מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למיקטלשרון11/08/2011
שלום
האם לאחר ייצוב של מספר חודשים של ריספרידל ולמיקטל בעקבות מאניה דיפרסיה ניתן להפסיק את הריספרידל ולהשאר רק עם הלמיקטל?
האם ריספרידל יכול לגרום לדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה מפסיכאטר בנושא
שרון12/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011לא מומלץ להפסיק.
תלוי בנתונים הקלינים, לגבי דיכאון , ראי בשאלה הנוספת שלך
להסבר מפורט בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון14/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסומניה בזמן נטילת וולבוטריןדנה11/08/2011
לאחרונה התחלתי ליטול וולבוטרין על רקע דיכאון,בימים הראשונים לא היה נראה שהיתה תופעת לוואי מיוחדת,לאחר מספר ימים התחלתי להרגיש קושי להרדם,וגם שנרדמתי מצאתי את עצמי מתעוררת כמה פעמים במהלך הלילה,ופתאום באמצע הלילה לא יכולה להרדם שוב ...
האם זאת תופעה אופיינית לכדור?זה משהו זמני או שאני עלולה לחוות את זה במהלך כל תקופת הטיפול?כי לא אפשרי שאשן כל לילה כ"כ גרוע ואהיה במחסור של שעות שינה עקב הבעיה הזו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לענות?
גם רוצה14/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לענות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/08/2011וולבוטרין מזכיר פעילות של ממריץ,לכן יכול להשפיע על השינה. יש לקחת אותו בבוקר בלבד.
להתחיל במינון הנמוך ביותר ולעלות בהדרגה.
באם אין ברירה וחייבים להמשיך בוולבוטרין ( מצב דיכאון עמיד)
לפעמים יש צורך לשקול כדור שינה כתוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי המינון
סתיו15/08/2011המינון הנמוך ביותר זה 150 מ"ג - כדאי לחצות אותו לשניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעה על רספרידלשרון10/08/2011
אובחנתי כחולת מאניה דפרסיה לפני כמה חודשים לאחר מצב היפומני ומאניה שפרצה בעקבות ריטלין
אני מיוצבת כבר 4 חודשים עם ריספרידל ולמקיטל
קראתי שריספרידל חוסם סרטונין במוח ולכן אני שואלת שוב אם ריספרידל יכול לגרום לדכאון
אם אני אפסיק עכשיו את הריספרידל ואשאר רק עם הלמיקטל יכול להיות שארגיש טוב יותר?
יש סיכון שאחזור למצב היפומאני או שהלמיקטל מספיק בשביל לייצב אותי ואין יותר צורך ברספרדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל
שמוליק11/08/2011שלום לילך.
בעקרון, חולי מאניה-דיפרסיה מקבלים מייצב מצב רוח (במקרה שלך למיקטל). תרופה אנטי-פסיכוטית (ריספרדל) ניתנת כדי להקל על הסימפטומים של הפאזה המאנית.
הפסקת הריספרדל עלולה להביא למצב מאני, אך כבר כתבתי אין ספור פעמים באתר הזה את עמדתי בנוגע לתרופות האלה, וגם בתשובה לשאלתך הקודמת התייחסתי לכך, כך שאינני נרואה צורך לחזור על דבריי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל אשמח לקבל תשובה
שרון12/08/2011גם מפסיכאטר מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה על רספרידל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011היי !
רספירדל לא גורם לדיכאון, הפוך, יכול לעזור במצב עמיד של דיכאון קשה.
רספירדל חוסם את קולטן סרוטונין 2A במוח.
בדר'כ , כאשר סרוטונין נקשר את קולטן זה , מוביל לירידה ריכוז דופאמין באזור הספיציפי.
למזלנו , יש פחות קולטנים ל סרוטונין 2A באזור מזולימבי ( גרעין אקומבנס ) -הגרעין שאחראי על הנאה, התמכרות ופסיכוזה ( REWARD SYS ) , כך שהתרופה יחסית מורידה דופאמין ויעילה במצב פסיכוטי או מאני.
לעומת זאת , באזורים כמו האונה הקדמית , אזור מוטורי יש מספיק קולטנים של סרוטנין 2A , וחסימה של רספירדל, דואגת יחסית שריכוז הדופאמין לא יירד, זה עוזר לימנוע או להפחית תופעות לוואי מסוג EPS ( מוטוריות, שריריים, נוירולוגיות שמאפיין תרופות דור ראשון וישנות) וכן לשמור על המשך תיפקוד אקזקיוטיבי באזור האונה הקדמי ( PREFRONTAL DORSOLATERAL ) וכו'...
למי שמתעניין ויש אייפון, אני עומד להוציא תוכנות לאייפון לפי נושאים, פסיכוזה, מצב רוח, חרדה וכו''. חינם !! לפרטים באתר שלי בעתיד , כמו כן ניתן לפנות אלי במייל ולבקש עידכון כאשר אפרסם זאת.( רשימת תפוצה אישית )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לי ? האם נתקלתם בזה?מישהי10/08/2011
אני בחורה מלאת שמחת חיים יש לי מלא חברים כסף משפחה תומכת מטיילת נוסעת רואה עולם ויש לי אחלה עבודה ויודעת מאוד לשמוח בחלקי ולא לקטר ולא להתלונן.
לפני מספר חודשים התחילו לי תחושות שמתגברות והופכות להיות קשות יותר
כמו למשל תחושה קשה כאילו חרב עולמי והלב והראש כבדים מאוד ומקשים לי את ההליכה ופתאום יש רגש של דכאון כאילו אני במצב נפשי קשה מאוד ללא סיבה באמת שללא סיבה ובטח לא באותו רגע שזה קורה או תחושה שיש איזשהיא רוח/אנרגיה/נשמה בתוך הגוף שמנסה לצאת מהגוף ע"י ריחוף מועצם כלפיי מעלה כאילו משהו מנסה לצאת דרך הראש או תחושה כאילו מתיישבים לי על הראש וזה מלווה בדכאון עמוק מאוד מאוד
האם חטפתי קרינה ? מה זה הדברים האלו
אני רוצה לומר שזה מתגבר במיוחד שאני מסתובבת לבד בדרך לקניון/בים/בפארק זה כאילו מנתק אותי מהסביבה ומקשה עליי את ההליכה כאילו משהו דוחף אותי כלפי מעלה לפעמים כלפיי מטה לפעמים לצדדים ולא נותן לשחרר אותי
היום הייתי בשוק המנהל שלי אומר לי קיבלת קביעות ויש לך תופסת במשכורת ואני מתחילה להיות בדכאון נוראי ותחושה של עלבון בפנים והיה עוד מקרה שמישהו חמוד התחיל איתי ונכנסתי לריחוף והרגשתי דכאון באזור הלב .
כלומר אין קשר בכלל לסיטואציות . מה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עליי ? אני סובלת מאוד.
מישהי11/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשהי שדילגו עליה
ענת13/08/2011מההודעה המקסימה שכתבת את נשמעת מאוד יצירתית ורגישה, אני ממליצה לך ללכת קודם לטיפול פסיכולוגי לדבר עם מישהו על מה שאת מרגישה, יכול להיות שאת צריכה לעשות כמה שינויים בחיים, ולהגיע לכמה תובנות בכדי להתקדם
אני לא ממליצה ישר לקחת תרופות נגד דיכאון כל כך מהר, יש עוד כמה דרכים לטפל בדיכדוך שאת מרגישה ספורט שינויים בתזונה , שיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשהי שדילגו עליה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011את מתארת מצב היכול להתאים למספר תסמונות, על מנת לקבל תשובה מקצועית, יש צורך בבדיקה על ידי איש מקצוע.( פסיכולוג קליני או פסיכיאטר)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חרדות נעלמות לבד?
מישהי14/08/2011האם ניתן להעלים אותם ללא כדורים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותנועה10/08/2011
התחלתי ליטול לוסטרל עקב חרדות קשות ,התחלתי בהדרגה מ25 מ"ג,אתמול לקחתי כדור אחד של 50 מ"ג ועלי לקחת עוד יומיים ולאחר מכן כנראה לעבור ל100 מ"ג.
בנתיים עד השפעת התרופה אני לוקחת כדור ואבן ליום והרופא אמר שאפשר גם שתיים ליום.
יש לי בחילות ואי נוחות בבטן.
האם הנטילה בהדרגה נכונה והאם אפשר ליטול חודש ימים ואבן אחד או שתיים כי הרי זה ממכר,איך אפטר אח"כ מהשפעת הכדור או שיש משהו אחר מומלץ יותר עד להשפעת הלוסטרל.
האם הלוסטרל גורם לתופעות אלו והאם צריך להפסיק עקב כך.
עלי לציין שהיו לי לפני זה בחילות אך לא אי נוחות בבטן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/08/2011יש לעלות בהדרגה ויותר לאט, לקחת לאחר אוכל, להתייעץ עם רופא מטפל לגבי ואבן ( עדיף להפסיק כמה שיותר מהר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף לי מאדספיר09/08/2011
שלום ותודה מראש.
אני לוקחת אסטו כ8 חודשים בלי תופעות לוואי ברוך ה' (למעט קצת עייפות)
אתמול והיום היה צום ט' באב, צמתי ולכן לא לקחתי היום בזמן כדור.
מיד אחרי ששברתי את הצום עם אוכל ושתיה לקחתי כדור, לאחר שעה התחלתי להרגיש נורא רעה, קושי בנשימה,לא יציבה ושילשולים. רציתי לדעת אם יש קשר בין נטילת התרופה לאחר צום או שזה סתם קרה מאכילה מרובה?
חשוב לי מאד לקבל תשובה ולהיות מוכנה לקראת יום כיפור.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף לי מאד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/08/2011באם לקחתה על בטן ריקה הגיוני.
בכל מקרה ייתכן קשר בין צום ובין שינוי ברמה קיצונית של התרופה בדם ותופעות לוואי.
להקפיד מרווח 24 שעות בין כדור לכדור, לקחת לאחר אוכל בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון09/08/2011
מה התרופה המתאימה ביותר להפרעות בחשיבה כמו בלוקינג הפרעה באסוציאציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/08/2011את מתארת חלק מסימנים של סכיזופרניה, השאלה מה האבחנה? באם מדובר בהפרעה פסיכוטית - כמובן מומלץ נוגדי פסיכוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירון09/08/2011
שלום.אני מטופל בערך כחודשיים בכדורים נגד דיכאון רציתי לשאול האם עישון סיגריות במהלך הטיפול מפריע בצורה כל שהיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/08/2011לא אמור לפגוע באופן כללי, אך ההמלצה כמובן להיגמל ולהפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדלשרון09/08/2011
שלום
האם רספרדל עלול לגרום לדכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל
שמוליק10/08/2011כן בהחלט!!!
הריספרדל גורם לעייפות נוראית.
העייפות עלולה לגרום לדיכאון; במיוחד לאנשים שרוצים לעשות עם עצמם משהו והעייפות הנוראית הזו אינה מאפשרת.
לי אישית היה דיכאון כתוצאה מהעייפות הזו, שהיא כאמור תופעת לוואי של הריספרדל.
הבעייה היא שאמרו לי שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה", והדיכאון הוא "דיכאון פוסט פסיכוטי", ונתנו לי כדרים נגודי דיכאון, שכמובן שלא עזרו...
אחרי שהפסקתי את הריספרדל (כמובן בהדרגה), גם העייפות וכמובן שגם הדיכאון חלפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס-טיפול תרופתייאיר09/08/2011
שלום רב.
אני בן 28 ובשל סבל מחרדה חברתית פניתי לרופאת המשפחה לפני כ-4 שנים לקבלת יעוץ וטיפול.לאחר שיחה מעמיקה עם הרופאה,הסכמתי לנסות טיפול בתרופה REMOTIV.
במקביל ל-REMOTIV, הרופאה רשמה לי למשך שבועיים כדורי קלונקס במינון 0.5 מ"ג עד הרמוטיב יתחיל את פעולתו.
את הקלונקס לקחתי שבועיים רצוף, ואת הרמוטיב כחודשיים רצוף ללא כל הטבה ואף החמרה בתחושות כמו סחרחורת,הגברת חרדה כללית ונשימה מהירה,קפיצות שרירים לא רצוניות.
הטיפול הופסק ומאז אני סובל ממצב חרדתי מתמשך הכולל פסיקולציות ואי שקט חזק.
פניתי ליעוץ פסיכיאטרי והומלץ על התחלת טיפול תרופתי בציפראלקס.
התרופה לא עזרה לתחושת החרדה החריפה.
הועברתי לויאפקס XR עד מינון 225 מ"ג שוב ללא שיפור מספק.
הפסיכיאטר המטפל ממליץ: לאחר חוסר תגובה טובה לטיפול התרופתי המקובל, יש להפסיקו להתחיל טיפול בכדורי קלונקס במינון 0.5 עד 1 מ"ג.
איך אוכל בעתיד להפסיק טיפול בקלונקס אם הוא ממכר?
אגב-הפסיכיאטר אמר שאין לי מה לחשוש כי אני לא שייך לקבוצת האנשים הנוטים להתמכר.
אשמח לשמוע את דעת רופא הפורום.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס-טיפול תרופתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/08/2011קלונקס במינון מעל 2 - 4 מ''ג ליום, לאורך 3 חודשים יוביל להתמכרות אצל רוב המשתמשים. שינוי המינון והתקופה והתמכרות מהווה משתנה אינדיבידואלי.
גמילה מקלונקס אפשרית בעזרת טיפול מתאים ותוכנית מסודרת.,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת טפטוף בגב הראשאורי הבורי08/08/2011
אני הלכתי ובמשך 10 15 שניות הרגשתי טפטוף על גב הראש למרות שהוא יבש לא עברתי אף ניתוח בראש אז מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת טפטוף בגב הראש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/08/2011חד פעמי ? ממתי ? מה זה גורם ?
אם חד פעמי - פשוט לישכוח מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ציפרלקס בחודש תשיעידליה08/08/2011
שלום רב,
אני לוקחת ציפרלקס כחודשיים מתחילת חודש שביעי עקב חרדות קשות.
כיום אני בתחילת חודש תשיעי וחשה בטוב.
אני מעוניינת להפסיק בעוד מספר ימים את הטיפול מכיוון שאני רוצה להניק ובנוסף, חוששת מתופעות גמילה אצל התינוק.
האם ניתן להפסיק לאחר חודשיים במידה ואני מרגישה טוב כעת?
האם התרופה בטוחה בהנקה?
אשמח לתשובה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס והיריון
ורד09/08/2011מי המליץ לך על הטיפול? האם לא פחדת בהיריון לקחת ציפרלקס? אני בטיפולי פוריות ועקב הכשלונות אני בדכאון ואני מפחדת לקחת כדורים נוגדי דכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס והיריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/08/2011צריך לישקול תועלת מול סיכון.
הפסקה לפני הלידה , יכולה להוביל לתגובה קשה לאחר הלידה ( במיוחד שיש ירידה באסטרוגן באופן טבעי )- גם כך שכיח דיכדוך אצל נשים ללא טיפול , POST PARTUM BLUES .
לגבי הנקה , כלל האצבע , מה שהאם נוטלת מגיע גם לתינוק, המלצה לא להניק, אך יש הממלצים להמשיך להניק למרות התרופה, אני אישית לא ממליץ זאת. ממליץ להתיעץ בנדון עם רופא מטפל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל+גאבארחל08/08/2011
אני לוקחת רסיטל 10 מ"ג ולמיקטל 200 מ"ג ועדיין יש לי חרדות אני לא רוצה להעלות את הרסיטל כי הן גורמות לי ירידה בחשק המיני.
שאלתי היא האם ניתן לשלב את הגאבא יחד עם התרופות שאני לוקחת?
תודה רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל+גאבא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/08/2011תיאורתית כן, אך יש צורך במעקב רופא מטפל, אסור להגזים בכמויות, יש לבדוק את החומר המצוי וכו'.. דורש זהירות !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על וולבוטריןתומר08/08/2011
1.רציתי לדעת האם מומלץ לקחת אותו בבוקר עם האוכל?
2.אם אני נוטל מולטי ויטמין ותוספים מסוימים ואני לוקח אותם בבוקר עם האוכל,צריך להפריד אותם ולקחת אותם בארוחה אחרת או שאפשר לקחת אותם בארוחת בוקר שלוקחים את הוולבטרין?
3.רציתי לדעת אם יש בעיה אם פעילות גופנית אחרי נטילת וולבוטרין?שהייתי לוקח ריטלין תמיד נמנעתי מפעילות גופנית כי הקצב לב שלי היה עולה מהר מכל מאמץ קטן,האם זה תקף גם לגבי וולבוטרין?חייב לעשות את הפעילות לפני נטילת הכדור?
4.תוך כמה זמן הכדור אמור להשפיע ולראות ממנו תוצאות?
5.קראתי שאסור לשתות אלכוהול בזמן הטיפול בתרופה,האם באירועים חריגים,אי אפשר לשתות כוס-שתיים ולהנות עם החבר'ה או שמתכוונים רק למי ששותה אלכוהול באופן קבוע שיפסיק?
תודה רבה מראש על תשומת הלב ועל מתן העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לתומר
טל08/08/2011היי, מתי התחלת לקחת את הוולבוטרן?
אתה לוקח אותו כנוגד דיכאון?
שמעתי שאין לו בכלל תופעות לוואי, בגלל זה נתנו לך אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לתומר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/08/2011עדיף בבוקר, לא לאלכוהול וסמים, פעילות גופנית מותר באם אין תופעות לוואי לבביות( דופק מהיר, שינוי בלחץ הדם), לגבי הוויטאמינים, עדיף להפריד באם יש בחילות או תופעות אחרות שמפריעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת
גם רוצה14/08/2011לגבי אלכוהול - לא ממש ענית.
האם מותר לשתות כוס אלכוהול אחת פעם-פעמיים בשבוע במקביל לנטילת וולבוטרן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לענות לגבי אלכוהול+וו
גם רוצה15/08/2011האם מותר לשתות פעם-פעמיים בשבוע כוס אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלנועה08/08/2011
התחלתי ליטול לוסטראל בהדרגה והפסיכיאטר אמר שאוכל לקחת כדור ואבן או שתיים עד שהלוסטרל ישפיע.
האם מותר לשלב והאם הלוסטרל יכול לגרום בימים הראשונים לכאבי בטן ובחילות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/08/2011אפשר לשלב בהחלט
והלוסטרל יכולה לגרום לבחילות וכאבי בטן בימים הראשונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)