מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון ריטלין מומלץאבנר14/11/2011
מה המינון ריטלין האידיאלי לבן 26? הכוונה למינון לפי משקל, בריטלין רגיל עם שחרור רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ריטלין מומלץ - תגובה
ד''ר אלון אשמן15/11/2011בין 15 מ"ג ל 25 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מינוןראובן14/11/2011
שלום! אני מטופלת שנתיים בציפרלקס 10 מ"ג עקב התקפי חרדה (הפרעות פאניקה) בהצלחה רבה מאוד, חזרתי לעצמי , הרבה בטחון עצמי, מצליחה בעבודה בליודמוים ובגידול ילדים , יותר סבלנות כאילו גידלתי שכבת עור נוספת וכמובן הכל בשילוב עם טיפול התנהגותי קוגנטיבי וביופידבק ..בזמנו פסיכיאטר שלי שאל האם אני אני רוצה להפסיק את הציפרלקס ולאחר שאמר לי שלא ידוע על תופאות לווי בשימוש לאורך שנים החלטתי שאני ממשיכה את החיים שלי עם כדור זה . לפני 3 שבועות לאחר כמה טריגרים לא גדולים ,לדעתי, הסימפטמים של חרדה חזרו כולל תחושת דכאון (פחות מלפני שנתיים אך מקשה מאוד על תפקוד) כמובן שנלחצתי מזה מאוד ומיד הלכתי לפסיכיאטר שלי שהמליץ לי לקחת קסנקס כ SOS והעלה לי מינון של ציפרקלס ל -15 לאחר 4 ימים סימפטומים של דכאון עברו , לאחר 8 ימים התחלתי להרגיש הרבה יותר טוב ולאחר 12 יום אני מרגישה שחזרתי לעצמי כמעט לגמרה.השאלה מתי כדאי לחזור למינון רגיל של 10 ואם אפשר לחצות ציפרלקס של 10 ל -4 ולרדת ל- 12.5 ואז ל -10?
עוד שאלה קטנה, תמיד סימפטמים של חרדה מופיעים אצלי לאחר שנגמר אירוע שמטריד אותי . האם יש לזה הסבר? מדוע אחרי ולא בזמן האירוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת מינון - תגובה
ד''ר אלון אשמן15/11/2011כדי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל לגבי הורדה במינון. אפשר תאורטית לרדת ל 12 וחצי מיליגרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותראהוד14/11/2011
דוקטור קציתי בבקשה לדעת האם יש תרופה שמגבירה את הנוארדנלין? אני לא רוצה להישמע מצחיק אבל כמו שהתופעות לוואי של הקוקאין עושה ככה או אולי יותר חלש שתאפשר ללב טיפה להיות יותר חזק וקצת עם יותר ביטחון זה חשוב לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר - תגובה
ד''ר אלון אשמן15/11/2011יש נוגדי דיכאון שעובדים על הנור אדרנלין (אדרונקס, אפקסור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים13/11/2011
במצ של עמידות לתרופות אילו בירורים גופניים מומלץ לבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אלון אשמן15/11/2011בדיקות כלליות בשאלה האם האבחנה הפסיכיאטרית נכונה או שיש הסבר גופני לתופעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין והרזיהרותם13/11/2011
שלום,
כבר כ-8 חודשים אני נוטלת וולבוטרין 300 מ"ג ליום לטיפול בדיכאון. מאז תחילת הטיפול הורדתי כ-25 קילו. כמובן שבעקבות השפעתה החיובית של התרופה גם סיגנון חיי השתנה ואיפשר את השינוי הזה (ולא שאני מתלוננת כמובן), אך אני מפחדת שאולי התרופה פגעה בתפקוד פיזי/בלוטה כלשהם אצלי ואני עלולה להשמין פתאום כמו שרזיתי בקצב מאוד מהיר.
אשמח אם לא תענה לי תשובות מובנות מאליהן, כגון להיוועץ ברופא משפחה/פסיכיאטר מטפל/לעשות בדיקות דם... אעשה את כל זה.
תודה רבה מראש
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין והרזיה - תגובה
ד''ר אלון אשמן13/11/2011וולבוטרין עשוי לגרום לירידה בתאבון ולירידה במשקל. הוא אינו משפיע על התפקוד ההורמונלי בגוף. מומלץ לעשות בדיקות דם כלליות אחת לחצי שנה ליתר ביטחון ולהיות במעקב פסיכיאטרי מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבוליתשני13/11/2011
אני בחורה בת 30 גרושה עם ילדה בת 5 וסובלת מהפרעת אישיות גבולית כבר4 שנים לערך...
בנוסף לכל התסמינים גם יש לי מחשבות טורדניות על מוות של ילדתי או/אימי שהם הכי קרובים ויקרים לי בעולם זה מגיעה למצבים שאינני ישנה כל הלילה ורק בוכה על האובדן שלא קיים בכלל!!!(אם אחשוב על מותי לדוגמה זה לא יפריע לי ואפילו אשמח אותי) ואני יודעת שאם יקרה להם משהו אני לא אוכל להתמודד עם זה...
מה אפשר לעשות בנוגע למחשבות אלו שכאמור אני בוכה בגללם כל הלילה ולא מצליחה להרדם...
אודה לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות גבולית - תגובה
ד''ר אלון אשמן13/11/2011מחשבות טורדניות הן תסמין אופייני להפרעה טורדנית כפייתית (OCD). כדאי לגשת לאבחון פסיכיאטרי ולשקול טיפול תרופתי מתאים (SSRI במינון גבוה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אשמן תודה על תגובת בהמשך לתשבתך
שני13/11/2011אבחנו אותי כהפרעת אישיות גבולית האם יש אפשרות שאני סובלת גם מocd כדברייך והאם אני צריכה לעדכן את הפסיכיאטרית שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אשמן תודה על תגובת בהמשך לתשבתך - תגובה
ד''ר אלון אשמן15/11/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מיידית מציפרלקסעודד12/11/2011
אני נמצא בטיפול תרופתי וcbt כבר שנה וחצי, לפני כשבוע וקצת הפסקתי באחת את השימוש בתרופה. הייתי לוקח 60 מ"ג ביום.
מאז אני חווה כאבי ראש ובחילות שהייתי מוכן לתופעות לוואי אלה מקריאה בפורומים. אבל אני גם סובל מאז משפיכה מוקדמת.
מה עושים עכשיו? לחזור לתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מיידית מציפרלקס - תגובה
ד''ר אלון אשמן13/11/2011אפשר לחזור באופן זמני לתרופה במינון נמוך של 20 מ"ג ולאחר כשבוע להוריד ל 10 מ"ג ולאחר שבוע להפסיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תרופות שלא גורמות לאינפוטנציאושר12/11/2011
אני משתמש כרגע במינון של 225 ויאפקס ופרפנן 4 מלגרם בלילה זה גורם לי לאינפוטנציה חמורה האם יש תרופות אחרות שיכולות לעזור שלא גורמות לאינפוטנציה
נגד דיכאון וocd* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש תרופות שלא גורמות לאינפוטנצי - תגובה
ד''ר אלון אשמן13/11/2011וולבוטרין ורמרון אינם פוגעים לרב בתפקוד המיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהיב 198412/11/2011
שלום לכם
אני בן 27+ לפני כמה שנים היתחלתי טיפול בריטלין
בכל מיני מינונים בנוסף רופא נתן חוץ מריטלין וויאפקס בכל מיני מינונים ועכשיו אני מקבל מרופא פרוזק 80 מ"ג
ואני הייתי רוצה לדעת כמה דברים :
1.האם משפחת SSRI כמו פרוזק יכולה להוביל להעלת עלייה במישקל?
1א.והאם יכולים להוביל לאותה מצב ריטלין או קונצטרה עלייה במשקל?
2.ואני הייתי רוצה לדעת אי האכילת פרוזק בזמן יכול להוביל עלייה בתאבון רב?
2א. ואם אכילת מינון בזמן אבל אני יכול עדיין רעב ?
3.ואני הייתי רוצה לדעת אזה דרכים ניתן לרדת במישקל ?
כי בעבר ניסתי דרך דיאטנית אך לא הצלחתי אפילו לפני ריטלין ופרוזק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/11/2011SSRI - יש סבירות לעליה במשקל
RITALIN - יש סבירות לירידה במשקל
השפעה על תיאבון בדר'כ אינדבידואלי לגבי SSRI
לגבי RITALIN תלוי בתכשיר וזמן לקיחת הכדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה - תגובה
ד''ר אלון אשמן13/11/2011נוגדי הדיכאון ממשפחת הSSRI עלולים לגרום להשמנה בשל עליה בתאבון. בפרוזק זה קורה פחות אך לעיתים רחוקות גם איתו יש השמנה. מומלץ לבצע פעילות גופנית והוריד את כמות הפחממות בדיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה וגנטיקהמודאגת12/11/2011
לאח של בן זוגי יש סכיזופרניה ולאימו דיפרסיה. מה הסיכוי שילדינו יפתחו מחלת נפש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק13/11/2011זו ממש לא הפעם הראשונה שעולה בפורום הזה שאלה על תורשה של מחלות נפש. תעשי טובה, תעשי חיפוש בפורום הזה על תורשה של מחלות נפש, ותקבלי תשובה מדויקת.
אבל אם כרבר שאלת, אז אם אני זוכר נכון מדובר בארבעה אחוזים, אבל אל תתפסי אותי במילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה וגנטיקה - תגובה
ד''ר אלון אשמן13/11/2011בסביבות 2 אחוז .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה למרות הכדוריםניר11/11/2011
שלום רב ,אני בן 29 עובד ולומד ומתפקד יותר ממאה אחוז מטופל בציפרלקס 20 מג וקסנקס 0.25 ביום כבר חמש שנים, לצערי כבר 4 חודשים אני חווה התקפי חרדה בערך אחת לשבוע שמתבטאים בתחושה של התקף לב ואף הגעתי למיון והבדיקות תקינות , בשבועיים האחרונים העליתי את הקסנקס ל 0.75 אבל אני לא לוקח בשעות לא מסודרות למרות שאני מרגיש שהגוף שלי דורש. היום כאשר טיילתי עם הכלב חשתי גלים של מחשבות לא רציונאליות פחד לעשות מעשה שטות לצעוק הכל היה פתאום כמו סרט מלא בתמונות ומחשבות וחשתי שאני משתגע ועליי להתאשפז כמובן שזה היה מלווה בדופק מואץ בחילה גלים של חום וקור חוסר ריכוז לאחר 10 דקות זה נרגע ואני ממש חושש שלא חוויתי התקף פסיכוטי למרות ששום מחשבה לא נראתה לי הגיונית המחשבות פשוט היו מפחידות מאוד משתקות והרגשתי חסר אונים עכשיו אני בסדר על עם חשש מטורף ומנתח מה היה לי מה לעשות האם ציפרלקס יכול להפסיק להשפיע על מה הייתם ממליצים.
האם בהתקף פסיכוטי האדם יודע שהוא חווה האם הוא חושש או שזו הייתה יותר אפיזודה של חרדה
כאילו נראה לי שהפנמתי שאין לי התקף לב ועכשיו החרדה תוקפת במקום אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק13/11/2011שלום ניר.
אינני רופא, אני כותב תגובה זו על סמך נסיון אישי.
אני התאשפזתי ארבע פעמים, חוץ מהפעם האחרונה, כולם היו בכפיה.
על פניו, נראה שיש לך מודעות גבוהה למצבך, וזה טוב מאד.
לא כל כך מהר נסכנסים למצב פסיכוטי; זהו תהליך שאם רואים סימנים מקדימים, ניתן לטפל בכך ולעצור את ההדרדרות.
אני חושב שאתה לא צריך להיות מודאג, הדאגה עלולה להיות נבואה רעה שיכולה בסוף להתגשם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה למרות הכדורים - תגובה
ד''ר אלון אשמן13/11/2011מדובר בהתקף חרדה ולא בהתקף פסיכוטי. מומלץ לגשת לפבדיקה פסיכיאטרית כדי להעריך את יעילות הטיפול התרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהפרעת חרדה כלליתמודאג11/11/2011
שלום רב,
אני גבר בן 31,אשר במשך שנים רבות חשתי מכל משימה שאני צטרך לעשות דאגות וחששות לגביה,חי כל הזמן עם פחדים וחששות מכל דבר,מפחד להתחיל משימות , נמצא במצב שכל משימה שאני צריך לעשות מדאיגה אותי,המצב הכספי מדאיג אותי יומם וליל,העתיד שלי מדאיג אותי,כל דבר ממש יושב לי על הלב ואני מסתובב ביום יום בתחושה שיש לי מין משקולת או אבן על הלב וחי בחוסר חופשיות מוחלטת ...הפחדים האלה פשוט עוצרים אותי מלחיות...
האם ייתכן שהחרדות האלה גם גורמים לי לעייפות קשה ולחוסר יכולת לתפקד ביום יום?האם זה גורם גם למצב רוח דיכאוניים לפעמים ולחוסר ריכוז?
ניסיתי טיפול בSSRI אך ללא הצלחה מרובה עקב תופעות לוואי קשות ,חשבתי אולי לנסות טיפול בבנזודיאזפינים אשר אמורים להשפיע במיידי על תופעות החרדה שיש לי,אך קראתי במקורות רבים שהן עלולים לגרום לתלות ולהתמכרות ....
מתי בתופעות של חרדה משתמשים בSSRI ומתי בבנזודיאזפינים?
מה היתרונות של כל קבוצת תרופות לטיפול?והאם ייתכן כי שימוש של בנזודיאזפינים למשך תקופה של שבוע שבועיים ישכיח לי את החרדה לגמרי לתמיד?
אשמח לקבל מענה על כל השאלות ששאלתי כאן..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפרעת חרדה כללית - תגובה
ד''ר אלון אשמן13/11/2011הטיפול בהפרעת חרדה הוא שילוב של טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי. הטיפול התרופתי הוא לרב שילוב של תרופות ממשפחת ה SSRI שמתחילות להשפיע רק לאחר כחודש מתחילת המטילה עם תרופות הרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים שעובדות מיידית לפרק זמן של מספר שעות. החסרון העקרי של תרופות ההרגעה הוא שהם עלולים לגרום להתמכרות פיזית לאחר שימוש ממושך לפיכך לא מומלץ לטול תרופות הרגעה בתדירות יומיומית מעל חודש ברציפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס ועליה במשקלעמית11/11/2011
שלום ,
בעקבות עלייה במשקל 6 ק"ג (יותר מ10% ממשקלי) ועצירות כרונית אשר לא היתה מעולם עקב לקיחת ויאפקס 150 מ"ג החלטתי תוך התייעצות עם הפסכיאטרית להוריד את המינון ל75 מ"ג.
קראתי היכן שדווקא עם הירידה במינון האפקסור תיתכן עלייה במשקל, היות ומ150 מ"ג הכדור פועל על חומרים אחרים המופרשים במוח.
א. האם יש בסיס לממידע שקראתי, כלומר, דווקא עם הירידה במינון תיתכן עלייה נוספת (האמת שגם ככה אני ממשיכה לעלות, מדי יום. כרגע אני במשקל שיא, כפי שלא שקלתי מעולם, ללא שינויים מהותיים בתזונה, בתאבון או בהרגליי החיים).
ב. הורדתי את המינון כבר לפני כעשרה ימים, אולם העצירות נמשכת, האם מצב זה אמור להשתנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס ועליה במשקל - תגובה
ד''ר אלון אשמן13/11/2011נטילת ויאפקס עלולה לגרום לעצירות ועליה במשקל. אם התופעות הללו הן בלתי נסבלות ולא ניתן לשלוט בהם באמצעים לא תרופתיים (פעילות גופנית דיאטה דלת פחממות ומזון עתיר סובין) מומלץ להוריד במינון לעיתים עד להפסקת התרופה ומעבר לתרופה אחרת. לרב הורדת מינון לא גורמת להרעה בהשמנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופותגבר10/11/2011
שלום אני בן 31 ולוקח ריספרדל קונסטה 37.5 כבר 3 וחצי שנים .
הייתי אצל הרופאה לפני חודש והיא אמרה לי : אתה לא חייב לקחת את התרופות , אני לא מכריחה אותך.
אם זה שלטון פחד שהחדירו לי למוח שכל דבר שקורה לא טוב , קשור לתרופות ?
ואם אני יכול להפסיק .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופות - תגובה
ד''ר אלון אשמן13/11/2011הפסיכיאטר לא יכול להכריח את החולה לטול תרופות אלא אם כן הוא באשפוז כפוי. אם בעבר היה אשפוזים או מצבים פסיכוטיים מומלץ לטול תרופות כדי למנוע השנות ההתקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של רסיטליסמין10/11/2011
תוך כמה זמן מהכדור האחרון שלוקחים מפסיקה ההשפעה? מתי זה מתנקה מהמערכת? אני צריכה לערבב תרופה אחרת עם זה ולא מומלץ. אני רוצה לדעת מתי אוכל לקחת אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה של רסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011זמן מחצית החיים כ 24 שעות, כ מספר ימים עד ירידה בריכוז באופן משמעותי.
טווח הבטיחות לפני התחלת טיפול אחר, אשר יכול להתנגש עם ההשפעה, בדר'כ כ שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)