פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימובן
    ספי
    24/11/2011

שלום,

קיבלתי את תרופת 'אימבון' כתרופה לשינה, גיליתי שיש לה השפעה מרגיעה עליי, ומאז אני לוקחת אותה בשימוש יומיומי. השאלה שלי האם לקיחת תרופה זו מזיקה לטווח הארוך, והאם ניתן להשתמש בה כתרופת הרגעה. בנוסף אני לוקחת סרטלין, כתרופה קבועה.

תודה, ספי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימובן

הוספת תגובה

• אימובן - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    28/11/2011

התרופה אינה מיודעת להרגעה. היא הבעלת פוטנציאל להתמכרות. מאוד משמעותי וביחוד בדרך השימוש שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה אתה ממליץ?

ספי
    28/11/2011

כי היא עוזרת לי מאוד. וגם השאלה אם שימוש ממושך גורם בעיות מעבר להתמכרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נוגדות חרדה
    דוד
    24/11/2011

אני זקוק לתרופות נוגדות חרדה אבל לא דיכאון ,כי המצב רוח שלי הוא טוב בד"כ..רק יש הפרעות חרדה לפעמים המתבטאות בבחילות בעיקר
    אילו תרופות אתה ממליץ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות נוגדות חרדה

הוספת תגובה

• תרופות נוגדות חרדה - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    24/11/2011

יש לבצע אבחון פסיכיאטרי לפני נטילת טיפול תרופתי. אין מניעה מנטילת נוגדי דיכאון וחרדה למצבים חרדתיים ללא מרכיב דיכאוני כמו שאין מניעה לטול אקמול לכאב ראש ללא חום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו תרופה מומלצת?

דוד
    24/11/2011

איזו תרופה מומלצת לפי הבנתך למצבי חרדה ולחץ חברתיים הגורמים לבחילות(צורך להקיא) ודפיקות לב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאקסט - גלי חום ועוררות במהלך הלילה
    נחום
    24/11/2011

פאקסט - גלי חום ועוררות במהלך הלילה
    שלום אני לוקח פאקסט 10 מ"ג (חצי כדור) בכל בוקר לאחר ארוחה קלה, התחלתי לפני כ-3 שבועות והכדור עושה לי טוב. אני רגוע יותר ופחות מדוכא. בימים האחרונים אני מתעורר ב-3, 4 לפנות בוקר. גופי חם, השרירים מרגישים שאינם לגמרי משוחררים, הפה יבש, אני קצת "רחוק" מעצמי ולא מסוגל להרדם. במקביל בימים האחרונים אני סובל מכאב ראש. ניסיתי בעבר ציפרלקס וסבלתי מעוררות וסיוטים נוראיים בלילה. מה עושים? אני מאוד רוצה להמשיך בטיפול תרופתי חיי אין לי דרך אחרת לפתור את החרדות והדיכאון שאיתי עשרות שנים.
    תודה מראש ותודה על התשובה הקודמת, נחום.

הוספת תגובה

• פאקסט - גלי חום ועוררות במהלך הלילה - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    24/11/2011

תנסה להוריד מינון (באישור הפסיכיאטר המטפל) ליום רבע יום חצי ולאחר כשבועיים להעריך שוב את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    ניר
    23/11/2011

היי , אני בן 30 סובל מחרדות ומחשבות טורדניות כבר 8 שנים טופלתי עי ציפרלקס 20 מג וקסנקס 0.75,במשך 4 שנים עם תקופות קשות של ירידות ועליות לאחרונה בעקבות התגברות החרדות הוחלפה התרופה לסימבלתה אני לוקח כבר שבוע ימים 60 מג +10 מג ציפרלקס וממחר 90 מג סימבלתה ישנו שיפור במצב רוח אבל לא בחרדות ובמחשבות הטורדניות כמה זמן לוקח לתרופה לטפל בנושאים הנל

בנוסף הגוף שלי דורש עוד קסנקס הרופאה אמרה לאפשר עד 2 מ"ג ביום ולאחר שהתרופה תשפיע יהיה ניתן לרדת האם זה כך כי במרווחים בין השעות אני חש שהגוף דורש קסנקס וזה מאוד דומה להתקפי חרדה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    24/11/2011

הטיפול בהפרעת חרדה הכוללת מחשבות טורדניות עלול לקחת יותר זמן מהפרעת חרדה ללא מחשבות טורדניות. לפעמים זה דורש כחצי שנה של טיפול תרופתי במינונים גבוהים. בנוסף נראה שיש התמכרות לקסאנקס וממנו תצטרך להיגמל בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לגשת לנוירולוג?
    גדש
    23/11/2011

אני סובל מחרדה ודיכאון אבל הרופא שלי לא הפנה אותי לניורולוג למרות ששמעתי פעם שבחלק מהמקרים כן יש לבצע בדיקה כזאת. אז השאלה שלי היא באילו מקרים מבצעים בדיקה כזאת ולמה אני לא הופנתי לבדיקה זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    האם לגשת לנוירולוג?

הוספת תגובה

• האם לגשת לנוירולוג? - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    24/11/2011

ברגע שיש חשד אפילו קל לבעיה נוירולוגית המטופל מופנה לבדיקה נוירולוגית שברב המקרים יוצאת תקינה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול והמשכו
    נעמה
    23/11/2011

הפסקת טיפול והמשכו
    ‏ (23.11.2011, 14:26)

שלום רב

אני מאובחנת כחולת מניה דיפרסיה ,אושפזתי למשך שבועיים .

הטיפול שקיבלתי הוא דפלפט 500 וסרוקוול 300. לפני כמה חודשים הפסקתי על דעת עצמי להפסיק את הטיפול ולא סיפרתי לפסיכיאטרית שלי ואני לא יודעת איך לספר לה (אני יודעת שזה טיפשי ולא אחראי ) ובגלל זה אני מבקשת תשובה פה.

כרגע אני ובן זוגי נמצאים בתקופה קצת קשה ,שנינו מובטלים ואין לנו כסף

ללא ילדים ,אני מרגישה מבולבלת ,חסרת ביטחון ואני נעלבת בקלות מאנשים.

ביום ראשון אני צריכה להתחיל עבודה חדשה ואני מפחדת שהמצב יחמיר האם אני יכולה להמשיך את הטיפול כרגיל או במינון נמוך יותר כי מזכרוני בהתחלה הכדורים האלו קצת עייפו אותי.

תודה מראש אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול והמשכו

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול

שמוליק
    23/11/2011

שלום נעמה.

אינני רופא, ואני כותב את התגובה על סמך נסיון אישי.

התאשפזתי ארבע פעמים. האשפוז הראשון היה בגיל 18.

אחרי האישפוז הרגשתי עייפות חזקה. החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופות, וחזרתי לתפקד.

כעבור 11 שנים, שוב פעם מצבי התדרדר והתאשפזתי. האיבחון שלי היה מאניה-דיפרסיה. קיבלתי רק מייצב מצב רוח (דפלפט), ולא קיבלתי תרופה אנטי-פסיכוטית (כמו הסרוקוול).

אסביר קצת...

התרופה שניתנת לחולי מאניה-דיפרסיה היא בעיקרון מייצב מצב רוח (למשל דפלפט, טגרטול וכו'...). לא נותנים תרופות אנטי-דיכאוניות לפזה הדיכאונית, מפני שהן עלולות לגרום לפסיכוזה. לפזה המאנית, אם יש צורך, אז נותנים תרופה אנטי-פסיכוטית.

נזכרתי בעייפות שהייתה לי ושוב הפסקתי את התרופות על דעת עצמי, כעבור שבועיים שוב פעם התאשפזתי.

שינו לי את האיבחון לסכיזו-אפקטיב, ונתנו לי גם תרופות אנטי-פסיכוטיות. כתוצאה מכך, הייתה לי שוב עייפות חזקה. במשך כל הזמן הזה הזהירו אותי שלא אפסיק את התרופות, ואמרו לי שחזרתי לאישפוז בגלל זה. אמרו לי גם שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה" ולא תופעת לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, ולמרות זאת, עשו לי אין ספור פעמים החלפה תרופתית שאמורה לעייף פחות, אבל כל התרופות האלה מרדימות...

בסוף שוב הפסקתי את התרופות על דעת עצמי, וחזרתי לתפקד כעבור כמה חודשים.

אני שיתפתי את הפסיכיאטרית שטיפלה בי בהחלטה, והיא הזהירה אותי מאפשרות של אישפוז חוזר, אבל בסוף היא ראתה שזה היה צעד נכון.

אם את חושבת לחזור לקחת את התרופות - אין בעייה; דברי עם הפסיכיאטרית...

אבל אם העייפות מאד מפריעה לך, אז זה כנראה נגרם מהסרוקוול, וכדאי שתחשבי לפני שאת חוזרת לקחת את התרופה הזו. לא בטוח שיהיה לך שוב אישפוז, וידוע שהתרופות אינן מרפאות אלא רק מקילות על הסימפטומים.

כמו שאני אומר תמיד, צריך לעשות חשבון של נזק מול תועלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עזרת לי ,אשמח לתגובות

נעמה
    23/11/2011

לתגובות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול והמשכו - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    24/11/2011

כדאי לחזור בהקדם לטיפול התרופתי. תתחילי בהדרגה (חצי כמות) ואחרי מספר ימים תעלי למינון המלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן מומחה מבית משפט
    נאור
    23/11/2011

פסיכיאטר צריך להחזיר חוות דעת
    בתחום תאונות דרכים נפגעי נפש?

הוספת תגובה

• אתה לא עונה לי?!

נאור
    23/11/2011

בבקשה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן מומחה מבית משפט - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    24/11/2011

אין חוק בנושא זה. חוות הדעת צריכה להיות מוכנה לדיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין וחרדה
    שרון
    23/11/2011

שלום רב,
    אני סטונדט בן 26 הנוטל ריטלין בהמלצת רופא.
    בד"כ אני לוקח ריטלין עם שחרור רגיל של 15 מ"ג (כדור וחצי)
    אני סובל מחרדות ומתחושות דיסוציאטיביות והריטלין מחריף לי אותם בד"כ.

לאחרונה הרופא רשם לי ריטלין שחרור איטי LA 40 מ"ג
    אני שוקל כ74-76
    מבחינת ריכוז המינון מתאים לדעתי.
    הבעיה היא כשאני לוקח את הריטלין החדש אני חש לעיתים קרובות תסמינים מאיימים של: דופק מהיר, בחילה, יובש בפה, חום בראש ולעיתים תחושה שאני הולך להתעלף.

חשוב לציין שבתור אדם חרדתי התופעות לוואי האלה יכולות להתרחש אצלי גם בלי ריטלין בכלל כהתקף חרדה, אבל בעיקר כשאני נמצא במצב מאיים.
    עברתי בעבר לפני 5 שנים בדיקות אקו לב שיצאו תקינות.
    עשיתי אק.ג והכל תקין.
    בדיקות דם ולחץ דם בסדר.
    הרופא בדק לי דופק בזמן שאני על השפעת הריטלין החזק הנ"ל ואמר שהכל בסדר.

השאלה שלי היא האם אני יכול להיות בטוח שהתסמינים שתיארתי תחת השפעת הריטלין הינם התקף חרדה בלבד ולא לחשוש מהם?
    כי אני מעוניין להמשיך להשתמש במינון הזה, רק חשוב לי להיות בטוח שזה באמת התקף חרדה חסר ממשות ואין חשש נזק בריאותי במינון הזה.

ושאלה נוספת:
    אם קורא לי כזה התקף חרדה בזמן הריטלין האם אני רשאי להתעלם ממנו?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין וחרדה

הוספת תגובה

• ריטלין וחרדה - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    24/11/2011

התקף חרדה זה משהו רציני שלא כדי להתעלם ממנו. האבחנה שלו היא על דרך השלילה לאחר שרופא בדק ולא מצא סיבה גופנית לתסמינים. מומלץ להפסיק/להוריד מינון של ריטלין שגורם להתקפי חרדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחרונה הייתי אצל נאורולוגית
    רותם
    23/11/2011

והיא המליצה לרופא המישפחה שלי לתת לי תרופה מימשפחת הבזואיזפינים ואני לוקח כבר אוקסקונטין האים לכך היתכוונה

הוספת תגובה

• לאחרונה הייתי אצל נאורולוגית - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    24/11/2011

אוקסיקונטין הוא אופייאט כמו מורפיום והוא משכך כאבים ובנוסף הוא בעל השפעה מרגיעה כמו כל האופיאטים. בנזודיאזפינים הם כדורי הרגעה הפועלים במנגנון אחר (קלונקס, קסאנקס, לוריוון , ואבן, אסיבל). שני הקבוצות הללו ממכרות מאוד ברמה הפיזית וממולץ שלא להשתמש בהם באופן קבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשרי להתרפאות לאן לפנות
    יוס
    22/11/2011

בגיל 16 השתמשתי לראשונה בגז מציתים היו עוד כמה שימושים אך אחד מהם גרם לי להזיה חריפה ומפחידה שלאחריה הפסקתי
    לאחר מכן עברתי להשתמש בחשיש עד גיל 22 לערך במהלך הזמן הזה הספקתי לעשות שלוש שנים צבא.
    במבט לאחור אני זוכר את עצמי ילד מבריק אף הייתי בכיתת מחוננים בציעורתי ותמיד הייתי מוביל בתיכון שאותו הפסקתי בגיל 16
    היום שאני כ7 חודשים שאינני מעשן אני מרגיש ירידה שכלתי בצורה מאוד משמעותית אני רוצה לציין שהיו לי מצבים שאינני יודע להגדיר אותם אם הם פסיכוטים או לא
    זה התחיל במהלך השירות הצבאי שדמיינתי פעם אחת שיש שטן בבסיס או שמישהו קורא לי את המחשבות ועוד כמה דברים מינורים ואחר כך זהחלף
    כשהתשחררתי מהמצבא עברתי תקופה עם המון לחץ ואיתו המון תכנים שהם מוזרים כמו מחשבות גדלות מחשבות שאני משדר לאנשים דברים הדבר הזה נמשך כחודשיים היו עוד הרבה דברים שקשה לי לזכור
    אותם מאותה תקופה היום אני כ10 חודש לאחר כל הכאוס הזה אני רוצה להוסיף שלקראת אמצע שירותי הצבאי התחלתי לפחד מאיידס בצורה לא שגרתית וזה נמשך עד להיום
    רק שהיום זה פחת בצורה משמעותית והפחד לדעתי התחלףף במשהו אחר שאותו קשה לי להסביר כאן
    היום אני סובל מדפיקות לב מואצות הראש והצוואר ממש נוקשים יש לי לפעמים קנאקים לחץ באוזניים לפעמים אני שומע רעש ממש של לחץ בתוך הראש
    והכי הכי מפריע לי זה המצב הקוגנטיבי שהוא ממש בריצפה קשה לי לזכור דברים ללמוד דברים חדשים אני ממש לא יודע איך אני אוכל לפתח כך חיים
    אני לא יודע לאן לפנות אמא שלי מוכנה להוציא המון כספים על טיפול רפואי אני לא רוצה להעזר בפסכיאטר רק אם זה המוצא האחרון כי אני יודע שלתרופות פסכיאטריות ישתופעות לוואי נוראיות
    הייתי רוצה לדעת על סמך התמונה המצטיירת ממה את חושבת שאני סובל האם יכול להיות קשר לאותה הזיה חריפה שעברתי כתוצאה מהשימוש בגז
    האם היפנוזה יכולה לעזור במקרה הזה? האם ידוע על אנשים שסבלו מאותם תסימנים כששלי והתרפאו לחלוטין האם יש בדיקות למוח שיודעות לאבחן את הבעיה?
    האם פסיכולוג יכול לעזור במקרה הנל?האם זאת סכיזופרניה\פסיכוזה?
    נ.ב דבר נוסף שאני סובל ממנו ב10 חודשיים האחרונים הוא כשאני מדבר \ננושם לפעמים אני אומר מילה ואני שומע מילה אחרת
    זאת אומרת שאני נושם למשל אז יש צליל של "אה" ולפעמים זה נשמש כמו רע זה מתבטא בעוד כל מיני מילים שחלקם גם קשורים לאותם תכנים שפירטתי למעלה
    קשה לי לתקשר עם אנשים לפעמים יוצאים לי מילים נוראיות ואינני יודע אם שמעו אותן או לא
    תודה רבה חסוי.

הוספת תגובה

• האם אפשרי להתרפאות לאן לפנות - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    24/11/2011

יש לגשת לאבחן פסיכאטרי ורק לאחריו אפשר לדבר על טיפול מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא תרופות נגד חרדה
    שרון
    22/11/2011

שלום,

אני סובל מהתקפי חרדה, רופא המשפחה שלי המליץ לי על 2 תרופות נגד חרדה; האחד אפקסור 150 מ"ג והשנייה venlafaxine hydrochloride גם 150 מ"ג...על אילו מבין התרופות אתה ממליץ יותר?

הוספת תגובה

• שאלה בנושא תרופות נגד חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/11/2011

אותה תרופה , תכשיר גנרי שונה ,אין הבדל בחומר הפעיל.
    EFFEXOR = VENLAFAXINE= VIEPAX

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת לילה
    מירי
    22/11/2011

שלום! לפני כ-3 שבועות , העלו לי טיפול של ציפקרלס 3 -20 מ"ג בעקבות התקפי חרדה ומחשבות טורדניות , מצבי השתפר אך אני מאוד מזיעה בלילה. השאלה שלי האם זה מציפרקךס ואם כן , האם זו סיבה לפהחתת מינון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת לילה

הוספת תגובה

• הזעת לילה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/11/2011

לא ברור, העלו לך ל 30 מ''ג ?
    בהחלט יש קשר בין SSRI והזעות ( השפעה על אזור טרמורגולציה בהיפוטאלמוס)
    יש להתיעץ עם רופא מטפל ולישקול הורדת מינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל ביחד 20 מ"ג

מירי
    22/11/2011

אני מרגיהש הרבה יותר במחינת החרדות ומחשבות טורדניות יחד עם זאת מזיעה הרבה בלילה זה קצת מפריעה , השאלה שלי האם הזעת לילה סימן לא טוב של השפעת התרופה או אפשר להמשיך ען המינון הזה לעוד מספר חודשים (זה היה תכנון) ואז לחזור למינון רגיל של 10 .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל ביחד 20 מ"ג - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/11/2011

הזעה לא אמורה להגיד כלום, השאלה זה נוחות וסבילות לתופעת לוואי הזו, ייתכן וההשפעה תרד במהלך הזמן. מבחינה מסוימת , התגובה לתרופה מצביעה על השפעה ואפקטיביות, יש מטפלים הרואים בזה חיזוק שהתרופה אכן עובדת ומשפיעה ( עלייה של סרוטונין).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריך עזרה דחוף!
    אנונימי
    22/11/2011

אני שמעתי על פסיכיאטר בשם עמרם גפני, קיבלתי המלצות חמות מאנשים עליו... אבל מספר הטלפון שקיבלתי שלו, פשוט לא מחובר.. כנראה מספר ישן, אולי יש כאן איזה מישהו שיכול לעזור לי ולתת לי את המספר החדש שלך? המספר הקודם שנתנו לי לא מחובר, אני חייב דחוף שמישהו יעזור לי מכם... אם מישהו מכיר או יודע, אני ממש אודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריך עזרה דחוף!

הוספת תגובה

• האם זה יכול להיות?
    גד
    22/11/2011

אני לוקח ציפרלקס ארבע חודשים במינון חלקי אבל שמתי לב שמאז הפנים שלי נהיו כחושות ורזות למרות שנשארתי באותו משקל ומבנה גוף גם לפני התרופה. האם זה דבר שכיח? איך זה קורה? יכול להיות שאם אשנה תרופה זה יעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• האם זה יכול להיות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/11/2011

שכיח : לא !
    האם ירדתה במשקל ?
    מומלץ בדיקה והערכה על ידי רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה- וכדורים שכבר לא עוזרים.
    אין שם
    22/11/2011

היי,אני בת 34 ,אני אובחנתי כחולת סכיזופרניה ודיכאון כשהייתי בת 22.5 .מאז ועד היום אני נוטלת רספרידל ואנפראניל.חשוב לי לציין שעליתי 40 ק"ג מאז נטילת כדורים אלה. הייתי בחורה יפה והיום אני שמנה וחסרת בטחון.אני מרגישה שהכדורים לא עוזרים לי,מלבד לגרום להשמנה ושינה. אנא חשוב שתענו לי על 2 שאלות:
    1.איזה כדורים למחלתי ( סכיסופרניה,ודיכאון)לא גורמים להשמנה,לא גורמים להיות זומבי,ועושים מצב רוח.
    2.אני בקופ"ח כללית,בבקשה תמליצו לי על מספר פסיכיאטרים שעובדים עם הכללית.
    מכיוון שבבריאות הנפש בעיר שלי,הרופאים והיחס לחולה גרוע ביותר.
    תודה רבה
    אין שם

הוספת תגובה

• סכיזופרניה- וכדורים שכבר לא עוזרים. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/11/2011

מומלץ להגיעה לאביליפי, ABILIFY ,ואם לא עדיפות שניה, גאודון.
    לגבי רופא מטפל, חיפוש בגוגל...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    22/11/2011

שלום.

אינני רופא, ואני כותב מתוך נסיון אישי.

קיבלתי אין ספור תרופות אנטי-פסיכוטיות (ריספרדל היא תרופה אנטי-פסיכוטית וקיבלתי גם אותה בין היתר).

התרופות האלה גרמו לי לעייפות חזקה. אמרו לי שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה", אבל למרות זאת, החליפו לי אין ספור פעמים את התרופה האנטי-פסיכוטית.

בסוף נפל לי האסימון ופשוט הפסקתי את התרופות האלה, וכעבור מספר חודשים הפסקתי להיות זומבי, וחזרתי לתיפקוד תקין.

יכול להיות שבגלל הפסקת התרופות המצב עלול להתדרדר, אבל אם זה מאד מפריע לך, אז את יכולה לשקול ברצינות להפסיק את התרופות. השאלה הגדולה היא נזק מול תועלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/11/2011

שמוליק, המלצה להפסקת טיפול קצת מסוכנת ולא מומלצת, הדבר יכול לגרום להחמרה, אשפוזים מיותרים ועוד.. הפסקת טיפול אפשרי רק לאחר התייעצות עם רופא מטפל ותוך מעקב מסודר.
    אכן יש לשקול תועלת מול סיכון. אך לפני מחשבה קיצונית של הפסקה וסיכון מיותר, יש למצות תרופות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה