מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת סרוקסטדנה27/07/2011
שלום ,
יש לי חרדה כבר 3 חודשים..התחלתי לקחת פאקסיט ולפני 3 שבועות הרופא שינה את זה לסירוקסט כדור ביום....הגעתי למצב שלא רוצה לנטול תרופה והפסקתי את זה לפני שבוע ..עכשיו אני סובלת מסחרחורת חזקה..אני בקושי הולכת ומזיזה את הראש..האם זה יכול להיות בגלל הפסקת התרופה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת סרוקסט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/08/2011ייתכן ויש קשר ישיר, אסור להפסיק באופן מיידי, במיוחד סרווקסט, יש צורך בהפסקה הדרגתית תוך ניטור רפואי, מעקב של רופא לשלילת תופעות גמילה ואו חזרה של תסמונת קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תרופות חדשות לטיפול בדיכאוןליאורה27/07/2011
שלום,
ראשית תודה על ההתייחסות לפנייתי וקבלת המידע.
רציתי לברר לידע כללי:
1. האם ואיזה תרופות חדשות קיימות (אם בכלל) לטיפול בדיכאון? בצל הטכנולוגיה המתקדמת.
2. מה דעתכם לגבי תרופות ורפואה אלטרנטיבית ושימוש בתוספי מזון וצמחי מרפא לטיפול בדיכאון? האם ישנם מחקרים מדעיים והוכחות ליעילות בשיטות אלו ומה לגבי תופעות לוואי בשיטות אלו? האם קיים??
3. האם ניתן לשלב בין תרופות רגילות לאלטרנטיביות לטיפול בדיכאון? ומה לגבי תופעות לוואי?
לתשובה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור תרופות חדשות לטיפול בדיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/08/2011לגבי דיכאון הנתון החדש : תוספות נוגדי פסיכוזה כתוספת במצבים עמידים, סרווקאל, אביליפי.
לגבי תוספות מזון וטיפול אלטרנטיבי, - יש להיזהר, להתייעץ עם רופא מטפל, לפעמים יכול להזיק, לדוגמה , היפריקום פרפורטה ( רמוטיב) - בשילוב עם תרופות ממשפחת SSRI יכול להוביל לתופעת לוואי מסוכנן, תסמונת סרוטונין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MIRO וחרדה חברתיתיאיר27/07/2011
שלום רב,האם הכדור MIRO במינון 45 מ"ג יעיל לטיפול בהפרעת חרדה חברתית?
אם כן,תוך כמה זמן מורגשת השפעתו על ההפרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MIRO וחרדה חברתית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011צירו אכן יעיל, תחושת רגיעה ושינה דיי מיידית, השפעה כללית , יש להמתין מספר שבועות, כמובן יש לשקול איזון המינון, יש צורך במעקב לחץ הדם, פרופיל שומנים , סוכר, וספירת דם, לפני ותוך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים נגד דיכאון ופגיעה בזיכרוןדפני26/07/2011
אני בת 26, אני לוקחת ציפרלקס מזה שנה בערך ובכלל כדורים נוגדי דיכאון כבר 4 שנים
בנוסף לוקחת גם כדורים נגד חרדה קלונקס ורספרדל.
לאחרונה אני שמה לב לבעיות זיכרון וזה ממש מתחיל להטריד.
האם יכול להיות שהפגיעה נובעת כתוצאה מהשימוש בכדורים?
תודה
דפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן מניסיון אישי
דניק27/07/2011וככל שתמשיכי לקחת יגיע הבום(ככה אני קראתי לו)ותצטערי על הרגע שבכלל התחלת לקחת אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים נגד דיכאון ופגיעה בזיכרון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011ציפרלקס ורספירדל יכולים לשפר קוגניציה.
קלונקס, תופעות לוואי כגון: ירידה בלחץ הדם, ישנוניות יכולים לפגוע בריכוז ובתיפקוד החשביתי. חרדה , דיכאון וכו'' יכולים לתרום לירידה בריכוז וחשיבה.
כמובן שסמים ואלכוהול גורם מרכזי לנזק ופגיעה , רק לציין באופן כללי ושם רמיזה אישית כלפיך דפני.
יש לברר ולשלול תופעות לוואי, לברר את המצב הקליני הנוכחי, לשקול גמילה מקלונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנזק לזכרון הפיך?
דפני17/08/2011האם יש מה לעשות בנוגע לזה? האם עלי להפסיק את הכדורים?
האם זה משהו בלתי הפיך? זה ממש מלחיץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנורקסיה- דחוףאאא26/07/2011
כרגע מבקרת אצלינו קרובת משפחה מחו"ל
היא מראה תסמינים ברורים של אנורקסיה,
בשלושת הימים שהיא נמצאת כאן היא אכלה רק דברים מעטים.
היום למשל, היא אכלה יוגורט פירות ואפילו לא סיימה אותו,
בטענה שהיא לא מסוגלת לאכול עוד.
ניסינו לא ללחוץ עליה לאכול, וניסינו כן, שום דבר לא עוזר.
היא מתחמקת ומשנה נושא, נעלבת וטוענת שהיא לא רעבה.
היא אישה מלאה יחסית, ואין לנו מושג עם זה נובע בגלל
לחץ (או דכאון) בשל בואה לארץ או בגלל "דיאטות" למיניהן.
כל שיחה בנושא איתה לא באה בחשבון.
כרגע היא רק מבקרת פה, ובעוד חודשים מספר היא תחזור לחו"ל
היא טוענת שגם בבית היא אוכלת את אותן הכמויות,
ומוסיפה להגיד ש"בבית לא אומרים לה שום דבר על זה" (מכיוון שהיא גרה לבד)
חשוב לציין שהיא עברה הרבה קשיים לאחרונה.
אנחנו לא יודעים כיצד לפעול, ושום שיחה עם פסיכולוג לא באה בחשבון.
היא מתנגדת בתוקף ובטוחה שההתנהגות שלה בסדר.
אני מבינה שאין אפשרות אחרת לעזור לה מבלי לאלץ אותה לעבור טיפול כפוי, מה שאין ביכולתינו לעשות מכיוון שמקום מגוריה הוא לא בארץ.
אני לא מכירה בוודאות את הרקע שלה, ויודעת שהיא בסביבות גיל ה-40.
ובכל זאת, ברצוני לעזור לה לפני שתשוב לביתה, כי דואגת אני שמצבה עלול להידרדר.
האם יש דרך כלשהי שבה אני יכולה לעזור? אם זה טיפול או שיחה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנורקסיה- דחוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011יש הרבה אפשרויות, תרופות, שיחות טיפוליות, קבוצות תמיכה, פורומים באינטרנט.
אך ללא תובנה ורצון לקבל עזרה , אין שום סיכוי.
אפשר לנסות לערב קרובי משפחה מחו''ל, לברר מי הדמויות הקרובות אליה בחיים ולנסות לשלב גם אותם בדילמה וחיפוש פיתרון, פרט לכך אין דרך לטפל בכוח, רק במקרה של סיכון ממשי לחייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אסטוezabel26/07/2011
שלום רב!
אני נוטלת אסטו כדור אחד ליום , 10 מיליגרם כבר כמה חודשים, בגלל שסבלתי מהתקפי חרדה. אחרי חודש של נטילה ההתקפים חלפו. בשבועות האחרונים חוויתי 2 התקפי חרדה קצרים בזמן נסיעה (לפני האסטו, התקפי החרדה קרו גם בעיקר בזמן נסיעה).
אני מבולבלת מדוע זה שוב חוזר? האם יש צורך להעלות מינון? האם ניתן לקחת בעיקרון 2 כדורים אסטו ליום? זה מדאיג אותי, האם לעולם אהיה עם התקפי חרדה? מה לדעתך גורם להתקפים לחזור? אולי הייתי מתוחה באותם ימים? (רופא המשפחה רושם לי אסטו, לא פסיכיאטר.)
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אסטו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011חרדה , תגובה פסיכולוגית למצב קונפליקטואלי ולא תמיד ידוע ( לעומת פחד שהגורם ידוע). יש לשלב טיפול פסיכולוגי , CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
לפרטים את מוזמנת לבדוק באתר שלי, בתפריט מטופלים --> קריאה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדניק..מאיה26/07/2011
הזוי שבפורום כזה נחמד לי לקרוא את התגובות שלך..
ישר כוח:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שמח שנחמד לך
דניק27/07/2011אני רק רוצה לעזור לאנשים מלעשות טעות שהם יצטערו עלייה אח"כ.
הפסיכיאטריה זה מקוצע שטני,הם לא עוזרים נקודה.
רק אחרי שתעברי את זה על בשרך את תביני(ואני לא רוצה שזה יקרה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תרופות חדשות נגד דיכאוןליאורה26/07/2011
שלום,
רציתי לברר באופן כללי איזה תרופות חדשות (של 3שנים אחרונות בערך) משווקות לטיפול בדיכאון? האם קיימים בכלל תרופות יחסית חדשות בצל הטכנולוגיה המתקדמת?
או תרופות הנחשבות למיעוט או אחוז נמוך (אם בכלל) בתופעות לוואי שלהן?
וכן באופן כללי איזה תרופות נגד דיכאון מיועדות לטיפול ארוך וממושך בדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור תרופות חדשות נגד דיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011תרופות ממשפחת SSRI , נחשבות בטוחות יחסית ומתאימות לשימוש ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור השפעת תרופות לדיכאון וחרדהליאורה26/07/2011
שלום,
רציתי לברר בבקשה באופן כללי
1. האם נטילת תרופות לטיפול בדיכאון כגון טרזודיל 50מ"ג1ביום ומרוניל 75מ"ג 3פעמים ביום, בטווח ארוך וממושך של שנתיים ומעלה מאבדות מהאפקטיביות שלהן כשמשתמשים בהן זמן כה ממושך והאם הן יכולות אפילו לגרום לתופעות לוואי והשלכה שלילית בשל נטילתן הממושכת?
אותה השאלה הינה גם לגבי לוריוואן 1מ"ג פעמיים ביום (לטיפול בחרדה והרגעה כללית )
2: האם ישנן תגובות בינתרופתיות בנטילת לוריוון ואנפרניל יחדיו בבוקר?
או נטילת אנאפרניל וטרזודיל בלילה בהפרש של שעה וחצי?
3. האם התרופות שפורטו לעיל גורמים לטשטוש ראייה?
לקבלת המידע בהקדם מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור השפעת תרופות לדיכאון וחרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011הנושא אינדיבידאולי , ולא שווה באופן גורף.תרופות ממשפחת אנאפרניל , מלווים בתופעות לוואי, כולל טישטוש ראיה, מחוייבות במעקב גופני מסודר.
החמרה במצב הנפשי מושפע לא רק מהחלק הביולוגי ( תרופות, חומרים כימיים), השפעה יכולה להיות מהמרכיב הפסיכולולגי( משמעות לחיים, ערך עצמי, תחושות אשמה , משאלות תוקפניות, תיסכולים וקונפליקטים...) וכן המצב הסוציאלי ( חברים, משפחה, מקום עבודה.. ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחיידק+ציפרלקסנירה26/07/2011
במסגרת טיפול בחיידק הליקובקטר פילורי
אני לוקחת : מוקסיפן,קלרידקס ואומפרדקס בנוסף לזה אני מטופלת בציפרלקס לחרדה, האם יש סיכון בשילוב התרופות האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחיידק+ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011לא אמור להיות בעיה. בכל מקרה יש לדווח לרופא משפחה על הטיפול וכן לדווח על כל שינוי גופני, תמיד יש יוצאים מהכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בליתיוםיעקב26/07/2011
שלום רב , אני בן 29 מטופל ב900 מ"ג ליתיום + 1 מ"ג ריספונד עקב הפרעה
במצב רוח . מצבי הנפשי מאוזן בד"כ אבל בחודש האחרון יש לי מחשבות פסיכוטיות
ומחשבות על מוות ועוד דברים שלא אפרט אותם כאן .
רציתי לשאול ממה נובע ההרגשות האלו ואיזה טיפול מומלץ ? תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בליתיום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011באם אתה יודע ומשוכנע שהמחשבה לא אמיתית, ייתכן וזה לא בעוצה של מחשבה פסיכוטית, בכל מקרה יש לפנות לרופא המטפל, לשקול לאזן את הטיפול, לברר גורמי דחק, שינוי התנהגותי, כגון: חוסר שינה, עבודה במשמרות לילה, שימוש באלכוהול וסמים ועוד...
יש צורך בבדיקה והערכה פסיכיאטרית בהקדם, בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלענבל25/07/2011
ללא עבר קודם.
האם מינון של 75 מ"ג כמובן לאחר תקופת הסתגלות הדרגתית
כנגד דיכאון לאדם שמתפקד החש מועקה רוב היום
לא מינון גבוה מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתפקוד אני מתכוונת
ענבל25/07/2011לעבודה מסודרת
לניקיון לסידורים.
ישנו קושי ל"זרום" בחיים ולהתמודד עם סיטואציות חברתיות בעיקר וכיוצא בזה בדידות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011נושא אינדיבידואלי , לא בהכרח גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להפסיק תרופות?ירדנה25/07/2011
שלום, אני בת 35. לאחר לידה מס 2 שלי התחיל דיכאון ובעיקר חרדות. לפני כן היו חרדות לא רציניות, פעם ראשונה בחיי - נטלתי חצי כדור צפרלקס כמה חודשים שעזר מאוד.
אחרי הלידה כנראה גם בגלל ההנקה וחוסר שינה התחילו מחשבות אובססיביות וטורדניות התחלתי טיפול בציפרלקס.
היום אני כשנתיים לאחר טיפול של כחצי כדור ציפרלקס ליום, שעוזר מאוד.
אני רוצה להפסיק, התחלתי להוריד לרבע כדור לפעם ביומיים והתחילו לי תופעות של קוצר נשימה וקצת חרדה לארח חודשיים של שינוי מינון מחצי לרבע.
אני מאוד רוצה להפסיק, גם רוצה להכנס להריון, ויודעת שזה גם אפשרי יחד עם כדור אבל רוצה בלי (אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה).
שאלותיי:
1. אני כבר חודשים מנסה להוריד מינון בהדרגתיות, ולמרות זו התחילו לי חרדות, האם יש דרך אחרת?
2. איך זה שלמדתי פסיכולוגיה יכול לעזור לי? או שזה בעצם רק מרע לי?
תודה מראש, ירדנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להפסיק תרופות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011הפסקה צריכה להיות הדרגתית, לפעמים במשך זמן רב, חודשים, יש לברר את התוכנית הגמילה מול רופא מטפל.
פסיכולוגיה לפעמים חשובה לא פחות מתרופות, לכן יש צורך לברר שילוב CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי במקביל, למידה של תחניקות הרפייה ורגיעה, זיהוי מחשבות מגבילות ועוד..
פרטים לגבי CBT באתר שלי, תחת תפריט מטופלים, קריאה. בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת אבילפיימודאגת25/07/2011
האם תרופה זו יכולה להחליף ריספרדל הניתן לילד בן 5 + ריטלין LA 20 מ"ג ע"מ להפחית היפראקטיביות ואימפולסיביות ?
האם היא בסל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת אבילפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011התרופה תחליף מעולה לרספירדל, לא לריטלין.
בסל : למצבים פסיכוטים , לאחר ניסיון במספר נוגדי פסיכוזה אטיפיים.
יש לברר זאת מול פסיכיאטר מומחה בילדים ונוער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי כדאי לך להכנס
דניאל31/07/2011בבקשה אל תתיני לילד שלך את התרופה הזו. נתנו לי אותה לפני כחודש והתחילו לי דפיקות בראש ודופק מואץ,נתקעו לי המילים ונכנסתי במקרה לאינטרנט וראיתי אנשים שמזהירים שהתרופה הזו יכולה להרוג. מייד הפסקתי. תשמעי לי ולא להם כי לי יש נסיון של 15 סוגי תרופות שונים!!!! וזה לא בסל הבריאות בכלל לי אמרו להגיש בקשה מיוחדת. כמובן שויתרתי עליה, ואני ממש מתחחנת אלייך לשמוע לילד שלך מה טוב לו .
נא לא למחוק את ה תגובה לידיעת הרופאים,גם למטופלים יש זכות לחלוק או לעזור לאחרים.
אנחנו אלה שבולעים אותם ומרגישים נקודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיפה?עלומה25/07/2011
שלום
אח שלי *דתי* , רווק ועובד בעבודות מזדמנות. ללא חברים. לאחרונה (בשנה האחרונה) היו מספר אירועים קיצוניים:
1. באמצע מבחן הוא יצא והתקשר לאימי ואמר שהוא חושב ש"מזיקים" נכנסו לו לאף. הוא אף איים להתאבד ואמר שנמאס לו. לאחר טיפול קצר אצל קוצ'ר/פסיכולוג היה שינוי חיובי.
2. שוב באמצע מבחן אחר הוא טען אותם טענות. ושוב איים להתאבד. הפעם הוא גם קילל את כל החרדים(?)
3. לאחר פרידה מבחורה כלשהי הוא עבר משבר. בשבועות האחרונים היו מספר צירופי מקרים שנשמעים מציאותיים: הוא פגש את דוד שלה והוא שאל למה הם נפרדו. הוא יצא במקרה עם חברה שלה והיא שאלה למה הם נפרדו. ועם אחת נוספת שהוא יצא היא לבשה את אותו הסוודר שלה(?)
נכון להיום הוא בטוח שהיא רודפת אותו, ושהיא חוסמת לו את כל הבנות בעולם. עד כדי כך שהוא קילל אותה קללות נמרצות בפייסבוק ודרש ממנה שתעזוב אותו. והיא בכלל לא עונה לו לטלפונים ולא להודעות (לא מתייחסת אליו).
באופן כללי הוא מרגיש שכולם נגדו(אפילו ההורים) והדיבור שלו תוקפני. מאידך הוא לא מוזנח, ואף עובד כרגע.
הוא לא מוכן ללכת לפסיכולוג בטענה שהוא לא צריך את זה. האם ניראה שיש חשש אמיתי שהוא יזיק לעצמו/לסביבה? ואם כן מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדיפה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011אכן הרושם לשינוי וסיכוי להפרעה נפשית.
יש לבדוק ולשלול מצב פסיכוטי.
באם מדובר במצב פסיכוטי, אכן יש מסוכנות אמיתית לעצמו ולסובבים.
יש לערב: רופא משפחה, עו'ס מהרווחה, לפנות לפסיכיאטר מחוזי.
באם קיימת מסוכנות ממשית, עומד עם סכין, מאיים להתאבד ומנסה לבצע..
יש להתקשר למשטרה ולדווח: חשש לחיי אדם.
יש צורך להתערבות מקצועית ללא דיחוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)