי דיכאון חרדה - SSRI - כולן משפיעות באותו המנגנון ובאופן כללי ההבדל העיקרי ביניהן הוא בתופעות לוואי. מתוך השלושה הייתי בוחרת קודם כל בלוסטרל , מאחר ויחסית לשאר התרופות יש לה פחות תופעות לוואי.
    כאמור, רמוטיב היא תרופה פחות יעילה ולכן, פחות מומלצת. לא יקרה אסון אם תתחילי טיפול ממנה, אך הסיכוי שתביא לשיפור משמעותי הוא נמוך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפש ומח-שאלה מאוד משמעותית
    ש
    09/11/2012

למה מקשרים בין בעיות מח לבעיות נפש? מה אשם מי שנפגע בראש שהוא צריך תמיד להוכיח שהוא שפוי ושבעיות רגשיות הן לא בעיות נפשיות? למה הוא צריך לקבל אבחנה פסיכיאטרית ופסיכולוגית על תקופה משברית בחייו, ואחר כך להיות משועבד לאבחנות האלה גם כשמצבו משתפר? בפרט בעיני אנשים שהכירו אותו לפני הפציעה? תודה.

הוספת תגובה

• שאלה טובה מאוד

שמוליק
    11/11/2012

שלום.

זכור לי שאני העליתי את השאלה הזו כשאלה פותחת במפגש של כל המטופלים והמטפלים במחלקה הפתוחה.

עד כמה שזכור לי, לא הייתה שום תשובה שהניחה את דעתי.

עם זאת, נראה לי שיש בכך מגמה מצד החברה להוקיע את האנשים בעלי בעיות נפשיות, והפסיכיאטריה היא כלי להשיג את המטרה הזו.

אע"פ שישנם הרבה פסיכיאטרים שבאמת מעוניינים בטובת מטופליהם, משהו דפוק בתיאוריה עצמה, ולכן נדרשת הרבה זהירות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה זהירות

ל
    24/07/2014

אם משהו דפוק בתיאוריה עצמה, למה ממשיכים לדבוק בה? למה הורסים לאנשים את החיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפש ומח-שאלה מאוד משמעותית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2012

הרגש והאמוציה וכן הקוגנציה - חשיבה , תלויים במרכזים במוח.
    כמו כן , פגיעה במוח, במיוחד באונה הקדמית יכולה להוביל לפגיעה התנהגותית, קושי בשליטה ואימפולסיביות .
    בעיות הפוגעות במבנה המוח ותפקודו יכולות להוביל להפרעות נפשיות שונות, המכונות , הפרעות אורגניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל למה לא לטפל בדברים האחרים במקבי

ל ש -בת
    15/06/2014

ל ומראש להפחיד בטיפול נפשי בלי לתת במקביל שיקום שמגיע מהקהילה? למה לא להבין תסכול ולטפל בתרופות עם תופעות לוואי איומות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות שיש מטופלים שרוצים תרופות

שמוליק
    15/06/2014

שלום.

גם אני בעד להתרכז בטיפול ריגשי. ברורב הבעייות חוסר האיזון הכימי במוח הוא סימפטום של הבעייה האמיתית, ואותה צריך לפתור ע"י טיפול במקור הבעייה שהוא ריגשי.

ישנם פסיכיאטרים שדוגלים בטיפול המבוסס רק על תרופות. הרופאים של הפורום אמרו אין ספור פעמים שהם מפספסים בגדול, וצריך לשלב טיפול ריגשי עם הטיפול התרופתי.

אבל יש גם מטופלים שרוצים רק תרופות, וחושבים שזה מה שיעזור להם. לא צריך להסכים איתם, אבל יש לכבד את דעתם השונה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק ובעיקר למנהל הפורום

ל ש -בת
    16/06/2014

ולכל מי שיש לו מה לאמר לכתוב ולהגיב-אני לא מתכוונת דווקא למטופלים פסיכיאטריים אלא למקרים של פגיעות ראש בתאונה ולמקרים של משפחות מצוקה.אני לא חושבת שמשנה מה ברוב הבעיות ומה הסימפטום. אני גם לא מסכימה לאמירה הגורפת שמקור הבעיה הוא רגשי. יש הרבה בעיות שגורמות לבעיה רגשית אבל הן כביכול לא קיימות כשמטפל בהן פסיכיאטר בתרופות וכשמטפל בהן פסיכולוג בשיחות, וכשרופא המשפחה לא רוצה לטפל כשיש פסיכיאטר ופסיכולוג ברקע. שורש הבעיה נובע מחוסר תפקוד נכון וחוסר תקשורת נכונה עם הגורמים הנכונים של העובדת הסוציאלית. השאלה שלי היא מה יכול לעשות הפציינט- החולה-הקורבן של הנסיבות. מה הקשר בכלל למטופלים שרוצים רק תרופות? יחד עם זאת, מי מכבד בכלל את דעתו השונה של מי שנמצא במצב מבולבל או במצב לא מאורגן או במצב של דיבור לא ברור, ומי דואג להבין אותו כשאף אחד לא מבין שלא מבינים אותו?
    ומה עם קטין או בגיר עם אפוטרופוס שגם האפוטרופוס לא מבין אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן, מדובר בבעייה קשה

שמוליק
    16/06/2014

שלום לך.

אכן, מדובר בסוגייה שאיננה פשוטה כלל ועיקר.

תחושתי הבטן שלי היא שמישהו מלמעלה (אולי זה משרד הבריאות ואולי מישהו מעליו) מכתיבים את מה שהם רוצים, ובאמת לא איכפת להם מאותם נפגעי-נפש שמהווים מיעוט מבוטל שאינו מאיים על ההגמוניה שלהם יותר מדיי.
    מבחינתם, הם רוצים שהם לא יפריעו לחברה הנורמטיבית, ולצורך זה כמעט הכל מותר. בבתי החולים מעבירים אותם שטיפת מוח אינטנסיבית לגבי הצורך בתרופות, אע"פ שגם לשיטתם, חוסר האיזון הכימי הוא רק אחד מהמרכיבים של המחלה. יכול להיות שהם מעוניינים שהם יהיו חלשים כתוצאה מתופעות הלוואי של התרופות כשהחולשה הזו מאפשרת לשלוט בהם.

אחת מהשאלות שחזרו הרבה בשיחות קבוצתיות הייתה האם הם מאמינים באלוהים.

התשובה שתמיד היו נותנים היא שאין קשר בין הדברים. אני חושב שיש קשר...

השאלה מה תפקידם של הפסיכיאטרים (ובעיקר פסיכיאטרים בבית חולים); האם לעזור למטופלים או להגן על החברה הנורמטיבית מפניהם?

האם הם נותנים אמון במטופלים שהם עברו משהן שהרבה פעמים יש להטיל את האשמה על החברה , וברגע שייתנו להם את הכלים להתמודד, אז הם יוכלו לפרוח, או שהם אינם נותנים בהם אמון?

האם הם מציגים את כל הגישות הטיפוליות (רק תרופות, רק שיחות, שילוב), ומאפשרים לכל מטופל לבחור בדרך שלו, או שמציגים בצורה די גסה את הגישות הקיצוניות של טיפול המבוסס רק על תרופות?

כל השאלות האלה הן שאלות של אמונה ומוסר, ואינן שאלות רפואיות כלל. התשובות אליהן יכולות להיגזר מהשאלה של אמונה באלוהים היכול לראות מה אדם חושב.

לדעתי, מסיבה זו צריך להבהיר את הדברים, לומר את האמת, ועד כמה שניתן, לתת לכל מטופל לקחת את הבחירה בידיים שלו.

את בהחלט צודקת, שמטופל שנמצא במצבים שהוא אינו מתקשר כראוי - אין יותר מדיי מה לעשות.

אני מקווה שלאט לאט נצליח לשנות את הגישות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אשמח להתייחסות של מנהל הפורום ל

ל ש -בת
    16/06/2014

כל ההודעות שלי. אני לא אמרתי שאם מטופל לא מתקשר כראוי אין יותר מדי מה לעשות אלא שלא הוגן לפרש אותו . דרך אגב אני לא מתכוונת רק לחולים פסיכיאטריים ולא רק לבתי חולים פסיכיאטריים אלא ובעיקר לעולם שבחוץ וגם למקרה נורא שראיתי של בן אדם שנשאב לשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדרך כלל מבקשים מהמשפחה הקרובה

שמוליק
    16/06/2014

שוב פעם שלום.

מה שידוע לי מנסיוני האישי, זה שלא מנסים לפרש את המעשים, אלא רושמים אותם בסיכום אישפוז על מנת להצדיק את האישפוז.

על מנת לנסות להבין מה קורה, מבקשים הסברים מהמשפחה הקרובה, וגם הסברים אלה אינם מחייבים. אם מקבלים מהם מידע, גם את זה כותבים.

רק כשהמטופל נרגע, מדברים איתו, אך הרבה פעמים המטופל אינו נותן אמון. באישפוז השני שלי, זה בדיוק היה המצב. לא נתתי אמון, רציתי לעשות את מה שמצפים ממני לעשות על מנת להשתחרר ואחר כך, כבר אז היה בדעתי לזרוק את התרופות ולעשות ככל שיעלה על רוחי.

אני מסכים שגם כאשר המטופל נרגע, זה לא בהכרח ערובה שהוא יכול לומר את כל אשר על ליבו, אבל לא צריך להאשים בכך את הפסיכיאטרים; יש לכך גורמים נוספים, שאולי אליהם צריך להפנות את האצבע המאשימה.

בכל אופן, גם אני מעוניין לראות תגובה מאחד הרופאים של הפורום.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1. המשפחה הקרובה 2. מנהלי הפורום

ל ש -בת
    17/06/2014

1. לפעמים המשפחה הקרובה נמצאת גם כן בבעיה
    2. מחכה לתשובה ממנהלי הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימו לב

גלי
    22/06/2014

לתשובה של דוידאור -- לקונית סכמטית אין בה שום התיחסות לגוף בצורה אישית .
    כלומר הרופאים האלה מתיחסים לסיפטומים ( של מחלה ) כאל האדם עצמו .
    כמו שאמר הפותח בשרשור , מצבו של אדם משתפר פלאים לאחר תקופה .
    כי הסימפטומים נעלמים אבל משום מה האבחנה היא "כרונית " והיחס שמקבלים הוא מזלזל
    משפיל ובוטה . זה המחיר שאנו משלמים על להיות נכה , וכל מה שנלווה אליו .
    עוד משהו כל אותם רופאים ואני אומר לא כולם יש מטפלים טובים , אבל הכלל עושים "מוניטין" " רזומה " "כבוד " על חשבוננו .
    יחי עם ישראל כל הכבוד לצהל .

בלט !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    רבקה
    09/11/2012

שלום
    בת 23
    דכאון. בעבר היתה תקופה אובססיבית.
    מעולם לא טופלה.
    פסיכיאטר אחד הציע לוסטרל
    השני פריזמה
    השלישי פלווקסמיל.
    ההתייעצות המרובה בשל חרדה מתרופות.
    איך לדעת מה התרופה המתאימה?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• בימקומך לא הייתי לוקחת אף תרופה.

מתוקה
    09/11/2012

כול התרופות הפסיכיאטריות זה זבל אחד גדול, ואת זה אני אומרת מניסיון של שנים, ולקיחה של שנים של תרופות שתופעות הלוואי שלהן היו כה גדולות ביחס לעזרה הזניחה מהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופה שהכי עוזרת

שמוליק
    11/11/2012

שלום רבקה.

אני ממש לא חסיד גדול של תרופות פסיכיאטריות, אבל אם החלטת לקחת תרופות, אז זו התשובה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2012

לדיכאון, חרדה וכן אובססיות, התרופה המתאימה ממשפחת : SSRI .
    התרופות הנ''ל שייכות למשפחה.
    לפעמים SEROXAT עדיף בגגל השפעה מרגיעה, אך בגלל סיכון להשמנה וקושי להפסיק יש להפעיל שיקול דעת.
    בחירת התרופה תלויה בניסיון הרופא ושיקולו הקליני בלבד.
    פריזמה תרופה ישנה וזולה, אשר הכי קל להיגמל ולהפסיק וכן סיכוי לפחות השמנה ( כמו כן לוסטראל, פחות סיכוי להשמנה לעומת תרופות ממשפחת SSRI אחרות).
    אני מאמין שזה מבלבל, אני אישית הייתי ממליץ על פריזמה בין ה 3 הנ''ל . ניתן לעלות מינון ולשנות עם פחות תופעות לוואי.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לנושא ההשמנה
    ישראל
    09/11/2012

רציתי להוסיף שרמת האינסולין (לא הסוכר)גם היא ברמה גבוהה מהרגיל. אשמח להעזר בנסיון ובידע שלכם תודה מראש ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לנושא ההשמנה

הוספת תגובה

• המשך לנושא ההשמנה - תגובה

11/11/2012

שלום ישראל,
    העליה במשקל בעקבות התחלת הטיפול בסרוקוול ותרופות אחרות מאותה הקבוצה היא תופעה מוכרת. לרוב, העליה במשקל מתרחשת בחודשים הראשונים מתחילת הטיפול ולאחר מכן יש התייצבות סביב המשקל החדש. מאחר ואתה מתאר עליה מאוד משמעותית שפחות אופיינית לתרופות, הייתי ממליצה לבחון סיבות נוספות לתופעה כגון הפרעות הורמונליות, מטבוליות וכו'.
    בנוסף, מאוד חשוב לעבור הערכה של תזונאית / דיאטנית על מנת לבחון מחדש את התפריט שלך ולנהל דיאטה. חשוב להדגיש כי גם במידה ומדובר בהשמנה כתוצאה מהטיפול התרופתי, הסיכויים לרדת במשקל באמצעות שינויים תזונתיים הם סיכויים מאוד גבוהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רספרידל - גמירה ללא זרע
    תנו זרע לזורע
    09/11/2012

שלום רב.

מזה כשבועיים וחצי אני נוטל 1 רספרידל ביום להפרעות חרדה וOCD

יתכן שיפור במצב אך עם זאת יש לי ירידה חזקה בתאבון המיני וגרוע מכך , אין לי שפכה כלל.

מה לעשות? האם התופעה חולפת ? האם ניתן לעשות משהו בנידון?

בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רספרידל - גמירה ללא זרע

הוספת תגובה

• רספרידל - גמירה ללא זרע - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2012

יש לברר רמת PRL וכן טסטוסטרון בדם, פניה לרופא משפחה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודעות לסביבה
    מתוקה
    08/11/2012

אני שנים לא היה מעניין אותי מה חושבים עלי, והיום אחרי שנים פתאום לאיפה שאני לא הולכת אני מרגישה שאחרי כול מישפט או משהו שאני אומרת צוחקים עלי אנשים. כאילו
    יש משהו מצחיק באיך שאני פועלת ומדברת בחיים, אין לי מושג מה גורם לאנשים ליצחוק עלי, באמת אין לי מושג ולמה בן אדם צריך לצחקק למישהו מאחורי הגב, זה הרי מעשה לא יפה. כאילו אין לאנשים קצת נימוס? תאמת זה לא מעניין אותי למה מצחקקים עלי, כי שנים פה באזור מגורי צחקו עלי ועל מחלותי, וחיפשו ליראות את המחלות שבי. אני לא מתעניינת במה שחושבים עלי כי זה אף פעם לא עיניין אותי. אבל יש הבדל גדול בין מה שחושבים לבין לצחקק על כול מילה שבן אדם אומר. אני מרגישה שאני גרה במקום משוגע עם אנשים חולי רוח, ממש לא נעים לגור פה. מה אתה מייעץ לי לעשות? ממש אי אפשר להוציא פה מילה מהפה במקום הזה....ממש לא לעניין הדבר הזה.

לקביעת תור
    סגירה
    מודעות לסביבה

הוספת תגובה

• המשך למודעות לסביבה.

מתוקה
    08/11/2012

תאמת יש פה אנשים שגם ככה אין לי כבר על מה לדבר איתם, הם לא דומים לי בשום דבר שהשיגו בחייהם, והישגייהם העלובים לא מיתקרבים להישגי הנעלים, ולכן גם אם לא היו צוחקים עלי לא הייתי מחליפה איתם ולו מילה אחת גם. מפליא שהם לא מבינים את זה (חולי רוח) ולא מבינים עוד הרבה דברים כמו שהנוכחות שלהם באזור מגורי מפריעה לי עד שהגעתי למצב שהבאתי פה לאנשים עבריינים שיתנו להם זבאנג על הראש בבית שלהם, ממש בושה המקום הזה. אין לי מושג איך אני עדיין גרה פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים
    אלמונית
    08/11/2012

אני בת 22 לס מהמרכז, בגיל צעיר חוויתי חוויות נטישה ויש לי חרדות עד היום בנושא.
    אני נכנסת לקשרים תלותיים ואובססיבים , מוצפת רגשות קנאה גם כלי חברות שלעבר, ומנוהלת על ידי הפחדים של להשאר לבד, מרגישה חנוקה וחסרת שמחה

יש לי מעט הפרעות קשב גם כן
    חשבתי לקחת תרופות להקלת המתח ולאזן קצת את צורת חיי וההשפעות הרגשיות שמטלטלות אותי, אך יש לי חששות מתלות בתרופות והשאבות למינונים שהולכים ועולים,

האם יש תרופה שיחסית עם השפעה קלה, משהו שיאפשר לי לאזן קצת יותר את החיים שלי ולא להסחף כמו עלה ברוח לכל כיוון שלילי של קנאות או אובססיות
    משהו שיאפשר לי יותר בשקט לחזק את הדברים החיוביים שהייתי רוצה לעשות\

תרופה שאפשר יהיה גם אחר כך להפסיק לקחת אותה ולא כזאת שזאת חתונה קטולית עם השפעות שליליות בזמן סיום לקיחתה

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• מה עושים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2012

לדעתי ניתן לנסות תרופה ממשפחת SSRI, כגון ציפראלקס, פריזמה וכו...
    תפני לרופא משפחה ותדוני בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס זה ממש מתאים למצבים כאלו

מורלה
    13/11/2012

גם אני הייתי פעם drama queen. ציפרלקס מכבה לך את ערוץ הטלנובלות בראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה תופעות לוואי היו לךעם הצירפלקס

GL
    13/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למזלי הרב לא היו לי תופעות לוואי

מורלה
    14/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה עם סבא?
    אן
    08/11/2012

שלום דוקטור,

יש לי שאלה לגבי סבא שלי (בן 63).
    בשנה האחרונה האופי שלו ניהיה בלתי נסבל, זאת אומרת, בבוקר הוא יכול לקום ולחשוב פתאום שסבתא בוגדת בו (למרות שאין סיבה), או פתאום להזכר באיזה משהו בעבר ולהיות אובססיבי לגבי זה בצורה בלתי נסבלת.
    הוא ניהיה רגזן יותר מהרגיל ופשוט מתנהג רוב הזמן כמו תינוק, וכל הזמן רב עם כולם (גם איתי :( ).
    האופי שלו תמיד היה קצת בלתי נסבל בעבר אבל בשנה האחרונה זה החמיר.

היום בבוקר שוב הוא בלי מצב רוח ולא נותן לאף אחד לחיות, אנחנו במשפחה פוחדים שאולי קורה לו משהו... אבל הוא מסרב ללכת לרופא להבדק (רצינו שהוא ילך לנורופוטולוג).

מה קורה עם סבא? האם זה מצביע על מחלה כלשהי (חס וחלילה) ומה עלינו לעשות?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה עם סבא?

הוספת תגובה

• מה קורה עם סבא? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2012

בהחלט יכול לכוון על התחלת תהליך שיטיון ואו שינוי במוח ( נזקים...).
    יש לברר זאת על ידי בדיקת איש מקצוע, בדיקות דם, הדמייה וכו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של סרקוול
    אלמונית
    07/11/2012

שלום,אני בת 24 ומאובחנת כדו קוטבית. מטופלת בזריקות של קלופיקסול דפו 2 מ"ג 1 ל3 שבועות. יש לי תקופות והיו שבהן אני ישנה טוב,ויש תקופות עם קשיים מרובים להרדם ולישון שינה עמוקה בלילה-תלוי עד כמה אני עסוקה ביומיום ומרוצה מחיי ומעיסוקיי. לאחרונה אני בתקופה פחות טובה ולכן גם יש לי הפרעות שינה,נוטלת 50 מ"ג סרקוול,אך מאוד מוטרדת מהעניין שהתרופה משפיעה על רמות הסוכר והשומנים בדם-רציתי לדעת האם היא גם משפיעה במידה משמעותית על רמת הכולסטרול בדם?כי זה מה שהכי מטריד אותי..אציין שאני מאוד מקפידה על דברים כמו תזונה נכונה וספורט,אבל עדיין-יודעת שלתרופות הפסיכיאטריות יש את"כוחן"הרב בהשפעה השלילית שלהן על רמות הסוכר/כולסטרול שומן בדם...בבקשה ענו לי במהרה.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של סרקוול

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של סרקוול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2012

התרופה יכולה לגרום לשינוי ערכי סוכר ושומנים בדם, אך רק כאשר יש עליה במשקל באופן מהותי.
    באם שומרים על דיאטה סבירה, פעילות גופנית בסיסית, ניתן למנוע זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בציפרלקס לחרדות ודיכאון
    אנונימי
    07/11/2012

אני משתמש במשך מספר חודשים בציפרלקס 10 מ"ג עקב חרדות,התקפי פאניקה ודיכאון, לאחר תקופה של חודשיים המצב התייצב אך התחלתי להרגיש עייף מאוד וקושי רב להתרכז ולזכור דברים, בהתחלה ניסיתי מינון של חצי כדור ביום והלחצים בחזה והחרדות חזרו, חזרתי לכדור ביום ואז שוב הרגשתי שקשה לי להתרכז ולתפקד אך החרדות נעלמו והרגשתי אדיש לדברים, אז עברתי ליום כדור יום חצי, לקח לי בערך שבועיים שלושה עד ששוב התחלתי להרגיש פתאום דיכאון שוב ומדי פעם חרדות אך מצד שני אני מרגיש יותר מרוכז וזוכר טוב הרבה יותר ממקודם, האם אני צריך לחזור באופן קבוע ל-10 מ"ג ביום כדי להתייצב? ואם כן האם יש משהו שיכול לעזור בקטע של הריכוז והזכרון והעייפות הקשה עם הציפרלקס שמצד אחד אהנה מהיתרונות שלו אך לא אסבול מהתופעות הללו?

הוספת תגובה

• לאנונימי

GL
    07/11/2012

* את המינונים של הכדורים אתה העלת והורדת לפי המלצת פסיכיאטר או לפי "הרגשה אישית" שלך?

* אני מניח שהפסיכיאטר במקרה הצורך ישנה את המינון או אפילו יחליף את הכדור. אבל בפורום קשה להגיע להחלטות איזה כדור מתאים ואיזה מינון כי הפסיכיאטר פה לא מכיר את המקרה שלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת הפסקות נשימה
    גבי
    07/11/2012

אני כותב את זה גם כאן בתקווה לקבל תשובה
    זה מה שמצאו אצלי
    אני בן 32 נוטל תרופות אנטי פסיכוטיות ונגד דיכאון , ההמלצה הייתה לרזות
    אבל יש לי בעיה התרופות שאני לוקח משמינות וקשה לי לעשות דיאטה .מצאו גם נדדודי שינה .
    אבל הבעיה היא שאני עכשיו ב 7 בערב אני לא יגדיר את זה עייף אבל חסר כל אנרגיה
    וחשק לעשות משהו אם זה בכלל ואם זה ספורט בפרט . ואני כנראה ילך לישון בקרוב .
    זו בעיה שחוזרת כל יום בערב ואני חסר אונים .
    אודה אם תוכלו לעזור לי אני לא ילד אני גבר וזה לא הגיוני ללכת לישון ב 7 או 8 , האם יש צורך בהתערבות פסיכאטרית או משהו אחר ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת הפסקות נשימה

הוספת תגובה

• תסמונת הפסקות נשימה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    07/11/2012

שלום לך
    אכן כדאי לבדוק אם יש לך תסמונת הפסקות נשימה בשינה ואת זה עושים במעבדת שינה.
    זה יכול להסביר את שאתה חש.
    תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליטה בדחפים
    גבי
    07/11/2012

אני בן 32 מטופל ברספרדל ולאחרונה אסטו
    השאלה שלי היא האם אי שליטה בדחפים יכולה לגרום לאדם " להתנפל " על אוכל
    אני סובל מעודף משקל בינוני ועשיתי בדיקת שינה והתוצאה זה תסמונת הפסקת נשימה .
    הרגלי התזונה שלי מעורבבים ומסורבלים אני לא אוכל שום דבר בריא ולא מתמיד .
    אני תמיד מאשים את העבר שפעם הייתי אוכל בלי הכרה ופגיעה למה שאנשים אחרים אומרים , אולי זה בגלל שאני תמיד נוטה להסכים עם מה שאנשים אומרים ולא ממש בעל דעה .
    האם איבדתי את עצמי עד כדי כך שאני לא יכול לשלוט בדחפים ?
    יש לזה טיפול ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שליטה בדחפים

הוספת תגובה

• שליטה בדחפים - תגובה

07/11/2012

שלום גבי,
    היכולת לשלוט בדחפים מושפעת ע"י גורמים רבים (לא רק נפשיים אלא לפעמים גם גופניים) ובדרך כלל לא מדובר באובדן מלא של השליטה אלא בקשיים שקיימים בתחומים שונים כגון שליטה על דחף לאכול, שליטה בדחפים תוקפניים ורבים אחרים.
    כדי לטפל בבעיה, חשוב קודם להבין מהו המקור שלה ובהתאם לכך, בחור בטיפול הנכון. אני מאמינה שניתן לעזור לך, בייחוד לאור העובדה שיש לך מודעות לבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה+תרו עזרה
    ליהי
    07/11/2012

אני ממש מיואשת.אני אחרי ארבע אשפוזים ברמבם. בכל אשפוז סבלתי מדיכאון מאוד מאוד קשה. מאז האשפוז הראשון כדורים לא עזרו וקיבלתי טיפולי ECT בכל אשפוז. אחרי הטיפול חשמל הרגשתי טוב וכשאני מסתכלת לאחור תמיד הייתי במצב רוח מרומם ובזבזתי יותר. כל פעם לקחתי כדורים אנטידכאוניים והפסקתי אותם לאחר חצי שנה. בהמשך הייתי בסדר חצי שנה או קצת יותר ואז הדיכאון הקשה היה חוזר ואושפזתי שוב. בכל אשפוז קיבלתי נזעי חשמל ורק זה עזר .ורק באשפוז האחרון הגיעו למסקנה שאני סובלת ממניה דפרסיה. הפעם אני כבר חצי שנה לאחר האשפוז וטיפולי חשמל ולוקחת תרופות אך הדיכאון לא עובר ולעתים גם מחמיר. אין לי פסיכיאטר קבוע. ניסיתי שלושה וכל אחד אומר משהו אחר... בהתחלה נתנו לי למיקטל 200 וסירקוול 200.שגרמו לי לעייפות נוראית וחוסר תיפקוד.לאחר מכן שהרופאה ממרפאות חוץ ברמבם לא עזרה ורק התעקשה לעלות בלמיקטל . אימי התעקשה שאלך לרופא פרטי שאליו לא היה לה כסף מלחתחילה שבכלל המליץ להוריד בלמיקטל וסירקוול ונתן לי אפיקסור 150 למיקטל 150 וסירקוול 25. לאחר כחודש היה שיפור של שבועיים למרות שעדיין לא הצלחתי לישון טוב, המצב רוח עלה והתחלתי לעשות יותר דברים ולצאת מהבית. לאחר שבועיים עכשיו המצב שוב הוחמר. אין לי כסף לרופא הפרטי הזה .ברמבם, מרפאות חוץ לא עוזרים לי ואני מחכה לפסיכולוג שם כבר חצי שנה. אני מאוד בודדה, עם משפחה לא תומכת שרק מחמירה את מצבי. לא יודעת מה לעשות בחיי מבחינה מקצועית וזה גרם תמיד לדיכאון אצלי. ובכלל ומאוד קשה לי עם התלות בתרופות שלא עוזרות כלל אך הפעם החלטתי להתמיד. ניסיתי לפנות לרופא במכבי היום שהיה מאוד מאיים ואמר לי שאני צריכה לקחת גם ליטיום וגם למיקטל. ושאין ברירה ורק ליתיום עוזר למניה דפרסיה וצריך לקחת אותו כל החיים. האם זה נכון?אני מאוד לא רוצה לקחת ליתיום בבגלל תופעות לוואי חמורות, צורך בבדיקות (בנוסף יש לי בעיה של שחלות פוליציסטיות, צהבת בעבר).... השינה שלי עד כה מאוד לא טובה אני מתעוררת כמעט כל שעה ורק בבוקר מצליחה לישון שינה יותר עמוקה. המצב הכלכלי שלי על הפנים ואין לי תעסוקה. אני בן אדם עם תואר. בגיל 27 אחרי סיום התואר ראשון והתחלת תואר שני, והייתי לפני החתונה הדיכאון הראשון פרץ על רקע זה שלא ידעתי מה לעשות בחיים ולא רציתי להמשיך עם התואר והכרחתי את עצמי עד ששקעתי בדיכאון ואף ניסיתי להתאבד. כל שנה ניסיתי למצוא את עצמי אך הדיכאון פרץ שוב ועד.כמעט ואין ניסיון תעסוקתי משמעותי למרות שלמדתי והייתי מצטיינת. האם יש לך המלצה לאיזה מסגרת, רופא טוב המתמחה במניה דיפרסיה באזור חיפה ופסיכולוג טוב שיכול לעזורר לי מאזור חיפה רצוי דרך מכבי עקב מצב כלכלי קשה. מישהו שיוכל לכוון אותי. מה עוד יכול לעזור? איך אוכל לצאת מהמצב הזה וסוף סוף למצוא את עצמי? האם באמת אין פיתרון ללא ליתיום ?

לקביעת תור
    סגירה
    מניה דפרסיה+תרו עזרה

הוספת תגובה

• מה לא לעשות

שמוליק
    07/11/2012

שלום ליהי.

אכן, המצב שלך נשמע לא טוב, ובהחלט מגיע לך להיות מאושרת.

הדבר היחידי שאני יכול לומר לך מנסיוני האישי הוא שתרופות אינן עוזרות יותר מדיי; הן טובות רק במקרים קיצוניים, ולכן, אל תסמכי על הליתיום שהוא מה שיעזור.

הדרך הנכונה לטיפול בבעיות נפשיות היא ממש לא ע"י תרופות; תרופות טובות רק למי שהמצב שלו כל כך גרוע שזו האלטרמטיבה הכי פחות גרועה.

יכול להיות שפסיכולוג יעזור, אבל מה שהכי חשוב זו עבודה עצמית. פסיכולוג טוב אמור לכוון אותך לעבודה עצמית שהיא היא העיקר.

מאחל לך כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק..

ליהי
    07/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק,למה אתה פוסל את כל הכדורים??

GL
    07/11/2012

הכדורים מעלים את מצב הרוח והתופעות לוואי משפיעות על כל אחד בצורה אחרת. יש מי שסובל יותר ויש כאלה שבקושי סובלים מהתופעות לוואי. אבל לבוא ולפסול את כל הכדורים?
    בהרבה מקרים הכדורים כן משנים בצורה דרסטית את הבן אדם ומעלים את המצב רוח. יכול להיות שאצלך התופעות לוואי השפיעו בצורה רבה, אבל אצל כל אחד זה משפיע בצורה אחרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני גם לא מבין למה

GL
    07/11/2012

אני גם לא מבין למה יש הרבה אנשים שיוצאים נגד התרופות האנטי דיכאוניות? גם לתרופות אחרות שלא קשורים לבעיות נפשיות יש הרבה תופעות לוואי שעל כל אחד משפיעות בצורה אחרת...הבעיה העיקרית בדיכאון זה המצב רוח שגורם לתסמינים נוספים ואת זה הכדורים אמורים לפתור, אך לצד זה יש תופעות לוואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות רק מקילות על הסימפטומים

שמוליק
    07/11/2012

שלום קר.

עובדה היא שכמעט ואין פסיכיאטר שמטפל רק בתרופות. רובם גם עוברים הכשרה לטיפול בשיחות.

אין מטופל שמקבל רק תרופות. כל התמודדות עם בעיות נפשיות כוללת גם טיפולים אחרים. אני אומר שהטיפולים האחרים - הם העיקר.

קשה לי להאמין שתוכל למצוא מישהו שמטופל רק באמצעות תרופות.

התרופות אינן אמורות לפתור בעייה כלשהיא אלא רק להקל על תסמינים.

אני בטוח שהטיפולים האחרים, הם הם אלה שעוזרים לך.

נכון שיש הרבה מטופלים שבעקבות הפסקת התרופות מצבם מחמיר, אבל זה מפני שהטיפולים האחרים כנראה אינם מספיק טובים.

אני מקווה שדבריי הובנו כראוי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא חושב שאתה צודק

GL
    07/11/2012

בעיקרון דיכאון נובע מזה שיש חוסר איזון כימי במוח. אז אני חושב שדווקא התרופות הם העיקר כי הם גורמות למוח "להתאזן" ולהעלות את המצב רוח ולהמעיט את התסמינים ורק אז אפשר להתחיל בשיחות במקרה הצורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתי בעניין שונה

שמוליק
    08/11/2012

שלום קר.

מה שאתה אומר שדיכאון נובע מחוסר איזון כימי במח, זה גם מה שהפסיכיאטרים אומרים.

לדעתי, המהלך הוא כזה: ישנה בעיה אחרת שממש לא מתחילה מהמוח, שהיא ברך כלל בעייה רגשית. הבעייה הזו גורמת לחוסר איזון כימי במח. על כן, חוסר האיזון הכימי במוח הוא תוצאה של בעייה אחרת ואינו בעייה העומדת בפני עצמה.

ממילא, אם תטפל בבעיה שגורמת לחוסר האיזון הכימי במח, ממילא יהיה איזון כימי, ואז לא יהיה שום צורך בתרופות.

אני חושב שהתיאוריה של חוסר איזון כימי במח לא הוכיחה את עצמה; עובדה היא שישנם אנשים שבבדיקות מעבדה יש להם חוסר איזון כימי, אבל ההתנהגות שלהם "נורמלית" והם אינם נחשבים לחולי נפש.

מעניין האם עשו ניסוי כזה על אנשים שכבר נמצאים בדיכאון או בפסיכוזה. והם גם שם היו אנשים כאלה שלמרות מצבם, לא נראה שיש להם חוסר איזון כימי. בכל אופן, על אנשים שנמצאו בעלי חוסר איזון, והתנהגותם "נורמלית" יש עדיות.

בכל אופן, כל אחד והאמונה שלו, ואם אתה מאמין בתיאוריה של חוסר איזון כימי במח, אני מכבד את זה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במקרה מסויים אתה צודק

GL
    09/11/2012

אני חושב שאתה צודק במקרה ומדובר בדיכאון קל.
    אבל בדיכאון בינוני וקשה גם אם הבעיה הרגשית גרמה לחוסר איזון במוח, אני לא חושב שע"י דיבורים על הבעיה הרגשית וטיפול במישור הפסיכולוגי כטיפול ראשי זה אמור לפתור את הבעיה. במקרה כזה אני חושב שצריך טיפול תרופתי כטיפול ראשי וטיפול בבעיה הרגשית עצמה כטיפול משני.
    בכל אופן, אני הבנתי שאתה הפסקת עם הכדורים, ותקן אותי אם אני טועה אבל אתה עדיין לא במצב אופטימילי למרות שאני מניח שניסית גם טיפול בבעיה הרגשית עצמה כטיפול מרכזי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק.

ליהי
    09/11/2012

אני כמוך חשבתי וחלקית חושבת עד היום שהכדורים הם לא פיתרון .אבל נוכחתי לדעת אחרי ארבע דיכאונות ואפיזודה של היפומניה שזה לא נכון. כל פעם כשהרגשתי טוב הפסקתי בהדרגה ליטול תרופות ואחרי חצי שנה הדיכאון חזר ללא סיבה מיוחדת. עכשיו כשאני מתמודדת עם הדיכאון הרביעי שלי אני משלימה לצערי שאני חייבת כדורים למרות שאני מתעבת אותם... אבל אין לי ברירה אחרת. ואף פעם לא יודעים להגיד מה גורם למה אבל אין מה לעשות זה הרבה קשור גם לכימיה במוח ולכן אני מאמינה שצריך לשלב תרופות כמה שפחות כמובן עם טיפולים אלטרנטיביים, טיפול פסיכולוגי ועבודה עצמית קשה.. כמובן שגם נסיבות שגורמות לדיכאון,אורח חיים וגורמים אובייקטיביים שקשה לשנות, צריך לנסות להתמודד איתם..
    הלוואי שכולנו נרגיש טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את מתעבת את הכדורים?

GL
    11/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק - אתה טועה - לא "מוצא אחרון"

מורלה
    13/11/2012

שמוליק

אחד המיתוסים לגבי כדורים הוא שזה "מוצא אחרון" ומנסים אותם רק אחרי שמנסים "את כל הדברים האחרים". יוגה, מדיטציה, דיקור, פסיכולוגיה, דיאטת עשבים.

ושאתה צריך להיות במצב דכאוני קשה בכדי להיזקק לכדורים.

אני סיימתי תואר ראשון בהצטיינות וגם חצי תואר שני אבל בכדי לסיים את התואר השני החלטתי להיעזר בריטלין. למרות שהציונים שלי מעולם לא ירדו מ 90 [פשוט עבדתי קשה מאד כדי להשיג את זה. קשה מידי].

אני רחוקה מאד מהתיאורים של אדם חרדתי במובן של הימנעות מאירועם חברתיים. בכל מקום אליו הגעתי תמיד משכתי תשומת לב חיובית, הייתי מרכז תשומת הלב, קלילה וזורמת. לכאורה - לא חרדתית, נכון? אבל מסתבר שהייתי פרפקציוניסטית, דאגנית, דרשתי יותר מידי מעצמי, "חפרתי", היו לי דאגות, תרחישים של "אם כך" ו"מה יהיה" ו"מה אם..".

הבנתי בשלב מסוים שיש לי חרדה. ניסיתי קצת CBT אבל זה זיון שכל. כי כל מטפל CBT עושה את הפרשנות שלו ולעיתים - מה לעשות - הפרשנות של מטפל ספציפי היא פלצנית להחריד. ניסיתי קצת דיקור, יוגה, אבל בלוח זמנים עמוס כשלי - למי יש זמן להתמיד?

בסוף ניסיתי ציפרלקס. אני לא יכולה להשוות את ליגת הציפרלקס לליגת ה"חשיבה חיובית/CBT/דיקור/יוגה/ספורט" וכיו"ב...

מאז הציפרלקס - יש לי בטחון עצמי, אני אומרת לאנשים מה שאני חושבת מבלי לחשוש מתגובתם. אם אנשים מבקשים ממני טובה או עזרה ולא מתאים לי אז הם יכולים ללכת לחפש מי ינענע אותם, אני לא פרפקציוניסטית, פתאום אני לא דורשת מעצמי שלמות, הדרישות שלי מעצמי ירדו - ואני פחות לחוצה. אני פחות דואגת. מקבלת החלטות ביתר קלות. לא חוששת לבצע החלטות. מרוכזת יותר כי תחנת "קול הרעם" כבר לא פועלת לי בשכל בלי הפסקה. תחנת "קול הרעם" זו התחנה המצרית משנת 1967 שהפחידה את הישראלים שאוטוטו צבאות ערב עומדים להשמיד אותם. אצלי במוח הייתה תחנת "קול הרעם". נבואות שחורות, הפחדות, יהיה כך, יהיה אחרת. בתוך הראש היה לי ביבי קטן שמצייר שלב 1, שלב 2, וגם שלב 8!

אז היום יש לי פחות דאגות, יותר בטחון עצמי, פחות היסוסים, לבטים, חפירות, פחות דרמות רגשיות, פחות לקחת ללב ("למה לי לקחת ללב?" ממש כמו בשיר של אינשטין). הייתי אדם באמת "מוצלח" גם לפני שנטלתי ריטלין וציפרלקס. לכל הדיעות. לא הייתי צריכה להגיע לשפל המדרגה בכדי להגיע לריטלין + ציפרלקס (שילוב מנצח להמון אנשים עם הפרעת קשב ודאגנות יתר חפרנית). לא עברתי את כל הנסיונות עם "אלטרנטיבות" טרם נתתי לעצמי את המתנה הקטנה הזו כל בוקר (2 כדורים - ריטלין וציפרלקס). פשוט רציתי לשפר את איכות החיים. אני עובדת בתחום תובעני ומלחיץ מאד, וציפרלקס הוא כמו "חיזוק שרירי הליבה" של הנפש. גורם עמידות בלחצים.

אני ממש לא חושבת שאתה צריך להיות "על הקרשים" כדי לקחת SSRI. כמו שלא צריך להיות "על הקרשים" כדי לאכול אוכל אורגני ובריא או כדי לעשות מנוי במכון כושר. ציפרלקס זה אמצעי בדוק לשיפור איכות החיים. בעולם מלחיץ כשלנו, במיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובקשר ל"חוסר איזון כימי במוח"

מורלה
    13/11/2012

אני חושבת שצריך להבין את זה בפרופורציות. כיום רווחות תיאוריות על פלקסיביליות של המוח. זה לא אומר שאדם נולד עם "מחסור בסרוטונין". אבל זה בהחלט אומר שאירועי חיים לא מעובדים כגון טראומות, יצרו שינויים מבניים במוח. הרי כל אירוע נקודתי יוצר שינוי במוח, אבל רצף מוחשי של אירועים (כגון טראומה) יוצר שינוי מבני. אבל בכך אתה מסכים איתי.

אבל אני לא מסכימה בהכרח שאם הדרך לשינוי המבני במוח שמתבטא כיום ב"חוסר איזון כימי" הייתה אירועי חיים או טראומות שונות, הדרך להשיב את האיזון על כנו היא בהכרח באותו מסלול. מרכס אומר ש"הוויה מכוננת הכרה". איך שהוא זה נכון לתרופות. ברגע שאתה שקוע עמוק מאד בתוך חרדה/דיכאון זה כבר הופך לחלק מה"אני" שלך ולהוויה שלך ומשתלט עליה. גם אם אתה נכנס לטיפול קוגניטיבי, תפיסת עולם שקועה ביאוש כבר מכתיבה את כל מהלך הטיפול. כמו משקפיים במספר הלא נכון.

לפעמים בכדי לצאת מן המעגל של החשיבה השלילית, יש צורך דווקא בכדורים. כי הם פועלים באיזושהיא "מסה קריטית" על ה"אני" שלך. כלומר, אם אתה רוצה לתרגל חשיבה חיובית, אתה צריך לזכור לעשות את זה ודווקא ברגעי אמת של אירועים מלחיצים, מה שפועל זה רפלקס מותנה של להגיב בפאניקה ולחשוב שלילי. כדורים "עושים את העבודה" גם ברגעים של פעולה "על טייס אוטומטי". כך שאם חרדה או דכאון מחבלים באיכות חייך, כדורים נותנים תוצאה זמינה ומיידית, הם מאפשרים סוג של יציאה מה"קופסא" של עצמך.

מעבירים ל"תדר" אחר או ל"פאזה" אחרת במהלך החשיבה, לעיתים מסייעים ביציאה ממעגל שוטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה תופעות לוואי יש לך בציפרלקס???

GL
    13/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה+תרו עזרה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    07/11/2012

שלום לך ליהי
    תרופות כן יעזרו ! ומאוד!
    המניה דפרסיה הינה הפרעה בו קיים חוסר איזון כימי שניתן לטפל בו כפי שמטפלים בסכרת או ביתר לחץ דם.
    אכן השיחות יכולות לעזור וכן טיפול קוגניטיבי התנהגותי! אך לא לבד אלא יחד עם טיפול תרופתי!
    למה לסבול התקפים חוזרים?
    מצאי לך פסיכיאטר ותראי כיצד ניתן לחיות חיים מאוזנים וטובים..
    נסי..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר חרמון.

ליהי
    07/11/2012

תודה ד"ר חרמון. יש לך אולי המלצה לפסיכיאטר טוב באזור חיפה? או פסיכולוג קוגנטיבי התנהגותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכי למרפאות חוץ

איציק
    08/11/2012

של בית חולים טירת כרמל
    ותבקשי את דוקטור סלבוצקי
    היא הרופאה הכי טובה שם
    והכי חשוב שזה בחינם
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיציק..

ליהי
    09/11/2012

תודה על תגובתך.. אני אכן מטופלת במרפאות חוץ ברמבם אבל. אבל כל פעם אני ניתקלת שם באטימות של רופאים.. המתנות ארוכות וכדומה. אני כבר חצי שנה מחכה לטיפול פסיכולגי שם.. ממש ביזיון... ולכן לא תמיד מה שבחינם עובד לצערי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה