פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מודאגת
    מירי
    03/11/2012

הנני אם לבן שאובחן כסכיזופרן לפני כ- 10 שנים , הוא בן 35 חי לבד בדירה שכורה,
    בשנה האחרונה חלה הידרדרות במצבו מבחינת ההתנהלות, הוא אינו עובד, הפסיק לשלם
    את החשבונות כגון מים, חשמל, לפני כחצי שנה ניתקו לו את החשמל ומיד שילמתי את
    החוב בתקוה שיסכים לקבל את העזרה אותה הוא מסרב לקבל בתוקף כמו דיור מוגן או
    כל עזרה הניתנת באמצעות משרד הבריאות, כיום ניתקו לו את המים בבית והפעם החלטתי
    לא לשלם מתוך מחשבה שאולי כך הוא יבין שהוא חייב לקחת אחריות על מעשיו,
    האם נכון אני נוהגת ? האם מצב כזה לא עלול להביא אותו לייאוש ? אציין כי מעולם לא
    היו לו מחשבות אובדניות אולם מעולם גם לא הגיע למצב של שפל כזה,
    אבקש תשובה בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• לדעתי האישית כן.

שמוליק
    04/11/2012

שלום אתי.

דעתי האישית שנהגת נכון.

לדעתי, אנו מושפעים יותר מדיי מהתרבות המערבית שמבחינה תיאולוגית מבוססת על הנצרות, שהאלוהים שלה הוא אלוהי חסד, ומהסיבה הזו מי שמושפע מהתרבות המערבית יש לו נטייה ורצון להיות איש חסד.

אך עם זאת, ישנה חשיבות גם לדין. חסד שמושפע לטובים ולרעים ללא הבדלים הוא חסד גרוע ביותר שאינו מאפשר תיקון עולם אלא גורם לשחיתות מוסרית.

ניתן להשתמש גם במידת הדין כשצריך.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    04/11/2012

שלום רב,
    הייאוש שלך מובן בהחלט מאחר ומאוד קשה לעזור לאדם שלא מסכים לקבל עזרה. על פניו ההחלטה שלך גם היא מובנת, אך למרבה הצער קשה מאוד להעריך האם היא זאת שתגרום לבנך לפנות לעזרה. אני מציע לך להיות בקשר עם הגורמים המטפלים של בנך, אלו שמכירים אותו וטיפלו בו בעבר, כדי להקלב הכוונה בנוגע לטיפול בו ובמידת הצורך הבאתו לטיפול גם בניגוד לרצונו (במידה ותהיה סכנה כלשהי כתוצאה ממצבו הנפשי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר ליטול רמוטיב ןרטלין בו זמנית?
    סימן שאלה
    03/11/2012

אני נוטלת ריטלין כל בוקר, אוכלת ארוחת בוקר ונוטלת רמוטיב (כי רמוטיב צריך *אחרי* אוכל). יש הפרש של חצי שעה בין רמוטיב לריטלין.

האם נטילה בסמיכות מותרת? או שמא נטילה בסמיכות של שני כדורים אלו פוגעת בספיגה של מי מהם?

השאלה נובעת מכך שלאחר 6 שבועות של נטילת רמוטיב, איני חשה בשינוי מובהק לטובה

תודה
    אני

הוספת תגובה

• מותר ליטול רמוטיב ןרטלין בו זמנית? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/11/2012

מומלץ לא לערבב, סיכוי לתופעות לוואי מיותרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלאקס
    נחמה
    02/11/2012

לדוקטור שלום

אני לוקחת ציפרלאקס בערב פעם בשעה 18בערב ופעם בשעה 22 בערב בגלל שעות העבודה שלי האם זה משנה או חובה לקחת בדיוק באותה שעה כל יום

האם חובה כל יום לקחת או שזה לא נורא לקחת יום כן ויום לא

תודה על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלאקס

הוספת תגובה

• ציפרלאקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/11/2012

יש לקחת בזמנים קבועים ( שינוי של חצי שעה -שעה סביב לא נורא, אך מומלץ מדויק ככל שניתן), מומלץ לקחת באופן יומיומי באופן מסודר לשם השגה תגובה אופטימלית לטיפול.
    נושא הזמנים חשוב למנוע תופעות לוואי מיותרות, קשור לנושא זמן מחצית החיים של התרופה , הזמן שלוקח לגוף לסלק חצי מהריכוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לפגיעה עצמית או באחרים
    מודאגת
    02/11/2012

שלום
    יש לי אח בן 46 שהוא בן לאבי מנישואיו הקודמים.
    בקיצור נמרץ- חייו לא היו פשוטים, אם בשל מסוגלות הורית מוגבלת, בתחום הרגשי ומשני הצדדים, בעיקר אמו, ואם כי בעצמו היה ילד מאד קשה ובעייתי.
    עם זאת, הוא הצליח לנהל חיים נורמליים, כולל הכל.
    לפני כשלוש שנים התגרש ומאז כל התופעות הנפשיות שלו החמירו.
    הוא הפסיק לעבוד וניהל חיים שכל מטרתם היא ״מימוש עצמי״, כיף, ובקיצור- חוסר אחריות.
    כיום הוא גמר את כל הכספים שהיו לו (כמיליון ש״ח), עדיין לא עובד.
    בנוסף דירה השכורה שלו (ממנו יש להניח שיפונה בקרוב) הגיעה לרמת הזנחה מטורפת.
    יש לו 4 ילדים שחיים שם חצי מזמנם!
    היום נחסם לו חשבון הבנק סופית.
    ברור שהוא חייב להתאפס ולהתחיל לעבוד, אבל הוא לא מוכן לעשות זאת ואומר שמה שירוויח לא יספיק ממילא.
    אנחנו חוששים שירגיש במבוי סתום וללא מוצא ויפגע בעצמו או בילדים.
    מה ניתן לעשות?
    איך מביאים אותו לטיפול (גם מכרה שלו שהיא רופאה המליצה), תוך התחשבות במצב הכלכלי?
    הוא לא נראה מדוכא או משהו כזה, אבל אנחנו בכל זאת חוששים מאד.
    אשמח אם תוכלו לענות לי ויום לאחר מכן למחוק את ההודעה.

הוספת תגובה

• חשש לפגיעה עצמית או באחרים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/11/2012

באם קיים חשש לשלום הילדים, יש לערב שרותי רווחה ומיד. במקרה של עדות למסוכנות יש לפנות לעזרת המשטרה. יש לנסות לערב רופא משפחה , עו'ס מקופ'ח לנסות לשכנע אותו, צורך בביקור בית והערכה רפואית סוציאלית.
    ניתן לנסות לגייס מכרים, משפחה וחברים ולנסות לשכנע אותו לפנות לעזרה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר באדם מאד אינטליגנט ווכחן...

מודאגת
    04/11/2012

אנחנו לא יודעים כיצד לשכנע אותו ללכת לטיפול!
    הוא עוד רגע ברחוב או בכלא (בגלל החובות) ומסרב לכל הצעה. יש לו תשובה והסבר לכל דבר.
    אגב- הוא גם אוגר כפייתי, מסתבר... (לא היינו בדירה הרבה זמן ועכשיו גילינו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק
    גבי
    02/11/2012

שלום נראה לי שאני יודע מה הבעיה שלי וזה חוסר שייכות
    אני כבר שנים מאז שהתחלתי להיות מטופל לא מרגיש שייכות לא ל" חולים " ולא לבריאים . זה מפריע לי כי כשאני שומע מוסיקה אני לא מרגיש שייך .........
    וחוץ מזה אם זה שורש הבעיה מה יש לעשות ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לשמוליק

הוספת תגובה

• תחליט לאן אתה רוצה להיות שייך

שמוליק
    04/11/2012

שלום גבי.

אני חושב שקודם כל אתה צריך להחליט בעצמך לאן אתה רוצה להיות שייך. האם אתה רוצה להשתייך ל"חולי" ל"בריאים" אולוי בכלל אתה שייך לקבוצה אחרת, שיש בה את המעלות גם של ה"בריאים" וגם של ה"חולים". זה תלוי בך ורק בך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר לנטילת T.TOPAMAX !!!!
    חיה
    02/11/2012

הי,זו שוב אני חיה מלפני שבועיים אם אתם זוכרים בקשר לשאלות על הכדורים ולפי עצתכם השתכנעתי והתחלתי בלקיחת הכדורים מדי יום...לאחר שבוע+ אני מרגישה שזה די עובד,אך יש לי בעיה שאני לא יודעת אם היא קשורה,אך זה התחיל מאז שהתחלתי בנטילת התרופות שאני ישנה ואפילו אני יכולה לישון 12 שעות ולהתעורר כאילו ולא ישנתי, מה שדבר כזה בחיים לא היה לי...אני פשוט עייפה ושינה לא מספקת את העייפות!!! *האם זה אחד מיני התופעות לוואי של הכדורים? קרה לי שמדברים איתי וכאילו אני לא כאן...עד שנופל לי האסימון ושואלת :"מה"?
    ***אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי...תודה רבה מראש!!! ותודה על הפורום המקסים!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בהקשר לנטילת T.TOPAMAX !!!!

הוספת תגובה

• בהקשר לנטילת T.TOPAMAX !!!! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/11/2012

היי חיה את מתארת תופעת לוואי של ישנוניות יתר.
    לא מאפיין ולא שכיח כתופעות לוואי של טופאמקס אך בהחלט אפשרי.
    יש לברר את הנושא מול רופא מטפל, לקחת בחשבון את סך כל התרופות, מצב גופני וכו.. ואז להעריך את נושא תופעת לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס+ ואבן והתקפות חרדה
    מירה
    02/11/2012

שלום,

אני נוטלת 20 מ"ג ציפרלקס וואבן בכמויות משתנות לפי הצורך (בעיקר לפני השינה) שנעות סביב 2-3 כדורים ביום. השינה בלילה מהולה בהתעוררויות, חלומות לא טובים וחריקת שיניים. אני מתעוררת לפעמים ולוקחת כדור וואבן שמאפשר לי להמשיך בשינה. גם במהלך היום יש לי מידי כמה ימים התקפי חרדה קלים.
    מצב זה לא אידיאלי ואשמח לקבל עצות הרופאים (כמובן שאעלה זאת גם בפני הפסיכיאטר שלי) ורעיונות לשיפור המצב.

תודה מראש

הוספת תגובה

• ציפרלקס+ ואבן והתקפות חרדה - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    02/11/2012

לא ציינת כמה זמן את לוקחת ציפרלקס- אם זה כבר למעלה מחודשיים שאת במינון הזה ועדיין את מרגישה לא מאוזנת וזקוקה לתוספות ואבן כנארה שיש צורך בהחלפת הציפרלקס לתכשיר אחר שיתאים לך יותר.יש הרבה מאוד אופציות טיפוליות ושוקלים כל תכשיר על פי תמונה קלינית, לכן הרופא שלך יעשה את זה הכי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ששששש
    .
    02/11/2012

שלום דוקטור

1עד כמה כדור סרוקסט מזיק לכבד או לכליות,אם חולה עם בעיה בכליות יש סיכון מסרוקסט

2 קראתי שסרוקסט מגיעה למצוי מקסימלי עם כדור של 20 מג ,
    מה דעתך דוקטור בנושא זה ,אם כדור נוסף יכול להעלות את ההשפעה של הסרוקסט
    (כמובן לא על דעת עצמי ,בכול אופן איך אתה מתייחס למאמר)

לקביעת תור
    סגירה
    ששששש

הוספת תגובה

• ששששש - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    02/11/2012

שלום רב.
    סרוקסאט לא נחשבת תרופה הפוגעת בתפקוד כליות וכבד. עםאת, אם אתה סובל ממחלת כבד וכליות יש צורך במעקב סדיר תחת טיפול בסרוקסאט ויש להתאים מנון סרוקסט.
    שאלת המנון קשורה לתמונה הקלינית ולשיקולי דעת של טיפול ות. לוואי. ניתן להעלות מנון סרוקסאט מעבר ל-20 מ"ג.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל וכמובן לא ליטול או לשנות מנון על דעת עצמך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה מרובה!
    מור
    01/11/2012

שלום,
    אני נמצאת במערכת יחסים, שידעה עליות ומורדות עם בחור פגוע נפש, הלוקה בסכיזופרניה.
    לא אכביר במילים, אומר שעצם היותו מובטל מעבודה (מבחירתו) וחסר תעסוקה, פרט לתחביבים בתוך הבית.. כל אלו לא הפריעו לי ברמה שחשבתי שאחתוך את הקשר.

אולם, לאחרונה לאחר שישנו ביחד בלילות, שמתי לב שמעבר לכך שהוא הולך לישון מאוחר מאוד בלילה (לפעמים כבר בשעות הבוקר המוקדמות), הוא מתעורר אחרי מינימום 12 שעות.

כשאנחנו לא ביחד העניין לא מפריע לי, כי אין לי שום נגיעה לעניין.

אך כשאנו יחד ואני מתעוררת בבוקר בשעה סבירה, ואיני יכולה להמשיך ולישון יותר מדי (כזו אני), אני מנסה להעיר אותו על מנת שנהיה ביחד והוא מתעלם, ממשיך לישון, ומתעורר רק כשהוא רואה לנכון להתעורר.

לאחרונה היה לנו ריב גדול על העניין שהוא לא מקבל את זה שאני מעירה אותו לפני שהוא רוצה לקום ''יקיצה טבעית'' משלו ואני מאוד פגועה מהעניין.

אני מנסה להיות רגישה לדבר ותוהה האם נטילת כדורים 5 מ"ג ביום המטפלים בסכיזופרניה שלו הם אלו שהופכים אותו לדב חורף שלא מפסיק לישון.....?

אשמח לשמוע על התופעות שמלוות את הכדורים.

למשפחתו אגב, אין זה מפריע שהוא ישן שעות על גבי שעות, הוריו אפילו מעודדים זאת ונותנים לי את התחושה של ''עזבי אותו בשקט, תני לו לישון כאוות נפשו''.

אובדת עצות אנוכי. עזרו לי במידע בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה מרובה!

הוספת תגובה

• שינה מרובה! - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    02/11/2012

שלום לך
    הנטיה הטבעית הראשונית הינה 'להאשים' את התרופה.
    נכון יותר לעשות הערכה מקיפה יותר ולשקול האם זה נובע מהמחלה עצמה ולטפל בהתאם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי של אנטי-פסיכוטית

שמוליק
    04/11/2012

שלום מור.

מנסיוני האישי, התרופות האנטי-פסיכוטיות מרדימות. וזה בהחלט סביר שהחבר שלך ישן שתים עשרה שעות ביממה, ולא ניתן להוציא אותו מהמיטה. חוויתי את זה על בשרי, עד שהחלטתי להפסיק את התרופות.

אינני יודע אם הפסקת התרופות היא צעד נכון מצד החבר שלך. צריך לעשות הערכה האם הוא מודע למצבו ושאם מצבו יתדרדר בעקבות ההפסקה, האם הוא ייקח תרופות עד שהמצב ייתיצב, וכו'...

ישנה עוד בעייה והיא מצד הפסיכיאטרים עצמם. יש להם נטייה להסתיר את האמת ולומר שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה" בעוד שזו תופעת לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות. אני חושב שעדיף לומר את האמת.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אנטומין ממסטל?
    ריטה
    01/11/2012

שלום
    אנטומיה הינה תרופה השייכת לקבוצת הדיבנזודיאזפינים ובתור שכזאת הינה בעלת מכלת הרגעה משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה
    האם אנטומין ממסטל?

הוספת תגובה

• האם אנטומין ממסטל? - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    02/11/2012

שלום
    אטומין שייכת לקבוצת הדיבנזודיאזפינים ובתור שכזאת הינה תרופה מאוד מרגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בי פולארית - מחשבות אובדניות
    אובדני
    01/11/2012

היי אני סובל כבר 5 שנים מהפרעה בי פולארית ומטופל ב 4 כדורי ליתיום ביום,זה כבר שנים שאני לא מצליח לאזן את חיי נפשית וכלכלית בגלל התקפי המאניה שהייתי בהם, החורים הכלכליים שההתקפים האלו השאירו לי רודפים אותי עד היום וכיום המצב הוא כזה:

1.אני בן 40 ואין לי כלום ואני בדכאון נוראי
    2.אני לא מצליח לעבוד יותר משש שעות ביום וגם זה בתפקוד מכירתי לקוי שפוגע לי בשכר.
    3.יש לי הלוואות על גבי הלוואות ומינוס נוראי בגלל התקפי המאניה.
    4.הבנק רודף אחרי ואני כל הזמן עסוק בלהתחמק.
    5.אין לי ממי לבקש עזרה.
    6.בשבועות האחרונים עלו בי מחשבות אובדניות כדי לסיים עם כל הסבל הזה שנמשך כבר כמה שנים ולא נפתר, מעולם לא חשבתי לעשות דבר כזה אבל אני לא רואה מוצא אחר.

בבקשה תייעצו לי מה לעשות אין לי עם מי לדבר ואני נחנק

הוספת תגובה

• הפרעה בי פולארית - מחשבות אובדניות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    02/11/2012

שלום רב.
    דבריך נוגעים ללב ומצביעים על מצוקה קשה.
    אם אתה כעת בדיכאון וחווה מחשבות אובדניות אל תתמודד עם זה לבד. עליך לפנות בדחיפות לעזרה מקצועית וליעוץ עם פסיכיאטר.
    אם אתה נמצא כבר בטיפול פסיכיאטרי כדאי לפנות בדחיפות לפסיכיאטר מטפל.
    ככל הנראה אתה כעת סובל מאפיזודה דכאונית לא מאוזנת של הפרעה דו-קוטבית, ניתן לעזור לך באמצעות טיפול תרופתי וטיפול כולל.
    פנה לטיפול!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר עצות מעשיות

שמוליק
    04/11/2012

שלום.

יש לי מספר הצעות מעשיות:

לדבי השכר הנמוך שלך, יכול להיות שאתה זכאי לקבל מהביטוח הלאומי השלמת הכנסה בנוסף לקיצבת הנכות שתאפשר לך לחיות בכבוד.

אם הבנק רודף אחריך. זה משהו שלא ממש ברור לי מה הכוונה. האם מדובר בתביעות משפטיות?

בכל אופן, זכותו של כל אדם במדינת ישראל לחיות בכבוד כאמור בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, וגם אם טעית ובזבזת כסף בהתקפי המאניה, אין זה שולל את זכותך. בעקרון, אם יש נגדך תביעות משפטיות. הדרך היחידה להוציא פסקי דין היא באמצעות ההוצאה לפועל. וזוהי זכותך לבקש שיעשו לך חקירת יכולת, ואז יחליטו שאתה יכול לשלם כך וכך בחודש ושתוכל לחיות בכבוד, ושהנושים ישברו את הראש איך הם מחלקים את זה ביניהם.

חוץ מזה, אני חושב שאתה צריך להיות גאה בכך שאתה מתמודד עם קשיים נוראיים שכאלה. עצם ההתמודדות, גם אם היא עדיין לא מביאה לתוצאות ראויה להערכה רבה.
    בסופו של דבר, אתה יכול לצאת מהמצב, ואחרי זה יעריכו אותך בכך שהתמודדת.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל וחיסון לשפעת
    שלי
    01/11/2012

שלום רב,

ברצוני לדעת אם יש מניעה להתחסן נגד שפעת כאשר אני לוקחת לוסטרל.

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל וחיסון לשפעת

הוספת תגובה

• לוסטרל וחיסון לשפעת - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    02/11/2012

שלום
    אין כל בעיה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל וחיסון לשפעת - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    02/11/2012

אין שום בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD,סכיזופ רגיז ונזעי חשמל
    יוחאי
    01/11/2012

סובל שנים מ-OCD וסכיזופרניה,וב-3 השנים האחרונות,גם ממעי רגיז ומשלפוחית רגיזה.
    הייתי כבר בכל הבדיקות,ולא נמצא שום ממצא פיזי לא תקין.
    קיבלתי בעבר טיפול בחשמל,כאשר הייתי בתוך דיכאון ופסיכוזה קשים,והרופאים לא ידעו מה לעשות איתי יותר.
    למרות שיש התקדמות בטיפול של המעי והשלפוחית הרגיזים,אני מרגיש שחוק,ומפחד לאבד את מקום העבודה שלי בגלל זה.
    חשבתי על טיפול חוזר בחשמל,כי אני כל היום רק חושב על זה שאני צריך להתפנות,שוטף המון ידיים בגלל זה,וכו'.
    האם טיפול בנזעי חשמל יכול לעזור לי גם היום?
    האם אפשר לעשות אותו במסגרת אמבולטורית?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    OCD,סכיזופ רגיז ונזעי חשמל

הוספת תגובה

• OCD,סכיזופ רגיז ונזעי חשמל - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    04/11/2012

שלום רב,
    באופן כללי, הטיפול בנזעי חשמל הוא טיפול יעיל במקרים של דיכאון קשה ומצבים פסיכוטיים סוערים והוא לא משמש לטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית (OCD) ולא יעיל במחלה זו. כיום, למיטב ידיעתי לא ניתן לקבל טיפול בנזעי חשמל באופן אמבולטורי, אלא רק במסגרת אשפוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו
    יעל
    01/11/2012

אני לוקחת אסטו כבר כמעט 3 שנים בעקבות התקפי חרדה שהייתי חווה בלי סיבה...
    אני חייבת לציין שהכדור הזה עורר פלאים, והתקפי החרדה פסקו, עם הזמן הפסקתי להקפיד לקחת אותו כל יום כל שצריך, הייתי מגיעה למצבים שאני לוקחת כדור או שתיים בשבוע.
    לאחרונה התחילו לי תופעות לוואי של עצבנות ושל קוצר נשימה ושל חוסר סבלנות.
    האם זה קשור לעניין?
    אני רוצה לחזור לקחת את הכדורים, ואני החלטתי לקחת במשך שבוע חצי כדור ואז לחזור לכדור שלם 10 מ"ג.
    האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו

הוספת תגובה

• אסטו - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    01/11/2012

זה בסדר גמור אך כדאי להיתעץ עם רופא לגבי מה שקורה לך עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון
    יעקב
    01/11/2012

מה הוא המינון השווה ערך של 150 מ"ג סרנדה בציפרלקס?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון

הוספת תגובה

• מינון - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    02/11/2012

בין 10 ל15 מג' ציפרלקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון נכון

איריס
    16/12/2012

שלום רב. אני נוטלת סרנדה כבר כ 3 חודשים 100 מ'ג אבל עדיין אין לי שינוי רציני בהתחלה היה בסדר ועכשיו יש לי מצבי רוח לא נעימים ,אני רגישה לסובבים אותי וכול דבר מחלחל בי ומשפיע עלי ,האם עלי לעלות במינון ל150 ,את הסרנדה דווקא קיבלתי יפה ללא תופעות לואי רציניות,בברכה ותודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה