מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כל כך הרבה דברים,האמתטל05/12/2011
שלום,
רציתי לדעת בבקשה האם יש תרופה שעוזרת גם בדיכאון גם בחרדות גם בOCD וגם בבעיות קשב וריכוז.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כך הרבה דברים,האמת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2011יש צורך בתרופה דואלית , המשלבת השפעה על סרוטונין ונוראדרנלין.
כגון: אפקסור, סימבאלטה , איקסל.
בקרוב אני מפרסם אפליקציה חינם למכשירי אנדרואיד, הכל בראש - מצב רוח, כיסוי נושא דיכאון, מאניה דיפרסיה באופן מעמיק, מלווה תמונות, ביולוגיה של המוח, תרופות נוגדות דיכאון , טיפים, ועוד.
עד כה פירסמתי 2 אפליקציות חינם:
הכל בראש - סכיזופרניה
הכל בראש - חרדה
חינם ! להורדה באנדרואיד מרקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגיהים04/12/2011
יש לי סוגייה שאני רוצה לחלוק,וברור לי שלא אתלה תקוות ביעוץ וירטואלי שאין בו ממש והצעד הנבון הוא לפנות לייעוץ מקצועי.אח שלי בן 16 מוצלח מאוד,חברותי ביותר,תלמיד טוב מאוד,ספורטאי מעולה כמעט בכל תחום.שלאחרונה התחיל לדבר על נושא העבמיים,,חלליות מעופפות ותיאוריות קונספירציה באופן היסטרי.במעט שאני רואה אותו אז ככה,העיניים שלו לפעמים ממצמצות ואני רואה את הלובן,מספר שעבמים מעבירים לו רמז,מתקשרים איתו והם יוצאים ביחד למבצעים ברחבי הגלובוס ומחוץ לגלובוס,עכשיו הוא לחלוטין רגוע ותפקודו לא נפגע במהומה. אבל הוא נוטה מדי פעם בשעה שמונה להסתגר בחדר שם לדבריו הוא נכנס לישיבה עם חלליות עבמים.רציתי לדעת האם זה נשמע הזהוי כמו שאני חושבת ומה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2011נשמע חריג, יש לבדוק ולשלול מצב פסיכוטי. האם משתמש בסמים, אלכוהול? האם יש מחלה גופנית ? ( ציליאק ? ), מומלץ לפנות לבדיקה בהקדם וללא דיחוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואש לגמרי - נא ענו ליאמיר04/12/2011
מיואש לגמרי - שום דבר לא עוזר לי
אמיר
17:45 01.12.11
שלום רב,
אני בן 33. לפני 10 שנים חוויתי דכאון וקיבלתי מפסיכיאטר טיפול בפאבוקסיל שאותו נטלתי כל 10 השנים (רוב התקופה במינון 200 מ"ג ליום). במשך כל השנים אפשר להגיד שהייתי מאוזן.
לפני 3 חודשים חוויתי התקף פאניקה שבעקבותיו הגיעו התקפים קטנים יותר נוספים כל יום והרבה פעמים ביום. הפסיכיאטר החליף לי את התרופה ל-30 מ"ג ציפרמיל.
במשך חודש וחצי עם התרופה החדשה סבלתי יום יום מחולשה, סחרחורות, קושי לעמוד, זרמי חום בכל הגוף, "הירדמות" ידיים/רגליים ועוד. הפסיכיאטר העלה לי את המינון ל-40 מ"ג. לא חלה שום הטבה בשבועיים וחצי לאחר מכן.
הפסיכיאטר החזיר אותי לפאבוקסיל (המוכר והטוב) למינון 150 מ"ג. היום, שבועיים מאז שאני במינון המלא, אני לא מפסיק לסבול מכל אותן תופעות שהיו לי קודם עם הציפרמיל. בנוסף התווספו דפיקות לב מואצות ודפיקות ברקה.
בדיקות דם + אקג תקינים.
אני סובל מאוד יום יום. לא מסוגל לתפקד. התחלתי אף טיפול קוגניטיבי, אך עדיין קשה לראות הצלחות. ממה יכול להיות שאני סובל? מתופעות לוואי של כדור שלקחתי 10 שנים ולא היתה לי בעיה? האם אלו תסמיני חרדה (למרות שהם מלווים אותי כל היום ולא בגלים)? איך יוצאים מזה?
תודה רבה,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש לגמרי - נא ענו לי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2011אכן נשמע מייאש, אפשר להבין.
יש צורך באיזון תרופתי- ביולוגי, התאמת תרופה נוגדת חרדה+ אוגמנטציה אם צריך ( סורבון, נוגד פסיכוזה, נוגד חרדה) , בדיקת תזונה ודיאטה( תוספי מזון וכן וויטאמינים)
יש צורך לבירור הנושא הפסיכולוגי ( אתה בטיפול CBT , שאמור להיות הטוב ביותר, האם יש התקדמות, האם יש עבודה על חלקים התנהגותיים, נשימות , הרפיות, בדיקת מחשבות היסוד CORE BELIEVE .. ) , יש צורך לברר את הנושא הסביבתי .( עבודה, משפחה, חברים, בת זוג, נושא ערך עצמי, סוגיה פסיכולוגית של מימוש עצמי מול וויתור עצמי מול הסביבה..)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו לי בבקשה מה הבעיהסובל מאוד04/12/2011
שלום
אובחנתי לאחרונה כסובל מOCD דיכאון קשה אובדני וחרדה, טופלתי חודש בסרוקסט, ועקב בעיות גמירה, החליפו לי לאפקסור 150 מג. כעת המצב עולה ויורד מבחינת האובססיות והדכאון.
רציתי לשאול לגבי סוג מחשבות מוזרות שיש לי.
נגיד אני רואה בנאדם, אז אני רואה נעליים, משקפיים, סוג שיער, סוג שעון, ומשם אני רואה את החברה שיצרה את השעון והפועל בשוויץ שעובד קשה על השעון וקונה חלב במכולת , והבן שלו שותה את זה והשקית החלב שמיוצרת בסין ע"י ילדה הסינית המסכנה שעובדת קשה על יצירת הפלסטיק שמזהם את האוויר באוזון שהחללית עוברות אותו בשיגור ,ושמחפשים חייזרים ועצם מציאתם אולי יגמרו למשברים עם הדתיים שלא מאמינים בזה, ושהם משתלטים לנו על החיים כמו האחים המוסלמים במצרים שהורסים את הדמוקרטיה שנבנתבה בעמל אחרי עשרות שנות דיקטטורה שמשמעותה עריצות של אורגניזם ספק אבולוציוני ספק ברוא על ייצור אבולוציוני אחר והאם דיקקטורה זה בכלל רע ? ואולי זה טוב ? ואולי טוב זה רע ורע זה ואולי הכל חלום, ואולי ואולי ואולי ואולי כך ואולי כך.
ובעצם מי אומר שהעולם מתקדם אולי דווקא הפריטמטיבים בכפרים חיו יותר טוב ואולי אנחנו חיים במטריקס שנשלשט בידי כוחות חיצוניים ובעצם זה ההגדרה של אלוקים שהוא בעצם סוג של סופר סטאר שמפעיל תוכנת מטריקס שבעצם כל מושג החומר אינו חומר אלא ביטוי מטרקיסטי של תוכנה שזה בעצם חופף לרעיון הקבלה והספרות ואולי כל הבלבלול הזה נובע ממשבר במוחו של ייצור תבוני עצום וזה משמעות המורכבות של העולם מבחינת המימידים והיחס בין הגופים הנעים על הכדור ועשורת הכדורים היקום.
בקיצור אני מקווה שאתם מבינים את הפואנטה.
ככה כשאני רואה את הילדה שלי אני רואה אוסף מלוקולות אטומיות שמחוברות בלב עינים כליות ומח המבטאות רגשות אינסטנקטייבים של ייצור בילוגי המופעל על ידי המח ואשר מקבל גירוי סביביתי הגורם לרצונות ואמונות שמובלים ל.. ש.
תכללסססססס אי אפשר לחיות ככה !!@!!!!!! כל הזמן אני בספקות לגבי כל דבר ביקום, אני פשוט לא חי "נורמלי" למרות ששפיטת המציאות שלי היא תקינה לחלוטין , אך אני פשוט חושב מחשבות נכונות לחלוטין בצורה אובססיבית כל הזמן ומנטרל את היכולות לחוות את אשתי, הבת שלי, והחברים שלי בצורה תקינה, ולא כאוסף מלוקולות ואטומים שהגורל הפגיש אותם על ידי האל למקום אחד ושסך כל הדיבורים שהם ידברו לא ישנו את העולם ושכל הברה שם מדברים כבר נאמרה ובעצם הדיבור הוא סוג של הסכמה חברתית על קולות..
מה זה המחלה הזו של החשיבה הלא נורמלית הקופצנית האובססיבית והמציקהההההההה???????????????????
ואיך אני מתמודד איתה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
אנא תענו לי כי הפסיכיאטרית שלי בחופשה שלושה שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרו לי בבקשה מה הבעיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011יש קושי לאבחן מעבר ל OCD כעת.
יש צורך לבדיקות מעמיקות, מעקב על ציר של זמן לקבלת אבחנה מדויקת יותר.
הכי נכון זה איבחון על ידי רופא שמכיר.
באם רמת הסבל גבוהה וחריגה ואו מופיע מחשבות לפגיעה עצמית או באחרים, יש צורך בפניה מיידית לחדר מיון הקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קבוע, מעקב טלפונישרון04/12/2011
שלום רב,
בן משפחתי מטופל באופן קבוע אצל פסיכיאטר. האם זה מקובל וניתן לבצע את פגישות המעקב אצל הפסיכיאטר באמצעות הטלפון?
האם מעקב אחר מטופל אותו ואת בעיותיו הרופא כבר מכיר ניתן לבצע באמצעות הטלפון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קבוע, מעקב טלפוני - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011השאלה : מה האבחנה .
באופן כללי, לשם בדיקה יסודית ומקצועית חובה להיפגש עם הרופא.
פסיכיאטר מאבחן ומתרשם ממצב קליני על ידי שמיעת התלונות , תיאור( DESCRIPTION ) וכן על תצפית ( OBSERVATION ) , זיהוי המצב רוח על פי ביטוי אמוציונלי של הפנים ( אפקט ), זיהוי אי שקט, קושי ביצירת קשר עין ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהליאור04/12/2011
תודה על תשובתך.
בזמנו תרופות משפחת SSRI גרמו לי לבעיות דומות בהקשר של תפקוד מיני.
האם ישנם תרופות נוספות ממשפחת מרינול או משפחות אחרות שכדאי לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2011ניתן לשקול MIRO , REMERON
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ליאור07/12/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות שאינם עוברותגדש03/12/2011
לפני כחודשיים הפסקתי לקחת ציפרלקס לאחר טיפול של חצי שנה אבל למרות שהפסקתי לקחת את הכדורים התופעות לוואי עדיין נמשכות כמו למשל חלומות מוזרים בלילה ועיקוב אורגזמה. האם נגרם לגוף שלי נזק בלתי הפיך לכל החיים ועכשיו התופעות האלה לא יעברו לעולם? למה לא הזהירו אותי מפני זה לפני תחילת הטיפול? זה דבר שכיח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות שאינם עוברות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011בדר'כ - לא מדובר בנזק כרוני.
תופעות לוואי הפיכות וחלקם חולפות עם הזמן.
במצב הנ''ל, מומלץ לשלול גורמים אחרים לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ואלפרליידרחל03/12/2011
בעבר,לפני כשנתיים חוויתי דיכאון עקב עניין משפחתי ויצאתי ממנו.בשלושה חודשים האחרונים עשיתי דיאטה כמעט נטולים פחמימות ונפלתי לדיכאון שוב. אני מטופלת בציפרלקס בכדור שלם כשלושה שבועות ובאלפרייד כתרופות להקלה. אני לא מרגישה הקלה גדולה למעט לעיקר בערבים ובעיקר שאני צורכת יותר פחמימות.
האם ייתכן שנפלתי לדיכאון בגלל הדיאטה הקיצונית שנקטתי בה ומה הסיכויים שלי להחלים,היות וקראתי שיש דיכאונות עמידים לתרופות.
כמו כן האם כדאי לקחת תוסף תזונה שיכול להעלות את רמת הסירוטונין?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ואלפרלייד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011כן , סביר שיהיה קשר בין דיאטה קיצונית להחמרת דיכאון.
מומלץ על ארוחות מסודרות ובריאות.
תוספות של וויטאמין B12 וחומצה פולית - יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SSRI ואדוויל?!?עומר03/12/2011
מצטט מתוך ויקיפדיה:
"במחקר משנת 2011 [8][9] נטען כי שימוש במשככי כאבים מסוג NSAIDs (אדויל, נורופן, אדקס, איבופרופן, אספירין) עשוי להפחית את הפעילות האנטי-דכאונית של תרופות ממשפחת ה-SSRI."
תופעת לוואי של תרופות ממשפחת אדוויל:
"הפחתת פעילות תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה-SSRI -
במחקר משנת 2011 [5][6] נטען כי עיכוב של ציטוקינים על ידי משככי כאבים מסוג NSAIDs, ובהם איבופרופן, עשוי לפגוע בפעילות האנטי-דכאונית של תרופות ממשפחת ה-SSRI."
ומעוד מאמר:
"Scientists at the Fisher Center for Alzheimer's Disease Research at The Rockefeller University, led by Paul Greengard, Ph.D., and Jennifer Warner-Schmidt, Ph.D., have shown that anti-inflammatory drugs, which include ibuprofen, aspirin and naproxen, reduce the effectiveness of the most widely used class of antidepressant medications, the selective serotonin reuptake inhibitors, or SSRIs, taken for depression and obsessive-compulsive disorder and anxiety disorders"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SSRI ואדוויל?!? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011מה השאלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפסיכיאטרים בבקשהאהוד03/12/2011
שלום רב אני בן 20 ולאחר תקופה קשה של סמים התאזנתי ורציתי לשאול אותכם (התאזנתי לגמרי)הייתי בפסיכותרפיה שנתנה לי עצות ואני עובד עליהים וחצי שנה אצל פסיכולוג שלא עזר. רציתי לשאול איזו תרופה מתאימה ביותר לטיפול ברגישות יתר אם זה מגע מבט הכל פשוט הקהיית חושים? והאם תרופות פסיכאטריות מאזנות וממלאות את המוח בחומרים לדוגמא במשך 4 חודשים אבל כל החיים ומאזנות או שאני מפסיק לקחת כדורים הכל חוזר?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפסיכיאטרים בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011על מנת לקבוע איזה תרופה מתאימה, יש צורך בבדיקה מסודרת אצל פסיכיאטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש משיגעוןמאור03/12/2011
שלום רב אני בת 30 מטופלת בציפרלקס וקסנקס נגד חרדה כבר 5 שנים.
בעקבות לחצים ומתחים רבים החרדות חזרו והרופאה החליפה לי את הטיפול לסימבלתה 90 מ"ג ואני נוטלת אותה כ 12 יום
יש לי פחד נוראי מלהשתגע או לחלופין לחטוף התקף פסיכוטי אני ממש חווה את המחשבות הללו בלופ ואף רואה מול עיניי כמו תמונות מתוך סרט רע ,כמובן שברור שזה לא מציאותי אבל אני נורא מפחדת
האם הפחד הנ"ל טבעי האם אדם שמשתגע או פסיכוטי חושש מכך?
אני ממש מרגישה מספר פעמים ביום דרוכה מאוד לכל קול או רעש ומוודאה עם אנשים אחרים שגם הם שמעו את הרעש כך שאני חלילה לא שומעת קולות
תוך כמה זמן יכול להיות שיפור עם תרופה +cbt
אני יודעת בתוכי שהכל רק מחשבות אך עדיין במצבי דחק זה מבהיל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש משיגעון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011התיאור מתאים להפרעת חרדה קשה, אכן הפחד מוכר, הזמן שדרוש מאוד אינבידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תחששי!!!
שמוליק04/12/2011כמי שעבר כבר כמה פעמים התקף פסיכוטי, אני יכול לומר לך, שהכי טוב זה שפשפוט אל תחששי. הפחד לכשעצמו, יכול להיות נבואה רעה שתגשים את עצמה. חוץ מזה, זה לא קורה בן-רגע, ישנה הדרדרות, כך שרוב הסיכויים, שהסביבה תשים לב, ואם יש לך מודעות לאפשרות כזו, אז את בהחלט יכולה לסמוך על זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל03/12/2011
שלום אני שבועיים אם כדור ציפרלקס 10 יומים עליתי ל 15 פשוט כלום החרדות מתגברות מה עושים אולי לא מתאים לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011התשובה : מחכים.
תוריד ל 10 מ''ג.
תמתין עוד שבועיים.
לאחר מכן יש צורך לברר באם לעלות או לא.
לפעמים יש צורך בתוספות של תרופות מרגיעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסנטיל למה מיועדת ?אמא מודאגת02/12/2011
ציון הפרסנטיל - PERCENTIL
למה בדיוק התכוונת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרסנטיל למה מיועדת ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011ציון הפרסנטיל - PERCENTIL, בדר'כ מדד להשוואה.
למה בדיוק התכוונת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרסנטיל
אמא מודאגת04/12/2011לבני יש ADHD ומקבל ריטלין וריספרדל האם פרסנטיל יכול להחליף את הריספרדל ?
הריספרדל ניתן להפחתת היפריות ואימפולסיביות , אני שואלת כי אנחנו במינון מאוד גבוה של ריספרדל ואילו תופעות לוואי יש לפרסנטיל ?
בני בן 5 ו-8 חודשים .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרסנטיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011אם הכוונה ל ADHD PERCINTILE
זה לא תרופה , זה מדד יחוס, אחוזון ..
תנסי לברר שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים02/12/2011
האם זה נכון שתרופה לניטין חזקה יותר מקסנקס וקלונקס ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011הכוונה ל: BROMAZEPAM
התשובה : לא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה בעקבות סמים קלים..ירדן02/12/2011
לפני כשנה טסתי לאמסטרדם - חוויתי התקף פסיכוטי (לא רוצה להגדיר אותו קל או קשה אבל סיימתי בבית חולים) בימים אחרי זה כל הזמן חשבתי מה קורה ומה יקרה איתי ??
באותם ימים מצאתי את עצמי מספר הרבה על המקרה וכל פעם שסיפרתי עליו הרגשתי שאני שוב פעם משתגע. - וכל הסממנים המוכרים לי כל כך היום, דופק מהיר, חוסר תחושה בידיים לפעמים גם ליום שאחרי תלוי כמה ארוך היה ההתקף, חוסר יכולת לתקשר עם הסביבה, התרכזות אך ורק בעצמי ובמה שעובר לי בראש, ועוד פעם = הרגשה שאני שוב משתגע.
כשסיפרתי לאח שלי בפעם הראשונה מה קרה לי באמסטרדם ושוב פעם תקפה אותי ההרגשה הזאת הוא הסביר לי שמדובר על התקף חרדה... הוא הנחה אותי במצבים כאלה להגיד "ירדן זה התקף חרדה, זאת תגובה טבעית של הגוף ואין לך מה לפחד זה יעבור"
וזה דיי עובד....פעם התקפי חרדה היו ארוכים ומייגעים והיום הם קצרים ולוקחים כ 5 דקות עד שאני מצליח להסיח את עצמי ולחשוב על משהו אחר.
העניין הוא שהם עדיין קורים! שנה וחודשיים אחרי, זה קורה לי או כשאני מספר למישהו על המקרה שלי, או כשמישהו מספר לי על המקרה סמים שלו...
המון פעמים קורה לי שאני אומר "עזוב...בוא נחליף נושא" אני לא יכול לסבול את ההתקפי חרדה האלה, זה מתיש אותי....ויותר מזה זה מפחיד אותי שאני נתקעתי עם זה עד סוף חיי. איך אני יכול להיפתר מהתקפי חרדה חוזרים בלי תרופות??
עוד דבר, אני מחזיק מעצמי בן אדם חזק פיזית ונפשית, שירתתי בצבא בסיירת, כיום אני גר ועובד לבד בחו"ל וחי חיים תקינים לחלוטין, אני מאמין בחוסן הנפשי שלי, רק תתווה לי דרך שאוכל דרכה לעבור את זה ?? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה בעקבות סמים קלים.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2011היי , מומלץ על CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הטיפול הנ"ל
ירדן06/12/2011האם אינו משלב תרופות ?
האם יש מקום שבו אוכל לקבל את הטיפול ע"י מומחה מבלי שירשם בשום מקום על הדבר ?
האם יש אפשרות של החמרת המצב שלי אם לא אטפל בו ? או שמא עם הזמן יטושטשו הזכרונות והנפש תתחזק ויהיה יותר טוב ?
תודה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)