מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על רישום חולי נפש במאגרי מידערענן05/08/2011
שלום רב,
1. רציתי לדעת האם משרד הבריאות, או כל גוף ממשלתי\ציבורי אחר, מנהלים רישום או מאגר נתונים כלשהו על שמאגד מידע אישי על אודות כלל חולי הנפש המטופלים בעבר או בהווה במדינת ישראל ? אם כן, באיזה שנה הוא נוסד ?
הכוונה היא לרישום מחוץ לכותלי בתי החולים הספציפיים (או המרפאות) שטיפלו באותם אנשים.
2. האם במאגרי המשטרה ישנו סימון מיוחד של חולי נפש שמופיע בכל שאילתא פנימית, וכאשר שוטר (אפילו, לדוגמה, שוטר תנועה בבדיקה שגרתית ברחוב) עוצר אדם מאובחן ומבקש את תעודותיו - הוא יראה את עובדת היותו חולה נפש על מסוף המחשב המשטרתי ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על רישום חולי נפש במאגרי מידע - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי07/08/2011תשובה חלקית
משרד הבריאות מנהל קובץ אשפוזים הנוגע רק לאנשים שאושפזו במחלקות הפסיכיאטריות והאבחנה שקיבלו באשפוז. הקובץ הזה מוצפן ולא ניתן לגשת אליו דרך האינטרנט או משהו כזה. גם טפסי הדיווח ידניים.
בנוגע למשטרה, אין לי מושג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבאוראל05/08/2011
שלום רב!
הייתי אצל רופא ונתן לי כדור בשם רמוטיב 250 MG פעמיים ביום.
יש לי 3שאלות.
1) האם אפשר לקחת את 2 הכדורים יחד, או שלקחת בהפרש של 8 שעות נגיד.
2) להבדיל משאר הכדורים שלפי מיטב ידיעתי לוקחים בהדרגה את הרמוטיב פשוט להתחיל לקחת 2 ביום ככה מבלי הדרגה?
3) לדעתך הכדור יעיל לחרדות?
תודה מראש אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי07/08/2011ניתן לקחת יחד, יש גם כדור בודד של 500 מ"ג.
הכדור יעיל בדכאון קל עד בינוני, כאשר בגלל המנגנון הפעולה שלו יתכן ויש יעילות גם בחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלנועה04/08/2011
אני בת 52 בגיל המעבר סובלת מחרדות המגיעות אחת לשנתיים בערך.
בחודשים האחרונים אני שוב חווה את זה עם דופק מאוד מהיר ולחץ בחזה אך נבדקתי וכל המחלות הלבביות נשללו.
זה החל אצלי עקב היפוכונדריה שנכנסה בי וכל מה שקשור לבעיה רפואית אצלי מכניסה אותי לחרדות.
נוטלת ואבן אחד ליום.
הייתי אצל פסיכיאטר והמליץ על לוסטרל בהדרגה עד 100 מ"ג ליום בשילוב כדורי מגה b-1000 מאחר וה-b12 אצלי גבולי ואמר להמשיך עם הואבן אחד עד שתיים ליום כשלושה שבועות עש שהלוסטרל יתחיל להשפיע.
כתוב בעלון לצרכן שזה נוגד דכאון ואני לא בדכאון האם זה משמש גם למצבי חרדה,האם המינון סביר והאם לא יהיה ישנונית אם תרופה זו כי אני מאוד חוששת מתרופות פסיכיאטריות.
כמו כן האם אפשר לשלב את זה עם ואבן,המגה b ואם כדור אומפרדקס לצרבות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי07/08/20111. ניתן לשלב עם התרופות שציינת.
2. זה טיפול מקובל ויעיל בחרדות, רק צריך להתאזר בסבלנות.
3. ממליץ בחום לשלב טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית. יכול מאד לסייע לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לעזרהשרון04/08/2011
אני מרגיש שאני עומד להתחרפן ולרדת לגמרי מהפסים ולהפוך לדגנרט לא בקטע של שומע דברים אלא בקטע של התמוטטות עצבים ולא יכול יותר מכיוון שעברתי משהו שאיני יכול לו יותר רציתי לדעת סתם בקטנה איזה תרופות לטווח הארוך יכולותלהתאים לי ואם מבחינה תיאורטית שימוש בסמי הרגעה יכול להימשך לאורך זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק לעזרה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי07/08/2011אף אחד לא יוכל לומר לך איזה טיפול מתאים לך בלי לשבת איתך בצורה מסודרת, להבין מה עובר עליך ורק אז להתאים לך טיפול מתאים
פנה לפגוש איש מקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת לוסטרלמיי04/08/2011
לקחתי לוסטרל 100 מ"ג במשך חודשיים - לא הפסקתי לשתות אלכוהול והרגשתי בסדר.
לאחרונה הבנתי שאין לי צורך בתרופה והפסקתי על דעת עצמי.
לאחר כשבוע התחלתי להרגיש רע מאד. ערפל בראש,בחילות,עייפות קיצונית.כל היום רוצה לישון.כאבים בראות.כבר 10 ימים אני ככה.
אבל ממש לא דכאונית.
האם הגיוני שזה בגלל הפסקת התרופה?
והכי חשוב - האם יעבור לבד?? מתי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2011ייתכן תגובות "גמילה" כאבר מפסיקים באופן חד ולא הדרגתי. העלמות התלונות נושא אינדיבידואלי, יכול להיות מס. ימים עד מס. שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקסרם04/08/2011
ברצוני לשאול לוקחת ויפאקס xr75 במשך 25 יום לדיכאון יש לי כל היום בחילות והרגשה כללית של אדם חולה האם הכדור בכלל מתאים לי? כי לפי מה שקראתי אחרי 3 שבועות צריך לחוש שיפור ואצלי הרעה מה ניתן לעשות ?להחליף טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2011יש לקחת את התרופה לאחר שאוכלים, לא על בטן ריקה.
ניתן לשקול להוריד מינון, לפצל וכו'' , בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יפה לכם... שאתם עושים פה סלקציהאני04/08/2011
ולחלק מהאנשים איכם עונים !!! זה ממש אתיקה מקצועית לתפארת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הם לא עושים סלקציה
תמי04/08/2011יכול להיות שהם לא יודעים את התשובה לחלק מהשאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער ארוךעידו04/08/2011
עד לפני שנה היה לי את השיער הכי מדהים בעולם..
כשהתגייסתי הכריחו אותי להסתפר.
מאז שהסתפרתי אני כבר לא כמו שהייתי..
הביטחון העצמי שלי ברצפה
אנשים אומרים לי שאני מכוער
חברה שלי שהיינו יחד במשך שנתיים זרקה אותי..
מה יש ליי?! אני משתגע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי זה נשמע
תמי04/08/2011כאילו אתה מאוד עסוק בצורה החיצונית שלך, במידה כזו שאתה חושב שרק בגלל זה החברה שלך נפרדה ממך. חשבת על זה שאולי היא נפרדה ממך מסיבות אחרות? אולי כי לא היית שם בשבילה, אולי כי היית עסוק מדי בעצמך ולא השקעת בקשר, ואולי סתם כי היא הרגישה שהקשר מיצה את עצמו?
לפני שאתה ממהר לבקש תרופות, תנסה לחשוב למה אתה כל כך נאחז בשיער שהיה לך ולמה אתה חושב שהשיער קשור לכל הדברים האחרים שקרו לך או שמטרידים אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאמיני לי אני יודדע מה אני מרגיש
עידו04/08/2011אני לא סתם אומר שהשיער היה הכל בשבילי..
כשהיה לי אותו הייתי בעננים יום יום, הייתי מדבר עם אנשים ומשיג מה שאני רוצה...
אנשים אהבו אותי אוטומטית, היה לי הכל.
עכשיו אני כבר שנה בלי השיער, ניסיתי וניסיתי להתגבר על זה, אבל אני לא יכול ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה אותך
תמי04/08/2011אבל אני לא חושבת שזו בעיה פסיכיאטרית. אולי עדיף לפנות לפסיכולוג - אבל אתה מבין שזה עניין רגשי נכון? הבעיה היא לא באמת בזה שהסתפרת אלא בביטחון העצמי שאבד לך והאשלייה שאנשים אהבו אותך בגלל השיער הארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמשון...
מיי04/08/2011יתכן ובאמת השיער שיווה לך מראה אחר -משהו שיותר התחברת אליו.
כשתשתחרר - תגדל שוב. בינתיים אין ברירה ,תקבל את מה שנהיה ממך בבטחון - כי אז תגלה את עצמך האמיתי .
סתם סיפור:
לפני 8 חודשים נולדה לי תינוקת שלישית ואחרונה- יפיפיה. כולם מתפעלים מיופיה ובלי להתכוון אני מאד גאה...
השבוע שערה גדל עד האף והפריע ולכן גזזתי לה את הפוני...
מאותו רגע - אנשים הפסיקו להתלהב ולהתייחס אליה.(כי הפוני באמת לא יפה...:) אבל נח....)
בקיצור ...יגדל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער ארוך - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי07/08/2011קשה לי לומר לך מהי המשמעות של הפגיעה הזו בבטחון העצמי. יתכן שמדובר רק בתגובת הסתגלות, או שפיתחת אובססיה סביב השיער. בכל מקרה ברור שאתה במצוקה, אבל כדי להבין יותר טוב במה מדובר כדאי להקדיש שעה לעניין, לשבת עם איש מקצוע ולנתח לעומק את הבעיה כדי שיהיה אפשר להנחות אותך בנוגע להמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא תוספי תזונהרייצ'ל04/08/2011
שלום,
אני בת 22 סובלת מהפרעות חרדה אני מקבלת טיפול תרופתי של רמוטיב 250 מ"ג וקלונקס 0.5 מ"ג בשעת הצורך (רק בזמני התקף )
עקב ירידה במשקל המליצו לי לקחת תוספי תזונה..השאלה היא כזאת קניתי תוסף תזונה שבית אלטמן "ברזל פלוס פמינה" האם זה בסדר לשתות את התוסף תזונה עם הכדורים שלי..האם לא תיווצר בעיה בין השנים?
אשמח לתשובה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא תוספי תזונה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2011ניתן, לא אמור להיות בעיה.
ביום א הקרוב, בשעה 10 בבוקר, אני אדבר על תוספי מזון והפרעות נפשיות, ברשת א , בתוכנית של רם תדמור רופא תורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היאוראל03/08/2011
שלום ד"ר הייתי אצל שני רופאים שונים על מנת לקבל 2 חוות דעת שונות.2 הרופאים זיהו את אותה בעייה ולשניהם הייתה את אותה הבחנה.
רופא 1 נתן לי טיפול paroxetine 20mg פעם ביום.
רופא 2 נתן לי remotive250 mg פעמיים ביום.
שאלותי הם: א) מה ההבדל בין 2 הכדורים ומה מומלץ יותר לדעתך! ?
ב) איך זה שכדור 1 20 mg והאחר כולל500mg??
ג) את הparoxetine הוסבר לי איך לקחת את הרומטיב איך לנטול?
אודה לך על תשובתך המקצועית
תודה מראש
אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2011שניהם יעילים בדיכאון קל - בינוני.
פארוקסטין - יעיל יותר בחרדות בנוסף לדיכאון.
מעבר לכך, עליך להיצמד לרופא אחד ולעקוב אחר המלצותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת טוראטאני03/08/2011
הבן שלי בן ה- 12 סובל מהפרעת קשב ריכוז קשה ותמונת טוראט, חרדות. למעט הריטלין הוא לקח עד לא מזמן כדור של 100 מ"ג נוזינאן ולא היו לא כמעט טיקים. הפסקתי לו את הכדור ותוך שלושה ימים חזרו לו טיקים קוליים קשים. האם הנוזינאן סייע בתחום הטיקים והרגיע אותם ?
בתודה מראש
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת טוראט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2011אכן בטיפול בטיקים, יש צורך בנוגדי פסיכוזה, כגון: נוזינאן. ( מורידים דופאמין)
ריטאלין וממריצים אחרים יכולים להחמיר טיקים, מעלים דופאמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראזודילליאת03/08/2011
שלום,האם טראזודיל במינון 50-100 מ"ג משמין?קיבלתי לשינה אחרי שעליתי במשקל מחצי שנה שימוש במירו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראזודיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2011טראזודיל לא מתאפיין בגרימת תופעת לוואי של עלייה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס 20 וולבוטרין 150עדן03/08/2011
שלום לד"ר.
אני נוטל כארבעה חודשים ציפרלקס 20 מג ביום
והרופא הוסיף לי לפני שבוע וולבוטרין 150 מג כל יום בבוקר
לא מזמן שיניתי את הציפרלקס מהבוקר לערב מחשש שהזעה וטשטוש ראייה בינוני
שמפריע לתפקוד זה מנטילה בבוקר.
אני עדיין מרגיש טשטוש וגם עייפות רבה בלי קשר לכמות וטיב השינה.
אני מטושטש כבר כמה חודשים ואני מרגיש שהעייפות והטשטוש מעט התגברו.
מה אפשר לעשות?
האם העייפות והטשטוש הם מציפרלקס ולא התגברתי?
האם כדאי להוריד מינון ציפרלקס?
האם יכול להיות שהטשטוש זו תופעה של חלפה ולא תחלוף רק בהפסקת התרופה או הורדת המינון?
אני אובד עצות. אני מרגיש ממש מבולבל ומטושטש וקשה לי מאוד.
תודה,עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס 20 וולבוטרין 150 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2011יש קושי לענות באופן יסודי, יש לברר את המצב הגופני, כמה זמן את נוטל תרופות, ממתי התחילו תופעות לוואי ועוד ?
יש להתייחס לדברים הבסיסיים, כגון שתיית מים מספקת, שינה טובה , תזונה, פעילות גופנית. יכול להיות הרבה גורמים התורמים לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדן04/08/2011אפשר להגיד שאני אוכל מספיק אולי לא תמיד שותה מספיק
האם זו סיבה מספיק טובה לטשטוש?
אני הולך המון ברגל ועולה במדרגות במקום במעלית
אפשר להגיד שאני פעיל + וממש לא יושב כל היום בבית רגל על רגל
אעפי שאני לא עובד בגלל המצב והנסיבות.
האם חרדות ולחצים נפשיים עשויים לגרום לטשטוש בראייה?
כפי שאמרתי ציפרלקס 4 חודשים וולבוטרין 9 ימים
אולם הטשטוש הוא כבר מספר חודשים.
תודה רבה
עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון לאסטוezabel02/08/2011
שלום רב
אני נוטלת אסטו כ - 6 חודשים. כדור 10 מיליגרם ליום. לאחרונה חשתי כמה פעמים התקפי חרדה קטנים. שאלתי את רופא המשפחה אם כדאי להעלות את המינון ל כדור וחצי (הוא נתן לי את המרשם, לא פסיכיאטר) הוא שאל אותי אם יש מחיצה לכדור ואמרתי שכן, אבל היום כשבאתי לחצות , שמתי לב שלא ניתן לחצות בקלות כמו בכדורים אחרים (כמו ואבן למשל). שאלתי היא האם בכל זאת לחצות את הכדור בסכין ,בכדי שאוכל לקחת כל בוקר כדור וחצי במקום כדור אחד עד היום, (אם מותר יחד) או להמתין שהכדור שהכדור ימשיך להשפיע עלי לטובה? או שכבר לא יהיה לו אפקט מעבר למה שכבר השפיע ב- 6 חודשים אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון לאסטו - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/08/2011קשה לי לומר לך אם לעשות שינוי במינון מבלי לדעת את התמונה הכוללת
בעקרון, ניתן לחצות את האסטו ללא בעיה. בנוגע לשינוי המינון, אחת השאלות החשובות שצריך לשאול היא האם קרה משהו שיכול להסביר את השינוי במצב, ולהתייחס אליו באופן ספציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לתשובתך הדחופהמיכל02/08/2011
בעלי הוא בן אדם מאוד אנרגטי בעת שמחת חיים, חרוץ מאוד.
לפני כחודשיים הוא הלך לעבודה ולפתע חש חולשה, דפיקות לב וכאילו שהוא עומד להתעלף,
לקחתי אותו למוקד ושםם עשו לא בדיקות דם, שתן א.ק.ג, לחץ דם ואמרו לו שזה היה התקף חרדה.
מאז הוא ניסה להמשיך בחיים רגיל אבל מידי פעם הוא המשיך לחוש חולשה, דפיקות לב, חולשה ברגליים. הוא טוען שכשזה קורה לו הוא חושב כאילו הוא הולך למות ומאוד נבהל מיזה.
הרופא נתן לו אלפריד, הוא לקח אותו 4 פעמים במשך 4 ימים וזה השפיע עליו טוב אבל הוא הפסיק כיוון שהרופא אמר שאסור לקחת מעבר לשבועיים.
הוא התחיל ליטול כדורים טבעיים (קלמנרבין' רסקיו), הוא בטיפול של דיקור סיני ורפלקסולוגיה.
ועכשיו חודשיים אחרי המצב לא משתפר וסדר היום שלו הוא כזה:
כשהוא עסוק הוא שוכח והכל בסדר ואז פתאום במהלך היום הוא מרגיש דפיקות לב וזה גורם לו לתשישות ורצון לחזור הביתה. לפעמים בימים שאין לו התקף חרדה הוא מרגיש מדוכדך
וכל הזמן טוען: "איך זה קרה לי, למה אין לי חשק לעשות כלום, הייתי בן אדם כל כך פעיל ועכשיו הכל נראה אפור".
יש לציין שאימו כבר שנתיים חולה במחלה ומקבלת כימותרפיה (אולי אחרי תקופה זה התחיל להשפיע עליו למרות שהוא מכחיש זאת).
1. האם אתה חושב שהגיע הזמן שיקבל כדורים לטווח ארוך?
אני יודעת שאם אקח אותו לרופא משפחה שלו הוא וודאי ירשום לו כדורים ממשפחת רסיטל/ציפרלקס וכד'.
2. אז רציתי לשאול אותך, בהתחשב בכל הרקע שרשמתי לך איזה סוג של כדורים הכי יתאים למצבו? והאם כדאי להתחיל ישר במינון של כדור או חצי כדור?
אני יודעת שרופא המשפחה ישר ישלוף איזה שם של כדור ויתן לו, אבל חשוב לי לקבל כיוון
מה הכי מומלץ לו?
3. במידה ויתחיל לקחת את הכדורים לאיזה טווח? מתי כדאי שיתחיל להפסיקם בהדרגה?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתך הדחופה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/08/2011הדרך הנכונה להתקדם היא לללכת לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש, רצוי מישהו שהוא פסיכיאטר או פסיכולוג שעובד בשיתוף עם פסיכיאטר ולעבור הערכה מקצועית
בהחלט יתכן שאפשר לסייע לבעלך בלי תרופות באמצעות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי, אך לפעמים עקב מצבו של אדם כדאי לשלב טיפול תרופתי. את זה יוכל לומר לך איש מקצוע לאחר האבחון.
פנו בהקדם לטיפול כיוון שהתמשכות הסימפטומים מקשה על הטיפול בהם בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)