מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לכדוריםGL12/11/2012
ניסיתי לחפש משהו מסודר באינטרנט ולא מצאתי, אבל אני מניח שיש בקושי כמה כדורים פסיכאטריים בסל הבריאות,לכן אשמח אם תענה:
* איזה כדורים פסיכאטריים נמצאים בסל הבריאות של השנה הזאת?
* הסל משתנה כל שנה,כלומר עוד חודש וחצי(תחילת ינואר)?
אגב, ראיתי שבכללית הוסיפו את ציפרלקס לסל הבריאות שלהם...זה משהו קבוע או רק לשנה הזאת?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה ארוך-תתיחס לכדורים נגד דיכאון
GL13/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ישנו הבדל בין ציפרלקס לאסטו?מורלה12/11/2012
שלום
אני נוטלת ציפרלקס והוא ממש סבבא. אבל כואב בכיס (15 מ"ג).
אסטו זה באמת תחליף או שאסטו זה סוג של "בלוף" כזה סוג החיקויים מהמזרח הרחוק למותגים אמיתיים?
ונניח שאסטו זה כמו ציפרלקס - מותר עם תום המרשם של הציפרלקס לעבור לאסטו בלי שום "מעבר מדורג"? כי בבית מרקחת כשמבקשים ציפרלקס מציעים לך אסטו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ישנו הבדל בין ציפרלקס לאסטו? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2012החומר הפעיל באסטו ובציפראלקס זהה.
בדר'כ אין בעיה לעבור מאחד לשני.
לעתים , יכול להיות הבדלים בהשפעה ותופעות לוואי, בגלל השפעת המעטפת השונה של החומר הפעיל בגלולה, מה שיכול להוביל לשינוי בספיגה וזמן עד הגעה למינון מקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס נמצא בסל,או שזה רק בכללית?
GL12/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשכים עם לוסטרליובל12/11/2012
שלום , התחלתי לקחת לוסטרל . ההוראות של הרופא היו 7 ימים 50 מליגרם ואחכ לעבור ל100 . (פעמים ביום 50 ) לאחר 4 ימים הופיע אצלי כאב באשכים וגם שמתי לב שמתי לב כי בפיעלות מינית אני מתקשה להגיע לפורקן ( פחות מרגיש ומתאמץ יותר) . הכאב באשכים אינו חולף גם לאחר שופכה. האם תופעה זו היגונית ? והאם בכלל תופעת אלה יכולת לחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באשכים עם לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2012ההשפעה יותר על התארכות הזמן עד לשפיכה.
התופעה הנ''ל לא שכיחה.
מומלץ לבדוק מול רופא מטפל ואל לשקול בדיקה אורולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפרניל ותופעות לוואיגלית11/11/2012
שלום לרופא
אני מקבלת אנפרניל 150 מג' ומאז שעליתי למינון זה יצאו לי פצעים מוגלתיים בפנים(אין בעיה הומונלית) וגם נושר לי כל השיער.האם קשור?<
דבר שני תוך כמה זמן ניתן לדעת שמינון זה מתאים?
במינון גבוה יותר אז כל תופעות הלוואי יחמירו?
כמו כן יש לי רעד וקופץ לי בגוף והדמעות ממש צורבות ומלוחות כמו בים המלח.
אני כל היום נמצאת ברעב תמידי גם 10 דקות לאחר הארוחה(אני בקשר עם הדיאטנית ויש לי תפריט מסודר ומלא).מה אפשר לעשות?אי אפשר לחיות ככה..פשוט לאכול ולא לצאת מהבית.
מודה מראש על עזרתך.
וסליחה שכתבתי הרבה.
נ.ב
האם התרופה גורמת לרפיון שרירים ובגלל זה יש עצירות,רעב וטישטוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנפרניל ותופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2012אנאפרניל תרופה נוגדת דיכאון ישנה, פחות שכיחה היום.
תופעות לוואי, מעצירות וקושי במתו שתן ועד הפרעות קצב לב.
מומלץ SSRI .
באם אין ברירה ויש צורך לנסות, לדוגמה : כמו במצב OCD עמיד, יש לנטר את המצב הגופני, מעקב ובדיקות מסודרות אצל רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל מתפרקת בכבד או בכליות?ד``ר יונתן דוידאור11/11/2012
האם התרופה "למיקטל" מתפרקת בכבד או בכליות? אני קצת מבולבל כי בחלק מהאתרים כתוב כי היא עשויה לפגווע בכבד ובאחרים בכליות. ויש אתרים שבהם כתוב שהיא עלולה לפגוע בשניים גם יחד. אני יודע כי חלק גדול מהאתרים באינטרנט אינם אמינים...אשמח לקבל תגובה מקצועית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2012מתפרק בכבד, מופרש מהכליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסור פעמיים ביום - איך כדאי לקחתאלון11/11/2012
חזרתי לקחת אפקסור XR לאחר הפסקה של שנה בעקבות דכאון בעקבות המלצת רופא.
שבוע ראשון 75 והעלאה ל 150 בשבוע שני.
אני בשבוע השני ותוהה האם עדיף לקחת שתי כמוסות של 75 בבוקר יחד?
או אחת בבוקר ואחת בערב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור פעמיים ביום - איך כדאי לקחת - תגובה
ד``ר יעקב חרמון11/11/2012שלום אלון
לוקחים קפסולה בת 150 מג פעם ביום בבוקר
תרגיש טוב ותעשה מעקב אצל רופא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור חרמון שאלה נוספת
אלון11/11/2012בקופת חולים נתנו לי שתי חפיסות של 75 מיליגרם
וכתוב 1 קפליות X שתיים ביום X שלושים ימים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
אלון11/11/2012דרך אגב תמיד הייתי על שתי כמוסות של 75
לקחתי בעבר אחת בבוקר ואחת בערב
הצלחתי אפילו להיות הרבה זמן על 75 בלבד אחרי 150
אבל לצערי אירועים בחיים החזירו לי את החרדות והדכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אלון
GL11/11/2012* האם הכדורים עזרו לך לצאת מהדיכאון לגמרי?
* מה עם תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולדקסשני11/11/2012
האם מותר לקחת קולדקס לצינון עם התרופה סרנדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולדקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון11/11/2012שלום שני
אפשר
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
GL11/11/2012* האם הכדורים עזרו לך לצאת מהדיכאון לגמרי?
* מה עם תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברסיטל ותחושת עצבנותמור11/11/2012
שלום,
בת 45, לפני כחודשיים התחלתי (לראשונה בחיי) טיפול ברסיטל 20 מ"ג בעקבות תחושות של עצבנות ולחץ נפשי רב + דכאון קל וקושי להתמודד עם אהבה נכזבת. אני מרגישה שהכדור גורם לי לשיפור במצב הרוח אך מצד שני אני חשה עדיין מתח נפשי וחוסר שקט. אני מתנשפת הרבה.. (אם כי יש שיפור קל גם בתחום הזה). האם יש עדיין סיכוי שהכדור ישפיע יותר טוב בתקופה הקרובה? האם אני צריכה להחליף כדור? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברסיטל ותחושת עצבנות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור11/11/2012שלום מור,
באופן כללי, במקרה של תגובה חלקית לטיפול, כפי שאת מתארת, מומלץ לשקול עליה במינון של רסיטל. הסבירות לשיפור עם המינון הגבוה יותר היא יחסית גבוהה בהשוואה לסיכויי שיפור עם המינון הנמוך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאל וקושי להתעורר בבוקרגולן11/11/2012
אני סובל מחרדה כללית ומטופל ב-200 מ"ג מודאל ו-150 מ"ג לוסטרל ליום. בחיצי השנה האחרונה קשה לי מאוד להתעורר בבוקר אפילו אם אני משתמש בשעון מעורר - השינה מושכת אותי אליה כמו מגנט. יוצא שאני מתעורר בשעה 11:00 בבוקר אלא אם כן אני עובד בוקר באותו יום ואז אני מכריח את עצמי לקום (אני עובד במשמרות).
הלילה, למשל, ישנתי 11 שעות רצוף.
האם הדבר קשור לתרופות? אם כן, האם כדאי לי לוותר על התרופות כדי שאוכל להתעורר בבוקר ולא בצהריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאל וקושי להתעורר בבוקר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2012מודאל בהחלט יכול לגרום לכך.
ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל בשאלה של שינוי מינון, חלוקה וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה של גבוליתאוסנת11/11/2012
מדוע ביטוח לאומי מתעלם מבעלי הפרעות אישיות גבולית כאילו זה מקרה קל לקח שניםעד שאיבחנו אותי קיבלתי רק שנה קיצבת נכות ולא קיבלתי עדיין פסיכUלוג טוב פרט לסטאגר בציבורי שלא עזר בכלל וכעת הקיצבה הופסקה למרותש אין שיוני במצבי הגשתי ערעור
למרות שיש לי התקפי דיכאון בנוסף נדחייתי ע"י הוועדה הרפאית מה שעוד יותר קשה הוא שבמשך המון שנים חוסר יציבות תעסוקית חמורה עקב ההפרעה הזו פלוס דיכאון וליקויי למידה ואין משפחה בכלל לבד שתתמוך המון שנים נאבקת לבד מותשת בנס לא הגעתי לרחוב אני במצב כלכלי נפשי דיכאון שמתעצם האם אישפוז נפשי יעזור לקבל נכות קבועה ופסיכולוג מזורז דרך קופ"ח חינם אני בקשר עם הגורמיםהמטפלים כולל פסיכיאטר לוקחת תרופות אך יש אטימות במערכת אני חשה שאין לי כוח נפשי לטפל בתחזוקת בית ללא טיפול של מערכות שיקום אבל מכיוון שאני ניראית רגילה ויודעת לנהל שיחה לא רוצים לתת סיוע של דיור מוגן כל מי שאני מכירה יש לו קרוב משפחה שעוזר לי לפחות כלכלית לשרוד לי אין אף אחד רווקה בשנות השלושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה של גבולית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2012הפרעת אישיות גבולית , ספקטרום ממצבים קלים ועד קשים אשר מלווים בגלישות פסיכוטיות ואובדנות.
בדר'כ יש מחלות נלוות מרובות ובהחלט יש מצבים המחייבים קיצבת נכות.מומלץ לפנות לרופא מטפל ולהגיש ערער ובקשה לשינוי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזמנים להגיב - בעד או נגד כדורים?GL11/11/2012
אני קורא כאן על יותר ויותר אנשים שמתלוננים על הכדורים ורציתי לדעת:
* האם הכדורים שיפרו לכם את המצב רוח ועזרו לכם לצאת מהדיכאון? הרגשתם "אנשים חדשים" עם הכדורים או שהרגשתם כאילו אתם בבית כלא נפשי שמצד אחד אין עצב אבל מצד שני קשה לשמוח?
* מה הסיבה שאתם נגד הכדורים? התופעות לוואי היו כל כך "קשות" עד שהם פגעו בתועלת של הכדורים?
* גם אנשים שבעד התרופות מוזמנים להגיב.
אשמח לתשובות מכמה שיותר אנשים. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ לטובת אלה שלא ראו
GL11/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לכדורים
אלון11/11/2012אין שחור ולבן בנוגע לכדורים.
לא צריך לפחד לקחת אותם, אין צורך להקשיב לשטויות של הסנטולוגים.
יש אנשים שהכדורים שיפרו להם את החיים, לי הכדורים עזרו מאוד עם התקפי הפאניקה והדכאון.
הביקורת היחידה שלי היא הקלות בה רופאי משפחה מחלקים כדורים לאנשים. יש תמיד לעשות בירור מקיף לחולה (בדיקות דם וכדומה שיכולות להעיד על בעיות וחוסרים שפוגעים במערכת העצבים).
במקרה של דכאון או כל בעיה אחרת, אני ממליץ על כדורים. אבל גם לעבור טיפול פסיכולוגי במקביל. לי אישית לא היו תופעות לוואי רציניות. יש כאלה שיש להם. לפעמים שינוי בכדור פותר את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוי עצמי נמוךאמא לשניים10/11/2012
שלום,
כבר שנים שאני מתחבטת בשאלה, האם עלי לפנות לעזרת כדורים.. גם אחרי שנים של אימוני קואצ'ינג למיניהם, אני עדיין לא מצליחה להסתכל על חצי הכוס המלאה, ביקורת הרסנית כלפי עצמי (את טיפשה, לא שווה, שטחית ועוד ועוד), או במילים אחרות - שנאה עצמית!
הקושי הגדול ביותר, הוא לראות את בני בן ה-5 ממשיך את דרכי...שובר אותי לגמרי!!
אני כבר מותשת ועייפה!!
שאלתי...האם כדורים יכולים לעזור לי לצאת מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
שמוליק11/11/2012שלום.
אין לי תשובה לשאלתך בעניין הכדורים.
אבל אני חושב שצריך לנסות להסביר לילדך שבנקודה הזו את לא מודל לחיקוי.
יש לילדים נטייה חזקה מאוד לראות את הוריהם כמודל לחיקוי, וכתוצאה מזה, יש להורים רצון להיות מושלמים.
רצון זה הוא טוב מאוד, אבל תמיד הורים עושים טעויות, לפעמים קטנות ולפעמים גדולות יותר.
הדבר החשוב ביותר הוא שלא לנסות לברוח ולהעמיד פוזה של אימא שאינה עושה טעויות.
אני חושב שזה בדיוק כמו הורים מעשנים שכבר מבינים עד כמה העישון מזיק וקשה להם להפסיק, אבל עם זאת, הם אומרים מפורשות לילדיהם שלא יראו בהם מודל לחיקוי בעניין הזה.
נראה לי שזה בדיוק אותו עיקרון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימוי עצמי נמוך
אמא לשניים16/11/2012שמוליק...מודה לך על תגובתך...בהחלט חומר למחשבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימוי עצמי נמוך - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור11/11/2012שלום רב,
את מתארת נטייה לביקורתיות יתר ולגישה שלילית כלפי עצמך. שתיהן עלולות להיות חלק מהאופי אך יתכן גם קשורות לדיכאון. בשני המקרים, נוגדי דיכאון עשויים לעזור לך לשנות את הגישה ולהרגיש יותר טוב עם עצמך. כמו כן, טיפול פסיכולוגי (לא קואוצ'ינג) גם הוא עשוי להועיל, אם כי בדרך שונה. בכל מקרה, לפני התחלת הטיפול, חשוב לעבור הערכה של פסיכיאטר לצורך אבחון שיאפשר לבחור בטיפול האופטימלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימוי עצמי נמוך
אמא לשניים16/11/2012תודה על תשובתך...האם ניתן דרך פסיכיאטר לטפל בילד בן 6 עם דימוי עצמי נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימוי עצמי נמוך
Original's15/11/2012היי אמא לשניים,
צר לנו לשמוע על תחושותייך.
כדאי לדעת כיצד דימוי עצמי נמוך מתפתח בעיקר אם את מספרת כי בנך הולך בעקבותייך.
דימוי העצמי מתפתח, כאמור, לאורך תקופת הילדות והבגרות והוא מושפע הן מגורמים פיזיים ונפשיים של הפרט והן מגורמים חברתיים וסביבתיים:
מחקרים מלמדים שהדימוי העצמי מושפע מהקשר הראשוני של התינוק עם אמו, כבר במהלך שנת חייו הראשונה. קשר שלילי המתבטא בנטישה/היעדר חום ואהבה עלול לגרום, בהמשך, לדימוי עצמי נמוך.
ישנה סברה כי ישנה השפעה גנטית להיווצרות דימוי עצמי נמוך, ברם היא טרם הוכחה מבחינת מחקרית.
דימוי עצמי מושפע מהקשר של הילד עם הגורמים המשמעותיים בחייו: הורים, אחים, קרובי משפחה, מורים וחברים.
קשר תומך ומפרגן של הורים מחזק את הביטחון והדימוי העצמי ואילו קשר שלילי המתבסס על חוסר תמיכה/פרגון והיעדר ציפיות (או לחילופין ציפיות מוגזמות) עלול לפגוע בהערכה העצמית של הילד.
סך הכישלונות שהאדם חווה במהלך חייו בהשוואה להישגים ולהצלחות, משפיע באופן ניכר על ההערכה, הביטחון והדימוי העצמי שלו.
מהם המאפיינים של דימוי עצמי נמוך?
לדימוי עצמי נמוך יש השלכות שליליות בכל תחומי החיים:
הימנעות מאינטראקציה חברתית
היעדר מימוש פוטנציאל אישי
פסימיות ותסכול מתמיד
הפרעות אכילה
דיכאון/חרדה
הזנחת המראה החיצוני
היעדר מוטיבציה וחוסר רצון להתמודד עם אתגרים
ביטחון עצמי נמוך, או לחילופין, ביטחון עצמי גבוה ומופגן (שנועד להסתיר דימוי עצמי נמוך או לפצות עליו).
תחושה מתמדת שכולם בעלי יכולות גבוהות יותר
ציפיות נמוכות מהחיים
חשוב לנו להדגיש כי יש דרכים מגוונות לטיפול בבעית דימוי העצמי הנמוך.
החל מטיפול התנהגותי - קוגניטיבי וכדומה.
מקווים שעזרנו,
מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופהניקול10/11/2012
מזה כמה שנים שאני לוקחת סרוקסט נגד חרדות
בשבועיים האחרונים החלטתי עם התייעצות רופאת המשפחה להפסיק את השימוש בכדורים, כמובן שאני עושה את זה בהדרגה
אך התחלתי להרגיש תופעות לוואי כמו רגשנות יתר (רוצה לבכות מדברים פשוטים), חולשה, בחילות, ומצביי רוח.
האם זה נורמלי, טיבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור11/11/2012שלום ניקול,
עם הפסקת הטיפול בסורקסט, יתכנו תופעות לוואי שונות בימים הראשונים ועד שבוע ימים. זה יכול לבוא לידי ביטוי ברגישות יתר, חרדה ותסמינים שונים אחרים. בדרך כלל לא מדובר בתופעות קשות או בלתי נסבלות. במידה והתסמינים ממשיכים מעבר לתקופה זו, כדאי לבחון את המצב הנפשי מחדש ולהתייעץ עם הפסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ניקול11/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתית אלכוהול במקביל לנטילת סיפרלאקסאירית10/11/2012
שלום,בני לוקח בהמלצת רופא כדור פסיכיטארי ציפארלקס,ובמקביל ממשיך לשתות בירה פעמים בשבוע "בלבד לטענתו".אחרי ארבעה חודשים אין כמעט שיפור בתחושת החרדה והעצב שהוא חוןןה.אני גם רוצה לציין שבמהלך התקופה הזואת יש גם עליות וירידות במצבי רוח ובחרדות.
שאלתי האם יש מצב ששתית האלכוהול משבש את יעילות התרופה "וגורם" לחוסר שיפור במצבו .
מצפה לתשובתכם מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתית אלכוהול במקביל לנטילת סיפרלאקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2012בהחלט אלכוהול פוגע ביעילות התרופה.
פגיעה במעטפת של המוח, BBB , פגיעה בתפקוד הכבד, דיכוי פעילות המוח, פגיעה באיכות השינה ועוד.
לסיכום: לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה- תרופותרבקה10/11/2012
שלום
בת 23.
בדכאון שהתפתח מחרדות.
היתה לי גם תקופה של אובססיות.
מעולם לא ממש לקחתי תרופות.בשל חרדה עצומה מתרופות.
היה נסיון קצר מאד עם ציפרלקס של מספר ימים, אך כנראה בשל החרדה ,חוויתי תופעות לוואי קשות.
הנסיון עם הציפרלקס היה לפני כשנה.
לאחרונה-
פסיכיאטר אחד הציע לוסטרל
השני פריזמה
השלישי פלובוקסמין
מה ההבדל בין התרופות , ומהי התרופה העדיפה?
האם כדאי לנסות קודם רמוטיב, תרופה טבעית, למרות שציינו בפני שיעילותה מצומצמת?
ואם אנסה רמוטיב האם לא תהיה בעיה לקחת אחכ תרופה פסיכיאטרית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה- תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2012ההבדלים בין התרופות הנ''ל, זה הפוטנטיות וזמן מחצית החיים.
לפעמים שווה לנסות רמוטיב, באם במצב הנפשי לא קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)