פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    ליאור
    01/12/2011

שלום,

לפני מס' חודשים עברתי התקף חרדה קשה פעם ראשונה.
    שימוש בקלונקס פתר את הבעייה אבל הבנתי שמדובר בתרופה ממכרת.
    הרופא נתן לי גילקס 75 מ"ג אבל עדיין היו התקפי חרדה (בעוצמה קטנה יותר) ואז הרופא החליף לי את הטיפול למרוניל 25 מ"ג והיה שיפור ניכר בכל הקשור לחרדות וההרגשה הכללית.הבעייה היא שהמרוניל יצר לי בעיות בתפקוד המיני + טשטוש בראייה.
    על פי הבנתי מדובר בשתי תרופות מאותה משפחה (טרציקליים) ולא ברור לי מדוע המרוניל משפיע טוב לעומת הגילקס שלא משפיע. האם ישנה תרופה שדומה למרוניל שאינה גורמת לתופעות לוואי שתיארתי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2011

ניתן להתייעץ עם רופא מטפל בדבר שינוי לתרופה אחרת, ממשפחת SSRI .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    מיכל
    01/12/2011

שלום,

אני לוקחת רמוטיב כבר כשנה אך השיפור היה מאוד מועט.ולאחרונה הפרעת השינה החמירה,(נדודי שינה) מה שגורם לי לעייפות וזה משפיע על מצב הרוח.
    אני רוצה לנסות לעבור לסימבלטה, אך עוד כ 5 חודשים אני אמורה לעבור ניתוח בהרדמה מלאה.
    המצב שלי הוא לא בלתי נסבל ואני יכולה לחכות עד אחרי הניתוח.
    האם לפי דעתך עדיף לחכות או שאם אתחיל מעכשיו עם הסיבמלטה ועוד 4 חודשים וחצי אפסיק בשביל ההרדמה בניתוח, ואחרי זה שוב אחזור לזה זה לא יבלבל את הגוף יותר מידי ויעשה לי לא טוב בסופו של דבר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2011

אם יש אינקציה רפואית לסימבאלטה, שווה להתחיל, ניתן להמשיך את הטיפול גם במסגרת אישפוז וניתוח, תוך מעקב לחץ דם דופק וכו'.. במקרים קיצוניים, ניתן להפסיק למספר ימים ולחדש בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי פתאומי בגיל 36
    ניר
    01/12/2011

שלום רב. בן משפחה, שמח, צוחק כל הזמן, חיובי, מוקף חברים, טוב לב, עדין, ללא עבר נפשי אצלו או במשפחה,עם זאת לא יציב בעבודה, מפונק עד כדי תלות בהורים ומתגורר עמם.
    בגיל 36 חווה התקף פתאומי שלווה בהזיות שמיעה, ניתוק, בלבול, אובדן זכרון, בהייה, התלונן על כאבים בגוף שלא נראים לעין וכו. יום למחרת חווה מצב הפוך של דיבור מהיר וללא הקשר, התנהגות ביזארית,אנרגיה, תנועות מוזרות ועוד. המשפחה שאינה מורגלת בסיטואציה מן הסוג הזה, הבהילה אותו לביה"ח ושם אושפז במחלקה פסיכאטרית סגורה. כעבור מספר ימים הועבר למחלקה הפתוחה וכעבור מס ימים נוספים שוחרר בתפקוד רגיל וחיוניות האופיינית לו. נשלל שימוש בסמים. כיום נוטל ריספרידל בלבד, במינון 4 מ"ג. לאחר מספר ימים של חזרה לשגרה, החליט כי הוא מפסיק ליטול התרופה בטענה שמסבה לו נזק, והתסמינים חזרו בהדרגה. לבסוף שוכנע לחזור ליטול את התרופה ומאז די מתמיד בה. כיום, כחודש לאחר האשפוז, מצוי בדכאון, כמעט ולא יוצא מהבית, בוהה וכבוי, אולם מתקשר באופן די רגיל. מעולם לא היה מצוי במצב דכאוני שכזה. הוא לא מוכן לטיפול שיקומי/ייעוצי, למעט שיחה טלפונית ששוחח עם הפסיכיאטר המטפל מביה"ח. מיותר לציין שהמשפחה מפורקת ואובדת עצות. האם יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות עם בחור שמסרב לקבל טיפול שיקומי ואיזה טיפול יעיל במצב כזה? והאם סביר שאדם בנסיבות דומות יפתח מחלה, כמו מאניה דיפרסיה, בגיל כ"כ מאוחר? תודה רבה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי פתאומי בגיל 36 - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2011

המצב המתואר אכן מהווה אתגר טיפולי, יש צורך לבנות קשר טיפולי, יש צורך בהתארגנות המשפחה, עידוד ותמיכה וניסיון לשלבו במסגרת טיפולית מתאימה.
    הדבקות בטיפול ושיתוף פעולה עם גורם מטפל מהווים כעת את האתגר החשוב ביותר למשפחה, ניתן לנסות להתארגן המשפחה הקרובה, חברים קרובים, לאתר דמויות משמעותיות בחייו ולנסות לגיסו לטובת הטיפול ושיתוף פעולה.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה ממי שגם עבר את זה והשתקם

שמוליק
    04/12/2011

שלום ניר.

גם אני עברתי דבר כזה לפני כחמש שנים.

חוסר היכולת לתפקד, נובע ככל הנראה מהריספרדל. זו תרופה שאחת מתוםעות הלוואי הקשות שלה היא עייפות חזקה.

אינני מציע לבנות על תרופה אחרת. אין ספור פעמים החליפו לי את התרופה, והמשכתי להיות זומבי.

אגב, עובדה מעניינת היא שהרופאים הסבירו שמדובר ב"סימפטום שלילי של המחלה".

כתוצאה מחוסר היכולת לתפקד, נכנסתי לדיכאון, שהוסבר כ"דיכאון פוסט-פסיכוטי", שבעקבותיו קיבלתי תרופות נגד דיכאון, שכמובן, לא עזרו...

בסוף, החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופות, ותוך כמה חודשים חזרתי לתפקד.

הפסקת התרופות עלולה להיות מסוכנת, מפני שהמצב עלול להתדרדר. גם לי זה קרה. בין האשפוז השני לשלישי שלי זרקתי את התרופות, ואחרי שבועיים שוב התאשפזתי בכפיה, ועשו לי "נו נו נו, למה הפסקת את התרופות?".

עם זאת, השאלה הגדולה היא נזק מול תועלת. גם חוסר היכולת לתפקד עלולה להיות מסוכנת. 14% מכלל חולי הסכיזופרניה מתאבדים. בהחלט יכול להיות שחוסר היכולת לתפקד גורמת לכך. האשפוז האחרון שלי (לפני כשנתיים וחצי), היה בגלל חוסר רצון לחיות בגלל הליקויים בתיפקוד.

אינני יודע לומר מה בדיוק גרם לכך שאני במצב טוב, ואחרים לא, והייתי שמח אם מישהו היה מרים את הכפפה ומנסה לחקור את זה לטובת הכלל, אבל עד אז, אני מאמין שזכות הציבור לדעת על האשפרות הזו של הפסקת התרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה ל או.סי.די
    אלה
    01/12/2011

אני בן 17 .ורציתי לדעת על איזה תרופה אתה ממליץ להתחלת טיפול באו.סי.די ??

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה ל או.סי.די

הוספת תגובה

• תרופה ל או.סי.די - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2011

תרופה ממשפחת SSRI , נוגדי דיכאון וחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש לגמרי - שום דבר לא עוזר לי
    אמיר
    01/12/2011

שלום רב,

אני בן 33. לפני 10 שנים חוויתי דכאון וקיבלתי מפסיכיאטר טיפול בפאבוקסיל שאותו נטלתי כל 10 השנים (רוב התקופה במינון 200 מ"ג ליום). במשך כל השנים אפשר להגיד שהייתי מאוזן.

לפני 3 חודשים חוויתי התקף פאניקה שבעקבותיו הגיעו התקפים קטנים יותר נוספים כל יום והרבה פעמים ביום. הפסיכיאטר החליף לי את התרופה ל-30 מ"ג ציפרמיל.

במשך חודש וחצי עם התרופה החדשה סבלתי יום יום מחולשה, סחרחורות, קושי לעמוד, זרמי חום בכל הגוף, "הירדמות" ידיים/רגליים ועוד. הפסיכיאטר העלה לי את המינון ל-40 מ"ג. לא חלה שום הטבה בשבועיים וחצי לאחר מכן.

הפסיכיאטר החזיר אותי לפאבוקסיל (המוכר והטוב) למינון 150 מ"ג. היום, שבועיים מאז שאני במינון המלא, אני לא מפסיק לסבול מכל אותן תופעות שהיו לי קודם עם הציפרמיל. בנוסף התווספו דפיקות לב מואצות ודפיקות ברקה.

בדיקות דם + אקג תקינים.

אני סובל מאוד יום יום. לא מסוגל לתפקד. התחלתי אף טיפול קוגניטיבי, אך עדיין קשה לראות הצלחות. ממה יכול להיות שאני סובל? מתופעות לוואי של כדור שלקחתי 10 שנים ולא היתה לי בעיה? האם אלו תסמיני חרדה (למרות שהם מלווים אותי כל היום ולא בגלים)? איך יוצאים מזה?

תודה רבה,

אמיר

הוספת תגובה

• מיואש לגמרי - שום דבר לא עוזר לי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2011

יש לברר מרכיב נפשי וחברתי, מצב גופני- מעבדה קופ''ח.
    ניתן להוסיף תרופות מרגיעות , נוגדי חרדה לתקופה קצרה, ניתן לישקול תוספת בוספאר או שינוי לוויפאקס , סימבאלטה וכו''.....
    עליך להתיעץ עם רופא מטפל הנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקלונקס - איך להפסיק בהדרגה?
    ד``ר יונתן דוידאור
    01/12/2011

שלום
    אני לוקחת כדור קלונקס 0.5 מיליגרם ביום שנתן לי הרופא המטפל חצי כדור בבוקר וחצי כדור בערב משך כחודש וחצי בגלל חרדות שהופיעו לאחרונה ,הכדור מאד עזר לי ! אבל מזה שבועיים התחילו לי
    דפיקות לב יותר נכון כאילו חסר לי פעימה וזה הולך ומתגבר לאחרונה כמעט כל היום .
    רציתי לדעת האם זו תופעה של הכדור ובמידה וזה מהכדור רציתי לדעת איך עלי להפסיקו
    והאם יהיו לי תופעות של גמילה במינון הנמוך הזה ואם כן איך להפסיקו בהדרגה.הרופא המטפל לא כל כך ידע לתת לי תשובות . ואני בכל מקרה רוצה להפסיק את הכדור.
    אודה לכם על תשובתכם

הוספת תגובה

• גמילה מקלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2011

הסיבות יכולות להיות שונות, יש לברר באופן יסודי, מרכיב ביולוגי, סביבתי וחברתי.
    מומלץ להפחית קפה , לעבור לנטול קופאיין.
    הפסקת קלונקס, תחת מעקב רופא מטפל , באופן הדרגתי, לא אמור להיות בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקלונקס

אזרח
    06/06/2012

בעקבות מחלתה של בתי לוקח כ חצי כדור קלונקס ליום.

מעונין להיגמל מקלונקס.

האם ניתן מידע שיעזור לי בתהליך זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/06/2012

גמילה , פשוט לתכנן הורדה הדרגתית, ניתן לקחת פרוטיאזין במקום, זאת תחת מעקב רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,אשמח לעזרה
    רועי
    30/11/2011

אני אשתדל להיות טכני וקצר.

בן 27 וחצי,לעולם לא הייתי בייעוץ פסיכולוגי/פסיכיאטרי.
    לפני כשנה וחצי שיערי התחיל להלבין בפתאומיות וכיום כ40 אחוז משיערי לבן,על כל הראש.תהליך זה כמובן ממשיך וממשיך בקצב במהיר ביותר שאני ראיתי לפחות.

אין הרבה מקרים כאלה אז תוכלו אולי להקביל את זה לבן אדם שהקריח בפתאומיות בגילי בערך.
    השיער היפה היה חלק "בטוח" וברור בחיים שלי,הוא חלק מהתפיסה שלי את עצמי צעיר ושמח.ועכשיו אני אפרט בקצרה מה זה גרם לחיים שלי:
    -כל היום מתעסק בזה(אולי מזכיר קצת OCD).
    -לא מקבל את איך שאני נראה,ביטחון עצמי אפסי(אולי BDD,אבל פה הבעיה היא מוחשית ולא "מדומיינת" כמו אנשים שחושבים שיש להם איזה בעיות קטנה בסנטר או באף).
    -פה ושם אני קצת צובע את השיער אבל אז לאחר שהוא גדל,או שצריך להסתפר,אז יש ימי שבירה אדירים.כלומר זה ממש לא פתרון.
    -יוצא פחות ופחות מהבית.
    -נכנס לדיכאון מסויים.
    -יוצא רק בלילות שההלבנה פחות בולטת
    -לא יוצא לדייטים,מפחד מפגישה עם בחורה כי אני רק חושב על מה היא חושבת על השיער.באופן מוזר גם ההבלנה לא ניראת בבירור בתמונות ברשת החברתית,כך שאם אני פוגש בחורה מהאינטרנט אז ההלבנה מגיעה לה בהפתעה.
    -כשאני כבר כן בחוץ,באור יום,אני פשוט נכנס לחרדות שאנשים שאני מכיר מהעבר ייראו אותי ואת מצב השיער שלי.
    -וכל כמה זמן מדמיין מה היה קורה אם זה לא היה מתרחש,איזה יפים ורגילים היו נראים חיי.הייתי נותן הכל לחזור שנתיים אחורה.אפילו שנה.

מה שאני רוצה לשאול זה,האם בעצם אני צריך לטפל בOCD,כלומר בהפרעות הטרדניות של עיסוק והתעסקות בנושא,או אולי בBDD למרות שההלבנה באמת קיימת ולא מדומה.
    או שאולי בחרדה חברתית שפקדה אותי,אני ממש מפחד להסתובב במקומות שעלולים להימצא שם אנשים שאני מכיר.

בבקשה,תעזרו לי,החיים שלי בנתיים הולכים לזבל-לא עובד,לא מתקדם בלימודים.יש לי שאיפות ויכולות אבל אני לא מסוגל להתרכז בהן.

אשמח להמלצה במה אני צריך לטפל,האם פסיכולוג או פסיכיאטר,ואם אתם מכירים מישהו שמתמחה בעניין,כמו למשל באנשים שהקריחו או שחטפו כוויות באיזורים חשופים.

תודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי,אני מחכה כבר שבוע

רועי
    04/12/2011

יש מצב שתענו גם לי?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי,אני מחכה כבר שבוע - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2011

אין ספק שאתה מתאר מחשבות טורדניות וסבל. מומלץ על טיפול ב CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי, שילוב עם תרופות נוגדות חרדה ודיכאון מקבוצת SSRI וכן טיפול ב CBT , יוביל לתוצאה הטובה ביותר. מומלץ לפנות לפסיכיאטר לשם הערכה ובניית תוכנית טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי ל- O.C.D
    אלה
    30/11/2011

אני בת 17, וסובלת מאז גיל צעיר (10-11) , מאו.סי.די .

לפני מספר שנים, הייתי בטיפול פסיכולוגי , שדי עזר לי .

הפסיכולוגית שטפלה בי עברה לעיר אחרת ומאז אני לא מקבלת טיפול פסיכולוגי .

, לאחרונה מצבי אינו טוב .והמחשבות הטורדניות + חרדה - התגברו מאוד .

הומלץ לי ע"י פסיכיאטור לקבל טיפול תרופתי (פריזמה),ורציתי לברר אם טיפול תרופתי בלבד - עשוי להועיל לי במצב כזה , כי בשלב הזה אני לא מוצאת פסיכולוג שיתאים לי .

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי ל- O.C.D

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    01/12/2011

שלום דנה.

אינני רופא, אבל מנסיון אישי, ומה שכתוב בספרים, תרופות פסיכיאטריות אינן מרפאות את המחלה, אלא מקילות על התסמינים. ולכן, הייתי מציע לך שלא לתלות יותר מדיי תקוות בתרופות, ותנסי למצוא פסיכולוג שיכול לעזור לך הרבה יותר מהתרופות.

היה לי נסיון גרוע עם תרופות אנטי-פסיכוטיות שגורמות לעייפות חזקה. העייפות הזו שהוסברה ע"י הרופאים כ"סימפטום שלילי של המחלה", גרמה לי לדיכאון, וקיבלתי תרופות אנטי-דיכאוניות שממש לא עזרו, ורק אחרי שהפסקתי את התרופות האנטי-פסיכוטיות חזרתי לעצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק על עצותיך,

אלה
    01/12/2011

אך אחכה לתשובת הרופא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק על עצותיך, - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2011

שילוב של תרופה ממשפחת ( כגון פריזמה )SSRI וטיפול פסיכולוגי, במיוחד CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי, נחשבים לשילוב הטוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסיוואל או וואליום
    חוה
    30/11/2011

שלום רב אני לפני ארטרוסקופיה והמרדים שלי המליץ על וואליום 10 מג לילה לפני יש לי בבית אסיוואל 5 מג האם אני יכולה לשתות אותו במקום האם זה מאותה משפחה ????

לקביעת תור
    סגירה
    אסיוואל או וואליום

הוספת תגובה

• אסיוואל או וואליום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/12/2011

תרופה זהה לחלוטין = DIAZEPAM

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסנקס
    ROMI
    29/11/2011

שלום
    בן 66.
    עברתי משבר לפני כחצי שנה.
    השתמשתי בסימבלטה,אחכ קסנקס.
    הבנתי שהקסנקס יוצר תלות גדולה.
    למרות ההטבה עדיין לא התאוששתי.
    מידי פעם לוקח חצי כדור קסנקס, לפעמים משלב עם סימבלטה.
    איך יוצאים מכל הספור הזה? חשבתי משבר ואצא מזה.
    האם עלי לקחת את הטיפול ברצף מסוים או לפי הצורך?
    הסימבלטה משפיעה עלי טוב, אך רק למחרת. הקסנקס משפיע מידית.
    אשמח לעצתכם.
    בנוסף יש פגיעה בתפקוד המיני שגם היא מאכזבת.
    האם יש מה לעשות בעיניין?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קסנקס

הוספת תגובה

• קסנקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/12/2011

הפתרון : מעקב מסודר אצל פסיכיאטר ובניית תוכנית טיפול מסודרת תוך התייחסות לממצא הקליני הנוכחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בחשק המיני כתוצאה מציפרלקס
    בדוי
    29/11/2011

בן זוגי החל להשתמש בציפרלקס לאחר התקף חרדה.
    לאחר 7 חודשי טיפול הפסיק את הכדור בהדרגה בהמלצת פסיכאטר.
    בעבר היינו מקיימים יחסי מין לעיתים קרובות . בעת השימוש בכדור בקושי קיימנו יחסי מין כיום 3 חודשים לאחר שהפסיק את התרופה עדיין לא חל שיפור.
    האם זה נורמלי? מה לעשות ?

הוספת תגובה

• ירידה בחשק המיני כתוצאה מציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/12/2011

אכן זה לא סביר כנזק משני לתרופה
    יש לברר סיבה אחרת ולא בהכרח לקשור זאת לתרופה.
    יש לברר מצב נפשי, חרדה , דיכאון, יש לברר מצב גופני , בדיקות מעבדה , רמת טסטוסטרון, שלילת בעיות אחרות.
    ניתן לנסות שימוש בוויאגרה.
    יש להימנע מסמים או אלכוהול - אשר פוגעים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימה מוקדמת
    איתן
    29/11/2011

שלום! האם ציפרלקס יכול לגרום להפרעת קצב הלב (פעימה מוקדמת) או חרדה היא זו שגורמת לפעימה מוקדמת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פעימה מוקדמת

הוספת תגובה

• פעימה מוקדמת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/11/2011

תרופות יכולות להוביל לשינוי בדופק בדר'כ.
    הפרעות בקצב לב משניות לתרופות , יותר שכיח בקרב טיפול בנוגדי דיכאו ממשפת הטריצקלים, ישנים יותר . נדיר מאוד עם ציפראלקס.
    יש לברר עם קארדיולוג את נושא קצב הלב, לעשות הולטר, אקו, וכו.. לפי המלצת הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• esto
    צחי
    29/11/2011

כבר שבוע שאני נוטל אסטו חצי כדור 10מ"ג לחרדות.
    תופעות לוואי כמו דופק שינה לא טובה מתח ועצבנות
    (נוטל במקביל אלפרליד להרגעה)
    לא יודע אם להמשיך כי אני מרגיש יותר גרוע מאשר לפני.
    אודה על עצתכם מה לעשות ואולי להעלות מינון ל 10 מ"ג או דווקא לא?

לקביעת תור
    סגירה
    esto

הוספת תגובה

• esto - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/11/2011

מציע להיבדק שוב , על ידי רופא שבדק אותך והמליץ על הטיפול, לאחר מכן לישקול העלאה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה את עזרתכם
    lola
    29/11/2011

אהלן, אני הילה בת 20, בחורה רגילה שמנהלת
    אורח חיים נורמאלי לחלוטין.
    בעקבות מס' שיחות שהיו לי לאחרונה החלטתי לבדוק בעיה שמלווה אותי
    לאורך כל חיי.
    לא קל לי לבוא ולשאול לגבי הבעיה, אבל משהו אומר לי שזה הזמן.
    הזיכרון הראשון שלי כילדה כולל בתוכו עולם פנימי ודמיוני רחב, ותמיד אבל תמיד
    ליוותה אותי דמות דמיונית כלשהי (אין חשיבות למי היא,היא לגמרי דימיונית).
    גם בילדותי ידעתי את ההבדל בין העולם הפנימי שלי, הדימיוני למה שמתרחש בחוץ.
    ברגעים בהם אני עם חברים, משפחה ועסוקה במשהו אחר אין זכר לעולם הדמיוני שלי.
    אבל ברגעים מסוימיים העולם הפנימי הזה קצת מנתק אותי משאר העולם החיצון,אני מוצאת
    את עצמי אפטית.
    לדוגמא, במהלך העבודה (אני ממלצרת) הרבה פעמים אם מישהו קורא לי אני כאילו לא שמועת אותו,
    גם אם הוא מטר ממני.
    זאת לא בעית שמיעה, בדוק.
    אם קצת מהידע הכללי שיש לי, הבעיה מכוונת אותי לסוג של אוטיזם.
    אני משתדלת לא להסיק מסקנות גדולות ומפחידות מידי, אבל אני צריכה את העזרה שלכם.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה את עזרתכם

הוספת תגובה

• מישהו?

lola
    01/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמביאן וויאפקס
    נועה
    29/11/2011

שלום,
    אני נוטלת ויאפקס כשנתיים באופן יומיומי (225 מ"ג ליום), וכן קלונקס להתקפי חרדה (לוקחת כבר חמש שנים אך רק בעת התקף - אחת לכמה חודשים).
    מחר בלילה אני אטוס כ-14 שעות לארה"ב והייתי רוצה לקחת כדור שינה שיעביר לי את רוב הטיסה.
    האם אמביין בטוח לנטילה ביחד עם ויאפקס? האם הוא ישפיע בכלל עקב הסתגלות הגוף שלי לכדורים שאני כבר נוטלת? ולכמה שעות הוא צפוי להשפיע..?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אמביאן וויאפקס

הוספת תגובה

• אמביאן וויאפקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/11/2011

אמביאן כדור שינה.
    אסור לקחת בו בזמן כדורי שינה, קלונקס ( או כל כדור ממשפחת בנזודיאזפיני) ביחד עם אלכוהול.
    עדיף להימנע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נועה
    29/11/2011

חלילה בזמן שתיית אלכוהול! לא לזה התכוונתי. אני לא שותה כבר כמה שנים כדי שזה לא יתנגש עם הכדורים..
    אבל אני מבינה שלא לקחת קלונקס יחד עם אמביאן. מצויין, תודה.

ומה באשר לשאלותיי על השפעתו של האמביין? זמן ההשפעה? טשטוש אחרי..? האם העובדה שהגוף שלי כבר מכיר כדורים מסוג זה - תגרום להשפעה נמוכה יותר של האמביאן?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה