מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר להפרעה לקליטת הריוןנטלי25/07/2011
שלום רב ברצוני לשאול על הכדור צפרלקס 10 מג
אני ובעלי מנסים להביא ילד לעולם ואני לא נקלטת להריון
האם יש קשר כלשהו לכדור האם הוא מונע הריון ?
אשמח לדעת בהקדם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
דניק25/07/2011לי נשמע יותר הגיוני ללכת לגניקולוג ולבדוק את העניין שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה חשבתי שמדובר בפרוזק.. אבל..
דניק25/07/2011בעקרון לפי מאמרים כל הכדורים האנטי-דיכאוניים יכולים לגרום לאותו הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר להפרעה לקליטת הריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011לא תופעה ידועה ושכיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין אחרי טיפול בציפרלקס..דניאלה25/07/2011
היי, אני בת 26.
טופלתי בציפרלקס במשך שלושה חודשים בערך וזה היה לפני שנה.
האם כיום אני יכולה להשתמש בריטלין? הבנתי שזה אסור למי שסבל/ סובל מחרדה..
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דניאלה
אסתר26/07/2011תנסי לקבוע תור במכון דרך מהות שנמצאים בסמינר הקיבוצים, היות ויש להם גם קבוצות וגם סדנאות הם יוכלו לעזור לך למצוא את הטיפול הנכון וגם לטפל בחרדות, האם את מטופלת לגביי החרדות? חשוב שלא תזניחי את הטיפול בריטלין שכן הסמיפטומים של הפרעת הקשב פשוט יחזרו בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. תשובה:
דניאלה26/07/2011אף פעם לא סבלתי מחרדות ברוך השם, רק לפני שנה בערך כשעמדתי לפני מבחן ממש רציני וגדול וחשתי צורך להרגיע את עמצי אז נטלתי ציפרלקס למשך חודשיים.
כיום אני שוב לפני מבחן גדול ולא מצליחה להתרכז וכל דבר קטן מסיח את דעתי ואני בקושי לומדת אליו.. השאלה אם מותר לי לקחת ריטלין כיום כשעברי ההסטורי מראה שכן סבלתי מחרדה כלשהי והיא טופלה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. תשובה: - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011יש לברר מה האינדיקציה לשימוש בריטלין, ניתן לפעמים להשתמש באדרונקס תקופה קצרה, יותר בטוח ועושה את העבודה לפעמים.
בכל מקרה יש להתייעץ עם פסיכיאטר ולשקול תועלת מול סיכון, בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת לוריוון ומעבר למודלאלי24/07/2011
היי אני בחור בן 30
לפני כחודשיים לקחתי תרופה שעשתה לי הרגשה רעה וקיבלתי התקפי חרדה ניתנו לי כדורי לוריוון ואני כבר חודשיים לוקח אותם במינון של כדורים ליום ולא מצליח להפסיק כל פעם שאני מנסה לרדת במינון מופיעות לי חרדות ולחץ חזק.
הלכתי לפסיכאטר שלי והוא אמר לי שזה פשוט התופעות גמילה של הלוריוון ונתן לי כדור בשם מודל לקחת 100 מג ביום וזה יעזור לי להיגמל מהלוריוון בקלות.
הוא אומר שאני יפסיק לקחת את הלוריוון לגמריי ויתחיל רק את המודל?
האם זה טיפול טוב האם זה יעזור לי להתמודד ביותר קלות עם תופעות הגמילה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
דניק24/07/2011בעקבות איזו סיבה התחלת לקחת כדורים בכלל?
כלומר מה גורם לך לחרדות וללחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלי24/07/2011נתנו לי תרופה הומאופתית שעשתה לי שבוע נוראי של סחרחורות ודופק גבוהה ותחושת עילפון ולא הבינו מה קורה איתי אמרו לי זה התקפי חרדה משהו שלא סבלתי ממנו מעולם ולבסוף זה התברר כתוצאה מהחומר הזה שכנראה אני רגיש אליו.
ואז מה שקרה שהמשכתי לקחת את הלוריוון מפחד שתחזור לי ההרגשה הנוראית הזאת ופשוט התמכרתי ולא מצליח להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחזור עוד קצת לאחור
דניק24/07/2011ותגיד לי למה נתנו לך תרופה הומופאטית?
סתם ככה לא הולכים להומופאט אלא אם כן משהו הפריע לך.
אז הפריע לך מה הייתה הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלי25/07/2011אני סובל מהתקררויות חוזרות מערכת חיסונית חלשה
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין על מה.
דניק25/07/2011אין על מה.
תראה איני רופא בשום מובן אבל מניסיון אישי ומקריאה מרובה והגיון(שחבל שלא היה לי קודם)בוא אני אגיד לך מה אני חושב שיקרה אם תתחיל לקחת את כדור המודל.הפסיכיאטר יגיד לך לקחת את המודל במינון נמוך(או גבוה תלויי עד כמה תתלונן)אוליי במשך זמן מה תרגיש בסדר אבל בסופו של דבר אתה תחזור אליו ותגיד לו:"דוקטור יש לי שוב חרדות וגם תופעות לוואי מהכדור" אז הוא יעלה לך את המינון עוד יותר..ואז שוב תחזור ואז הוא יחליף לך את הכדור בכדורים כי עכשיו חוץ מחרדות יהיו לך עוד בעיות שהכדור יצר ואז אתה הופך למטופל לכל החיים ואתה לא רוצה להגיע למצב כזה.
אני חושב שכדי שתמצא דרכים אחרות כדי לטפל בחרדות שלך.
עדיף לנסות כל דבר לפני שאתה לוקח תרופות(במיוחד פסיכיאטריות).
נסה דברים כמו יוגה,מדיטציה,תאכל בריא,תעשה ספורט ויש עוד המון המון שלא עולים לי כרגע לראש כי אני עייף וכבר מת ללכת לישון חח.
זו דעתי ורק תדע שכל האינטרס שלי הוא למנוע ממך סבל,זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מה שאמרת טוב ויפה
אלי26/07/2011אבל להיגמל מכדורי הרגעה זה אחד הדברים הקשים שיש וברגע שאת מפסיק לקחת אתה מקבל חרדות ועצבים וזה בעצם תסמיני גמילה עד שהמערכת עצבים שלך חוזרת לעצמה זה סיפור מטיש ואני לא יודע איך לצאת מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםליאת24/07/2011
אם אכן בתי סובלת מתת תזונה יש טיפול לזה?
והאם יקחו לי אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה היא לא אוכלת?
דניק24/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליאת25/07/2011מכיון שהיה לי שבוע מאוד קשה שהייתי תחת השפעה של כדורים שהיו רק מרדימים אותי ואני מפחדת שיקרה משהו לילדה שלי מה עלי לעשות אני גם במצב לא טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר
הדר25/07/2011משהו פה קצת מוזר..
את אומרת שאת לא מאכילה אותה כי את סובלת ואח"כ את שואלת אם יש טיפול לזה שהבת שלך לא אוכלת?!
כן יש!תאכילי אותה!כאילו את רצינית?ואם את לא מסוגלת להאכיל אותה תגידי לסובבים אותך(אלה שאכפת להם ממך)שיעזרו לך לטפל בה כי את במצב קשה.
ובאשר למצב שלך למה את סובלת מדכאון בכלל?מה הקפיץ את הדכאון לחיים שלך(תמיד יש טריגר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/07/2011יש צורך לערב גורמים רפואים או גורמי רווחה, יש לדאוג קודם כל לשלום הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואיתבני24/07/2011
אני בן 21 אני מטופל אצל פסכיאטר שנתים בעריך
אני רוצה לגשת לועדה רפאוית הפסכיאטר שלי אומר
שאני יקבל 50% 60% האם הוא יודע פחות או יותר על האחוזים שאני יקבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לוועדה רפואית
שמואל24/07/2011שאלת שאלה קצת שטותית,אבל כנראה שאתה לא מבין בזה,אם הפסיכיאטר שלך אמר לך שהאילה האחוזי נכות שתקבל אל תדאג הוא יודע מה הוא אומר,גם לי היה כזה דבר ומה שהו אמר זה מה שיצא לי.
שיהיה לך בהצלחה בוועדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםליאת23/07/2011
אני בת 25 ילדתי לפני 5 חודשים ואני סובלת מדיכאון מאוד קשה אין לי תאבון ואני לא אוכלת ולא שותה מאוד חלשה וגם מקיאה אני מפחדת שאני לא יצא מה מצב הזה בנוסף לכל זה קרה לי ששבוע אחד לא יכולתי לטפל בילדה ולאכיל אותה מכיון שהייתי מאוד חלשה ועם סחרחורות הייתי לבד לא היה איתי אף אחד אני מפחדת שילדתי סובלת מתת תזונה ושיקחו לי אותה ויכניסו אותי לכלא מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי24/07/2011עלייך לפנות בהקדם לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש כמו פסיכולוג או פסיכיאטר לצורך הערכה והתאמת טיפול מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי,ליאת, תפני לעזרה מהר!
A26/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - האם אפשר לחתוך לחצי ריטליןיערה23/07/2011
שלום
קניתי ריטלין 10 מג, עשה לי קצת כאב ראש (אני עדיין לא בטוחה אם זה בגלל החום והיובש במזג אויר או בגלל הכדור), בכל מקרה אני מעוניינת לנסות לקחת 5 מג.
האם אני יכולה לחתוך את הכדור לחצי?
אין שם קו חצי על הכדור, למיטב זכרוני, ולכן אני שואלת אם מותר.
אני רוצה לנסות לקחת 5 מג, ולראות אם זה מספיק לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - האם אפשר לחתוך לחצי ריטלין - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי24/07/2011התשובה - חיובית אפשר לחתוך ריטלין רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפדרהרותי23/07/2011
בני בן 21 עבר התקף פסיכותי במהלך שרותו בצהל. אושפז כחודש וחצי במחלקה
פסיכיאטרית, שוחרר מהמחלקה עם המשך טיפול של זיפרקסה החליט על דעת עצמו
להפסיק עם התרופה ולאחר כשמונה חודשים נתקף בהתקף חוזר. שוב אושפז כחודש
ימים ושוחרר עם המשך טיפול בכפיה של זריקת זיפדרה 300 מ''ג כל שבועיים ליפני
כשלושה ימים קיבל זריקה פעם שניה ועכשיו הוא אומר שהוא קצת מבולבל וקשה לו
להגיע להחלטות יומיות כמו אם רוצה להתקלח או לא אם רוצה לאכול או לא אם רוצה
להיפגש עם חברים או לא ועוד כהנה וכהנה נושאים במשך היום
ואני שואלת אם תופעות אלה הם של זריקת הזיפדרה?
ואשמח אם תאמר לי אלו הן תופעות הלוואי של תרופה זו
ארצה גם לשאול היכן אפשר לקרוא חומר על הזיפדרה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפדרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/07/2011יש קושי לקבוע באופן חד משמעי, ייתכן והתרופה תורמת לכך, יש לברר זאת מול רופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאןאור22/07/2011
שלום, בן דודי בן 38, סובל מאו סי די וחרדות. לפני מס' חודשים הפסיכיאטר שלו המליץ על טיפול בכדורי פרפנאן וויפאקס. הוא לוקח כדור אחד של פרפנאן וכדור אחד של וייפאקס מדי יום. הוא מתלונן על עייפות יתר שנמשכת כל היום, הוא אף טוען כי נרדם באמצע היום וכן אין לו תיאבון לאכול והוא ירד במשקל בצורה משמעותית (כ 10 ק"ג) והוא שוקל היום 70 ק"ג וגובהו 1.70.
התופעות הללו מלוות בחוסר חשק לבלות/לצאת מהבית לפעילות שמעבר לעבודה, עייפות כרונית וכל זה משפיע כמובן על התפקוד שלו.
האם תופעות אלו מוכרות?
האם יש כדורים אחרים שמומלצים ללא תופעות הלוואי הללו?
אשמח לקבל ייעוץ לגבי טיפול אחר שלא כרוך בטיפול תרופתי על מנת לטפל בנושא החרדות ואו סי די.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/07/2011יש לברר את נושא הטיפול, בירור לחץ הדם, תופעות לוואי, יש לשקול להפסיק פרפאנן במקרים מסויימים, יש לברר זאת מול רופא המטפל אשר מכיר את הקליניקה טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנאן
שמוליק24/07/2011שלום אור.
העייפות היא תופעת לוואי מוכרת של תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל, ושל פרפנאן בפרט.
אני לקחתי תרופות כאלה, קיבלתי בין היתר גם פרפנאן, ואין ספור פעמים החליפטו לי את התרופה, והעייפות הבלתי נסבלת נמשכה...
הרופאים אמרו שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה.
בסופו של דבר, זרקתי את התרופות האלה, וחזרתי לתפקד. כיום אני עובד במשרה מלאה.
אני מציע לזרוק את התרופה הזו, ולא לפחד מהאיומים של הפסיכאטרים שהוא עלול לקבל התקף פסיכוטי נוסף. עצם הפחד, יכול לגרום לכך, וחוץ מזה, בין כך ובין כך החיים בזבל, אז מה כבר יש להפסיד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן לקיחת אנפרנילשמעון22/07/2011
שלום וברכה,
עקב הפרעת חרדה אני נוטל 150 מ"ג אנפרניל במשך מספר חודשים, באמת חל שיפור עצום.
אני נוטל את הכדור בלילה לפני השינה.
שמעתי שמכיוון שהכדור פועל על הסרוטונין הוא מפריע לשינה ולכן עדיף לקחת אותו בבוקר.
אכן יש לי קשיי הרדמות.
מה הנכון פה? האם יש קשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן לקיחת אנפרניל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/07/2011לא מדויק, נושא סרוטונין פוגע אולי בהתחלה, אנאפרניל יכול לגרום לישנוניות אצל חלק, יש לברר את בעיית השינה ולטפל בהתאם, לברר את נושא הייגינה של השינה( לא לאכול אחר 19 , לא לשתות קפה או אלכוהול, חדר חשוך ומאוורר, הקפדה לשון בשעות קבועות ולקום בשעות קבועות - קמים פתוח חלונות - להאיר... וכו..)
יש לשקול תוספות לשינה, כגון: טראזודיל , ממשפחת נוגדי דיכאון, במנגנון אחר, תורם לשינה וביטול חלק מתופעות הלוואי של SSRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהל אחרי לקיחת אסיולמישהו22/07/2011
לקחתי כדור בודד של אסיול 5 מ"ג
כמה זמן אח"כ מותר אלכוהול בכמות של 2 בירות וכוס וויסקי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהל אחרי לקיחת אסיול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/07/2011אסור !!!
אין הנחות , אסור לערבב כדורים ממשפחת בנזודיאזפינים ואלכוהול, סכנה להרעלת אלכוהול ואף מוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהל אחרי לקיחת אסיול - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי24/07/2011באופן כללי, התרופה נשארת בדם עד 24 שעות עם השפעה כלשהי. לא מומלץ בפרק זמן זה לערבב, ובכלל לא מומלץ לערבב באופן קבוע אלכוהול ותרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
מישהו26/07/2011מותר או אסור 24 שעות או מה ? אני מבולבל.
לא שאלתי לערבב ביחד . אלא כמה זמן יש לחכות עד שמותר.
שאלתי על אסיול , ואני שואל על כל תרופה ממשפחת הבונדיאפזם וכד' כמה זמן יש לחכות עד שניתן לשתות אלכוהול ללא חשש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת edronaxגאראן21/07/2011
למה מיועדת תרופת edronax ומה תופעות לואי שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת edronax - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/07/2011אדרונקס מעלה נוראדרנלין, NRI , חוסמת ספיגה חוזרת לתא של נוראדרנלין ובכך מעלה את הריכוז במח.
אדרונקס תרופה נוגדת דיכאון, יעילה במצבים של עייפות וחולשה, קושי בריכוז, יכול לשפר תפקוד מיני, יכול לתרום במצבי הפרעת קשב וריכוז וכן לשפר סימנים שליליים בסכיזופרניה ( חוסר מוטיבציה, העדר רצייה, מצב רוח ירוד.. וכו'..)
תופעות לוואי : עלייה בלחץ הדם, תופעות עקיפות של יובש בפה , קושי בהטלת שתן וכו''
תופעות לוואי אינדיבדואליות וחולפות, לחץ הדם מחייב מעקב בהתחלה ולאחר כל שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס והזעהעדן21/07/2011
שלום. אני נוטל כבר כ4 חודשים ציפרלקס במינון של 20 מ"ג מידי יום.
לקחתי גם חודשיים וחצי סימבלטה במינון של 30 מ"ג והפסקתי לפני שבועיים בדיוק, מאחר והיו טשטוש בראייה והזעה משמעותיים שאני והפסיכיאטר סברנו שזה מהשילוב בין שתי התרופות (ציפרלקס וסימבלטה).
הטשטוש עדיין נותר וגם ההזעה המוגברת. TSH יצא 6.29 (כך שאני לא אמור להרגיש סימפטומים קיצוניים של תת או יתר פעילות בלוטת המגן)
גובה משקל דופק לחץ דם ואק"ג תקינים, גם כימיה של הדם והכל תקין.
יש מספיק ברזל (אמנם חסר FERRITIN אבל בIRON הכל בסדר והרופא משפחה אמר שזה בסדר).
ההזעה המוגברת היא באיזור הפנים בעיקר, וגם בגב ובבטן בקווים של החזה.
אין הזעה מוגברת כלל בידיים או ברגליים.
ממה הדבר נובע? האם מסטרס? האם מהציפרלקס? (הפסקתי סימבלטה להזכירך)
אני נותן עוד איזה שבוע שבועיים לת.גמילה של הסימבלטה לעבור סופית (דולוקסטין גם ככה כבר לא בדם שלי)
האם ייתכן שזה מהציפרלקס? ולא התגברתי?
מה עושים במידה והטשטוש בראייה וההזעה המוגברת הם תוצאה של ציפרלקס ואכן לא התגברתי על הת.לוואי הללו? האם להוריד מינון? לשנות תרופה?
איך ניתן לדעת שזה מזה? לפני השימוש בתרופה (כלומר לפני ארבעה חודשים) לא היה קיץ כזה וחום ולחות כאלו, מצד שני אני גם לא זוכר אם הזעתי והאם ככה. לא יודע כבר..
אבקש עזרה ותשובה.
תודה רבה רבה
עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקתי סימבלטה ב4.7
עדן21/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס והזעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/07/2011הזעה יכולה להיות משנית לתרופות SSRI , ניתן לשקול להחליף לתרופה אחרת, כגון: MIRO , מנגנון פעולה אחר, יש להתייעץ עם רופא מטפל ולשלול גורמים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ושילוב עם ויטמינים וגלולות למניעת הריוןד``ר יונתן דוידאור21/07/2011
שלום,
החלטתי אחרי הרבה התלבטויות להתחיל טיפול בציפרלקס בימים הקרובים, לפני שאני מתחילה ברצוני לשאול כמה שאלות שלא קיבלתי מהרופא,
1- האם ניתן לשלב את הציפרלקס בתרופות-
גלולות למניעת הריון, ויטמין B-12' ואופטלגין או כל משכך כאבים?
והאם ניתן לקחת במקביל לטיפול תרופות הרגעה כמו נרבן, ורסקיו?
2- מהן התופעות לוואי הנפוצות שיש בתחילת הטיפול האם זה ממש בלתי נסבל, כי קראתי פה תגובות מאוד מלחיצות של אנשים על הציפרלקס שיש בהתחלה הגברה של החרדה, מחשבות אובדניות, תגובות גופניות קיצוניות, זה מאוד מלחיץ ומרתיע אותי להתחיל בטיפול למרות שהחלטתי להתחיל.וגם דיברתי עם אדם בעבודה שלקח ואמר שלא הרגיש כלום. אז אני כבר לא יודעת מה לחשוב.
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/07/2011ניתן לשלב, יש להתייעץ עם רופא מטפל בכל מקרה, אשר מכיר טוב את ההיסטוריה הרפואית.
תופעות לוואי צפויות: כאב ראש, בחילות, כאבי בטן שילשולים, הפרעות שינה , החמרה בחרדה ואי שקט.
מה עושים להפחית ?
מתחילים בחצי כדור, מעלים לאט לפי התגובה הקלינית
נוטלים לאחר אוכל - בטן מלאה
שתיה , תוספות כדורי הרגעה במקרי הצורך..
התופעות לוואי חולפות בדר'כ במהלך הזמן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא פרטיlilosh25021/07/2011
מישהו מכיר פסיכיאטר פרטי טוב באזור הצפון? (אזור צפת, ראש פינה)
פסיכאטר שעובד עם קופת חולים כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא פרטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/07/2011תנסי לחפש ד''ר רוני ומוש
ומוש ד"ר רוני
| פסיכיאטרים
השרון 17/6 נהריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)