פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיש וריטלין
    ...
    16/11/2011

שלום,

האם השילוב בין השנים מסוכן?

אני לוקחת ריטלין בשעות הבוקר/צהריים, ומעשנת ג'וינט בלילה אחרי השפעת הריטלין...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיש וריטלין

הוספת תגובה

• חשיש וריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/11/2011

מסוכן, אסור לשלב, יכול להחמיר מצבים נפשיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השילוב של ציפראלקס ורדיזין
    יוסי
    16/11/2011

למה משמש רדיזין ומה החשיבות של השילוב שלו עם ציפראלקס מה קורה אם רשמו לי לקחת את שניהם ואני לוקח רק את הציפראלקס כרגע.

הוספת תגובה

• השילוב של ציפראלקס ורדיזין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/11/2011

רידזין, תרופה הרגעתית במנונים נמוכים .
    יש לברר תופעות לוואי ולקרוא טוב את העלון לצרכן המצורף לכדור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפוכונדריה
    ראובן
    16/11/2011

שלום! אני סובלת מפחד ממחלות, היום אני בת 37 ואימא ל-3 ילדים מדהימים . כל כאב , דקירה בגוף מיד מביאה אותי לחשוב על הגרוע ביותר(רק אצלי - כאשר מדובר במישהו אחר אני חושבת מאוד רציונלית ואפילו אומרים שאני רגועה מדי). זה התחילת מזמן , בהתחלה חתך הייתי ממתינה 20 יום כדאי לראות שאין לי טטנוס,לא הייתי הולכת לים כדי שלא יהיה לי סרטן עור, אחרי זה היה פחד מנחשים , אולי הקיש אותי נחש ולא שמתי לב והייתי בודקת את הגוף שלי ,פעם שה שטיפת יידיים יחד עם זאת הייתי חיה עם זה בשלום וזה לא ממש הפריע לי לתפקד למעט מספר פעמים כאשר הייתה לי הרגשה של גוש בגרון וללא טיפול תרופתי עבר לאחר מספר חודשים . היו תקופות רגועות ובתקופות של לחץ זה היה מחמיר. מעניין שכל פעם זה משהו אחר , פעם דופק, פעם לחץ דם(יש לי תסמונת חלוק הלבן שבזמן הדידה אני ישר מקלת התקף חרדה וערכים מאוד גובהים 160-170/100 ולאחר ואבן זה 125/75 , פעם מחשבה על סרטן , איידס,סכרת,התקף לב , אירוע מוחי עוד מחלות שפעם שמעתי עליהם , ברגע שאני נרגעת ממשהו אחד מתחיל משהו אחר. במרפאה שלי כבר כולם מכירים אותי ולא מוכנים לעשות בדיקות מיותרות וישר אומרים הכל תקין אצלך , התחלתי טיפול בציפרלקס והמלצה לטיפול התנהגותי קוגנטיבי. האם זה טיפול מתאים לבעיה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איפוכונדריה

הוספת תגובה

• איפוכונדריה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/11/2011

ציפראלקס ו CBT אכן פתרון טוב.
    לגבי בעיות גופניות והקשר למרכיב נפשי, אני מזמין אותכם להקשיב, ביום א ' הקרוב , רשת א , בשעה 10 , בתוכנית של רם תדמור - רופא תורן, אני אדבר על החולה המדומה, פגיעה בילדים והיפוכונדריה, הקלטות התוכניות רדיו וטלוויזיה , תמיד זמינים באתר שלי, תחת תפריט מדיה. נשתמע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ציפרלקס משפיע על ספירת דם
    נעמה בתיה
    16/11/2011

אני נוטלת ציפרלקס שניתן לי במרשם פרטי (הואיל ואינני רוצה שזה יירשם בתיק הרפואי שלי).
    שאלתי היא- האם הציפרלקס יכול להשפיע/לבוא לידי ביטוי בתוצאות בדיקת ספירת דם אליה נשלחתי על-ידי רופא המשפחה?
    תודה

הוספת תגובה

• האם ציפרלקס משפיע על ספירת דם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/11/2011

לא שכיח, תמיד יכול להיות תגובה פחות שכיחה או נדירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Betahistine
    מיכל
    16/11/2011

שלום,

קראתי שב 2007 בוצע מחקר על התרופה Betahistine שניתנת לורטיגו
    לטיפול בהרזייה ונטען שניתן לרדת איתה קילו וחצי בשבוע.
    האם ידוע לכם על יעילות התרופה להרזייה?
    והאם ישנה תרופה טובה נוספת להרזייה? כי הבנתי שאת הרדוקטיל הורידי מהמדפים.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    Betahistine

הוספת תגובה

• Betahistine - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/11/2011

להיזהר מתרופות פלא.
    לנסות יעוץ עם דיאטנית, פעילות גופנית ובמקרים קשים ניתוח כירוגי מקומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה אנטי פסיכוטית חדשה
    יוסי
    16/11/2011

שלום רב,
    שאלותיי הן, האם יצאו תרופות אנטי פסיכוטיות חדשות, שהגיעו לישראל או שניתן להזמין מחו"ל לארץ, בשנתיים האחרונות? ומה שמותיהן של התרופות האנטיפסיכוטיות הכי חדשות והאחרונות שיצאו נכון להיום?
    בתודה על תשובתכם החשובה לי מאוד,
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה אנטי פסיכוטית חדשה

הוספת תגובה

• תרופה אנטי פסיכוטית חדשה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/11/2011

יש מספר תרופות שאולי ייכנסו לסל, לא לשכוח, שככל שתרופה חדשה יותר, כך פחות מכירים ועלול להיות "הפתעות" , זה מסביר למה רופאים וותיקים לפעמים מעדיפים תרופות פחות חדשות , אך מוכרות ויש ניסיון טוב.. היום הגישה במצבים קשים לפעמים לשלב תרופות ישנות, שיותר יעילות ובטוחות במצבים של מחלות נלוות, במיוחד בקשישים ומצבים אורגנים - דלירנטיים( מצבים נפשיים משניים לבעיה גופנית).
    לכן , מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל ולנסות לעקוב אחר המלצותיו, באם יש ספק ניתן לקבל חוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון קשה
    אתי
    15/11/2011

שלום,אבי בן 60,מזה כחצי שנה סובל מדיכאון,לפני חצי שנה הלכתי איתו למרכז לבריאות הנפש באזור מגוריו והוא קיבל כדורים נגד דיכאון,לאחר ביקור אחד הוא סרב לגשת לשם שוב,את הכדורים הוא לקח כחודשיים,מזה כחודש מצבו הולך ומדרדר,אינו מוכן לצאת מחדרו,אינו אוכל,אינו מתקלח.מצבו קשה.הבעיה היא שהוא מסרב בכל תוקף ללכת לרופא,לבדיקות אפילו לרופא המשפחה.מה עלי לעשות על מנת להצילו ממצב זה,טרם יהיה מאוחר??למי לפנות?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון קשה

הוספת תגובה

• דיכאון קשה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/11/2011

חובה מעקב וטיפול רופא, במצב זה, מומלץ להתייעץ עם משפחה וחברים, לנסות לגבש עמדה ולנסות לשכנע, ניתן לערב רופא משפחה ועו''ס בקופ''ח ואו גורמי רווחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE ליתיום+למיקטל כי לא ענית לי
    אלמוני
    15/11/2011

אני מתנצל מראש ששואל בשנית
    פשוט ראיתי שענית לכל השואלים מלבדי.
    שלום רב,
    אני אובחנתי בשנת 2000 כסובל מהפרעה דו קוטבית 2
    הייתי על ליתיום 10 שנים, עשיתי הפסקה עם הליתיום בעידוד הפסיכוראפיטס שהלכתי אליו ובאישור הפסיכיאטר כמובן,הרגשתי ממש טוב בחודשים הראשונים,אבל לצעיר אחרי 10חודשים קבלתי כמה החלטות לא רציונליות,עזבתי מקום עבודה, נפרדתי מחברה
    נקלעתי למשבר חריף מאוד ,אבל הפעם הפסיכיאטר החליט לתת לי למיטקל ולוסטרל,
    לצערי היה לי היפומניה אחרי כמה חודשים ונקלעתי שוב לדיכאון עמוק,תחושת חוסר תקווה אחרי כל מה שעברתי בחיים שלי,אני מתובדד ומתנתק מחברים.
    הרופא החליף לי את הלוסטרל באדרונקס,אבל לצערי השילוב לא ממש עזר לי, והחזיר אותי להתמכרויות ברשת.
    עכשיו נותר להחליט באיזה אופציה לבחור
    הועלו כמה אפשרויות
    1 לקחת סרקוול בנוסף ללמיקטל
    להוסיף ליתיום ללמיטקל
    3 להחליף את הלמיטקל בדפלט
    4 לקחת וולבורטין עם הלמיקטל
    אני מתקשה מאוד בהחלטה
    אשמח לחוות דעתך המלמודה.

הוספת תגובה

• RE ליתיום+למיקטל כי לא ענית לי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/11/2011

אני הייתי בוחר סרווקאל, מניסיון שילוב שעובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    הילה
    15/11/2011

האם נטילת מינון גבוה של כדור פאקסט יכול לגרום לעצירות?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    15/11/2011

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם
    דניאל
    15/11/2011

שלום רב, ראשית אני מקווה שאני נמצאת בפורום הנכון שיכול לסייע לי בפתרון הבעיה.
    יש לי בן זוג (21)מזה כחמש שנים, אנחנו מרבים להתווכח ולריב אך יש פעמים בהם הוא נכנס למין התקף זעם שפשוט אי אפשר לשלוט עליו. הוא מתחיל לזרוק דברים ולקלל בלי סוף לצעוק ולהתעצבן, להגיד דברים איומים. ולאחר מס' שעות להתקשר כאילו לא היה דבר.
    אינני יודעת ממה נובעת הבעיה ואני כבר אובדת עצות, הוא לא מתנהג ככה רק איתי אלה גם אם יתר בני משפחתו.
    הוא גם חושב שאני זו שאחראית לכך שהוא מתנהג ככה כי אני מעלה לו עצבים. ( שאני בכלל לא עושה כלום) אם הוא מגיע עצבני הוא מכין את השטח לריב על כל דבר אפשרי אפילו על הדבר הכי קטן הוא יגרום להתפרצויות האלה.
    הוא חושב שהוא בסדר ושכולם הם הלא בסדר בעצם ולכן הוא גם לא מוכן לטפל בבעיות שלו.
    איך אפשר להרגיע אותו? איך אפשר למנוע את כל ההתפרצויות האלה? הוא לא מוכן ללכת לפסיכולוג, או לשתות כדורים.
    האם זה מראה על מחלת נפש כלשהי?

לתשובתכם המהירה אודה.
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

• עד שתהיה תשובה מהרופא...

שמוליק
    15/11/2011

שלום דניאל.

אינני רופא, אבל עד שתהיה תשובה מהרופא אני מקווה שהתגובה הזו תעזור לך.

צר לי לשמוע על בן-זוגך...

בכל אופן, השאלה האם זו מחלת נפש או לא היא שאלה שרופא יוכל להכריע בה אם הוא יסכים להיבדק, אבל אם הוא אינו מוכן להיבדק, אז אי אפשר לדעת; יכול להיות שמדובר במעשים מכוונים שאינם נובעים מהפרעה נפשית.

מה שניתן לעשות, זה להתלונן במשטרה, והם יחליטו אם צריך לשלוח אותו לבדיקה כפויה או לא. אעיר, שכאשר היה צורך לאשפז אותי, השכנים שלי הזעיקו משטרה, והם לקחו אותי לאישפוז כפוי.

עם זאת, אינני יודע אם היחסים ביניכם הם עד כדי כך עכורים, או שהיית מעוניינת שהוא יטפל בעצמו, ושתוכלי להמשיך לחיות איתו.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות על ציפרלקס
    ראובן
    15/11/2011

שלום! יש לי מספר שאלות על ציפרלקס .
    1. אם תרופות של משפחת SSRI לא ממכרות מדוע דרוש תהליך גמילה מהכדו או מדוע יש תופאות לווי.
    2. ציפרלקס מעקב סרוטונין במוח ,האם יכול להיות מצב שמכיוון שיש בגוף יותר סרוטונין בגלל השימוש בתרופה , גוף מפחית את הייצור של החומר (סרוטונין)?
    3. האם גוף יוכל להפסיק לייצר סרוטונין בכלל?
    4. במידה ואדם סובל מדאון וחרדות אך רמת סרוטונין שלו תקינה ועכשיו הוא קיבל ציפרקלס
    האם זה יכול להזיק לו?
    5.במידה וטיפול תרופתי עזר האם יכולה להיות נפילה(החזרת סימטומים) עם הכדור ואם כן מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות על ציפרלקס

הוספת תגובה

• מספר שאלות על ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/11/2011

טיפול בציפראלקס או SSRI אחר לא גורמים להתמכרות, סרוטונין נמצא תמיד ולא מפסיק, יש איזון על ידי ביטוי של מספר קולטנים בתאים, באם חסר סרוטונין, הגוף מייצר הרבה קולטנים, כמו ים עם מעט דגים, זורקים רשת גדולה יותר לתפוס כל דג זמין, כאשר רמת הסרוטונין עולה ( לאחר טיפול ב SSRI) , יש תהליך יש ירידה במספר הקולטנים( זה התקופה שיש תופעות לוואי, וכאשר מספר הקולטנים יורד גם תופעות לוואי חולפות).
    מקווה שקצת הסברתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של למיטקל עם ליתיום או סרקוול
    אלמוני
    15/11/2011

שלום רב,
    אני אובחנתי בשנת 2000 כסובל מהפרעה דו קוטבית 2
    הייתי על ליתיום 10 שנים, עשיתי הפסקה עם הליתיום בעידוד הפסיכוראפיטס שהלכתי אליו ובאישור הפסיכיאטר כמובן,הרגשתי ממש טוב בחודשים הראשונים,אבל לצעיר אחרי 10חודשים קבלתי כמה החלטות לא רציונליות,עזבתי מקום עבודה, נפרדתי מחברה
    נקלעתי למשבר חריף מאוד ,אבל הפעם הפסיכיאטר החליט לתת לי למיטקל ולוסטרל,
    לצערי היה לי היפומניה אחרי כמה חודשים ונקלעתי שוב לדיכאון עמוק,תחושת חוסר תקווה אחרי כל מה שעברתי בחיים שלי,אני מתובדד ומתנתק מחברים.
    הרופא החליף לי את הלוסטרל באדרונקס,אבל לצערי השילוב לא ממש עזר לי, והחזיר אותי להתמכרויות ברשת.
    עכשיו נותר להחליט באיזה אופציה לבחור
    הועלו כמה אפשרויות
    1 לקחת סרקוול בנוסף ללמיקטל
    להוסיף ליתיום ללמיטקל
    3 להחליף את הלמיטקל בדפלט
    4 לקחת וולבורטין עם הלמיקטל
    אני מתקשה מאוד בהחלטה
    אשמח לחוות דעתך המלמודה.

הוספת תגובה

• שילוב של למיטקל עם ליתיום או סרקוול - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    15/11/2011

כל האופציות טובות תן לפסיכיאטר שלך להחליט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה וטיפול תרופתי
    אור
    14/11/2011

אני סובל מבעיות שינה והפסיכיאטרית רשמה לי מגוון תרופות שלא כל כך הועילו...
    כיום אני לוקח 15 מ"ג רמרון + אימובאן לפני השינה אז גם זה לא ממש שיפר את המצב..

המליצו על תרופה טבעית שנקראת NERVEN שהיא ללא מרשם רציתי לדעת אם זה בסדר להחליף אותה במקום האימובאן ולקחת אותה ביחד עם הרמרון לפני השינה כנסיון לראות אם היא תעזור לי, התור שלי לרופאה הוא בעוד חודש כך שלא אוכל להתייעץ איתה עד אז ...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה וטיפול תרופתי

הוספת תגובה

• בעיות שינה וטיפול תרופתי - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    15/11/2011

תרופות טבעיות לשינה לרב עוצמתן חלשה יותר יחסית לתרופות לא טבעיות. אפשר לנסות מספר ימים ולראות האם יש שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    nati
    14/11/2011

רציתי לדעת אם פסיכיאטר אומר שמופיעה לי PTSD וגם סכיזופרניה בגלל תחושות רדיפה שאני מרגיש
    ואז לאחר תקופה ועם כל הסיכומים הלכתי לפסיכיאטר בכיר והוא שאל אותי כמה פעמים :
    אם אני שומע קולות?
    רציתי לדעת במידה ואמרתי לו לא . אז מה זה אומר?
    הוא חושב שיש לי סכיזו' או לא?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    15/11/2011

אבחנה של סכזופרניה אינה מחייבת שמיעת קולות אם כי שמיעת קולות אופיינית גם לסכיזופרניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    עודד
    14/11/2011

אני שותה 40 מילגרם רסטיל עקב מתח ולחץ בזמן האחרון שאני בלחץ אני מרגיש מין לחץ פנמי ברגלים מה זה בכפות רגליים לחץ שלא מרפה כמו כן אני שותה חודש ושבוע רסטיל ויש קצת הטבה האם לחכות עוד או לחזור לרופא לשקול טיפול חדש איזה תרופה מאותו משפחה הרופא יכולה לתת חוץ מסראקסט שכבר שתיתי

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    15/11/2011

כדאי לחכות עוד שבוע שבועיים .אם אין הטבה אפש לשקול החלפה לכדור אחר מאותה משפחה (לוסטרל, פרוזק, ציפרלקס)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה