פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ALPHA STIM וסכיזופרניה
    אורנה
    02/08/2011

שמעתי על המכשיר ALPHA STIM
    מה מידת יעילותו של המכשיר בסכיזופרנייה???
    אני סובלת מדיכאון ופיברומיאלגיה, ובני חולה בסכיזופרנייה קשה, אני רוצה מאוד לשפר את מצבו, כי הוא במצב פסיכותי תמידית. מפחד לצאת מהבית, יש לו הזיות,ושמיעת קולות. לפחות הוא בבית ולא מאושפז, ורציתי לשפר את מצבו. לכן אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי מענה בקשר למכשיר. אני רוצה לדעת אם רופא בארץ כבר מטפל בשיטה זו? ואם יש תוצאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ALPHA STIM וסכיזופרניה

הוספת תגובה

• ALPHA STIM וסכיזופרניה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    03/08/2011

לא ידוע לי על שום מחקר שהראה שהמכשיר הזה מסייע במשהו לטיפול בפסיכוזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ALPHA STIM עזרה בשיפור מצב הרוח

אורנה
    03/08/2011

רציתי לדעת אם המכשיר יכול לעזור בשיפור מצב הרוח, הרגעה, בנדודי שינה, בחרדות ופחדים. האם הוא יעיל??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בכדורים
    רם
    31/07/2011

שלום רב מזה שנתיים אני נוטל כדורי פאקסט במינון של 40 מ"ג ביום לאחרונה הפסיקו בתי המרקחת לספק את כדורי הפאקסט וניתן לקבל רק את התחליפים הדומים לכן התחלתי לצרוך את הסרוקסט אני יודע שמדובר באותם כדורים בעלי אותו מרכיב פעיל אך בכל זאת אני מרגיש מוזר מאז התחלתי לצרוך את כדורי הסרוקסט מעין תחושה מוזרה ולא ברורה
    האם זה בגלל השינוי? האם זה סתם בראש שלי כי הרי לא יתכן הכדורים זהים לחלוטין ותוך כמה ימים אני יתרגל לסרוקסט? מה עלי לעשות כבר לא ניתן להשיג את הפאקסט

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בכדורים

הוספת תגובה

• שינוי בכדורים - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    01/08/2011

מענין מאוד. בעבר האנשים היו מספרים על השינויים הללו כשהיו מקבלים את התחלעיף הגנרי של הסרוקסאט. למשךל כשהיו מקבלים פאקסט במקום סרוקסאט.
    בכל אופן, יתכן וזה מהשינוי והשינויים שבספיגה אבל אלו מינוריים יחסית. הייתי מציע לך להמשיך את התרופה תקופה נוספת ולראות מה קורה. כו כן הפסחיכיאטר שלך ידע להגיד לך עד כמה השינויים שאתה מתאר הם ממצבך הנשפי (כי שהוא מכיר אותך בהחמרות) או מהתץרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מטיפול פסיכיאטרי
    הדר
    31/07/2011

אני מעוניינת לדעת איך תובעים פסיכיאטר מנזק שהוא הסב לי מהטיפול שלו.
    למי פונים,האם יש טעם לפנות(כלומר האם זה אפשרי לתבוע אותם בכלל).

לקביעת תור
    סגירה
    נזק מטיפול פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• נזקים מטיפול פסיכיאטרי

שמוליק
    01/08/2011

שלום אירית.

גם אני סבלתי מהפסיכיאטרים. אפשר להגיד שהצרות הגדולות שלי התחילו בכך שפסיכאירטים מהצבא קיבלוט פקודה לדפוק לי פרופיל 21, בזמן שהיה ניתן פשוט לשחרר אותי בגלל אי-התאמה.

הסטיגמה רדפה אחריי, וכתוצאה מכך, התאשפזתי ארבע פעמים.

קשה לי להאמין שניתן באמת להוציא מהם כסף. מה גם, שאינני נותן אמון במערכת המשפט.

אינני ממליץ על זה, זה עלול למרוט לך את העצבים. אבל אם כבר, זה את יכולה לתת את זה לעורך דין שיהיה מוכן לטפל בעניין תמורת אחוזים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מטיפול פסיכיאטרי - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    01/08/2011

תביעות נגד אנשי מקצוע בשל רשלנות רפואית- פונים לאיש מקצוע מאותו תחם ומבקשים מנו להעריך את המצב ולהחליט האם באמת נוצר נזק, מה הנכות, והאם המדובר ברשלנות או שמא במשהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות והפרעות אכילה קשות!!!
    אוראל
    31/07/2011

שלום רב אני בן 24. מזה כ5 שנים סובל מחרדות הייתי בטיפולים שונים במשך השנים ולקחתי אף כדורים פרוזק וציפרלקס. עם הטבה קלה בלבד!!! לאחרונה בשנתיים אחרונות ירדתי במשקלי כ20 קילו. הנני חרד מהמון דברים דבר המפריע מן הסתם לתהליך היומ יומי והבריאותי עקב הירידה במשקל. אני כרגע על תת סף משקל. אני הייתי אצל רופא המשפחה מבחינה בריאותית הכול תקין. אני מודה מודה לבעייתי ורוצה לטפל בה ברצון רב ללא עוררין. הבעייה העיקרית שמפריעה לי כרגע זה חרדות מהמון דברים , התחלות חדשות, עבודה, נסיעות ועוד... לגבי בעיית האוכל לא יודע אם לראות זאת כהפרעת אכילה. הבעייה אצלי היא אני מפחד פשוט לבלוע את האוכל במחשבות מה יהיה לי אני ירגיש שבע מלא זה יעשה לי רע וכו.. מחשבות טורדניות ומיותרות לדעתי כחלק מהחרדות...
    אני לקוח כללית מושלם, קיבלתי מגוון רופאים להתייעץ איתם.
    שאלותי הם:
    לאיזה רופא עליי לפנות?
    אנא עזרתכם בהקדם אני בחור מוכשר עם פוטנציאל ורצון להצליח שנפגע לחינם!

בתודה מראש! ברסי אוראל
    [email protected]

הוספת תגובה

• חרדות והפרעות אכילה קשות!!! - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    01/08/2011

זה נשמע כמו מחשבה טורדנית והיא כחלק מהפרעת החרדה שאתה סובל ממנה.
    פנה אל פסיכיאטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

אוראל
    03/08/2011

שלום ד"ר הייתי אצל שני רופאים שונים על מנת לקבל 2 חוות דעת שונות.2 הרופאים זיהו את אותה בעייה ולשניהם הייתה את אותה הבחנה.
    רופא 1 נתן לי טיפול paroxetine 20mg פעם ביום.
    רופא 2 נתן לי remotive250 mg פעמיים ביום.

שאלותי הם: א) מה ההבדל בין 2 הכדורים ומה מומלץ יותר לדעתך! ?
    ב) איך זה שכדור 1 20 mg והאחר כולל500mg??

אודה לך על תשובתך המקצועית
    תודה מראש
    אוראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאוששות ספונטנית מדיכאון עמיד
    יצחק
    30/07/2011

אשתי סובלת שנים מביפולרי (= תקופות דיכאון ארוכות ובסיומן פרצי מניה כנראה כתגובה לעודף תרופות ) (כרגע דיכאון כבד וחרדות פרנסה) שאף פעם לא מגיב פעם שניה לאותה התרופה.

אירוע מכונן קרה לאחר 7 חודשי דיכאון כבד בלי שום הטבה משום תרופה, בעקבות תאונת דרכים קלילה אך פתאומית (שבה מאד נבהלה) תוך 4 שעות התאוששה לחלוטין למשך חצי שנה בלי שום תופעות לוואי ובלי שום תרופות.

ברור שהבהלה גרמה להתאוששות

האם ניתן להסיק מכך מה התרופה שיכולה להתאים לה ומהו המנגנון המרפא המופעל מבהלה (מהסוג הפיזי = הלחם או ברח ולא מהסוג "אוי מה עונים לפקידה בבנק")

תודה מראש

יצחק

הוספת תגובה

• התאוששות ספונטנית מדיכאון עמיד - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    01/08/2011

לא כל דבר אפשר להסביר ולפעול על פיו. עצתי היא שתהנו מהשינוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ריטלין בזמן טיפול במרוניל
    ש
    30/07/2011

היי

אני מטופלת במרוניל 75 פעם ביום.

אני מתחילה ללמוד ואובחנתי בעבר כסובלת מהפרעת קשב וריכוז ובעבר לקחתי ריטלין.
    אני מעוניינת לשוב לקחת ריטלין לקראת הלימודים אבל עכשיו אני לא יודעת האם מותר לי בגלל המרוניל.

האם יש סכנה בנטילת שתי התרופות ביחד?

הוספת תגובה

• נטילת ריטלין בזמן טיפול במרוניל - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    01/08/2011

צירוף של 2 תרופות יכול להגביר את התופעות לוואי.
    אי מניעה באופן עקרוני מהשילוב. אבל...על מנת לדעת לבטח תצטרכי לפנות אל פסיכיאטר שימליץ על התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על אסטו בבקשה
    ezabel
    30/07/2011

שלום רב!
    אני נוטלת כדור אסטו 10 מיליגרם כחצי שנה.ועליתי במשקל. האם ידוע בספרות הרפואית שאסטו גורמת להשמנה?
    האם אסטו הוא כדור ממכר?
    אני חשה נוקשות , כאילו אני מרגישה "תפוסה", האם זה מהכדור?
    עקב התקפי חרדה קטנים חשבתי להתייעץ עם רופא המשפחה אם להגדיל מינון לכדור וחצי ליום. אך עקב התופעות הנ"ל, מה הית ממליץ להעלות או להפסיק? סליחה על ריבוי השאלות ותודה לך.

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות על אסטו בבקשה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על אסטו בבקשה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    01/08/2011

כל התרופות יכולות להגביר את התאכבון ובעקבות כך להעלות במשקל. השאלה היא מה היה המשקל קו לכן ומה היה השינוי במשקל קודם לתחילת הטיפול.
    הכדרו אינו ממכר.
    התחושה של להיות נוקשה יכולה להיות מהרצתופה או מהתגברות הדריכות המתרחשת בתחילת הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפסיכיאטר דחוףף
    יניב
    29/07/2011

הי אני בת 18 וחצי אני באה ממשפחה חמה ואוהבת מעולם לא נחשפתי בה לאלימות כל שהיא עברתי חיים נורמלים יחסית והתמודדתי בצורה בריאה עם קשיים מהחיים אך מעולם לא עברתי טראומה או משהו משמעותי שהשפיע עלי לאורך כל חיי חייתי חיים פסטורלים לחלוטין ...
    תמיד היו לי ידידים וחברות ויש לי חיי חברה מספקים אין מה להגיד לא חסר לי תשומת לב משום מקום ....
    יש לי ביטחון עצמי תקין והערכה עצמית תקינה אני אוהבת את עצמי ולא רוצה ליפגוע בעצמי ....מעולם לא חשבתי על להיתאבד אתה בטח חושב טוב אז מה הבעיה אז זהווו שמיביפנים אני חייה על גחלים
    מאז שאני זוכרת את עצמי לדוגמא מהגן אני זוכרת מיקרים ספציפיים שאהבתי מאוד מאוד שמשטלתים עלי נורא רציתי להיות כיסא של מישהו עם השנים מצבי החריף בעודי בת 9 וחצי בלבד היתי מתלבשת חשוף בסתר ומטיילת ברחובות בתקווה שיאנסו אותי כל יום כל שעה כל שניה זה רודף אותייי הפנטזיה המטריפה הזאת שמישהו יקרע לי את הצורה כשאני שומעת על מישהי שעברה התעללות מינית במקום להביע צער אני מתפוצצת מביפנים על כך שאני לא עברתי את זה מתפוצצת מקינאה זה פוגם בתיפקודי היומיומי אני בוכה במשך שבועיים שלמים אחרי שאני שומעת סיפור כזה .. !!
    הרחקתי לכת ושכבתי עם מישהו הכרחתי אותו להביא מלא חברים שלו שישכבו איתי בתקווה שיאנסו אותי באכזריות אך במקום זאת הם שכבו איתי ומאוד דאגו שאני יהנה זה הרגיז אותי סאדו לא עושה לי את זה אני לא אוהבת שמסכימים מראש שמתי פתק בכותל ובו היה כתוב אלוהים אני מתחננת שחמישים גברים יגררו אותי בכח למקום נטוש ויהפכו אותי בכח לשפחת מין ויקרעו לי את הצורה וישפילו אותי אני לא נהנת מסקס רק מאונסים אכזריים זה רודף אותי בכל רגע אין לי שמחת חיים כי הפנטזיה החולנית שלי לא מתגשמת ... כרגע אין באפשרותי ליפנות לאיש מקצוע ולכן אני פונה אליכם בתור אנשי מקצוע האם יש לכם תאוריות שונות ממה נוצר המצב הזה אצלי ??? נורא מסקרן אותי זאת שאלת השאלות אני מתוסכלת ללא תשובה למרות חיי הנורמליים מדוע לא יכלתי להנות מסקס רגיל כמו הרוב ומדוע אני מוצאת את עצמי מתפוצצת מקינאה מגיל מאוד צעיר על כך שמתעללים במישהי אחרת ובי לא ?? יש לציין שאני רגישה ולא רוצה שיפגעו בי נפשית רק פיזית ומינית אני כמו בן אדם מתתת אנה עיזרו לייייייייייי

לקביעת תור
    סגירה
    לפסיכיאטר דחוףף

הוספת תגובה

• לפסיכיאטר דחוףף - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    01/08/2011

אני בטוח שיהיה מישהו שיענה לך . הפורום הזה אינו נועד לשאלות פרטניות אלא לשאלות יותר כלליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפסיכיאטר דחוףף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/08/2011

היי אריאלה, המקרה בבסיסו פסיכולוגי, הסיבה לכך מונחת אי שם בעברך הרחוק.
    הפתרון היכול להתארים: טיפול תרופתי להפחתת האובסיסיות והחרדה הנלוות וכן שילוב שיחה טיפולית , פסיכוטראפיה דינמית ארוכת טווח, לגבי ההבדלים בטיפול בשיחות ראי באתר שלי באתר שלי בפרק פסיכוטראפיה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאריאלה

תמי
    04/08/2011

נשמע כמו מצב מורכב מכדי לקבל עליו תשובה בפורום אינטרנטי. לא תקבלי כאן תשובה מעמיקה, וזה נשמע כמו מצב שדורש עזרה מעמיקה.

אני מציעה לך לפנות לכמה כיוונים במקביל. לנסות להתקשר לער"ן (עזרה ראשונה נפשית - תחפשי בגוגל את הטלפון) או להכנס לצ'אט של סה"ר (אתר של סיוע והקשבה ברשת), זה בתור התחלה.

וגם, אל תמהרי לקחת תרופות, לדעתי עדיף למצוא דרך להתמודד עם הבעיה באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל
    צחי
    29/07/2011

סובל מחרדות שנים. לוקח אלפרליד 0.5 אחד או שניים
    לפני מצבים בעייתיים וזה לרוב עוזר.
    הבעייה שאני אמור לטוס לחו"ל בטיסה ארוכה לאחר שנים שלא טסתי ואני חושש שהאלפרליד לא יספיק.
    האם יש כדור דומה שפעולתו חזקה יותר וממושכת יותר
    בכל מה שקשור לתחושת הרגיעה ושינה . ( הייתי מעדיף להרדם לאורך כל הטיסה! )
    אנא עזרתכם הנסיעה מתקרבת

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה לחו"ל

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/08/2011

יש פתרונות נוספים, כגון חוסמי בטא, נורמיטין ואו דרלין.
    יש לברר לגבי טיפול התנהגותי קוגנטיבי, CBT , למתן פתרון ארוך טווח, לפרטים לגבי CBT, ראה באתר שלי, תפריט מטופלים, קריאה....
    בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 84 אנרגטית
    אפרת
    28/07/2011

בס"ד שלום לך, חמותי בת 84, חיה עם בנה שדואג לה במסירות. אתמול שברה את כל הבית, עקרה ארונות מטבח,זורקת הכל בחוץ . לדברי בנה ניסתה לשרוף הבית אך לא הצליחה. לא ראיתי בפועל אך על סמך עדות הבן.הרופא מגיע רק ביום ראשון/שני(למושב) טוען שניסתה להצית עצמה ללא הצלחה. לא ברור לי אם זו גוזמא או אמת ,אך מעדיפה לשאול אם יש טיפול.האירועים התרחשו רק אחרי קבלת מנות ברזל לדם . מה לעשות? מסרבת לקחת תרופות חדשות חוץ מהשיגרתי שלוקחת. תודה.נראה שהברזל גורם לה לעודף מרץ ...

לקביעת תור
    סגירה
    בת 84 אנרגטית

הוספת תגובה

• בת 84 אנרגטית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/08/2011

יש לערב רופא משפחה, גורמי רווחה, פסיכיאטר םרטי, ואו לפנות לפסיכיאטר מחוזי לבשאלה של בדיקה בכפייה. במקרה ויש חששממשי ומיידי לחיי אדם יש לפנות למשטרה ולדווח על חשש לחיי אדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשה סוג של חסימה בדיבור
    דנה
    28/07/2011

שלום, אני חוששת שיש לי את התופעה הזו
    מזה זמן מה אני חשה סוג של חסימה בדיבור, אני מתקשה להתבטא, אמנם בכתב קל לי יותר להתבטא כי לא נדרש רצף של זמן, אני עובדת הרבה על הניסוח של הדברים שאני רוצה להעביר אולם בדיבור רציף אני הרבה פעמים נתקעת ושוכחת מה רציתי להגיד, אני מרגישה את האימפולסיביות שגורמת לי לשלוף תשובות שקריות לפעמים, ולעיתים אני "לא מוצאתאת המילים" קשה לי להעביררעיון מסויים ויוצא מצב שאני לא אומרת את מה שבאמת רציתי להגיד, המשחבות שלי מפוזרות בנוסף אני שמה לב לחוסר ארגון בחיים האישיים שלי הכל אצלי בלאגן, אני נוטה לשכוח דברם שיוצר עוד יותר בלאגן וכיוצא מיזה תפקוד החיים שלי נפגע, אני חייבת לציין שאני די חוששת ממה שעוברעלי ולא יודעת כ"כ מה לעשות עם זה
    אשמח לקבל עצה או חוות דעת אם אכן מדובר בחששות שיש להן בסיס

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חשה סוג של חסימה בדיבור

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף

דנה
    28/07/2011

שלעיתים ההגיה של המילים משתנה לי במקום להגיד רצית יוצא לי רצות, ואז אני מתקנת את עצמי, אני "כאילו" לא חושבת על מה שאני אומרת אין לי תוכן רעיוני שנמצא מראש, אלא שאני מדברת ותוך כדי חושבת, קשה לי להסביר את זה במדויק אבל זה הכי קרוב שהצלחתי כדי להעביר את התחושות שלי. אני כאילו ממש מתאמצת לדבר וולבטא את עצמי. זה גרם לי לרצות להימנע מדיבור אני יודעת שמדובר בחרדה בעקבות זה שעלולה גם להחריף את הבעיה הזו אבל אני באמת מחפשת תשובות לבעיות האלה שנמצאות אצלי כבר הרבה זמן, אני מעוניינת לשמוע דעות גם אם הן לא אופטימיות. גם אם יש בסיס לבעיה חמורה אני ארצה לדעת, כמובן שלא ניתן לאבחן דרך האינטרנט אבל אני אשמח לכיוון, או השערה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2011

היי , אלוגיה, דלות החשיבה ותוכן הדיבור, קשורה להפרעות נפשיות קשות המלוות בליקוי קוגנטיבי.
    לפי צורת הכתיבה שלך, לא נראה לי מתאים, יותר מתאים מתחום הנוירוטי - חרדתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לקחת טיפול תרופתי?
    עידית
    28/07/2011

דר' שלום רב,
    אשמח לחוות דעת בעניין טיפול תרופתי אשר אני מתלבטת לגביו כבר הרבה זמן:
    ראשית אתחיל בכך שאין ספק שטיפול פסיכולוגי על מגוון שיטותיו יכול לעזור , משום שרוב בעיותיי נובעות מתחושת הקטנות , רגשי הנחיתות, חוסר האמון בסביבה, הדימוי העצמי הנמוך, הטראומות שעברתי וכד'.
    ואכן ניסיתי טיפולים פסיכולוגיים, קראתי המון ספרים בנושא, דמיון מודרך ועוד ואכן יש שיפור אולם המחשבות הקשות והטורדניות ותחושות החרדה עדיין ישנן ומפריעות לי מאוד לנהל את חיי. בגדול, אני נמצאת במצב שאני באמת רוצה להתקדם בחיים ולבצע שינוי כגון הכרות זוגית, חיפוש עבודה, מעבר מבית ההורים . מאוד קשה לי לעשות את זה כיום. יש לי קושי ופחד רב מלקבל החלטות ולכן אני בוחרת לא לבחור. ככל שהשנים עוברות תחושת הפספוס והפחד גוברת ואני באמת זקוקה לעזרה. ( אציין כי אני מסיימת כרגע תואר ומחפשת עבודה בתחום)

אם נתמקד בנושא הזוגי אז לצורך המחשה עולות המון מחשבות טורדניות למשל כשאני נכנסת לקשר זוגי כמו : לא באמת אצליח לקיים קשר, איך אני אפגש איתו באור יום ( אני מרגישה חשופה וחרדה מאוד באור) ? הנה הוא קולט שאני לא שווה ? כשמישהו מוצא חן בעיניי ואני מצלצלת אליו יש דפיקות לב מאוד חזקות, הקול נחלש , ואני נתקפת חרדה . בקשרים שהייתי בהם בעבר לא הצלחתי ליהנות ולהביא את עצמי באמת לקשר משום שהתנתקתי , הייתי בחרדה, בניסיון להיות טובה ויפה, לא רגועה. תחושות אלו לא מאפשרות לי באמת לבחון ולהכיר את עצמי ואת האדם שמולי בקשר ולבסוף אני עוזבת באלגנטיות ומעדיפה להישאר לבד, באזור הנוחות שלי .

התלבטתי המון לגבי כדורים משתי סיבות עיקריות : א . התחושה שאני אינני אני באמת אלא הכדורים "מנהלים" אותי . .ב תופעות הלוואי שיכללו עמעום ותחושות שלעיתים מלוות בשמחה וכיף רב.

יש לציין שאני על פניו נחשבת איכותית ומחוזרת מאוד והכרתי מאות אנשים בחיי , אך אני בת 32 וחשה כי עדיין לא הייתה לי אהבה אמיתית. זה מתסכל מאוד ונותן לי תחושת נבדלות מהסביבה , דבר אשר מעמיק את הזרות.
    מה גם שאני הולכת ומתבגרת ואני מתחילה לחשוש לעתידי.
    אני יודעת שלקיחת כדורים לא תפתור לי את הבעיה השורשית הפסיכולוגית, את אותה ילדה קטנה ומפוחדת ששוכנת בתוכי, אולם אני חושבת שחלק רב מן הקושי שלי הוא דווקא בהשגת הדברים , בלקיחת ההחלטות הראשונות , "בשיווק העצמי" ולקיחת כדורים תאפשר לי אולי להשיג דברים אלו, תפחית את הסימפטומים של החרדה והמחשבות המטרידות ייפסקו או ייחלשו, ואז לאחר שהשגתי ההתמודדות תהיה קלה יותר כך נדמה לי.
    אך בכל זאת חוששת לקחת אותם, אשמח לחוות דעתך המקצועית בעניין.

בתודה מראש,
    עידית.

לקביעת תור
    סגירה
    האם לקחת טיפול תרופתי?

הוספת תגובה

• בהצלחה

אריאל
    31/07/2011

יופי של יכולת לתאר את מצבך הנפשי... גילוי הבעיה היא חצי מהפתרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/08/2011

כאשר שואפים להשיג איזון נפשי , יש צורך להתייחס ל 3 גורמים:
    ביולוגי : איזון החומרים הכימיים במוח, תוספות תזונה וכו'
    פסיכולוגי : התייחסות למרכיב הפסיכולוגי, תיארת זאת יפה .
    סוציאלי : סיבבתי, בני זוג, משפחה, עבודה ועוד...

באם תרצי להשיג שינוי אמיתי, יש להתייחס ל 3 הגורמים הנ''ל.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לואי
    חלי
    28/07/2011

לוקחת ויפאקס 20 יום לטיפול בדיכאון וחרדה 75 מג והרגשתי הקלה במצב מאמול חל שינוי בהרגשה ויש החמרה רצינית במצב מדוע זה קורה האם זה נורמלי? אושהכדור פשוט לא מתאים? אשמח ליעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    תופעת לואי

הוספת תגובה

• תופעת לואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/08/2011

יש גורמים רבים הכולים להשפיע, כגון: קפה, סמים, חוסר שינה, בעיות בבלוטת התריס ועוד.. בנוסף מרכיב פסיכולוגי וסביבתי יכול להחמיר, מצב דחק קשה בעבודה, מצב רגיש בקשר בי זוגי, תחושת חוסר משמעות לחיים .. יש לברר באופן יסודי ולהתייחס בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויאפקס XR ורמרון
    ניצן
    28/07/2011

שלום רב.אני בן 28 מאובחן כסובל מהפרעת חרדה כללית מתמשכת, ובנוסף גם מהתקפי פאניקה שהחלו בשנתיים האחרונות.
    לאחר התחלת התקפי הפאניקה,הותחל טיפול תרופתי בציפראלקס עד 20 מג' אשר לא עזר ואף גרם להחמרה.
    התרופה הוחלפה לויאפקס XR במינון 225 מג' במשך כמה חודשים עם שיפור בתסמינים מצד אחד אך התגברות של חוסר שקט כתופעת לוואי.
    ביעוץ פסיכיאטרי נמסר לי התרופות ממשפחת ה-SSRI והויאפקס אינם מתאימים למצבי.
    לטענת הרופאה,הכדור המתאים ביותר למצבי הוא רמרון במינון 45 מ"ג.
    היא הנחתה אותי לקחת את הרמרון ולהמשיך עם הויאפקס XR במינון 225 מ"ג.
    לקחתי את השילוב 3 שבועות עם החמרה קשה ותחושות גופניות בלתי נסבלות.
    התחלתי להוריד את הויאפקס בהדרגה במגמה להשאר רק על הרמרון לפי ההמלצה המקורית של הפסיכיאטרית.
    האם הרמרון לבדו יכול לעשות את העבודה?
    איך מתגברים על תחושת התשישות בבוקר?
    איך יורדים בהדרגה מהויאפקס?זה בסדר לרדת ב-75 מ"ג כל שבועיים עד להפסקה מלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    וויאפקס XR ורמרון

הוספת תגובה

• וויאפקס XR ורמרון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/08/2011

נושא התשישות מרמרון אכן יכול להיות בעיה בקרב מספר מטופלים, פשוט יש להקפיד על שינה מספקת, קפה בבוקר, פעילות גופנית וכו'' , אין פתרון קסם, פרט להפחתת טיפול ואו שילוב ממריצים ואו מודפניל.
    לגבי הפחתת המינון, זה נושא אינדיבידואלי המחייב מעורבות רופא מטפל, אשר מכיר את הקליניקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתך לגבי ריספרדל
    אורי
    28/07/2011

שלום ד"ר,
    אשמח לדעת מה גישתך לגבי נטילת ריספרדל במינון נמוך (0.5 מ"ל) במשך תקופה ארוכה (חצי שנה) - האם עלולות להתפתח תופעות הלוואי הקשות שיש לתרופה הזו?

נתון רלוונטי הוא רמת הפרולקטין שלי אחרי כחודש-חודשיים בשימוש - 490 miu.

מה דעתך? אני לא רוצה לקחת שום סיכון של הפרעות בתפקוד המיני, צמיחת שדיים וכל יתר הדברים הנוראיים שהתרופה הזו עושה...

לקביעת תור
    סגירה
    דעתך לגבי ריספרדל

הוספת תגובה

• דעתך לגבי ריספרדל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/08/2011

במינון נמוך , התרופה בטוחה, יש לעקוב אחר תופעות לוואי, באם יש הפרעה ברמת PRL , יש צורך בבירור, הפחתה ואו הפסקה של הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה מחשיב 490 MIU

אורי
    02/08/2011

כחריגה משמעותית ברמת הPRL?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה מחשיב 490 MIU - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/08/2011

יש להתייעץ עם רופא משפחה בנדון, תחום ערכים שמקובל:
    PRL < 619 mIU/l in nonpregnant women,
    PRL < 430 mIU/l in postmenopausal women
    PRL < 375 mIU/l in men

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה