מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לדר דוידאורשאלה17/11/2012
דר דוידאור,אתה יכול להרחיב במעט על המנגנון שבגינו אינווגה עוצר חרדה,או במילים אחרות,איך אינווגה תורם לעצירת חרדה,במיוחד חרדה כללית,התרגשות בלתי נשלטת,כיצד ניתן להגדיר אינווגה בתור נוגד חרדה,יעיל מאוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/11/2012אינווגה מוגדר כנוגד פסיכוזה ולא נוגד חרדה.
כחלק מפעילות נוגדת פסיכוזה( חסימת קולט דופאמין) יש סיכוי לשיפור תפיסת המציאות והפחתת מחשבות לא הגיוניות וכן הורדת פעילות מוחית , שיכולה להוביל גם לחרדה, בנוסף:
רגיעה חלקית בדר'כ על ידי פעילות על קולטן אלפא 1 - ירידת לחץ הדם
שיפור בדיכאון על ידי פעילות קולטן אלפא 2
פחות תופעות לוואי בגלל חסימת קולט סרוטונין 2A .
להשגת השפעה מרגיעה , סדטיבית יותר,
סרווקאל, זיפרקסה הרבה יותר מרגיעים, אך גם משמינים יותר.
( השפעה על קולטן היסטמין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מדברים על הפסקת ציפרלקס?מורלה17/11/2012
אני שומעת על המון אנשים שלקחו ציפרלקס או כל אנטי חרדתי אחר לשנה, שנתיים, חצי שנה- ואז הפסיקו, כי החרדה עברה.
גם בהמלצת רופא
אם זה כל כך טוב, למה בעצם צריך להפסיק אותו בחלוף X זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדברים על הפסקת ציפרלקס? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון17/11/2012שלום מורלה
ראשית,אפשר להמשיך בתרופה שנים רבות ללא כל בעיה!
אבל תרופות לוקחים רק כשיש בעיה רפואית הדורשת טיפול תרופתי!
בהעדר בעיה כזו או אם הבעיה נפתרה,אזי אין צורך יותר בתרופה!
תרופות נחוצות רק כשיש אינדיקציה רפואית לכך!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זעפרןיניב17/11/2012
שלום אני מאובחן כחולה בסכיזופרניה סוג פרנואיד פסיכוזה וחרדות הפסקתי טיפול תרופתי של 400 מל סרוקואל בהדרגה בגלל תופעות לווי אני רוצה לדעת עם אני יכול לחלוט כמה עלים של זעפרן תבלין בכוס מים חמים ולשתות פעם ביום אני רוצה לדעת עם זה לא יחמיר את הסכיזופרניה והפסיכוזה היום אני בלי טיפול תרופתי תודה רבה יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זעפרן - תגובה
ד``ר יעקב חרמון17/11/2012שלום יניב
למה לך לסכן את בריאותך?
אתה מתגעגע להתקף פסיכוטי?
קח טיפול ותרגיש טוב...
באשר לזעפרן? אין בעיה בכל מקרה..
תרגיש טוב!זה חשוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזעפרן
יניב17/11/2012תודה רבה ד"ר יעקב חרמון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- P.t.s.dאורטל17/11/2012
שלום. עברתי אירוע טראומתי מאוד מסכן חיים לפני כ שנה. אני הייתי בטיפול וכרגע אני על כדורים פסיכיאטרים ומאובחנות כ PTSD . האם זה תסמונת לכל החיים? האם אני כל החיים אהיה על כדורים? אני לוקחת אסטו 10. האם זה סוג של נכות? אשמח לתשובות... שבת שלום ושקט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפוסט טראומה
Original's19/11/2012היי אורטל,
הפרעת פוסט-טראומה (PTSD) הינה הפרעה פסיכיאטרית ידועה ממשפחת הפרעות החרדה. זוהי למעשה בעיית הסתגלות של אדם לאחר שעבר אירוע טראומתי כלשהו או אירוע שלא מסתדר עם ראיית העולם שלו. לרוב החוויה הראשונה שממנה נובעת הפרעת ההמשך כרוכה בפחד עצום וחשש של האדם הסובל לחייו או לבטחונו או לחילופין לביטחונו של אדם אחר קרוב. תחושת האימה ולפעמים המצוקה הגופנית שחווה האדם במהלך החוויה הקשה נשארת עימו זמן רב אחרי אותה התרחשות והוא חי שוב ושוב את אותן תחושות מחרידות.
הגורמים להפרעת פוסט טראומה:
באופן כללי ידוע היום כי כ-8% מהאוכלוסיה סובלת מהפרעת פוסט טראומה לרוב בחתך של מבוגרים צעירים.
עוררות
קושי להירדם או לישון
חוסר סבלנות והתפרצויות זעם
קשיי ריכוז
חוסר רוגע, אי-שקט
סריקה מוגברת של הסביבה, תחושה של “כוננות”
חודרנות וחוויה חוזרת
זכרונות מטרידים
פלאשבקים – חוויה מחדש של האירוע במלוא עוצמת הרגשות
סיוטי לילה
חווית מצוקה רגשית כשנזכרים באירוע
תחושות גופניות כשנזכרים באירוע – דופק לב מואץ, זיעה, רעידות, בחילה, סחרחורת
הימנעות
הימנעות ממקומות, אנשים, סיטואציות או מחשבות שמזכירות את האירוע
אי-יכולת להיזכר בחלקים של האירוע
חוסר חשק בפעילויות של היום יום ובחיים באופן כללי
התרחקות מאחרים וקהות
תחושה של חיים מוגבלים בלי עתיד
הטיפול בהפרעת פוסט טראומה
הטיפול הנפוץ והמקובל ביותר היום הינו טיפול קוגניטיבי – התנהגותי (CBT) במסגרתו פותחו שיטות רבות וטכניקות שהולכות ומתייעלות להתמודדות עם תופעות ההפרעה. באמצעות הטיפול מעבדים יחד עם האדם הסובל את החוויה הקשה אותה עבר מכל מיני היבטים. בהדגרמה וכמובן עם הרבה תמיכה וליווי מבצעים חשיפה לגירויים דומים מאותה חוויה (לדוגמא חשיפה למקום בו קרתה החוויה) כדי לבחון את המציאות מול תפיסת המציאות בעיני רוחו של הנפגע. מטפלים בדפוסי החשיבה הקשים שגורמים לחוויה לצוף ולרדוף את האדם ומבצעים מה שנקרא הבניה מחדש של החשיבה בנושא ומשחלפים מחשבות קשות במחשבות חיוביות ואופטימיות עם יותר נטיעה במציאות.
אחוזי ההצלחה של הטיפול במקרים של הפרעת פוסט-טראומה הינם גבוהים מאוד.
מקווים שעזרנו
מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות נפשיותחן16/11/2012
היי..
יש לי בן דוד בשנות ה20 לחייו שאפשר להגיד שהוא מאוד חכם. (כיתת מחוננים וכו..)
הוא סיים לפני שנה צבא קרבי, חשוב לי לציין שאין בעיות בבית זאת משפחה מאוד מאוחדת, אוהבת והוא עצמו בן אדם טוב, חייכן ומאושר..
לפני שלושה ימים הוא אמר לאבא שלו שהוא מרגיש שמשהו לא בסדר איתו ושהוא רוצה עזרה רפואית.
שוב צריכה לציין שלא שמנו לב לשום דבר עד שהוא אמר ואחרי שהוא סיפר פתאום כאילו הוא הרגיש חופשי "להיות ככה" אני אפילו לא יודעת איך לקרוא לזה.
אני מכירה בן אדם רציני שיודע לנהל שיחות אבל גם לצחוק שצריך ואתמול שראיתי אותו הייתי בשוק טוטאלי!
אותו בן אדם התחיל לדלג, להתנדנד על הכיסא במהירות, להקריא את התרגום של הסרט מהר מאוד והדבר הכי מוזר זה שיש לו אחיין בן 10 שסובל מהפרעות קשב וריכוז שבדרך כלל הוא אומר לו תמיד להירגע והוא פושט נשכב על הריצפה ושיחק איתו כאילו הוא ילד קטן.
אני לא יודעת מה קרה לו הוא כמובן הלך לפסיכיאטר ונתנו לו כדורים שהוא לוקח כל ערב.. אבל הכי חשוב לי זה לדעת אם זה משהו שיכול להעלם בדיוק במהירות שהוא בא כי זה ממש לא אותו בן אדם!?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות נפשיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/11/2012המידע שנתת הוא חלקי בלבד, יש קושי לענות באופן מקצועי.
זה יכול להיות אפיזודה שחולפת אך יכול מנגד להיות התחלת תהליך ממושך.
בדר'כ הבדיקה על ציר הזמן.
כמובן שיש לשלול בעיות גופניות ראשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטיןluisa16/11/2012
היי שלום.
אני לוקחת פלוטין 40 מ"ג כבר 63 יום.לאחר שנים שחיפשתי תרופה שתתאים לי לחרדות ודיכאון.
התרופה בהתחלה לא כ"כ עזרה לי ,אבל אחרי זה התחלתי להרגיש יותר טוב ופחות חרדתית.השבועיים האחרונים היו מאוד טובים והרגשתי טוב מבחינת מצב רוח וחרדות
(מהיום).לפני יומיים אני מרגישה שאני עצבנית ,כועסת,שינויי במצב רוח,הרגשת חנק במקומות סגורים,כאבי ראש,עייפות,חולשה,לחץ בעין שמאל,אגרסיבית,אין לי סבלנות לכלום,אובססיה בלי סוף על אדם מסויים.כל היום אני חושבת עליו עד כדי כך שזה מפריע לי בחיים היומיום,בא לי לבכות.יש לי כאבי ראש חזקים,עייפות נפשית,וקשה לי להיות במקומות רועשים ולחוצים.והמצב בדרום עוד יותר גם מלחיץ אותי,מאז המלחמה בצפון ,אני מפחדת מאוד.התקשרתי לרופא שלי והוא המליץ לי להעלות 60 מ"ג יום כן יום לא ו40 מ"ג .הוא אמר לי שבגלל שיש לי עדיין אובססיות ומחשבות כפייתיות כלפי בן אדם מסויים אז צריך להעלות את המינון.
שאלתי היא כזו?
איך זה שהמצב השתפר אצלי ופתאום ירידה?
האם 60 מ"ג פלוטין זה לא הרבה מידי?והאם באמת לאובססיות זה יעזור יותר וגם לדיכאון?
והאם שאני מעלה 60 מ"ג יהיו לי שוב תופעות לוואי ואם כן מה הן?
הרגשתי כ"כ טוב שבועיים אחרונים ללא חרדות ומצב רוח טוב.ופתאום נפילה :חוסר מצב רוח,חרדות.
מה עליי לעשות ?אני מפחדת שאעלה את המינון וזה יחמיר ואז יהיה לי קשה להוריד שוב?כי פלוטין זו תרופה שלא יוצאת מהגוף מהר.
אודה לכם לתשובה.
שבת שלום והמון שלווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטין - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק16/11/2012ללואיסה שלום
מינון של פלוטין 60 מג' זהו מינון מקובל ושכיח. אם הרופא שלך המליץ על עליה ככל הנראה יש צורך בזה-תופעות לואי מופיעות בד''כ בתחילת הטיפול ולא לאחר כמה חודשים-אפילו אם מעלים מינון- שווה לנסות 60 מג' ורק במידה זה לא יסתדר ניתן לשקול החלפה של התכשיר לאחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת לוסטראליובל15/11/2012
שלום אני יורד , עקב תופעות לוואי , מלוסטראל 50 מליגרם ליום אחרי שימוש של 10 ימים , לוקח 25 מליגרם חמישה ימים ומפסיק
כמה ימים לאחר סיום התרופת ניתן להגיד כי הגוך נקי וחזר לקדמותו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת לוסטראל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק16/11/2012לאחר מספר ימים לא צריכות ליהיות כבר שום תופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת 2 10 מג ריטלין ביחד?דניאל15/11/2012
אני משתמש כיום בריטלין שהומלץ עי מומחה למטרות ריכוז ופיקוס בלימודים לקראת בחינה פסיכומטרית מאחר ואני לא מצליח להשיג את המומחה אני רוצה לדעת האם כדאי אפשר לקחת 2 כדורים של 10 מג מכיוון ואני לא מרגיש השפעה כלשהי מהכדור הבודד! העניין דחוף מאחר ותאריך הבחינה קרוב מאד ואין לי זמן לחכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לקחת 2 10 מג ריטלין ביחד? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק16/11/2012כן ניתן לקחת 2 כדורי ריטלין 10 מג' ביחד-ז''א סך הכל 20 מג' ריטלין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פארפיליה?מישהי2349864315/11/2012
היי, אני לא יודעת אם זה קשור לנושא שעליו אני הולכת לדבר אבל.. אני מאובחנת בדכאון קליני+הפרעת אישיות תלותית, בעבר הדכאון שלי היה מלווה גם בסתמינים פסיכוטיים.. היום זה כבר לא ככה. אני לוקחת ויאפקס וקלופיקסול, ובמקרה של חרדה גדולה גם לוריוון.
נעבור לעניין... קצת מביך אותי לדבר על זה.. אבל במשך כבר הרבה זמן(כמה חודשים טובים) אני שמה לב להתנהגות לא כל כך תקינה אצלי במישור המיני, ז"א... כשאני מאוננת וכאלה אני מפנטזת שאנשים צופים בי עושה את זה, וכמה פעמים גם הייתי פותחת את החלון או פשוט משאירה אותו פתוח.. ונהנית מהמחשבה שמסתכלים עלי. זה לא הכל. אפשר לומר שזה החמיר כשזה הגיע למצב שישבתי באוטובוס, ופשוט החלטתי לעשות את זה שם, שמתי על עצמי את המעיל שלי.. הוא היה די עבה וגדול אז אני חושבת שזה הסתיר אותי... אבל אני אשכרה אוננתי וגמרתי שם. זה קרה גם איזה פעמיים כשהלכתי למן חורשה ממש גדולה כזו ודי נטושה, ז"א לא היו שם אנשים וזו חורשה שהיא כמו יער אז כשאתה נמצא ממש בפנים קשה להאמין שמישהו יבוא לשם וימצא אותך. אבל הסיכון היה. : ועשיתי את זה שם. לא חושבת שמישהו ראה אותי, ובכל זאת... ההתנהגות הזו מטרידה אותי מאוד. זה באמת לא הולך ומשתפר כי תמיד כשאני מאוננת אני מפנטזת על זה שצופים בי ולפעמים רק ככה אני מגיעה לשיא, או... שהיה למשל מקרה בבית שלי שכל כך הייתי חייבת את האשליה הזו שמסתכלים עלי ולא רציתי לעשות איזה טעות, אז פשוט... עשיתי את זה בחדר שלי, מול החתול. זה כבר מתחיל להרגיש לי חולני ברמות קשות... ואני פשוט נגעלת מהמחשבה על מה שהפכתי להיות. זה מחריד ומגעיל אותי ברמות שאני לא יכולה לתאר. חיפשתי על זה קצת חומר ומצאתי שיש דבר כזה שנקרא "אקסהיביציוניזם". זה באמת מה שיש לי? אוף, זה כל כך מפחיד אותי..העובדה שלפעמים אני מאבדת שליטה על המעשים שלי... ועצם זה שבכלל הגעתי למצב כזה... ואני יודעת שאני נשמעת לחוצה והכל, אבל בבקשה אם זה באמת ההפרעה הזו תגידו לי את האמת. זה באמת ממש חשוב לי לדעת הכל, ועד כמה זה חמור והכל...
תודה מראש לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פארפיליה? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק16/11/2012למישהי שלום: מהמילים שלך ניתן להבין שכרגע את מרגישה המון מצוקה-המצב שאת מתארת הוא מורכב ויכולים ליהיות לו סיבות רבות.חשוב לא לסכן את עצמך בשום אופן ובהחלט ניתן לסייע לך-לשם כך חשוב מאוד לפגוש איש מקצוע שיוכל לעזור לך לטפל בזה בהקדם ולהקל על המצוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת מנה כפולה של ויפאקס 75 בטעותלל14/11/2012
לקחתי בטעות 2 כדורים של ויפאקס 75 מ״ג האם זה בעייתי. או מסוכן אודה לתשובה מהירה כי אני דואגת שלא יהיו לי תופעות לוואי ואז אצטרך לקחת מינון גבוה עקב טעות חד פעמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת מנה כפולה של ויפאקס 75 בטעות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/11/2012שלום-אם את לוקחת ויאפקס כבר תקופה מסוימת אז סביר להניח שלא יהיו תופעות לואי מיוחדות-ובמידה וכן תרגישי תופעות מסוימות-אל דאגה-לא מסוכן והכל יעבור תוך מספר שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין וובאןדוד14/11/2012
שלום
אני סובל כבר כמה חודשים וסחרחורות וטישטוש בעינים וחולשה ,
הייתי אצל רופא שאמר לי שזה חרדות ודיכאון.
הרופא נתנה לי וואבן פעמים ביום ,
את הוואבן לקחתי פעם בה רק שממש היתי צריך את זה.
אחרי חודש הלכתי לפסיכאטר והוא רשמם לי כדורים בשם וולבוטרין
הוא אמר לי לקחת כדור של 150 פעם ביום לשמונה ימים ואחרי זה לקחת 300 התחלתי לקחת את הכדורים ללא תופעות לוואי אחרי שבוע התחיל להתגבר לי החרדות ,השאלה האם זה אמור להיות כך ? בהתחלה לא הרגשתי כלום עכשיו יש לי כל מיני חרדות וחולשה
וכו .
האם להתחיל לקח את הוואבן קבוע עד שזה עובר? האם לתת לגוף שלי עוד כמה ימים להתרגל לוולבוטריים 150 או לעלות ל300
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין וובאן - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור15/11/2012שלום דוד,
מאוד חשוב שתעדכן את הרופא המטפל שלך בנוגע לשינויים שאתה חש, זאת מאחר והוא מכיר את המצב שלך טוב יותר והמלצויות יהיו יותר מותאמות למצב מאלו שניתן לקבל במסגרת הפורום.
באופן כללי, לא סביר שתופעות לוואי יתחילו רק כעבור שבוע מתחילת הטיפול. ואבן היא תרופת הרגעה שמשפיעה מהר ויכולה להקל על התסמינים. מומלץ להשתמש בה רק במקרים בהם יש קושי להתגבר על החרדה שגורמת למצוקה ופוגעת בתפקוד. במדיה ומדובר בחרדה נסבלת ולא קשה, מומלץ להימנע מואבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולבוטרין וואבן
דוד15/11/2012האם כדור אחד ביום של וואבן עד שהוולבוטירין יתחיל חעבוד זה סביר? או שזה יותר מידי
רופאת משפחה שלי אמרה לי שאפשר 2 כדורים ביום לחודש אבל השאלה אם אני לא יתמכר ?
התור הבא שיש לפסיכאטרית שלי זה רק עוד חודש וחצי אז אין לי כולך איך לשאול אותה מה לעושת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Lsd חרדות פסיכוזהסובל14/11/2012
שלום אני מבקש שתקרא את כל הסיפור שלי כי אני כבר אובד עצות ושוקל להיתאבד:תודה רבה מראש לפני שלושה חודשיים חזרתי מבילוי של לקיחת lsd כל הלילה לא נרדמתי ונתקפתי חרדות ומתח ויום למחרת התעוררתי והרגשתי מוזר הרגשתי כאילו אני מפחד ליהות ליד אנשים מאז הפסקתי לעשן חשיש כי זה עשה לי הרגשה כאילו אני עומד למות או להשתגע אחרי זה במשך חודש עישנתי קנאביס כי זה עזר לי להפסיק את הדפיקות לב המהירות ואת תחושת המחנק במשך..במשך הזמן קפצו לי במוח כל מיני סיפורים מפחידים וחלק מהם נתקעו לי במוח ברמה מטורפת שאני מפחד שאני לא יהיה ככה..אחר כך ראיתי סרט אימה ופחדתי ממה שקרא בסרט ובאותו שניה קיבלתי התקף חרדה דופק מהיר חום גוף מוגבר..חודש אחר כך אני מתמודד אם הסרטים והמחשבות האלה וממש מרגיש חיי בסרט אימה ואין בכלל קשר למי שאני למה שהולך לי במוח ותמיד אני מזכיר לעצמי שזה לא אני ואני ההפך מהדברים הרעים האלה במשך הזמן התמוטטתי והלכתי לפסיכיאטר הסברתי לו כמה מהבעיות והוא החליט שיש לי פסיכוזה הום נתן לי זיפרקסה..עכשיו אני שלושה שבועות לאחר הטיפול ועדיין מרגיש חרא מפוחד מלא מחשבות שווא מחשבות שהם הסיוטים הכי גדולים שלי.הזיות של כל מיני סיטואציות כאילו המוח מראה לי תרחישים שקשורים חרדה שלי.אני מרגיש לא במציאות.המוח שלי חושב דברים לא טובים ונמצא בלופ שלא נגמר.. אני מפחד שמשהו יקרה בגלל זה אני תמיד דרוך ועל המשמר לשמור שאני לא יעשה שום דבר שהמחשבות אמרו..בקיצור אני מרגיש שיש אותי ויש את המוח שלי והוא לא אני כאילו הוא מתגרה בי כל הזמן ונהנה שאני סובל.....אני כבר שוקל להיתאבד וזה כבר לא עצוב לי כי זה עדיף מהמציאות הזאת בבקשה אם אפשר להפסיק את כל הטירוף הזה ולהחזיר אותי למציאות לתמימות לאהבה לשמחה לחוסר דאגה לשלווה לשקט לרוגע לביטחון ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק14/11/2012שלום.
אינני רופא.
על פניו נראה שאתה מודע למצבך, ועובדה זו לכשעצמה, ראויה לעודד.
אני בהחלט מאמין שאינך צריך לסבול, ומצבך יכול וצריך להשתפר.
אין לי משהו חכם להגיד על השימוש בסמים, אבל יכול להיות שההגרשה הנוראית הזו באה כתוצאה מהשיומש בסמים, ואתה עובר תסמיני גמילה.
הדבר היחידי שיש לי לומר זה שתתעודד, ותאמין שיכול להיות יותר טוב ויהיה טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגבי
סובל17/11/2012תודה גבי אשמח לשם של הפסיכיאטר..האם סבלת ממחשבות רעות וממחשבות שווא ודמיונות בעיניים פתוחות וחוסר רגשות והזיות בעיניים סגורות..והאם המוח שלך היה משנה לך מילים ומעלה משפטים מפחידים..למשל אתה חושב לעצמך משהו טוב ואז המוח אומר אותו דבר ברע ??והייתי אצל פסיכיאטר הוא נתן לי כדורים שלא עוזרים בכלל ו9 שנים אתה לוקח כדורים ?אתה לא יכול ליהות בשלווה בלי? זה סרט לחיות על כדורים שעושים אותך זומבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבן אדם
גבי17/11/2012אני לא ממש זוכר מה היה אני יודע שחשבתי שאני משתגע ולא יכולתי לסבול להיות לבד רציתי חברת אנשים , אני זוכר שלא ידעתי מה אני רוצה - בלבול חרדה חלומות מפחידים הרבה שאלות ותהיות .
זה מה שאני זוכר . אם זה רק פסיכוזה אז סביר שלא תצטרך כדורים ל" כל החיים " אלא רק לתקופה הזו , ולא התכוונתי לפסיכאטר במי שאמרתי שיכול לעזור זה מישהו שעזר לי .
אבל אם אתה במכבי יש את אהוד רוזיצקי פה מהפורום שאני מטופל אצלו והוא טוב .
בהצלחה ותרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תכתובת הזו
רפאל17/11/2012אחד הדברים המבהילים ביותר במצבים האלה.זה חוסר הבטחון בחשיבה עצמה, והתחושה שזהו אין לזה דרך להיסתדר ומכאן ולשיגעון הדרך קצרה..עצם הקריאה שעוד אנשים חווים את אותם תחושות ובעיות מראה..שגם הרופאים ויצרני התורפות מודעים לבעיות האלה ספציפית וזה לא בעיה יחודית רק שלי או שלך ואם הם אומרים שהטיפול יועיל בסופו של דבר ...אז יש תקווה.
ובאמת הדרך המתישה והבעיות שהיא מולידה קשים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגבי
סובל20/11/2012זה דומה למה שאני חווה רק שלי יש גם סרט שתקוע בראש.ואני אשמח לבן אדם שעזר לך אם אפשר אני מעדיף שתיתן לי את הפרטים שלו כאן ולא במייל תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחפש
גבי20/11/2012ג'ולי יניב לוי חילוץ והצלה לנפגעי סמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרטים
רפאל20/11/2012תבדוק "טורדנות וכפייתיות מחשבתית" מה שנקרא o (החלק הראשון של האוסידי)
וזה גם תוצאה של חרדות..לי רצו שירים פרסומות..וכו וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
סובל23/11/2012לי רצים לפעמים משפטים איומים וסיפורים ששמעתי על אנשים שנדפקו רצים לי בראש ואני כל הזמן נלחם איתם אני לא רואה טלוויזיה לא קורא עיתונים לא יוצא לא מבלה כמעט כלום כי אני מבוהל מעצמי זה משהו דפוק לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLsd חרדות פסיכוזה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון24/11/2012שלום לכולם
אני מציע לכל מי שמתכוון להשתמש באיזו שהוא סם לקרוא את השרשור הזה!
הסמים כולם כולל גראס עלולים לגרום למה שחווים החברים כאן.האם למישהו זה שווה להוציא את חייו ממסלול בצורה כזו?
כדאי לחשוב על זה לפני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
סובל24/11/2012האם היפנוזה יכולה לסייע לשכוח מהעבר ולהוציא את הסרטים מהראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון24/11/2012שלום לך
לצערי ההיפנוזה אינה יעילה במקרים הללו.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור חרמון
סובל24/11/2012אז מה כן עוזר ?הכדורים שהפסיכיאטר נתן לי זיפרקסה לא גורמים לי לשכוח והם עושים אותי חסר סבלנות ועצבני ..חשוב לי להגיד שאני לא מאמין בכל הסרטים הרעים שרצים לי בראש אבל קשה לי לחיות אם זה במקום להתרכז בחיים אני כל הזמן במלחמה אם עצמי כל הזמן מזכיר לעצמי מי אני ומה אני וזה מתיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתקשר לפסיכיאטר
רפאל25/11/2012תתעקש!! לשפר את ההרגשה שלך.מנסיון. זה לוקח זמן והרבה זמן. אבל אל תוותר לפסיכיאטר, אם הוא פרטי אתה משלם לו כסף בשביל זה. קח קלונקס דבר ראשון. ותתקשר שיסביר לך.
אני גם ניהלתי מאבקים עם עצמי וממשיך עדיין אבל במינון הרבה הרבה יותר נמוך ועם תקווה הרבה יותר גדולה כיום. ואני נאלצתי לעזוב את עבודתי התפרק לי כל העולם שלי . וכעת יש התקדמות. אז תתעקש עם הרופא ואם הוא לא מוצא חן בעינך לך לרופא אחר. אני החלפתי שלושה עד שהגעתי למי שבאמת הבין אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרפאל
סובל25/11/2012תודה על התמיכה אחי..יש לך רופא שאתה ממליץ עליו כי שלי לא שם הרבה זין שמע כמה מילים נתן מרשם וזהו לא באמת אכפת לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואגב חוץ מזיפרקסה אתה בטח צריך עוד
רפאל25/11/2012כדורים נגד חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור חרמון - תגובה
ד``ר יעקב חרמון25/11/2012שלום לך
הזיפרקסה הינה אפשרות אחת מיני רבות..
שלא לדבר על השילובים...
אז גש לפסיכיאטר והתאזן..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך פה את הדוקטורים של הפורום
רפאל27/11/2012וכן יש לי מישהו אם אתה רוצה שהוא גם קשוב יותר פסיכולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרפאל
סובל28/11/2012תודה על העזרה ואני ישמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר חרמון
סובל27/11/2012ד״ר חרמון בגדול התגברתי על כל הפגמים ועל כל הדברים שקרו לי ..רק נשאר סרט אחד בראש שתקוע עמוק וכל יום בערך 100 פעמים אני מזכיר לעצמי שאני לא הסרט הזה והוא לא קשור אלי וזה סרט שלאנשים אחרים לא שלי.הזיפרקסה לא עזרה לי לשכוח את זה יש איזו שיטה איזו תרופה איזה משהו להוציא את זה מהראש או שאני יצטרך להילחם בזה כל יום עד שזה יעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר חרמון - תגובה
ד``ר יעקב חרמון28/11/2012בנאדם,צריך כנראה שינוי או תוספת תרופתית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנאדם
רפאל28/11/2012יש דבר אחד מאד חשוב לדעת .אל תילחם בסרט. ואל תזכיר לך שזה לא אתה. תגיד לעצמך כשהסרט עולה: אני יודע בנקודת האמת הפנימית שלי שזה לא אני. וזהו . ותגיד עוד פעם כי זה בטח שוב יעלה. ותתחיל לקרוא ספר לראות סרט.לשוחח.
בכל מקרה תשאיר לי מייל ואשלח לך פרטים של פסיכיאטר.אפילו שלדעתי צור קשר טלפוני עם אחד מהרופאים פה.מגיע להם הזכות שהם עונים לנו בסבלנות כדי שלפחות תנסה להיעזר באחד מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סובל28/11/2012תודה רבה לכולכם על התמיכה והעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
סובל29/11/2012אחרי שאהפסקתי להשתמש בתרופות אני יוכל לשתות אלכוהול מידי פעם או שאסור לי ?לעשן הבנתי שאני לא יוכל כי זה עושה מחשבות וחרדות?תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאחל לך הצלחה
שמוליק29/11/2012שלום בן אדם.
אין לי תשובה לשאלתך, אבל אני רואה שאתה לא מוותר, שואל שאלות, מתייעץ, ובאמת עושה כל מה שביכולתך לעשות.
אני בטוח שבסופו של דבר יהיה לך טוב. יכול להיות שזה ייקח שנים, אבל שזה לא ישבור אותך. אני אישית לא התנסיתי בסמים, ואולי בגלל זה קשה לי להבין את מה שאתה עובר, אבל אני משוכנע שאתה בדרך הנכונה, ובסופו של דבר יהיו לך חיים מאושרים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק
סובל30/11/2012שבת שלום ואושר ובשורות טובות לכולנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פבוקסיל ודיכאוןמורן14/11/2012
שלום רב ,אני בן 33 סובל מזה 10 שנים מחרדות ומחשבות טורדניות
5 שנים טופלתי בציפרמיל 40 מ"ג שהיה לי מעולה ולאחריו 5 שנים נוספות בציפרלקס 20 בעקבות חזרה של החרדות בחצי שנה האחרונה נכנסתי ללופ של החלפת כדורים שאני לא יוצא ממנו, תחילה סימבלתה 120 שעשתה לי דופק מואץ לאחר מכן חזרה לציפרמיל 40 ללא שיפור במשך חודש, חודש וחצי נוספים הייתי עם 40 פריזמה גם ללא שיפור לאחר מכן החלפה לאנפרניל 150 ששיפרה מאוד את המצב אך תופעות הלוואי שלה היו קשות ,עתה אני נוטל כשבועיים פבוקסיל כבר חמישה ימים אני נמצא במינון של 200 מ"ג +קסנקס XR 2 מ"ג לצערי יש חזרה של החרדות בתוספת של דיכאון שלא חוויתי בעבר (אינני אדם דיכאוני)
האם יכולה להיות כזאת השפעה בתחילת הטיפול :קושי ואי חשק לקום בבוקר עצב רצון לבכות ואף מחשבות אובדניות למרות שאני לא מתכוון חלילה לעשות דבר לעצמי , בנוסף הייתי שמח לדעת כמה זמן לוקח לפבוקסיל להשפיע
המון תודה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פבוקסיל ודיכאון - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור15/11/2012שלום מורן,
לפבוקסיל, בדומה לנוגדי דיכאון אחרים מקבוצת SSRI, לוקח כ-4-6 עד שניתן להרגיש את השפעתם. בשבוע-שבועיים הראשונים, יתכנו תופעות לוואי שונות שעלולות להתפרש כהחמרה במצב הנפשי (כפי שתיארת בהודעה שלך), כשלמעשה לא מדובר בהחמרה אמיתית. בשלב זה של הטיפול הייתי ממליצה להיעזר בסבלנות ובכדורי הרגעה אם יש צורך בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אשכים על לוסטרליובל12/11/2012
שלום , התחלתי לקחת לוסטרל . ההוראות של הרופא היו 7 ימים 50 מליגרם ואחכ לעבור ל100 . (פעמים ביום 50 ) לאחר 4 ימים הופיע אצלי כאב באשכים וגם שמתי לב שמתי לב כי בפיעלות מינית אני מתקשה להגיע לפורקן ( פחות מרגיש ומתאמץ יותר) . הכאב באשכים אינו חולף גם לאחר שופכה. האם תופעה זו היגונית ? והאם בכלל תופעת אלה יכולת לחלוף. האם כאבים כאלה קשורים לחרדות של תחלית טיפול ? סהכ אני מרגיש בסדר גמור , ואיני בחרדה מהטיפול, התחלתי לקחת את הכדור עקב קשיים שהיו לי בשנה האחרונה ורציתי לשפר את אכיות חיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גג
שאלה14/11/2012ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי אשכים על לוסטרל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק14/11/2012קודם כל צריך לישלול סיבה גופנית-לוסטראל יכול להשפיע על התיפקוד המיני אך לא אמור ליגרום לכאבים באשכים- לכן כדאי מאוד להיתיעץ קודם כל עם רופא המשפחה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי היה
אני22/11/2012היי אורי
לצערי פסיכאטרים לא מכירים את התופעה.
גם לי היה כאבי אשכים בטיפול עם ויפאקס 75 (לא היה קודם לטיפול), לטענת הפסיכיאטר הוא לא מכיר תופעה כזאת והפנה אותי לשלול דברים אחרים (שכמובן נשללו).
שמתי לב אצלי שהכאבים מתגברים כאשר יש יתר גזים במערכת העיכול.
היום עם ההסתגלות לכדור התופעה פחתה אך לפעמים באופן נדיר חוזר.
כמוך גם אני התקשתי בשפיכה, לא יודע כמה זמן אתה נוטל אך לאחר מס' חודשי טיפול עובר לחלוטין.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי הפסקת מרונילעינבל12/11/2012
שלום , שאלה בנוגע להפסקת מרוניל . הפסקתי את התרופה לאחר שימוש של כמעט 8 שבועות במינון של 75 מ"ג . וזאת בגלל שגרמה לי לתופעות לוואי בלתי נסבלות . בכל אופן החלטתי על דעת עצמי להפסיק , הורדתי מינון למשך שבוע לחצי כדור ואז הפסקתי .בשבוע הראשון הרגשתי טוב , אבל בשבוע שאחריו התחלתי להרגיש מעיין תחושות מוזרות באיזור העיניים כמו סחרחורת קלה בעיקר בזמן הזזת הראש ושינוי תנוחה וכן מעיין תחושת נימנום כללית . השאלה היא האם המצב יכול להיגרם מהפסקת הכדור ? ואם כן לכמה זמן זה יכול להימשך . אני ככה כבר שבוע ומתחילה לדאוג . לציין ללא טשטוש ראייה , ראייה כפולה או בעייה במיקוד .
אודה על תשובה מהירה , מודאגת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי הפסקת מרוניל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/11/2012קשה לענות באופן חד משמעי.
פחות סביר שהתופעות לוואי משניות להפסקה באם עבר מעל שבועיים.
יש לברר חזרה של סימנים נפשיים, שינוי במצב הגופני, כגון לחץ דם ודופק..
יש לברר מול רופא משפחה ולאחר מכן להייעץ עם פסיכיאטר לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)