מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת ocdרוחה14/08/2011
הייתי רוצה שתשלחו אלי למייל רשימת רופאים המתמחים בתופעה זו מאזור הצפון והעמקים
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת ocd - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/08/2011תעשי גוגל , אין רשימות כאלו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקטולדימיר14/08/2011
שלום אני נוטל אפקסור 75 מ"ג במשך 3 שבועות בערך , תוך כדי שאני יורד מלוסטרל 200 מ"ג ולסיומו .
אני לא הרגשתי תופעה חריגה כלשהי של האפקסור למעט הזעה,וקושי בשינה.
ביומיים האחרונים אני מרגיש תחושה של אי שקט ועצבנות לאחר רגיעה כמו שציינתי.
שאלתי היא האם זה אמור להיות כך ? או שעליי להעלות מינון ? כל מה שיש לך לחדש לי ד"ר אני אשמח לדעת תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/08/2011הרושם שיש צורך באיזון וכנראה לעלות באפקסור, מומלץ לפנות לרופא מטפל בנדון ולשקול זאת. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפיינטע14/08/2011
שלום רב
כיום אני לוקחת בזריקה 100 מיליגרם פעם בשלושה שבועות קלופיקסול.
אני שמנתי מהתרופה.
כרגע אני בודקת יחד עם הפסיכיאטרית לעבור לאביליפיי.
אני לוקחת את התרופה מפני שחוויתי בעבר פסיכוזה.
1.מומלץ לעבור לאביליפיי במקרה של פסיכוזה?
2.האם אני ארד במשקל,התרופה מורידה תאבון?
3.האם אביליפיי מעורר יותר?
4.מה הן היתרונות והחסרונות של אבייליפי?
5 .אם אביליפי לא מתאימה,איזו תרופה אחרת פחות משמינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/08/2011אביליפי אכן בחירה מעולה.
יש לבדוק האם תקבלי אשור להנחה, יש קופות
הדורשות שימוש ברוב נוגדי הפסיכוזה האטיפיות.
אביליפי כמעט ללא השפעה על מטאבוליזם לכן עדיפה ובטוחה
כאשר יש עליה במשקל, יתר לחץ דם ואו סוכרת גבולית.
התרופה נוגדת פסיכוזה - דור 3 , יעילה גם בדיכאון.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בדפלפטמיה14/08/2011
באיזה מקרים ממליצים להשתמש בתרופה של דפלפט, האם זה מומלץ לשלב דפלפט עם ריספרדל לילד אספרגר.
הבן שלי הוא אספרגר שיש לו תופעות קיצוניות של כעסים והרופא המליץ להשתמש בדפלפט, האם ידוע שזה גורם לתופעות לוואי כמו גמגום או פגיעה בדיבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בדפלפט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011דפלפט - טיפול אנטי אפילפטי ומייצב מצב רוח, יעיל במצבים של חוסר איזון במצב הרוח, אימפולסיביות ותוקפנות.
לגבי גימגום או פגיעה בדיבור , זה לא שכיח וכן לא ידוע לי על קשר חד משמעי בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדור שינה מסוג אמביאן מזיק לגוףדניאל14/08/2011
שמעתי כי באופן כללי כדורי שינה מזיקים לכבד (קבוצת הבנזופואידים מחוררים את הכבד וגורמים לו לנזק בלתי הפיך), האם גם האמביאן גורם לנזק? האם הוא בכלל משרה שינה "איכותית" - כלומר עם שלבי שינה תקינים, חלומות וכו'? אלו כדורי שינה אינם מזיקים (אם בכלל קיים כזה דבר)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדור שינה מסוג אמביאן מזיק לגוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011כל תרופה לפעמים יכולה להזיק לגוף, לכן יש צורך במעקב רופא מסודר ולא לקחת כאשר לא צריך. ( גם תוספות מזון וגם מזון מסויים יכול להזיק לפעמים לגוף).
לגבי השפעה , זה נושא אינדיבידואלי, יש המגיבים באופן מיידי וטוב ויש אחרים הנזקקים לתוספות או שינוי במינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכום שבוע ראשון על וולבוטריןתומר13/08/2011
אז ככה,בינתיים אין טיפת שיפור אפילו בדיכאון,
רק תופעות לוואי כגון: נשימה כבדה,דפיקות לב מהירות,פעימה כפולה,לחץ בחזה,שזה נראה כמו סימנים של התקפי חרדה.היו שתי לילות שבקושי הצלחתי להקדם,למרות שבכללי אני לא מרגיש חרד,אבל הסימפטומים הפיזיים כמו של התקפי חרדה.
בכל אופן גם בעבר עקב ADD נטלתי ריטלין וסבלתי מסימפטומים דומים רק שהריטלין המריץ אותי הרבה יותר ,הייתכן שיש לי רגישות לסטימולנטים וזה גורם לי לחרדה?ביום יום ללא התרופות אני לא מרגיש חרדתי או משהו כזה...
האם התופעות לוואי האלה אמורות להעלם עם הזמן או שזה אמור להשאר כל משך תקופת הטיפול?האם הייתי אמור לראות כבר שיפור כלשהו בתסמיני הדיכאון או שזה מוקדם מדי לקבוע האם התרופה עובדת או לא?
קראתי פשוט שהתרופה משפיעה מהר יותר מאנטי דיכאוניים אחרים,ככה שציפיתי שבשבוע הראשון כבר ארגיש הטבה מסויימת....
אשמח לקבל המלצות ותגובה לטיפול בתרופה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום שבוע ראשון על וולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011יש צורך באיזון הדרגתי , לאט במינון התרופה.
יש צורך לנטר לחץ דם ודופק באופן יומי, יש צורך להפחית למינימום שאפשר קפה.
יש מטופלים הרגישים לממריצים, יש צורך לשאוף למינון הנמוך ככל שניתן או לשינוי לתרופות חלופיות, כגון: אדרונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתומר
זואי14/08/2011היי תומר, התחלתי לקחת וולבוטרין לפני יומיים (יום שישי 12.8) אז אנחנו יכולים להשוות..
אני לא שמתי לב לשום תופעת לוואי בנתיים ואני גם לא מצפה לשיפור בהרגשה שלי אחרי שבוע. תן לזה שבועיים-שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לזואי....
תומר14/08/2011אז ככה,בשלושה ימים הראשונים לא שמתי לב לתופעות לוואי כ"כ,זה התחיל לי ביום הרביעי בערך,אולי גם באשמתי שישנתי מעט באותו לילה ושתיתי לא מעט קפה באותו יום כדי לתפקד בעבודה,בכל אופן דווקא ביום הראשון דווקא הרגשתי טוב יחסית(אולי אפקט הפלצבו),אבל בשורה התחתונה כרגע אני לא מרגיש שיפור בדיכאון למרות שהיום היה קצת שיפור מבחינת תופעות לוואי,פחות חרדות,כמעט ואין לחץ בחזה,אולי גם בגלל ששמרתי לשתות מעט קפה.בכל אופן אני אחכה לפחות שבועיים כדי לראות אם יהיה שינוי כלשהו,כי חבל להתייאש מהר מדי ולהפסיד תוצאות,אני רוצה לדעת שאם אני מפסיק זה באמת לא עוזר או שהתופעות לוואי באמת לא שוות את זה...אשמח אם תעדכני התקדמות שלך גם...מבחינת שינה עדיין קשה לי לישון,מתעורר בלילה מס' פעמים,בלילה האחרון אפילו התעוררתי ב-4 בבוקר ולא נרדמתי כמעט שעה עד שנרדמתי שוב,זה דבר שדי מעיק שאתה לא מצליח לישון כמו שצריך כשאתה עייף,אבל אני מקווה שהתופעת לוואי הזאת תעלם עם הזמן והגוף יתרגל לתרופה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות-עוד שאלהנועה13/08/2011
בתאריך 10.8 כתבתי לך שהתחלתי ליטול לוסטרל ובמקביל נוטלת ואבן כדור ליום.
איך צריכה להיעשות ההדרגה בנטילת הכדורים, כל כמה ימים להעלות מינון?
ואמרת שלהיפטר מהואבן כמה שיותר מהר אך עלי השתמש במשהו עד להשפעת הלוסטרל.
האם יש לך המלצה אחרת ואיך יורדים במינון הואבן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות-עוד שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011נושא איזון התרופות הוא אינבידואלי, יש רגישים הדורשים זמן רב יותר לפני העלאה וכן יש מטופלים אחרים. שאלות אלו אמורות להיות מופנות לרופא מטפל, אשר מכיר ומנטר תוך כדי השינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסכיזופרניההדר13/08/2011
האם סכיזופרניה יכולה להתקיים מבלי שבן אדם יראה דברים או ישמע קולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
מישהי13/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בדיוק?
הדר14/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה מפסיכיאטר בבקשה
הדר14/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה בבקשה
הדר14/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה באמת ששמים לב אליי..
הדר14/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסיכיאטרים פה עונים בזמנם הפנוי
גם רוצה14/08/2011שאלת שאלה אתמול בבוקר - יום שבת. סביר להניח שהם לא עונים על שאלות בשבתות. אין טעם להקפיץ כל הזמן את השאלה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי סובלנות כשאני סובלת קיי?סורי
הדר14/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אולי תעשי גוגל?
מישהי14/08/2011השאלה שלך כל כך בסיסית - למה שלא תתאמצי טיפה לחפש לה תשובה?
כתבו כבר אינסוף כתבות על סכיזופרניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקה תעשי לי טוב תפסיקי לענות לי..
הדר14/08/2011אם את אוהבת לקרוא באינטרנט ולקבל מידע מוטעה כי אין לדעת לאן תיכנסי תעשי את זה בכיף שלך.
אני שאלתי פסיכיאטר נקודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקה תעשי לי טוב תפסיקי לענות לי.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/08/2011סכיזופרניה : תהליך ממושך, ביטוי של ירידה בתיפקוד, בידוד חברתי, ירידה בכישורי החיים הקודמים.
לאבחנה דרוש חודש פעיל : הפרעות בפרספציה _ קולות , דמויות) לא חובה.
באם אדם מציג מחשבות שווא, התנהגות לא מאורגנת וקיצונית , הפרעות בחשיבה ועוד
יכול להספיק לשם אבחנה.
קיים סוג נוסף , SIMPLE SCHIZOPHRENIA , אין את המצבים הפסיכוטיים הקלאסים ( קולות , מראות, דמיונות) אלא, ירידה בתיפקוד וחשיבה וסימנים שליליים( חוסר מוטיבציה, קושי להבנות, קושי ברצייה והתחלת פעולות, קושי בארגון ותכנון, דלות מחשבתית וצימצום יכולות).
לבעלי IPHONE , אני בקרוב מצויא אפיקציה חינם, הסברים על הפרעות פסיכוטיות, הגדרות, אבחנות, טיפול תרופתי, גרפיקה של המוח ועוד.. מי שמעוניין להרשם לקבלת מידע, יפנה אלי דרך האתר ויבקש עידכון IPHONE .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל..
הדר15/08/2011הסימנים שאתה מתאר מתאימים גם לדכאון ועוד שלל הפרעות נפשיות..
אם כך בקלות אתה יכול להתבלבל בין ההפרעות האלה ולתת כדורים שבכלל לא מתאימים לאותו בן אדם.
אם זו השיטה שלכם לאבחן מחלות היא נשמעת דבילית(סליחה אבל זהה ממש ככה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדורעמי13/08/2011
האם 10 מ"ג אסיבל ביום ,
יכול להוות תחליף טוב ,
ל-2 מ"ג קלונקס ביום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כדור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011זה אינדיבידואלי, אסיוול פחות פוטנטי מקלונקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמושיקו13/08/2011
שלום ד"ר אני בן 25 הלכתילפסיכיאטרית עכשיו חרדה שהייתה לי לאחרונה והייתי נוטל את הכדור רסיטל אשר נתן ליאותה רופא אחר .הרופא שהייתי אצלההחליפה לי אותה לצפרלקס ועוד חצי כדור מודל פורטה אחרי ארוחת ערב ובמצבי פאניקה עד שאתרגל לצפרלקס נתנה לי ואבן רקלצורך ...שאלתי האם כדי לקחתאת המודל הזה למה הוא מיועד בכלל היא אמרהלי שזה בכלל למערכת העיכל ואני קורא עליו שהוא בכלל לבעיותפסיכוטיים אשמח לשמועאת דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011מודל יעיל כתרופה להפחתת חרדה ומתח לזמן קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עצות מסכיזופרן...מיתמודד...12/08/2011
אני מיתמודד 7 שנים עם המחלה, רציתי לומר שבהתחלה זה היתמודדות לא קלה, לפעמים אני נתקל שאני בודד ויש לי חברים שאני מיסתובב איתם אבל שאני לבד בבית כמה שעות אני מרגיש שאני מתנוון נכנס לדיכאון פחדים מצבי רוח מחשבות לא טובות לא אציין מה, ואני בן אדם שיוצא לדיסקוטקים והולך לבתי קפה ועובד.
יש לי שיטה 1 שהיא בדוקה ומנוסה:
ברגע שנכנסים למצבי של דיכי או מצב רוח או חרדה, פשוט לצאת להליכה של שעה בכיף אני עושה בשישי או שבת לקראת 7 בערב, וכל המצב הרע עובר למצב טוב עד מחרת בבוקר, וגם להיות בסביבה של אנשים זה טוב, לרקוד גם, לשתות אלכוהול לא טוב.
תרופות זה 1 ספורט הליכה שעה 2 להיות עם אנשים 3 לצאת לסידורים גם לא להיות לבד....
אני למשל במחלה שלי כל 1 והמצב שלו, אצלי למשל המוח התנוון פעם היתי רואה 5 סרטים בשבוע בערך בטיוי עד שנת 2004 היום כלום אני לא רואה לא מצליח להתרכז בטיוי...
היתי טכנאי מחשבים ממש ממולח היום המחשב בכלל לא מעניין מה שקורה בנט,
תכלאס איך אומרים אנחנו בתקופה שאנחנו נמצאים כל 1 והג'ונגל שלו, אני למשל כל מצב מנסה למצוא דרך להיות מאוזן, לקחתי לעצמי עובדת שיקום סוציאלית שתבוא כמה פעמים לשיחות נפש לעזרה חברים ללכת אליהם לשאול בקשר למחלה זאת לא הדרך הכי טוב איש מקצוע שנהרס חלק ברכב למשל הולכים למכונאי כל 1 והתחום שלו... לכן הלכתי לקבל עו"ס שתעזור לי...
זוגיות אני יחסית נראה בסדר רזה גבוהה אני לא מכוער פעם היו לי מלא בנות היום בקושי דייט בשנה, מבאס זה חלק מהתוכנה שנדפקה בראש...
כל מי שעובר תמשבר של המחלה הוא מאבד תתוכנה הקודמת שהיתה בראש נתאר לכם זה קצת מצחיק התוכנה ניהיה לה בשפת המחשב פורמט נמחק כל המחשבה והכל פתאום מתחיל מחדש למשל אצלי זה התחיל בגיל 22 פתאום הרגשתי שאני לבד בים....
איך אומרים צריך ללמוד ולוקח זמן כל 1 צריך לתת תזמן שלו במחלה הזמן עושה את שלו תלוי מהי דרגת החומרה, אני לא שופט אף 1...
נקווה שיהיה לנו בהצלחה אמן אמן...
ושנמצא עוד דרכים לשרוד במחלה....
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה עצות מסכיזופרן... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011תודה על הכנות והשיתוף.
ממליץ לשקול שיחות תמיכתיות וכן לשקול תרופות
היכולות לתרום ריכוז, שיפור מוטיבציה והנאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה לא סכיזופרן אתה בן אדם
הדר14/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס עם טומוקסיפןגלי12/08/2011
שלום, לפני שחליתי בסרטן השד, לקחתי ESTO (ציפרלקס) 10 מ"ג שעזר לי מאוד. אני עוד מעט צריכה להתחיל לקחת טומוקסיפן וממה שקראתי שתי התרופות לא הולכות יחד, אך הדעות חלוקות בכך.
עברתי בהדרגה לוויאפקס, שאמור לעזור גם לגלי החום שאני סובלת מהם, אך, אני לא "אוהבת" את הכדור הזה. אני כרגע במינון של 75 מ"ג ועדיין זה לא זה. הייתי שמחה לחזור לESTO. אך, האם יש תשובה וודאית להאם הESTO עלול לפגוע בהשפעת הטומוקסיפן?
תודה רבה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס עם טומוקסיפן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011לגבי תשובה חד משמעית , ממלץ לפנות לאונקו-גניקולוג , אשר אמור להיות מעודכן במידע הרלוונטי של טמוקספין.
כמו כן ניתן לפנות לאגף הרוקחות במשרד הבריאות ולברר מולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וונלה 75 לטיפול במעי רגיזתהל12/08/2011
שלום ד"ר,
מזה חודשיים סובלת מכאבי בטן באזור הטבור
כל הבדיקות תקינות: אולטראסאונד בטן, בדיקות דם, בדיקות שתן, בדיקת נשיפה, בדיקה גניקולוגית, קולונוסקופיה.
רופא המשפחה שלי הגיע למסקנה שיש לי מעי רגיז והוא טוען שזה מגיע בעקבות לחץ נפשי.
אני עובדת בסוג עבודה שגורמת לי לחץ אבל זה מתחיל ומסתיים בעבודה בלבד.
רופא המשפחה המליץ לי להתחיל טיפול של וונלה 75 למשך חצי שנה.
לא ברור לי מה הקשר בין תרופה נוגדת דכאון לבין כאבי בטן.
חשוב לציין שאני לא סובלת משום סוג של דכאון, החיים יפים בעיני.
מפחדת מאוד מסוג תרופות כאלו ולא רצה לקחת אותם.
אשמח לדעת ומה דעתך על לקיחת וונלה 75.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וונלה 75 לטיפול במעי רגיז - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011הקשר גוף - נפש, לחץ נפשי יכול להוביל לתלונות גופניות.
לגבי הטיפול, אכן זה אפשרות כטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי למינון נמוך של וונילהאושר11/08/2011
לאחרונה בחוסר איזון רגשי , סובלת מתנודות מצב הרוח תסכול עמוק והתקפי זעם
ברקע פרידה ואחרי 5 שנים טיפולי פוריות שלא צלחו התחלתי טיפול בדיבור והילנג
מזה כשלושה חודשים לוקחת 0.25 כדור 37.5 מג של ונילה.
לא הצלחתי להרגיש טוב עם מינון גבוה יותר או כדורים אחרים
ומצאתי שזה יעיל עבורי.
אולם מזה כשבועיים שלוש אחרי מספר שעות מרגישה חוסר שקט ועצבנות
שאלתי : האם יתכן שאלו תופועות לוואי לרבע כדור ?
שאלתי לא לגבי יעילות המינון
אלא האם יתכן שיש לכך תופעות לוואי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי למינון נמוך של וונילה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011ברפואה אין 100% .
הכל ייתכן , מדובר בהסתברות.
ההסתברות לתופעות לוואי ממינון נמוך נמוכה ביותר.
יש מקרים של SLOW METABOLISED
זה אותם אנשים שהכבד מפרק לאט את התרופות ותמיד יש תופעות לוואי
ורגישות לתרופות.
יש לברר מול רופא מטפל, לשלול בעיות גופניות אחרות, מרכיב סביבתי נפשי ועד..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות דיסוציאליתקובי דיאס11/08/2011
שלום רב
מהן התרופות שמטפלות בהפרעת אישיות דיסוציאלית?
האם ציפרלקס יעיל לבעיה זו?
תודה
קובי דיאס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות דיסוציאלית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011הטיפול מתמקד בשיחות, פסיכותרפיה - במיוחד קבוצתית וכו'..
באם יש הפרעות נלוות, מטפלים לפי הממצאים.
דיכאון חרדה ( נוגדי דיכאון) , שימוש בחומרים (צורך בגמילה)
וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)