מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסיטל ושרירים תפוסיםעדי07/12/2011
שלום, אני נוטלת רסיטל 20 מ"ג כחודשיים. יש לי שרירים תפוסים בעיקר ברגליים. האם זאת תופעת לוואי שכיחה מהרסיטל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל ושרירים תפוסים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011שכיח לא , יש לברר באם מדובר בתופעת לוואי הקשורה לתרופה. האם יש תופעות אחרות? רעד במנוחה, ריור , לשון תפוסה ? יש לברר זאת בהקדם אצל רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גמילה מפקאסט ואלפרוקוסנופר07/12/2011
שלום..
אני סובלת מO.C.D מחשבתי שכולל גם חרדות. הייתי מטופלת כבר הרבה בשנים בתרופות פאקסט ואלפרוקס... לאחרונה התחלתי טיפול קוגנטבי והד"ר אמרה לי שאלפרוקס זו תרופה מאוד ממכרת ושגם עדיף לי להחליף את הפקאסט בתרופה אחרת. הקשבתי להוראות שלה והתחלתי לרדת מהמינון של האלפרוקס ( הייתי לוקחת מיליגרם אחד כל לילה) עם הפאקסט המשכתי כרגיל. שבוע שעבר נגמר לי הפקאסט ולא היו לי מרשמים. התחלתי להרגיש תחושת ריחוף, עיקצוצים בפנים ובשפתיים, בחילות הקאות, סחרחורות, חוסר שקט, ובילבול. הד"ר חשבה שבגלל שנגמר לי במילא הפאקסט זה זמן טוב להחליף תרופות. גם את האלפורוקוס וגם את הפאקסט. זה שהיא החליפה לי את התרופות הכל טוב ונחמד, אבל אני ביינתים סובלת ( נראה לי) מתופעות גמילה שהשטן לא ברא.. אני לא מתפקדת , אני לא מגיבה לסביבה, אתמול הייתי בביה"ח נתנו לי אינפוזיה של נוזלים ושל תרופה נגד בחילות וזהו. ( אגב, הסוכר שלי היה 73 והדופק 121)... הפיסכיאטרית שלי אמרה לי שזה צריך להתאזן תוך שבועיים ( נראה לה הגיוני שאני אשאר ככה שבועיים?!?~??~) ובנוסף לכל זה יש לי גם חרדות.. אני כבר לא יודעת מה לעשות... כל המצב פה תקין??
אגב, אני בת 23..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גמילה מפקאסט ואלפרוקוס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011גמילה מאלפרוקס ופאקסט לא פשוט. פאקסט ידוע בזמן מחצית חיים קצר יחסית, מה שמהווה קושי רב יותר להפסק מתרופות אחרות ממשפחת SSRI , הפסקת פאקסט אמורה לעשות באופן איטי על משך מס. חודשים.
בשלב זה, מומלץ שתיצמדי להמלצות הרופא המטפל, יש לשקול תוספת טיפול הרגעתי במהלך השבועיים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר?עמוס06/12/2011
מאז שהתחלתי לקחת ציפרלקס לפני כמה חודשים יש לי מידי פעם רגעים בהם אני רוצה לבכות גם לפני התרופה היו לי רגעים עצובים אבל אף פעם לא רציתי לבכות האם הגיוני שיש קשר בין התרופה לבין הבכי או שזה חייב להיות תלוי בגורמים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011בתחילת הטיפול, יש עלייה זמנית של סרוטונין, מה שמוביל לתופעות לוואי שונות, כולל החמרה שאי שקט וחרדה, יש להמתין מס. שבועוץ ולהעריך את התגובות שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישפוז כפוי דחוףבן מודאג06/12/2011
שלום
אמא שלי בת 61 אובחנה בעבר בpseudo logica fantastisa נטייה חולנית ולסיפורים מדומים וכמו כן אובחנה בתסמונת מינכאוזן כיום היא מתעלמת ממצבה צועקת על כל הסביבה שלה בטענות שונות ומשונות מאיימת לפגוע בשכנה שלה בטענה שהיא מכשפה תרתי משמע,מאיימת לפגוע בעצמה למרות שאני יודע שאין לה את האומץ אבל.....
כאני מנסה לדבר איתה היא תוקפת אותי מילולית ואף מאיימת עליי ועל משפחתי ומשאירה לי הודעות טלפוניות מוזרות שלא קשורות למציאות כאילו שאני מנסה לגרום לה לרע היא פשוט לא מבינה שאני מנסה לעזור לה.
מה עליי לעשות ולמי עליי לפנות לפני שיהיה מאוחר מדיי.
מקווה לתשובה מהירה ותודה מראש
בן מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להתלונן לפסיכיאטר המחוזי
שמוליק07/12/2011יכול להיות שגם פנייה למשטרה תועיל. כשאישפזו אותי בפעם השנייה בחיי. השכנים הזעיקו את המשטרה, ואז הופעלה סמכותו של הפסיכיאטר המחוזי...
אבל בעיקרון, הפסיכיאטר המחוזי, הוא זה שבסמכותו להורות על אישפוז כפוי.
אני מאחל לאימך שתרגיש טוב, ואחרי שהיא תחזור לעצמה, שתהיה לה החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך להתלונן לפסיכיאטר המחוזי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011יש לערב גורמי רווחה במקום מגורים, לערב עו'ס במסגרת קופ'ח,לבקש ביקור רופא או עו'ס בבית. באם יש סכנה ממשית לפנות למשטרה במיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתיעידו06/12/2011
בבקשה רק תגידו באיזה טיפול תרופתי משתמשים בקטע של הקהיית חושים כתוצאה מסמים ממש רגישות יתר אם זה מבט פאניקה הבעות פנים רגישות ממש מסובב ממש רגיש מידי איזו תרופה מסוגלת לאזן את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתם לא עונים לי?
עידו08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם לא עונים לי? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011טיפול ראשון להפסיק סמים ואו אלכוהול באופן מיידי.
להפחית קפה , לעבור לנטול קופאיין.
טיפול רפואי מחייב בדיקה והערכה, יש לברר באיזה סם מדובר, מחלות רקע, מצב קליני כללי ועוד...
באם יש חרדות ואו אי שקט לא ברור ניתן להתייעץ עם רופא משפחה לגבי תרופות הרגעה קלות , "טבעיות" ( רגיעון של הדס, פאסיפלורה ועוד.. ) , מעבר לכך יש צורך לבדיקה של פסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב חירום בבקשהעידו06/12/2011
לאחר שימוש בסמים מסוג אמפיטמנים התאזנתי עם הרבה כדורים ליתיום מודאל ריספונד וולבטריין אסטו וכיום אני נוטל פרוזק שהיא עוזרת לי וממשיך עם הריספונד למרות שלא רואה צורך יש לי בעיה קשה שלא יודע מה הפיתרון לה אמרו לי שטיפול תרופתי אבל אני לא יודע במה. הייתי בפסיכותרפיה שנתנה לי כמה עצות ולא פתרה את הבעיה. הבעיה:לחץ חרד כל מי שפונה אליי אני נהיה לחוץ דפיקות לב מהירות הרגשה של פרפרים בבטן בליעת רוק לפני כל הוצאת מילה מהפה ממש מפחיד אותי ותוקע אותי בחיים רוצה לצאת מזה מה אתם מייעצים לי? (אולי אסיבל נגד לחץ) או משהו שאתם הפסיכיאטרים הייתם נותנים ועושים במצב שכזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו
עידו08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011הפיתרון האמיתי מצוי , בבירור מעמיק במרכיבים : ביולגים, פסיכולוגי וסביבתי.
יש לברר באם הטיפול מספק, עוזר ותורם ליעדים הטיפוליים.
פסיכולוגיה - לברר מחשבות , ערך עצמי ועוד.. ייתכן ויש צורך בטיפול ב CBT , התנהגותי קוגנטיבי ואו דינמי ארוך טווח , לשם שינוי דרכ חשיבה והתנהגות מתוך תובנות.
למרות שעת יש אכזבה מטיפול פסיכולוגי, יש לנסות, שווה לטפל אצל פסיכיאטר , אשר מטפל תרופתי ובשיחות בו בזמן. מניסיון , דרך מאוד יעילה.
סביבתי : לברר גורמי דחק בעבודה, משפחה, חברים ועד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמרוןדין06/12/2011
הפסיכיאטר נתן לי לקחת את התרופה רמרון לשם טיפול בדיכאון והפרעת חרדה קלה.
הרופא משפחה נתן לי לפני חצי שנה כדור בשם בונסרין כדי להירדם טוב בלילה.
נטלתי במשך חודש ואני עדין נוטל, חצי כדור בונסרין (שנשאר לי), כדי להירדם טוב. ועכשיו הפסיכיאטר נתן לי רמרון 30 מ"ג.
מכאן, כמה זמן לוקח לתרופה בונסרין לצאת מהדם? ומתי אני יכול להתחיל לקחת רמרון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכת אותי
דין08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחכת אותי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011היי דין
בונסרין ( Mianserin ) , היינה תרופה נוגדת דיכאון מסוג TETRACYCLIC , המבנה הכימי דומה מאוד לרמרון MIRO .
כך שלא מדובר בשינוי מהותי באופן הפעולה, שניהם חוסמים את קולטן אלפה 2 .
ניתן להתחיל מירו , רמרון , יום לאחר הפסקת הטיפול.
מומלץ להתיעץ עם רופא מטפל בנדון, ייתכן מידע נוסף שהוא יודע שחשוב כשיקול.
זכור תחת מירו , לעקוב אחר : שומנים סוכר וכן ספירת כדוריות לבנות, יכול להוביל לירידה בספירה הלבנה ודלקות חוזרות- די נדיר, אך כדאי לדעת.
ידע כללי :
תרופה נוגדת פסיכוזה חדשה שתגיע לארץ
SAPHRIS - ASENASPINE
שמאופיינת בחסימת קולטן אלפה 2 , וסרוטונין 7 , תיאורתית אמורה לתרום מאוד למצב רוח, המבנה כימי שלה , שרשראות הדומות לבונסרין ומירו.
נחכה ונראה מה תתרום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דין08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכון?גד06/12/2011
לקיחת תרופות נד חרדה ודיכאון למשך כל החיים.האם אין בזה איזה שהוא סיכון להכניס כימיקלים לגוף במשך כל כך הרבה שנים האם לא יכול להיות שזה מעלה את הסיכון לחלות בעתיד באיזה מחלה או לקבל גידול בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכון? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011מה שידוע עד כה, שהתרופות בטוחות, תורמות לבריאות, ואין מניעה לשימוש כרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לי להבין מה קורה איתיאדווה06/12/2011
זה סימפטומים של חרדות? מה לא בסדר איתי? עשיתי בדיקות דם הכל תקין בדיקת סיטי תקין בדיקה נוירולוגית תקינה. אני לא יודעת איך לצאת מזה
זה תופעות מוכרות? שמעתם פעם על תופעות כאלה עם העיניים????
אני מרגישה,חולשה חוסר אנרגיה, דפיקות לב בכל האיברים נגיד אני אחזיק כוס ואני ארגיש את הדפיקות לב דרך הידים ,הרגשה שהאיברים של הגוף שלי לא יורדים בצורה חלקה כאילו כמו שאני מסובבת את הראש לצד ומחזירה אותו חזרה זה מרגיש כאילו זה לא חוזר חלק זה חוזר בהרגשה של כמו מדורג כזה אם אני מנערת את הראש עושה כן ולא זה נתקע כזה לא חופשי ומרגישה את זה ולחץ בראש כמו מתכווץ כזה ,הראייה מטושטשת אני רואה נקודה שחורה שאני מזיזה את העיניים ומחזירה אותם חזרה אז רואים כמו נקודה שחורה כזו שזזה מעצמה כשאני מזיזה את העיניים ימינה שמאלה למעלה למטה היא זזה הרגשה כאילו אני לא רואה ברור דברים
אני מסתכלת ישר וזה מרגיש לי כמו קו כזה שנמתח ,אם אני מזיזה את העיניים מרגישה כמו קווים כאלה שנמתחים כאילו שדה הראייה מצומצם ואני לא רואה את כל התמונה בבירור כמו קטיעת חלקים רואה הכל בחלקים כל הזמן קטוע
הרגשה שהכל איטי אני לוקחת כוס נגיד והרגשה שהכל באיטיות כזו כאילו אני מרגישה כל מהלך ותנועה שאני עושה את ההתרוממות של הכוס מהשולחן איך היא עוברת מעל הכיסא ממש את תהליך התנועה אני מרגישה אני ממש מרגישה את זה, לפעמים אני מרגישה זרמים נגיד אני יכולה להרגיש כאב כזה בעורף ואז הוא יהיה כמו קור כזה, סחרחורת וכאבים ברגליים כשאני מתכופפת ועולה בחזרה למעלה, זה סימפטומים של חרדות? מה לא בסדר איתי? עשיתי בדיקות דם הכל תקין בדיקת סיטי תקין בדיקה נוירולוגית תקינה. אני לא יודעת איך לצאת מזה
זה תופעות מוכרות? שמעתם פעם על תופעות כאלה עם העיניים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי להבין מה קורה איתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011זה בהחלט יכול להיות מרכיב של הפרעת חרדה, ממלץ בדיקה יסודית על ידי פסיכיאטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מציפרלקס לציפרמילטל06/12/2011
האם אפשרי לעבור מנטילת ציפרלקס לנטילת ציפרמיל?
האם כדאי?
האם התרופות זהות?ואם כן איך התהליך מתבצע?
אני שואל כי מחיר ציפרלקס הוא כמעט פי 2.5 ממחיר ציפרמיל.
אודה לכם מאד אם תוכלו לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מציפרלקס לציפרמיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2011תאורתית אפשר.
התרופות דומות, אך ציפראלקס הרבה יותר פוטנטי.
כדאי לבדוק עלויות, ניתן לבדוק עלות של ESTO
הגנריקה של ציפראלקס.
באם אתה מאוזן על ציפראלקס , לא הייתי ממליץ על שינוי כל כך מהר,
מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל בנדון.
בירור עלויות תמיד טוב וחשוב לעלות זאת בפני רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נוירלפטיות הכי חדשות 2012לירוח06/12/2011
שלום אני אובחנתי
CHRONIC MIGRANE
TREMOR
DIPRESIVE DISORDER BECAUSE NATURE
מגיל 19 פרצו אצלי התסמינים עקב שימוש בסמים
עברתי מאות פסיכיאטרים ניסו עלי את כל התרופות
כמו כן מצאו אצלי אלרגיה לתרופות
אני מטופל בלפונקס
והחלטתי שאני רותה לעבור לתרופה חדשה
מינימום תופעות לוואי
כגון התסמינים הנףפשיים
והתסמינים הפיסיולוגים
מאחר וזה לא מדע מדויק
אבקש ממך שתציין לי איזה תרופות חדשות יש
אפילו לא בסל
בתודה לירוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נוירלפטיות הכי חדשות 2012 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2011יש לזכור שלפונקס עדין נחשב לטיפול הכי יעיל בהפרעה פסיכוטית עמידה.
לפני שחושבים על שינוי טיפול, יש לברר מה מטרה הטיפול ? , מה ההגיון בשינוי מתרופה מסוימת לאחרת ? , מה התועלת מול סיכון ?
לא ברור שעדיף לשנות.
לדוגמה : אביליפי, תרופה דור 3 , נחשבת מבטיחה, בתחילת הטיפול יש החמרה באי שקט, ובמצבים קשים , לפעמים יכולה להחמיר...
כך שהנושא מאוד אינדיבידואלי ואישי.
לעתים במצבים קשים המלווים לבעיות גופניות, לפעמים התרופות הישנות הרבה יותר טובות.
בכל מקרה, תרופה מעניינת בקרוב שתגיע,( SAPHRIS ( ASENAPINE
מה שמיוחד, חסימה חלקית של קולטן סרוטונין A1 , חסימה של קולטן סרוטנין 7 וכן חסימה של קולטן אלפה 2, מוביל לשיפור תאורתי משמעותי בחרדה ודיכאון.
אופן לקיחה : כדור מסיס - תחת הלשון.
פחות משמין ומרדים מתרופות אחרות, עדין סיכוי לתופעות לוואי.
בסך הכל - נראה מעניין.
לא בטוח שיכנס למסגרת הסל ב 2012 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה בא לי להתאבד ?גילי06/12/2011
אני חושב להתאבד אבל לא כמו שאני יעשה את זה . זה כאילו מחשבה לא רציונלית שנובעת מכאב .
אני בן 31 בגיל 23 חליתי ב f 20 ואני לא מוצא את עצמי . אני חיי אבל לא ( אין לי דרייב ) . אני לא יודע אם לגדל זקן צרפתי אני מגדל ומוריד ככה כבר 5 פעמים . אני שמן אבל לא עושה כלום .
כאילו אין לי את הרצון לחיות אני עושה דברים אוטומטי . ובא לי להתאבד כמוצא לסיום הסבל .
יש מישהו שיכול ליעץ לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה בא לי להתאבד ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2011אתה מתאר סימנים שליליים של המחלה.
יש צורך לאיזון תרופתי, לחשוב על טיפול מדור חדש
כגון: אביליפי, גאודון ובמיוחד סאפריס ( ASENAPIN ) בקרוב בארץ.
ניתן להוסיף תרופה נוספת: EDRONAX , אשר מאוד יעילה במצב הנ''ל.
ממליץ בנוסף על תוכנית שיקום, יציאה מהבית, פגישת אנשים, רכישת כישורי חיים,
עבודה, התנדבות, תחביביים, בנוסף יש למצוא מענה סביבתי ותמיכתי- שיחות עם איש מקצוע.
בהצלחה.
נ.ב. באם המחשבה סביב מוות מאוד מציקה ויש חשש לפגיעה עצמית או באחרים, יש לפנות מייד לחדר מיון הקרוב או להתקשר מיד למד''א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?גגד05/12/2011
אני לוקח אפקסור במינון 225 מ''ג קראתי באלון התרופה שיש לבצע מעקב של בדיקות דם בזמן לקחית התרופה. אבל הרופא שלי לא דיבר על זה ולא נתן לי הפנייה האם עליי לגשת אליו חזרה או שלאדם בריא אין סיבה לבצע בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2011חובה לעשות מעקב לחץ דם, במהלך הטיפול, וכן בכל שינוי במינון.
מומלץ ביצוע אקג בנוסף- לביקורת ויחוס לעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SEROQUEL XR הרבה יות טוב מהרגילANONYMOUS05/12/2011
לאחר שנים של אגרסיה חזקה עם הרגיל, בא ה-XR והוריד אותה. היום אני רגוע ומרגיש טוב.
תרופה מצויינת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SEROQUEL XR הרבה יות טוב מהרגיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2011אכן , תרופה מעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת חרדה ומחזורל05/12/2011
אני נוטלת לוסטרל במינון של יום 3/4 ויום חצי כדור של 100 מג כבר תקופה ארוכה .( אני בתהליך ירידה מהכדור.)
בחודשיים האחרונים, לפני קבלת המחזור מופיעים לי סימנים של חרדה שקודם לכן לא היו.
בדרך כלל, לפני מחזור היו כאבי ראש או בטן אבל לא הפרעות חרדה.
מה יכולה להיות הסיבה ומה כדאי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת חרדה ומחזור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2011לפני המחזור , יש ירידה משמעותית של אסטרוגן, לפעמים מתן תרופה נוגדת דיכאון 2 יומיים לפני המחזור עד סוף המחזור פותר את הנושא.
הסיבה : ירידה בסרוטונין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)