פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון
    אורה
    16/07/2011

שלום רב,אני חולת דיכאון מאז'ורי ואני מטופלת 8 שנים בתרופות ויאפקס איקס אר והגעתי עכשיו לכמות 300 מיליגרם ועדיין לא עוזר לי..... מצבי הולך ומדרדר, בנוסף אני מקבלת קלונקס 2 מיליגרמם ביום......רציתי לדעת אם כדאי לי לעשות טיפול חשמלי.... בתקווה,שזה יעזור לי
    דרך אגב,גילי 40 ...
    תודה רבה ויום טוב,אודה לכם אם תענו לי בהקדם האפשרי....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

ראשית יש למצות את התרופות, יש לשקול תוספת מירו , עובד במנגנון שונה, קומבינציה שנקראת, CALIFORNIA ROCKET FUEL .
    יש לברר מרכיבים פסיכולוגיים וסביבתיים, לשקול טיפול בשיחות.
    יש לבצע בדיקה מסודרת, בירור המצב הגופני ( בלוטת התריס, הורמונים, מצב המחזור החודשי,תזונה , וויטאמינים ועוד..)

נזעי חשמל, אכן אפשרות , אך אחרונה( אלי לפני ניתוחים VNS , DBS ) , יש לזכור שמדובר בתהליך הכולל הרדמה כללית וסיכונים נלווים לא פשוטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - ציפרמיל
    ענת
    16/07/2011

שלום

אני לוקחת מזה שבועיים ציפרמיל 20 מג לטיפול בהפרעות חרדה והתקפי חרדה מהם התחלתי לסבול לאחרונה

הבוקר, כ- 20-25 דקות לאחר שנטלתי את הכדור, הקאתי. האם עליי לקחת כדור נוסף?

אשמח לתשובה בהקדם, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה - ציפרמיל

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - ציפרמיל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

יש לקחת את הטיפול לאחר אוכל, לא על בטן ריקה, לא להפסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון עקב חוסר בפעילות גופנית?
    מבולבל
    15/07/2011

רציתי לדעת האם ייתכן שמספר שנים אשר לא עשיתי פעילות ספורטיבית ,יכול להיות שדיכאון נבע כתוצאה מכך והוא יפסיק לאחר תחילת פעילות גופנית?
    הייתי לא מזמן אצל פסיכיאטר אשר המליץ לי על וולבטרין,אך התחלתי לפני כשבועיים להתאמן ופתאום הרגשתי הרבה יותר אנרגטי והרבה פחות מדוכא,וחשבתי שאולי באמת זו הייתה הבעיה וחבל סתם להיכנס למעגל של תרופות פסיכיאטריות אם באמת זה הפתרון...
    האם ייתכן שבא קץ לבעיותיי ללא תרופות פסיכיאטריות?

הוספת תגובה

• דיכאון עקב חוסר בפעילות גופנית? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

שאלה כללית מידי, פיעלות ספורטיבית יכולה לתרום להחמרה או שיפור, אך לא ליגרום באופן ישיר, ייתכן קשר פסיכולוגי, גופני( חילוף חומרים..) .
    יש רמות שונות של דיכאון, דיסטימיה, דיכאון קל, בינוני, חמור מלווה פסיכוזה, קאטאטוני ועוד.
    יש לברר מה הגורם לדיכון אצלך, האם תגובתי למצב דחק בסביבה ? האם גורם פסיכולוגי ( אשמה,משמעות ועניין לחיים..) וכו''.
    לתזונה קשר מאוד חשוב לדיכאון, לפרטים נוספים ראה באתר שלי, בחודש הבא, באוגוסט ביום א' 7.8 , אני אדבר על הנושא ברשת א' - בתוכנית של רם תדמור, "רופא תורן".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במינון SSRI בתחילת הריון
    נאוה
    15/07/2011

שלום רב,
    לפני מס' שבועות ירדתי במינון סרטרלין מ-125 מ"ג ל-100 מ"ג, בהמלצת הפסיכיאטר המטפל. סיכמנו שאבדוק מס' שבועות את ההשפעה לאחר הירידה במינון ובמידה ואני מרגישה שוב חרדות לעלות חזרה ל-125 מ"ג.
    ברצוני לעלות ל-125 מ"ג כיוון שאני מרגישה פחות טוב אך לפני מס' ימים גיליתי כי אני בהריון (סוף שבוע רביעי). האם זה בטוח לעלות במינון (ל-125 מ"ג) בשלב זה?
    התייעצתי עם הפסיכיאטר המטפל והוא אמר שלדעתו כן אמנם אני מעוניינת לשמוע חוות דעת נוספת.
    תודה מראש,
    נאוה

הוספת תגובה

• עלייה במינון SSRI בתחילת הריון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

תרופות SSRI מקובלות במהלך ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההשפעה של הכדורים
    יעקב
    15/07/2011

אני לוקח 900 מ"ג ליתיום + 1 מ"ג ריספונד ליום ואני מרגיש שהכדורים כאילו משנים את האופי שלי וגורמים לי להרגיש מוזר ויש לי מחשבות מוזרות על החיים וחושב בעיקר דברים שליליים במקום ההיפך , למה זה ככה ? ??
    לפעמים יש לי גם פחדים ודפיקות לב

לקביעת תור
    סגירה
    ההשפעה של הכדורים

הוספת תגובה

• ההשפעה של הכדורים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

יש לברר זאת.
    יש צורך לבדוק את לחץ הדם, מעקב יומי, שכיבה , עמידה ..( קופ'ח)
    יש צורך לבדיקה יסודית ולשקול האם הטיפול מתאים, אולי ניתן לשקול טיפול היעיל במצבים הדיכאוניים( סרווקאל, סוליאן, זיפרקסה..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בליתיום וריספונד
    יעקב
    15/07/2011

שלום ד"ר דוידאור היקר , שמי קובי בן 29 מטופל בליתיום כ-4 שנים עקב הפרעת אישיות ומצב רוח , מצבי הנפשי הוא טוב אין לי מאניה או דיכאון ואני מאוזן עם 0.6 רמת ליתיום בדם . רציתי לשאול בבקשה עד מתי אצטרך לקחת את הרעל הזה , כי יש לי נטיה לרצות לא לקחת את הכדורים זה כבר נמאס עליי ואני לא יודע מה לעשות , האם הליתיום לא ייפגע בי בעתיד בצורה פיזית בגוף ????
    תודה מקרב לב ד"ר

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בליתיום וריספונד

הוספת תגובה

• טיפול בליתיום וריספונד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

היי יעקב
    ניתן לשקול הפסקה הדרגתית, לאחר שיקול קליני, מס. התקפים, חומרה , גנטיקה ועד, תחת מעקב רפואי צמוד.
    ליתיום יכול להוביל לתופעות לוואי, באם מקפידים על נטילה מסודרת ומעקב רפואי, בדיקות דם, ניתן לצמצם את הסיכוי לנזק בלתי הפיך.
    בהחלט ניתן לשקול הפסקה של ליתיום, עם רופא מטפל , על פי הנ''ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה, תרופות ותחושת ניתוק
    ורה
    14/07/2011

שלום,
    אני סובלת מהפרעת חרדה כבר שנים רבות, בעוצמות משתנות. עקב התקף מאוד חמור לפני כשבועיים התחלתי טיפול באסטו. כרגע אני לוקחת חצי מכדור של 10 מ"ג במטרה להעלות את המינון בהדרגה.
    יום אחרי ההתקף התחלתי להרגיש שאני מאבדת את כל המובן מאליו שהיה לי בעולם. הרהיטים בבית נראים לי מוזרים, השעה בשעון, המשפחה שלי, החברים, מכוניות בכביש. כל מה שפעם תפסתי כרגיל ושגרתי נראה לי פתאום כל כך מוזר. כראוי להיפוכונדרית התחלתי לחפש מידע על התופעה ונתקלתי בכתבים על דה ריאליזציה ודה פרסונליזציה. אני חוששת להתעמק בזה כי אני פוחדת שרק מלקרוא על הדברים אני אביא על עצמי תסמינים, אבל אני אובדת עצות. האם אני באמת מרגישה את מה שאני מרגישה או שסתם שיגעתי את עצמי יותר מדי?
    האם יש דבר כזה התקף חרדה שמתבטא רק בתחושה של שגעון? עשיתי מיליון בדיקות ונכון לרגע זה שום תסמין פיזי לא מרתיע אותי, האם זה פשוט הגוף שלי שמנסה לשחרר את החרדה בדרך אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה, תרופות ותחושת ניתוק

הוספת תגובה

• חרדה, תרופות ותחושת ניתוק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

יכול להיות, אך עדיף להיות במסגרת טיפולית מיקצועית, אבחנה וטיפול בהתאם, יש להתיעץ עם גורם מיקצועי אשר מכיר אותך ויש בידיו יותר מידע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריכוטילומניה
    מאור
    14/07/2011

שלום,
    אני בן 25 ולאחרונה אובחנתי כסובל מטריכוטילומניה.
    הרופאה המליצה לי על טיפול בכדור פריזמה.

האם זהו טיפול מקובל? אם כן מהם סיכויי ההצלחה?
    האם התופעה והדחף לתלוש חוזרת בהפסקת הטיפול?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טריכוטילומניה

הוספת תגובה

• טריכוטילומניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

הטיפול מקובל, יש צורך במינון גבוהה בדר'כ
    יש לשקול CBT לשם יעילות טיפולית לטווח ארוך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריכוטילומניה - שאלה נוספת

ג'ני
    03/08/2011

היי,
    גם לי יש טריכוטילומניה אני בת 26.
    אני תולשת רק באזון הריסים מהעין השמאלית עם יד שמאל (לא היד הפעילה)
    איך ניתן לטפל בזה?
    האם פריזמה זה משהו שמתאים לכולם? האם יש לתרופה תופעות לוואי חמורות?
    ממי ניתן לקבל כזו תרופה?
    האם עדיף טיפול פסיכולוגי/היפנוזה?
    האם מדובר בטיפול פסיכולוגי ארוך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריכוטילומניה - שאלה נוספת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2011

פריזמה , תרופה ממשפחת SSRI , רוב חברי המשפחה יעילים.
    מומלץ תרופות וטיפול ב CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
    רק פסיכיאטר רשאי לתת לרשום תרופות.
    מומלץ למצוא פסיכיאטר אשר גם מטפל ב CBT .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות
    אלדר
    13/07/2011

מוזר בעיני. אודה על תגובתכם.

אמי לא אחת שסובלת מעודף בטחון עצמי, ההיפך, תמיד רגישה, פגיעה מאד ואפילו יש לה נטייה לדיכאון קל. אך מתפקדת יפה בבית ובעבודה. לאחרונה, מדעת עצמה, אנו רואים שינוי אצלה. שינוי דרסטי. מאה שמונים מעלות. אגב היא בת 59. היא עושה כל דבר בכדי להרשים אחרים, להראות שהיא גיבורה ועושה את כל המאמצים לשווק את הכישורים שלה בכדי להרים להרגיש "שהיא שווה". פתאום בא לה מוזה לרכב על סוסים. לקחה מספר חברות, והלכו לרכב על סוסים שמעולם לא עלה סוס. בהתחלה מאד פחדה ובהמשך התגברה. והיא נהנתה מאד. וכל המשפחה הרימה גבה, כי כולם מכירים אותה בתור ביישנית, חסרת בטחון ופתאום לרכב על סוס?!. וממש בא לה לעשות דברים מה שמתאים לגברים לעשות. פתאום מראה לנו שיודעת לנהוג מהר על הכביש (ברור שהיא זהירה), אנו רגילים לראותה דכאונית, וחסרת בטחון ופתאום שינוי דרסטי. היא לא בטפול, ולא מרגישה צורך להיות בטיפול, פשוט החליטה לקחת את עצמה לידיים, וכל הזמן חוזרת על המשפט: "אני יראה לכולם מי אני, מה אני שווה, פעם אחת חיים," וכל הזמן מפתיעה אותנו מידי שבוע מחדש, עם רעיונות חדשות ומחפשת הרפתקאות. הרי היא מתקרבת ל-60. האם זה נורמלי? מה גורם לאדם להפוך את עורו? אני לא יודע אם להיות גאה בא, כי פתאום היא אמא אחרת, או שזה מראה על משהו שלילי,אולי איזה הפרעה. כי אני לא רגילים ולא מכירים אותה עם בטחון ויוזמות שלא היו לה מעולם. תודה על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי התנהגות

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

אכן יש לשלול בעיה אורגנית, בעיה מוחית פרונטלית, יש להתייעץ עם נוירולוג תחילה, לשקול הדמיית מוח.
    האם יש מצבים של מעשי שטות או חוסר אחריות ? מעשים שלא מקובלים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VIEPAX
    יחיאלה
    13/07/2011

שלום,
    אני בן 35. אני לוקח וייפקס, כשנתיים (אני אדיש לציפרמיל).
    באחרונה הפחתתי רבות במינון הוייפקס (בהדרגה), היות שהוא השפיע לרעה על יכולתי המינית.
    להורדה במינון הויפקס לא היתה השפעה פסיכולוגית עליי, אבל ניכרו תופעות גופניות, כמו עלייה במתח השרירים בגוף והמעי הפך ליותר רגיז.
    האם עליי ללמוד שהויפקס מסייע לי נגד תופעות גופניות של מתח וחרדה?
    אם כן, האם קיים כדור שיעשה אותה עבודה, אך יחבל פחות ביכולת המינית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    VIEPAX

הוספת תגובה

• VIEPAX - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

יש לשקול מירו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    שמואל
    13/07/2011

שלום לכם אני מקבל ריטלין באופו קבוע...לאחרונה יש קצת בעיות שינה......השאלה שלי אם קלונקס בנוסף לריטלין יכול להיות לי טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

ראשית יש לברר את המינון והסוג של הריטאלן, לשאוף לקחת בבוקר ולהגיעה להפסקת השפעה בערב.
    ניתן לשקול כדור שינה ( לא קלונקס) לפי הצורך ואחרי בירור הנ''ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בי פולארית - ביטוח לאומי
    אור
    12/07/2011

שלום, אני מאובחן כבר 7 שנים בהפרעה בי פולארית ונוטל כל יום 4 כדורי ליתיום, 1.5 ציפרלקס, וקלונקס במידת הצורך להתקפי חרדה. אני עובד כ 6 שעות ביום (זה מה שאני מסוגל) ולפעמים גם לוקח עבודות צדדיות כשיש, המשכורת שאני מקבל ממש לא מספיקה לי וברצוני להדגיש שבמהלך התפקוד בעבודה אני נתקל בהמון קשיים בעקבות המחלה, בעיקר בשינויים קיצוניים במצב הרוח המקשה עליי לתפקד בצורה עיקבית שנותנת תפוקת מכירות.
    עניין המחלה שלי מתועד ומטופל ע"י רופאת המשפחה שלי בקופת החולים.
    האם מגיעה לי תוספת שכר כלשהי מהמדינה ואם כן מה עליי לעשות?

תודה רבה

הוספת תגובה

• למיטב ידיעתי כן

נטע
    13/07/2011

ביטוח לאומי קובע אם מגיעה לאדם קיצבת נכות על סמך אחוז הנכות הרפואית בשילוב עם דרגת אי הכשירות להשתכר שנקבעת בוועדה רפואית.

על הפרעה בי פולארית תקבל אחוז מסויים של נכות רפואית. לי נתנו 100% על אף שמעולם לא אושפזתי וסה"כ מצבי מאוזן (לוקחת רסיטל ולמיקטל).

אי-כשירות זה משהו שמבוסס לדעתי על ההיסטוריה התעסוקתית שלך ועל חוות הדעת של פסיכיאטרים שטופלת אצלם. לי נתנו 40% כי הצהרתי שההיסטוריה התעסוקתית שלי רצופה פיטורים, ושלא החזקתי מעמד בעבודה מעל 4 חודשים. (לדעתי הם בכלל לא בדקו אם זה נכון אבל זו האמת).

סה"כ קצבה חודשית מגיעה לדעתי ל- 2000-2500 ש"ח.

וסתם עצה - בועדה הרפואית אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה, אני אישית קצת הגזמתי בתיאור מצבי, לדעתי הם לא ממש בודקים את זה.

אם אתה מביא חוות דעת או תיעוד של מצבך בעבר (נניח אשפוזים, ביקורים במרפאת בריאות נפש ציבורית או ביקורים במיון) זה בטח מוסיף לסיכוי שאכן תקבל קיצבה.

אתה יכול גם לבקש החזר רטרואקטיבי במידה והיתה לך תקופה של ביזבוזי כספים או שלא עבדת בכלל עקב מצב נפשי גרוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בי פולארית - ביטוח לאומי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/07/2011

יש לבדוק את נושא נכות נפשית - ביטח לאומי
    מעל 40% מגיע סל שיקום.
    ( כולל עזרה בדיור, לימודים, טיפול רפואי, טיולים ועוד..)
    יש לפנות לעו'ס , מרפאה, בת חולים.. לשם מילוי טפסים רלוונטים, יש לבדוק
    תשלום נכות נפשית רטרואקטיבית מאז האבחנה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף
    אלון
    12/07/2011

שלום
    נראה לי שבעקבות טיול לאמסטרדם נכנסתי לסוג של פסיכוזה.
    זה גורם לי להרגיש לעיתים כאילו כל הרגשות שהצטברו אצלי בכל עברי משתחררים יחד כאשר אירוע מסויים מעורר את אותה האסוציאציה, כאילו אני הצטברות של כל ההוויות שלי שכנראה גורם לי לסוג של בלבול לגבי מה שאני מרגיש באמת לדברים. כל רגש שלילי מרגיש אצלי פי כמה וכמה ממה שהוא אמור להיות.
    כאשר אני לוקח כדורי חרדה טבעיים זה עוזר בצורה מוזרה, אך אני רוצה לדעת האם מניעה מלקיחת כדורים כימיים זה סוג של מניעת טיפול חשוב או שהם בעצם עושים את אותה העבודה ושאם הכדורים הטבעיים עוזרים לי (אמורים להרגיע את מערכת העצבים) אז זה מספיק ופשוט לראות איך אני מרגיש בעוד כמה חודשים ללא הכדורים.

לקביעת תור
    סגירה
    התקף

הוספת תגובה

• זה בכלל לא נשמע כמו פסיכוזה

נטע
    13/07/2011

לי זה נשמע יותר כמו חרדה/מצב רגשי שדורש טיפול בשיחות.

תקרא קצת על פסיכוזה או שתחפש אנשים שפגשו אנשים פסיכוטים. זה מתבטא אחרת לגמרי, וקל מאוד לסביבה להבחין בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    17/07/2011

זה לא נשמע כמו פסיכוזה אלא מצב חראדתי ואולי דיכאוני מסויים. כדורים טבעיים ללא מרשם רופא יש להם יעילות מוגבלת בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מציק לי?
    ליהיא
    12/07/2011

שלום רב,

הנני מטופל בתרופות
    ריספרדל 6 מ"ג
    פרפאנן 32 מ"ג
    דקינט 3 כדורים ביום
    דרלין 3 כדורים ביום
    פאקסט 1 כדור
    קלונקס 4 מ"ג ביום

אני מרגיש תשוש נפש ממש רע לי, משהו מציק לי לא יודע מה זה?

האם השילוב של התרופות הנוכחי טוב? מה הסיבה לתחושה שלי?
    אין לי מצב רוח בכלל.
    אני שן בשעות מוקדמות וקם מוקדם, אין לי חשק לכלום. לפעמים ישן באמצע היום.

מבקש בכל לשון של בקשה שתעזרי לי.

תודה,
    מוני

לקביעת תור
    סגירה
    מה מציק לי?

הוספת תגובה

• מה זה כל התרופות האלה??

נתן
    13/07/2011

למה אתה לוקח כ"כ הרבה תרופות?

נשמע ממש לא בריא. תחפש לך איש מקצוע טוב באמת שיעזור לך לצאת מזה. אתה צריך להתייעץ בפורום פסיכולוגיה כי כאן לא באמת עוזרים בשאלות כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה כל התרופות האלה?? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/07/2011

יש למקום לנסות לבדוק את הטיפול התרופתי ולשקול איזון מחדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,
    טלי
    12/07/2011

שלום רב,
    אני מפנה את שאלתי אליכם למרות שהיא בתחום גניקולוגי- אנדוקירנולוגי כי אולי אולי (אקווה) שיש קשר. אני בת 43 (ללא ילדים ולכן מאוד מודאגת מהעניין) . לפני שנה בביצוע פרופיל הורמונאלי הפרופיל היה תקין ביותר לרבות FSH שהיה 6.5 שזה מעיד על פעילות שחלתית תקינה. בספטמבר טסתי לביקור קצר באירופה, סביבו הייתי נתונה במתח נפשי גבוה מאוד. אז הווסת הקדימה לי פעמיים באופן קיצוני והרופא אמר שאין ביוץ אך המערכת התאוששה לכאורה, הביוץ חזר והמחזורים חזרו להיות פחות או יותר סדירים. כששאלתי את הרופא אם בגין אותה אפיזודה כדאי לבצע שוב פרופיל הורמונאלי הוא השיב כי לא הגיוני שתוך שלושה חודשים הפרמטרים הללו יזנקו. עד לפני חודשיים היה לי ביוץ סדיר לכאורה (מגמה של ביוץ אף נצפתה באולטאסאונד) כאשר בסוף מאי כשהייתי נתונה במתח נפשי אקוטי ומצטבר שוב טסתי לחו"ל לביקור קצרצר ואז הווסת הופיעה כעבור למעלה מחודש וחצי! (עוד אציין כי במקביל לעיכוב בווסת חלו שינויים פיזיולוגיים: אם עד אז סביב מחזור וביוץ סבלתי מעצירויות קשות, כאבי אגן, מפשעה ווהתנפחות של הבטן - כל אה נעלמו באופן בבת אחת). בבדיקה הורמנאלית שביצעתי הסתבר כי חלה עליה מאוד דראסטית ברמות ה FSH וה-LH שלי המצביעה על כך שאני בגיל המעבר ומספידה את סיכויי להרות. תהיתי בכל זאת - ואני יודעת שרוב הגניקולוגים ומומחי הפריון אינם נוטים לייחס למתח נפשי השפעה על פרמטרים אלה - אם נתקלתם בספרות המקצועית בהשפעה של מתח נפשי גבוה במיוחד על רמות ה FSH והLH. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב,

הוספת תגובה

• שלום רב, - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

קיים מספר עובודות, התומכות בין הורמוני דחק וכן FSH LH
    חפשי בגוגל: STRESS FSH LH.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו! תודה!

טלי
    12/07/2011

וואו! תודה רבה דוקטור! מידע מרענן! אחרי שכל הרופאים כמעט (למעט רופא המשפחה שלי) דחו את האפשרות הזו - אולי אולי יש מקום לאופטימיות זהירה. רב תודות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה