מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף- לד"ר יונתןר08/08/2011
שלום ד"ר אחי חולה במחלת הסכיזופרניה וOCD נוטל לאפונקס 650 ללא הטבה נתנו לו צח רוטה וזה המריץ אותו יכול להיות שהשילוב לא מתאים אשמח לתשובה דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- לד"ר יונתן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/08/2011אתה מתכוון לצמח הרוטה, אני לא מומחה בצמחים, לדעתי אם לא מבשלים ובולעים יכול לעשות תופעות לוואי, עדיף לשימוש חיצוני בלבד, ייתכן והחמיר את המצב הנ''ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי תחסכו לי טיפול,אנא קראו..יוני07/08/2011
אני אנסה להיות קצר ככל האפשר כי אני רואה שיש לכם פה לא מעט שאלות
רק בבקשה תתיחסו למילים שאני אומר באופן מדוייק כי אני אחסוך עשרות משפטי עצב במילים בודדות ככל הניתן.
אז ככה,בן 27 וחצי.
עד לפני שנה-בחור נורמטיבי ושמח,שנראה טוב מאוד באופן יחסי ורגיל להיות כזה.
לפני שנה וחצי התחיל תהליך של הלבנת שיער,מהיר באופן קיצוני,רק מלפני שנה זה כבר הגיע למצב שאני פשוט לא יכלתי להתמודד איתו.ומאז ההלבנה ממשיכה והולכת בקצב שאני לא מכיר.פתרון-אין לצערי לכן צריך לשנות משהו בראש.
עכשיו רק אסביר למה רציתי שתיהיו מדוייקים איתי,כי שאני אומר שמאז נהרסו לי החיים,אז זו לגמרי הכוונה.כל בוקר אני קם בדיכאון אדיר למראה,כאילו משהו אולי ישתנה,ושואל איך זה קרה לי.אני מרגיש כמו בתוך סיוט כזה שעוד לא התעוררתי ממנו.אני לא מאמין שזה קרה דווקא לי.
משמעות הרס החיים?בקושי יוצא מהבית,אם כבר אז עדיף בחושך.נדפקו לי הלימודים,שלא לדבר על זה שאני לא יוצא עם בחורות מאז.הרבה יותר עצוב,ולא מתפתח לשום כיוון חוץ מקריאה חולנית באינטרנט.
כל היום אני רק עסוק בנושא הזה,למה זה קרה לי,ונסיונות נואשים של לילות שלמים מול האינטרנט אולי יש אפשרות לפתור את הבעיה.(אני יודע שישר קופץ לכם לראש צבע לשיער,אבל זה חלק מהשאלה שלי).
בכל מקרה,אני מרגיש ממש נבגד,אני יודע שזה קרוב לBDD אך הבעיה היא שהבעיה אכן אמיתי,השיער שלי כרגע 30 אחוז לבן,מרחוק זה עוד נראה בסדר,מקרוב לא משהו,ומקרוב באור פלורסנט אני אפילו לא מסוגל להביט על זה.
מבחינתי,זו ממש תחושה של אובדן,לא הייתי עצוב ככה מימי חיי.איבדתי את ה"כח" שלי,את ה"צעירות".והעצוב ביותר כאן שזו בעיה הרבה יותר נדירה מהקרחה בגיל הזה.בגילי כמעט ואני לא רואה אנשים עם כמות שיער לבנה כזאת,וכאמור זה מחמיר בקצב מפחיד ככה שאם אני מתרגל למצב המסויים הזה אני תוך כמה חודשים עובר למצב עם יותר ויותר שיער לבן.זה לא נגמר.
עכשיו,יש פתרון "קסם" שהוא צביעה.צבעתי פעם ממש בעדינות רק חלק מהקצוות ולא על כל הראש,וזה סביר ואפשרי להתנהל ככה מבחינתי.
הבעיה שלי היא,שצביעת שיער היא רק הסתרה של הבעיה ואני מפחד להתעורר עוד שנה שנתיים,עדיין מתחת לגיל 30,עם שיער לבן לחלוטין,ולהתחיל את הסיפור מחדש רק מנקודה הרבה יותר גרועה.
השאלה שלי אליכם היא:האם בתור פסיכיאטרים הייתם ממליצים לבחור צעיר לצבוע את שיערו ולהתחמק מהגזרה הנוראית למספר שנים ממש מועט,או פשוט להתחיל לנסות לעבוד איתו על לקבל את המצב שלו (ושוב,אני לא מסוגל לראות אנשים שראיתי שנה אחת אחורה בסך הכל-זה ממש סיוט.אני לא רואה את עצמי יוצא מהבית לפגוש אנשים שלא ראו אותי הרבה זמן,בטח שלא באור יום).
מה עצתכם?באמת שאני מיואש לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני
שמוליק08/08/2011שלום יוני.
אני בהחלט יכול להבין את ההרגשה הזיפטית שלך.
לאנשים יש נטייה להתרחק מכל מה שנראה מוזר, בין אם מדובר בבעיות נפשיות ובין אם מדובר במומים חיצוניים.
אני בטוח שתוכל להרגיש הרבה יותר טוב...
ידוע לי על מישהו שהוא בן 20 (או משהו כזה), והוא לבקן, כלומר כל השערות שלו לבנות, והוא נראה די שמח, אני אולי אנסה לעשות מאמץ ולבקש ממנו אי אילו עצות כיצד להתמודד עם הבעייה.
אני התמודדתי עם בעיה נפשית, שאין לה כעת שום שממנים חיצוניים, אבל אני חושב שישנו משהו משותף.
קבל עת עצמך כמו שאתה. ברגע שאינך שלם עם עצמך, אתה משדר את זה החוצה, וזה רק מרתיע את הסביבה עוד יותר. הרבה בעיות מתחילות מדימוי עצמי שלילי.
השאלה האם לצבוע את השיער או לא היא משנית בחשיבותה.
אני בטוח שיש לך מה למכור גם עם השערות הלבנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תחסכו לי טיפול,אנא קראו.. - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/08/2011העצה שלי היא ללכת לטיפול פסיכולוג בהקדם. על פי התיאור לא נראה שצביעת שיער תניח את דעתך בלי טיפול ותמיכה פסיכולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תחסכו לי טיפול,אנא קראו.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/08/2011היי יוני, אני מבין את השינוי בחייך ואת הסבל, מדובר כנראה בהפרעת הסתגלות.
אני מציע לפנות לעזרה ולתת מענה לסבל הנפשי, בעזרת שיחות ואולי ואולי , לפי הצורך תרופות לדיכאון וחרדה נלווים.
יש פתרונות, צביעת שיער, אולי קרחת, לדעתי זה לא יפתור את המרכיב הנפשי.
יש צורך למתן מענה שלם יותר. יש מצבים בחיים המחייבים הסתגלות למצב חדש אשר מלווה בסבל רב, לדוגמה: הגירה למקום חדש, גירושין, איבוד גפיים בתאונה , מחלה קשה ועוד...
לא פשוט אך ניתן לטפל, שילוב שיחות ותרופות( לפי הצורך). בהצלחה !
( עושה רושם שאני וד''ר לוינסקי כתבנו תשובה באותו הזמן ..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,אבל על מה בדיוק עובדים?
יוני09/08/2011על זה שאני אחשוב ששיער לבן זה יפה?
על זה שאני אנסה להפנים שזה לא הכל בחיים?
לאיזה כיוון אמור ללכת טיפול פסיכולוגי שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,אבל על מה בדיוק עובדים? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/08/2011טיפול פסיכולוגי זה לא שטיפת מוח, העבודה בודקת מצוקות, חששות, משמעויות, קושי בהסתגלות וסבל...
באם המצב שאתה מדווח , ממושך, גורם לסבל רב ופגיעה משנית בתיפקוד שלך( החברתי , אקדמי, תעסוקתי) מומלץ מאוד לקבל עזרה מקצועית, באם המצב לא גורם פגיעה וסבל - זה לשיקול דעתך בלבד.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מכירה בן 30 סקסי בטירוף וכל
מישהי11/08/2011וכל השיער שלו לבן והפנים שלו שזופות ותאמין לי זה יותר טוב מלהיות קירח
תשמח שאתה לא קירח ובאמת מקסימום תצבע את השיער מלא בחורות בגיל 30 כבר יש להם מלא שיער לבן אתה חושב שזה לא מעצבן אותנו כל הזמן לצבוע מחדש ???
אתה מעדיף להיות קירח זה עוד יותר מוריד את הבטחון העצמי הרבה גברים פתאום מרגישים פחות מושכים שהם קירחים
כבר יש לך שיער לבן אין מה לעשות אז למה לך לגרום לעצמך יותר סבל ? צבע את השיער לאותו צבע שהיה לך ותשכח מזה מה יגידו בנות בנות 25 שפתאום יש להם קמטים ? את זה אי אפשר להסתיר וזה מתסכל מאוד . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות חדשות לפסיכוזהאורלי07/08/2011
האם יצאו לאחרונה תרופות חדשות אנטי פסיכוטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נגד פסיכוזה
שמוליק08/08/2011אורלי שלום.
אני מציע שלא תסמכי על זה שייצאו תרופות חדשות. כנראה שעוד ייצאו, אבל קשה לי להאמין שאי פעם תהיה איזו תרופה אנטי-פסיכוטית בלי תופעות לוואי כשהחמורה שבהם היא העייפות הבלתי נסבלת.
הפתרון ל"מחלות" האלה הוא ממש לא תרופות. בתרופות צריך להיעזר רק במקרים קיצוניים של מצבים פסיכוטיים חריפים, שבהם אין ברירה אחרת, וגם זה רק לזמן קצר.
לטווח הארוך הנזק מרובה על התועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות חדשות לפסיכוזה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/08/2011יצאו - תרופה דור חדש: - ASENAPINE - SAPHRIS
ZYPADHERA - זיפרקסה בזריקה פעם בחודש
יש מספר בפיתוח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביראשאיומים עקבהפסקת ריטלין וסרקורועי07/08/2011
שלום רב, אני בן 28 , ובמשך כ 9 חודשים לקחתי סרקוואל 50 מג ,כדי שיעזור לי לישון מאז גמילה מכדורי שינה ,עקב הקושי לתפקד ביום למחרת את לקחתי גם ריטלין 30 מג..
לפני כ מספ שבועת בעצת הפסיכיאטר הפסקתי עם שניהם , מאז אני יון רוב הימים כ 6וחצי שעות , ימים בודדים ביותר כ 3-4 שעות ..
אני סובל מכאבי ראש איומים ,שהולכים ומחמירים מאז שעות הצהריים עד לערב ..
אני חיי עכשיו על נורופנים ממש, כי הכאבים בילתי ניסבלים ..
האם הגיוני שהכאבי ראש הם מעין יסורי גמילה מ2 התרופות הנ"ל ?
ואם כן מתי סביר שיעברו ..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאביראשאיומים עקבהפסקת ריטלין וסרקו - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/08/2011הכאבי ראש יכולים להיות עקב הפסקת הסרוקוול, אבל אני באמת מציע שתשב עם הפסיכיאטר שלך לעומק ותבדקו בדיוק מה זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בראש ואיבודי הכרהמעיין07/08/2011
אני בת 19 ומזה שנתיים סובלת מהתקפי חרדה די קשים אני מטופלת בלתיום 600 מ"ג וקלונקס עד 1 מ"ג ליום , מזה חודש שאני סובלת מלחצים בראש ובשבוע האחרון הלחצים רק מתגברים , והם מלווים בגלי חום ,סחרחורות, בחילות,(במהלך השבוע הקאתיכ6 פעמים ) ,טישטוש ראייה חולשה נורא קשה .. מידי פעם אני חווה מעין היתעלפויות או איבודי הכרה
שאלתי פה היא: מה גורם לכל זה ומה הדרך שאני יכולה להפסיק אותה, ואם זה קשור בכלל לתחום הפסיכאטריה או שזה משו אחר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים בראש ואיבודי הכרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2011יש לפנות לפסיכיאטר מטפל ורופא משפחה , יש לעשות בדיקות דם בהקדם, רוטינה מלאה כולל רמת ליתיום בדם,, ייתכן וקשור לשינוי ברמת התרופה בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר נוסף
מעיין07/08/2011שחכתי לציין שבעקבות סימפטומים אלו , הופנתי על ידי רופאת משפחה למיון ושם עשו לי את אותן הבדיקות שציינת , ונימצא שהכל תקין והופנתי בכל זאת על ידי נוירולוג לביצוע בדיקות eeg, ו-mri .. בכל אופן כרגע אני ממתינה וסובלת מאוד
(הפסיכאטר המטפל שלי נימצא בחופשה ויחזור רק בעוד כ-10 ימים ) , האם יש משהו שיכול להקל על הסבל שלי ? והאם זה בכלל קשור לפסיכאטריה ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אוריינטציהורד כהן07/08/2011
האם יש תרופה לבעיית אוריינטציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריינצטציה
ורד כהן07/08/2011אם אין תרופה איך מטפלים בה? היא יש כדור שמחדד את החושים להיות ערני יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוריינצטציה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2011יש כדור לשיפור הערנות.
מומלץ להתחיל בשתייה מספקת ( שתן בהיר שקוף) , תזונה נכונה, פעילות גופנית.
ניתן לפנות לרופא משפחה, אשר יכול לבדוק באופן מסודר ולהפנות לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וקשב וריכוזגיא06/08/2011
אני בן 35 סובל מדיכאון קל ומהפרעת קשב וריכוז המלווה באמפולסיביות וחוסר סובלנות( מתרכז בקלות רבה),בעבר טופלתי בציפרלקס ופרוזק ללא הטבה משמעותית, כעת מתלבט בין סימבלטה או אפקסור.
אודה על דעתך בנק' הבאות:
1. איזו תרופה מומלצת לשילוב הבעיות שהצגתי ? האם יש למי מהתרופות ייתרון בטיפול בקשב וריכוז?
2.האם לאחת מהתרופות יש יתרון בהיבט של תופעות הלוואי ומיוחד
בכל הנוגע לעלייה במשקל והתפקוד המיני ?( השימוש בפרוזר ובציפלקס גרם לי לגמירה מאוחרת )
תודה מראש, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וקשב וריכוז - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2011מומלץ לשקול עם רופא מטפל : MIRO .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס, דיי דחוף.יוסף06/08/2011
אני בן 18 מתגייס מחר, יש לי התקפי חרדה שאובחנו לפני מספר ימים. הפסיכיאטר המליץ על קלונקס.
אתמול בלילה לקחתי חצי כדור של קלונקס 2 מ"ג, והיום בבוקר (ועכשיו) קמתי עם ממש הרגשה של חולשה וסחרורות, אני בקושי מסוגל ללכת בקו ישר והראש שלי ממש כאילו לא בפוקוס. האם זו תגובה רגילה? ואמרו לי לקחת את זה במשך שבועיים בנתיים, מחר אני מתגייס ורציתי לדעת אם גם לקחת את זה היום בלילה? כי אם גם מחר אני אקום עם הרגשה כזאת אני לא יהיה מסוגל לתפקד כמו שצריך ובטח לא להתגייס..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס, דיי דחוף. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2011ממליץ להתייעץ עם רופא צבאי בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלענבל06/08/2011
מה לעשות במידה ושכחתי לקחת את הכדור בשעות הבוקר
לכן לקחתי אותו ברגע שהגעתי הביתה בערב.
מה לעשות ביום לאחר מכן? לקחת שוב בבוקר כמו תמיד או להמשיך בערב?
ממליצים לא לקחת בערב כי הוא יכול להפריע לשינה..
מה אתה ממליץ לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2011לקחת למחרת בשעה הרגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהlilosh25006/08/2011
אני לוקחת כדור אדרונקס 2 מ"ג וזייפרקסה 5 מ"ג, אפשר לשלב עם זה גלולות למניעת הריון-יסמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2011אין מניעה חד משמעית, בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא נשים, שאולי יודע יותר מידע לגבי גלולה ספיציפית זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עעתכן שזה מלחץ?שלי06/08/2011
שלום ד"ר
לאחרונה חוויתי מספר התקפי פאניקה. לאחר כשבוע התחלתי להרגיש טיקים בגפיים עליונות ותחתונות, בעיקר בעת הירדמות. תהיתי האם ייתכן שזה כתוצאה מהחרדה והלחץ? האם זו תופעה מוכרת? או שיש לדעתך צורך בבירור נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עעתכן שזה מלחץ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2011בהחלט יכול להיות קשור לחרדה , ייתכן וקשר לוויטאמין B ( במיוחד 12) , ניתן להתייעץ עם רופא משפחה בנדון ולעשות בדיקות דם ובירור לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן לקיחה של רמוטיבאושר05/08/2011
שלום רב
קיבלתי מהרופא 10 טבליות של רמוטיב
על מנת לנסות ולהקל על תסמונת קדם וסטית
האם ניתן להשתמש בתרופה זו באופן לא רציף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן לקיחה של רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2011אין בכך הגיון, טיפול מסודר מוביל לתוצאות לאחר כשבועיים + .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנהענת05/08/2011
שלום
בגיל 17 עברתי ארוע שלווה בפחדים מאנשים חשבתי כל הזמן שמסתכלים רק עליי, ארוע זה לווה גם בקושי בשינה, חוסר רצון לחיות אך אף פעם לא ע"י פגיעה בי או באנשים אחרים )המנעות מאוכל דיכאון אך בעיקר פחד ממבטים של אנשים. זה היה מלווה תמיד במחשבות על מחלת הסרטן. בתקופת הצבא שוב חוויתי את אותו אירוע. (שמתי לב שכל האירועים התרחשו בתקופת החורף.)
כמה שנים לאחר מכן חוויתי שוב ארוע דומה ואז הלכתי לפסיכיאטר שהמליץ על טיפול במסגרת בי"ח יום. וכך היה במשך חצי שנה הייתי מאושפזת בבוקר באה לטיפול בתרפיות בדרמה ותרפיות אחרות. הייתי על כדורי פרפנאן ומודאל.(כנראה סכיזופרניה) בתקופה זו חל שיפור ואחרי חצי שנה השתחררתי מהב"ח. הייתי באה לביקורת כל כמה חודשים ואף הפסקתי את הטיפול התרופתי כשהמצב השתפר.
יש לציין שלא קיבלתי שום מסמך המעיד על אבחנה זו. מאז בערך כ-17 שנה לא היה אירוע נוסף.
1. רציתי לדעת האם לאורך תקופה זו אני יכולה לשנות את האבחנה כי לכל מקום עבודה שאני פונה מסתכלים על עברי ואינני יכולה להתקבל לשום עבודה המצריכה ויתור על סודיות רפואית.
2. האם יכולה להיות הפוגה כל כך ארוכה (17 שנה) בסכיזופרינה?
3. האם זה גנטי או סביבתי?
4. אני מתכננת היריון ורוצה לדעת האם יש בדיקות גנטיות למחלה זו?
5. איך אני יכולה לברר היכן מופיע הרישום על אבחנה זו ?
6. למי עלי לפנות על מנת למחוק את האבחנה הזו?
אודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/08/2011יש קושי לקבוע לגבי האבחנה, חסר מידע וחסר התרשמות הרופאים.
באופן כללי, לאחר אבחנה של סכיזופרניה, אשפוז ראשון , במהלך ה 10 שנים לאחר מכן יהיה החלמה של מעל 15% .
לגבי רישום רפואי, ניתן להתייעץ עם רשומות רפואיות בבית חולים בו אושפזת, ניתן לבקש מעו''ד להוציא חומר רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הנכות הזמנית הופכת לצמיתהדוד05/08/2011
בס"ד
א.ג.נ שלום רב,
אני מאובחן כסובל מסכיזופרניה פראנואידית ומוכר כנכה בביטוח לאומי, נקבעו לי 40% נכות רפואית ו 100% כושר זמני , זאת הפעם השניה שקובעים לי נכות זמנית,
יש לציין שעברתי שני התקפים פסיכוטים ואישפוז .
שאלתי היא כמה ועדות רפואיות עוד הצטרך לעבור כדי לקבל את הנכות לצמיתות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הנכות הזמנית הופכת לצמיתה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי07/08/2011הופכת לצמיתה כשהועדה הרפואית מגיעה למסקנה שלא יכול שינוי ברמת התפקוד שלך. זה משתנה מאדם לאדם ומסוג בעיה לסוג בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לענות לו? אני גם רוצה לדעת
טל08/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפש וכאבי ראשרועי05/08/2011
שלום וברכה לד"ר,אני סובל מזה 6 שנים של כאבי ראש כרוניים חזקים,כל יום כל היום,עשיתי את כל הבדיקות בעולם ואני כל היום עסוק בזה,בחוליהזה ובייסורים שאני עובר,עשיתי בדיקות כולל mri וניורולוגים וכדורים מפה עד מחר,הנפש שלי עברה הרבה מאד מאד,שאלתי היא אם בעיקרון קיימת לדעתך מציאות של כאבי ראש כרוניים מבעיות של נפש?דברים מהעבר?טראומות שאדם חווה בילדות ולא משתחרר מהם?המליצו לי על היפנוזה..אשמח אם תוכל להתייחס לשאלתי,אני סובל מאד מאד...ישר כח ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפש וכאבי ראש - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי07/08/2011התשובה חיובית.
פעמים רבות מצוקה נפשית יכולה להתבטא גם בתסמינים גופניים שונים, ובכלל זה כאבי ראש. פנה לפסיכיאטר לצורך הערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)